Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: PS3 - TUTAJ MOŻEMY KOMENTOWAĆ NEWSY!
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137
Kiler8888
W sumie nie wiem co myśleć o wyglądzie ps3.
xbox360 może się bardziej wtopić w zestaw kina domowego, a ps3 nie tongue.gif
Mnie wygląd zewnętrzy nie przeszkadza, a jedynie pad troche.
Mam wrażenie że jest nie wygodny, i boje się że jak się zdenerwóje i przycisne ręce do siebie to go złamię tongue.gif. I chyba nie trudno będzie złamać tego banana hyh.gif
Mike
amar, ale na to nie potrzeba pol roku - ba, przy mozliwosciach Sony to nawet tygodnia nie potrzeba :>
Wiśnia San
A ilu graczy będzie mogło grać na PS3 2 czy 4, bo skoro pady są bez przewodowe to SONY mogło by się pokusić o np. 4 odbiorniki albo jeden który by obsługiwał kilka padów, wtedy konsola by wymiata.
Minio
QUOTE(Mike @ 19 05 2005, 16:38)
QUOTE(Minio14 @ 19 05 2005, 15:27)
Żeby wyprodukować tyle PS3, ile będzie chetnych na kupno na premierze, Sony musiałoby je zacząć robić najpóźniej w lato tego roku.
*

No i pewnie wtedy zaczna je produkowac, bo na co tu czekac? wink.gif
*

Może na Cella? Sony powiedziało, żę PS3 zaczną produkować w chwili, gdy dostaną ostateczną wersję Cella. A jako że samo Sony nie wie dokładnie, kiedy premiera ich konsoli (niby wiosna 2K6), to znaczy, że na ostateczną wersję Cella jeszcze sobie trochę poczekamy.
TomisH
Soniak trzeci będzie obsługiwałdo 7 kontrolerów. Chociaż liczba ta jest dziwna. Jakieś biblijne podteksty? tongue.gif
dante2003
Nie. 7 padów i 2 wyjścia video. Resztę sami wymyślcie.
szeni
Czyli jak, 3 graczy/tv plus jeden po polowie? A moze na jednym 4, na drugim 3? A tak na serio serio: pewnie graczy bedzie moglo grac max 4 (wiecej pewnie sprzet nie pociagnie), a te 3 pozostałe zostaną do podlaczenia PSP coby pozyskac jakies bonusy/dodatkowe ekrany na statystyki (tak jak GBA do GC).
Trzcina
Nie no, zaraz wymysla split screen dla 7 graczy.... OMFG!
tORG
A mi strasznie nie podoba sie PS3. Wygląda jakby ktos na*rał do ps2 albo pokazal stary magnetowid vhs i ten koszmarny kontroler...
Memory
Podgryzanie przeciwnika

http://newsroom.chip.pl/news_133514.html
Fil-O
"PlayStation 3 to urządzenie stworzone przy wykorzystaniu technologii przyszłości, podczas gdy Xbox 1.5 [sic!] wydaje się kombinacją obecnie dostępnych części. "

wacko.gif wacko.gif wacko.gif wacko.gif wacko.gif

To mu sie udalo. biggrin.gif
Forebode
Lepszy bylk komentarz pod tekstem
CODE

Gdyby na PlayStation 3 dalo się założyć Linuxa...
Na pewno zdobyłby wtedy duuuże uznanie.
karys88
QUOTE(Fil-O @ 19 05 2005, 18:28)
"PlayStation 3 to urządzenie stworzone przy wykorzystaniu technologii przyszłości, podczas gdy Xbox 1.5 [sic!] wydaje się kombinacją obecnie dostępnych części. "

wacko.gif  wacko.gif  wacko.gif  wacko.gif  wacko.gif

To mu sie udalo.  biggrin.gif
*

Tylko ten cytat akurat wypowiedział kto inny, bo niejaki
"Kazuo Hirai, prezes Sony Computer Entertainment America, powiedział, że PlayStation 3 to urządzenie stworzone przy wykorzystaniu technologii przyszłości, podczas gdy Xbox 1.5 [sic!] wydaje się kombinacją obecnie dostępnych części."
Nie żebym go bronił ale chyba źle odczytałeś kontekst happy.gif
pozdro
karys
ps.i tak ten cytat to jakiś lewy bo jakby tak powiedział ten Kazuo to byłoby o tym głośno wink.gif
ps2. w ogóle jakiś fanboy ten Kazuo laugh.gif icon_twisted.gif
Memory
Galeria!!!!!!!!!!1
E3 2005: Konferencja Sony

http://www.gry-online.pl/s055.asp?ID=46180
Blok
Wiecie, tak patrze na zdjecia na ign.com i PS3 wcale nie bedzie takie duze... Jesli przyjmiemy ze kazdy naped CD/DVD/Blue-Ray or sth, ma BARDZO zblizony rozmiar (dajmy na to +/-0.5cm) to PS3 ma mniej wiecej dlugosc dwoch napedow. Teraz wszyscy patrzymy na swoje piece i tak, to faktycznie jest takie male smile.gif Co do szerokosci to pewnie cos jak PStwo. Nie jest wiec tak zle wink.gif pad tez nie jest taki wielki jak moglo by sie wydawac na pierwszy rzut oka.
tORG
Znana jest juz cena konsoli (podobno) oraz niepotwierdzono plotek o 100x wiekszej mocy od ps2, "tylko" 35x wink.gif.
http://ps3.ign.com/articles/615/615745p1.html
amar
Znane sa tez przypuszczenia co do poldebili nieczytajacych calego, badz kilku poprzednich stron aktualnie omawianego tematu i sypiacych nieswiezymi newsami :|
dante2003
Dobra wiadomość:
QUOTE(cdprojekt.info)
Kaz Hirai, szef Sony Computer Entertainment America, w rozmowie z dziennikarzami sieci CNBC zasugerował, iż PlayStation 3 wcale nie musi zadebiutować w pierwszej kolejności wyłącznie w Japonii. Czyżby szykowała się zmiana polityki Sony odnośnie wprowadzania konsol na rynki w różnych częściach świata?

Hirai zdementował plotki jakoby termin "wiosna 2006" odnosił się tylko i wyłącznie do rynku japońskiego, a premiera PS3 na terenie Stanów Zjednoczonych ustalona została już na jesień przyszłego roku. "Jeszcze nie zdecydowaliśmy, na którym obszarze zaczniemy tym razem."

"Przed podjęciem decyzji odnośnie premiery na którymś z terytoriów w pierwszej kolejności lub wielu terytoriach jednocześnie, będziemy musieli bacznie przyjrzeć się postępom w pracach [nad oprogramowaniem] oraz jak kształtuje się sytuacja z produkcją urządzenia i logistyką." Wypowiedź ta zdaje się sugerować, iż Sony rozważa możliwość równoczesnej premiery PlayStation 3 na całym świecie - podobne plany ma koncern Microsoft odnośnie listopadowego debiutu konsoli Xbox 360.

Hirai nie uważa jednak, aby Microsoft mógł zagrozić ugruntowanej pozycji Sony tylko dzięki wyprzedzeniu czasowemu. "Tutaj nie idzie o bycie pierwszym na rynku, a o bycie zdolnym do zaoferowania palety produktów, które napędzać będą biznes", dodaje.

"Pozycję lidera dzierżymy od przeszło 10 lat i w tym czasie stawiliśmy czoła wielu różnym firmom. Jestem przekonany, iż zachowamy tę pozycję przez następne 10 lat, dzięki wsparciu niezależnych wydawców oraz technologii, którą zawarliśmy w PlayStation 3".

Wszystkie poprzednie konsole sygnowane logo Sony, w pierwszej kolejności debiutowały na terenie Japonii a dopiero później docierały na rynki Stanów Zjednoczonych i Europy - najlepszym tego przykładem jest mobilna konsola PSP, której europejski debiut, z uwagi na problemy produkcyjne przełożony został na wrzesień.
Minio
QUOTE(dante2003 @ 19 05 2005, 22:52)
Dobra wiadomość:
[tu był przydługi cytacik  cool.gif - dop. Minio]
*

A idź Pan z takimi infosami, ten Kaz Hirai to fanboy jakiś.
A tak bardziej na serio- Sony chyba już produkuje konsole, skoro chcą wkroczyć na dwa (lub trzy) kontynenty jednocześnie. Ciekawe, ile sprzedadzą konsol w pierwszy tydzień. Cały nakład czy trochę mniej?
Mike
QUOTE(Minio14 @ 19 05 2005, 22:01)
A tak bardziej na serio- Sony chyba już produkuje konsole, skoro chcą wkroczyć na dwa (lub trzy) kontynenty jednocześnie. Ciekawe, ile sprzedadzą konsol w pierwszy tydzień. Cały nakład czy trochę mniej?
*

To cos krotko czekali na tego Cell'a - jakies 8h od Twojego poprzedniego postu wink.gif
Minio
QUOTE(Mike @ 19 05 2005, 23:06)
QUOTE(Minio14 @ 19 05 2005, 22:01)
*

To cos krotko czekali na tego Cell'a - jakies 8h od Twojego poprzedniego postu wink.gif
*

Nie, trochę się mylisz.
W poprzednim poście pisałem, żę Sony zacznie produkować konsole, gdy dostaną Cella. A jako że data premiery nie była określona, to można było wnioskować, że Celli jeszcze nie mają.
Teraz dowiaduję się, że mają zamiar wrzucić konsole na kilka rynków jednocześnie. Zapotrzebowanie na nie będzie ogromne, dlatego muszą je produkować z odpowiednim wyprzedzeniem...
Chyba że Sony nie uczy się na błędach closedeyes.gif

Właśnie przeczytałem to jeszcze raz i powiem jedno- nie produkują jeszcze konsol. Przecież wygląd konsoli nawet nie jest ostateczny mellow.gif
Kurde, Sony powiedziałoby coś oficjalnie, bo na razie to mam sprzeczne informacje i wyglądam tak: wacko.gif
szeni
To prawie jak ja... Ale wrzucenie konsoli na 3 rynki jednoczesnie jest swietnym pomyslem - na konsolach w Europie zarobi SONY, a nie importerzy tychże z Japonii. Podobnie w USA... Oczywiscie bedą musieli wyrobic sie z tymi 3 milionami (tyle pewnie zejdzie w pierwszy tydzien... dzień...?).
Wiśnia San
Mam ndzieje że pospiech ich nie zgubi iwypuszcza jakiegoś bubla na rynek bo wtedy dostali by po garach wtf.gif
Ryo-San
dobra obejrzalem sobie wczoraj nowy trailerek Advent Children i jestem ciekaw czy taka grafe wyduszą kiedys na next-genah hehehe
bo przy advent children killzone 2 lezy i kwiczy..
ciekawe czy gry z TAKA grafa zobaczymy na ps3/x360 czy dopiero na ps4/xbox 720 hehe
jakos tak mnie ta mysl naszla:p
CheeseOfTheDay
Chyba dopiero na next next-genach wink.gif
TomisH
Z eurogamera (wywiad z panami od Killzone):
Eurogamer: Online is one area where, without a doubt, Microsoft did get it rather more right than Sony last generation - Xbox Live being a much more comprehensive worldwide service than what Sony rolled out...

Phil Harrison: But more people play online games on a PlayStation 2 than on any other game console.

Panowie - tak jest? Więcej ludzi siedzi na Central Station niż na Live? blink.gif
Trzcina
Watpie w to, ale posiadaczy ps2 jest 4 razy wiecej niz x'boxa... ciul ich wie. Jezeli tak im wyszlo, to najpewniej wliczaja kazdego niedzielnego gracza, ktory raz sie tam pojawil, a moze wliczaja tez grajacych w FFXI? Ciezko powiedziec, ale i tak watpie zeby tak bylo.

Anyway, ktos wie czy HDD bedzie na standardzie i jesli tak to o jakiej pojemnosci? Bylo gdzies o tym mowione czy bedzie czy nie? Jakies info prosze.. najlepiej z linkiem wink.gif
shady
Pewnie będzie, ale ile to niewiadomo ( chyba ). Ale jakis oficjlanych informacji na ten temat jeszzce chyba niebyło.
Pablo_el
najprawdopodobnije beda dwie wersje ps3

300-400$ czytnik blue ray i hdd 120GB (wlasnie ten model ma byc w marcu 2006)
400-500$ nagrywarka blue ray i hdd 400GB (ten ma byc w blizej nieokreslonym terminie)
Marlon
Oj, w tą nagrywarkę to nie chce mi się wierzyć - Blue Ray to zupełnie nowy standard, więc sprzęt nagrywający te płyty z całą pewnością będzie cholernie drogi. Jeśli pojawi się wersja PS3 wyposażona w coś takiego (po co?), to prawdopodobnie będzie to coś na kształt PSX, ale szczerze w to wątpię, gdyż jak wiadomo ów kombajn okazał się niewypałem.
Trzcina
Pablo_el jak dajesz jakies nieziemskie info, to warto to poprzec linkiem...

Ludzie DAWAJCIE LINKI DO ZRODEL Z KTORYCH BIERZECIE INFO!
Pablo_el
QUOTE(Trzcina @ 21 05 2005, 12:24)
Pablo_el jak dajesz jakies nieziemskie info, to warto to poprzec linkiem...
*

jaki mi wpadnie w oko gdzie to wyczytalem zapodam ale zrodlo z tego co pamietam bylo dosc konkretne. Napisalem tesz magiczne "najprawdopodobniej" wink.gif

Oj, w tą nagrywarkę to nie chce mi się wierzyć

podobno ma byc w blizej nieokreslonym terminie czyli pewnie jak potanieja tongue.gif Celem podobno ma byc umozliwienie nagrywania TV w formacie HDTV.

Jak wyjdzie sie obaczy - jeszcze prawie rok do premiery. W tym czasie moze sie wiele zmienic (np niesamowity sukces Xboxa 360 ktory bedzie kosztowac np. 200$ ) i zmusic Sony do podjecia drastycznych krokow (wersja lite PS3 z DVD, przyspieszona premiera).

[choredomysly]Bardzo mozliwe rowniez ze PS3 nie bedzie miec blueray bo sie Sony dogada z Toshiba w sprawie HD-DVD albo jakiegos innego formatu[/choredomysly]
szeni
HD-DVD, blu-ray - co za roznica...? 20 gb...? Czym jest 20 gb wobec wiecznosci...? 'PS3 lite' bez dvd nie mialoby racji bytu - kupując taki sprzet pogram np w jakies krapy, a reszte gier wydanej na wiekszym nosniku nie...? Zobacz na sytuacje z Ps2 - wersje gier na CD wychodzily tylko przez jakis czas od premiery, teraz 99% tytułow ktore wychodzą są na DVD.
amar
Ta, TDK wyprodukowalo wlasnie 100GB plytke dance.gif
szeni
No to niezle, moze Bilu zrobi nam niespodzianke i wlasnie na takich plytkach wychodzic beda gry z X360? To raczej malo prawdopodobne, ale z pewnoscią do czasow PS4 i kolejnego Xboxa dostepne bedą jeszcze wieksze dyski.
Pablo_el
QUOTE(SzERzI @ 21 05 2005, 18:29)
HD-DVD, blu-ray - co za roznica...? 20 gb...?
*

blue ray ma 54 GB
szeni
No dobra, bedac dokladnym do przesady - 39, 24, czy też 9 GB.
McDrive
Factor5 tylko dla PS3: http://ps3forums.com/viewtopic.php?t=2267
Memory
Ken Kutaragi - wywiad
http://ps3forums.com/viewtopic.php?t=2240
Memory
http://njsr.org/pics/albums/userpics/10850/TLHBO.gif

lol

Trzcina: Jak ktos chce niech klika...
Trzcina
Memory... Puknij sie w glowe, zeby dawac 2 MB 'filmik' tutaj w taki sposob...
szeni
Super, najlepiej dac sobie takie cus na avatara biggrin.gif.
Aha, skoro powstała strona fanowska (www.killzone2.com), to znak, ze trailer nie byl tylko pokazem mozliwosci PS3, ale zajawką nowej gry - a do takowej nie bylo logiczne wypuszczac rendera, nie? Koniec, kupka.
Jakim
Drugi trailer prezentujący gre w akcji jest wyrąbisty!!!!!!!!!!!!!!! Hahah:D Jak tak ma to wygladac to ja juz zbieram flote na konsole i tą gre:D
Ryo-San
QUOTE(SzERzI @ 22 05 2005, 22:54)
Aha, skoro powstała strona fanowska (www.killzone2.com), to znak, ze trailer nie byl tylko pokazem mozliwosci PS3,
*

hmmmm nie rozumiem..tej argumentacji o_O bo jest poprostu bez sensu o_O
czy jak ja zaloze strone fanowską o tym ze to Rydzyk zabił J.F.K to znaczy ze to prawda?
fani to fani..a polityka wydawnicza Sony to polityka wydawnicza Sony..
pokaz/trailer czy co to mialo byc konczy sie slowem Killzone a nie Killzone 2 wiec wydaje mi sie ze to powinno dac do myslenia..

QUOTE("Jakim")
Drugi trailer prezentujący gre w akcji jest wyrąbisty!!!!!!!!!!!!!!! Hahah:D

Jaki drugi trailer o_O to ja o czyms nie wiem.. nigdzie nie widze nowego trailera o_o
btw chyba ze to aluzja do gifa podanego przez Memory..hehe
Sanset
QUOTE(SzERzI @ 22 05 2005, 22:54)
Super, najlepiej dac sobie takie cus na avatara biggrin.gif.
Aha, skoro powstała strona fanowska (www.killzone2.com), to znak, ze trailer nie byl tylko pokazem mozliwosci PS3, ale zajawką nowej gry - a do takowej nie bylo logiczne wypuszczac rendera, nie? Koniec, kupka.
*

bosh, to render a g. chcą osiągnąc w finale taki poziom grafiki, zrozumiano?
Trzcina
Ryo nie to aluzja do tego co ejst na tej stronie.

Btw, jakie sa twoje przemyslenia na temat tego ze tam jest Killzone a nie Killzone 2?
Ryo-San
QUOTE(Trzcina @ 23 05 2005, 00:10)
Btw, jakie sa twoje przemyslenia na temat tego ze tam jest Killzone a nie Killzone 2?
*

mi brak dwojki przy slowie Killzone czy chociazby glupiego "working title"mowi ze to moze byla jakas wizja developera..moze tak sobie wyobrazali/wyobrazaja Killzone..mowy o sequelu narazie nie ma..ale jak ktos liczy na Killzone 2 to sobie jeszcze dluuuuuuuugo poczeka..bo tym trailerem Sony postawilo sobie koorewsko wysoko poprzeczke..ale z drugiej strony..kazdy zachwyca sie tym pokazem..ale panowie proponuje zejsc na ziemie i zobaczyc sobie trailer gry I-8 ktora jest robiona takze przez developera 1st party Sony i tez jest fppem..i wygląda zenująco slabo..wiec dlaczego to Guerilla, ktora jest dosyc srednim developerm..rozwala w drobny mak takich mistrzow developingu jak Insomaniac studio??
za duzo ale..trzeba czekac na konkrety...
Trzcina
Przy tekkenie tez nie pojawilo sie 6... wink.gif Osobiscie uwazam ze to troche na wyrost powiedziane. Byl wywiad z ludzmi z guerilla mowili ze pracuja nad gra..., oczywiscie ciezko powiedziec cos wiecej, ale mimo wszystko.

Osobiscie leje na to ;]

Btw, z tego co mowilem to szef SCEA mowil o tej czesci pokazie sony jako o 'kontynuacjach znanych serii' i wtedy bylo puszczone killzone. Potem byla druga czesc i mowa o 'nowych tytual'...
TomisH
Mówił (o czym już pisałem), że są to pokazówki przygotowane przez wewnętrzne studia sony. Pokazówki. wink.gif

W której minucie mówił, że są to kontynuacje serii?
Trzcina
Ok, brzmialo to troche inaczej niz ja zapamietalem (ogladalem to w czwartek), czyli tak.

(w chwile po tym jak ZAKONCZYLA sie pierwsza czesc trailerow)

"So existing franchises are really the foundation, but to build an amazing platform, we need to reinvigerate the market with something new and something different. So our next video is a small sample of new games and future franchises being born on PLaystation 3 ( TM ;]]]] )"

Tak brzmial cytat. Oczywiscie zaraz ktos sie moze przyczepic ze tutaj przeciez nikt nie mowi ze to bedzie sequel... ale rownie dobrze mozna powiedziec ze nikt nie mowi ze go nie bedzie, a jedyny argument to brak cyferki, albo 'next gen' albo cokolwiek takiego... Oczywiscie wszystko to jest po to zeby mowiono jak najwiecej i myslano jak najwiecej i udaje sie to znakomicie.

Btw, oczywiscie ze sa to pokazowki, ktora maja zademonstrowac moc konsoli. I zrobily to duzo lepiej niz gry ze skaczaca animacja na x'sie :> (tak wiem, wiem 30% mocy... wink.gif ) Nieprawdaz?

Nie no zartuje sobie oczywiscie, nie chce zeby fani x'a zaraz mnie zjedli. Producenci obu sprzetow mydla nam poki co oczy i trzeba czekac na jakies konkrety, wiec bez sensu sie wypowiadac co kto robi i w jaki sposob, tak wiec komentarz powyzej mozecie uznac za niebyly, bo jak znam to forum i ludzi, to zaraz posypia sie komentarze i rozpocznie sie spam smile.gif

Btw, ta wypowiedz jest w okolo 1:36:40, wtedy mniejwiecej sie zaczyna (mowia o wersji z IGN, ale pewnie na reszcie jest podobnie ;P ) Gdyby ktos chcial zweryfikowac to co napisalem, bo uwaza ze 'plote glupoty' smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.