A wiadomo co ma byc na tej konferencji. Pokaza screeny, czy filmik?
dante2003
16 05 2005, 14:55
Nie wiadomo, bądzcie cierpliwi bo zostało naprawdę niewiele czasu do konferencji.
Pisze jak byk "Clips from the game will be shown " czyli klipy z gry

!!!!
Ryo-San
16 05 2005, 14:58
trzeba sledzic gamespot..tam moze byc streamowanie na zywo;]
QUOTE(Ryo-San @ 16 05 2005, 15:58)
trzeba sledzic gamespot..tam moze byc streamowanie na zywo;]
Ale raczej dostępne tylko dla tych, co płacą ("GS Complete" chyba)

.
Jutro rano GS i IGN pokażą nam wszystko, czego niemoglismy zobaczyć na zywo (mam nadzieję, jak nie to w ryj!).
(jeżeli już o tym było to sorry, nie śledze całego tego tematu) Widzieliście na gametrailers trailery z gier na XBOX360?? Fakt że to na Xpudło, ale ja mam nadzieję że na przykład Ghost Recon 3 wyjdzie też na PS3, wygląda (moim skromnym zdaniem) bardzo fajnie

. Fajnie też wygląda gierka zaczynająca sie chyba na Code (Codecośtam)
Czekam na jakieś trailery z gameplay'a na PS3
News z www.onlinecenter.pl
"David Reeves przewodniczący w Sony Computer Entertainment Europe wyjawił garść informacji dotyczących PlayStation3. Konsola ma się ukazać w kilku wersjach różniących się ceną i oprogramowaniem. Jedna z wersji zwana "home server" podąży ścieżką PSX (tego drugiego) i ma być wyposażona w dysk twardy i inne bajery które uczynią z niej bardziej set-top-box niż konsole. Druga wersja ma być przeznaczona dla osób, które są gotowe wydać 200 euro na sprzęt służący tylko do grania, a więc na samą konsole. Dzięki temu Sony trafi do osób, które zainteresowane są tylko graniem oraz do tych, które wolałyby kupić np. odtwarzacz DVD a konsole traktują jako dodatek. Reeves potwierdził również, że Sony prowadzi badania nad kartą sieciową w PlayStation3 określając to przedsięwziecie jako "ostateczny cel" dla PS3. Firma ma nadzieje, że obsługa sieci będzie w pełni sprawna w momencie debiutu konsoli w 2006 roku. Prędkość połączenia ma oscylować w granicach 2 lub 3Mb gdy na obecną chwilę nie przekracza się 512kb (0.5Mb). Ken Kutaragi mówi nawet o 30Mb dzięki czemu gry będzie można ściągać z sieci, a przed piractwem będzie chronił DNAS."
Nie podoba mi sie pomysl z kilkoma wersjami - smierdzi PC
QUOTE(Roki @ 16 05 2005, 16:54)
Druga wersja ma być przeznaczona dla osób, które są gotowe wydać
200 euro na sprzęt służący tylko do grania, a więc na samą konsole.
Baaaaaardzo miło. Tyle może kosztować.
Czy tylko ja widze tutaj (cały tekst podany przez Roki'ego) atrakcje, o jakich mówiono w stosunku do X360 przed pokazem MTV (kilka wersji, centrum domowej rozrywki, sieć etc.) ? Ktoś tu naśladuje konkurencję.
QUOTE(Minio14 @ 16 05 2005, 17:02)
QUOTE(Roki @ 16 05 2005, 16:54)
Druga wersja ma być przeznaczona dla osób, które są gotowe wydać
200 euro na sprzęt służący tylko do grania, a więc na samą konsole.
Baaaaaardzo miło. Tyle może kosztować.
Moze raczej to chodzilo ze za dodatkowe 200€ dostaniemy sprzet tylko do grania ale to troche dziwne

To moze nie 200€ a 2000€
PS3 to bedzie potwor cos czuje. Potor ktory zje konkurencje albo sam sie pdolozy na talezu
QUOTE(Mikey @ 16 05 2005, 16:38)
PS3 to bedzie potwor cos czuje. Potor ktory zje konkurencje albo sam sie pdolozy na talezu

Mam właśnie nadzieje, ze bedzie to potwór. Jeśli jednak okaże się małym bazyliszkiem z marnymi 256 ramami- nie tymi od koła rowerowego-, to ogromnym znakiem zpytania stanie kupno PS3.
Jeśli panowie będziecie znali prametry nowego sprzętu SOny, to nie wahajcie podzielić się tymi informacjami, własnie na tym forum, i w tym dziale. Pozdro!
MichAelis
16 05 2005, 18:30
QUOTE(Ryo-San @ 16 05 2005, 12:26)
QUOTE(MichAelis @ 15 05 2005, 20:40)
Stawiam na kwiecen 2006 Japonia...grudzien 2006 Europa.
Nie ma mowy - takie rozstrzalu juz nie będzie...dzięki poteznej konkurencji jaką jest Microsoft Sony na 100% wystartuje w Japonii, USA i Europie w dosyc krotkim okresie czasu...panowie taki rostrzał to nic innego jak zielone swiatlo dla dobrej sprzedazy X360..a tu nie będzie dawanie forow tylko bedzie ostra wojna..bedą lac sie po pyskach a gracze na tym zyskają ;]
Zgodzilbym sie z Toba, ale sytuacja z PSP mnie wiele nauczyla. Sony nie przejomowalo sie tym ze DS bedzie w Europie pol roku wczesniej!! Czekalem na Psp a kupilem DSa. Widac ze Sony nadal jest nieco "glupie" jak pozwala na takie cos i wlasnie przez to mysle ze podobnie bedzie w przypadku PS3.
Wiśnia San
16 05 2005, 19:49
Ciekawy pomysł z tym żeby było kilka wersji PS3 juz na starcie, bo jesli juz posiadam odtwarzecz DVD i PS2 to pokigo uja mi to w PS3? Jestem tylko ciekaw co do kształtu nowego dziecka Sony.
Bardzo dobrze pomyśleli z tymi kilkoma wersjami! Zapłace sobie te 200Euro tylko za konsolke a nie np.400Euro za konsolke + jakies inne niepotrzebne mi bajery
QUOTE(Milo @ 16 05 2005, 18:22)
To juz tak szybko zlecialo

Ciekawe czy od razu pokaza PS3... jak mowicie?
Musza walnac cala z cala moca - jak tego nie zrobia przepadli ew.moga budowac napiecie przez cale targi a na koncu trzepnac od tylca ze strony z ktorej nikt sie nie spodziewal. IMO jedna z tych taktyk innej slusznej nie widze
Jaka jazda... tego MGSa się nie spodziewałem.. do tego jeszcze dziś po północy!! Ale w przeciągu kilku nastepnych dni będzie szajba.. już nowy Xbox zapodał nam mały pokaz szajby na temat nowych konsol.. E3 pokaże nam aż 2 nowe!!
Ryo-San
16 05 2005, 21:21
panowie za goDzine i 40 minut konferencja prasowa Sony..na ktorej prawdopodonie pokazą PS3 i MGS4 O_o
Jak świetnie się składa.. obejrzę Fight Club i zaraz pokaza MGS4

zyc nie umierac...;]
No BA! Ja juz się doczekać nie moge!!
Solidny (pan)
16 05 2005, 21:34
Kurna nieprzespana noc, a jutro referat ze statystyki. Obym wyrobił
I co wiadomo juz cos konkretnego???
Nowa gierka od Johna Woo warto ogladnąć filmik bo ładne to nawet
http://media.xbox360.ign.com/media/748/748381/vids_1.html
chyba raczej niee... oby bo mi się ten design nie podoba
ku.rwa troche dziwnie napisali tego newsa;/ nie widaomo ktore to update XD
Ryo-San
16 05 2005, 22:11
ten pad to jakies jaja
gdyby nie ten badziewny pad to mozna byc spekulowac..fake
http://www.ps2nfo.com/news/Blue-Ray_Recorder.jpgmam nadzieje ze ta nagrywarka to nie ps3 XD
pad wydaje sie wygodny tylko ze juz widzialem taki ksztalt ( logitech?)
dante2003
16 05 2005, 22:15
Fake na 110%, napisali to na górze tego newsa.
Ekansik
16 05 2005, 22:16
Co z tym pokazem, bo ludu sie wpip zleciało tutaj i nikt nic nie wie ;(
Bo albo trwa i jeszce nic nie wypłyneło albo jeszcze sie nie zaczał...
damn niech pokaza ps3 , nie interesuje mnie pieprzenie co on tam ebdzie mial
Ryo-San
16 05 2005, 22:26
show Sony zacznie sie za 35 minut..niestety tylko przez Gamespot Complete mozna ogladac na Live..wiec musimy czekac az ktos to wrzuci na siec! czyli jakos po 2 w nocy...lipa;/
Solidny (pan)
16 05 2005, 22:26
Będzie tam pokaz MGS4, może o to mu chodzi, ale ja nic nie mówię.
Czy mi się wydaje, czy w tym info o PS3 napisali:
XDR Ram memory (from RAMBUS) at a 50 GB/s bandwidth (4 * 64 MB = 256 MB of memory)
A więc mamy 256 RAM? No to zonk, Soniaki. Nie będzie 512, nawet nia ma tam takiej liczby, no chyba, że:
(...)providing 256 GFLOPS power (1 PPE, L1 cache 32 KB, L2 cache 512 KB, and 8 SPE each one having 256 KB).
No i mażenia o zwycięstwie PS3 nad konkurencją poszły się kochać, a fani MGS (jak ja) będą musiali kupić przestarzałą technologicznie kosolę
eeee to sa dane na 1 CELL , ps3 bedzie miec ich wiecej?
To nie są oficjalne dane wstrzymajmy sie do premiery!!
MichAelis
16 05 2005, 22:31
nom
to by bylo samobojstwo jakby dali 256 MB ramu. Nie wierze ze sa takimi debilami.
Ryo-San
16 05 2005, 22:32
panowie wstrzymajcie sie z komentowaniem do OFICJALNYCH DANYCH..w tym moemncie atmosfera jest tak gorąca ze byle jaki fake bedzie przez wielu łykany...
teraz pewnie zalewa nas morze sprzecznych informacji...OLAĆ ICH.
czekamy na dane z obozu Sony...fakt ze sami sa sciemniaczami xD ale im mozna wierzyc(mam nadzieje)
o nic sie nie martwie tylko o ten ram ;/;/
Jeszcze nie wierzysz?? Popatrz na PSP.. tam dali chyba 8:D
Ryo-San
16 05 2005, 22:34
aha i jeszcze jedno - nie patrzcie na cyferki przy RAMie bo to glupota..
to co siedzi w Xboxie360 i zapewne bedzie siedzialo w PS3 to ultra mega fankin' coool szybkie uklady pamieci..kilkaktornie szybsze od tego (pipi) ktore siedzi w PieCach..dlatego nie plakac nawet jak bedzie 256..a zapewne bedzie 512 albo i wiecej.
no wlasnie to chcialem napisac ze to nie jest DDR2100 za 35zl XD
tylko że 256 a 512 to spora róznica. Że tak powiem dwukrotnie więcej więc róznica jest. I w końcu bedzie ja widać.
MichAelis
16 05 2005, 22:37
zastanawiam sie czy wiekszego zonka bym zlapal wtedy gdy bylo by 256 czy 1024, chyba to drugie
Solidny (pan)
16 05 2005, 22:39
no wlasnie to chcialem napisac ze to nie jest DDR2100 za 35zl XD
O tym samym pomyślałem

Jeszcze nie wierzysz?? Popatrz na PSP.. tam dali chyba 8:D
Chcieli dać, ale "Bunt Wściekłych Developerów" sprawił, że zmienili zdanie poczwórnie (znaczy się 32mb w PSP).
panowie wstrzymajcie sie z komentowaniem do OFICJALNYCH DANYCH..w tym moemncie atmosfera jest tak gorąca ze byle jaki fake bedzie przez wielu łykany...
Łups, a ja myślałem, że to oficjal

. No to spox.
no fakt 256 to se jakos wytlumacze ze szybkie jest i wogole a 1024 to bedzie rzeznia.
dzizas zeby ta najlpesza wersja ps3 nie kosztowalo wiecej niz 500$ to bede very happy
MichAelis
16 05 2005, 22:44
...zeby nie bylo kilku wersji PS3, no chyba ze mowimy:
Ze jedna to bedzie PS3 +dysk
a druga PS3 dysk nagrywarka etc to mi lata. Chce kupic konsole to grania ale zeby mozna filma zapuscic i jeszcze muze zgrac
mowie o nagrywarce i wiekszym hdd. tunner cyfrowy niech dadza to zaoszczedze 300-500zl
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.