QUOTE(desden @ 18 05 2005, 13:53)
Powiedzmy otwarcie Bill przegrał zanim zaczoł!
You Lose....Sony Win

Ciekawe czy sony bedzie nas karmić przez pół wieku swoimi konsolami jak tak dalej pójdzie ;]
ej fanboje mowilem cos Wam chyba..zamknac paszcze znawcy...takie teksty mozesz siostrze albo kolegom z podworka wciskac...du juz anderstand?
ok skrobne slow kilka o konferencjach prasowych..
zaczynamy od Microsoftu..
Ich konferencja to poprostu
ŻENADA..amerykanski kicz w tandetnym wykonaniu...ot amerykanskie show przez duze S..wygladalo to jak zachwalanie sprzetu przez kiepskiego akwizytora...
Jedynie czesc Live'owo-techniczna J.Allarda mnie zaciekawila..i to bardzo widac ze
Xbox Live Gold znokautuje konkurencje..nie ma tutaj co sie nad tym rozwodzic..bedzie killer..
Potem wpadl Peter Moore z tym pedalkiem wyjetym chyba z Mody na Sukces i zaczela sie tandeta;/
Oczywscie przywolano nazwisko
Sakaguchiego i pokazano jego
Lost Odyysey, ktory wygląda pieknie i jest chyba pierwszym jrpgiem ktory uderzy na konsole Microsoftu..nie dosc ze gra idzie spod ręki mistrza to jeszcze bedzie exslusivem..bosko..zapowiada sie naprawde konkret..gra moze pozamiatac
DOA4 - ladnie to wyglada bardzo ladnie..widac ze gra jest jeszcze w bardzo wczesnym stadium..wiec moze byc tylko lepiej...
oka wracajac do Moora to naprawde teksty ktore koles rzucal przed/po trailerami gier wolają o pomste do nieba;/
Dobra polecial traler
PGR3 - dzwon w ryj..obled obled obled..ale jezeli ktos mi puszcza gameplay, ktory wyglada jak render to niech mi chociaz zapoda kamere z gameplayu...a nie jakies cuda wianki..
Ghost Recon 3 - cudo cudo..pieknie pieknie ale to tylko 3 rd party;/
Oblivion - ladnie to wyglada ale dla mnie takie gry nie jarają..wiec zlewam na to cieplym moczem...
Kameo wyglada bardzo dobrze - ale jakis taki niedosycik pozostaje...chce ladniej:p
ok potem wpada prezes E.A i leci pokaz milosci..EA-Microsoft..wszystko to wyglada srednio..ot nic ciekawego..a to
NBA 2K6 to porazka zupelna..ten gameplay co pokazali to myslalem ze to jakies flashbecki z Xboxa starego;/ niestety nie..potem filmik sie urywa i puszczaja mi jakas animacje koszykarza, ktory juz wyglad calkiem calkiem ale o co tutaj biega nie wiem..
ok potem wbiega jakas gwiazda futbolu amrykanskiego..i Moore sie pyta:
grywasz czasem w jakies gry?
koles mowi ze tak..
a na jakiej konsoli?
na Xboxie oczywiscie o_Ono spadlem z krzesla..co to jest?? pokaz konsoli nowej generacji czy reklama garnkow na telezakupy mango ;/
ok totalnym przegięciem pały był pokaz
Call of Duty 2;/ WSTYD!!! ta gra powinna zostac wybrana na najwieksze (pipi) E3!!! Ludzie Call of Duty 2 obraza slowo next-gen;/ wygląda jak wczesna beta na PS2(bez urazy, chcialem tylko oddac poziom tego fppa)..juz Microsoft chyba nie ma na co kasy wydawac;/ po kiego grzyba komus taki exlusive..ech szkoda gadac...
jakis czas temu prezez
Square Enix powiedzial ze
FF XI nie ma szans wyjsc na konsole Billa bo nie podoba mu sie zamknieta struktura Xbox Live..a teraz? ot ten sam przezes wpada na konferencje Microsoftu i zapowiada wsparcie swojej firmy dla Xboxa 360 a na dzien dobry uderza Final Fintasy XI o_o cos szybko zmienia zdanie koles xD
Final Jedenasty jest dla mnie niczym innym jak posmiertnym holdem dla Xboxa pierwszego;/ Nie oszukumy sie panowie ale ta gra powinna uderzyc na Xika wraz z premierą serwisu Xbox Live..no ale lepiej pozno niz wcale..niezle posuniecie Micrsoftu..napewno dzieki tej grze liczba Lajwowiczow z 2 mln skoczy sporo w gore..no i licze ze support Squaru bedzie spory i nie skonczy sie na tym jednym MMOjRPG..
no i na odchodne Gears of War - Microsft Games Studios uderzy mocno..bedzie hit..ale jeszcze trzeba popracowac..bo wyglada bardzo dobrze a ma wygladac oblednie;]
ok This is THE END..jakby to Morrison zaspiewal..gdzie PDZ?? ano nie bylo..Micro nie pokazal chyba najbardziej oczekiwanej gry na 360..wtf? kij im w oko...
Konferencja wypadła słabo..bylo za amrykansko..za tandetnie..za przewidywalnie(chyba support Square-Enix byl mala niespodzianką)..ogolnie lipa...
Show skierowne bylo do amerykanow a nie do graczy...Xbox360 jest w Hambureglandii juz sprzedany..mysle ze tam będą mieli miejsce nr 1..ale widac ze beda toczyc tez zacietą walke o Europe i Japonie..ale narazie skupiaja sie na USA..pozatym widac ze Bill chce skierowac swoj sprzet do olbrzymiego grona odbiorcow..i znajac ich mozliwosci finansowe, pozycje, marketing..napewno im sie to uda..ale nie kazdego kupią swoim amerykanskim show..wiec niech uważaja;]
a to najwazniejsze fakty z konferencji MS- aktualnie tworzonych jest
160 gier na Xboxa360

oka a mam nadzieje ze postawili na jakosc a nie ilosc
- podczas launchu Xboxa360 dostepnych bedzie od 20-40 gier
- w tym roku x360 uderzy do USA, Europy i Japonii
- z pokazanych gier exslusivy to: Dead or Alive 4, Call of Duty 2(buhahahah), Gears of War, Perfect Dark Zero, Kameo: Elements of Power, Project Gotham Racing 3 i Lost Odyssey.
ok teraz konferencja
Sony..bezapelacyjny zwyciezca jesi chodzi o pokaz...
Wpada
Kutaragi na scene..robi nam baaardzo ciekawy wyklad z informatyki..milo sie oglada..widac ze japonczycy chce sie pochwalic tym ze beda mieli najpotezniejszą konsole..i trąbią o tym na prawo i lewo(i bardzo dobrze)..masa tabelek wykresow..porownan..itp..pieknie..oka trzeba wiec przejsc od slow do czynow..animacja listkow jest naprawde obledna i klimatyczna...kaczuszki tez dają radą

ale traktowac to mozna tylko jako cieawostke...
Potem male show nVidii, ktre tez wypada obiecujaco..
Unreal 3 Engine..wszystko ladnie.i kosmicznie....no technologia to ich oczko w glowie wiec musza sie poszczycic...
Ok wpada tez prezes
Square i E.A to samo co w przypadku ich glownego konkurenta..
wiec idziemy lep w lep..
Fight Night wygląda o___________O nie mam pytan...Ok chlopaki uderzają z pokazami gier i rozpiepszają konkurencje w drobny mak
nie wierze..ja poprostu nie wiersze..Motor Storm spowodowal u mnie sciencie bialka w galkach ocznych...
nie chce sie rozwodzic czy to gry czy jakies specjalne zmajstrowane pokazy graficzne..ja chce takich gier..nie ma bata..i takie mają być
Sony dowalilo ktorką pilke...odwalili to co mieli odwalic..odwrocili graczy od Microsoftu..skopali tylki komu mieli skopac i poszli do domu:p
Bill rzucil pierwszy rękawice...i dostal odpowiedz jakiej zapewne nie oczekiwal..przd Microsoftem ciezkie zadanie..ale przy tym czym obracają..zapewne wojna będzie sie toczyc konkretna...odpowiedz Microsoftu bedzie pytanie tylko kiedy?
narazie to Sony pokazalo to co mialy pokazac next-geny..pytanie tylko czy to prawda?
oby...bo walsnie takich gier next-gen oczekuje...
no nic widac ze te konferencje byly tylko wstepem do wielkiej wojny jaka nas czeka..kto ja wygra? gracze of course..
Konferencja Nintendo;/ a raczej stypa..bo tak to wygladalo..nie chce tego komentowac..bo nie zamirzam kopac leżacego..dali ciala..tyle..komentarz jest zbędny..
jesli chodzi o konferencje
Sony znokautowalo jak narazie konkurencje...Microsoft ze swoim amrykanskim az do bolo show nie zrobil na mnie wrazenia, a to ze gry pokazane jadą na 1/3 mocy ich nie usprawiedliwia..a Ninny? Ninny zyje w swoim swiecie...