Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: PS3 - TUTAJ MOŻEMY KOMENTOWAĆ NEWSY!
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137
Trzcina
No sek w tym ze z powodu poziomu grafiki w CoD2 wcale nie bedzie potrzebna im dobra karta smile.gif Bo poziom ten, jest zenujaco niski...

Btw, to jest temat o PS3 :>
Memory
TK6 for PS3

The graphics in the video were amazing, easily approaching the character visuals present in movies like Final Fantasy: The Spirits Within.

http://www.ps3portal.com/?view=article&art...58fee4f394beae9
Memory
Add-on PlayStation 3 HDD will run Linux

http://www.gamespot.com/news/2005/06/09/news_6127219.html
TomisH
Teraz CELL idzie w stronę PC? Nie czaję huh.gif
dante2003
Cell będzie wykorzystywany w serwerach IBM, każdy z jego producentów (IBM, Sony, Toshiba) może go władować gdzie chce.

Edit:
http://www.gamespot.com/news/2005/06/09/news_6127242.html
bolo1lolo
Teraz CELL idzie w stronę PC? Nie czaję huh.gif

eeeee nie martwcie sie o HDD w PS3, bo beda robione 80, 120 i ... nie beda montowane w standardzie, bo to by podnioslo, i tak juz kosmiczna, cene konsoli. Oj, sony cos sie nie stara, bo mnie cyferki, gigabajty nie raduja, kiedy konsola ma kosztowac 450-500$ icon_evil.gif (tymczasem konkurencja 299$ rolleyes.gif )
pablos
Wydaje mi sie ze Sony bedze musialo rzucic na poczatek naprawde "wyczesane" gry. Biorac pod uwage fakt, ze x360 przez te kilka miesiecy przyzwyczai nas do gier mam nadzieje nie tylko swietnie wygladajacych, ps3 bedzie musialo zaoferowac naprawde cos niesamowitego, a nie tylko miazdzaca wszelka konkurencje wink.gif specyfikacje techniczna; szczegolnie, ze za taka kase.
game-walker
Panowie nasze przypuszczenia i rozmysły w temacie HDD w ps3 rozwiane!
Sony to jednak ma dziwną politykę. Właśnie ogłosili, że nie będzie w standarcie HD w PS3, tylko jako dodatek. No cóż, ciekawi mnie, jak oni rozwiążą problem save`owania. Za to linux jako OS do PS3 jest coraz bardziej prawdopodobny.
szeni
Hm, opcje edycji zdjęć, filmow etc. są zbędne - robią z PS3 komputer?! Nie wiem, po co takie uklady - to przeciez tylko zawyzy cenę... Ale jedno jest pewne: podciągniecie konsoli do klasy komputera (przez dodanie HDD, systemu operacyjnego, ww. funkcji) zbita zostanie nieco cena - na komputery jest mniejsze clo czy jakiestam koszty... Pisano cos o tym w PE, chyba przy okazji kursu Ya-Basica Yohko.
bolo1lolo
sony raczej nie mysli o obnizeniu kosztow (poprzez mniejsze cla - jako komputer ), jest to po prostu atak na konsole billa, ktorej zarzuca ze wciaz jest w erze konsol, podczas gdy PS3 ze swoimi mozliwosciami bedzie super-multimedialnym-komputerem... glupota
Arox
www.onlygames.pl

Linux to prawie pewniak w PS3 ale nie tylko Linux, winda też a nawet OS X
Memory
Będzie z Pingwinem

http://newsroom.chip.pl/news_135238.html

Ken Kutaragi przemówił (w tle słychać wiwatujące tłumy)! Głównym przesłaniem wynikającym z wywiadu udzielonego japońskiemu serwisowi Impress Watch jest fakt, że Microsoft tworząc Xboxa 360 podążał za PS2 (sic!).

Tako rzecze Kutaragi: "Tym razem, Microsoft poszedł w ślady PlayStation (jako maszyny tylko do grania - przyp. autor). Jakkolwiek nie PlayStation 3, lecz PlayStation 2. Jesteśmy w połowie prac nad PS3, więc nie mogą mieć pojęcia jakie będzie. Widzieli tylko PS2, więc Xbox 360 stał się tym czym jest".
I by przybliżyć nam malutkim głębię swoich słów, opowiedział taką oto przypowieść: "PS1 została tak samo źle odebrana. Kiedy powiedzieliśmy, że PS1 będzie mogła wykonywać obliczenia 3D, podczas gdy 3DO nie, ludzie nadal upierali się że obie konsole mają napędy CD i grafikę 3D".

http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=20117&PT=2
bolo1lolo
Kutaragi w tym wywiadzie swoimi textami znizyl sie do poziomu wiesniakow z somoobrony, luuudzie co za brednie !! xbox360 podaza za PS2 buahaha! i to haslo na koncu ze xbox360 to 1,5 , a PS3 to wiecej niz przypuszczal - to PS3,5 laugh.gif ( http://news.teamxbox.com/xbox/8474/Kutarag...-PlayStation-2/ )
sorry za moje zachowanie, ale ten czlowiek najwidoczniej BARDZO obawia sie konkurencji ze strony M$ (fakt - ma czego)
Mike
QUOTE(bolo1lolo @ 10 06 2005, 19:51)
i to haslo na koncu ze xbox360 to 1,5 , a PS3 to wiecej niz przypuszczal - to PS3,5  laugh.gif
*

A on nie cytowal jakiegos dziennikarza? huh.gif

Texty ma dobre - kariera polityczna w Polsce stoi otworem cool.gif
bolo1lolo
A on nie cytowal jakiegos dziennikarza?

fakt, cytowal blush.gif
Ryo-San
niedlugo w jakims wywiadzie Kutaragi powie ze PS3 to Xbox360 Killer albo Microsoft Killer czy cos w tym rodzaju..a Microsoft robiac swoja nową konsole wzorował sie na zegarku, ktory jeden z szefow Sony miał na ręce o_O
Kutaragi dla MS jest jak natretna, wkoorwiajaca mucha, ktora tak denerwujaco bzyczy nad uchem i za chu#$ nic jej nie mozna zrobic ;]
koles rzuca tak populstyczne hasła ze Lepper przy nim to krasnal hałabała...
Trzeba czyms karmic masy...a populizm jak najbardziej sie do tego nadaje wiec vuala..
dante2003
A co ma mówić? Że kocha X360?
Ryo-San
najlepiej niech nic nie mowi..Lepperowi to wyszlo na dobre wiec jemu pewnie tez wyjdzie...pozatym on jest biznesmenem a nie kabareciarzem..wiec powinien gadac jak ktos swoim poziomie..
chociaz pewnie bedzie jak z kazdym populistą..naobiecuje,poszczeka troche, pogrozi paluszkiem a potem sie zamknie..
dante2003
QUOTE(game-walker @ 10 06 2005, 12:13)
Panowie nasze przypuszczenia i rozmysły w temacie HDD w ps3 rozwiane!
Sony to jednak ma dziwną politykę. Właśnie ogłosili, że nie będzie w standarcie HD w PS3, tylko jako dodatek. No cóż, ciekawi mnie, jak oni rozwiążą problem save`owania.
*

Save będzie na pewno na kartach flash, tak jak w PSP. Takie rozwiązanie mi pasuje, jak chcę przechowywać filmy to kupuję dysk, jak tylko save to biorę małą kartę SD, którą można dostać za grosze.
Wiśnia San
Spoko tylko żeby się nie okazało że jeśli chcesz mieć dysk i wpełni z nie go kozystać to musisz miec jakiś program który za uja nie idzie dostać wtf.gif
Pablo_el
QUOTE(Ryo-San @ 11 06 2005, 00:32)
najlepiej niech nic nie mowi..
*

musi cos mowic bo jakby nic nie mowil zaczelyby sie grozne spekulacje ze Sony nie wie co robi albo układ NV okazał sie totalnym niewypałem. Takim gadaniem pokazuje ze wie co robi i powiem szczerze mnie przekonuje - X360 JEST takim xboxem 1,5 bo to kolejny piec tylko konfig inny...

BTW jest to bardzo mozliwe ze G70 bedzie niewypalem bo pojawilo sie kilka ciekawych wyciekow w sieci - na computrexie byly pokazane (na zamknietych prezentacjach dla dziennikarzy) tylko popalone egzemplarze "bo chlodzenie bylo za slabe" , wg nieoficjalnych danych R520 czyli to co w Xie jest 2x szybszy od G70 itp
dante2003
Tylko że w PS3 nie będzie G70.
bolo1lolo
bo to kolejny piec tylko konfig inny

dla mnie piecem to bedzie PS3, bo na HDD, ktore bedzie mozna dokupic bedzie obowiazkowo instalowany linux, bedzie mozna tez zlozyc windowsa ...
juz to widze - sterowniki do pada buahaha wink.gif
Ryo-San
QUOTE(Pablo_el @ 11 06 2005, 08:42)
powiem szczerze mnie przekonuje - X360 JEST takim xboxem 1,5 bo to kolejny piec tylko konfig inny...
*

jezeli Xbox to dla ciebie piec to poprostu zostawie to bez komentarza...o_O
a X360 ma wiecej z Maca niz z Pieca..
a PS3 jaki ma config? Procek robiony min przez IBM, karta graficzna od nVidii, wiec nie wiem o co ci biega...
a Kutaragi w tej chwili bardziej sie osmiesza niz przekonuje..wogole koles zachowuje sie jak tandetny akwizytor, ktory zachwala dosyc prymitywnie swoj produkt..
jak Kutaragi nazywa Xboxa360 Xboxem 1.5(i jezus maria sa ludzie, ktorych przekonuje o_O) to PS3 powinni nazwac PS 3.5 albo nawet 4 bo kurna skoro jest takie zaje/biste i wogole z innego wymiaru laugh.gif laugh.gif
Tokar
Ja nie chce nic mówic, ale gadki Allarda o zen grania i miliardzie użytkowników też za poważnie nie brzmią :>
A tu macie bardzo fajnie zmontowany filmik z najbardziej efektywnymi momentami z trailerów gier zmierzających na PS3 plus niezły podkład muzyczny shifty.gif
http://www.gametrailers.com/player.php?id=597&type=wmv&f=1
Pablo_el
QUOTE(dante2003 @ 11 06 2005, 11:53)
Tylko że w PS3 nie będzie G70.
*

RSX to lekko zmodyfikowane G70 wink.gif

a moze nie? Nawet taśmy pasują tongue.gif Laptop rozni sie bardziej od pieca niz Xbox. Główna roznica to soft (inny system plikow itp) ale sprzetowo to 100% piec. Podejrzewam ze gry z Xboxa wystarczy przekompilowac zeby chodzily na pc...
na jakiej podstawie tak twierdzisz? Mac to sprzet do pracy przeciesz huh.gif
a PS3 jaki ma config? Procek robiony min przez IBM, karta graficzna od nVidii, wiec nie wiem o co ci biega....
Procek robily 3 firmy a nie jedna, rozni sie znacznie archietkturą od typowego procesora klasy PC a uklad graficzny to NV g70 ktory jest wielka niewiadomą calej konsoli - moze byc słabszy (i to znzcznie)bo ATi robi lepsze grafy.
a Kutaragi w tej chwili bardziej sie osmiesza niz przekonuje..wogole koles zachowuje sie jak tandetny akwizytor, ktory zachwala dosyc prymitywnie swoj produkt..
jak Kutaragi nazywa Xboxa360 Xboxem 1.5(i jezus maria sa ludzie, ktorych przekonuje o_O) to PS3 powinni nazwac PS 3.5 albo nawet 4 bo kurna skoro jest takie zaje/biste i wogole z innego wymiaru laugh.gif  laugh.gif 
zastanow sie czy tak nei jest. Co nowego oferuje Xbox oprocz mocy obliczeniowej? 3 rdzenie? Cos jeszcze ? NIC. A Xbox Live dalej bedzie miec strukture zamknieta co jest poronione moim zdaniem
Co nowego zaprezentowalo PS3? Oprocz wiekszej mocy obliczeniowej (wyzsza rozdziałka , 2 TFLOP itp) -> Eye toya (nowe mozliwosci bo lepszy sprzet - juz sobie wyorazam tekkena...), dwa wyjscia TV (umozliwiaja prawdziwa wielozadaniowosc - ja se gram a qmpel film oglada), 7 rdzeni ktore nie sa typowymi rdzeniami (ciekawi mnie jaki z nimi bedzie myk - albo sie okażą sciemą albo potęgą)
TomisH
Podejrzewam ze gry z Xboxa wystarczy przekompilowac zeby chodzily na pc...

No masz! Takie to proste i łatwe, że normalnie... Halo, to gdzie te gry z Xboxa na PC? huh.gif

A Xbox Live dalej bedzie miec strukture zamknieta co jest poronione moim zdaniem

W jakim sensie? XNA ma umożliwiać (z tego co czytałem) grę miedzy platformami (PS2, PC w przypadku FF XI).
Trzcina
Zaczyna sie tutaj jakas wojna miedzy fanami jednej konsoli i drugiej... a przeciez nie o to chodzi prawda?

Fanow x'a kluja w oczy przechwalki sony, fanow sony kluje w oczy latwowiernosc fanow x'a. Ja wiem ze to temat o ps3 i ze powinno sie moc pisac, ale...
Pablo_el
QUOTE(TomisH @ 11 06 2005, 23:57)

No masz! Takie to proste i łatwe, że normalnie... Halo, to gdzie te gry z Xboxa na PC? huh.gif
*

a dlaczego GTA San Andreas dopiero teraz wyszlo na Xa? Az tak trudno przepisac z PS2 ? wink.gif

Z tego co sie orientuje Xbox Live w zalozeniu ma byc zamkniety - moze cos sie w tej sprawie zmienilo ale nie sądze.

Zaczyna sie tutaj jakas wojna miedzy fanami jednej konsoli i drugiej... a przeciez nie o to chodzi prawda?

dlatego tez nie pieje z zachwytu ani nad PES3 ani Xboxem 360 -> jeden i drugi sprzet ma wyrazne "niezalety"

PES3 - karta graficzna to wielka niewiadoma(wiadomo jak to jest z NV - moze byc rewela a moze byc bubel), cella jeszcze nie ma (i niewiadomo jak to z nim do konca bedzie), pady sa koszmarne (przynajmniej tak wygladaja tongue.gif)

X360 - czy procek glowny nie bedzie za slaby (czy nie bedzie dlawil grafy)? czy bedzie jechac tylko na popularnosci Xboxlive? czy nie jest zbyt piecowy (again)? Czy nie wyszedl za wczesnie (vide DC)?
Ryo-San
QUOTE(Pablo_el)
a moze nie? Nawet taśmy pasują tongue.gif Laptop rozni sie bardziej od pieca niz Xbox. Główna roznica to soft (inny system plikow itp) ale sprzetowo to 100% piec.

a co mnie hardware obchodzi?? rownie dobrze w konsoli zajaczki wielkanocne mogą przerzucac poligony..chodzi mi o caloksztalt jako hardware..gry, akcesoria(do Xboxa oficjalnie nie ma klawiatury ani myszki), konsola nie ma systemu operacyjnego, nie wiesza sie, nie musze dokupowac do niej niczego aby cieszyc sie najnowszymi grami, nie posiada ŻADNYCH portow rozszerzen czy złącz USB..
to rzeczywiscie PC..pełną gębą bym powiedzial..
architektura sprzętu jest jak najbardziej in plus..bardzo popularna(co za tym idzie tania), bardzo latwo pisze sie gry, konsola dostaje gry zarowno typowo konsolowe jak i te PCtowe, ktore bardzo latwo konwertuje sie na Xboxa...

QUOTE(Pablo_el)

no ba..wlasnie widze ile emulatorw Xboxa jest na sieci...dziesiatki, setki..
wydaje mi sie ze chyba najpierw ludziom uda sie zemulowac PS2 niz X'a..

QUOTE(Pablo_el)
QUOTE(Ryo-San)
X360 ma wiecej z Maca niz z Pieca..

Na takiej ze sercem X360 bedzie mocno podpakowana hybryda Macintoshowych prockow serii G5..a chyba kazdy wie ze procesory w Macach sa kosmicznie wydajne..
pozatym..pokaz dizajn X360 komus kto jako tako czai produkty Apple a momentalnie skojarzy nową konsole Microsoftu z firmą z nadgryzionym jabłuszkiem..
QUOTE(Pablo_el)
QUOTE(Ryo-San)
a PS3 jaki ma config? Procek robiony min przez IBM, karta graficzna od nVidii, wiec nie wiem o co ci biega....
Procek robily 3 firmy a nie jedna, rozni sie znacznie archietkturą od typowego procesora klasy PC a uklad graficzny to NV g70 ktory jest wielka niewiadomą calej konsoli - moze byc słabszy (i to znzcznie)bo ATi robi lepsze grafy.

no mi chodzilo o to ze w konsoli Playstation tez maczją łapska firmy z branzy PCtowej..o to mi chodzilo..o nic wiecej..jak widac takie posuniecia sa nieuniknione dla producentow konsol..(nowe Nintendo skorzysta z pomocy ATI i IBM'a)

QUOTE(Pablo_el)
QUOTE(Ryo-San)
jak Kutaragi nazywa Xboxa360 Xboxem 1.5(i jezus maria sa ludzie, ktorych przekonuje o_O) to PS3 powinni nazwac PS 3.5 albo nawet 4 bo kurna skoro jest takie zaje/biste i wogole z innego wymiaru laugh.gif  laugh.gif 
zastanow sie czy tak nei jest. Co nowego oferuje Xbox oprocz mocy obliczeniowej? 3 rdzenie? Cos jeszcze ? NIC.
Co nowego zaprezentowalo PS3? Oprocz wiekszej mocy obliczeniowej (wyzsza rozdziałka , 2 TFLOP itp) -> Eye toya (nowe mozliwosci bo lepszy sprzet - juz sobie wyorazam tekkena...), dwa wyjscia TV (umozliwiaja prawdziwa wielozadaniowosc - ja se gram a qmpel film oglada), 7 rdzeni ktore nie sa typowymi rdzeniami (ciekawi mnie jaki z nimi bedzie myk - albo sie okażą sciemą albo potęgą)

konsola glownie ma oferowac gry a nie cyferki bo te mnie malo obchodzą....Kupujac X360 w listopadzie bede wiedzial ze dostaje kawał dobrego sprzętu, ktory wystarczy mi na kilka kolejnych lat..ze swietnymi grami i boskim Xbox Live Gold, ktory z tego co widze jeszcze bardziej odsadzi konkurencje..i podobnie mocne plusy znajde kupując PS3 czy nową konsole Ninny bo bez watpienia kazda z nowych konsol będzie warta każdych pieniędzy...a jak za kilkaset lat bede mial w domu 2 HDTV to z checią sprawdze jak sie sprawuje polacznie PS3+2 TV(HDTV oczywiscie bo tylko z takich bedzie mozna jednoczenie korzystac)..a jak wygram w totka to z jeszcze wiekszą checią sprawdze na moim boskim TV za XXXXXzł jak wyglądają gry w rozdzielczosci 1080p..ktore bedą w tej rozdzielczosci zapierdzileac zapewne w kilkunastu fpsach..
Wiem ze Sony wprowadzilo szereg nowinek na tym polu..ale dla mnie to detale..cos z czego zapewne nigdy nie skorzystam bo i po co..mnie glownie cieszy nosnik Blue-Ray..i to jest dla mnie na chwile obecną chyba najwiekszy plus nowej konsoli Sony..bardzo wazny plus..
a 2GFlopy? fajnie tylko jak juz pisalem ja chce gier a nie flopow..
a co do flopsow i innego porownania obu konsol to zapraszam do zapoznania sie z tym artykulem
http://www.xboxonline.pl/text.php?id=80
tekst przetlumaczony z gamespotu

a wracajac do Kutaragiego i jego przemowien to IMO sa one tyle samo warte co tabelki Microsoftu przedstawiajace porownanie obu procesorow czy dzisiejsze oswiadczenie ATI ze Xbox360 jest mocniejszy od PS3..to wszystko są marketingowe przechwalki dobre dla ludzi, ktorzy chcą sie dowartosciowac cyferkami..zarowno z jednego obozu jak i drugiego..
QUOTE(Pablo_el)
A Xbox Live dalej bedzie miec strukture zamknieta co jest poronione moim zdaniem

hmm tym zdaniem mnie rozwaliles musze przyznac..a to dlatego ze w strukturze zamknietej serwisu Xbox Live widze tylko same plusy..i nie mam pojecia co mozna zarzucic in minus..chyba tylko to ze nie mozna grac na piratach i przerobionych konsolach..ale nie dosc ze jedną kwestie ludzie obeszli tak w druga wbijam pręta..
min. dzieki zamknietej strukturze na XBL moge sie cieszyc praktycznie calkowitym brakiem cziterow, a jak nawet sie pojawią to momentalnie sa banowani, dzieki sieci zamknieteych zintergrowanych serwerow na Lajwie praktycznie nie uswiadczych lagów do tego masa statystyk, mozliwosc oglądania replayow - wiem ze wszystko jest prawdziwe a nie "tunningowane"
sciagajac dodatki do gier wiem ze soft, ktory sciagam na dysk jes calkowicie bezpieczny...i nie spiep/szy mi konsoli
zadni hakerzy nie sa w stanie zaatakowac tych serwerow i popsuc ludziom zabawy itd itp
nie wiem czy grales na Xbox Live czy nie...ale naprawde spedzajac troche czasu na serwerach mozna jednomyslnie stwierdzic ze w tej kwestii Microsoft osmieszył konkurencje...
RosTo
QUOTE(Pablo_el @ 11 06 2005, 22:04)
a moze nie? Nawet taśmy pasują tongue.gif Laptop rozni sie bardziej od pieca niz Xbox. Główna roznica to soft (inny system plikow itp) ale sprzetowo to 100% piec. Podejrzewam ze gry z Xboxa wystarczy przekompilowac zeby chodzily na pc...

Taaaaa! To moja PSTwo też jest PeCetem: ma płytę główną, CPU, GPU, ROM, RAM, napęd DVD. Ma nawet porty USB, do których mogę podłączyć mysz i klawiaturę. A Ken Kutaragi każe, nazywać PS3 superkomputerem, a nie jakąś tam (głupią) konsolą. Był już jeden taki, co mówił, że XBOX to PeCet. Groził nawet, że jak się pomyli to pokaże publicznie lewy sutek:D

1. Xenon i Cell zostały oparte w zasadzie na tej samej technologii, spłodzonej przez IBM. Obydwa czerpią z architektury PowerPC (stąd porównanie do Maca). W rzeczywistości jest w nich (procesorach) więcej podobieństw niż Ci się wydaje. Proponuję lekturę artykułów z ArsTechnica.com (zacznij od tego). Na końcu artykułu znajdziesz linki do pozostałych publikacji z tego tematu.
2. Rzeczywiście, przy The Cell kombinowały 3 firmy. Czy to oznacza, że będzie 3 razy lepszy od konkurencji?
3. Architektura Xenosa (GPU w X360) sprawia wrażenie naprawdę potężnego i przemyślanego kawałka krzemu. Dopóki jednak nVidia nie ujawni większej ilości szczegółów na temat swojego nowego dziecka (oprócz jego super nazwy biggrin.gif), nie ma sensu spekulować, co będzie mocniejsze.

zastanow sie czy tak nei jest. Co nowego oferuje Xbox oprocz mocy obliczeniowej? 3 rdzenie? Cos jeszcze ? NIC. A Xbox Live dalej bedzie miec strukture zamknieta co jest poronione moim zdaniem
*

1. Wytłumacz mi proszę na przykładzie, co jest złego w zamkniętej (cokolwiek to znaczy) architekturze Xbox Live, bo jakoś mnie twoje "argumenty" nie przekonują.
2. Jeśli porównujesz już nowe możliwości obydwu konsol, to bądź przynajmniej konsekwentny. Oto kilka nowości, o których nie raczyłeś wspomnieć:
- Microsoft wraz z X360, stawia przede wszystkim na graczy jako społeczność. Daje im możliwość pełnej kontroli i kustomizacji, zarówno gier jak i samej konsoli, np. własny soundtrack w każdej grze, zmiana wyglądu dashboardu, wymienne przednie panele,
- Xbox Live zdobędzie masę nowych funkcji, np. marketplace, gamer profile, intelligent matchmaking itd.,
- współpraca z odtwarzaczami przenośnymi,
- odtwarzanie plików mp3 BEZ konieczności przerabiania konsoli biggrin.gif,
- wymiana HDD BEZ konieczności przerabiania konsoli biggrin.gif,
- współpraca z kamerą (w przypadku Xa to JEST nowość)
3. Jeśli chodzi o PS3, odniosę się tylko do przykładów, które podałeś:
- EyeToy. No tak, to jest dopiero "system seller". Osobiście wolałbym SingStara z jadalnymi mikrofonami.
- 2 wyjścia TV. Obawiam się, że Twój kumpel nie obejrzy sobie filmu, zanim nie dokupisz HDD, którego NIE BĘDZIE w komplecie z konsolą. Poza tym, już sobie wyobrażam tych wszystkich Japończyków, stawiających po dwie plazmy 42" w swoich ciasnych miaszkankach laugh.gif
- 7 rdzeni ktore nie sa typowymi rdzeniami.wtf.gif
Akai
Jestem zwyklym konsolowym graczem i nie znam sie zbytnio na tych wszystkich teraflopach itd., dla mnie licza sie tylko gry. Z gier na PS3 widzialem 2 gry, ktore zrobily na mnie wielkie wrazenie - Killzone i Motorstorm. Ktore z gier na XBoxa 360 beda rownie dobre?
Mikey
Wiecie co ta wasza "dyskusja" nie ma mniejszego sensu. Zbey wiedziec na pewno co bedzie i w ktorej konsoli trzeba poczekac do wrzucenia PS3 na rynek. Ehh... a wogole potrzebne jest takie porownanie? Przeciez x360 i ps3 sa produkowane przez zupelnie rozne firmy, z roznymi prirytetami i z roznych karjow wiec po co to wszystko? Przeciez to nie wzne jak bedzie wygladac, co bedzie buczalo w srodku konsoli wazne jak sie bedzie na niej grac, co nie? smile.gif
bolo1lolo
Z gier na PS3 widzialem 2 gry, ktore zrobily na mnie wielkie wrazenie - Killzone i Motorstorm

widziales te gry?? to fajnie, bo caly swiat widzial jedynie rendery, ktore sa marzeniem tworcow na temat rzeczywistego wygladu laugh.gif

na x360 prosze, chocby Gears of War - poszukaj na necie a znajdziesz filmik z E3 prezentujacy gameplay (choc wiadomo ze nie jest to finalna wersja rolleyes.gif )
sony a'propos PS2 tez zapowiadolo killzone jako mega hicior, a co wyszlo wiemy laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Tokar
Nie chcę, aby Twój świat się zawalił, ale Gears of War było ponoć ciągnięte przez jakieś 2 zintegrowane, wypasione maci, a nie X360.
To by się nawet zgadzało. Różnica między GoW, a resztą tytułów prezentowanych na X360 była "trochę" zbyt duża.
Ryo-San
z tego co wiem to GoW byl ciagniety przez mocno okrojonego Xboxa360 z dwurdzeniowym procesorem i GPU w wersji alpha czy beta..
GoW był grywalny na MTV chociazby..kazdy mogl podejsc do konsoli, wziasc pada w lapy i sobie pograc..

a jak komus by sie udalo wrzucic 2 zintegrowane macki do pudelka wielkosci kilkunastu cm to David Coperfield poprostu wysiada;]
Pablo_el
Ja lubie sobie gdybać wink.gif

moze tak w punktach

1. Co zlego w Xbox Live?

Wymaga abonamentu (w sumie to i wada i zaleta), malo graczy (tak MAŁO !! popatrzcie co sie dzieje np w AA i porownajcie do Halo - lekko to biedne... no i tesz są staty tongue.gif), brak wspolpracy z wieloma platformami (i to jest wlasnie decydujaca sprawa o tym ze nie kupie X360 - nie bede mogl pograc w PESa z qmplami na PC i PS3)

Czesto M$ powoluje sie na bezpieczenstwo. PC wbrew pozorom jest rownie bezpieczne - dobry przykład to _oficjalne_ serwery mmorgow (oprocz webzenu tongue.gif) Kłopoty sa na darmowych. A ssanie dodatkow i oficjalnych paczy z duzych serwisow (no i od producenta) tesz jest na 100% bezpieczne wink.gif

2. CPU + GPU

Jezeli nie widzicie roznicy miedzy Athlonem MP, Athlonem XP i Duronem oraz wrzucacie je jedego wora z napisem CPU to warto poczytac THG tongue.gif

Moze tak pokrotce przedstawie swoj punkt widzenia na przykładzie Athlon/Duron i zakonczymy ten rozdział. Oba sa na tym samy rdzeniu, sa w podobnej technologii ale roznią sie cachem. Skutek - duren jest mniej wydajny mimo tego ze to ta sama architektura

Roznice miedzy Xenon i Cell sa znacznie głębsze (podobno Cell potrafi rozkładać czynnosci na oddzielne wątki samodzielnie na przykład) z tego co nam MÓWIĄ producenci i pokazują na schematach. A Cella jeszcze nie ma nawet... i niewiadomo jaki bedzie tongue.gif

najwazniejsze i tak bedzie jak beda na tym gry wygladaja i czy nie stanowi ona bariery w dalszym rozwoju gameplay

no i od kiedy IBM robi procesory na kompy klasy PC laugh.gif

Jesli idzie o GPU moim zdaniem mocniejsze bedzie ATI. Wystarczy przeanalizowac rynek PC z ostatnich kliku lat żeby dojsc do takiego wniosku. NV musiala sie ratowac kompletnie nową serią FX6xxx i wrzucic PS 3.0 zeby byc nieco lepsza w stosunku do zmodyfikowanej architektury ATI 9xxx (glownie wporowadzono biokomponenty, dorzucili potoki, podniesiono zegar) Teraz Ati prezentuje kompletnie nową architekture zbudowana od podstaw i bedzie szybsze - kwestia tylko o ile. No i NV ma klopoty z chłodzeniem tongue.gif

3. Nowości

zapomnialem napisac co rozumiem przez slowo nowość. Tak więc to coś NOWEGO czego nigdzie nie było wink.gif

- Microsoft wraz z X360, stawia przede wszystkim na graczy jako społeczność. Daje im możliwość pełnej kontroli i kustomizacji, zarówno gier jak i samej konsoli, np. własny soundtrack w każdej grze, zmiana wyglądu dashboardu, wymienne przednie panele,

to sie nazywa Xbox live i jusz było, customizacja bedzie i na PS2 (zapowiedziany motyw ze w PES7 bedzie mozna zapodac swoja fote do gry a i polyphony cos przebąkuje ze costam zrobi tongue.gif ), wymienny panel wyglada badziewnie i tanio - lepiej jusz sie szarpnac na bude inną
- Xbox Live zdobędzie masę nowych funkcji, np. marketplace, gamer profile, intelligent matchmaking itd.,
marketplace = ebay.com wink.gif Jest to logiczne rozwinięcie a nie coś nowego i swierzego.
PES3 tesz ale nie pisze takich oczywistych rzeczy wink.gif
- odtwarzanie plików mp3 BEZ konieczności przerabiania konsoli ,
haha faktycznie nowość wink.gif kazdy stacjonarny odtwarzacz DVD tak ma tongue.gif
- wymiana HDD BEZ konieczności przerabiania konsoli ,
to załatwia moja definicja nowości.

4. 2x HDTV
Obawiam się, że Twój kumpel nie obejrzy sobie filmu, zanim nie dokupisz HDD, którego NIE BĘDZIE w komplecie z konsolą
czyzby ktos wytacza argument ze jak cos tansze i lepiej wyposazone to lepsze? Wloisz matiza z klimą od bejsy 1.6 do ktorej sobie dołozysz potem?

mysle ze te 2x HDTV bez zadnego problemu da sie skonwertowac na 2x DVI/TV itpitd gdyż o wiele latwiej zbić rozdziałke niż podbić. Pewnie bedzie to zalatwiane softowo w menu a podlaczac sie bedzie przez przejsciowke/przewód odpowiedni.

http://www.xboxonline.pl/text.php?id=80
Wyjścia video.

X360:
Pojedyncze wyjście DVI-output wsparcie dla HD (wliczając w to 1080P i 1080i). Prawdopodobnie i tak większość gier będzie użytkowana przy 720P z antialiasingiem; problem może wystąpić tylko przy 1080i

PS3:
Podwójna HDMI pomocna w podpięciu dwóch telewizorów HDTV. HDMI jest nowym formatem. Jednak z komputerowego doświadczenie wiemy, że jeśli gra działa prawidłowo na pojedynczym monitorze w rozdzielczości 1080P, to aby podobnie chodziła na dwóch telewizorach potrzeba już zmniejszyć rozdzielczość do 720P.

- Albo moja ATI 9550 to jakis monster ze nie musze obiznac rozdzialki i detali albo wytwor promienowania z czarnobyla.

- wg oficjalnej specyfikacji X360 obsluguje tylko 1080i ... ach te marzenia fanbojów rolleyes.gif

na tym przykładzie widać ile "faktów" jest w sieci i ze do wszystkiego nalezy podchodzic z rezerwą
Pablo_el
QUOTE(Ryo-San @ 12 06 2005, 17:41)
z tego co wiem to GoW byl ciagniety przez mocno okrojonego Xboxa360 z dwurdzeniowym procesorem i GPU w wersji alpha czy beta..
*

jasne - a PES3 bylo pod biurkiem na E3 a nie GF 6800 ULTRA SLI tongue.gif
dante2003
Pablo: Cell już istnieje, mniej więcej od GDC. Tam był po raz pierwszy zaprezentowany.
TomisH
QUOTE(Pablo_el @ 12 06 2005, 18:37)
1. Co zlego w Xbox Live?
Wymaga abonamentu (w sumie to i wada i zaleta)

Przy x360 będzie darmowy Live i płatny (z bajerami)

malo graczy (tak MAŁO !! popatrzcie co sie dzieje np w AA i porownajcie do Halo - lekko to biedne... no i tesz są staty tongue.gif)

No tak - LIVE daje (pipi) jak nic innego... ninja.gif

brak wspolpracy z wieloma platformami (i to jest wlasnie decydujaca sprawa o tym ze nie kupie X360 - nie bede mogl pograc w PESa z qmplami na PC i PS3)

No tak - możliwość grania z PieCowcami i PS2-kowcami w FFXI, a w przyszłości z PeCeciarzami w UT2007 i możliwe, że także i w inne tytuły... Co ja będę gadał - nieaktualne info pan ma ;]

2. CPU + GPU
Roznice miedzy Xenon i Cell sa znacznie głębsze (podobno Cell potrafi rozkładać czynnosci na oddzielne wątki samodzielnie na przykład) z tego co nam MÓWIĄ producenci i pokazują na schematach. A Cella jeszcze nie ma nawet... i niewiadomo jaki bedzie tongue.gif

Podobno w Klewkach wylądowali Talibowie...

najwazniejsze i tak bedzie jak beda na tym gry wygladaja i czy nie stanowi ona bariery w dalszym rozwoju gameplay

Pod czym się wszystkimi kończynami podpisuję.
Pablo_el
QUOTE(dante2003 @ 12 06 2005, 19:18)
Pablo: Cell już istnieje, mniej więcej od GDC. Tam był po raz pierwszy zaprezentowany.
*

jesli RSX to bylo GF6800 SLI to nie jestem taki przekonany. Sam Ken powiedzial ze sa "in the middle of developing" PS3 wink.gif
QUOTE(TomisH @ 12 06 2005, 19:37)
1. Co zlego w Xbox Live?
Wymaga abonamentu (w sumie to i wada i zaleta)

Przy x360 będzie darmowy Live i płatny (z bajerami)

darmowy tylko w weekendy.
QUOTE(TomisH @ 12 06 2005, 19:37)
brak wspolpracy z wieloma platformami (i to jest wlasnie decydujaca sprawa o tym ze nie kupie X360 - nie bede mogl pograc w PESa z qmplami na PC i PS3)

No tak - możliwość grania z PieCowcami i PS2-kowcami w FFXI, a w przyszłości z PeCeciarzami w UT2007 i możliwe, że także i w inne tytuły... Co ja będę gadał - nieaktualne info pan ma ;]
czyli sprawa wyboru sprzetu jest otwarta hyh.gif Masz moze jakies konkretne nfo? Na oficjalnych stronach nic nie widac.
TomisH
Tylkow wypowiedzi ludków z Epic, ale linka ci nie podam.
Co do Live - to konsola będzie cały czas podpięta do netu, a jedynie granie będzie w weekendy przy darmowym Live. Który nota bene mi "lata" bo i tak wskakuję w Złoto hyh.gif
RosTo
QUOTE(Pablo_el @ 12 06 2005, 17:37)
zapomnialem napisac co rozumiem przez slowo nowość. Tak więc to coś NOWEGO czego nigdzie nie było wink.gif

Skoro tak, to sam wpadasz we własne sidła. Zobaczmy:
1. Eye Toy - pudło. Kamerki można podłączać do kompa od lat.
2. Dwa wyjścia TV. Czy naprawdę myślisz, że SONY jako pierwsze na świecie wpadło na taki pomysł? Byle GeForce czy Radeon umożliwia podpięcie dwóch monitorów.
Co do 7 rdzeni, to rzeczywiście jeszcze nie było takiego procesora. Zresztą 3-rdzeniowego też smile.gif

Skoro ludzie z SONY nazywają X360 "XBOX-em 1,5", to mają chyba na myśli postęp jaki dokonał się pomiędzy pierwszym X-em a jego następcą, prawda? Ja w odróżnieniu od Ciebie wymieniłem różnice między pierwszą a drugą generacją X-a. Idźmy dalej tym tropem.

marketplace = ebay.com wink.gif Jest to logiczne rozwinięcie a nie coś nowego i swierzego.

Czy Ty w ogóle wiesz, o czym piszesz?!! Masz tu cytat z www.xbox.com (pełny tekst tutaj)
Xbox Live Marketplace is a one-stop shop to download new game trailers, demos, and episodic content, plus new game levels, maps, weapons, vehicles, skins, and more. Accessible to everyone who establishes a broadband connection with their Xbox 360, Xbox Live Marketplace lets you personalize and extend your experience, on demand.

Z tego co wiem, duża część z tych rzeczy będzie dostępna za darmo.
I gdzie tu eBay?

PES3 tesz ale nie pisze takich oczywistych rzeczy wink.gif

Takie to dla Ciebie oczywiste? A może się jeszcze zastanawiają, tak jak z twardym dyskiem laugh.gif

- odtwarzanie plików mp3 BEZ konieczności przerabiania konsoli ,
haha faktycznie nowość wink.gif kazdy stacjonarny odtwarzacz DVD tak ma tongue.gif

Mówiłem o konsolach. XBOX 360 umożliwi to jako pierwszy (bez utraty gwarancji off course).

- wymiana HDD BEZ konieczności przerabiania konsoli ,
to załatwia moja definicja nowości.

Patrz wyżej.

Obawiam się, że Twój kumpel nie obejrzy sobie filmu, zanim nie dokupisz HDD, którego NIE BĘDZIE w komplecie z konsolą
czyzby ktos wytacza argument ze jak cos tansze i lepiej wyposazone to lepsze? Wloisz matiza z klimą od bejsy 1.6 do ktorej sobie dołozysz potem?

To nie kino domowe firmy ELTA za 400 zł. Mówimy o supernowoczesnym sprzęcie z gwarancją jakości Microsoftu, więc jeśli znajdę w komplecie HDD Seagate'a, to żebyś wiedział - wolę sprzęt tańszy i lepiej wyposażony. Zauważ też, że ELTA sprzedaje swoje kino za 400 zł i jeszcze musi na tym zarobić, a MS do konsoli będzie dopłacał.

Następny!!!
Mike
najlepiej pozjadajcie sie nawzajem i bedzie wzgledny spokoj closedeyes.gif

btw. to jest temat o PS3 czy X360? bo juz sie pogubilem hyh.gif
RosTo
Mike - Co racja, to racja. Nie dajmy się ponieść.

Pablo_el - peace piwo.gif
Trzcina
O jejku ja widze ze trzeba zareagoawc...

Roznice miedzy x'boxem a x'boxem360 sa duzo mniejsze niz pomiedzy ps2 a ps3, to jest FAKT. Spowodowane jest to glownie tym ze ps2 jest mocno do tylu wzgledem pierwszego x'a...

Po drugie, nie wiem po co w ogole ktos ma pretensje za to co mowi ken, mowi to co musi mowic i tyle.

Tak wiec ja bardzo prosze, niech nikt juz nie udowadnia ze x360 bedzie pelnoprawna nowa konsola, bo chyba tylko debil uwaza ze jest inaczej. A jezeli kogokolwiek boli to co mowia 'glowni' bossowie tzn ze ma on niepokolei w glowie i powininen sie mocno w nia pacnąć. ;p
Pablo_el
btw. to jest temat o PS3 czy X360? bo juz sie pogubilem
Temat jest o PS3 a trwa dyskusja o tym co nowego wprowadzilo PS3 a co konkurencja wink.gif Czytajac to wszystko trzeba brac pod uwage ze PS3 fizycznie nie ma a X360 jusz jest.

tylko wypowiedzi ludków z Epic, ale linka ci nie podam.
ludzie od Unreala 3.0 mowia ze PS3 jest bardzo latwe w programowaniu co narazie jest mocno watpliwe bo go faktycznie nie ma wink.gif

Skoro tak, to sam wpadasz we własne sidła. Zobaczmy:
1. Eye Toy - pudło. Kamerki można podłączać do kompa od lat.
2. Dwa wyjścia TV. Czy naprawdę myślisz, że SONY jako pierwsze na świecie wpadło na taki pomysł? Byle GeForce czy Radeon umożliwia podpięcie dwóch monitorów.
Co do 7 rdzeni, to rzeczywiście jeszcze nie było takiego procesora. Zresztą 3-rdzeniowego też smile.gif

1. Nie TAKIE kamerki - eye toy to nie jest zwykla kamera. Chyba sie nim nie bawiles wink.gif Zapewniam ze jest po prostu megazkozacki i jezeli teraza pisza ze bedzie mozna podlaczyc wiecej niz jedną to ja wymiekam
2. Ale nie potrafia generowac dwoch totalnie innych obrazow - co najwzyej film+reszta. Nie odpalisz dwoch gier - jednej na TV a drugiej na monitorze. Potrzebujesz do tego SLI (albo ogolnie - dwoch dwoch graf) co jusz 3dx robił - jest to wiec w sumie powrot do starego pomysłu ale przeciesz hamburgery byly jusz w Starozytnym Rzymie wink.gif

Czy Ty w ogóle wiesz, o czym piszesz?!! Masz tu cytat z www.xbox.com (pełny tekst tutaj)
Xbox Live Marketplace is a one-stop shop to download new game trailers, demos, and episodic content, plus new game levels, maps, weapons, vehicles, skins, and more. Accessible to everyone who establishes a broadband connection with their Xbox 360, Xbox Live Marketplace lets you personalize and extend your experience, on demand.

Z tego co wiem, duża część z tych rzeczy będzie dostępna za darmo.
I gdzie tu eBay?
no to bedzie gamershell +ebay wink.gif Chodzilo mi oto ze takie cos jusz jest i takich serwisow jest pelno w sieci. I tam jest wszystko za darmo. Chyba ze beda jakies exclusive tam udopostepniane a to jusz inna bajka. Tylko prosze nie pisz ze na konsolach tego nie było wink.gif

To nie kino domowe firmy ELTA za 400 zł. Mówimy o supernowoczesnym sprzęcie z gwarancją jakości Microsoftu, więc jeśli znajdę w komplecie HDD Seagate'a, to żebyś wiedział - wolę sprzęt tańszy i lepiej wyposażony. Zauważ też, że ELTA sprzedaje swoje kino za 400 zł i jeszcze musi na tym zarobić, a MS do konsoli będzie dopłacał.
ehh to moze inaczej wink.gif Toyoty sa drozsze a ludzie i tak je kupuja. Płaci sie za marke. M$ doplaca do kazdego X360 75$ (czyli gdzies tyle co HDD) bo musi zeby byc konkurencyjny. Ciekawi mnie czy Sony bedzie doplacac do PS3 bo cos mi sie wydaje ze Cell nie bedzie tani w produkcji.

BTW Seagate od jakiegos roku ma duze problemy z jakoscia - jusz Szajsung czy Hitachi robią lepsze dyski teraz wink.gif

RosTo piwo.gif
Lubie poznawac inny punkt widzenia smile.gif

O własnie - nie poruszalismy jeszcze tematu glosnosci sprzetu smile.gif
Uwazam ze X360 bedzie cichszy od PS3
1. bo ma układ Ati (te spalone g70 na computexie...)
2. bo ma 3 rdzenie a nie 7 ( w sumie to niewiadomo do konca jak bedzie bo roznica w wydzielaniu ciepla miedzy Athlonem X2 a 64 nie jest tak duza jak Pentium D a Prescott)
Jest dla mnie bardzo ważne - wydalem kupe kasy na złoma tylko w tym celu.
Wiśnia San
A ja mam newsa nie na temat ale myśle że was ucieszy.

W kwietniowym numerze Świata Techniki zaraz na samym początku jest pokazany TV od Sagema (jak dobrze zapamietałem). Co jest w nim takiego ciekawego i godnego uwagi? Ano to że jest to TV HD-TV 45' plazma i ma kosztować 13 900zł. Cene nie jest rewelacyjna i raczej nie dla nas ale ten TV pokazuje że TV HD-TV stają się coraz tańsze cool.gif

oto i on:
http://www.hi-fi.com.pl/news_txt.php?id=175
bolo1lolo
Musze przeyznac Panowie ze wasza konstruktywna wymiana zdan bardzo mi sie podoba, nie jest to, jak na wielu innych forach, hamska pyskowka fan-boy'ow M$ i sony - oczywiscie nikomu nie zarzucam fanbojstwo - bron Boze happy.gif

z tego co sie orientuje cena PS3 ma wynosic okolo 450-500$ , sony raczej nie doplaci do interesu (nigdy tego nie robili, choc moze beda zmuszeni wobec tak silnej konkurencji)

PS. Wiśnia San jest juz na forum temat o telewizorach HD do konsol wink.gif
Wiśnia San
Wiem ale pomyślałem że tak trafie bezpośrednio do ludzi którzy zwykle tam nie zaglądają i dam im nadzieje.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.