QUOTE(Pablo_el @ 11 06 2005, 22:04)
jezeli Xbox to dla ciebie piec to poprostu zostawie to bez komentarza...o_O
a moze nie? Nawet taśmy pasują

Laptop rozni sie bardziej od pieca niz Xbox. Główna roznica to soft (inny system plikow itp) ale sprzetowo to 100% piec. Podejrzewam ze gry z Xboxa wystarczy przekompilowac zeby chodzily na pc...
Taaaaa! To moja PSTwo też jest PeCetem: ma płytę główną, CPU, GPU, ROM, RAM, napęd DVD. Ma nawet porty USB, do których mogę podłączyć mysz i klawiaturę. A Ken Kutaragi każe, nazywać PS3 superkomputerem, a nie jakąś tam (głupią) konsolą. Był już jeden taki, co mówił, że XBOX to PeCet. Groził nawet, że jak się pomyli to pokaże publicznie lewy sutek:D
a X360 ma wiecej z Maca niz z Pieca..
na jakiej podstawie tak twierdzisz? Mac to sprzet do pracy przeciesz
a PS3 jaki ma config? Procek robiony min przez IBM, karta graficzna od nVidii, wiec nie wiem o co ci biega....
Procek robily 3 firmy a nie jedna, rozni sie znacznie archietkturą od typowego procesora klasy PC a uklad graficzny to NV g70 ktory jest wielka niewiadomą calej konsoli - moze byc słabszy (i to znzcznie)bo ATi robi lepsze grafy.
1. Xenon i Cell zostały oparte w zasadzie na tej samej technologii, spłodzonej przez IBM. Obydwa czerpią z architektury PowerPC (stąd porównanie do Maca). W rzeczywistości jest w nich (procesorach) więcej podobieństw niż Ci się wydaje. Proponuję lekturę artykułów z ArsTechnica.com (zacznij od
tego). Na końcu artykułu znajdziesz linki do pozostałych publikacji z tego tematu.
2. Rzeczywiście, przy The Cell kombinowały 3 firmy. Czy to oznacza, że będzie 3 razy lepszy od konkurencji?
3. Architektura Xenosa (GPU w X360) sprawia wrażenie naprawdę potężnego i przemyślanego kawałka krzemu. Dopóki jednak nVidia nie ujawni większej ilości szczegółów na temat swojego nowego dziecka (oprócz jego super nazwy

), nie ma sensu spekulować, co będzie mocniejsze.
a Kutaragi w tej chwili bardziej sie osmiesza niz przekonuje..wogole koles zachowuje sie jak tandetny akwizytor, ktory zachwala dosyc prymitywnie swoj produkt..
jak Kutaragi nazywa Xboxa360 Xboxem 1.5(i jezus maria sa ludzie, ktorych przekonuje o_O) to PS3 powinni nazwac PS 3.5 albo nawet 4 bo kurna skoro jest takie zaje/biste i wogole z innego wymiaru
zastanow sie czy tak nei jest. Co nowego oferuje Xbox oprocz mocy obliczeniowej? 3 rdzenie? Cos jeszcze ? NIC. A Xbox Live dalej bedzie miec strukture zamknieta co jest poronione moim zdaniem
Co nowego zaprezentowalo PS3? Oprocz wiekszej mocy obliczeniowej (wyzsza rozdziałka , 2 TFLOP itp) -> Eye toya (nowe mozliwosci bo lepszy sprzet - juz sobie wyorazam tekkena...), dwa wyjscia TV (umozliwiaja prawdziwa wielozadaniowosc - ja se gram a qmpel film oglada), 7 rdzeni ktore nie sa typowymi rdzeniami (ciekawi mnie jaki z nimi bedzie myk - albo sie okażą sciemą albo potęgą)
1. Wytłumacz mi proszę na przykładzie, co jest złego w zamkniętej (cokolwiek to znaczy) architekturze Xbox Live, bo jakoś mnie twoje "argumenty" nie przekonują.
2. Jeśli porównujesz już nowe możliwości obydwu konsol, to bądź przynajmniej konsekwentny. Oto kilka nowości, o których nie raczyłeś wspomnieć:
- Microsoft wraz z X360, stawia przede wszystkim na graczy jako społeczność. Daje im możliwość pełnej kontroli i kustomizacji, zarówno gier jak i samej konsoli, np. własny soundtrack w
każdej grze, zmiana wyglądu dashboardu, wymienne przednie panele,
- Xbox Live zdobędzie masę nowych funkcji, np. marketplace, gamer profile, intelligent matchmaking itd.,
- współpraca z odtwarzaczami przenośnymi,
- odtwarzanie plików mp3
BEZ konieczności przerabiania konsoli

,
- wymiana HDD
BEZ konieczności przerabiania konsoli

,
- współpraca z kamerą (w przypadku Xa to
JEST nowość)
3. Jeśli chodzi o PS3, odniosę się tylko do przykładów, które podałeś:
- EyeToy. No tak, to jest dopiero "system seller". Osobiście wolałbym SingStara z jadalnymi mikrofonami.
- 2 wyjścia TV. Obawiam się, że Twój kumpel nie obejrzy sobie filmu, zanim nie dokupisz HDD, którego NIE BĘDZIE w komplecie z konsolą. Poza tym, już sobie wyobrażam tych wszystkich Japończyków, stawiających po dwie plazmy 42" w swoich ciasnych miaszkankach

- 7 rdzeni ktore nie sa typowymi rdzeniami.