Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: PS3 - TUTAJ MOŻEMY KOMENTOWAĆ NEWSY!
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137
C1REX
QUOTE(orpelek @ 18 05 2005, 00:41)
Jak mnie wczoraj w nocy KILLZONE rzucił o glebęto dopiero wstałem... blink.gif

U mnie podobnie. Pewnie u większości też.

Ja widze tylko jeden problem. O ile w PGR3 i Gears of War na X-a potwierdzano, że to realtime ("Time"), tak nigdzie oficjalnie nie mówi się o tym w przypadku Killzone'a.

W DOA4 nawet gameplay był pokazany, więc tu nie ma najmneijszych wątpliwości.
Obym szybko je stracił także odnośnie gier na ps3.

No i żeby Nintendo zaproponowało najmocniejszą specyikację dla Rev, bo sony i M$ stracą silną konkurencję, a tego nikt z nas nie chce.
Mike
QUOTE(C1REX @ 17 05 2005, 23:41)
Niby rendery, ale np. grafikę z nowego X-a opisywano na stronie Time'a, że to real.

Mnie sie wydawalo zawsze ze render to animacja przygotowana wczesniej na stacjach graficznych, a znakomita wiekszosc zaprezentowanych gier wyglada raczej na liczone w czasie rzeczywistym przez konsole.. blink.gif
Ölschmitz
moze mi ktos powiedziec jak to jest, bo slyszalem wiele roznych wersji, a chcialbym poznac ta najpewniejsza.

jak to bedzie z oblsuga TV? czy na takim zwyklym, ktory mam teraz (zadna plazma itp.) bedzie mozna normalnie grac, czy cos moze byc nie tak? bo sam nie wiem ;p
Jakim
Jasne że będzie mozna bo by to było bez sensu. Ale prawdziwa grafikę to ujzymy właśnie na HD TV.. ja już zbieram kase na obie te rzeczy];]
Forebode
OMG, zasysac poki gorace! Trailer MGS4!
Korekta... Ten filmik nie ma nic wspolnego z tym co pokaze mgs4, to taki kabarecik na silniku mgs3 ;-p Ale zobaczyc mozna.
karys88
QUOTE(Forebode @ 18 05 2005, 07:50)
OMG, zasysac poki gorace! Trailer MGS4!
Korekta... Ten filmik nie ma nic wspolnego z tym co pokaze mgs4, to taki kabarecik na silniku mgs3 ;-p Ale zobaczyc mozna.
*

Oczywiście ze można smile.gif
Trzeba! Śmiechy takie że łoo wink.gif No i wiadomo kto bedzie głównym bohaterem MGS'a 4 icon_twisted.gif
No i to jest na silniku PS2-jkowym jeszcze wiec nie zdziwcie sie "starą" grafiką happy.gif
pozdro
karys
TomisH
Oka, właśnie jestem po wszystkich trailerach z prezentacji PS3. I co myślę? O ile w tym nienazwanym jeszcze FPSie widać, że to gra, giera od Segi także prezentuje gameplay, Eyedentify definitywnie też, to porównując te filmiki z Tekkenem czy Killzone coś mi tutaj śmierdzi. Bo te ostatnie odstawiają te pierwsze o jakies 2-3 długości pod względem grafy. No po prostu nie wierzę w cuda, że K2 to gameplay. A tekken to tylko jedna postać wink.gif

Heavenly sword także jest połączeniem filmików i akcji, co widać szczególnie po głównej bohaterce - na początku mamy zbliżenie jej milusiej twarzy, a podczas walki wygląda już ona nieciekawie.

Wieczorkiem mam do obejrzenia konferencję PS3 w hiresie (1,2 giga stuffu smile.gif), to się jeszcze wypowiem happy.gif
C1REX
Zobaczcie trailer Killing day ubosoftu. Pokazany jest gameplay. Wygląda naprawdę dobrze.

Natomiast gra segi ssie IMO graficznie. Xbox lub GC spokojnie by to pociągnął.
Trzcina
Niekotrzy ludzie maja napukane... jakos grafy to rzecz wzgledna, zupelnie jak z kobietami. Jak dla mnie gra od segi, albo takie dark sector, sa tylko troche gorsze od K2, a to troche zdecydowanie sprawia ze widze mozliwosc takiej a nie innej grafiki w K2. Poza najprawdopodobniej jest to scenka liczona... sony predzej czy pozniej bedzie musialo pokazac czy to byl tylko filmik, czy scenka liczona i jesli byl to filmik to wszyscy ich zjedza.

Poza tym, widac po niektorych elementach ze to scenka a nie filmik...

No i tak na marginesie, Gears of War wyglada neiwiele gorzej niz K2, a nikt nawet nei probuje przypuszczac ze to jest filmik i wszyscy mowia ze to jest liczone w czasie rzeczywistym... Zdziwiajace jest z jakim uporem niektorzy probuja jednak robic to w przypadku niektorych gier na ps3...
CheeseOfTheDay
QUOTE(C1REX @ 18 05 2005, 10:15)
Zobaczcie trailer Killing day ubosoftu. Pokazany jest gameplay. Wygląda naprawdę dobrze.

Natomiast gra segi ssie IMO graficznie. Xbox lub GC spokojnie by to pociągnął.
*

Chyba nie. HDRL jest nie osiągalne dla Xa i Gacka. Więc chociaż by z tego względu nie (znalazło by się tego więcej).
bebbop
Na ign napisali, ze w prasie w Japonii ukazala sie ciekawa wzmianka o PS3. Dotyczyla ona ceny konsoli w Japonii. Ma to byc najdrozsza konsola w historii i ma kosztowac ok. 465 $.Informacja ta zostala oficjalnie podana przez ktoregos z pracownikow Sony. Ja powiem tylko jedno.... Jesli nie zamienia w europie euro na $ to cena jest w sam raz.
Mike
QUOTE(Trzcina @ 18 05 2005, 09:35)
No i tak na marginesie, Gears of War wyglada neiwiele gorzej niz K2, a nikt nawet nei probuje przypuszczac ze to jest filmik i wszyscy mowia ze to jest liczone w czasie rzeczywistym... Zdziwiajace jest z jakim uporem niektorzy probuja jednak robic to w przypadku niektorych gier na ps3...
*

yup, that's the point cool.gif

co innego pokazac ryj jakiegos staruszka z FF a co innego scene z gry, ktora predzej czy pozniej ukarze sie na tym sprzecie - Sony raczej by tak nie wtopilo, zeby serwowac teraz prerendery
CheeseOfTheDay
Które gdyby były renderami, to średniej jakości.
C1REX
Osobiście nie wierzę w nic Sony. Pojechali tak w kulki przy ps2, że teraz cięzko im będzie mnie przekonać do swojej prawdomówności. Buce jedne.

Na X-a przynajmniej jasno mówią, że to real, a i sporo gameplayu jest. Nawet Q4 pokazano w samej grze. No i gruszek na wierzbie nie obiecują, tylko bardzo tonują swoje wypowiedzi. Dużo jest mowy o Live'e i innych sprawach, a nie tylko mega mocy ich sprzętu. Konketnie podchodzą do sprawy.

No i nikt nie spukuluje, czy M$ leci w kulki.

http://ps3.ign.com/articles/615/615531p1.html

tylko gry epicu i EA były real-time?
louzan
QUOTE(C1REX @ 18 05 2005, 11:19)
Osobiście nie wierzę w nic Sony. Pojechali tak w kulki przy ps2, że teraz cięzko im będzie mnie przekonać do swojej prawdomówności. Buce jedne.

Na X-a przynajmniej jasno mówią, że to real, a i sporo gameplayu jest. Nawet Q4 pokazano w samej grze. No i gruszek na wierzbie nie obiecują, tylko bardzo tonują swoje wypowiedzi. Dużo jest mowy o Live'e i innych sprawach, a nie tylko mega mocy ich sprzętu. Konketnie podchodzą do sprawy.

No i nikt nie spukuluje, czy M$ leci w kulki.

http://ps3.ign.com/articles/615/615531p1.html

tylko gry epicu i EA były real-time?
*

No właśnie i w tym rzecz że Sony lubi się przechwalać znów robi się analogiczna sytuacja jaka miała miejsce przy PS2 obiecywali cuda baranie i bóg jeden wie co jeszcze. Mam nadzieje że przez te lata Sony się coś nauczyło i teraz to co pokazują okaże się prawdą. A kilka aspektów przemawia za chociażby to że jak by nie patrzą XBOX skopał dupe PS2 jeśli chodzi o wygląd gier:(( to może teraz Sony chce się odegrać i stworzyło maszynke najmocniejszą na rynku. twisted.gif OBY:)
nWo
Rozpinam rozporek wyjmuje pałke i leje na to, Sony lipy nie strzeli ze sprzetem tej generacji. A i juz w Banku Inteligo załozylem podkonto PS3 cool.gif Narazie jest tam tylko 100 złociszy ale do czerwca 2006 systematycznie bede odkładał szmal.

btw chce ktos kupic zioła ? (oczywiscie lecznicze wink.gif )
SM1
QUOTE(QIREX_RD @ 18 05 2005, 11:29)
Rozpinam rozporek wyjmuje pałke i leje na to, Sony lipy nie strzeli ze sprzetem tej generacji. A i juz w Banku Inteligo załozylem podkonto PS3  cool.gif Narazie jest tam tylko 100 złociszy ale do czerwca 2006 systematycznie bede odkładał szmal.

btw chce ktos kupic zioła ? (oczywiscie lecznicze  wink.gif )

*

czy ten czerwiec przyszłego roku to potwierdzona informacja?
kubson
nie moge teraz tego znalesc ale gdzies czytalem ze tak smile.gif teraz tylko trzeba czekac na gry i filmiki z gameplayu a potem zostanie tylko wybrac konsole heh no ale i tak chcialbym miec te dwie ps3 i xbox360 biggrin.gif
Roki
A jakie sa ceny telewizorow HDTV i jakiej one sa wielkosci - ilu calowe?
red2000
niewiem czy juz o tym slyszeliscie ale na ign sa juz podane parametry ps3! najbardziej zawiodl mnie sam procesor ma "tylko" 3,2ghz.napewno nie jest to malo (tyle samoma x360) ale chodzi mi o to ze mial miec przeciew o wiele wiecej (gdzies powyzej 4 ghz) dry.gif
Partyzant
QUOTE(Roki @ 18 05 2005, 12:04)
*

Cena średniego HDTV to podobno 3-4 tys dolców... Ale u nas pewnie będzie jeszcze drożej... To sie dopiero rozpowrzechnia w USA, trzeba jeszcze poczekać aż stanieje (jak zawsze ).
neospiderman
QUOTE(red2000 @ 18 05 2005, 13:10)
niewiem czy juz o tym slyszeliscie ale na ign sa juz podane parametry ps3! najbardziej zawiodl mnie sam procesor ma "tylko" 3,2ghz.napewno nie jest to malo (tyle samoma x360) ale chodzi mi o to ze mial miec przeciew o wiele wiecej (gdzies powyzej 4 ghz)  dry.gif
*

@Red nie przejmuj się tym w dzisiejszych czasach te wszystkie GHz o niczym już w sumie nie mówiom, przykładem może być rynek procesorów pc-towych na przykładzie AMD i Intela. Te pierwsze w mają taką samą wydajność przy niższym taktowaniu w porównaniu z Intelami, oczywiście jeśli porównujemy procki tej samej klasy.
Raptor
Pare artow przez fanbojow innych konsol (imo smieszne wink.gif):
http://img155.echo.cx/img155/5364/tribute6tn.jpg
http://djcostello.free.fr/e3/PS3/ps3-funny2.jpg
http://djcostello.free.fr/e3/PS3/ps3-funny1.jpg
Troche prawdy z tym padem to jest wink.gif
red2000
QUOTE(neospiderman @ 18 05 2005, 12:33)
QUOTE(red2000 @ 18 05 2005, 13:10)
niewiem czy juz o tym slyszeliscie ale na ign sa juz podane parametry ps3! najbardziej zawiodl mnie sam procesor ma "tylko" 3,2ghz.napewno nie jest to malo (tyle samoma x360) ale chodzi mi o to ze mial miec przeciew o wiele wiecej (gdzies powyzej 4 ghz)  dry.gif
*

@Red nie przejmuj się tym w dzisiejszych czasach te wszystkie GHz o niczym już w sumie nie mówiom, przykładem może być rynek procesorów pc-towych na przykładzie AMD i Intela. Te pierwsze w mają taką samą wydajność przy niższym taktowaniu w porównaniu z Intelami, oczywiście jeśli porównujemy procki tej samej klasy.
*

wiem ale nie mowie ze jest to malo tylko kurna znowu zostajemy oszukani czy to nie przez rockstar (mc3) czy to przez sony i takze wydaje mi sie ze te gry jak 2 days to vegas to tez jakies same rendery(tak jak bylo w przypadku pierwszych screenow na ps2 z getaway) lub inne filmiki z gier na ps3 (np.killzone-moze bedzie ta gra tak wygladac ale za ile lat? 3?) sad.gif
SM1
QUOTE(Raptor @ 18 05 2005, 12:36)

heheheheheheheh dobre!!!!! przyda się trochę luzu w tym "napiętym" topiku :)
iaikO
Chlebak i rogalik, konsola spożywcza?smile.gif Ale o pada bym sie nie martwił, ponoć to tylko jedna z 7 wersji prototypowych, pewnikiem Sony ostatecznie wypuści cos bardziej przypominającego duala.
desden
Powiedzmy otwarcie Bill przegrał zanim zaczoł!
You Lose....Sony Win laugh.gif
Ciekawe czy sony bedzie nas karmić przez pół wieku swoimi konsolami jak tak dalej pójdzie ;]
red2000
a tak w ogole trzymal go ktos w rekach? bo wydaje mi sie ze oprocz tego bananowego wygladu moze jest calkiem wygodny?
fabryk
QUOTE(red2000 @ 18 05 2005, 12:54)
a tak w ogole trzymal go ktos w rekach? bo wydaje mi sie ze oprocz tego bananowego wygladu moze jest calkiem wygodny?
*

Ten pad ma pokazac ze PS3 bedzie droga!! Bananowy pad dla bananów biggrin.gif
SUMO
panowie trailer z MGS4 zabija... ze śmiechu hahaha.gif
http://www.gamespot.com/e3/e3movies.html
Ryo-San
QUOTE(desden @ 18 05 2005, 13:53)
Ciekawe czy sony bedzie nas karmić przez pół wieku swoimi konsolami jak tak dalej pójdzie ;]
*

ej fanboje mowilem cos Wam chyba..zamknac paszcze znawcy...takie teksty mozesz siostrze albo kolegom z podworka wciskac...du juz anderstand?

ok skrobne slow kilka o konferencjach prasowych..

zaczynamy od Microsoftu..
Ich konferencja to poprostu ŻENADA..amerykanski kicz w tandetnym wykonaniu...ot amerykanskie show przez duze S..wygladalo to jak zachwalanie sprzetu przez kiepskiego akwizytora...
Jedynie czesc Live'owo-techniczna J.Allarda mnie zaciekawila..i to bardzo widac ze Xbox Live Gold znokautuje konkurencje..nie ma tutaj co sie nad tym rozwodzic..bedzie killer..
Potem wpadl Peter Moore z tym pedalkiem wyjetym chyba z Mody na Sukces i zaczela sie tandeta;/
Oczywscie przywolano nazwisko Sakaguchiego i pokazano jego Lost Odyysey, ktory wygląda pieknie i jest chyba pierwszym jrpgiem ktory uderzy na konsole Microsoftu..nie dosc ze gra idzie spod ręki mistrza to jeszcze bedzie exslusivem..bosko..zapowiada sie naprawde konkret..gra moze pozamiatac
DOA4 - ladnie to wyglada bardzo ladnie..widac ze gra jest jeszcze w bardzo wczesnym stadium..wiec moze byc tylko lepiej...
oka wracajac do Moora to naprawde teksty ktore koles rzucal przed/po trailerami gier wolają o pomste do nieba;/
Dobra polecial traler PGR3 - dzwon w ryj..obled obled obled..ale jezeli ktos mi puszcza gameplay, ktory wyglada jak render to niech mi chociaz zapoda kamere z gameplayu...a nie jakies cuda wianki..
Ghost Recon 3 - cudo cudo..pieknie pieknie ale to tylko 3 rd party;/
Oblivion - ladnie to wyglada ale dla mnie takie gry nie jarają..wiec zlewam na to cieplym moczem...
Kameo wyglada bardzo dobrze - ale jakis taki niedosycik pozostaje...chce ladniej:p
ok potem wpada prezes E.A i leci pokaz milosci..EA-Microsoft..wszystko to wyglada srednio..ot nic ciekawego..a to NBA 2K6 to porazka zupelna..ten gameplay co pokazali to myslalem ze to jakies flashbecki z Xboxa starego;/ niestety nie..potem filmik sie urywa i puszczaja mi jakas animacje koszykarza, ktory juz wyglad calkiem calkiem ale o co tutaj biega nie wiem..
ok potem wbiega jakas gwiazda futbolu amrykanskiego..i Moore sie pyta:
grywasz czasem w jakies gry?
koles mowi ze tak..
a na jakiej konsoli?
na Xboxie oczywiscie o_O

no spadlem z krzesla..co to jest?? pokaz konsoli nowej generacji czy reklama garnkow na telezakupy mango ;/
ok totalnym przegięciem pały był pokaz Call of Duty 2;/ WSTYD!!! ta gra powinna zostac wybrana na najwieksze (pipi) E3!!! Ludzie Call of Duty 2 obraza slowo next-gen;/ wygląda jak wczesna beta na PS2(bez urazy, chcialem tylko oddac poziom tego fppa)..juz Microsoft chyba nie ma na co kasy wydawac;/ po kiego grzyba komus taki exlusive..ech szkoda gadac...
jakis czas temu prezez Square Enix powiedzial ze FF XI nie ma szans wyjsc na konsole Billa bo nie podoba mu sie zamknieta struktura Xbox Live..a teraz? ot ten sam przezes wpada na konferencje Microsoftu i zapowiada wsparcie swojej firmy dla Xboxa 360 a na dzien dobry uderza Final Fintasy XI o_o cos szybko zmienia zdanie koles xD
Final Jedenasty jest dla mnie niczym innym jak posmiertnym holdem dla Xboxa pierwszego;/ Nie oszukumy sie panowie ale ta gra powinna uderzyc na Xika wraz z premierą serwisu Xbox Live..no ale lepiej pozno niz wcale..niezle posuniecie Micrsoftu..napewno dzieki tej grze liczba Lajwowiczow z 2 mln skoczy sporo w gore..no i licze ze support Squaru bedzie spory i nie skonczy sie na tym jednym MMOjRPG..
no i na odchodne Gears of War - Microsft Games Studios uderzy mocno..bedzie hit..ale jeszcze trzeba popracowac..bo wyglada bardzo dobrze a ma wygladac oblednie;]
ok This is THE END..jakby to Morrison zaspiewal..gdzie PDZ?? ano nie bylo..Micro nie pokazal chyba najbardziej oczekiwanej gry na 360..wtf? kij im w oko...
Konferencja wypadła słabo..bylo za amrykansko..za tandetnie..za przewidywalnie(chyba support Square-Enix byl mala niespodzianką)..ogolnie lipa...
Show skierowne bylo do amerykanow a nie do graczy...Xbox360 jest w Hambureglandii juz sprzedany..mysle ze tam będą mieli miejsce nr 1..ale widac ze beda toczyc tez zacietą walke o Europe i Japonie..ale narazie skupiaja sie na USA..pozatym widac ze Bill chce skierowac swoj sprzet do olbrzymiego grona odbiorcow..i znajac ich mozliwosci finansowe, pozycje, marketing..napewno im sie to uda..ale nie kazdego kupią swoim amerykanskim show..wiec niech uważaja;]
a to najwazniejsze fakty z konferencji MS
- aktualnie tworzonych jest 160 gier na Xboxa360 blink.gif blink.gif blink.gif oka a mam nadzieje ze postawili na jakosc a nie ilosc
- podczas launchu Xboxa360 dostepnych bedzie od 20-40 gier
- w tym roku x360 uderzy do USA, Europy i Japonii
- z pokazanych gier exslusivy to: Dead or Alive 4, Call of Duty 2(buhahahah), Gears of War, Perfect Dark Zero, Kameo: Elements of Power, Project Gotham Racing 3 i Lost Odyssey.

ok teraz konferencja Sony..bezapelacyjny zwyciezca jesi chodzi o pokaz...
Wpada Kutaragi na scene..robi nam baaardzo ciekawy wyklad z informatyki..milo sie oglada..widac ze japonczycy chce sie pochwalic tym ze beda mieli najpotezniejszą konsole..i trąbią o tym na prawo i lewo(i bardzo dobrze)..masa tabelek wykresow..porownan..itp..pieknie..oka trzeba wiec przejsc od slow do czynow..animacja listkow jest naprawde obledna i klimatyczna...kaczuszki tez dają radątongue.gif ale traktowac to mozna tylko jako cieawostke...
Potem male show nVidii, ktre tez wypada obiecujaco..
Unreal 3 Engine..wszystko ladnie.i kosmicznie....no technologia to ich oczko w glowie wiec musza sie poszczycic...
Ok wpada tez prezes Square i E.A to samo co w przypadku ich glownego konkurenta..
wiec idziemy lep w lep..
Fight Night wygląda o___________O nie mam pytan...
Ok chlopaki uderzają z pokazami gier i rozpiepszają konkurencje w drobny mak
blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif
nie wierze..ja poprostu nie wiersze..Motor Storm spowodowal u mnie sciencie bialka w galkach ocznych...
nie chce sie rozwodzic czy to gry czy jakies specjalne zmajstrowane pokazy graficzne..ja chce takich gier..nie ma bata..i takie mają być

Sony dowalilo ktorką pilke...odwalili to co mieli odwalic..odwrocili graczy od Microsoftu..skopali tylki komu mieli skopac i poszli do domu:p

Bill rzucil pierwszy rękawice...i dostal odpowiedz jakiej zapewne nie oczekiwal..przd Microsoftem ciezkie zadanie..ale przy tym czym obracają..zapewne wojna będzie sie toczyc konkretna...odpowiedz Microsoftu bedzie pytanie tylko kiedy?
narazie to Sony pokazalo to co mialy pokazac next-geny..pytanie tylko czy to prawda?
oby...bo walsnie takich gier next-gen oczekuje...
no nic widac ze te konferencje byly tylko wstepem do wielkiej wojny jaka nas czeka..kto ja wygra? gracze of course..

Konferencja Nintendo;/ a raczej stypa..bo tak to wygladalo..nie chce tego komentowac..bo nie zamirzam kopac leżacego..dali ciala..tyle..komentarz jest zbędny..

jesli chodzi o konferencje
Sony znokautowalo jak narazie konkurencje...Microsoft ze swoim amrykanskim az do bolo show nie zrobil na mnie wrazenia, a to ze gry pokazane jadą na 1/3 mocy ich nie usprawiedliwia..a Ninny? Ninny zyje w swoim swiecie...
SM1
QUOTE(Ryo-San @ 18 05 2005, 13:48)
QUOTE(desden @ 18 05 2005, 13:53)
*

ej fanboje mowilem cos Wam chyba..zamknac paszcze znawcy...takie teksty mozecie siostrze albo kolegom z podwroka wciskac...du juz anderstand?

ok skrobne slow kilka o konferencjach prasowych..

zaczynamy od Microsoftu..
Ich konferencja to poprostu ŻENADA..amerykanski kicz w tandetnym wykonaniu...ot amerykanskie show przez duze S..wygladalo to jak zachwalanie sprzetu przez kiepskiego akwizytora...
Jedynie czesc Live'owo-techniczna J.Allarda mnie zaciekawila..i to bardzo widac ze Xbox Live Gold znokautuje konkurencje..nie ma tutaj co sie nad tym rozwodzic..bedzie killer..
Potem wpadl Peter Moore z tym pedalkiem wyjetym chyba z Mody na Sukces i zaczela sie tandeta;/
Oczywscie przywolano nazwisko Sakaguchiego i pokazano jego Lost Odyysey, ktory wygląda pieknie i jest chyba pierwszym jrpgiem ktory uderzy na konsole Microsoftu..nie dosc ze gra idzie spod ręki mistrza to jeszcze bedzie exslusivem..bosko..zapowiada sie naprawde konkret..gra moze pozamiatac
DOA4 - ladnie to wyglada bardzo ladnie..widac ze gra jest jeszcze w bardzo wczesnym stadium..wiec moze byc tylko lepiej...
oka wracajac do Moora to naprawde teksty ktore koles rzucal przed/po trailerami gier wolają o pomste do nieba;/
Dobra polecial traler PGR3 - dzwon w ryj..obled obled obled..ale jezeli ktos mi puszcza gameplay, ktory wyglada jak render to niech mi chociaz zapoda kamere z gameplayu...a nie jakies cuda wianki..
Ghost Recon 3 - cudo cudo..pieknie pieknie ale to tylko 3 rd party;/
Oblivion - ladnie to wyglada ale dla mnie takie gry nie jarają..wiec zlewam na to cieplym moczem...
Kameo wyglada bardzo dobrze - ale jakis taki niedosycik pozostaje...chce ladniej:p
ok potem wpada prezes E.A i leci pokaz milosci..EA-Microsoft..wszystko to wyglada srednio..ot nic ciekawego..a to NBA 2K6 to porazka zupelna..ten gameplay co pokazali to myslalem ze to jakies flashbecki z Xboxa starego;/ niestety nie..potem filmik sie urywa i puszczaja mi jakas animacje koszykarza, ktory juz wyglad calkiem calkiem ale o co tutaj biega nie wiem..
ok potem wbiega jakas gwiazda futbolu amrykanskiego..i Moore sie pyta:
grywasz czasem w jakies gry?
koles mowi ze tak..
a na jakiej konsoli?
na Xboxie oczywiscie o_O

no spadlem z krzesla..co to jest?? pokaz konsoli nowej generacji czy reklama garnkow na telezakupy mango ;/
ok totalnym przegięciem pały był pokaz Call of Duty 2;/ WSTYD!!! ta gra powinna zostac wybrana na najwieksze (pipi) E3!!! Ludzie Call of Duty 2 obraza slowo next-gen;/ wygląda jak wczesna beta na PS2(bez urazy, chcialem tylko oddac poziom tego fppa)..juz Microsoft chyba nie ma na co kasy wydawac;/ po kiego grzyba komus taki exlusive..ech szkoda gadac...
jakis czas temu prezez Square Enix powiedzial ze FF XI nie ma szans wyjsc na konsole Billa bo nie podoba mu sie zamknieta struktura Xbox Live..a teraz? ot ten sam przezes wpada na konferencje Microsoftu i zapowiada wsparcie swojej firmy dla Xboxa 360 a na dzien dobry uderza Final Fintasy XI o_o cos szybko zmienia zdanie koles xD
Final Jedenasty jest dla mnie niczym innym jak posmiertnym holdem dla Xboxa pierwszego;/ Nie oszukumy sie panowie ale ta gra powinna uderzyc na Xika wraz z premierą serwisu Xbox Live..no ale lepiej pozno niz wcale..niezle posuniecie Micrsoftu..napewno dzieki tej grze liczba Lajwowiczow z 2 mln skoczy sporo w gore..no i licze ze support Squaru bedzie spory i nie skonczy sie na tym jednym MMOjRPG..
no i na odchodne Gears of War - Microsft Games Studios uderzy mocno..bedzie hit..ale jeszcze trzeba popracowac..bo wyglada bardzo dobrze a ma wygladac oblednie;]
ok This is THE END..jakby to Morrison zaspiewal..gdzie PDZ?? ano nie bylo..Micro nie pokazal chyba najbardziej oczekiwanej gry na 360..wtf? kij im w oko...
Konferencja wypadła słabo..bylo za amrykansko..za tandetnie..za przewidywalnie(chyba support Square-Enix byl mala niespodzianką)..ogolnie lipa...
Show skierowne bylo do amerykanow a nie do graczy...Xbox360 jest w Hambureglandii juz sprzedany..mysle ze tam będą mieli miejsce nr 1..ale widac ze beda toczyc tez zacietą walke o Europe i Japonie..ale narazie skupiaja sie na USA..pozatym widac ze Bill chce skierowac swoj sprzet do olbrzymiego grona odbiorcow..i znajac ich mozliwosci finansowe, pozycje, marketing..napewno im sie to uda..ale nie kazdego kupią swoim amerykanskim show..wiec niech uważaja;]
a to najwazniejsze fakty z konferencji MS
- aktualnie tworzonych jest 160 gier na Xboxa360 blink.gif blink.gif blink.gif oka a mam nadzieje ze postawili na jakosc a nie ilosc
- podczas launchu Xboxa360 dostepnych bedzie od 20-40 gier
- w tym roku x360 uderzy do USA, Europy i Japonii
- z pokazanych gier exslusivy to: Dead or Alive 4, Call of Duty 2(buhahahah), Gears of War, Perfect Dark Zero, Kameo: Elements of Power, Project Gotham Racing 3 i Lost Odyssey.

ok teraz konferencja Sony..bezapelacyjny zwyciezca jesi chodzi o pokaz...
Wpada Kutaragi na scene..robi nam baaardzo ciekawy wyklad z informatyki..milo sie oglada..widac ze japonczycy chce sie pochwalic tym ze beda mieli najpotezniejszą konsole..i trąbią o tym na prawo i lewo(i bardzo dobrze)..masa tabelek wykresow..porownan..itp..pieknie..oka trzeba wiec przejsc od slow do czynow..animacja listkow jest naprawde obledna i klimatyczna...kaczuszki tez dają radątongue.gif ale traktowac to mozna tylko jako cieawostke...
Potem male show nVidii, ktre tez wypada obiecujaco..
Unreal 3 Engine..wszystko ladnie.i kosmicznie....no technologia to ich oczko w glowie wiec musza sie poszczycic...
Ok wpada tez prezes Square i E.A to samo co w przypadku ich glownego konkurenta..
wiec idziemy lep w lep..
Fight Night wygląda o___________O nie mam pytan...
Ok chlopaki uderzają z pokazami gier i rozpiepszają konkurencje w drobny mak
blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif
nie wierze..ja poprostu nie wiersze..Motor Storm spowodowal u mnie sciencie bialka w galkach ocznych...
nie chce sie rozwodzic czy to gry czy jakies specjalne zmajstrowane pokazy graficzne..ja chce takich gier..nie ma bata..i takie mają być

Sony dowalilo ktorką pilke...odwalili to co mieli odwalic..odwrocili graczy od Microsoftu..skopali tylki komu mieli skopac i poszli do domu:p

Bill rzucil pierwszy rękawice...i dostal odpowiedz jakiej zapewne nie oczekiwal..przd Microsoftem ciezkie zadanie..ale przy tym czym obracają..zapewne wojna będzie sie toczyc konkretna...odpowiedz Microsoftu bedzie pytanie tylko kiedy?
narazie to Sony pokazalo to co mialy pokazac next-geny..pytanie tylko czy to prawda?
oby...bo walsnie takich gier next-gen oczekuje...
no nic widac ze te konferencje byly tylko wstepem do wielkiej wojny jaka nas czeka..kto ja wygra? gracze of course..

Konferencja Nintendo;/ a raczej stypa..bo tak to wygladalo..nie chce tego komentowac..bo nie zamirzam kopac leżacego..dali ciala..tyle..komentarz jest zbędny..

jesli chodzi o konferencje
Sony znokautowalo jak narazie konkurencje...Microsoft ze swoim amrykanskim az do bolo show nie zrobil na mnie wrazenia..a Ninny? Ninny zyje w swoim swiecie...
*

Ryo-San!!!! to wszystko w tym temacie!!! konkretnie i na temat!!! niech moc będzie z tobą:-)
Milo
Niechciałem wzbudzac jakis wojen ani nic z tych zeczy po prostu jezeli zagorzali fani PC zmieniaja zdanie o swoim wrogu to chyba o czyms swiadczy i to własnie chyba o wielkosci PS3!!Szczerze sam sie zastanowie czy nie kupie na poczatek Xbox'a 360 puki nie wyjdzie PS3!!Jedno jest pewne PS3 uderzyło z wielką siłą excl.gifAż sam Hideo nie spodziewał sie chyba takich mozliwosci z wrazenia zapowiedział MGS 4 i pozostał na swoim miejscu (I BARDZO DOBRZE!!) twisted.gif
zakk wylde
Moc obliczeniowa masakruje umysł. Konsolka wporzo wyglada. Obsługuje format DVD(czyżby miało dojść do sytuacji BlueRay Rip na piratach) było by to troche dziwne ale raczej nie zaskoczy hehe. Jedna "rysa" to ten padzik!!! Kolesie chyba go wykodowali na 1 kwietnia bo innego wyjścia niema.
laugh.gif
Roki
QUOTE(Partyzant @ 18 05 2005, 11:10)
*

Cena średniego HDTV to podobno 3-4 tys dolców... Ale u nas pewnie będzie jeszcze drożej... To sie dopiero rozpowrzechnia w USA, trzeba jeszcze poczekać aż stanieje (jak zawsze ).
*

A ilu calowe sa takie telewizory... moze ilu calowe sa te najmniejsze?
zakk wylde
HDTV pragne bardziej niź nowych konsol bo już teraz gierki obsługują ten formacik. Musi to być masakra grać na takim telewizorku jeśli jescze można nazwać to telewizorem. Jeżeli to sie sprawdzi: "Konsolę wyposażono w dwa wyjścia HDTV obsługujące rozdzielczości do 1080p. Zapewne niektóre gry pozwolą na korzystanie z dwóch ustawionych obok siebie wyświetlaczy" to będzie kosmos totalny bo zapewne wtedy bedzie też można pyknąc na dwa TV deatmacha z kiumplem na jednej konsoli. Lub wyobraźcie sobie gre w PESa6 gdzie jedna połowa boiska to jeden TV a druga połowa to drugi TV szok totalny blink.gif
Partyzant
QUOTE(Roki @ 18 05 2005, 14:43)
QUOTE(Partyzant @ 18 05 2005, 11:10)
*

*

A ilu calowe sa takie telewizory... moze ilu calowe sa te najmniejsze?
*

Mysle że HDTV raczej bęzie zaczynac sie od ok. 30 cali. W mniejszym wydaniu pewnie to nie będzie miec sensu.
http://electronics.howstuffworks.com/hdtv.htm - tutaj jest co nieco o HDTV. I ceny az tak duże nie są, ale to w USA. U nas złodziejskie sklepy napewno dodadzą swoje mad.gif
yaczes
Intel dopiero wprowadza 2rdzeniowe procki, niby wypas, wielowatkowosc, hi-tec, Microsoft panoszyl sie z 3rdzeniowym kosmosem, a SONY wyskoczylo z 7rdzeniowym monsterem z NASA. Ja pie***le, ludzie, wy nie wiecie co to znaczy ;f
X360 jest dla PS3 jak SNES dla PSX tongue.gif
Sytuacja bedzie analogiczna z sytuacja Dreamcasta i PS2 - na poczatku podobnie, ale roznica szybko bedzie sie poglebiac i nie ma o czym dyskutowac, bo SONY NISZCZY technologicznie MS, ktory niewiele wyprzedza dzisiejsze highendowe PCty.
Co do KZ2: render to na pewno nie jest - jesli juz, to jestem sklonny przyznac, ze tech-demo.
pozdro
Mermind
QUOTE(yaczes @ 18 05 2005, 15:21)
Intel dopiero wprowadza 2rdzeniowe procki, niby wypas, wielowatkowosc, hi-tec, Microsoft panoszyl sie z 3rdzeniowym kosmosem, a SONY wyskoczylo z 7rdzeniowym monsterem z NASA. Ja pie***le, ludzie, wy nie wiecie co to znaczy ;f
X360 jest dla PS3 jak SNES dla PSX tongue.gif
Sytuacja bedzie analogiczna z sytuacja Dreamcasta i PS2 - na poczatku podobnie, ale roznica szybko bedzie sie poglebiac i nie ma o czym dyskutowac, bo SONY NISZCZY technologicznie MS, ktory niewiele wyprzedza dzisiejsze highendowe PCty.
Co do KZ2: render to na pewno nie jest - jesli juz, to jestem sklonny przyznac, ze tech-demo.
pozdro
*

LOL co za prednie wypisujesz kolego..ze glowa boli..
zobacz sobie na wydajnosc tego 7 rdzeniowego potwora z NASA jak to okresiles..
jest identycznie jak w przypadku PS2 i Xboxa..Cell jest niecale 2 razy wydajniejszy od proca w Xboxie360..tak samo jak Emotion Engine jest 2 krotnie bardziej wydajny od Celorona w Xboxie..
PS3 jest na papierze teoretycznie 2 krotnie lepsze od Xboxa360...Xbox jest na papierze teoretycznie 5 krotnie!! lepszy od PS2..widzisz gdzies roznice zeby Xboxa odstawial PS2 tak jak PSX Snesa?? o czym ty bredzisz...rozumiem ze Microsoft wlozyl ok 2 mld dolarow bloto LOOOL
poczytaj wypowiedzi ludzi ktorzy siedzą w temacie a nie podniety fanbojow..gdzie co lepszy "znawca" dostaje orgazamu na punkcie cyferek o ktorych nie ma pojecia...
polecam gameidustry...i najnowszy numer The Technology..gdzie o dwoch konsolach wypowiadają sie informatycy z wyższej polki..widac jasno ze przy takich powerskich systemach..glowną role bedzie odgrywal soft i obsluga online..gry bedą wygladac oblednie na obu sprzetach..tak oblednie ze zamiast doszukiwac sie roznic..kazdy bedzie sikał w porty z radochy
yaczes
Heh chlopcze, fanboyu Billa :P ;)
Chcialbym ci zakomunikowac, ze procek w PS2 jest sporo mocniejszy od CPU w Xie, a gry wygladaja slabiej, bo PS2 w programowaniu jest strasznie trudny. Reszta podzespolow PS2 nieco slabsza, ale technologicznie to jest TA SAMA POLKA. Ta sama technologia. Kumasz? A PS3 i X360 to nie jest ta sama polka i to nie jest ta sama technologia.
5 razy mocniejszy, co za gosc :))) To w takim razie PS3 jest 100 razy mocniejszy od X360 :) in ya fakin fejs madafaka

BTW design konsoli i pada SONY to jest porazka na maksa:| Po 3 miechach od premiery wprowadza pada model "classic", zobaczycie ;p
YETI
http://gry.interia.pl/news?inf=624225

"nVidia przygotowała dla PS3 układ graficzny nVidia RSX "Reality Synthesizer", korzystający z 256MB pamięci GDDR VRAM 700MHz. Parametry zawierającego przeszło 300 mln tranzystorów układu RSX są imponujące - jego moc ma przebić dwie połączone karty GeForce 6800 Ultra. Ich kupno to dziś wydatek rzędu tysiąca dolarów"

0_O
dante2003
Czy komuś napis na grzbiecie PS3 przypomina logo Spider-Mana?
http://filmforce.ign.com/articles/615/615465p1.html
shady
No właśnie jak zobaczyłem pierwszy raz PS3, to myślałem ze tam pisze Spider-man XDD. No ale myliłem się smile.gif
CheeseOfTheDay
QUOTE(yaczes @ 18 05 2005, 17:07)
Chcialbym ci zakomunikowac, ze procek w PS2 jest sporo mocniejszy od CPU w Xie, a gry wygladaja slabiej, bo PS2 w programowaniu jest strasznie trudny. Reszta podzespolow PS2 nieco slabsza, ale technologicznie to jest TA SAMA POLKA. Ta sama technologia. Kumasz?

Wybacz ale pierwszy, ogólnie dostępny, procesor graficzny na świecie, mogący sprzętowo operować pojedynczymi pikselami i wierzchołkami (GPU w XBoxe) i kolejny GPU nie różniący się w momencie premiery systemu od innych GPU na rynku nie licząc wydajności (GPU w PS2) to nie ta sama półka.

A PS3 i X360 to nie jest ta sama polka i to nie jest ta sama technologia.
*

Nie wiem jak jest z technologią bo nigdzie jeszcze nie są podane precyzyjne dane, ale możliwe że poza wydajnością nie będzie różnicy.

"nVidia przygotowała dla PS3 układ graficzny nVidia RSX "Reality Synthesizer", korzystający z 256MB pamięci GDDR VRAM 700MHz. Parametry zawierającego przeszło 300 mln tranzystorów układu RSX są imponujące - jego moc ma przebić dwie połączone karty GeForce 6800 Ultra. Ich kupno to dziś wydatek rzędu tysiąca dolarów"

Oprócz tego jest jeszcze taka różnica ze GF6800 kupisz a PS3 jeszcze nie.
Za rok dostępna będzie karta która będzie miała wydajność zbliżoną do dwóch połączonych ze sobą kart GF6800 Ultra (to już można przewidzieć) . I nie muszę mówić chyba że i ją będzie można połączyć z drugim egzemplarzem.
Nie traktujcie specyfikacji PS3 jak by miała wyjść jutro, tylko jak by miała wyjść za rok.
Koniec trucia (pipi).
Matrox
Wlasnie ogladnolem pierwsze 20 minut konferencji SONY i musze powiedziec, ze ci ludzie mowia o tym co stworzyli bardzo przekonujaca i widac, ze sa z tego dumni... naprawde trzeba zobaczyc wyraz twarzy goscia od NVIDIA jak mowi o mocy RSX ktora rowna sie dwom karta GF 6800 Ultra, jedna taka karta kosztuje teraz ok 500$. Nie wiem jak wy ale jak widze jak oni o tym opowiadaja to juz im wierze bo mowia jakby naprawde dokonali czegos wielkiego, a nie odgrywaja jakiegos sztucznego show. Opowiadaja o wszystkim bardzo przekonujaca, ilustruja wykresami itd. naprawde bardzo fajnie zrobiona konferencja.
Mike
QUOTE(Liberty666 @ 18 05 2005, 18:36)
Za rok dostępna będzie karta która będzie miała wydajność zbliżoną do dwóch połączonych ze sobą kart GF6800 Ultra (to już można  przewidzieć) . I nie muszę mówić chyba że i ją będzie można połączyć z drugim egzemplarzem.

Tyle ze za rok taka karta bedzie kosztowala 1000$ i co z nia zrobisz? na samej karcie nie pograsz. A PS3 bedzie do lykniecia za ~600$ ;]
szeni
Za to wlasnie kochamy konsole. Zalozmy, ze wykosztujesz się i kupisz jakiegos PV 3,5 gHz + wypasiony GeForce 7. Za rok wyjdzie GeForce 7 Titanium mega i juz nie bedziesz debesciak... Poza tym, ile gier wykorzysta ich potencjał? Konsole mają zamkniętą architekturę i mimo ze PC wyrowna ich poziom niedlugo, to i tak gry bedzie programowac sie prosciej wlasnie na nie (XNA jeszcze bardziej to zwiekszy). Pograsz w QIV, moze nowego DOOMa 4 jakiegos, kilka konwersji z konsol, nowego Unreala i... Skoki Narciarskie 2006? Kolejną FIFĘ?

BTW Fify: Kiedy kilka lat temu widziałem pierwsze screeny z tejże gały na PS2, to sie podniecałem, ze piłkarzom odstają kołnierzyki, że nie są już płaską teksturą... Jak ta technika idzie do przodu, ze hej biggrin.gif.
leszekgd
......a pamietacie jak przed startem ps2 panowie z sony mowili ze moc tej konsoli pozwala na wygenerowanie w czasie rzeczywistym filmu takiego jak Toy Story.........z moca ps3 bedzie podobnie.........skonczy sie na gadaniu i sciemach
Sebas
QUOTE(leszekgd @ 18 05 2005, 20:39)
......a pamietacie jak przed startem ps2 panowie z sony mowili ze moc tej konsoli pozwala na wygenerowanie w czasie rzeczywistym filmu takiego jak Toy Story.........z moca ps3 bedzie podobnie.........skonczy sie na gadaniu i sciemach
*

No takich bajek to ja nie pamiętam. Ale wtedy Sony mogło sobie pozwolić na takie bajki bo ps2 była jedyną zapowiadaną wtedy konsolą next gen. A pozatym przypomina mi się sytuacja z psp, kiedy po pierwszym pokazie trailerów z gier na tą platforme odrazu podniosły się głosy, że taka grafika jest niemożliwa i że na pewno za wszystkim stoją ukryte za ścianą komputery. Kto miał rację wiadomo cool.gif .
tasiol15
Mi wydaje sie ze z ps3 bedzie tak jak z "czarnula". Na poczatku wielki szal i euforia, kilometrowe kolejki do sklepow z konsolami i 10mln sprzedanych egzemplazy 1 dnia. A poznie?, standard... killzone 4 i GT 8 w platynowych wydaniach, pozniej PS "three" i tak coraz dalej, dalej i dalej. Dokad to zmieza ?, a przy okazji my idziemy za tym, gdzie ? potulni jak baranki. ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.