Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: PS3 - TUTAJ MOŻEMY KOMENTOWAĆ NEWSY!
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137
Mike
QUOTE(TomisH @ 17 05 2005, 15:00)
Ludzie - ale 256 ramu? Czy to nie będzie wąskie gardło konsoli-monstrum?
*

Przeciez 256 to main memory, kolejne 256 przeznaczono na pamiec graficzna, wiec wychodzi to samo co w X'ie
Loto
ale to 256 ramu to nie jest zwykly ddr ktory masz w kompie. ram w ps3 jest takotwany na 3,2 Ghz ;] matko boska to kilak razy szybciej niz w x360
louzan
SZCZERZE JA MODLE SIĘ ABY SONY NIE SPIEPRZYŁO SWOJEJ MASZYNKI TAK JAK TO BYŁO PRZY PS2:(((. BO ZNÓW BĘDĄ SIĘ CHWALIĆ POKAZYWAĆ NAM TRAILERY I ŻE PS3 MOŻNA ŁĄCZYĆ Z TYM I TAMTYM ALE NA CHOLERE MI TO JA CHCĘ GRAĆ I ŻEBY WSZYSTKO BYŁO OK. A NIE ŻE K..WA ZROBIĄ JAKIŚ (pipi) TOSTER:)))
Milo
Ma ktos linka do prezentacji Sony ??!!
louzan
QUOTE(PiotrB @ 17 05 2005, 13:59)
QUOTE(Guts @ 17 05 2005, 14:52)

Tak, ale to z są screeny z wizji programistów tej gry. Nie przedstawiają grafiki jaką będziemy mieć w GT5.
Co do samej konsoli Play Station 3. Jak dla mnie jest to mistrzostwo jeśli chodzi o wygląd konsoli. Nowy Dual Shock wygląda nieco dziwnie, ale napewno dobrze się na nim gra. Już niemogę się doczekać pogrania na tej konsoli.
*

WYGLĄD KONSOLI I PADA JAK ZAZNCZYŁO SONY MOŻE SIĘ JESZCZE ZMIENIĆ I STAWIAM FLASZKĘsmile.gif)) ŻE BANKOWO SIĘ ZMIENI ALE OGÓLNIE I PS3 I XBOX 360 SĄ ŁADNE.
RoL
Demko z FF7 rzadzi. Kurde, az poprawil mi sie humor. Moze to tylko demko, ale skoro je zrobili, to moze pracuja tez nad podrasowana wersja siodemki (wole nie zapeszac wink.gif ). Szczerze mowiac, to jakos nie wyobrazalem sobie FF7 z bohaterami w wersji innej niz super-deformed (a raczej nie podobala mi sie taka wizja), ale po zobaczeniu filmiku stalem sie wielkim entuzjasta jesli chodzi o ew. projekt FF7 na PS3.
louzan
QUOTE(louzan @ 17 05 2005, 15:26)
QUOTE(PiotrB @ 17 05 2005, 13:59)
QUOTE(Guts @ 17 05 2005, 14:52)

Tak, ale to z są screeny z wizji programistów tej gry. Nie przedstawiają grafiki jaką będziemy mieć w GT5.
Co do samej konsoli Play Station 3. Jak dla mnie jest to mistrzostwo jeśli chodzi o wygląd konsoli. Nowy Dual Shock wygląda nieco dziwnie, ale napewno dobrze się na nim gra. Już niemogę się doczekać pogrania na tej konsoli.
*

WYGLĄD KONSOLI I PADA JAK ZAZNCZYŁO SONY MOŻE SIĘ JESZCZE ZMIENIĆ I STAWIAM FLASZKĘsmile.gif)) ŻE BANKOWO SIĘ ZMIENI ALE OGÓLNIE I PS3 I XBOX 360 SĄ ŁADNE.
*

NO WŁAŚNIE I JAK SAMA NAZWA WSKAZUJE VISION GT WIĘC NARAZIE NIE MA SIĘ CO NAPALAĆ JA TAM ZAMIAST LANIA WODY BYM CHCIAŁ ABY W GT5 POJAWIŁY SIĘ ZNISZCZENIA FUREK A NIE PADOK (pipi) LUDŹMI CHOĆ TO TEŻ FAJNA SPRAWA:))
Milo
Z gamespota idzie kijow jakies inne zrodelko??!!
C1REX
Wygląda, że Ps3 będzie silniejsze od X-a. Ciekawe jak z kosztami pisania gier?

M$ swego czasu wpsominało, że właśnie koszty produkcji są największym problemem producentów. Podobno w nowym X-ie miał zostać wprowadzony jakiś standard, który te koszty znacząco ograniczał.
Coś jak cudowny DirectX z Windowsa.

Zwróćcie uwagę, że psx był znacznie słabszy od saturna, a bez problemu z nim wygrał. Róznica polegała w trudności pisania gier. Trudność=koszta. Podobnie było z DC. Kilkanascie/dziesiąt słabsza maszynka od ps2, a porty na "dwójką" wyglądały czasem gorzej od oryginału.

Mam nadzieję, że będzie wyrównana walka między konkurencją. Niech walczą o moje względy : )

Ciekawe, co N pokaże?
A.Z.BEST
Hehehe... N już też pokazało i powiem szczerze, że ich konsola wygląda w sumie najlepiej smile.gif.

http://media.cube.ign.com/articles/615/615...mg_2789306.html
MichAelis
C1REX:

Zgadza sie PSX byl slabszy, ale nie "znacznie" i uratowalo go to ze byl dobry w 3d a tego Saturn nie mial. Na PS2 trudno sie pisalo, a jakos pisali. Wydaje mi sie ze nie bedzie czegos takiego ze ktos wygra a ktos przegra, jeno gorszy sie znajdzie. Obie konsole znajda szczesliwych nabywcow, a za jakim czas zobaczymy X720 i PS4 (ciekawe kiedy tongue.gif )
Mike
woh faktycznie najlepiej wyglada - to ja poprosze design BigN, bebechy od Sony i obsluge sieci M$ tongue.gif
C1REX
QUOTE(A.Z.BEST @ 17 05 2005, 15:41)
Hehehe... N już też pokazało i powiem szczerze, że ich konsola wygląda w sumie najlepiej smile.gif.

http://media.cube.ign.com/articles/615/615...mg_2789306.html

OO tak O?
Wszystkie konsole mi się podobają, ale ps3 wypada najsłabiej.

M$ zdecydowanie pozamiatał konkurencją robiąc produkt na miarę Apple. Brawo.
Nintendo niszczy oryginalnością. Prostota, piękno i wyrafinowanie. W sumie nie wiem, czy nielepiej niż X. Muszę się z tym oswoić

PS3 wygląda trochę jak sprzęt biurowy. Żle nie jest, ale i tak jest przepaść między konkurencją.

Pad najlepszy zaproponowało M$, ale do bijatyk nadal nędzie stary szarak bez gałek na przejściówce lub tradycyjny Arcade Stick. Ciekawe jak długo będą działać wibracje bez ładowania pada?
A.Z.BEST
Taaaaa... muhehehe, czyli i tak trzeba kupić te 3 konsole tongue.gif.

Cholera... skąd ja na to kasy nabiorę? biggrin.gif

Bo PS3 i X360 na pewno nie przepuszczę. Tylko N nie jestem pewien tongue.gif.
Stachu
Czemu wszystkie te nextgeny wyglądem przypominają sprzety kuchenne?...bez kitu.
Chlebak?Wentylator?Revolution wygląda jak stojak na noże kuchenne...O_o imo ,jesli to prawdziwy wygląd to mi się najmniej podoba
Roki
Mi wyglad nowej konsoli SONY sie totalnie nie podoba - jet po prostu BRZYDKA. Pad to jakies przegiecie... po co zmieniac, to co jest dobre i sprawdzone?

I jeszcze jedna kwestia... czemu takie nowoczesne urzadzenie jest takie OLBRZYMIE? XBOX 360 oraz Revolution sa male, zgrabne i posiadaja nowoczesny wyglad.

Mam nadzieje ze SONY zajmie sie jeszcze wygladem swojej konsoli.

Ponizej male zestawienie wszystkich next-genow:

Playstation 3

XBOX 360

Revolution
MichAelis
Fakt pad do PS3 srednio sie prezentuje...musze przywyknac do wygladu konsoli, bo z Xem juz sie ostowilem i bardzo mi sie podoba, bo wyglada tak.....konsolowo, a ps3 to jak hybryda DvDPlayera
C1REX
Inne zdjęcie Nintendo

Roki
Przeciez na tym padzie bedzie zapewne ciezko grac... jak "cos dlugiego" bedzie wystawalo z rak. Dual Shock byl bardzo wygodny, ale ten pad jest po prostu smieszny - ja uwazam ze po tych pokazach ludzie najada na SONY i zmusza je do zmiany wygladu - jestem o tym przekonany.
palo
Wszedłem na informatyce na IGN i patrze - PS3. Klikam i oglądamy zdjęcia. Moja pierwsza reakcja: " Co to kuchwa, chlebak?!". Potem jeszcze "Co oni zrobili z dualem?!". Jak widać zbyt ciepło jej nie przyjąłem.... jak już kiedyś tam stanie pod moim TV to przełknę ten design, teraz jednak odpycha.

Co do gier to nie wiem, bo albo jestem zbyt tępy, żeby zassac filmik z gametrailers.com albo przechodzą takie oblężenie, że serwery im nie wyrabiają... bo albo się nie chce ściągać ( po daniu "zapisz element docelowy jako..." ściąga się download.html a nie żadne filmiki... ) albo wyskakuje: "Too many users - hit reload
".
Patrycjusz
Wow! Ja chce PS3 o wyglądzie Revolution z padami od X360!
YETI
Ktos wczesniej napisał ze Sony cos tam przebakiwało ze wyglada konsoli i pada moze sie jeszcze zmienic. Moge sie z wami założyc ze na bank sie zmieni wiec jak na razie nie płakac mi tu tylko sciagac trailery z gier....0_O
Jakim
Co do wielkości to gabaryty Ps3 i X360 sa bardzo zblizone.. popatrzcie na pady sa powiedzmy jednakowych rozmiarów i konsole także. Co do Revolution to wg mnie mimo swojej prostoty wygląda prześlicznie!!

Ciekawe jeszcze jaki pad (jeśli wogóle) zaprezentuje nam Nintendo
Słoik
Fakt, jest faktem. Sprzęt Sony, zdecydowanie bardziej przypomina dobrą drukarkę, niż konsolę Next-Gen.
Nie przesadzajmy. Xbox 360 wygląda całkiem nieźle; aczkolwiek pad prosto spod igły B.Gatesa, na pierwszy rzut nie prezentuje się zbyt atrakcyjnie.
TomisH
Właśnie! Drukarka! Też tak pomyślałem tongue.gif
CheeseOfTheDay
Narzekacie. Przynajmniej młodsi gracze nie będą mieli problemów z namową rodziców do kupna PS3, "mamo daj mi 2000 zł. na chlebak i banana" biggrin.gif
Loto
jak dla mnie ps3 jest ladniutkie. powinno byc troszku mniejsze ale jest lajtowo . co do pada to wlalbym starego dobrego ds + triggery. nie boje sie ze buberang bedzie niewygodny bo multum wiary pewnie mialo prototyp w lapskach. moj idealny pad to ds2 + trigery i lekko wydluzone "rogi?" bo jak dla mnie to troche za male sa ( 1-1,5cm i lajt)
szeni
Panowie, zawiodłem się srogo! Na wyglad samej konsoli sikam, ale pad?! Dual Shock jest najlepszym stworzonym padem (co nawet stwierdzil moj 5 letni brat O_o), wiec po co go zmieniac na jakiegos banana?? Mam nadzieje ze pojawią sie nieoficjalne dual shocki o wygladzie tych zwykłych, albo przejsciowki jakies. Ziębi mnie to okropnie.
Kleryk
QUOTE(SzERzI @ 17 05 2005, 16:57)
Panowie, zawiodłem się srogo! Na wyglad samej konsoli sikam, ale pad?!
*

Co wy z tym padem? smile.gif Cieszy mnie to, ze w łapach będe trzymał bumerang. Nareszczcie mój pad nie będzie ladował na scianie, po przegranym meczu w PES-a, tylko wróci na swoje miejsce. Sony wiedziało dobrze, jak zaprojektować nowy pad. wink.gif
mlokon
Ciekawe jak szybko ją zhackują i koło ilu sie będzie cena oscylować..
Ekansik
Co by się stało, gdyby bill np premiere X-360 ustalił na 10 listopada, wiedząc ze PS3 bedzie w marcu (przypuszczalnie). Szczesliwy siedzi i baki zbija, a sie okazuje ze 2 listopada zaczyna sie akcja marketingowa i ps3 laduje w sklepach. PS3 ma swojego killzone i inne turbo hity, a X-Box, nawet nie ma HALO, z ktorym sie czail do marca, do premiry PS3. IMO x-box wtedy by juz 3ciej konsoli nie wypuscic tongue.gif
Idąc do slepu przygotowany na X'a, i widzac obok PS3, wziołbym PS3. Mysle ze zrobiło by tak wiekszośc graczy.
Premiera przed ixem
Real Halo Killer
Doswiadczenie w branży i fankuby graczy
2 razy wydajny system
IMO TO BY ZMASAKROWAŁO x-pudło 360.
TomisH
Nie wiedząc nic o planowanej przez Sony rozgrywce sieciowej nadal wziąłbym 360... happy.gif
kubson
QUOTE(.:Ekans_Dilos:. @ 17 05 2005, 18:17)
Co by się stało, gdyby bill np premiere X-360 ustalił na 10 listopada, wiedząc ze PS3 bedzie w marcu (przypuszczalnie). Szczesliwy siedzi i baki zbija, a sie okazuje ze 2 listopada zaczyna sie akcja marketingowa i ps3 laduje w sklepach. PS3 ma swojego killzone i inne turbo hity, a X-Box, nawet nie ma HALO, z ktorym sie czail do marca, do premiry PS3. IMO x-box wtedy by juz 3ciej konsoli nie wypuscic tongue.gif
Idąc do slepu przygotowany na X'a, i widzac obok PS3, wziołbym PS3. Mysle ze zrobiło by tak wiekszośc graczy.
Premiera przed ixem
Real Halo Killer
Doswiadczenie w branży i fankuby graczy
2 razy wydajny system
IMO TO BY ZMASAKROWAŁO x-pudło 360.
*

laugh.gif nie chce mi sie nawet tego komentowac laugh.gif
szeni
Ziębi mnie 256 ramu... Stalo sie to, czego wszyscy sie obawialismy. Znowu slabe tekstury?
Stachu
gezzz

przeczytaj najpierw pare stron wstecz, looknij raz jeszcze na specyfikacje techniczne i w Re: napisz czego się dowiedziałeś...
nWo
A co ze starym Dualshockiem ? Ten nowy pad mi nie pasi za bardzo z wyglądu, zastanawiam sie jak bedzie mozna podpiąc zwyklego duala blink.gif
Marciin
A co wy z tym padem narzekacie?? Mieliście go już w łapskach??Nieważny wygląd ważne jak będzie leżał w rękach gracza. happy.gif
TomisH
Słuchajcie, filmiki takie łądne, a GT5 by było takie brzydkie? huh.gif
http://media.ps3.ign.com/media/713/713809/img_2786793.html
SIKI
Huh wygląd ps3 jak dla mnie OK, za to co zrobili z padem woła o pomstę do nieba
Po co zmieniać coś prawie idealnego? Co za debil zrobił tego pada?
Jak na razie kupiłbym tą konsole dla samego Getaway3,gdyby fabularnie trzymał poziom jedynki
Sony nic nie wspomniało o online, czyli można się domyśleć, że będzie to ulepszony system z ps2... Jak tak bedzie to x360 zje sony pod tym wzgledem na śniadanie confused.gif
Dużo sequeli z cyferkami 4,3,2,5,7,12... No nic zobaczymy co z tego wyjdzie.
CheeseOfTheDay
QUOTE(TomisH @ 17 05 2005, 18:39)
Słuchajcie, filmiki takie łądne, a GT5 by było takie brzydkie? huh.gif
http://media.ps3.ign.com/media/713/713809/img_2786793.html
*

Eeeee jakaś pomyłka chyba. Popatrzcie na tekstury murów i bitmapkowych chłopków. A drzewka? Na pewno dałeś właściwy screen? huh.gif
MichAelis
jedyne z co mnie martwi to wlasnie online i jakos nie sadze ze wysmarza cos lepszego od MS...
co do gadania o squelach, MS wydaje dopiero druga konsole i beda na nia kolejne czesci wielkich hitow Halo, NG, wiec co sie dziwicie ze Sony ciagle pompuje kase w coraz to nowe czesci. To MGS4, GT5 sprzedadza PS3 a nie jakas nawet bardzo fajna gra o nieznanym tytule.
Sequelstation, ok a wierzycie w to ze ostatnia czescia Halo bedzie 3? na pewno nie.
Osobiscie bardzo cieszy mnie taki obrot spraw po prostu lubie dosta jeszcze "lepsza wersje" mojej ulubionej gry.
karys88
Boooooże...Motor Storm...
Jeżeli choć część tego co tam zostało pokazane to gra...no nie moge no...
A właśnie, jak tak sobie poobczajałem tego pada z pól godzinki(medytacja tongue.gif ) to wyczaiłem że przecież on wcale taki zły być nie musi, może bedzie sie go trzymało jak coś fajnego wink.gif laugh.gif
Online...kurna, Sony musi sie wziąć na online bo inaczej bedzie kiepsko, a online to przyszłość, z kolei jak patrze na to że bedzie można podłączyć 7 padów blink.gif to chyba o coś tutaj chodzi związanego z online a nie tak tylko żeby zrobić splita na 7 laugh.gif
pozdro
karys
ps.a z tym ramem to dziwnie, X bedzie miał 512 i 10 a ps3 256 i 256...heh, czegoś tu nie rozumiem wacko.gif
MichAelis
Chodzi o to ze jedno 256 jest (pipi).iscie szybkie, a drugie nieco wolniejsze (jak w Xe)
kotlet_schabowy
Informacje i zdjęcia dotyczące PS3 poznałem dopiero około 14:30. Wygląd nowej konsoli Sony : według mnie ładna, choć patent z "wsuwaniem" płyty, choć raczej nowocześniejszy, jakoś nie wydaje mi się bezpieczniejszy dla płyty, ale to moje zdanie i oczywiście nie liczę na to, że to się zmieni. Narazie trzy wersje kolorysztyczne, w sumie sporo, jeżeli tyle będzie od razu po premierze (chyba wybiorę biały, bo szarą i czarną konsolę już mam). Co do pad'a : mnie etżwydał się niezbyt dobry (po co takie długie te "rączki" ?), ale myślę, że zostanie on jeszcze zmieniony, prawdopodobnie zresztąnie tylko on. Technikalia : nie znam się dobrze na tym, ale z tego co widzę, to PS3 będzie rzeczywiście bardzo mocną konsolą i to mnie cieszy. Co do gier : wyglądająpo prostu megakozacko ! Jako klejna osoba wymienię jako najbardziej "rozwalające" Killzone 2, nowe The Getaway i Fight Night Round 3. Ogólnie : jestem zadowolony z tej prezentacji.
Forebode
Co do wygladu samej konsoli to moze ign.com ma przecieki bo dla xa360 zrobili ten panelik na gorze w dzien ukazania sie swiatlu dziennemu, a w ps3 nadal kurtynka tylko ;] zmieni sie napewno, musi sie zmienic... co nie....? huh.gif
A.Z.BEST
2 filmiki - łącznie 16 minut pokazówek z PS3. Jak te gry będą tak wyglądały, to chyba znowu rozegram się na dobre :}. Motor coś tam rzondzi o_O. Szkoda jeno, że to renderka ;p.

http://www.gamespot.com/live/choose_prefs2...asx&pid=6124970

http://www.gamespot.com/live/choose_prefs2...asx&pid=6124973

Bo powiem tak; bez specjalnych narzędzi typu DirectX i XNA (by Microsoft) tworzenie gier posiadających tyle detali zajmowałoby po dobrych parę lat - sam nie wiem ile. PS3 to pociągnie. Tylko kto takie gry zrobi :}.

Ogień w Killzone miażdży. Prawdziwszy niż prawdziwy, hyhy smile.gif.
el ZAX
Moc PS3 ma potężną, trzeba przyznac smile.gif Mnie tylko ciekawi czy KillZone 2 to renderka czy prosto z gry :> Co do wyglądu konsoli - bez rewelacji, ale nie jest najgorzej. Za to pada gorszego nie dalo sie zrobic confused.gif
dante2003
Trailer UT2007 zrobili w 2 miesiące
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.