Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: PS3 - TUTAJ MOŻEMY KOMENTOWAĆ NEWSY!
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137
CheeseOfTheDay
Mike: Prawdopodobnie to co muwisz nie będzie to odbiegać od prawdy, ale to inna bajka wink.gif

SzERzI: Po części racja. Po części, XNA jest następcą DirectXa, na PC, a jak to wypadnie to się okaże wink.gif

Bajkę z Toy Story pamiętam. Fakt panowie z sony się "trochę" przeliczyli. wink.gif
szeni
A tam, marudzisz. Grafika z Toy Story bylaby przy odrobinie mozliwa do wygenerowania przez ps2 - np miala powstac (nie wiem czy doszlo to do skutku) specjalna edycja filmu "FF: Spirits Within" dla PS2, w ktorym niektore scenki bylyby generowane w realtime przez konsolę, pozwalając tym samym na zmianę konta kamery. Toy Story bylo proste - w zasadzie nie przypominam sobie zadnego mipmappingu, bumpmappingu czy czegos takiego. I, najwazniejsze, tekstury - byly tam slabe, np Andy mial twarz gladką jak nie przymierzając papier. Oczy jednolite - bialo-czarne. Spokojnie by ps2 pociągnęło.
Trzcina
Ogladalem 3 tygodnie temu Toy Story... MGS3 wyglada milion razu lepiej niz Toy Story, ale chodzi w 60 FPS i mozna w neigo grac... dizeki czemu am duzo wieksza ostrosc.

Toy Story to przezytek, praktycznie zerowa ilosc detali, zalosna jakosc, ps2 juz dawno go przebilo...
Jakim
To teraz czekamy aż Sony powie że PS3 może takiego sgreka w czasie rzeczywistym przeliczac... chociaz po obehrzeniu Killzona byłbym w stanie w to uwierzyć heheh.

Coś mało nowych infosów o Ps3 na tym E3 co nie? Mogli by cos jeszcze pokazać..
Ryo-San
QUOTE(Jakim @ 18 05 2005, 22:57)
Coś mało nowych infosów o Ps3 na tym E3 co nie? Mogli by cos jeszcze pokazać..
*

wydaje mi sie ze na TGSie bedzie Sony Show...czyli grywalne wersji gier itp...IMO przedwczorajasza eksplozja PS3 miala miec miejsce tylko na konferencji...wiec trzeba czekac do TGS Autum..a tam Sony moze dowalic jeszcze wiekszy power..bo miesiac po TGS startuje Xbox360..no ale Microsoft tez pewnie dowali z mega show..
dlatego IMO drugie starcie gigantow będzie mialo miejsce na TGS Jesien 2k5 ; )
amar
No, dowali Mega Show, gdzie glowna atrakcja beda koncerty gwiazd punkrocka. Sorry, ale jestem tak rozczarowany Showem na MTV, ze teraz bede mowil o makretingu xboxa jako o typowym amerykanskim nastolatku. Duzo szumu, malo konkretow, jakas komercyjna papka. Stylizacja na amerykanskosc to byl krap, ale taki rynek tam panuje. Sony natomiast wypadlo jak skromny uczen, swoje zrobilo, bez zbytniego rozglosu, ba - bez zadnego rozglosu w tv, czy radiu, czy w VIVIe. Nie chce wyjsc na fanboja, ale chyba wiekszosc ludzi sie ze mna zgodzi, ze MS narobil duzo hype'u, a malo pokazal, a ludzie cieszyli sie bardziej na widok muzykow niz konsoli i trailerow. Yup!
sorry za malego offtopa, ale nie wytrzymalem :> No i no offence w strone kolegow z Xboxami w domu, respect.
Ryo-San
racja racja amaru..zreszta ja juz Microsoft zjechalem za konferencje w dosyc dluugim poscie kilka stron temu..
btw

padzik z bliska

jak widac z boku jest napis Concept..wiec o zmiany(na dobre!!) jestem spokojny..
amar
Nie dzialaja cos those pictures. Frans ( :franc: ), masz cos z tym wspolnego? biggrin.gif
Ryo-San
jak to nie dzialaja jak dzialaja:P
a teraz pare fot konsoli z bliska

coraz bardziej mi sie zaczyna podobac..szczegolnie jak stoi w pionie
amar
Firefox odmawia posluszenstwa i zamiast obrazkow mam 'user posted image'. Zdarzalo mi sie jak podawalem zly link do img.
MichAelis
nie dzialaja confused.gif
kubson
QUOTE(amaru @ 18 05 2005, 23:34)
Firefox odmawia posluszenstwa i zamiast obrazkow mam 'user posted image'. Zdarzalo mi sie jak podawalem zly link do img.
*

musisz kliknac prawym i dac pokaz obrazek biggrin.gif wyskakuje ci w oknie potem dajesz cofnij i juz jest w poscie wink.gif
Ryo-San
QUOTE(MichAelis @ 18 05 2005, 23:39)
nie dzialaja confused.gif
*

nie wiem jakich dziewczyny uzywacie przegladarek..ale ja te foty normlanie widze w poscie..
ok mata linki
padzik http://media.ps3.ign.com/articles/615/6159....html?fromint=1
konsolka http://media.ps3.ign.com/articles/615/615991/imgs_1.html

mam nadzieje ze linki widzicie ? xD
Stachu
No na Firefoxie bez upgradu nie działają foty\

Jak kto ma niemciecki NBC GIGA...kanał 112 na C+ to tam jest relacja na żywo z E3. Czuje się jakbym tam był...bez kitu tongue.gif
Tokar
Zróbcie tak jak kubson napisał, to działa ;]

Coś mi się chyba z głową dzieje, bo ten pad zaczyna mi się podobać o_O
vip77
QUOTE(kubson @ 18 05 2005, 23:47)
QUOTE(amaru @ 18 05 2005, 23:34)
*

musisz kliknac prawym i dac pokaz obrazek biggrin.gif wyskakuje ci w oknie potem dajesz cofnij i juz jest w poscie wink.gif
*

Dzieki za rade kubson. U mnie tez nie bylo widac. Uzywam Mozilli.
amar
kubson - kurde, moje IQ, chociaz niskie, robi swoje. Umiem radzic sobie w takich sytuacjach, ale nad taka, w ktorej 'user posted image' miał forme tekstu, a nie linka, badz chociaz zepsiutego obrazka, to jeszcze nie nauczylem sie opanowywac smile.gif

Ryo: Ty, musialem zassac Special_Link_Viewer_Plugin-PR0NSTARS.rar zeby ujrzec linki blow.gif piwo.gif

Zeby nie offtopowac, to wciaz uwazam, ze nowy Dual to krap i nie obchodza mnie glosy, ze od dwoch generacji pad jest ten sam. Jest ten sam IMO, ze idealnie spelnia swoja role bedac przy tym pieknym i wciaz nowoczesnym urzadzeniem. Jesli o konsolke chodzi, to nie podoba mi sie ta czcionka rodem ze szpajdermena.
Dragen
QUOTE(yaczes @ 18 05 2005, 16:07)
Heh chlopcze, fanboyu Billa tongue.gif wink.gif
Chcialbym ci zakomunikowac, ze procek w PS2 jest sporo mocniejszy od CPU w Xie, a gry wygladaja slabiej, bo PS2 w programowaniu jest strasznie trudny. Reszta podzespolow PS2 nieco slabsza, ale technologicznie to jest TA SAMA POLKA. Ta sama technologia. Kumasz? A PS3 i X360 to nie jest ta sama polka i to nie jest ta sama technologia.
5 razy mocniejszy, co za gosc smile.gif)) To w takim razie PS3 jest 100 razy mocniejszy od X360 smile.gif in ya fakin fejs madafaka

BTW design konsoli i pada SONY to jest porazka na maksa:| Po 3 miechach od premiery wprowadza pada model "classic", zobaczycie ;p
*

Stary czytam twoje posty i mysle ze nie calkiem jest z toba..nazywasz kogos fanyboyem , a z twoich postów az cieknie tym własnie, na dodatek nic nie wiesz a zgrywasz kozaka..lol..uwielbiam takich kolesi..stary nikt cie nie zmusza do kupna tej czy owe konsoli, wiedz jedno, ci ktorzy maja w (pipi)e co jest lepsze..(czyli normalne ziomki) beda mieli juz konsolkę na święta:) a ty biedaku bedziesz czekał dalej karmiony filmikami i żyjący we wlasnym świecie fantazji:) ściągnij gościu klapki z oczów..bo osmieszasz sie takimi textami..chyba ze lubisz robić za błazna to do dzieła..
amar
QUOTE(yaczes @ 18 05 2005, 16:07)
Heh chlopcze, fanboyu Billa tongue.gif wink.gif
Chcialbym ci zakomunikowac, ze procek w PS2 jest sporo mocniejszy od CPU w Xie, a gry wygladaja slabiej, bo PS2 w programowaniu jest strasznie trudny.
*

A ja myslalem, ze dlatego, ze X ma "troche" wiecej pamieci
Trzcina
Dragen, ale postaraj sie zrozumiec ze nei kazdy mzoe sobie pozwolic na dwie konsole... Dlatego jezeli ty chcesz juz w swieta pograc, to ok, bierzesz x'a. Inni wolacz poczekac i skonfrontowac obie konsole.
Dragen
Ja to rozumiem, ba ,nawet sie ciesze ze konsole nie wychodza razem, tylko sie wycisnie soki z 1 potem 2giej, ale to nie oznacza zeby tacy szpece jak wyzej pisali takie beznadziejne posty..tego sie czytac nie da..bo albo to dzieciaki po 12-15 lat +vat albo umyslowo chorzy..bo jak inaczej to tłumaczyc? wdg mnie takie posty powinny być karane.. twisted.gif
Dobrze ktos napisal..teraz nie grafa bedzie rządzic tylko pomysły..gierki online..i inne. to bedzie priorytet..
Gemi
w zblizeniu ps3 wyglada jeszcze bardziej podobnie do ps2 .. tylko zwyczajnie przytyla. jak widac jest duza i chyba wieksza od ps2. Pad zreszta tez. Ogolnie zarowno konsola jak i pad zmienia swoj wyglad bo nie wierze zeby sony wypuscilo takie cos na rynek :>
Fil-O
Ale to jest brzydkie. ohmy.gif Chlebak (konsola) + pieczywo (rogalik - pad) = zestaw kuchenny XXI wieku. wacko.gif
^BlaZzin^DMC
Zapraszam do oglądania trailera z MSG4 na PS3 -> KLIK.

Ładna polewka biggrin.gif.
sildar
A moze by tak czytac poprzednie strony tematu ???
Wiśnia San
Nie widziałem tego filmika z MGS3 ale spodziewam się że jest to ten który widnieje kilka stron wcześniej.

EDIT:
Wydaje mi się że PS3 będzie się prezentowała naprawde dobrze tylko i wyłącznie na stojąc. Z tych obrazków co widziałem to na leżąco nie będzie widać loga PS3, no ale poczekamy zobaczymy dry.gif
Arox
Jak myślicie czy demko FF7 na PS3 było zrobione tylko dla prezentacji czy może "urodzi" się z tego remake?
A może to nawet nie jest pokaz możliwości konsoli tylko przy okazji robienia Advent Children machnęli sobie taki filmik i teraz nas w konia robią...
Trzcina
No na ps2 tez nie widac logo jak lezy... u mnie nie ma miejsca zeby stala, musi lezec, poza tym, konsola naprawde nie jest brzydka, zwlaszcza po tym jak sie widzialo jak Kutaragi trzyma ja w lapkach na konferencji (trzeba miec CALA konferencje czyli 600 MB).

No i najwazniejsze, to sie pewnei zmieni jeszcze... Poza tym kogo obchodzi wyglad zewnetrzy? O_O
Diabeu
QUOTE(Trzcina @ 19 05 2005, 01:44)
Dragen, ale postaraj sie zrozumiec ze nei kazdy mzoe sobie pozwolic na dwie konsole... Dlatego jezeli ty chcesz juz w swieta pograc, to ok, bierzesz x'a. Inni wolacz poczekac i skonfrontowac obie konsole.
*

różnica czasowa pomiędzy premierami pozwoli mi zebrać kesz co by mieć obie, jak byłem multiplatformowcem tak chcę nim zostać
i x360 i ps3 będą mieć konkretne exclusive'y,
sorki wiara ale takie pieprzenie "mocniejsze to niż tamto, zje na śniadanie tego twojego" to brzmią jakbyście sobie sami to wmawiali

systemy sprzedają GRY a nie jakieś cyferki rzucone przez "pana od statystyki"

jako że jest to temat o ps3 to wszelkie porównywania z x360 będą cięte, userzy karani za SPAM i takie tam

co ty na to 3cina?
Trzcina
Mi to pasuje. Za porownywanie moga sie sypac ostrzezenia. Bo jestem pewien ze nie bedzie obiektywizmu.
Ryo-San
QUOTE(Arcadio @ 19 05 2005, 11:33)
Jak myślicie czy demko FF7 na PS3 było zrobione tylko dla prezentacji czy może "urodzi" się z tego remake?
*

IMO urodzi sie..;] ta gra sprzeda sie w nakladzie spooooooooorrym...wydaje mi sie ze juz Sony i Microsoft w biurach Square o to walcza..jak widac Square stracilo pomysly zagubilo sie gdzies..wiec niech nam ciachna remake kultu..imo jakby ta szpila wyszla powiedzmy na wszystkie konsole nowej generacji to..ponad 10 mln sprzedanych sztuk maja w kieszeni..
ba ogladajac konferencje Sony..gdzie zostalo puszczone to demo techniczne z FF VII, prezes Square'u mowi ze nie będzie na pewno remak'u "siodemki" i z widowni leci brechta:d po czym koles tez zaczyna sie smiac..
Bedzie jestem tego pewien..zawsze o tym marzylem i mam nadzieje ze moje marzenia sie spelnią: d

oczywiscie nie mowie ze remake dostaniemy za rok czy pol..sadze ze za jakies 3 lata powinnismy juz w to grac:p
Diabeu
dla mnie to by była słaba wiadomość
firma wyprana z pomysłów tnie kupony, porażka po prostu
MichAelis
a ja baaaaardzo chetnie bym zagral w takim remake, pare nowych patentow by sie znalazlo, taka grafa... szok ohmy.gif takie kupony niech sobie odcinaja nawet pitola niech sobie odetna dla tej gry bym zabil wink.gif
sildar
A ja z checia przywital bym remake FF VII z prostego powodu - w oryginal nie mialem okazji zagrac. Tyle dobrego slyszalem o tej grze, i baaaardzo chcialbym zagrac w nia na X360 czy PS3
Diabeu
QUOTE(MichAelis @ 19 05 2005, 13:29)
a ja baaaaardzo chetnie bym zagral w takim remake, pare nowych patentow by sie znalazlo, taka grafa... szok ohmy.gif takie kupony niech sobie odcinaja nawet pitola niech sobie odetna dla tej gry bym zabil wink.gif
*

ehhhh ale wami łatwo manipulować,

niech jeszcze dowalą MGS, Vagrant Story i FF: Tactics, co tam jeszcze? hmmm

w przeciwieństwie do was ja chcę nową konsolę z nowymi grami, a kotlety to mogą sobie w zady wsadzić, żałosne to będzie jak dla mnie po prostu, coś w deseń "nie mamy teraz żadnego killera to urobimy ludzi dając im to samo co wcześniej ino ładniejsze, pajace na to polecą"
Ryo-San
ok nius o Xboxie360 ale tutaj to info tez sie przyda..
ebgames(po rozmowach z Microsoftem) ustalil ceny gier na nową konsole..mozna juz skladac preordery..
cena gier na X360 to 59 dolarow czyli jest o 10 dolarow wyzsza niz wszytkie nowosci na current geny..czyli niestety panowie podwyzka cen gier stala sie faktem...ceny wzrosly o 10 dolcow( w Europie zapewne o 10 ojro)
SM1
QUOTE(_Diabeu_ @ 19 05 2005, 12:58)
QUOTE(MichAelis @ 19 05 2005, 13:29)
*

ehhhh ale wami łatwo manipulować,

niech jeszcze dowalą MGS, Vagrant Story i FF: Tactics, co tam jeszcze? hmmm

w przeciwieństwie do was ja chcę nową konsolę z nowymi grami, a kotlety to mogą sobie w zady wsadzić, żałosne to będzie jak dla mnie po prostu, coś w deseń "nie mamy teraz żadnego killera to urobimy ludzi dając im to samo co wcześniej ino ładniejsze, pajace na to polecą"
*

wiadomo, że sprzedaż bez ryzyka to poleganie na fanach serii!!! osobiście nie widzę nic złego w takiej polityce?!? mam przynajmniej porównanie pomiędzy generacją sprzętu, wiem że jak pojawi się jakiś nie udany eksperyment to mogę wrócić w ramiona mojego ulubieńca!
Natomiast miło jest jak w cieniu gigantów rosną nietuzinkowe produkcje jak Ico, prima, killer7! Problem polega na tym, że mało kogo stać na eksperymenta!!!! Im więcej sprzeda się tasiemców tym więcej pojawi się innowacyjnych tytułów!!! (no ale to jest tylko moje zdanie)
Diabeu
Im więcej sprzeda się tasiemców tym więcej pojawi się innowacyjnych tytułów!!! (no ale to jest tylko moje zdanie)

że niby Square robi jakies innowacyjne tytuły? jak już to kaszki typu Bouncer czy FMA a może Drakengard?, innowacyjne to one nie są za choinkę

no ale ja inaczej do tej kwestii podchodzę, pzdr
SM1
QUOTE(_Diabeu_ @ 19 05 2005, 13:14)
Im więcej sprzeda się tasiemców tym więcej pojawi się innowacyjnych tytułów!!! (no ale to jest tylko moje zdanie)

że niby Square robi jakies innowacyjne tytuły? jak już to kaszki typu Bouncer czy FMA a może Drakengard?, innowacyjne to one nie są za choinkę

no ale ja inaczej do tej kwestii podchodzę, pzdr
*

własnie o to chodzi! puszczają kszaloty ale stać ich na to!!! inne firmy juz dawno by się zawinęły heheheh mają jeden mocny tytuł i trzymaja się tego! jak Tobie nerw puści zawsze masz MaxaP :twisted:
Diabeu
tru, ale nie muszę się z taką polityką firmy zgadzać, zresztą akurat oni to najmniej mnie obchodzą hehehe
a MP (zwłaszcza 2) jest dobry na wszystko icon_twisted.gif
dante2003
Prawda jest taka że wszyscy fani Finali chcą FFVII Remake. Dałoby to również okazję do pokazania legendy młodszym graczom. Nie mówcie że nastolatkowie będą grać w FFVII z PSX bo starsi koledzy mówią że dobre. Jak młodzi zobaczą grafę sprzed 8 lat czym prędzej zmienią grę na Killzone.
Mike
dante dobrze gadasz

ja nie widze nic zlego w remake'ch o ile developarzy zachowuja pewno rownowage - nie znioslbym sytuacji w ktorej polowa wydawanych gier to "kotlety"
Jakim
Interesujacy news
Ps3 najpierw w USA?

oraz kilkanaście nowych obrazków z Test Drivea na Ps3:
Lamborgini
Mercol
jakiś formuł
mój garaż;]

teraz gra wygląda juz bardzo konkretnnie!! Polecam oblukać. Resztan na Gameonly.
RoL
Powiem tak, jestem fanem FF VII, wiec wiadomosc o ewentualnym remake'u bardzo mnie cieszy. Mam jednak nadzieje, ze wraz z podrasowaniem grafiki Square-Enix dorzuci troche nowych rzeczy (np. nowe lokacje, materie, postaci, czy moze wyczekiwane przez wielu graczy wskrzeszenie Aeris smile.gif ). Jesli jednak poprawia tylko grafe, to bedzie to moim zdaniem zwykle zagranie ponizej pasa.

* w sumie, to post troche nie na temat, ale skoro byla mowa o FF VII, to tez dorzuce swoje 3 grosze tongue.gif
sildar
Nie zdziwylbym sie jaby PS3 wystartowalo najpier w USA. A to dlatego ze Sony nie moze pozwolic na to aby X360 mial wystarczajaco duzo czasu aby zdominowac ten rynek. A w Japonii i tak poczekaja na Revo czy PS3 wiec nie musi sie Sony spieszyc
TomisH
Reprezentant Square-Enix przecież wyraźnie mówił na konferencji, że pokaz FFVII to jedynie demko technologiczne i nie planują [w domyśle - na chwilę obecną] remake'u.

Naprawdę warto to zdobyć i obejrzeć. smile.gif
Mike
nie wiem jakie sa dane sprzedazy w Japonii, ale chyba Sony mogloby rownolegle wystartowac i tam i w stanach - japonski rynek chyba sie szybko nasyci, takie moje gdybanie
Minio
QUOTE(Mike @ 19 05 2005, 15:47)
nie wiem jakie sa dane sprzedazy w Japonii, ale chyba Sony mogloby rownolegle wystartowac i tam i w stanach - japonski rynek chyba sie szybko nasyci, takie moje gdybanie
*

Teoretycznie- tak. W praktyce- nie ma człona. Zobacz, co jest teraz z PSP- Europa musi poczekać prawdopodobnie do wrzesnia (!!). A wiesz dlaczego? Bo fabryki nie nadążają z robieniem konsol. Zapotrzebowanie w Japonii i USA jest tak olbrzymie, że nie ma kiedy wyprodukować konsolek. A w Europie to co, inaczej będzie? Gdyby Sony wypdało np. milion PSP na całą Europę, ludzie zabijaliby się o chociaż jeden egzemplarz.
Żeby wyprodukować tyle PS3, ile będzie chetnych na kupno na premierze, Sony musiałoby je zacząć robić najpóźniej w lato tego roku.
Mike
QUOTE(Minio14 @ 19 05 2005, 15:27)
Żeby wyprodukować tyle PS3, ile będzie chetnych na kupno na premierze, Sony musiałoby je zacząć robić najpóźniej w lato tego roku.
*

No i pewnie wtedy zaczna je produkowac, bo na co tu czekac? wink.gif
amar
Na zmiane wygladu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.