..::XMANiAK::.. - Bo to jest w niektorych miejscach film...a w innych GT4...
Po obejrzeniu trailera z Killzone nie moge powiedziec nic bo mi szczena opadla

W tej chwili Sony utarlo nosa M$, Bill czegos TAKIEGO nie pokazal O_o Design PS3 co pradwda ssie tak samo pad, ale to w koncu nie jest ostatczena wersja. Czekam tylko na informacje o jakis swietnych tytulach sieciowych (vide Halo 3) i newsy o samej rozgrywce sieciowej. Jak narazie: PS3>X360 (O_o)
Nie ma się co czarować.. jeśli chodzi o konferencje jakie te dwie firmy pokazały przed e3 razem z grami to ta od Sony przewyższa kilkukrotnie ta od Microsoftu. Chodzi mi głównie o jakośc gier.
Może i zabrzmi to fanboyowsko ale... Sony Rulaaa po raz trzeci!!
cytat z wp "Grafiką w tym monstrum zajmie się chip RSX "Reality Synthesizer" stworzony przez firmę Nvidia. Jest on 128-bitowy, zbudowany z 300mln tranzystorów (to więcej niż jakikolwiek procesor w zastosowaniach komercyjnych) i zapewni wyświetlanie grafiki w rozdzielczości 1080p. Wyposażony zostanie w 512MB pamięci graficznej, a jego osiągi to 100mld operacji na shaderach (Xbox 360 "tylko" 48mln). Sony twierdzi, że moc chipa jest obecnie dużo większa niż dwóch kart GeForce 6800 Ultra!!"
Gates po raz drugi przegra wojne konsol,nic mu nie da że jego konsola wystartuje wcześniej niż ps3,każda z zaprezentowanych na ps3 gier jest łądniejsza niż te które zaprezentowano 2 dni temu na xbox360 co utwierdza mnie w przekonaniu że prawdą jest że nowe dziecko sony jest 2 razy mocniejsze niz xbox360.
ojjjjj Bill chyba po raz kolejny pieniądze nic tu nie poradzą,nie trzeba było sie spieszyć
Wygląd konsoli podoba mi się, tylko ten pad

.... oby zmienili oby zmienili
dante2003
17 05 2005, 09:21
Zwróćcie uwagę że PS3 obsługuje 1080p a nie tak jak X360 1080i. PS3 jest w stanie genrować dwukrotnie wyższą rozdzielczość pionową(bez przeplotu).
Wlasnie a co jest z tymi padami? To juz jest ostateczny wyglad? Czy to tylko sciema, a jutro pokaza nam zupelnie inna PS3 i normalnego pada?
Dizajn konsoli raczej się przyjmie.. sadze że pada zmienią bo powoduje tylko rozpacz;/
dante2003
17 05 2005, 09:26
Design może się zmienić, pamiętacie jak było z PSP? Na każdych targach konsola wyglądała inaczej.
..::XMANiAK::..
17 05 2005, 09:27
z Spiderem to ja zartowalem
dante2003 - Ale jak PS3 ma byc na poczatku 2k6 to za duzo powaznych targow nie bedzie...
adamcky
17 05 2005, 09:32
Konsola od boku przypomina ... chlebak . Ale kolor czarny jest bardzo dobry . Niestety pad to chyba jakaś pomyłka . Jeżeli tego nie zmnienią i nie będzie możliwości podłączeia DS2 to ja wysiadam . Pad powinien mieć taki sam ksztalt jak DS2 tylko powinien być zrobiony z lepszego materiału , który się nie niszczy !!
niewiarygodna jest moc nowego ps3.....przed chwilą widziałem filmik z pokazu fight night3 w którym prowadzący za pomocą pada przy pomocy którego zoomował,obracał i robił jeszcze inne cuda pokazywał że to co dzieje się na ekranie jest w real time
Tak oddanych emocji nie było jeszcze w grach....kazdy kto zobaczy ten filmik niech przyjrzy się dokładnie momentowi, w którym jeden z kolesi dostaje w twarz......
PS3 po mału można mówić ze czeka nas taka sama rewolucja techniczna jak między psx a ps2
dante2003
17 05 2005, 09:33
Będzie Game Conference i TGS.
Game Conference - Az taki prestizowy nie jest... Zreszta skoro M$ pokazal swoja konsole w ostatecznej wersji, to $ony raczej zrobi to samo. E3 to nie przelewki, oczy wszystkich zapalencow sa skierowane na te targi, nie moga sobie pozwolic na nie pokazanie PS3, szczegolnie ze jak maja zrobic premiere za pol roku, to produkcja powinna niedlugo ruszyc.
dante2003
17 05 2005, 09:40
Mówię o drobnych poprawkach wyglądu, tak jak było z PSP. A jeśli Sony zobaczy że ludziom się nie podoba nowy pad to go zmieni.
Jesli gry beda TAK wygladamy jak Killzone 2 to ja(pipi) na pada...

Myslalem ze nowa generacja nie zaskoczy mnie grafika, ale grubo sie mylilem. Do tej pory zbieram moja szczene z podlogi po obejrzeniu trailera z Killzone2 (O_o)
konsola i pad wyglądaja tragicznie, ps3 to drukarka a pad to rogal czy też frisbee
dawać filmiki z gp a nie jakies presety
no i bez decyzji konkretnych co do online to mogą mnie cmoknąć pajace od Sony, bez tego w nextach ani rusz
polecam obejrzeć pokaz techniczny konsoli ps3 nie poweim że zrobił wrażenie... szczególnie gdy pokazano nam możliwości nowego Eye Toya!! Moim zdaniem mała rewolucja!!
a mi sie wyglad konsoli podoba. pada troche mniej ale moze jeszcze cos zmienia.
a to co pokazali narazie ostro ryje beret, wole nie myslec co bedzie pozniej.
QUOTE(_Diabeu_ @ 17 05 2005, 09:42)
konsola i pad wyglądaja tragicznie, ps3 to drukarka a pad to rogal czy też frisbee
dawać filmiki z gp a nie jakies presety
no i bez decyzji konkretnych co do online to mogą mnie cmoknąć pajace od Sony, bez tego w nextach ani rusz
heheheh Sony zbankrutuje bez twojego wsparcia Diabeu!!! co za deklaracja?!? zobaczymy kto kogo będzie... za roczek!
Po zapoznaniu sie z artykułami, specyfikacją oraz kilkoma minutami filmików promujących jestem mocno podbudowany!!! tak, to jest to!!! takie mozliwości powinny reprezentować next geny!!! taką prezentacje powinien mieć X360!!! a nie miał!!!
mehehehe po prostu nie podniecam się od razu, i racja, trza poczekać
i nie powiesz mi że ci się pad podoba, toż to poasqdztwo
a filmik z KZ to zwykły filmik, niech zrobią tą grę szybszą o 25% i bez tych skryptów dupnych - bardzo bym chciał by tak było
17 05 2005, 10:15
taka mala prozba jesli mowcie zebysmy sobie obejrzeli jakis filmik to podajcie linka
dante2003
17 05 2005, 10:17
QUOTE(_Diabeu_ @ 17 05 2005, 10:14)
mehehehe po prostu nie podniecam się od razu, i racja, trza poczekać
i nie powiesz mi że ci się pad podoba, toż to poasqdztwo
a filmik z KZ to zwykły filmik, niech zrobią tą grę szybszą o 25% i bez tych skryptów dupnych - bardzo bym chciał by tak było
wygląd pada, fakt tragednia (multipla:-)!
filmik z killzone 2 z pewnością nie jest z gameplay-a prędzej z filmiku wprowadzajacego w akcję (mam nadzieję że nie będzie mocno odbiegał od GP)!!! ale jest nadzieja, że zwrot "next gen" będzie w pełni odnosił się do tej platformy!!! po prezentacji Xboxa360 byłem mocno rozczarowany! zadnego milowego kroku w jakości!
zobaczymy co się będzie działo za rok!!! nie ważne czy Xkloc czy PS3!!! ważne żeby były to next geny a nie PS 2,5 i X 1,5
Polecam obczaić filmik z gry pt. MotorStorm do zassania wszedzie;]
Jak tak to ma wyglądać to naprawdę mamy rewolucję. I to chyba wiekszą niż miało to miejsce pomiędzy psx a ps2.
Póki co jest ciężka korba. Nowe Killzone

o_______________O Tak ma wyglądać gra na next gena. Najlepiej każda x]
Wygląd samewj konsoli jest nawet fajny (ale znowu kurz i masa innych gówien będzie dostawać się do środka. Tym razem od góry : /) , za to z padem to chyba dla śmiechu uderzyli. Nie dość, że wygląda to jak produkt z tesco za 12 zł, to jeszcze nei wiem po co ma krzyżak i przyciski przesuniętę pod kątem. Mają mi to zmienić, ale już
wiesz, prezentacja X360 to była prezentacja/przedstawienie sprzętu ino,
na zasadzie "a oto nowy kolega w klasie, przedstaw się i powiedz co ty tam w środku masz"
za to gameplay takiego Condemned mnie zaczarował
koniec tego mojego offtopu, nie porównujemy tu tych sprżetów
co pokazali ppl od sony? kaczuszki na wodzi i listki na wietrze - nie no suuper
ja chcę gp , po prostu po nich najwięcej widać, i konkretne postanowienia odnośnie online - to jest dla mnie bardzo ważne
a co do KZ, imo modele postaci będą w 99% takie jak w tym renderze, przecież jedynka już miała je świetne
QUOTE(Jakim @ 17 05 2005, 10:07)
Poraz drugi dzisiaj opadla mi szczena za sprawa PS3

To demo wygladalo swietnie na TAKIM wilekim ekranie.... Jestem pod wrazeniem rozdzielczosci generowanej przez ta konsole...

I to wykorzystanie Eye Toya... Ja nie mam pytan. Jesli M$ nie pokaze jakiegos miazdzacego filmiku z Halo3 to z zamiast kupic tak jak planowalem X360 kupie PS3
adamcky
17 05 2005, 10:43
Killzone ................................................................................
................................................................................
................................................................................
.................... . No myślę , że dalszy omentarz jest zbędny . Wygląda oszałamiająco !!!!! To chyba jest już gra , bo widać broń i wogóle .
A pada mają zmienić !! Albo przynajmniej możliwość podłączenia DS2 !!
Sony, z marketingowego punktu widzenia, postąpiło wyjątkowo rozsądnie, przywiązując kardynalną wagę do konferencji. W tej chwili, głównym tematem rozmów, ludzi zainteresowanych branżą elektronicznej rozrywki, jest rozmach z jakim zaprezentowano nową konsolę, oraz gry.
Świetny pokaz Killzone; Fajnala zakupie w dniu premiery; z powodu 'Technical Demo' z Aeris w roli głównej, mój marny umysł, skłonił się do przypuszczeń, mających na uwadze 'rewizjonistyczne' zapędy - ekipy kwadratowych epigonów - odnośnie FF7.
Czy tylko ja, zwróciłem uwagę na F1, Warhawk, MS i GTA:Wild Wild West? :]
Zdanie na temat, wyglądu nowej konsoli? Japoński Gigant, zdecydowanie, musi się zastanowić nad zmianą wizażysty. Być może, niezbyt dokładnie obejrzałem filmik, jednak, podczas oficjalnej prezentacji, nie udało mi się dostrzec pada w kształcie banana [BananaPad:].
sloik_na_Zime - 'Technical Demo' oznacza ze nie bedzie remaku na FF VII na PS3!! To tylko proba poazania mozliwosci i przyzwyczajenia sie S-E do nowej maszynki Sony...
Wiem, Hela :] Te temat, był już omawiany wielkokrotnie ;]
Diabeu, ogladajac pokaz listkow chyba nie sluchales co mowil facet. POWER w tej prezentacji nie polegal na tym, ze lisci bylo tam pare milionow, ale na tym, ze kazdemu mozna bylo przypisac inna funkcje, kazdy moglby robic cos innego w czasie rzeczywistym. Na mnie to demo zrobilo najwieksze wrazenie ( fajne tornada z lisci). Co do KZ 2 uwazam, ze demko pochodzilo juz z gamepla`u. Na potrzeby klipu zrobiono rozne ujecia, aby wszystko bylo efektowne( to samio moglismy ogladac podczas pokazu boksu od EA).Najbardziej zaczela mnie zastanawiac jedna rzecz. Po pokazie demka FF VII wielu ludzi pewnie sie napalilo na remake tej gry na PS3. Szybko jednak zostalo wyjasnione, ze nie bedzie zadnego remake`a. I tutaj wlasnie tak sie zastanawiam.... Czy jesli PS3 jest takie mocne, potrafi robic tyle rzeczy w real timie, mozliwe bybylo stworzenie jakiegos programu, ktory by w real timie zamienial takiego FF VII z psx`a na FF VII wykorzystujacego mozliwoscia PS3? Czy mozliwe, ze czeka nas zalew starych gier w nowej, ryjacej beret oprawie? Ehhhh pomarzyc zawsze mozna
chyba zartujesz, zalew starych gier w nowej oprawie? a po co?
dawać nowe gry, takie co wykorzystają moc sprzętu, oby nie był tak trudny w programowaniu jak ps2 bo znowu będzie słaby początek
wiem że będę miał i x360 i ps3, to jest pewnik
17 05 2005, 11:14
to prawdziwy wyglad konsoli czy fake??
Disclaimer, disclaimer, yadda yadda. We’re kind of hoping these pics aren’t legit because frankly, we’re not feelin’ the love for the design. But we digress! The specs that accompany these shots are saying the Sony PS3 will have wireless controllers, a 160GB hard disk, 1 CELL processor running at 4GHz (pumping out 256 GFLOPS worth of power — getting close to 1.21 gigawatts, here, folks), ethernet port, USB 2.0, memory stick duo support, and will read Blu-ray disks only. Backward compatibility for the older systems won’t be via the drive mechanism, then, but will be achieved via emulation in the CELL processor itself, providing retro compatibility with both PS1 and PS2. Controllers will be very similar to the PS2 controllers, plus add wireless. All of the above will be seen in the first line, to be released in Japan in March 2006, with a second version to follow in late 2006 that will be sporting a 400GB hard drive. The rev2 will also apparently be able to record TV shows on Blu-ray disks (like we said: disclaim, disclaim…). More nitty gritty specs via the read link, and another pic after the jump.
Patrycjusz
17 05 2005, 11:17
No to tak:
- Pad do bani
- wygląd może być
- Killzone wymiata i jeśli tak będzie wyglądać to jednak zmienię zdanie i wybiorę PS3 zamiast X360
- Nowe GT do bani
- W cyferki nie wierzę i poczekam co z tego będzie
- ciekawe ile będzie kosztować
Tutaj masz prawdziwy wygląd konsoli:
..::XMANiAK::.. - Fake...
Z tym zalewem chodzilo mi o to, ze wrzucalibysmy gry z psx`a i ps2, natomiast ps3 by tak przerabialo caly swiat gry i grafe, by wszystko wygladalo jakby bylo od poczatku tworzone na ten system. To byloby cos. Przy okazji... na ign pojawila sie ciekawa notka na:
http://cube.ign.com/articles/615/615019p1.html Sa tutaj porownania power`a next genow z obecnymi konsoli i tak:
Revolution = 2-3 GC
Xbox 360 = 13-15 Xbox`ow
Playstatnion 3 = 35 Ps2.
No to jak Nintendo nie zaszokuje czyms innym to...pozostaje im rynek kieszonek... Niestety masowy odbiorca najbardziej zwraca uwage na grafike...
Co do PS3 to mogliby dac porzadne lasery, a nie znowu jakis bardziew.
dante2003
17 05 2005, 11:23
QUOTE(Patrycjusz @ 17 05 2005, 11:17)
Nie pokazali nowego GT, tamten filmik to tylko wizja twórców jak ma wyglądać GT5. Do napisu Partial reality pokazują GT4
Kurna zaj-ebiste te nowe ps3,wiedziałem ze sony nie da klapy,o ile bill leci w ciula,to sony widac ze chyba powaznie bierze konkurencje ;]
Ja zawsze wiedzialem ze sony nie da plany i tym razem nie dalo,pewnie Bill w swojej posiadlosci juz sie szykuje to wykonania rytualnego SEpuku(harakiri)
Ryo-San
17 05 2005, 11:24
dizajn konsoli mi sie srednio podoba..ale dokladnie identycznie bylo w przypadku ps2..no nic olac to..
pad mimo ze wygląda na totalna kupe to na 100% bedzie swietnie leza w dlonicha..jestem o to pewny..nie po to zemienili dualshocka na cos gorszego to bzdura..
co do pokazow..to staram sie je traktowac z lekkim dystansem..bo wiem jaki jest Sony i jakie potrafi snuc obiecanki cacanki..ale na chwile obecna po tym co zobaczylem na filmiku z Killzone nie moge sie zdystanswoac..i jezeli to czym karmi nas Sony jest prawdą to spokojnie czeka nas przeskok jak w przypadku PSX'a a DC.....
jednego jestem pewien...na chwile obecną chce miec w domu Xboxa 360 i PS3..i to najlepiej w dzien premiery..nie ma bata....czekam jeszcze na Nintendo...
szykuje sie ostra wojna..a my mozemy conawyzej na tym skorzystac....
pieknie pieknie to wszystko wygląda...
BTW szkoda ze nic o wsparciu online nie wiadomo..no ale jest jeszcze czas..
Sony obiecuje, że do połowy przyszłego roku, przynajmniej częściowo nadrobi zaległości, w stosunku do XL [Poprawa transmisji, wiele udoskonaleń, większa konkurencyjność]. Na chwilę obecną, raczej trudno w to uwierzyc.
calkiem calkiem to wyglada filmik z killzone

tylko zeby nie okazalo sie ze sony klamie
A.Z.BEST
17 05 2005, 11:37
QUOTE(bebbop @ 17 05 2005, 12:20)
Z tym zalewem chodzilo mi o to, ze wrzucalibysmy gry z psx`a i ps2, natomiast ps3 by tak przerabialo caly swiat gry i grafe, by wszystko wygladalo jakby bylo od poczatku tworzone na ten system. To byloby cos. Przy okazji... na ign pojawila sie ciekawa notka na:
http://cube.ign.com/articles/615/615019p1.html Sa tutaj porownania power`a next genow z obecnymi konsoli i tak:
Revolution = 2-3 GC
Xbox 360 = 13-15 Xbox`ow
Playstatnion 3 = 35 Ps2.
Przy czym Xbox jest 2 razy mocniejszy od PS2. Porównanie z (pipi). Wierzę, że PS3 pociągnie to co byłoby na filmiku Killzone, ale na pewno nie jest to z żadnej grywalnej wersji gry, ale możliwe jest, że będzie.
QUOTE(sloik_na_Zime @ 17 05 2005, 12:35)
Sony obiecuje, że do połowy przyszłego roku, przynajmniej częściowo nadrobi zaległości, w stosunku do XL [Poprawa transmisji, wiele udoskonaleń, większa konkurencyjność]. Na chwilę obecną, raczej trudno w to uwierzyc.
no własnie, obiecywać to potrafią, a potem co? dupens bladens
ale fakt jest faktem że pokpić tego nie mogą, ludzie chcą grać online i koniec
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.