Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: PS3 - TUTAJ MOŻEMY KOMENTOWAĆ NEWSY!
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137
TomisH
QUOTE(Trzcina @ 23 05 2005, 12:10)
"So existing franchises are really the foundation, but to build an amazing platform, we need to reinvigerate the market with something new and something different. So our next video is a small sample of new games and future franchises being born on PLaystation 3 ( TM ;]]]] )"
*

No zgadza się. Tak powiedział. Tyle, że PO pokazie Tekkena i Killzone a PRZED pokazem heavenly sword, motor sport itd. smile.gif

PS. LOL - przecież dokładnie takj napisałeś xD
Przepraszam Trzcina tongue.gif
Trzcina
Nie ma sprawy TomisH wink.gif

W sumie to wychodzi na jedno, bo powiedzial zarowno o existing franchises jak i o new games, w jednym zdaniu. Tak czy siak, to jak i wszystko inno, to glownie spekulacje, on sobie moze mowic co chce, pokazywac co chce, a ja i tak czekam na gry ;] Zarowno na X'a jak i PS3 ;]
Memory
Studio Factor 5 będzie produkować gry tylko na konsolę PlayStation 3!
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=19811&PT=2
YETI
Tak !!!
Marzył mi sie "nintendowski" Star Wars: Roque Squadron na nowej konsoli Sony.
Pamietam pierwsze screeny z Star Wars: Roque Leader na GC, gra prezentowała (i prezentuje) sie swietnie. Teraz tylko czekac na jakies pierwsze screeny (na bank zabiora sie za Star Wars). Mam nadzieje, baa...jestem przekonany ze ta gra zmiaźdzy graficznie smile.gif

PS. Teraz niech tylko ktos poda link z IGN lub innego servisu potwierdzajacego ta informacje smile.gif
Ryo-San
Yeti przeciez na konferencji Sony Falcon 5 zapowiedzial support dla PS3.
YETI
QUOTE(Ryo-San @ 23 05 2005, 20:02)
Yeti przeciez na konferencji Sony Falcon 5 zapowiedzial support dla PS3.
*

Dobrze wiedziec blush.gif (jakos nie udało mi sei zassac całej konferencji)
shady
Jakim, jaki trailer , bo naczasie niejestem ?? O_O
dawać mi tu linka
shady
Ale według mnie i tak rządzi pokaz możliwości pt. "Kaczuszki" hyh.gif
Ozi
Fajnie... tylko po cholere dwa posty jedne po drugim? Naucz sie korzystać z "Edytuj"... confused.gif
amar
Z jednej strony ogladajac King Konga nie rozdziawiam twarzy z zachwytu, a raczej z pogarda. Z drugiej, patrzac na Kylzone'a z wrazenia lewituje. Roznica jakosci jest nie do przecenienia. Ze niby Ubisoft robi smieciowa grafe, a Guerilla odsadza ich na kilometr? Tak sie z leksza obawiam.
Jakim
wejdź do działu o Killzone tam podana jest stronka na której znajdziecie drugi trailer:D
amar
Err... Juz widzialem ten szczyt mozliwosci grafikow z Gorilla Corp.
Trzcina
Cos te twoje linki sa slabe...
Memory
Nie kumam... ohmy.gif

Samsung’s in the 90nm 512Mb XDR RAM slot of the PS3
http://www.engadget.com/entry/1234000053044312/
Pablo_el
QUOTE(Memory @ 24 05 2005, 20:03)
Nie kumam... ohmy.gif

*

czego tu nie kumac? Szajsung chwali sie ze jest w ps3 wink.gif
Mermind
QUOTE(Memory @ 24 05 2005, 19:03)
Nie kumam... ohmy.gif

*

a co tu kumac..
Samsung bedzie tlukl szyny 512 megaBITOWE(nie megabajtowe) do PS3..
ot niczym nie zadziwiający nius
szeni
Hm, a co powiecie na brak tacki w nowej konsoli? Czyzby metoda na slide toola?
Minio
W dziale X360 jest o tym gorąco, ale ciekawe, jakie jest wasze zdanie.
Kutaragi o X360.
Roki
Jaka konsola ma lepsze parametry sprzetowe question.gif Bo z tego co ja widze to lepszy jest XBOX 360, ale to bardzo dziwne - bo przeciez PS3 wychodzi o rok puzniej.
Mike
QUOTE(Roki @ 25 05 2005, 19:42)
Jaka konsola ma lepsze parametry sprzetowe question.gif Bo z tego co ja widze to lepszy jest XBOX 360, ale to bardzo dziwne

na xbox-scene.com zawsze towar M$ bedzie mial lepsze parametry niz Sony laugh.gif

bo przeciez PS3 wychodzi o rok puzniej.
*

X360 wychodzi chyba wrzesien\pazdziernik, a PS3 na wiosne - to nie jest rok wink.gif
A.Z.BEST
QUOTE(Mike @ 26 05 2005, 02:01)
Jaka konsola ma lepsze parametry sprzetowe question.gif Bo z tego co ja widze to lepszy jest XBOX 360, ale to bardzo dziwne

na xbox-scene.com zawsze towar M$ bedzie mial lepsze parametry niz Sony laugh.gif
*

Nie jajuj tutaj. xbox-scene.com to najobiektywniejsze źródło niusów i detali jakie znam. Mówisz tak, bo ma xbox w nazwie a zapewne byłeś tam może raz.

I xbox-scene.com wcale nigdy nie powiedziało, że Xbox 360 jest lepszy niż PS3. Ba... xbox-scene.com, a konkretniej Xantium (niusman, właściciel strony) sam bardzo rzadko wyraża swoją opinię, by uczynić stronę jak najbardziej obiektywną i jedynie łowi niusy z innych stron.

Trysnęło od Ciebie takim ostatnio niepopularnym zjawiskiem tongue.gif.

Co do porównania mocy obu konsol... To sam człowiek pracujący dla M$ stworzył to porównanie. Dobre, bo Sony jeszcze nie odpowiedziało.

http://www.joystiq.com/entry/1234000367043866/

Wynika z niego, że PS3 nie jest nawet w 50% wydajniejsza od Xbox'a 360, w niektórych kwestiach nawet ustępuje...

A brak tacki to pomyłka zwłaszcza gdy chodzi o Blue Ray. Jeno BD będą jeszcze czulsze na zadrapania a nie obędzie się bez nich przy wsuwaniu płyt. Mam nadzieję, że to zmienią.
Yap
Specyfikacja techniczna,hehe biggrin.gif .Dobre sobie.Kłóćcie się dalej o pierdoły,kłóćcie.Dlaczego gracze wybierają PS2 mając możliwość zakupu XBOX-a?Bo owa konsola ma gry bardziej przemawiające do ich oczekiwań.I to jest jedyny powód dla którego się decydują na jej zakup.Wiadomo,że XBOX ma większe możliwości i chwała mu za to.Ale nie wygrywa z biblioteką gier (może troszkę koloryzuję ponieważ XBOX ma coraz to lepsze pozycje).To jest najważniejszy element przy wyborze konsoli.Specyfikacja techniczna nie ma żadnego znaczenia.I tak będziemy zachwyceni tym co ujrzymy.Ja już dziś wiem,że kupię obie maszynki kiedy troszkę potanieją i będę się rozkoszował gierami na PS3 i XBO-a 360.
Mike
QUOTE(A.Z.BEST @ 26 05 2005, 02:51)
QUOTE(Mike @ 26 05 2005, 02:01)

*

Nie jajuj tutaj. xbox-scene.com to najobiektywniejsze źródło niusów i detali jakie znam. Mówisz tak, bo ma xbox w nazwie a zapewne byłeś tam może raz.

Dokladnie, i z zalozenia omijam takie zrodla. Jakbym wyczytal na audi-fanatic.com ze S4 jest lepsze od M3 to tez mialbym uzasadnione watpliwosci ;]

QUOTE(A.Z.BEST @ 26 05 2005, 02:51)
Trysnęło od Ciebie takim ostatnio niepopularnym zjawiskiem tongue.gif.

Przyganial kociol garnkowi tongue.gif

btw. tez mam nadzieje ze zrobia normalna tacke, a nie jakas szczeline do wsuwania BR'ow
Loto
przecie mniej sie plytki rysuja gdy uzywamy slotu a nie tacki.
Memory
Zabawna sprawa. Zapewne pamiętacie odgłos towarzyszący jednoczesnemu opadowi setek szczęk, podczas prezentacji możliwości PS3 na targach E3. Tak, pokaz robił wrażenie. Tymczasem okazuje się, że Sony ukrywa kolejny mroczny sekret...

Pan Marv Burkett, szef finansowy NVidii, wyznał że procesor graficzny RSX jeszcze nie jest gotowy i z pewnością nie mógł zostać użyty owego dnia. Sprzęt powinien pojawić się poza Matrixem dopiero we wrześniu.
Na uspokojenie fanów teorii spiskowych dodał, że NVidia najprawdopodobniej użyła jakiegoś środka zestępczego, np. dwóch połączonych kart GeForce 6800 Ultra SLI.

Zrodlo: gameonly
Roki
Nawet jesli to prawda, to chyba dobrze... Znaczy to ze grafika bedzie jeszcze lepsza niz ta z rzekomego polaczenia 2 kart - bo po co bylo by robic nowy uklad graficzny jak moznaby go zklepic z kilku mniejszych smile.gif
TomisH
I bach - najbardziej wiarygodna część prezentacji Sony (gość od nVidii) poszła się rypać :?
Trzcina
No co by nie mowic, po cos bylo powiedziane ze jest silniejsze od dwoch 6800 wink.gif Nawet jezeli chulalo na tym, to tylko lepiej dla sony, po koncowy sprzet jest mocniejszy.
C1REX
Rodzi sie jednak perwne pytanie. Czy ktoś ma dev-kity do playstation 3? Jak się one mają do samej konsoli?
Ryo-San
nie wiem czy lepiej...IMO takie cos podwaza tylko wiarygodnosc firmy..raz mowia jedno..raz drugie..skoro nie mieli tej karty..cell jeszcze nie gotowy..to po kiego grzyba to cale show..fakt musieli sie spieszyc bo Microsot depcze po piętach..ale bez przesady..mogli poczekac do TGS i nie robic z siebie debili;/
nie wiem dlaczego to PS3 bylo tak chronione przez security jak tam pewnie w srodku nic nie bylo..ot sama obudowa z ciezarkami w srodku
no ale Sony ma taki styl..co poradzic..
Trzcina
alpha-uber-early version, dokladnie tak jak na x'a wink.gif

Nie wiem, wali mnie to szczerze mowiac kto ma jakie dev kity, interesuje mnie efekt w postaci gier... A ten ocenic bedize mozna dopiero jak sprzecicho pojawi sie na rynku (lub u mnie w domu ;] ).
Jakim
O lol własnie przeczytałem tego niusa.. jestem cholerenie rozcarowany tym faktem.. dałem sie nabrać jak pajac:/

Sony przygrało ciula aby nie wypaść gorzej od Microsoftu ale żeby takim kosztem??
Trzcina
Jakim, ale o co ci chodzi? Przeciez jest wyraznie powiedziane ze te dwie karty sa slabsze od RSX... wiec skad ten lament?

Druga sprawa, ze gameonly jest jedym sitem ktory podaje takiego newsa...
Jakim
Mam nadzieję że ten nius zostanie jeszce potwierdzony przez jakąś inną stronę... albo raczej zostanie obalony

Poza tym oni sami chyba jeszcze nie wiedza jaki ten chip mocny będzie...

Ja mam w dalszym ciągu nadzieję że Killzone czy inny Motorsport były na silniku gry... a po zobaczeniue gameplayu z Gears of War jestem dobrej mysli.

Tylko po co tak ściemniać?
TomisH
http://www.computerandvideogames.com/ - stąd ten news.

http://www.bit-tech.net/news/2005/05/25/rs...in_development/ - źródło

Akurat ludzie z GO kitu by nie wciskali smile.gif
kubson
hahaha.gif poprostu nie moge wub.gif sony wub.gif smile.gif ale jestem dobrej mysli i wiem ze gry moga tak wygladac ( bo przeciez sony nie jest chyba tak glupie) ale po co mydlic ludzia oczy i ich oklamywac ?tongue.gif nie ma co trzeba czekac na premiere
Kenshin
No i jak zwykle Sony polecialo w kule zreszta jak zawsze w tych kwestiach jak tu ich nie kochac dry.gif
Pablo_el
ja sie wcale nie czuje oszukany. GF6800 SLI generuja grafike dokladnie w taki sam sposob jak bedzie RSX - dorzuca do niego potoki tylko.

Wazne jest zeby to Cell nie okazal sie sciemą bo to on jest glowna przewaga ps3 nad reszta stawki - nie chodzi mi tutaj o grafike ale mozliwosc oddania wszystkich czynnikow wplywajacych na realizm poprzez realizowanie 7 lancochow oddzielnie. Xklocek na pewno bedzie pod tym wzgledem kulał hyh.gif Chyba ze zostanuie wyposazony w specjalny akcelerator fizyki ktory ma byc pokazany dla komuterow pc w grudniu - zbieg okolicznosci wink.gif ?
C1REX
Oby tylko Sony nie przekombinowało z tym Cellem. Może się jeszcze okazać, że mało kto będzie potrafił normalnym kosztem napisać ładną grę. Bardz źłe by było, gdyby gry były trudne/drogie w pisaniu.

O ile ps2 opierał swoją potęgę na psx-ie, tak ps3 już może nie mieć takich fundamentów. Idalną sytuacją byłoby równe podzielnie rynku na graczy, ale to niestety jest mało możliwe. Nintendo zajmie niewielką cześć rynku. Przewaga jakiejkolwiek ze stron nie jest dla nikogo z nas z pożytkiem.

Mam też przeczucie, że ps3 będzie najbardziej kłopotliwa w przeróbce z dotychczasowych konsol sony.
X pewnie będzie stosunkowo prosty do złamania, ale Live znacząco wpłynie na ograniczenie piractwa.
Tak, czy siak, to w wielu przypadkach bedzie to bardzo ważny czynnik w popularności sprzętu.

Sam pewnie kupię obie konsole wyłacznie dla bijatyk. Inne gierki będa zapychaczami czasu między sparringami. Może jeszcze Ninja Gaiden na X-a będzie czymś wiecej.
Trzcina
No co by nie mowic, w kwesti piractwa na Blue Ray bedzie ciezko cos poradzic... 'pomocny' moze sie okazac tutaj hdd, ale i tak cienko to widze.

Anyway, to na pewno bedzie dosc wazny czynnik i zdecyduje on o calkiem sporej ilosci sprzedanych egzemplarzy.
Jakim
A tam nie płaczcie. Tak smo było z Ps2. Na początku przerobienie go było niemożliwe a dostęp do nagrywarek DVD niemalże niemożliwy.
Oby tylko Blue Ray stawał się standardem np. jako odtwarzacz do filmów bo jeśli pozostaną przy DVD to serio może być kieposko.
Arox
Nagrywarki Blu Ray już są. Jedyną barierą zapewne będzie cena która dla zwykłych ludzi może być ciężka do przełknięcia. Chociaż, kto wie może korsarze poczynią jakieś inwestycje i zakupią takie sprzęty:)
Po za tym dla szarego użytkownika pozostaje jeszcze kwestia wielkości gier - o ile te 4GB w miarę szybko się ściągnie to już 30 "trochę" potrwa
Jakim
Gry na PS3.
polecam oblukać
C1REX
QUOTE(Arcadio @ 27 05 2005, 08:38)
Po za tym dla szarego użytkownika pozostaje jeszcze kwestia wielkości gier - o ile te 4GB w miarę szybko się ściągnie to już 30 "trochę" potrwa

A o tym nawet nie pomyślałem. Już nawet RSCh2 na X-a jest trudno dostępny jako kopia właśnie z powodu wielkości.

Sciągać 40GB torrentem? Ja nawet nie mam dysku odpowiedniego.
Może wrócą czasy tłoków "od ruskich"?

Bo jeśli nie, to mimo piractwa będzie jedna gra na miesiąc. No i rachunek za prąd sie znacząco zmieni.

Mi to wisi w sumie. Na te kilka bijatyk jakoś zarobię. Może dzięki temu więcej ludzi będzie grać na multy. Gry na singla mogą okazać się za drogie.
Marlon
QUOTE(Arcadio @ 27 05 2005, 08:38)
Nagrywarki Blu Ray już są.
*

Ile kosztuje średniej jakości nośnik? W ogóle daj jakiegoś linka...

Moim zdaniem Sony postąpiło dziwnie - cięzko jednoznacznie ocenić to co zrobili, wszak mimo, że to nie był RSX, to te zintegorwane karty były podobno słabsze, ale... Mam nadzieję, że w momencie, kiedy architektura konsoli będzie już w pełni zintegrowana i rozejdą się właściwe dev-kity, nie okaże się, że developerzy nie są w stanie okiełznać sprzętu w stopniu umożliwiającym tworzenie takich gier... W przypadku Sony różnie z łatwością programowania bywało ninja.gif
Mike
QUOTE(http://www.bit-tech.net/)
Burkett discussed how NVIDIA and Sony had used an upcoming product with many similar capabilities to the RSX to demonstrate the capabilities of the Playstation 3 GPU. The demos at the show were running on NVIDIA's upcoming high-end desktop part, and also SLI systems. It is unclear whether these were based on the new desktop part that we've referred to as G70 in the past, or whether they were GeForce 6800 Ultra SLI combinations.

read along hyh.gif

QUOTE(http://www.theinquirer.net/)
It turns out that the G70, also known as the Geforce series 7, is going to be a very similar chip to the just announced Playstation 3 chip. Nvidia is still keeping quiet about the final spec of the chip but we know it's a 90 nanometre chip and that it's likely that it will have at least 10MB of cache memory. ATI's Xbox 360 chip has exactly the same 10MB as you need to have enough buffer to render HDTV picture quality games. That's what the new consoles are all about. We also learned that the G70 is getting ready and that Nvidia is just a month or so away from releasing the chip. We expect that the G70 won't have 10MB of cache like its Playstation chip brother, as this is just too expensive to make at this point. ATI also has two version of the next generation chip - one called R520 for graphic cards and second codenamed R500 is Xbox 360 chip, very similar to the R520 but powered with 10MB of Edram cache memory. The Playstation 3 chip runs at 550MHz and this can give you at least some idea about Nvidia's G70 clocks.
McDrive
Czy to znaczy że w PS3 będzie zmodyfikowany chip G70??
Pablo_el
QUOTE(McDrive @ 27 05 2005, 17:14)
Czy to znaczy że w PS3 będzie zmodyfikowany chip G70??
*

nie - to de facto bedzie g70 tak jak w xklocku R50. Wiadomo o tym od dawna (znaczy sie spekuluje sie ale jest to jak najbardziej prawdopodobne - ciecie kosztow)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.