Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: PS3 - TUTAJ MOŻEMY KOMENTOWAĆ NEWSY!
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137
sentinel
gamespot udostępnił kompletną konferencję sony (2h), jak kogoś ciekawi niech kilka: http://www.gamespot.com/live/choose_prefs2...bmoid=&urdate=0
A.Z.BEST
Zważcie na to, że...

Design and specifications are subject to change without notice.

Sony jeszcze pozmienia maszine.
Ekansik
ogladam i jest mi słabo

kaczki rox

W Fight Night grają na DS2. JEST SZANSA!
Pablo_el
maja jeszcze rok - z padami sie opamietaja !! Wyglad zewnetrzny jest ok - sie przywyknie do chlebakowatosci tak jak do grzejnika sie przywyknelo wink.gif

z gierek najwieksze wrazenie robi fight night i motor storm (błotko biggrin.gif) Getaway tesz niczego sobie.

a x na to niemozliwe...
Ekansik
Ludzie, obejrzałem całe...
DŻIZZZUS KOORWA JA (pipi)E! ROYEBUNDA NA MAXA!

Mam (pipi)zke, leże bez czucia na podłodze, z wywieszonym jęzorem. To jest masakra ta prezentacja. Niektórzy mogą mówic ze to rendery, ale na przykładzie Unreal'a 3 pokazali że nie i że najbardziej złożone akcje są obrabiane w czasie rzeczywistym. X już dla mnie nie istnieje.

WELCOME CHANG3

Szkoda ze MGS4 jak nie bylo tak nie ma ;(
bebbop
Na mnie najwieksze wrazenie zrobil Killzone2. Pewnie wydadza go wraz z premiera Halo3 i mozna sie spodziewac zacieklej walki. Strzelalina od tworcow Ratchet`a tez niczego sobie. Mam nadzieje ze interakcja z otoczeniem bedzie bardzo rozbudowana i bedzie mozliwosc np. ujrzenia jak granat powala drzewo, ktore przygniata oddzial przeciwnika tongue.gif To juz POWER by byl.
fabryk
http://www.gametrailers.com/gamepage.php?id=1668 !!!!! ALE TO WYGLĄDA!!!!!
Ölschmitz
ku,rwa no i co z tym mgs4? ja juz chce zobaczyc nowego metala.
Saunter
CO TO ZA PAD? biggrin.gif Banan? smile.gif Lol... przegieli (jesli to oficjalne jest!)
dante2003
Wygląd konsoli na pewno nie jest ostateczny. Z przodu mają być 2 porty USB których obecnie nie ma.
Ekansik
Ludzie! Błagam! Znajdzie mi linka do wersji 700k tej konferencji! Tak aby na jeden CD wchodziła jak DivX. PLS! Chce to na TV obejrzeć w dobrej rozdziałce smile.gif
dante2003
Zobaczcie to:
http://media.ps3.ign.com/media/748/748468/img_2787003.html
blink.gif wacko.gif
I jeszcze opinia redaktora IGN po pokazie PS3
http://ps3.ign.com/articles/614/614755p1.html
MichAelis
256MB XDR Main RAM @3.2GHz 256MB GDDR3 VRAM @700MHz

ta druga pamiec to co to jest? :|
nie rozumiem czemu jest tylko 256, przeciez chociazby dla cyferek powinni dac x2
dante2003
PS3 ma 256 MB XDR jako pamięć główną i 256 GDDR3 jako graficzną. GDDR3 siedzi również w X360.
srok@
Właśnie w necie znalazłem specyfikacje PS3!!! Będą działać gry z PS tongue.gif
Wireless controllers, connection to the PSP and a powerful new graphics processor technology: Take a look at the PlayStation 3's performance specifications as provided by Sony.

CPU: Cell Processor
• PowerPC-base Core @3.2GHz
• 1 VMX vector unit per core
• 512KB L2 cache
• 7 x SPE @3.2GHz
• 7 x 128b 128 SIMD GPRs
• 7 x 256KB S,RAM(byłą cenzurka laugh.gif ) for SPE
• 1 of 8 SPEs reserved for redundancy
• total floating point performance: 218 GFLOPS

GPU
• RSX @550MHz
• 1.8 TFLOPS floating point performance
• Full HD (up to 1080p) x 2 channels
• Multi-way programmable parallel pipelines

Sound
• Dolby 5.1ch, DTS, LPCM, etc. (Cell- base processing)

Memory
• 256MB XDR Main RAM @3.2GHz
• 256MB GDDR3 VRAM @700MHz

System Bandwidth
• Main RAM: 25.6GB/s
• VRAM: 22.4GB/s
• RSX: 20GB/s (write) + 15GB/s(read)
• SB: 2.5GB/s (write) + 2.5GB/s (read)

System Floating Point Performance
• 2 TFLOPS

Storage
• HDD: Detachable 2.5" HDD slot x 1

I/O
• USB: Front x 4, Rear x 2 (USB2.0)
• Memory Stick: standard/Duo, PRO x 1
• SD: standard/mini x 1
• CompactFlash: (Type I, II) x 1

Communication
• Ethernet: (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T) x 3 (input x 1 + output x 2)
• Wi-Fi: IEEE 802.11 b/g
• Bluetooth: Bluetooth 2.0 (EDR)

Controller
• Bluetooth:(up to 7)
• USB2.0: (wired)
• Wi-Fi: (PSP)
• Network: (over IP)

AV Output
• Screen size: 480i, 480p, 720p, 1080i, 1080p
• HDMI: HDMI out x 2
• Analog: AV MULTI OUT x 1
• Digital audio: DIGITAL OUT (OPTICAL) x 1

Disc media
• CD: PlayStation CD-ROM, PlayStation 2 CD-ROM
• CD-DA: CD-DA (ROM), CD-R, CD-RW
• SACDL: SACD Hybrid (CD layer), SACD HD
• DualDisc: DualDisc (audio side), DualDisc (DVD side)
• DVD: PlayStation 2 DVD-ROM, PLAYSTATION 3 DVD-ROM, DVD-Video (DVD-ROM, DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW), Blu-ray Disc (PlayStation 3 BD-ROM, BD-Video, BD-ROM, BD-R, BD-RE)

Żródło: http://news.com.com/PlayStation+3+stats+sp...09571&subj=news
dante2003
Na www.gametrailers.com są trailery z konferencji. MUSICIE zobaczyć Killzone, to jest MISTRZOSTWO ŚWIATA !!!!!!!!!
Forebode
Troche dziwnie wyglada ta ps3 ale design zawsze chyba jeszcze mozna zmienic...?

Enyłej, bedzie mozna mowic na nowa plejstejszyn "czarnulka" lub po staremu "szaraczek" biggrin.gif

dante2003
Czcionka napisu PS3 na grzbiecie konsoli przypomina mi tą z filmu Spiderman.
Sadelkoo
Wygląda trochę jak kosz na śmieci z IKEI smile.gif ale wnętrze robi wrażenie twisted.gif
Forebode
UPDATE: PS3 now official confirmed for release in the spring of 2006. ;]

Szkoda tylko ze zanim do Europy trafi to bedzie 2007 ;-p
ds
ten dizajn.... prosze, powiedzcie ze to zart - sony pokazało nowy skaner i wibrator... z reszta, jak gram to nie patrze na konsole ani pada, wazne zeby sie dobrze rgalo:]
Sadelkoo
Spokojnie to się jeszcze da naprawić smile.gif ale pad to jak rogal z pikarni za rogiem smile.gif hehehe
Hela
Design masakra, pad masakra, gry wypas - to tak w skrocie biggrin.gif
Ficuś
killzone2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!musicie to zobaczyć......jeśli to jest autentycznie z gameplayu to stoimy u progu nowej rewolucji w grafice 3D,po obejrzeniu juz kilkunastu filmików z IGN wniosek jest jeden-grafika przebija to co ma do zaoferowania xbox360
Humulus XP
Ten filmik z Killzone to chyba jakiś render. Przecież to niemożliwe, żeby to tak wyglądało...Prawda...?
Diabeu
http://eurogamer.net/article.php?article_id=59106

artykuł z Eurogamer'a
Hela
to nie jest render...strzelanie i celowanie sugeruje gameplay...
Ficuś
parę dni temu zawiodłem się że xbox360 nie przyniósł rewolucji jaką powinna nieść za sobą nowa generacja konsol........za to ps3.......killzone jest genialny.....oby to było z gameplaya!!!!!!!........tak powinna wygladać gra na konsole nowej generacji i jeśli wierzyć słowom sony o mocy i możliwościach procesora cell to nie powinnyśmy mieć wątpliwości że to wszystko co widzimy pochodzi z real time
karys88
Hmm...moje odczucia są takie:
Konsola...blah, mam nadzieje że to jeszcze zmienią, bo nie podoba mi sie ps3 jak chlebak. Fajny jest tylko ten napęd, miałem kiedyś taki w PC, (pipi)istość biggrin.gif
Padzik... laugh.gif pasztet jak ich mało...co to to? niech lepiej wrócą do starego DS2 i tylko go bezkabla zrobią i każdy bedzie happy, a nie takie "coś" jak jakiś smieszny tani padzik do peceta mad.gif
Natomiast heh, z tych gier które widziałem...
Killzone2-nie, to nie może tak wyglądać...dla mnie to jest rewolucja a przynajmniej dla moich oczu to że moge zagrać w render, no bo chyba kazdy widzi że to jest z gry filmik... wacko.gif
FNR3-no, fajne "zniszczenia twarzy" ale moja głowa nadal nie pojmuje że to tak wygląda i na chama wkrecam sobie że to jest filmik z filmiku a nie z gry(?)
Formula 1- aaajjj, samochodzik jak ta lala sie rozwala tongue.gif fajne fajne, ale po zobaczeniu killzone'a nic już chyba nie zrobi na mnie wrażenia icon_twisted.gif
DMC4-eee...to juz nie jest takie ładne...ale ja czekam tylko i wyłącznie aż Hideo pokaże mi film pt.MGS4 rolleyes.gif
Tekken-nic mi nie pokazali tylko fajnie pot leci jak jin uderza, no i ogólnie ładniutka postać, ale chciałbym zobaczyć tła...bo to co było w t5 to małe mistrzostwo świata... wink.gif
Gran Turismo-No i tutaj sie niestety zawiodłem, widocznie GT4 prezentowało juz taki poziom że GT5 jakoś wydaje mi sie niedużo ładniejsze od GT4, tylko otoczenie jakieś takie bardziej cool, ale furki...heh, nothin' special happy.gif
Ogólnie tak jak jeszcze wczoraj chciałem na 90% brać X360, tak teraz, pani PS3 ma u mnie dużego pluuusa za Killzone'a
pozdro
karys
Hela
Ja tam sie zawiodlem na designe nowych konsol...sa brzydkie jak nie wiem, moze chociaz niny da cos ladnego.

A co do mozliwosci PS3 to moze MGS4 pokaze cos wiecej niz Killzone 2.
dante2003
Ludzie z IGN i GameSpot nie są na 100% pewni czy KillZone jest liczone w czasie rzeczywistym, ale wszystkim szczęki opadły bardzo nisko.
Sadelkoo
QUOTE(dante2003 @ 17 05 2005, 08:20)
Ludzie z IGN i GameSpot nie są na 100% pewni czy KillZone jest liczone w czasie rzeczywistym, ale wszystkim szczęki opadły bardzo nisko.
*

Mam nadzieje że jest, chociaz znając SONY pewnie okaze się, że rzeczywistość jest inna smile.gif ...hmm choć może się poprawili...tak czy siak KILLZONE kosi mózg twisted.gif (jak narazie:) )
Hela
Pewnie przekonamy sie na 100% jutro albo za 2 dni.
Ficuś
to nie jest gt5,ten filmik ma nazwe vison of gran turismo i przedstawia jaką wizje mieli twórcy przy projektowaniu gt4 na ps2.To jest poprostu gt4 + wiecęj samochodów + bardziej kozacki pit stop...........czytajcie dokładnie co pisze na serwisach.....to na 100% nie jest gt5
SZKD
To jeste na 100% w real time.Nie bez powodu ta konsola,to taki potwor w srodku.
Forebode
QUOTE(karys88 @ 17 05 2005, 09:18)
Padzik... laugh.gif pasztet jak ich mało...co to to? niech lepiej wrócą do starego DS2 i tylko go bezkabla zrobią i każdy bedzie happy, a nie takie "coś" jak jakiś smieszny tani padzik do peceta mad.gif
*

Podobno do playa3 maja byc dostepnych kilka roznych padow w tym stary dobry ds2
QUOTE(karys88 @ 17 05 2005, 09:18)
FNR3-no, fajne "zniszczenia twarzy" ale moja głowa nadal nie pojmuje że to tak wygląda i na chama wkrecam sobie że to jest filmik z filmiku a nie z gry(?)
*

A tutaj jestem prawie pewny ze sa to screeny z gry a nie z filmiku. Byc moze z replaya. Kazdy pamieta jakie EA pokazywala screeny z FNR2 i kazdy myslal ze to nie sa z gry, a okazalo sie inaczej. Teraz wyglada podobnie (chodzi mi o ujecie akcji), to jest bardzo duze prawdopodobienstwo ze gra bedzie wlasnie TAK wygladac.
Ficuś
killzone na 90% jest prawdziwe.......bo

1-przy przemierze killzone na ps2 wszystkie z zamieszczonych screnow okazały się prawdziwe

2-nie można posądzić sony że po pokazaniu xbox360 nagle chcieli dobić konsole Gates'a i w dwa dni na szybko nakręcili tą animacje......to jest długo robiony przed e3 filmik

3-bo tak powinna wyglądać tak naprawdę gra na nową generacje konsol

4-zobaczcie najładniejsze tytuły na ps2 i xbox.....juz teraz zastanawiamy sie czasem czy to render czy real time........pomnożcie to przez kilkanaście razy mocniejsze specyfikacje nowych konsol.......taka grafika jest realna

5-w Neo Plus przy okazji wizyty w holandii u wydawców killzona napisali że w ich komputerach jest duzo projektów i gotowych części do następnej gry......mieli ponad pół roku na to by stworzyć na ps3 ten 2 minutowy fragment gry

TGS 2005-tam pewnie będzie można zagrać w te cuda
..::XMANiAK::..
podajcie linki do filmikow z gier

thx
Hela
Jest juz temat o Killzone 2, wiec tam wrzuccie.
Najlepsze co pokazali na PS3 to demo FF VII...poprostu odrazu sie zakochalem...
dante2003
Trailery są tu:
http://www.ign.com/e3/2005/
i tu:
www.gametrailers.com
Raptor
WOW - po obejrzeniu prezentacji Sony po prostu moge powiedziel WOW. Jak to wszystko swietnie wyglada (bardzo mi sie podobal wyglad KillZone - czy ta gra bedzie tak wygladac? ninja.gif). Sony pokazalo cos naprawde swietnego. Sama konsola w realu (tzn. na filmiku) wyglada lepiej niz te artworki. Po prostu jestem w szoku co sie zapowiada. Prezentacja mnie naprawde ruszyla (KillZone2, FFXII (mrrrr smile.gif)). Po prostu rewelacja. Teraz poczekac na takie zajawkowe demka od MS i N. Oj bedzie sie dzialo smile.gif. Tylko niech tego pada zmienia tongue.gif.
Hela
FF XII nie bedzie na PS3...
Wie ktos jak z kompatybilnoscia wsteczna PS3? Bedzie mozna grac w gry z PS1? Czy tylko z PS2, a moze wcale...?
Raptor
Jeszcze na PS2 bedzie? Chyba rozwaze ew. pozyczke konsoli od kumpla jak wyjdzie smile.gif
Forebode
QUOTE(Hela @ 17 05 2005, 09:48)
FF XII nie bedzie na PS3...
Wie ktos jak z kompatybilnoscia wsteczna PS3? Bedzie mozna grac w gry z PS1? Czy tylko z PS2, a moze wcale...?
*

Yup, http://ps3.ign.com/articles/614/614620p1.html happy.gif
dante2003
Będzie pełna kompatybilność z PS1 i PS2
Milo
Ogladnałem pare filmików i powiem tyle ............... nie mam słów po prostu to jest własnie to czego wymagam od konsol nowej generacji a wyglad konsoli jeszce sie zapewne troche zmiein chociaz i tak jest ładny tak czy tak NIE MAM PYTAŃ!!Musze to powiedziec Xbox 360 moze sie SCHOWAĆ!!
Hela
A to byly tylko wstepne prezenacje, pewnie maja w rekawach jeszcze sporo asow...
Arkady
http://gry.wp.pl/core.html?filtr=0,0&x=nowinki,10,19980

Co to za pad excl.gif excl.gif excl.gif .................
..::XMANiAK::..
spierman 3 wyglada jak film ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif

KILLZONE2 jak tak bedzie wygladal to wub.gif ale sadze ze to niejest z gry tylko jakis przerywnik bo filmik posiada duzo ruchow filmowych [np. machanie reka po wyladowaniu, szybkie zwroty kamera] byc moze sie myle : ale jestem podwrazeniem
Jakim
Łooooooosz ty!! Może i dizajn nowego plejaka mi za bardzo nie podpasował... szczególnie pada ale te gry!!

Po kilzzone jestem w stanie sprzedać mame za ps3;] Jak to wygląda!! Wogóle jak kazda gra wygląda!! Mogę śmiało powiedziec że wszystkie gry jakie pokazano zjadają te z x360 na śniadanie!!! Zobaczymy co pokaże bill na e3!!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.