Taka myśl mi przeszła przez głowę - a jakby zamiast kupowania HDTV zainwestować w projektor ? Czy miałoby to jakiś sens , czy cały czas jakość grafiki byłaby taka sama , i czy można by w ten sposób używać wyższych rozdzielczości ? Na projekotorze podłączanym do TV chyba nie , ale jeśli istineje ( istniałby ) projektor bezpośrednio do PS3 to może ...
Wiśnia San
2 08 2005, 13:50
minusy projektora:
duża wolna ściana
nie może padać sońce na tą ściane
zużywanie się lampy (jeśli sie nie myle)
Coś mi sie wydaje że HDTV jest lepszym rozwiązaniem niż projektor.
dante2003
2 08 2005, 14:20
Nie ma tańszego urządzenia działającego w HDTV niż projektor.
Lampy znowu nie zużywają się tak szybko. Taki projektor spokojnie powinien starczyć na kilka lat.
QUOTE(Wiśnia San @ 2 08 2005, 13:50)
minusy projektora:
duża wolna ściana
nie może padać sońce na tą ściane
zużywanie się lampy (jeśli sie nie myle)
Coś mi sie wydaje że HDTV jest lepszym rozwiązaniem niż projektor.
Zgadza się - dla projektora trzeba stworzyć specjalne warunki... no może nie jakoś specjalnie specjalne (LOL

) ale na pewno więcej trzeba elementów wziąć pod uwagę niż przy HDTV. Co do kwestii projektora to warto zaznaczyć że im dalej projektor tym obraz pada mniej zniekszałcony (mowa o przypadku kiedy projektor stoi nizej niż znajduje się wyświetlany obraz) no chyba że wiązka obrazu pada prostopadle na ścianę, a nie pod kątem. No i nie można zapomnieć o kwestii przypadkowych "przechodniów" podczas takiego grania... bo co zrobisz jeśli na ostatnim łuku w GT5 walisz bandę bo Twoja mamuśka przeszła pomiędzy projektorem a ścianą (z obrazem)

....
Wiśnia San
2 08 2005, 14:58
QUOTE(Arcadio @ 2 08 2005, 15:21)
Lampy znowu nie zużywają się tak szybko. Taki projektor spokojnie powinien starczyć na kilka lat.
Pamiętaj że masz doczynienia z graczem który spedza sporo czasu przed ekranem, a nie zwykłym domownikiem. W takim przypadku projektor/TV jest częściej używany i dłużej więc ma prawo szybciej zakończyć żywot.
bolo1lolo
2 08 2005, 19:35
pewnie wiecie o tym ze na forum jest watek traktujacy o HDTV ( dla niezorientowanych link :
http://psxextreme.info/forum/index.php?showtopic=28824 ). Jest tam juz kilka stron, moze cos ciekawego wyczytacie

coby nie mowic, televiz0r HD to spory wdatek, w tym temacie nie ma tanich rozwiazan (ewentualnie LCD o malej przekatnej ~21"/23" [
http://camcoo.com/3/118.php - mysle ze ten do premiery PS3 zejdzie do 2tys] ) a projektor to naprawde nieprzyszlosciowy zakup - tak jak bylo wyzej pisane: niespecjalna (jak dla gracza) zywotnosc lampy, "specjalne warunki" (wolne przescieradlo

)
QUOTE(Mermind @ 2 08 2005, 12:56)
QUOTE(Milo @ 28 07 2005, 18:16)
Witam po krótkiej przerwie zwiazanej z niemorznoscia sie zalogowania (ale juz jest ok).Jest już po PS Meeteng 2005 i pokazano wreszcie grywalne wersje chyba juz mam nadzieje że nikt nie ma wątpliwośći że PS3 pociagnie gierki z taka grafą jak pokazało to na E3

lol a czym sie roznilo PS Meeting od konforencji E3? tu i tu nie bylo grywalnych wersji..poprostu gra sobie leciala na projektorze..to rzeczywiscie urywa wszystkie watpliwosci
Dla mnie czym co pokazuje ze Xbox360 i PS3 bedą mialy bosko wyglądajace gry..jest trailer RE5 i PGR3 - zarowno Capcom jak i Bizzare Creations nie sa sciemniaczami jak wielki maly czlowiek Ken..wiec nie widze problemu ze takie gry niedlugo beda na nowym Xie i nowym Pleyu
A tym że niektóre gry były w wresji grywalnej moze ine dla szerszej publiki ale były grywalne wiec tym sie rózniło PS Meeting od E3!!A tak wogole to nalepsze co jest w PS3 ( i nie tylko) to że obsługuje siec bezprzewodową sam mam taka w domu i uważam ze to jest mega wygodne!!
Milo kto Ci powiedzial ze to byly wersje grywalne

nietwierdze ze to bylo jakies klamstwo, bo spokojnie moze sie dopatrzec tam gameplayu, ale nikt w te gry nie gral, te filmiki zostaly puszczone z jakies stacji graficznej - bo PS3 jest ciagle na papierze
to caly czas sa filmiki, grywalne wersje powinny pojawic sie na TGS i cholernie na to czekam..
Wiśnia San
4 08 2005, 11:54
A ile wkońcu będzie można podłączyć padów do PS3 7 czy 6 bo na początku mówiono o 7, a w N+ pisali o 6
a jaka to roznica
Jednego pada
Na E3 mowili ze 7 - ale ja se tego nie wyobrazam
CheeseOfTheDay
5 08 2005, 10:20
To zaproś 3 kumpli, posadź ich na kanapie rządkiem z padami w łapkach. Na końcu rządku na kanapie postaw sporej wielkości lustro. I teraz siedząc na początku rzędu masz widok na 7 kolesi z padami w łapach. Niezła hołota co nie?

Chociaż według co niektórych ludzi, granie do lustra nie jest objawem pełnego zdrowia psychicznego, no ale z braku laku

.
MadMark
15 08 2005, 19:29
QUOTE(Liberty666 @ 5 08 2005, 10:20)
To zaproś 3 kumpli, posadź ich na kanapie rządkiem z padami w łapkach. Na końcu rządku na kanapie postaw sporej wielkości lustro. I teraz siedząc na początku rzędu masz widok na 7 kolesi z padami w łapach. Niezła hołota co nie?

Chociaż według co niektórych ludzi, granie do lustra nie jest objawem pełnego zdrowia psychicznego, no ale z braku laku

.
No niewiem mnie sie wydaje że jak posadzi 3 i postawi lustro to bedzie widział 6 kolesi, 1 bedzie musiał posadzic obok wtedy dopiero wyjdzie 7 no nie?
MichAelis
15 08 2005, 19:46
nie

bo w lustrze bedziesz widzial 4 osoby w tym siebie i jeszcze 3 siedzace obok.
ach te prawa natury... hehehe
btw. ciekawe kiedy bedzie mozna pograc w jakies demko na PS3. E3 06??
MichAelis
16 08 2005, 22:45
podobno na Tokyo Game show
Kliku-Devils
12 09 2005, 13:49
A ja słyszałem nie tak dawno w wiadomościach mówili o ps3 i podobno jest mocniejsza od x boxa 360 !!! i x box niebedzie czytał płyt blue ray a to ogromny minus bo wiadomo ze gry na ps3 bedą o duzo lepsze i dłuzsze !!!
neospiderman
12 09 2005, 14:04
...bo wiadomo ze gry na ps3 bedą o duzo lepsze i dłuzsze !!!
Widzę że niezły z ciebie znawca tematu, mógłbyś powiedzieć na jakiej podstawie tak sądzisz, ewentualnie skad masz takie informacje.
Kilku-Devils
Ale żeś walnął, hehe. Nie mam pytań. No może jedno: z jakiej planety przybyłeś? Fanboy

?
fajny tekscik
http://www.gamesindustry.biz/content_page.php?aid=11937Jak widac Sony niespacjalnie sie pisze na nową generacje i celowo mogą zwlekac z pokazaniem grywalnych wersji swoich gier..po to aby nie odwrocic uwagi ludzi od zapowiedzi gier na czarnule i PSP..jak wiemy PS2 to dla Sony w tym momencie fabryka kasy..100mln uzytkownikow..olbrzymi rynek zbytu dla gier..nieoplaca im sie zabijac kury znoszacej zlote jajka...bo z kazda nowa gra na PS3 ta kura bedzie znosila mniej jajek..natomiast PSP ma zwroic na siebie uwage..i rozreklamowac sie..a dosyc szybka premiera konsoli moze temu zaszkodzic(wg Sony)..
Czemu na TGSie nie pokazno ludziom tych trailerow gier co byly na E3? Krotka pilka- bo ci co chcieli juz je zobaczyli...dlaczego te trailery na TGS byly puszczane tylko za zamknietymi drzwiami? zeby ludzie skupili sie na nadchodzacych grach na PS2..ktore maja teoretycznie 100mln klientele..natomiast PS3 bedzie startowalo z dorobkiem 0 uzytkownikow.. dlaczego stanowisko Sony znajdowalo sie dokladnie po drugiej stronie hali od stoiska Microsoftu? po to aby ludzie odwiedzajacy ich boxy nie wpadali pozniej na next-genowe gry..
Oczywiscie jest to bardzo rozsądny krok ze strony Sony..ale obawiam sie ze premiera PS3 moze sie przez to przesunac..oni nie chca narazie pokazywac gameplayu, a co tutaj mowic o premierze sprzetu..chociaz ja licze na wiosne tego roku; )
W sumie mozna powiedziec ze M$ wymusil na Sony pokaz PS3, bo jak widac Sony wcale sie do tego przynajmniej narazie nie kwapilo(oraz zapewne tez spora czesc developerow, z tych samych powodow)
A Sony ma niemaly orzech do zgryzienia..czy wejsc juz teraz z Microsoftem w otwarta walke i pokazac grywalne PS3..(co wg Sony moze przyczynic sie do spadku popularnosci PSP i PS2) czy jeszcze czekac i doic kase na PS2 ale z drugiej strony pozwalajac M$ na samotne dzialanie na polu "next-gen"
To takie same przypuszczenia jak to ze sony wszystkich oklamalo i ps3 w ogole nie bedzie...

Gadanie jest tylko gadaniem, dopiero teraz pokazuje sie OGROMN nowych i NAPRAWDE DOPRACOWANYCH (pod wzgledem technicznym) gier. Co wiecej duza czesc z nich pokaze sie dopiero w przyszlym roku. Analogiczna sytuacja miala miejsce w przypadku PSX, Jeszcze calkiem spory kawalek czasu po tym jak pokazano PS2 ta konsola byla na topie. FFIX zostal wydany w 3 miesiace po wypuszczeniu konsoli (znowu analogia) masa innych gier tez tak miala.
Oczywiscie trzeba wziac pod uwage ze PSX sie wypalil duzo wczesniej, wraz z nadejsciem DC ktory dal jej mocnego kopniaka w tylek, tutaj juz analogii nie ma bo PS2 w dalszym ciagu 'daje rade'. Widzac ostatnio spartana, chwile wczesniej God of War, ostatnio Genji i pare innych tytulow jestem w stanie powiedziec z reka na sercu ze mi taka grafa poki co wystarcza... Oczywiscie chcialbym zeby MGS3:Subsitance wygladal tak jak trailer MGS4 ale skoro nie moze to nie bede z tego powodu plakal ;]
Posiadacze PS2 i PS3 to bedzie poczatkowo zupelnie osobna bajka, jeszcze dlugo po premierze PS2, PSX sprzedawal sie naprawde dobrze, a w przypadku ps2 bedzie to duzo dluzej.
Oczywiscie to wszystko jest IMHO ;]
No ja jestem w lekkim szoku.
Co to za gra , FACJATO MODELISTA

, grafa jakas słaba
QUOTE(KILL @ 9 10 2005, 17:26)

, grafa jakas słaba

QUOTE(KILL @ 9 10 2005, 16:26)

, grafa jakas słaba

lol
troche niekumaty jestes, co?
QUOTE(KILL @ 9 10 2005, 17:26)

, grafa jakas słaba

LOL
Teraz to pojechałes
kuba1000
9 10 2005, 20:19
a ja nie mam (pipi)ego psxextreme a wy macie hehehe a wy macie głupie forum a ja nie mam hohohoho ja jestem panem zdzichem a wy jesteście trójkątami zachwile pójde was zjeść przynieście ketchupa.
Zapraszam wszystkich na najlepsze forum świata - neo-plus.
pozdrawiam pana banana pana chlebusia pana ose i jeszcze żeby im nie było smutno pana Heńka i pana zdzicha i pana Mariana.Dziękuje za szczególną porcje frytek.Papunki.
Nojbert
23 10 2005, 23:43
Mam pytanie ile razy PS3 ma byc mocniejsze (chodzi o silnik) od PS2 a ile od X360 (o ile wogole)
Słyszałem że PS3 jest niby mocniejsze od Xbox360,
Ryjek wywal go z tego forum... Ja za 2 powtarzające się tematy dostałem bana na tydzień i warna..

nie rozumiem tego systemu karania na tym forum... EHHH!!!
Nojbert
24 10 2005, 02:26
No chodzi o "moc" stronę graiczną, itp.
moc zobaczysz dopiero w graniu bo na papierze i to co gada sony to sobie mozna....
po co komu info na temat mocy konsol???????przeciez nie o to tutaj chodzi bo na papierku to i pc prawie zawsze rozwalal konsole ! przeciez grasz w gry i to one sie liczą przyklad np tekken 5 jest na ps 2 ktory jest slabszy od x-klocka a na x-klocka niema ladniejszej bijatyki juz niewspominajac o miodnosci ,tak samo god of war nieduzo ustepuje ninja gaiden ..mam obie konsole wiec nie jestem stronniczy bo graczem kurna jestem! nie moc liczy sie lecz latwosc programowania , w czym konsole sony nigdy mocne nie byly!W tym temacie X360 rulez!!!
Nojbert
25 10 2005, 23:10
ja tylko tak z ciekawości
Brałbym DUŻĄ poprawkę na wiatr ze względu na to, kto jest autorem tego newsa, ale niczego wykluczyć nie można. Tylko nie bardzo wiem na czym miałby polegać problem. W X360 wszystko rozbija się ponoć o zamiane bebechów Nvidii na ATI, ale w PS3 ? o_O
mi tam pasi zdąze kaske uzbierac
konrado0905
2 11 2005, 10:21
plotka
QUOTE(HIXX @ 24 10 2005, 19:33)

po co komu info na temat mocy konsol???????przeciez nie o to tutaj chodzi bo na papierku to i pc prawie zawsze rozwalal konsole ! przeciez grasz w gry i to one sie liczą przyklad np tekken 5 jest na ps 2 ktory jest slabszy od x-klocka a na x-klocka niema ladniejszej bijatyki juz niewspominajac o miodnosci ,tak samo god of war nieduzo ustepuje ninja gaiden
Jesli chodzo tekkena5, to rzeczywiscie, pod wzgledem designu postaci i aren, to nie ma sobie rownych. Ale widac jednoczesnie, ze DoA na Iksie jest bardziej zaawansowane technicznie-masa polygonowow, bardzie interaktywne otoczenie, i tym podobne rzeczy. W sumie poprzeczka graficzna w produkcji Temco jest troche wyzej zawieszona, lecz grywalnosciowo, spada na leb na szyje. Natomiast moc PS3, i porowananie jej do innych systemow, jest dla mnie( i nie tylko) o tyle ciekawe, ze ja-jako "laik komputerowy"- nie mam bladego pojecia, jak mocny bedzie nowy system Sony. Widzac parametry PS3, nasuwa mi sie od razu najmocnieszy na rynku PC. Ja naprawde jestem ciekaw, czy komp z 3,2 Ghz zegarem, z 512 RAM-ami oraz wypasna karta graficzna za 1000zl, generuje taka sama grafe co PS3...
wydaje mi sie ze nie, z racji tego ze podczas launchu konsola jest zwykle kilka razy silniejsza od komputerow ktore sa "najlepsze" w danym momencie na rynku
btw. 512 MB Ramu to jak na wypasiony PieCyk nie jest liczba specjalnie okazała
No fakt. W końcu jak ps2 wychodziło to kompy miały teoretycznie (parametry) znacznie większe możliwości. Np. RAM w kompach osiągał wtedy już nawet 128mb, a wp2 było zaledwie 32mb. Podobnie z pamięcią vram (w kompach 16-32mb a na ps2 4mb) itp., itd. A skoro ps3 już w momencie prwmierry ma parametry niedostępne dla wielu kompów (nie licząc ilości ramu, ale ten jest za to szybki) to teoretycznie powinna być szansa na jeszcze większy przeskok.
o faken............ty a moze zauwaz ze tutaj nie tylko o taktowanie chodzi :|
to jest zupełnie co innego wystarczy popatrzec na x-boxa niby średni pc po bebechach wnioskując nawet słaby jakas tam grafa gf3 , i co z tego jak wygląda forza motosport , ninja gajden , halo2 , toć tzeba mien bardzo mocarnego klonka żeby tak gry wyglądały , i nie o hardwer chodzi lecz o wyciskanie ze sprzetu max możliwosci ,tutaj porównywanie mocy nextgenów do pc jest bezsensowne bo nijak sie to przeklada na gry które benda na poszczególnych sprzętach wiekszosć gier na pc do teraz do pięt niedorasta ps2 czy x-boxowi a technologicznie bije obie konsole 3 krotnie ...Dlatego zawsze jestem przeciw porównaniom pc konsola bo na pc ogląda sie panienki i sciąga filmy a na konsoli gra tak jest i bendzie , a jak jest coś do wszystkiego to jest do niczego!!! Pozatym pomijając pc ,jak było z psx i n64 jak zobaczylem mario64 na gambleriadzie posiadając psx to omało się nieposrałem i co z tego jak byla to jedna z niewielu gier które pokazywały możliwosci n64 może turok ,shadow of empire ale psx i tak wygrał za sprawą gier i pada...wiec poco dyskutowac na temat mocy konsol?? a ciągnąc temat wydaje mi sie że sony dostanie po (pipi)e od X-i billa napewno jeśli chodzi o polski rynek, a jeśli niezrobią nic z online to ogólnie po (pipi)e dostanie!!!!choć szkoda by bylo ale takie czasy wygrywa lepszy !!!kiedyś niewyobrażałem sobie dominacji pc w grach nad amiga piekna ukochaną amisą e jednak stało się i to własnie za sprawą błędów marketingowych!!!!!!!jaka szkoda
link nie działa
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.