Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: PS3 - TUTAJ MOŻEMY KOMENTOWAĆ NEWSY!
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137
shady
A ja sie tylko modle o to żeby KZ2 czy motor storm były na silniku...
Memory
PS3 nie dla dzieci.
http://gry.interia.pl/konsole/gry/aktualno...news?inf=627468
jaszczoor
buhaha, PS3 nie do gier. LOL normalnie nie moge. Przed premierą PS2 też mówiło sie że będzie można dzięki niej sterować głowicami nuklearnymi laugh.gif
Ja jakoś specjalnie nie widze innych zastosowań dla PS3 niz granie. A oglądanie DVD i divx, mp3 to wszystko juz teraz jest na xbox'ie więc sony ameryki nie odkryło.
dante2003
QUOTE(Pablo_el @ 27 05 2005, 23:39)
QUOTE(McDrive @ 27 05 2005, 17:14)
Czy to znaczy że w PS3 będzie zmodyfikowany chip G70??
*

nie - to de facto bedzie g70 tak jak w xklocku R50. Wiadomo o tym od dawna (znaczy sie spekuluje sie ale jest to jak najbardziej prawdopodobne - ciecie kosztow)
*

Nie - to de facto będzie zupełnie inna konstrukcja o nowej architekturze. Powiedział to Kutaragi w ostatnim wywiadzie.
C1REX
Zastanawia mnie, jak oni mogli dać pokaz możliwości obliczeniowych Cell-a w tym filmiku z wybuchem? Przecież Cella nie było jeszcze wtedy.

Twierdzili, że to real time liczony wyłącznie przez cella. Ze to niby możliwość przeliczania fizyki jest cechą wyjątkową cella i "patrzcie, jakie to cudne".
To niby jak? Jak bez cella dali pokaz obliczeń fizyki w real time przez cella?

Kręcą tak, że sami się w tym już gubią.

Tekst o tym, że X ma mieć wnętrze, które nie jest pomyślane do gier, tylko zaprojektowane do zbyt ogólnych zastosowań to już przegięcie.

Zobaczymy, jak na ps3 będzie sie łatwo gry pisać. Przekombinuje sony - czuję to.
Coraz mniej im ufam (da się?).

I tym pesymistycznym akcentem kończę mą wypowiedź.
Roki
Czy to prawda, ze do PS3 bedzie 7 ROZNYCH padow, a ten zaprezentowany na E3, to byl tylko jeden z nich question.gif
Blok
Uhhh gdzie taką rewelacje wyczytałeś? :S Do PS3 będzie można podłączyć 7 kontrolerów bezprzewodowych - nie koniecznie padów.
Ryo-San
QUOTE(Roki @ 28 05 2005, 22:50)
Czy to prawda, ze do PS3 bedzie 7 ROZNYCH padow, a ten zaprezentowany na E3, to byl tylko jeden z nich question.gif
*

Roki tutaj biega o to ze na chwile obecną do PS3 jest 7 prototypowych padów, a rogal zaprezentowany na E3 był jednym z nich..wiec co do ostatecznego wygląu pada drzwi sa jeszcze otwarte..

hehe wszedzie sie przewija ta liczba siedem..siedem rdzeni ma Cell, siedem padow bedzie mozna "podpiac", 7 conceptow
777 nowy lepszy szatan o_O
Busuzima
hmmm
niewiadomo czy wielka bzdura czy okrutna prawda http://gry.wp.pl/core.html?filtr=0,0&x=nowinki,10,20286
pisza ze nVidia niedostarczyla im ukladow RSX wiec te trailery to niby rendery byly.
Mam ogromna nadzieje ze to (pipi)y wypisuja znowu na wp !! biggrin.gif
McDrive
QUOTE(Busuzima @ 28 05 2005, 23:11)
hmmm
niewiadomo czy wielka bzdura czy okrutna prawda http://gry.wp.pl/core.html?filtr=0,0&x=nowinki,10,20286
pisza ze nVidia niedostarczyla im ukladow RSX wiec te trailery to niby rendery byly.
Mam ogromna nadzieje ze to (pipi)y wypisuja znowu na wp !! biggrin.gif
*

Przecie to już każdy wie. Nie dostarcztła bo jest na papierze, a jeżeli prezentacja sie odbyła to tylko na 6800U w SLI.
dante2003
QUOTE(C1REX @ 28 05 2005, 19:53)
Zastanawia mnie, jak oni mogli dać pokaz możliwości obliczeniowych  Cell-a w tym filmiku z wybuchem? Przecież Cella nie  było jeszcze wtedy.

Twierdzili, że to real time liczony wyłącznie przez cella. Ze to niby możliwość przeliczania fizyki jest cechą wyjątkową cella i "patrzcie, jakie to cudne".
To niby jak?  Jak bez cella dali pokaz obliczeń fizyki w real time przez cella?

*

Cell już istnieje, nie ma tylko RSX.
Roki
QUOTE(Ryo-San @ 28 05 2005, 21:46)
QUOTE(Roki @ 28 05 2005, 22:50)
*

Roki tutaj biega o to ze na chwile obecną do PS3 jest 7 prototypowych padów, a rogal zaprezentowany na E3 był jednym z nich..wiec co do ostatecznego wygląu pada drzwi sa jeszcze otwarte..

hehe wszedzie sie przewija ta liczba siedem..siedem rdzeni ma Cell, siedem padow bedzie mozna "podpiac", 7 conceptow
777 nowy lepszy szatan o_O
*

No to juz rozumiem - na poczatku zle zrozumialem icon_wink.gif

A SONY pokazalo tylko tego jednego pada - czy inne projekty tez question.gif
Jakim
Jak narazie jednego...mam nadziję jednak że jakiś inne (w tym normalny lekko podrasowany DS) pokazą.
Furbik
Juz mnie ciekawi jak beedzie wygladac rozgrywka na siedmiu padach bez kabli!!!! Rrrrr... tylko te barterie confused.gif
ZyklonB
znajac zycie i samego siebie zaraz zgubie pada -_-

zaloze sie ze jak bede gral zadzwoni telefon/ ktos przyjdzie i pad sie zawieruszy smile.gif
Stachu
Własnie ja tez sie tego obawiam

wyjde z nim gdzies na dwor i posieje, albo pies mi wyniesie. Chwyci jak bumerang i w długątongue.gif
kica
QUOTE(Solid)
Własnie ja tez sie tego obawiam

wyjde z nim gdzies na dwor i posieje, albo pies mi wyniesie. Chwyci jak bumerang i w długątongue.gif

Mojemu kumplowi wyniosl i z kablem wink.gif Pociagnal, konsola rypla na zimie, pad sie odczepil, zaniosl go do swego wyra i mial niezlego gryzaka laugh.gif

Powinni tam zamontowac "jakies przywolanie". Dawno temu mialem taki breloczek do kluczy, ze jak sie gwizdalo on pikal hehe - padzik gdzie jestes wink.gif
Roki
QUOTE(Furbik @ 29 05 2005, 13:44)
Juz mnie ciekawi jak beedzie wygladac rozgrywka na siedmiu padach bez kabli!!!! Rrrrr... tylko te barterie confused.gif
*

Ale jak wogole ma niby wygladac gra w siedmiu na jednej konsoli question.gif
ZyklonB
obraz podzieli sie na 7 czesci laugh.gif
pablos
nieee.. mozesz sobie odpalic gre na 7 jak masz podpiete dwa hdtv smile.gif
Jakim
Ale multiap chyba już nie będzie konieczny do zabawy powiedzmy we czterech?? Mam nadzieję kurna!
Pavlis
QUOTE(Jakim @ 29 05 2005, 22:22)
Ale multiap chyba już nie będzie konieczny do zabawy powiedzmy we czterech?? Mam nadzieję kurna!
*

Nie no co ty jak pady beda bezprzodowe to raczej NIE!!!!!
Mike
QUOTE(Roki @ 29 05 2005, 20:27)
*

*

Tag trzech na trzech a ten siodmy bedzie operatorem kamery xD
Pablo_el
QUOTE(Mike @ 30 05 2005, 11:52)
QUOTE(Roki @ 29 05 2005, 20:27)
*

*

Tag trzech na trzech a ten siodmy bedzie operatorem kamery xD
*

sedzią excl.gif tongue.gif
Jakim
W takie np. Pro Evo można spokojnie szpilac.. tylko czemu taka dziwna liczba 7? Coś mi się zdaje ze to nie będzie tak jak myslimy.
2razyjot
QUOTE(Jakim @ 29 05 2005, 22:22)
*

Skoro tam ma byc bezprzewodowa sieciowka to moze nie trzeba bedzie i np. w FPP nie trzeba bedzie na podzielonym TV szpilac.

Z multitapem juz gorzej bo sony chyba nie zrezygnuje z kolejnego musisz-miec dla posiadaczy playstation, a dla nich to kasa i to nie mala ... happy.gif
TomisH
7 urządzeń, bo bluetooth obsługuje do 7.
szeni
Hm, czyli moze chodzi o polaczenia z zelazkami, lodowkami i innymi pralkami z Cellem na pokladzie? Taka byla kiedys teoria... A moze na 1 konsoli bedzie moglo grac 4 graczy (bo pewnie na wiecej sprzet nie pozwoli), a te 3 polaczenia to beda z innymi egzemplarzami konsol? To by bylo nieglupie - 4 telewizory, 4 konsole, na kazdym stanowisku po 4 graczy... A moze chodzi o polaczenia z innymi urzadzeniami SONY, np PSP albo playerami mp3?
CheeseOfTheDay
Stawiam na żelazko wink.gif.
Mówiąc serio to nie głupia myśl z tym zlinkowaniem dwóch i więcej konsol.
dante2003
PS3 ma 2 wyjścia AV więc granie na 7 graczy jest całkiem realne. Wyobrażacie sobie PES na 6 osób, z czego 3 grają na jednym TV a pozostali na drugim? wub.gif

Edit:
Wywiad z twórcami Eyetoy:
klik
Co sądzicie o podłączeniu do PS3 6 kamer? icon_twisted.gif
Jakim
Fajnie tylko kto tyle kupi?
Pablo_el
2 x eyetoy + 2 TV = jazda na maxa.

wyobrazcie sobie tekkena z FPP ... albo libero grande ninja.gif
C1REX
Na psx-a graliśmy w 5 (multi tap + wolne miejsce) w sportowe, Micro Machines i cudownego Bombermana.

Jak będzie 7 "portów", to na bank będą robione party game na playstation na większą ilosc graczy. Nareszcie.
kts
Odnosnie The Cell i jego programowania.
Po ogloszeniu spec. Tech. procesora na E3, pojawily sie glosy ze procesor ten
bedzie jednak trudny w programowaniu. Kloci sie to wszystko z wczesniejszymi zapowiedziami ze ma byc latwy. Oprocz tego pamietam wypowiedz pana z EPIC,
ze The Cell powinien byc latwy do okiełzania.
Nie jestem z newsami na zachodnich stronach na biezaca, dlatego przytoczcie prosze
jakies fachowe wypowiedzi na ten temat(najlepiej osób neutralnych nie "fanbojów"), kiedy znamy juz cale specifikacje.

Pozdrawiam
2razyjot
QUOTE(TomisH @ 30 05 2005, 12:39)
7 urządzeń, bo bluetooth obsługuje do 7.
*

Cudenko. smile.gif Czyzby SONY zmienialo swoja cholerna polityke? happy.gif

BTW: 2 wyjscia na wizje? Ciekawe czy w FPP bedzie mozna grac na 2 TV zamiast splicie. blink.gif
Trzcina
Zdaje sie ze niektorzy nie rozumieja... Nie ma 2 wyjsc na wizje... przynajmniej nie standardowym tego slowa rozumieniu. Ma za to dwa wyjscia do odbiornikow HDTV, masz w domu 2x HDTV? Albo chociaz 1x? Bo przypuszczam ze bedzie mozliwe podlaczenie z jednej strony do normalnego tv, a z drugiej do hdtv.

Cell ma byc ponoc latwy w programowaniu. Zeby jednak naprawde dowiedziec sie jak to ma byc, trzeba bedzie poczekac na pierwsze gry i wypowiedzi programistow.
Jakim
Jakiś czas temu mówiono że ma to być dziecinnie proste (programowanie) ostatnio zaś całkowicie zmieniono zdanie i już Cell nie taki kolorowy jak się wydawało. NIBY są jakieś problemy, lecz nie mi to osądzać.
C1REX
QUOTE(Jakim @ 31 05 2005, 11:35)
Jakiś czas temu mówiono że ma to być dziecinnie proste (programowanie) ostatnio zaś całkowicie zmieniono zdanie i już Cell nie taki kolorowy jak się wydawało. NIBY są jakieś problemy, lecz nie mi to osądzać.

O łatwości pisania to co najwyżej ludki z Sony sie wypowiadali.

X360 będzie miało "normalniejszy" procek, windowsa i narzędzia bardzo ułatwiające pisanie.

Sony nie ma windowsa, a ma 7 rdzeniowy procek, który mało doczego jest podobny.
Jak ps3 będzie tak samo łatwe do opanowania jak ps2, to już będzie sukces.
dante2003
QUOTE(Trzcina @ 31 05 2005, 09:05)
Zdaje sie ze niektorzy nie rozumieja... Nie ma 2 wyjsc na wizje... przynajmniej nie  standardowym tego slowa rozumieniu. Ma za to dwa wyjscia do odbiornikow HDTV, masz w domu 2x HDTV? Albo chociaz 1x? Bo przypuszczam ze bedzie mozliwe podlaczenie z jednej strony do normalnego tv, a z drugiej do hdtv.

*

Możliwość jest, to że mało kto w naszym pięknym kraju ma HDTV to już inna sprawa.
C1REX
A wyjście na hdtv nie będzie takie samo, jak do zywłych TV? Może będzie tak, że różne kable będzie się podłaczało do tego samego wyjścia.

Nawet 2 zwykłe TV to już może być ciekawe.
Kill Zone na jednej konsoli w multi?

Może Sony nadrobi straty i ps3 będzie najlepszą konsolą do grania w kilku graczy?
sildar
Owszem, jest duza szansa na to ze PS3 bedzie najmocniejsza na rynku... Ale moim zdaniem 1/3 mocy ucieknie przy programowaniu. Teraz widze jak madrzy ludzie pracuja w M$. Chcieli jednoczesnie pojawic jako pierwsi na rynku nextgenow, i nie tracic duzo mocy do konkurentow ktorzy pojawia sie znacznie pozniej. Dlatego wsadzili do X360 "zwykle" podzespoly, no i oczywiscie stworzyli XNA happy.gif
SM1
Panowie!
Myślę, że chłopaki z MS i Sonego nie zagrali z nami w otwarte karty
Najpierw Bill zrobił pokazówkę Xbox 360, który okazał się tylko atrapą zasilaną z ukrytego za sceną Apple'a G5 :blink: .
Następnie Sony strzeliła pokaz na nVidi-i która pracowała wykorzystując procesory o podobnej mocy do RSX a nie na RSX :blink:

Chłopcy odsłonili klaty ale co mają w rękawach??? Jak będzie sprawował się next-gen??? Co byśmy tu nie smarowali dowiemy się najwcześniej przy premierze X360!!! Myślę że pokaz na ostatnim E3 służył jedynie do wybadania konkurencji kto co zamierza wypuścić na rynek, i może się sporo zmienić zanim konsole ujrzą światło dzienne! :twisted:
C1REX
No ale bez przesady. Ile gameplayu widziałeś na Sony, do którego wszyscy są przekonani, że to nie fake?

Na X-a już wychodzą trailery gier niezależnych producentów, gdzie mamy sam game play (np. Pray).
Dzięki dobrej polityce M$ (może nawet za dobrej) to X może przejąć znaczną część japońskich producentów i to na X360 moze w przyszłosci wychodzić najwięcej świeżych tytułów.

Można być niemal pewnym, że nie będzie łatwiejszej konsoli do opanowania z tych 3 next-genów, niż x360.
Trzcina
O jejku, najciekawsze jest to ze wszyscy lepiej wiedza od ludzi ktorzy przygotowywali material dla sony, o tym jak programuje sie cella... Facet z Epic pokazujacy demo unreala, mowil ze jest prosto? Mowil... wiec po co dywagowac na tematy o ktorych NIC nie mozna poki co wiedziec? Opanujcie sie troszke smile.gif
C1REX
Ale Trzcina, my sobie dywa... przypuszczamy jak będzie, a nie stwierdzamy fakty. Każdy niemal post można zaczynać od "IMHO".

A tak na serio. x360 zmiecie konkurencję, bo ps3 to śmierdzący złom. ; )
Potem przyjdzie mario 512 i zmiecie M$ i Sony ; )

Acha. IMHO oczywiście ; )
Trzcina
Lol ;] Jaki ptys... ;] Na plasterki go ;p

Cirex ja rozumiem, ale z tych dywa... rozmow ;p robi sie burdel a w nasetpstwie juz naprawde kosmiczne teorie ;p

IMHO'ujcie sobie do woli, ale w pewnych sensownych granicach ;]
C1REX
QUOTE(Trzcina @ 31 05 2005, 21:48)
Cirex ja rozumiem, ale z tych dywa... rozmow ;p robi sie burdel a w nasetpstwie juz naprawde kosmiczne teorie ;p

To chyba nic złego? Czasem ludzie mają bardzo ciekawe pomysły, które dają do myślenia, rzucają nowe światło na sprawę, a niejednokrotnie przynajmniej ocieraja się o zupełną prawdę. Czasem ważniejsze jest, by dobrze sie czytało, niż czy to jest niezbity fakt.

W sumie to można by zamknąć temat, bo ps3 przecież nie ma. ; )
CheeseOfTheDay
QUOTE(C1REX @ 31 05 2005, 20:58)
A tak na serio. x360 zmiecie konkurencję, bo ps3 to śmierdzący złom. ; )
Potem przyjdzie mario 512 i zmiecie M$ i Sony ; )

Acha. IMHO oczywiście ; )
*

Nie masz racji IMO, przecież każdy wie IMO że N-Gage 0.40 promila zmiecie wszystko na raz. IMO wink.gif

fuck Microsoft...Gatesowi(bramie)chodzi tlyko o forse...po h%j się w#$%@#$@#ł na rynek konsolowy rynek PC mu nie starczył?!...PS3 zmiecie konkurencje zmiany zawsze wychodzą na lepsze , ale nie wierze że PS3 będzie 1000x lepsze od PS2...co to będzie?FILM?!może ale gra to gra...a Xbox 360 to ZŁOM jak to wygląda?!

Więc sony nie zależy na kasie? A to bardzo fajnie że chodzi im o nasze szczęście i miłą rozrywkę. Pewno mamy też ich błogosławieństwo. Tekst Huntera71 pasuje jak ulał do Tekstów fanboyów w HP.
CichyGrzmot
Odpowiedz Sakaguchiego na pytanie czy będzie konwersia Lost Odysey na ps3

"And the PS3 is a powerful machine. But some PS3 engineers were asked how to use the Cell chip, and they're still looking for the answer."

Miejmy nadzieje że nie powturzy się sytuacja z ps2...
dante2003
QUOTE(Mr_Bobek @ 1 06 2005, 10:31)
Odpowiedz Sakaguchiego na pytanie czy będzie konwersia Lost Odysey na ps3

"And the PS3 is a powerful machine. But some PS3 engineers were asked how to use the Cell chip, and they're still looking for the answer."

Miejmy nadzieje że nie powturzy się sytuacja z ps2...
*

A co ma powiedzieć? Przecież aktualnie Sony jest dla niego konkurencją.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.