Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: PS3 - TUTAJ MOŻEMY KOMENTOWAĆ NEWSY!
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137
RSX
siuper post, on chyba zasługuje na zamieszczenie w nowym psx extreme?

no nie, ubaw po pachy:D

jak Lepper

PS: Trzcina nie przecinki, tylko przerywniki typu yyyyy eee mmm , tam takiego czegos się używa w nadmiarze smile.gif
TomisH
Czy to jest temat pt. "najfajniejszy post"?
_Milan_
QUOTE(TomisH @ 26 04 2006, 00:21) *

Czy to jest temat pt. "najfajniejszy post"?

Przed E3 - dlaczego nie biggrin.gif
Wygrany dostaje bana,gheghe,zacheta musi byc.
Dobra ,zartuje ofkoz.
Przepraszam oficjalnie cała spolecznosc forumowa za zaczecie offtopa smile.gif
Ryo-San
slow kilka o dzwieku w PS3
http://www.gamespot.com/features/6147812/index.html
Ryo-San
ja mam jednak wieeeelkie obawy co do ceny..mozgi z Sony zapewne 1000 razy to przestudiowali zanim tak ustalili ale..nawet dla "bogatego" czlowieka z krajow miodem i mlekiem plynacych(czyt. USA/stara UE/) to jest naprawde maaaaaaaaaase sosu..oczywiscie nie mowie o HC graczach jak my;] bo ci wciagnal konsole momentalnie bez wzgledu na cene(tak wiem uogolniam ale taka jest prawda)..ale co z milionami innych graczy, ktorzy wejda do sklepu zobaczą PS3 za 600 euro i konkurencje cenie 200-250 euro mniejsza a oferujacaej praktycznie to samo..ciekaw jestem jak to wszystko sie potoczy..
oczywiscie blu-ray za to sie placi..ale nawet nie chce myslec co by sie stalo gdyby(odpukac) BR sie nie przyjal..to bylaby katastrofa...Sony zagralo vabank..to w ich stylu..czekamy na rozwoj wydarzen.
rynek juz zareagowal na to wszystko
i tak to wyglada:
http://money.cnn.com/quote/quote.html?symb=SNE
http://money.cnn.com/quote/quote.html?symb=MSFT

ja tam sprzet wciagam odrazu...ale jezeli MS dzisiaj zejdzie sceny..to naprawde moze byc niezly dym..no i na dodatek Wii za 199 euro..poczekamy zobaczymy
McDrive
QUOTE(Ryo-San @ 9 05 2006, 18:04) *

Ale o co ci z tym chodzi bo ja widze że akcje obu firm poszły w góre.
Ryo-San
to jest generowane w czasie rzeczywistym..co chwile sie zmienia..
Wiśnia San
Przeglądają newsy na gameonly.pl natrafiłem na Stranglehold, gra niby na next-geny ale po tych obrazkach jakoś odniosłem wrażenie że to raczej gra z PS2. Grafika jest conajmniej podła, palce tragiczne, spodnie na przed ostatnim obrazku wyglądaja marnie.

Po tym co jak narazie pokazano moge smiało stwierdzić że ta gra może kandydować na 1 crapa na PS3.
http://www.gameonly.pl/newsy/8954?sid=2781...0c407684102589a
Obsolete
no to polecam obczaic Genji 2;p
Yacek
QUOTE(Ryo-San @ 9 05 2006, 18:04) *

ja mam jednak wieeeelkie obawy co do ceny..mozgi z Sony zapewne 1000 razy to przestudiowali zanim tak ustalili ale..nawet dla "bogatego" czlowieka z krajow miodem i mlekiem plynacych(czyt. USA/stara UE/) to jest naprawde maaaaaaaaaase sosu..oczywiscie nie mowie o HC graczach jak my;] bo ci wciagnal konsole momentalnie bez wzgledu na cene(tak wiem uogolniam ale taka jest prawda)..ale co z milionami innych graczy, ktorzy wejda do sklepu zobaczą PS3 za 600 euro i konkurencje cenie 200-250 euro mniejsza a oferujacaej praktycznie to samo..ciekaw jestem jak to wszystko sie potoczy..
oczywiscie blu-ray za to sie placi..ale nawet nie chce myslec co by sie stalo gdyby(odpukac) BR sie nie przyjal..to bylaby katastrofa...Sony zagralo vabank..to w ich stylu..czekamy na rozwoj wydarzen.
rynek juz zareagowal na to wszystko
i tak to wyglada:
http://money.cnn.com/quote/quote.html?symb=SNE
http://money.cnn.com/quote/quote.html?symb=MSFT

ja tam sprzet wciagam odrazu...ale jezeli MS dzisiaj zejdzie sceny..to naprawde moze byc niezly dym..no i na dodatek Wii za 199 euro..poczekamy zobaczymy

Nie tylko Sony zagralo vabanque:

"Blu-ray Disc Founders
From Wikipedia, the free encyclopedia
Jump to: navigation, search
The Blu-ray Disc Founders (BDF) group was a collection of technology firms working together to develop and support the Blu-ray Disc. The Blu-ray bandwagon grew progressively; announcements in 2004 included Hewlett Packard and Dell, which declared support for the standard on January 12, 2004, and TDK on March 19, 2004. In mid-2004, the BDF group was incorporated into the new Blu-ray Disc Association (BDA).

The group included:

20th Century Fox
Dell
Hewlett Packard
Hitachi
LG Electronics
Matsushita Electric Industrial (Panasonic)
Mitsubishi Electric
Philips
Pioneer
Samsung Electronics
Sharp
Sony
TDK
Thomson
"

The Blu-ray Disc Association (BDA) is responsible for establishing format standards and promoting and further developing business opportunities for Blu-ray Disc. The BDA succeeds the Blu-ray Disc Founders (BDF), and was formed on October 4, 2004. The BDA has more than 90 members.

Its board of directors consists of:

Apple Computer
Dell
Hewlett Packard
Hitachi
LG Electronics
Mitsubishi Electric
Panasonic (Matsushita Electric)
Pioneer Corporation
Royal Philips Electronics
Samsung Electronics
Sharp Corporation
Sony Corporation
TDK Corporation
Thomson
Twentieth Century Fox
Walt Disney Pictures
Warner Home Video Inc. "

Jak widac za blu rayem nie stoi kilkunastu wiesniakow z taczka nawozu tylko NAPRAWDE GRUBA kasa, a naprawde gruba kasa potrafi zmusic czlowieka do zaakceptowania nawet jedzenia ludzkiej sraki tak wiec nie ma opcji aby sie nie przyjelo.

Inna sprawa, nie nawiazujac do Twojego posta Ryo, to troche dziwi mnie postawa ludzi, zwlaszcza tych czekajacych na ta cala konferencje z E3, marudzacych na temat jakosci gier poza kilkoma tytulami. Wszyscy oczekuja od Ps3 bog wie jakiegos kosmosu bez zastanowienia sie co na to developerzy. Nie od razu wyszlo FFX ktore graficznie pozamiatalo w kwesti rpg na Ps2, chyba ze pominalem inny tytul. Rownie dobrze zwykla maruda z topicu o E3 moglaby sprobowac ustanowic najlepszy czas na swiecie lub chociaz zblizyc sie do czolowki Viperem GTS na Nürburgringu. I ja sie zapytam ile musialby probowac i czy za pierwszym razem by mu sie udalo. Odpowiedz jest oczywista, nawet w przypadku developerow ktorzy robia gierki od 20 lat, ale jak do cholery maja na starcie wykorzystac potencjal Ps3? Lol !? Odrobina dystansu w ocenianiu dopuiero pierwszych gierek a nie oczekiwanie kosmodromow by sie przydala.
Trzcina
Yacek dobry post. Powiem szczerze ze troche sie zastanawialem jak to z Blue Ray bedzie. Ale po zobaczeniu ze Warner i 21 Fox, samsung i mnostwo innych firm stoi za blue ray... to przestalem.

Tutaj nie chodzi ze oczekuje cudow na kiju. Oczekiwalem grywalnego motor storma i killzona. DMC4 i paru innych rzeczy.

Zreszta moje odczucia bylyby DUZO lepsze gdyby nie pokazali genji 2 W OGOLE. To samo tyczy sie tekkena 6. smile.gif

Po filmikach HD z MGS4 i HS troche mi przeszlo i jestem znow zadowolony z tego co widzialem. Czyli z moich ukochanych gier w oprawie na jaka zasluguja smile.gif
Ryo-San
Yacek wiem ze support dla BR jest spory..wystarczy wejsc na blu-ray.com tam co jakis czas dopisywane sa firmy ktore wspieraja ten format..jednak HDDVD ma rownie mocne wsparcie..a duze wytwornie wspieraja oba systemy..a napisalem ze Sony poszlo vabank bo BR to ich wynalazek..i oni wpompowali w to miliardy..i to oni bedą odpowiadac jak cos pojdzie nie tak..
albo BR albo HDDVD bo dla 2 formatow nie ma miejsca i byloby to bez sensu(film X wydany na BR film Y na HDDVD - chcesz obejrzec oba - kup 2 odtwarzacze)
dlatego oni musza to przeforsowac, poprostu muszą
Yacek
Trzcina, ja nie czepiam sie tego ze pokazano gry jakie de facto pokazano, chodzi mi o tytuly oczywiscie. Tez jestesm lekko zawiedziony, mimo ze nie siedze w konsolach jak Wy, brakiem pokazania Killzone bo ogladajac gameplay i trailery z jedynki bardzo podobal mi sie klimat giery. I wiem ze jesli sie postaraja to stworza sequel ktory pozamiata. Ale nie dzisiaj. Ani za pol roku. Musza dokladnie poznac sprzet i nie jeden crap bedzie po drodze az skumaja o o chodzi i beda potrafili robic gry bardzo dobre. Ale tutaj mozna gdybac, chociaz az tak bardzo niektorzy nie musza marudzic, to poczatki i wiem ze x360 tez pozamiata niektorymi tytulami tak jak zrobi to ps3, trzeba tylko czasu.

A co do blu-ray:

Jest jeszcze jeden argument za tym ze blu-ray MUSI sie sprzedac i SPRZEDA sie i bedzie standardem: otoz gdyby sony samo sobie wymyslilo blu-raya wespol z dajmy na to 3-4 firmami i zrobila sobie na probe playerki mp3 korzystajace z tej technologi to w wypadku porazki i gorszego roku fiskalnego o ulamek procent nic by sie kompletnie nie stalo. Pomyslcie co by bylo gdyby ps3 zdechlo - technologia sie nei przejmuje, wszyscy klada laske i jada dalej na dvd, pozniej na hd-dvd. To by nie tyle co zabolalo Sony co raczej byloby katastrofalne dla nich. Nie predko zostalaby wylozona kasa na nowa konsole. W takich przypadkach panowie w garniturkach opier dalaja specow od marketingu i zaprzestaja robic cos co okazuje sie padaka, kontynujac sprawdzony trend i robiac to co dobre.
Yacek
Teraz dopiero przeczytalem Twoj post:

HD-DVD ma tylko ta przewage ze byl troche wczesniej dostepny juz tak namacalnie niz blu-ray. Niestety wszystko inne swiadczy przeciw tej technologi, jest za malo pojemna i de facto jest to tylko technologiczne upgradeowanie starej technologi jaka jest format dvd. Blu-ray ma ta przerawage ze jest nowy jako technologia oraz nowoczesny, oferujacy wiecej i lepiej. Tak jak dvd na poczatku tak teraz br jest drogi. W 90% upowszechni sie blu-ray wiec ceny drastycznie zaczna spadac. Do tego mechanizm zabezpieczajacy hd-dvd jest z epoki polodowcowej - obecnie kodowany jest cala dlugosc nagrania co oznacza ze po jej zlamaniu otrzymujemy dostep do calych danych. Blu ray koduje KAZDE 6KB (kilobajtow) danych przy pomocy 128-bit Advanced Encryption Standard i kazda nastepna 6 kilobajtowa czesc danych zostaje juz zakodowana przy pomocy >innej< 128 bitowej kombinacji. A to oznacza ze aby dostac sie do zawartosci calego 25 gigowego krazka musimy lamac po kolei kazda 6KB czastke. Przy uzyciu matematyki mozna teoretycznei wyliczyc ile bedzie to trwalo. Na papierze wyglada to na bardzo dluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugooooooooo
ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo. Ale jak wiadomo nasi koledzy piraci oraz mieszkancy kaukazu i obszaru gor ural to zdolne cyborgi i znajda sposob.
Ryo-San
QUOTE(Yacek @ 9 05 2006, 20:12) *

Jest jeszcze jeden argument za tym ze blu-ray MUSI sie sprzedac i SPRZEDA sie i bedzie standardem: otoz gdyby sony samo sobie wymyslilo blu-raya wespol z dajmy na to 3-4 firmami i zrobila sobie na probe playerki mp3 korzystajace z tej technologi to w wypadku porazki i gorszego roku fiskalnego o ulamek procent nic by sie kompletnie nie stalo. Pomyslcie co by bylo gdyby ps3 zdechlo - technologia sie nei przejmuje, wszyscy klada laske i jada dalej na dvd, pozniej na hd-dvd. To by nie tyle co zabolalo Sony co raczej byloby katastrofalne dla nich. Nie predko zostalaby wylozona kasa na nowa konsole. W takich przypadkach panowie w garniturkach opier dalaja specow od marketingu i zaprzestaja robic cos co okazuje sie padaka, kontynujac sprawdzony trend i robiac to co dobre.

dokladnie..ale Toshiba z drugiej strony tez wylozyla kase na HD-DVD i tez bedzie go promowac rekami i nogami..jednak Sony ma przewage chociazby w PS3 - ktore bedzie po czesci "zywą" reklamą formatu BR..
Sony napewno juz wyciagnelo wnioski chociazby z przegranej wojny z formatem VHS..zobacz stary teraz(chociaz to w sumie inna para kaloszy) co sie dzieje z UMD - wytwornie mowia temu formatowi soczyste narazie..a sklepy nie wiedzą co robic z zalegajacymi na polkach filmami, ktorych nikt nie chce kupic..jednak w wypadku UMD filmy mialy byc tylko dodatkiem..niestety nei udalo sie..odbije sie to conajwyzej Sony lekka czkawką..ale w przypadku BR zakonczyloby sie tragicznie...
Dlaczego MS zdecydowal sie na czytnik dvd w swojej konsoli? BR nie wchodzil w gre bo nie beda przeciez placic konkurencji sosu za licencje..HDDVD odpadlo(mimo tego ze MS wspiera ten format) dlatego ze M$ bal sie ryzyka..nie dosc ze czytnik podwyzszyl by cene sprzetu to w przypadku jego klapy moglby pociagnac go na dno..
Ale..na dzisiejszej konferencji MS ma pokazac przystawke HDDVD do 360tki - a wiec jednak, cos musi sie dziac na tym polu, skoro powoli zaczynaja w praktyce wspierac ten format...

jesli chodzi o twoj drugi post to jasne ze BR jest nowsza technologia jednak nikt nie wie czy lepsza(jak sie to sprawdzi w praniu pokaza pierwsze odtwarzacze, ktore maja sie pojawic w lipcu, a prawdziwym sprawdzianem bedzie i tak PS3) ale kazdy wie ze jest technologia sporo droższą..

dlatego ta wojna formatow moze zakonczyc sie bankructwem niejedenj firmy..
Yacek
Nie znam szczegolow dotyczacych sytuacji UMD przed powstaniem i popularyzacja PSP, ale wydaje mi sie ze UMD bylo takim cichym indywiduum Sony, byc moze dla samej idei sprawdzenia czy da rade wskoczyc na rynek z czyms nowym, byc moze bylo zapotrzebowanie, niewielkie ale bylo i zawsze na pensje dla kolejnej sprzataczki by wystarczylo. Ostatnio, zaglebiajac sie chociaz w rynek playerow mp3 poznalem smierc Sony Vaio VGF AP1 40GB kombajna ktory byl nowoczesniejszy i lepsiejszy technologicznie nizli iPod w momencie debiutu tego playerka Sony. I zastanawialem sie dlaczego dobry player umarl smiercia tragiczna a Sony od 2004 roku wstrzymalo jego produkcje. Wniosek nasunal mi sie jeden: slabiutka reklama, maly support urzadzonka i pozostawienie go na pastwe losu skutkujace w tym ze tylko ludzie obeznani i ceniacy sobie jakosc dzwieku kupowali ten sprzet czyli czesc klasy audiofilow. Sprzet reklamowal sie sam w pewnym malym gronie i to nie wystarczylo. wina lezy po stronie Sony i jej konserwatywnej polityki dot nowosci oraz reklamy tychze urzadzen wiec smiem twierdzic ze podobnie bylo z UMD. Teraz naszczescie ale byc moze pozornie Sony upieklo dwie pieczenie na jednym ogniu, osiagnelo jakis tam dosc duzy sukces na rynku pocket oraz przy okazji wypromowalo ale wlasnie byc moze pozornie UMD bo moze sie okazac ze bedzie on popularny ale tylko jako nosnik gierek do PSP. Jak bedzie zobaczymy, moze upowszechnia sie filmy, odtwarzacze stacjonarne i przenosne dyskow UMD.

Co do Microsoftu i zwyklego dvd to w pelni sie zgadzam ze hd dvd moglobyc ryzykiem, aczkolwiek news o przystawce do tego formatu to raczej moim zdaniem proces wymuszony przez sony: my wystawilismy do walki blu-ray, ty bill nie masz wyjscia i albo katujesz sie na dvd albo wchodzi w hd-dvd. Rozwiazanie jest jedno. Mimo ze nie jestem fanem ani hd-dvd ani blu-ray to bronie i popieram br tylko dlatego ze z "marketingowego" punktu widzenia i z faktow wynika iz ono zwyciezy. Nie oznacza to jednak ze hd-dvd umrze calkowicie, mysle ze bill spokojnie bedzie wstanie podtrzymywac jego zywot swoja kasiora do momentu kolejnej konsoli, nawet jesli supporterzy tego formatu odpadna. Wiemy ze billa stac na takie cos. I wiemy ze to w jakims sensie plus bo mimo iz hd dvd bedzie sztucznie utrzymywane przy zyciu to bedzie jednak wywierac presje na Sony a to bedzie skutkowalo z korzyscia dla nas w rozpowszechnianiu, promocji i tanieniu technologi.
PePeP
Mi się tylko chce śmiać bo w ostatnim (chyba) PSX'ie HIV mówił że "WIE" że gry na PS3 od razu na starcie pozamiatają, będą dużo ładniejsze niż na topowym PC czy Xboxie 360. Po tym co SONY pokazalo na E3 można sobie takie rewelacje wsadzić w ****. Konsola ma power i takie tam, ale o pozamiataniu topowymi PC czy Xboxem nie ma mowy. Większość gier wyglądała na poziomie dobrych (ale nie najlepszych) produkcji z XBOXa 360. Zresztą GPU od NVIDII nie może być szybsze od GF 7900 GTX bo NVIDIA jakby miala coś lepszego to by sprzedawała do PC. Chyba fanboy'e mogą się czuć zawiedzeni ...
szeni
Ale nie zapominaj, że konsola ma zamkniętą architekturę i z pozornie takiego samego jak na PC sprzętu można wycisnąć na konsoli znacznie więcej. W sumie to są podstawy wiedzy Gracza i powinieneś o tym wiedzieć hyh.gif
PePeP
Wiem o tym, dlatego gry na XBOXa czy PS2 wyglądały tak dobrze, ale mimo wszystko nie ma mowy o jakimś "rozwaleniu" konkurencji przez PS3, zwłaszcza od razu na starcie, gdy architektura konsoli nie jest jeszcze rozpracowana. Tymczasem HIV zapowiadał jak to PS3 od razu na starcie wyprzedzi PC i Xbox'a 360 ... Moim zdaniem GRAW, GoW czy Lost Planet, a także olbrzymia ilośc gier multiplatformowych (twórcy the darkness przyznają że trudno odróżnić będzie wersje PS3 od 360) pokazują że mimo wszystko różnica nie będzie wielka. Ja oczywiście wierze mocno w sprzęt SONY, nawet planuje go kupić za jakieś 2 lata, ale nie rozumiem ludzi którzy sugerują że niewiadomo jakim to cudem PS3 i jak rozłoży graficznie całą konkurencje ... A nowy/stary pad z czujnikiem wychylenia, zerżniętym od nintendo uważam za kiepski pomysł ...
Mq
QUOTE(PePeP @ 10 05 2006, 18:23) *

A nowy/stary pad z czujnikiem wychylenia, zerżniętym od nintendo uważam za kiepski pomysł ...

Badzmy sprawiedliwi , zerzneli to od Microsoftu ktory mial to w swoich padach lata temu wink.gif Tylko ze wtedy ta technologia byla droga i nikogo nie obchodzila.

Aczkolwiek chyba oczywiste jest co zainspirowalo Sony do takiego kroku. Po konferencji pewien ciec , ktorego nie nazwe , podekscytowany zaczal sie mi rozpisywac na gg ze Wii juz poleglo bo PS3 ma to samo w padzie.

Prawdopodobnie o taki efekt im chodzilo.
PePeP
No i do tego nowy pad nie ma ponoć już funkcji "wibracji". W końcu SONY przegrywa proces za procesem z Immersion, wiec pewnie dla bezpieczeństwa zrezygnowało z wibracji (przy okazji zawsze to jakies obnizenie, i tak juz wysokich, kosztów), wiec wrzucili w to miejsce czujnik, żeby przy okazji dokopać N. A co do grafy to CRYSIS na PC (jako fan konsol i człowiek, który nie ma kasy na ATI X1900 XTX, musze powiedzieć NIESTETY) praktycznie deklasuje każdą gre na konsole pokazaną na E3. No ale w końcu Ci ludzie stworzyli FAR CRY, który w swoim czasie też pokazał konsolą, że PC rulez :|
Wiśnia San
Jeśli chodzi o wibracje to zapewne ktoś zrobi przejściówkę z DS na PS2 na DS z PS3 i wibracje gotowe. Jeśli ktoś zapragnie bezprzewodowego pada z PS2 na PS3 to kupi Logiteha i po sprawie.
neospiderman
QUOTE(Wiśnia San @ 11 05 2006, 09:30) *

Jeśli chodzi o wibracje to zapewne ktoś zrobi przejściówkę z DS na PS2 na DS z PS3 i wibracje gotowe. Jeśli ktoś zapragnie bezprzewodowego pada z PS2 na PS3 to kupi Logiteha i po sprawie.

No tak ale sygnał wibracji nie bierze się z powietrza. Jeśli org. pad nie bedzie ich miał to programiści nie benda ich "wstawiac" do gry i przejściówka nic nie da. Jedynie najwyzej w grachz PSX i PS2.
Pablo_el
QUOTE(PePeP @ 11 05 2006, 04:17) *

A co do grafy to CRYSIS na PC

chodzi ci peewnie o Crytek z ich Cryengine 2 wink.gif

Faktycznie pierwsze filmiki z FC2 MASAKRUJA - ale sprzetowo PS3 nie bedzie gorsze (tez ma ageia a x nie ma) Wiec jak FC2 wyjdzie na PS3 bedzie git smile.gif
Green Goblin
QUOTE(Pablo_el @ 11 05 2006, 14:43) *

QUOTE(PePeP @ 11 05 2006, 04:17) *

A co do grafy to CRYSIS na PC

chodzi ci peewnie o Crytek z ich Cryengine 2 wink.gif

nie nie - chodzi mu wlasnie o Crisis - zapowiedziany na X360 i PC - ktory jest prezentowany na E3 min na stoisku Microsoftu i smiga to pieknia na Agei

QUOTE(Pablo_el)
(tez ma ageia a x nie ma)

musze cie rozczarowac ale 360 ma Ageie - i wlasnie wspomniany Crisis - hulajacy na 360 pieknie smiga na tym silniku
PePeP
PS3 ma na pewno lepsze wsparcie Ageia ze względu na Cella, ale Ageia na 360 też jest. Zresztą i tak wszystkie dotychczasowe prezentacje ageia były na PC ze specjalnymi kartami, wiec nie wiadomo jak to dziala na konsolach. Co do samej gierki to jest to CRISIS tworzony przez CRYTEK, wydawcą jest EA. Prawa do nazwy Far Cry kupił Ubisoft. Poczatkowo był ploty o wersji także na 360, ale potem zostały rozwiane przez programistów - gra powstaje tylko z myślą o PC.
Pablo_el
Tytul gry sie pewnie jeszcze nie raz zmieni a Cryengine 2 to Cryengine 2 smile.gif

Chodza ploty ze Crytek podpisal umowe z EA na dwie gry - FC2 czy tam CRYSIS i cos jeszcze...

kilk
Wiśnia San
czy w PS3 będzie bluetooth? właśnie sprawiłem sobie do kompa bluetootha to mile bym widział go również w PS3 icon_twisted.gif
Tokar
Będzie. Beprzewodowe pady będą komunikować się z konsolą przez bluetooth właśnie (dobrze, że chociaż tego w tańszej wersji nie wycieli ;])
konrado0905
dajcie mi oficjalne info ze w tanszej wersji cos wycieli
qraq_pk
Oficjalnie informuję ciebie, że w tańszej wersji coś wycieli.
Poszukaj sobie bardziej oficjalnego jak chcesz. rolleyes.gif
neospiderman
QUOTE(konrado0905 @ 12 05 2006, 13:52) *

dajcie mi oficjalne info ze w tanszej wersji cos wycieli

Myśle że na tej stronie sa raczej oficjalne informacje.

http://www.us.playstation.com/E3/Systems/PS3
KILL
QUOTE(PePeP @ 12 05 2006, 00:26) *

PS3 ma na pewno lepsze wsparcie Ageia ze względu na Cella, ale Ageia na 360 też jest. Zresztą i tak wszystkie dotychczasowe prezentacje ageia były na PC ze specjalnymi kartami, wiec nie wiadomo jak to dziala na konsolach. Co do samej gierki to jest to CRISIS tworzony przez CRYTEK, wydawcą jest EA. Prawa do nazwy Far Cry kupił Ubisoft. Poczatkowo był ploty o wersji także na 360, ale potem zostały rozwiane przez programistów - gra powstaje tylko z myślą o PC.

Nie zapominajmy ze gra bedzie hulala w technologi DirectX 10 o ktorej PS3 i X360 moga jedynie pomazyć, niestety czasy sie zmieniaja nie bedzie tak jak dawniej , na PC w tej chwili beda powstawac gry piekniejsze niz na konsole , moze nie bedzie tych gier duzo i w wiekszosci beda to FPP ale jakas zazdrość ze strony konsolowcow bedzie wystepowac , taki przyklad : ,, ty wiesz Crisis na moim PC wyglada lepiej niz twoje głośno zapowiadane KILLZONE 2 na PS3 tongue.gif " , troche szkoda ...sam pamietam jak kuzyn po ujzeniu w akcji GT3 przez tydzien szukał szczęki hyh.gif to bylo kiedys teraz bedzie liczyla sie glownie grywalnosc (jak kto widzial INDIANA JOHNS z E3 to wie o czym mowa )
Yacek
Nie zapominajmy ze pc a konsoile to mimo wszystko dwa swiaty ktore lacza co najwyzej konwersje w jedna lub druga strone. Rynek gier dalej skupia sie bardziej na konsolach a pc w tym temacie obumiera mimo ze nadal pojawiaja sie na niego killery. Ostatnio zreszta rynek pc to albo giery ociekajace graficznym przepychem korzystajace z dobrodziejst Sli i Crossfire albo pozycje sieciowe.
szeni
Wiecie co, na prawie każdym PC, a już napewno na każdym launchu nowej konsoli mówi się, że 'to już koniec komputerów, teraz już liczyć będą się tylko konsole'. Taki stereotyp panuje już przez ładnych kilka lat, ale ja jakoś nie widzę, by faktycznie tak miało być - PC i gry na niego mają się całkiem nieźle, a inicjatywy M$ dążące do zatarcia granicy między komputerem a konsolą (Vista, support dla pada X360...) jeszcze bardziej tej opinii przeczą.
Mendrek
QUOTE(KILL @ 12 05 2006, 22:17) *

taki przyklad : ,, ty wiesz Crisis na moim PC wyglada lepiej niz twoje głośno zapowiadane KILLZONE 2 na PS3 tongue.gif "

Ja mu odpowiem: "Ja mam MGS 4", i koles milknie w temacie "gry PC a gry na konsole" hyh.gif

Nie pisz na wymiar, konsole w przeciwienstwie do PC-tow sa budowane dlugodystansowo. Z kazda gra, producenci poznaja zakamarki sprzetowe. Jesli dzis ta gra wyglada tak, to jej sequel (jesli firma nie ma patalachow za sterami) bedzie wygladal ladniej - mimo ze konsola nie zmieni bebechow. Dzieki czemu konsola jest trzy razy wydajniejsza niz PC, do tego zostaje "dozbrajana" z roku na rok sprzetami zewnetrznymi, typu kamerka, perkusja, mata i tak dalej. Konsole zaczynaja spelniac swoje role - domowa rozgrywka na PC stanie sie przezytkiem. Lepiej mozna bawic sie przed konsola. PC przejda zapewne na swoj dobrodziejny rynek MMORPG. Te gry to zbijacze kasy, i czasu. Miliony ludzi gra i wciaga to niczym narkoman kolejna kreche prochu. Choc i sadze tu konsole pokaza pazur. Kiedys mawiano ze FPS jest glownie domena PC. Jednakze na konsoli FPS staly sie prawdziwym pro i w pelni rownoprawnymi FPS-ami z tymi na PC. Totez nie zdziwie sie gdy za kilka lat konsole beda tez glownym sprzetem do online. Co do grafy, to w ktoryms numerze juz pisano o tym jak daleko w przodzie jest przed PC-tami PS 3. Twoj tekst dosc mocno sie kloci z tamtym, nie pamietam w ktorym byl numerze. Poszukam, to powiem.
Gasei
Tylko ile osob tak naprawde bedzie miało tak mocnego kompa ay uniosł crisis ladniejsze niz np. killzone 2 (taki przykład).Przykładme moze byc taki oblivion.Trzeba miec mocnego kompa aby w pełni wycisnąc piekną grafę smile.gif
szeni
Nawet jeśli teraz komputer uruchamiający takiego BiA3 na pełnych detalach kosztuje powiedzmy 5 tysięcy złotych, to za rok będzie kosztował 2 tysiące. Części ciągle tanieją, możliwe nawet, że nadejdzie moment, że komputer o mocy przekraczającej PS3 i uruchamiający bardziej zaawansowane graficznie gry niż na nią będzie tańszy od samej konsoli.
Cerb
QUOTE(Mendrek @ 12 05 2006, 23:31) *
Kiedys mawiano ze FPS jest glownie domena PC. Jednakze na konsoli FPS staly sie prawdziwym pro i w pelni rownoprawnymi FPS-ami z tymi na PC. Totez nie zdziwie sie gdy za kilka lat konsole beda tez glownym sprzetem do online.

Pro to moze sa na poziomie grania jaki moze zaoferowac konsola, czyli gra na padzie i w zasadzie tylko w to co udostepniaja nam tworcy. A wiekszosc dobrych piecowych fps zyje dzieki modom, dodatkom, mapom, bardzo rozbudowanej konfiguracji (configi), owszem na konsolach moze byc podobnie ale nigdy nie w takim stopniu jak na PC.
QUOTE(Gasei @ 12 05 2006, 23:34) *
Tylko ile osob tak naprawde bedzie miało tak mocnego kompa ay uniosł crisis ladniejsze niz np. killzone 2 (taki przykład).Przykładme moze byc taki oblivion.Trzeba miec mocnego kompa aby w pełni wycisnąc piekną grafę smile.gif

Akurat Oblivion to zly przyklad bo gra ma jeden z najmniej wydajnych i niedopracowanych enginow jakie widzialem, w pecetowym swiatku liczy sie unreal engine, quake4/doom3, halflife 2, far cry i odpowiednio firmy ktore za tym stoja, reszta nie ma chwilowo czego tam szukac.
Pablo_el
QUOTE(Cerb @ 12 05 2006, 18:11) *

w pecetowym swiatku liczy sie unreal engine, quake4/doom3, halflife 2, far cry i odpowiednio firmy ktore za tym stoja, reszta nie ma chwilowo czego tam szukac.

do tej listy dopisalbym jeszcze Fear i Futuremark a skreslilbym Dooma/q4 ktore sie po prostu przestaly liczyc.
qraq_pk
Fear? nie rozśmieszaj mnie. Ta gra ma absurdalne wymagania. To nie jest dopracowany engine. Kończmy ten offtop zresztą.
Pablo_el
QUOTE(qraq_pk @ 12 05 2006, 18:55) *

Fear? nie rozśmieszaj mnie. Ta gra ma absurdalne wymagania. To nie jest dopracowany engine. Kończmy ten offtop zresztą.

Wdziales Condemned na engine Fear?

Na dzien dzisiejszy Fear ma tylko jeden powazny bug - nie da sie wlaczyc AA i soft shadows jednoczesnie.
Emet
I ma niewytłumaczalnie wysokie wymagania. Grafika nie jest jakaś specjalnie ładna (wg. mnie ładnijeszą ma np. Far Cry lub Splinter Cell: CT) a wymagania jej względem są kosmiczne. Ja mam słabego kompa, ale np. Far Cry w ustawieniach na max'a chodzi mi w 20-30 klatkach, a F.E.A.R na maxa w ok 1-2 klatkach. LOL. No ale może już jednak koniec offtopu tongue.gif
PePeP
QUOTE(Mendrek @ 12 05 2006, 23:31) *

QUOTE(KILL @ 12 05 2006, 22:17) *

taki przyklad : ,, ty wiesz Crisis na moim PC wyglada lepiej niz twoje głośno zapowiadane KILLZONE 2 na PS3 tongue.gif "

Ja mu odpowiem: "Ja mam MGS 4", i koles milknie w temacie "gry PC a gry na konsole" hyh.gif

Nie pisz na wymiar, konsole w przeciwienstwie do PC-tow sa budowane dlugodystansowo. Z kazda gra, producenci poznaja zakamarki sprzetowe. Jesli dzis ta gra wyglada tak, to jej sequel (jesli firma nie ma patalachow za sterami) bedzie wygladal ladniej - mimo ze konsola nie zmieni bebechow. Dzieki czemu konsola jest trzy razy wydajniejsza niz PC, do tego zostaje "dozbrajana" z roku na rok sprzetami zewnetrznymi, typu kamerka, perkusja, mata i tak dalej. Konsole zaczynaja spelniac swoje role - domowa rozgrywka na PC stanie sie przezytkiem.

Z tym MGS 4 to prawda, ale o co innego mi chodziło. Własnie te targi E3 pokazały, że to gadanie jak PS3 wyprzedza PC jest dosyc daremne. Nie dość że takie artykuły były pisane "z powietrza" bo nikt nie miał PS3 ani gier na tą konsole w ręce (wtedy), to jeszcze nie ma za bardzo faktów które by za tym przemawiały. Firmy produkujące karty grafiki bardzo sie rozrosły ostatnimi czasy - ludzie z sony musieli GPU zamówić u NVIDII, bo po prostu sami nie byliby w stanie nic równie dobrego zrobić, przynajmniej w rozsądnej cenie. A NVIDIA co wymyśli nowego najmocniejszego to od razu sprzedaje że dużą kase na rynku PC, do tego jakiś pożądny CPU wspierany przez karte Ageia i już praktycznie mamy PC równie mocnego co PS3. A za 2 lata taki PC będzie w całkiem rozsądnej cenie. Do tego pamiętajcie że PS3 jest DROGIE. Już dziś za 2400 zł można kupic całkiem mocną "skrzynke" z P4 i GF 7900, a taki PC wcale duzo słabszy od konsol nie jest ... Rynek PC słabnie, ale dzięki MMORPG, FPS'om i RTS'om będzie się mimo wszystko trzymał. Za 2 lata PC wrośnie moc obliczeniowa i znowu połowa gier z konsol będzie konwertowana. Jaki z tego morał ?? Cieszmy się chwilą, że mamy najładniejsze gry na świecie na dzień dzisiejszy jak GRAW (do tego bardzo grywalne), bo to się może wkrótce skończyc ...

PS - moim zdaniem PS3 na E3'05 była dużo ładniejsze od 360, ale po tym jak się jej ostatnio "przytyło" już wcale taka ładna nie jest, pewnie dlatego ją sprzedają "czarną" - ten kolor wyszczupla ...
qraq_pk
masz nas za debili?

gf 7900 - 1,5 tyś zł
p4 - zależy jaki ale około 500-700zeta

2 częsci i już 2 tysiaki, a reszta? i juz lepiej nie mowic na ile to starczy.

a zapomniałbym, jeszcze karta AGEIA. no to będzie z 5 stówek jeszcze.
Lącznie jakieś 4 koła wyjdzie. do listopada stanieje do jakichś 3,5.
2dor
pentium 4... pfff.. BUHAHAHAHAHA zerowe pojecie o kompach.
wortigern
jeszcze dodam ze GF7900 i tak nie uciagnie takiej grafy (w najwyzszych detalach) jaka prezentuje/bedzie prezentowac XBOX360/PS3
Tokar
Spoko, ale możecie skończyć pieprzyć o blaszce ?
Kenshin
QUOTE(Tokar_Sama @ 13 05 2006, 19:40) *

Spoko, ale możecie skończyć pieprzyć o blaszce ?

Dlaczego SNAKE chce się zabic w trailerze MGS4 http://www.gametrailers.com/umwatcher.php?id=2806
hehehehe smile.gif
Yacek
Obejrzalem trailer, pod wzgledem graficznym i animacyjnym mgs4 ladnie pozamiatal ale jak zwykle jest kilka ale:

jakos mordy moim zdaniem moglyby byc lepiej zrobione i bardziej szczegolowe bo wydaje mi sie ze sa na poziomie tych z mgs3 - nie gralem w nic powyzej mgs2 i opieram sie na wrazeniach z trailerow trzeciej i czwartej czesci wiec byc moze roznica jednak jest, nie wiem dokladnie.

troche zawiodl mnie wiek postaci bo srednio osobiscie mi sie podoba watek emerytow w mgs4 czyli sOLiD snake i liquid ocelot - liquid to juz w ogole parodia.... campbell tez jakis taki potulny old man i troche nie pasuje z mordy do glosu i ikonki z codeca, mogli kupic morde colonela z Rambo bo ona o wiele lepiej pasowalby niz ten w trailerze. Ogolnie zawiodlem sie bo liczylem na dalsze przygody big bossa lub jeszcze bardziej na solid snake'a vs gray foxa i remake'u pierwszych czesci mgs'a, wlasnie z gray foxem a nie domu starcow na kolkach. Ale mimo wszystko wiem ze gra i tak pozamiata, nawet jesli bossem bedzie kangur w stroju super swinki....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.