Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: PS3 - TUTAJ MOŻEMY KOMENTOWAĆ NEWSY!
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137
Emet
Zależy ile zajmują. Ale tu chodzi o to, ze jak kupisz konsolę to chyba pierwszą rzeczą o jakiej marzysz nie jest podłaczenie jej do neta i czekanie kilku godzin aż ściągnie ci się jakieś demo?? blink.gif A poza tym szybko tzn z jaką prędkością?? Ja mam transfer na poziomie ok 120kb/s (przy łączu 512) a to jakby nie patrzeć nadal potrwa sporo jeśłi np. gra zjamowąłaby coś koło 1GB (a jak wiemy to dziś nic nadzwyczjanego w demach bo są któr zajmują znacznie więcej i to już teraz). No ale jeśłi komuś takie cośodpowiada bardziej niż płytka razem z konsolą to jego sprawa (ale IMO to jest absurd).
YETI
QUOTE(Ryo-San @ 17 07 2006, 00:42) *

zasysaja sie bardzo szybko

zalezy kto ma jakie łącze smile.gif
ja zazwyczaj zostawiam konsole na noc
Ryo-San
QUOTE(Emet @ 17 07 2006, 01:09) *

Zależy ile zajmują. Ale tu chodzi o to, ze jak kupisz konsolę to chyba pierwszą rzeczą o jakiej marzysz nie jest podłaczenie jej do neta i czekanie kilku godzin aż ściągnie ci się jakieś demo?? blink.gif

no faktycznie, ktos czekal kilka lat na PS3 to nie poczeka kilku godzin dluzej zeby sie jakies demko zassalo lol

QUOTE(Emet)
A poza tym szybko tzn z jaką prędkością?? Ja mam transfer na poziomie ok 120kb/s (przy łączu 512) a to jakby nie patrzeć nadal potrwa sporo jeśłi np. gra zjamowąłaby coś koło 1GB (a jak wiemy to dziś nic nadzwyczjanego w demach bo są któr zajmują znacznie więcej i to już teraz).

demka zazwyczaj wazą 350-700 mb (jedynie demo Preya wazy ponad giga) - taki 350 megowy Fight Night 3 zasysal mi sie ok godziny...

QUOTE(Emet)
No ale jeśłi komuś takie cośodpowiada bardziej niż płytka razem z konsolą to jego sprawa (ale IMO to jest absurd).

no ale nie pomyslales o tym ze dema na Marketplce sa dorzucane co jakis czas - dzieki temu nie musisz wydawac co miesiac ok 40 zl na XboxMagazine - wszystko masz za free...plytka fajna na poczatek..ale co z tego..jak bedzie tam kilka dem na krzyz..

QUOTE(YETI)
ja zazwyczaj zostawiam konsole na noc

lol YETI nie wiem jakie masz lacze ale zmien je jak najszybciej; )
Emet
Ale człowieku (Ryo) czy ja mówię, zę gry do ściągania to zły pomysł?? To bardzo dobra rzecz. I bardzo chętnie z niej skorzystam. Mi chodzi jedynie o to aby przy zakupie konsoli ODRAZU była jakaś płyta z demami, a potem to oczywiście że wolę poczekać tą godzinę/dwie niż bulić 30-40zł za gazetę.
YETI
Lub jakies demo na HDD (w koncu kazda PS3 bedzie posiadał twardziela)
To byłoby najlepsze rozwiazanie.
MaxVarEmreis
QUOTE(YETI @ 17 07 2006, 12:02) *

Lub jakies demo na HDD (w koncu kazda PS3 bedzie posiadał twardziela)
To byłoby najlepsze rozwiazanie.

Wydaje mi się, że tylko HDD wchodzi w rachube (szczególnie, że kazdy model bedzie takowy posiadał). Własciwie zadnych kosztów dodatkowych.
Mendrek
Ja bym bardziej widzial demo plytke z sentymentu. Fajnie sie w demo 01 gralo na PSX-ie. Sciaganie tez nie jest zla rzecza, ale plytki w magazynach to takze niezle rozwiazanie dla osob ze slabszym netem lub jego brakiem. No i dostajesz jeszcze magazyn chociazby z newsami czy screenami.

Anyway. Ciekawi mnie czy Sony postawi na online czy raczej bedzie to nieco wiekszy "dodatek". Takiemu X360 ciezko zapewne byloby funkcjonowac bez XBO! , mysle ze w przypadku PeeSki nie jest to jakims wielkim problemem sadzac po duzej bibliotece gier i ich rozmachu. Mysle ze dobrze jest kiedy producent skupia sie na jednym elemencie. Bo albo nastawiac sie na home party konsole (jak Nintendo), badz na online party konsole (jak MS). I jedno i drugie ma swoje plusy i minusy, lecz co do hybrydy mialbym watpliwosci. Cos mi sie wydaje ze PS 3 bedzie troche takim polaczeniem sprzetu domowej rozrywki ze sprzetem rozrywki internetowej.

Mnie jakos te "zzynki" z projektow (badz po prostu zbiegi okolicznosci) nie irytuja. Im wiecej tym lepiej - proste.

Aha: to nie jest temat rozmow o transferach i providerach i jakie kto mial z nimi problemy... JESZCZE RAZ KTOS TU WSPOMNI O LACZU JAKIE MA, DOSTANIE UBER WARNA
Ryo-San
QUOTE(Mendrek @ 17 07 2006, 16:18) *

Takiemu X360 ciezko zapewne byloby funkcjonowac bez XBO!

lol jak ciezko funkcjonowac...kompletnie nie rozumiem tego zdania...360tka to konsola jak kazda inna..online jest akurat w jej przypadku tylko i wylacznie wielkim plusem...przeciez zadna gra(no z wyjatkiem FF XI) nie wymaga XBL do gry...bez przesady ohmy.gif
online w konsolach jest juz standardem od dobrych kilku lat...jeden producent zrobil to lepiej i wpakowal w to wiecej kasy a inny gorzej...
Sony chce teraz zrobic serwis online - bardzo zblizony do XBL - z czego ja osobiscie bardzo sie ciesze -
Microsoft w koncu na tym polu (moze) bedzie mial rownego sobie - tak wiec jezeli na tym polu Sony z MS bedą toczyly rowną walke to oczywiscie my na tym skorzystamy..
QUOTE(Mendrek)
mysle ze w przypadku PeeSki nie jest to jakims wielkim problemem sadzac po duzej bibliotece gier i ich rozmachu.

akurat gry robione z rozmachem widzialem na kazdej konsoli..

Mysle ze dobrze jest kiedy producent skupia sie na jednym elemencie.

Producet skupie sie zawsze na swojej konsoli oraz na grach 1st party..gry w singlu to gry w singlu...wszystkie konkuruja na tej samej plaszczyznie...online to jak juz pisalem tylko i wylacznie potezny plus..w jednych grach jest lepszy w innych gorszy...czy tytuly ktore zmierzaja na 360tke od 1st party sa robione tylko pod neta..nie, sa normlanymi grami z dodatkowa opcja online - jak ktos bedzie chcial to opcjonalnie bedzie mogl z niej skorzystac

QUOTE(Mendrek)
Bo albo nastawiac sie na home party konsole (jak Nintendo), badz na online party konsole (jak MS). I jedno i drugie ma swoje plusy i minusy, lecz co do hybrydy mialbym watpliwosci. Cos mi sie wydaje ze PS 3 bedzie troche takim polaczeniem sprzetu domowej rozrywki ze sprzetem rozrywki internetowej.

X360 nie jest zadna online party konsola - jest zwykla konsola z kapitalna opcja online...nic wiecej..
Mendrek
QUOTE(Ryo-San @ 18 07 2006, 11:45) *

lol jak ciezko funkcjonowac...kompletnie nie rozumiem tego zdania...360tka to konsola jak kazda inna..online jest akurat w jej przypadku tylko i wylacznie wielkim plusem...przeciez zadna gra(no z wyjatkiem FF XI) nie wymaga XBL do gry...bez przesady ohmy.gif

IMO, X-box nie osiagnalby takiej pozycji bez XBO! Wiekszy procent sukcesu mysle zalezal wlasnie od online w tej konsoli.

online w konsolach jest juz standardem od dobrych kilku lat...jeden producent zrobil to lepiej i wpakowal w to wiecej kasy a inny gorzej...

Nie sadze by Sony czy Nintendo zrobilo to "gorzej" z racji swojego nieudacznictwa. Sony wtedy wciaz pojmowalo konsole jako centrum domowej rozrywki przy telewizorze, a Nintendo do dzis ma to przekonanie. Tu kwestia priorytetow i nastawienia. Sony doskonale sobie poradzilo bez online, a online byl jako "dodatek", bo taka polityke obralo. Podobnie jak "N". MS duzo wpakowal w online, bo wlasnie to mialo sie stac karta przetargowa tej konsoli, czyz nie?

Sony chce teraz zrobic serwis online - bardzo zblizony do XBL - z czego ja osobiscie bardzo sie ciesze -
Microsoft w koncu na tym polu (moze) bedzie mial rownego sobie - tak wiec jezeli na tym polu Sony z MS bedą toczyly rowną walke to oczywiscie my na tym skorzystamy..

Mamy inny poglad na ta sprawe. Ty uwazasz ze online w konsoli jest niezbedny, ja uwazam ze niekoniecznie. Takie N skupilo sie w tej generacji na rozrywke domowa, z fajnymi gadzetami za niska cene. W tym przypadku online nie wydaje sie byc az tak potrzebny jak jest to zapewne w przypadku X360.

akurat gry robione z rozmachem widzialem na kazdej konsoli..

Ok. Z tym ze chyba pod wzgledem ilosci, PS 2 nie ma sobie rownych. Czyz nie?

Producet skupie sie zawsze na swojej konsoli oraz na grach 1st party..gry w singlu to gry w singlu...wszystkie konkuruja na tej samej plaszczyznie...

Owszem. Kazda konsola wygrywa przewaznie na tej plaszczyznie, na ktorej sie skupia. Zas na pozostalych stara sie dorownac, ale tak czy siak wysilki ida we wczesniej wytyczone cele.

online to jak juz pisalem tylko i wylacznie potezny plus..w jednych grach jest lepszy w innych gorszy...czy tytuly ktore zmierzaja na 360tke od 1st party sa robione tylko pod neta..nie, sa normlanymi grami z dodatkowa opcja online - jak ktos bedzie chcial to opcjonalnie bedzie mogl z niej skorzystac

Nie mowie ze wszystkie gry sa robione pod neta. Oczywiscie net w nich fajny bajer, z tym ze czasami po prostu wiekszosc czasu przy grze spedza sie w online, a single player pogra sie od czasu do czasu. Gry po prostu albo sa tworzone jedynie pod single i cala sila producentow skupia sie na tym by gracz mial z singla najwiecej frajdy, albo wysilek jest dzielony - iles tam frajdy w SP, a potem jeszcze troche w MP. Nie znam jeszcze gry ktora bylaby rownie rajcowna w SP jak i w MP. Przynajmniej dla mnie (no, moze Perfect Dark ale ten z N64, oirarl sie o moj "ideal" wink.gif ). Poza tym jesli na konsoli nie ma online, to eliminuje "wpychanie" online na sile "bo jest fajny", albo proteguje taka konsole to bycia stworzona do gier glownie single.

X360 nie jest zadna online party konsola - jest zwykla konsola z kapitalna opcja online...nic wiecej..

Jak dla mnie, to MS nie wyrobilby sobie takiej pozycji bez online i to byl jego as w rekawie. Bez tego nie sadze by mogl konkurowac na polu weteranow. Sadze ze wielu by sie rozmyslilo gdyby nagle X pozbawic tej funkcji - ktora prywatnie uwazam za najlepsze posuniecie MS na polu konsol. Co nie znaczy oczywiscie ze stworzyl on istne wunderwaffe. Jak to dobrze ujales - po prostu wyjatkowy dodatek.
Diabeu
tyle że nawet Wii będzie korzystać z dobrodziejstw sieci, tak trudno przyznać że Sony zaspało w tej kwestii? bo to co dali userom to fuszerka

a pierwszego iksa to wielu kupowało i kupuje nawet nie myśląc o online, biblioteka tytułów jest dużo i ciekawa
Mendrek
QUOTE(_Diabeu_ @ 18 07 2006, 13:45) *

tyle że nawet Wii będzie korzystać z dobrodziejstw sieci, tak trudno przyznać że Sony zaspało w tej kwestii? bo to co dali userom to fuszerka

Eee co ma Wii do Sony i sytacji online current genow?

Moim zdaniem to dopiero MS przetarl szlaki prawdziwej rozrywki online dla konsol.

A co do Wii, owszem ze bedzie. Jednakze napewno nie bedzie to z takim priorytetem jak Sony czy MS w tej rundzie. Mi jakos nie przeszkadzal bardzo brak online w PS 2, bo bylo duzo gier ktore skupialy sie na SP i byly tylko przeznaczone. Zbyt duzo zebym mogl sie glowic brakiem online.

Teraz jednak jak widac Sony przygotowywuje online na duza skale. Jesli wszystko pojdzie jak zapowiadaja, to dostaniemy swietna konsole. Nawet jesli online nie dorowna temu z XBO! to i tak bedzie to swietny bajer, ktory w polaczeniu z cala reszta da naprawde swietny sprzet.

Jak widac konsola moze sobie i bez online poradzic, oto mi wlasnie chodzi. Martwi mnie po prostu ta pogon za "posiadaniem wszystkiego", wole jak konsola ma swoj priorytet i w tym jest najlepsza. Ot, taka 100 % pewnosc. Gusta, gusciki...
Diabeu
Mamy inny poglad na ta sprawe. Ty uwazasz ze online w konsoli jest niezbedny, ja uwazam ze niekoniecznie. Takie N skupilo sie w tej generacji na rozrywke domowa, z fajnymi gadzetami za niska cene. W tym przypadku online nie wydaje sie byc az tak potrzebny jak jest to zapewne w przypadku X360.

to twoje słowa, wg. mnie online dla Wii priorytetem jest, w końcu nie na darmo tak pieją o zasysaniu i emulowaniu staroci ze snesa itp.
dla Sony to tak samo istotny element, czy ktoś chce czy nie to integracja online jest faktem - wiadomo że można dalej jechać na modemie pomimo faktu istnienia łączy bezprzewodowych - tylko co? to taka aluzja drobna
ten kto odpuści online ten przegrywa dużo - jakby nie było to Sony mówi o dystrybucji online jako szansie na obniżkę kosztów dla developerów

Live jest już wzorem w tej kwestii (online) i każde rozwiązanie online będzie do niego porównywane

a podstawowy priorytet dla każdej z konsol jest identyczny - GRY od first party developers
Trzcina
Nie da sie zrobic gry ktora bylaby rowniezabawna w multi jak iw single... CHyba ze bylaby to gra pokroju tetrisa, w ktorej single nigdy sie nei konczy.

W kazdej grze singlowej, kiedys zrobi sie wszystki misje/levele/zadania/blablabla i w koncu przestanie bawic (mowa oczywiscie o normalnych graczach a nei maniakach wink.gif ). Natomiast multi opiera sie na calkowicie innych zasadach. Tutaj gra nie konczy sie tak dlugo jak dlugo masz dobrego przeciwnika. Dla niektorych jest to fajniejsze niz granie samemy dla innych nie. Wazne zeby konsola nie dawala pupy na zadnych z pol.

Osobiscie uwazam ze zbox (pierwszy i drugi) pomimo swietnej biblioteki tytulow, bez onlinew takiej postaci jak ma teraz, a wpostaci jaka mialo ps2, nie odnioslby takiego sukcesu. Takie jest moje zdanie i nie tylko moje. Tylko co z tego skoro jednak xbox ma taka opcje a nie inna opce? smile.gif Mi osobiscie nie jest potrzebny multi do kazdej jednej gry, jednak cala otoczka zwiazana z achievementami, rankingami iinnymi bzetami na pewno jest bardzo fajna.

Nie zmieniato jednakfaktu ze JA, JA i tylko JA nei wymagam super multi, chociaz gdy konsole juz kupie to pewnie podlacze ja sobie do netu (w koncu router ma 4 wyjscia, a ja uzywam dwoch wink.gif ) i bede sie z tego jaral jak glupi.

I tak w ogoleto noe wiem o czym jest ta rozmowa? O_o tongue.gif
Ryo-San
QUOTE(Mendrek)

nie watpie ze PS2 ma duuuzo wiecej gier np tych w przedziale 90% - 100% ..bo sprzet ten ma sporo wieksza biblioteke tytlow od konkurencji(i ta biblioteka jest olbrzymim plusem dla PS2 - tak jak Online w Xie)..tylko widzidz ilosc nie zawsze przechodzi w jakosc..ja zamiast wszystkich Onimush i DMC wole 100 razy Ninja Gaiden..a Forza Motorsport(IMO) jest o niebo lepsza od kazdej czesci GT
oczywiscie kazdy sprzet ma swoje killer appy - niepowtarzalne mocne tytuly..i na kazdej konsoli mam kilka ulubionych pozycji, ktore sa grami WIELKIMI - dlatego ja osobiscie nie wyobrazam sobie grac tylko na jeden konsoli - bo wiele kapitalnych gier by mnie poprostu ominelo

QUOTE(Mendrek)
IMO, X-box nie osiagnalby takiej pozycji bez XBO! Wiekszy procent sukcesu mysle zalezal wlasnie od online w tej konsoli.

no jezeli na ponad 20 mln sprzedanych konsol - "az" 1.5 mln bylo podpietych do Lajwa wg ciebie "ten wiekszy proces sukcesu" to ---> o_O konsola osiagnela to co osiagnela glownie ze wzgledu na gry(bo tylko dzieki nim sprzet moze cos osiagnac)..online jak widac(mimo tego ze kapitalny i bezkonkurencyjny) byl na koncu stawki jesli chodzi o rzeczy ktore zachecaly do kupna..

QUOTE(Trzcina @ 18 07 2006, 17:53) *

Osobiscie uwazam ze zbox (pierwszy i drugi) pomimo swietnej biblioteki tytulow, bez onlinew takiej postaci jak ma teraz, a wpostaci jaka mialo ps2, nie odnioslby takiego sukcesu.

j.w

Live oczywiscice caly czas ewoluuje i coraz wiecej osob z niego korzysta(za rok ma byc juz ponad 6 mln) ale nie mozna mowic o tym ze mimo dobrych gier itp a bez dobrego online kloc nie osiagnalby tego czym teraz jest..bo to bzdura..
i liczby przy Xboxie 1, ktore podalem na poczatku posta - sa najlepszym tego obrazem...
to jest jak juz pisalem oczywiscie mega plus dla sprzetu - bo oprocz ludzi ktorym powiewa online, konsole kupia tez zatwardziali fani multiplayera...

QUOTE(Trzcina)
Nie da sie zrobic gry ktora bylaby rowniezabawna w multi jak iw single

mozna i to bez problemu; ) ba - takie gry juz są - i jest ich naprawde wiele
Emet
No super, ale jakby to pisali "zwykli użytkownicy" to juz dawno poleciałyby warny, ze nei na temat. A wy cały czas o Xbox'ie i XL.
A jełśi o mnie chodzi to online w PS2 nie miałem za bardzo okazji wytestować (zaledwie kilka razy grałem na PS2 online), jednak w PS3 z racji standardowej karty sieciowej to powinno się zmeinić.
Ryo-San
QUOTE(Emet @ 18 07 2006, 19:13) *

No super, ale jakby to pisali "zwykli użytkownicy" to juz dawno poleciałyby warny, ze nei na temat. A wy cały czas o Xbox'ie i XL.

lol
jak widzisz podtytul tego tematu to "luzne rozmowy na temat PS3" - dyskutujemy tu sobie luzno na temat nowej konsoli Sony a chyba logicznym jest ze rozmowa moze lekka zejsc w strone jakiejkolwiek konsoli..
tutaj akurat zeszla w strone online - co w tym dziwnego?
nie popadajmy w skarjnosci ohmy.gif
Trzcina
No ok, ryjek masz racje 1.5 podpietych konsol w stosunku do 20 milionow to malo i przyznaje ci tutaj racje. Wprawdzie nei wiem gdzie ci ludzie widzieli te wszystkie dobre tytuly, ale.. wink.gif (joke)

Natomiast W OGOLE nie moge zrozumiec jak mozna stawiac ninja gaiden ponad CALA SERIE DMC, ale to juz kwestia gustu smile.gif

Zle mnie zrozumiales gdy pisalem o grach single i multi. Oczywiscie ze mozna zrobic gre zabawna na single i multi, tylko ze single bedzie cie bawil parenascie, paredziesiat godzin i koniec. Oczywiscie takie jest moje zdanie, ale jesli znasz gre ktora w single potrafi bawic wiecznie i nei jest to tytul pokroju tetrisa. Albo jakis wyscigow samochodowch gdzie maniacy graja rok na jednej trasie zeby zdobyc pol sekundy roznicy, to napisz mi co to za gra bo ja jestem ciekawy (i oczywiscie musi miec rownie zabawny multi... smile.gif ).

Emet, nie widzisz roznicy miedzy rozmowami o online w konsolach a pisaniu o tym kto ma jaka szybkosc lacza? Moim zdaniem roznica jest spora...
Pablo_el
QUOTE(Trzcina @ 18 07 2006, 11:53) *

Nie da sie zrobic gry ktora bylaby rowniezabawna w multi jak iw single...

chyba chodzilo ci o zabawna w sensie grywalna tylko zabawna w sensie bawi 3-4 lata wink.gif

Po moich doswiadczeniach z mmorgami (dwa lata MuO, rok L2/GW) czy tez FPP (q2, UT2k4 dluuugie godziny)moge stwierdzic ze poj*bal ja takie gry. Kradna one MASE czasu ktorego po prostu nie mam. Wole juz popykac na multi w Tekkena czy w PESa z qmplem na ktorego moge troche w miedzyczasie pokrzyczec niz uzerac sie z nOObami/expowac bez sensu (do czego po pewnym czasie sprowadza sie typowy mmorg) czy tez uczyc sie nowych sposobow chodzenia/latania po mapie/liczenia co po jakim czasie sie gdzie pojawia.

Kocham gry single player bo jak cos mnie zaczyna denerwowac [save] i odstawiam na troszke. I taka gre moge skonczyc potem jak znajdzie sie kolejna wolna chwila. W takim mmorgu przestaje grac na 3 tygodnie i juz nie moge pograc z qmpelm bo mam za niski lvl a w FPP zaczynam po prostu dostawac becki tongue.gif A w tym momencie konczy sie dla mnie przyjemnosc z grania bo zaczyna mnie qrwica chwytac censored2.gif

Nadzieje w tandemie PSonlin3 pokladam bardziej w Tekkenie online (o zgrozo unsure.gif ) i serii PES niz FFVXXXIIVCC. Mam natomiast pewnosc ze niejedna gra typu Prey, City Life, RBR mi po prostu zryje beret i zabierze kupe czasu.
Master Pain
kazdy ma inne podejscie. dla jednych rozgrywki sieciowe to to czego oczekiwali, dla innych zlodziej czasu, o ktorym Pablo pisal, a dla niektorych niemozliwosc - ze wzgledu na inne obowiazki i swiadomosc tego ile czasu trzeba poswieci, zeby, jezeli sie chce, w sieci zaistniec - chyba ze chodzi o frywolne granie ot tak dla przyjemnosci. ja osobiscie tez spedzilem sporo czasu na gre w sieci i ... patrzac z perspektywy czasu uwazam, iz moglem ten czas (nie calkowity, ale czasami [granie po 10h dziennie]) poswiecic na cos konstruktywnego. I tutaj przychodza z pomoca gry/tryby offlinowe. Mysle, iz kazdy potrafi znalezc dla siebie cos odpowiedniego, niezaleznie jaka by to nie byla gra i przykuc sie do niej na ile czasu mu pozwala. I chyba o to chodzi.
YETI
QUOTE(YETI @ 16 07 2006, 20:21) *

QUOTE(Enkidou @ 16 07 2006, 20:18) *

Miałem takie zdjęcie z francuskiej premiery PS2 jak ludzie się prawie zabijali, ale mi ono gdzieś przepadło na HDD.

Ja miałem to szczescie i widziałem relacje z premiery konsoli w jakies francuskiej TV.
Wygladało to tak jak otwarcie jakiegos nowego supermarketu w naszym kraju laugh.gif
Kilka osob było wynoszonych przez ochorone (zasłabniecia) a reszta WALCZYŁA o swoja PS2.
Istny HARDCOR.

taaaaaaaaaadam mam ten filmik smile.gif
http://www.youtube.com/watch?v=VgZl0zlka08...ch=ps2%20france
icon_twisted.gif
KILL
Przy PS3 juz takiego szumu nie powinno byc , wszyscy wiedza ze PS2 wybil sie dzieki PSX...
YETI
A PS2 to gorsza konsola od PSX ?
To tak samo znakomita konsola jak PSX, z wielką ilosci hitow ktora sprzedała sie lepiej niz PSX (tzn. ciagle wyniki sprzedazy PS2 sa bardzo dobre, w Stanach nawet PS2 schodzi lepiej niz X360)
Alpha Trion
QUOTE(Pablo_el @ 19 07 2006, 01:41) *

QUOTE(Trzcina @ 18 07 2006, 11:53) *

Nie da sie zrobic gry ktora bylaby rowniezabawna w multi jak iw single...

chyba chodzilo ci o zabawna w sensie grywalna tylko zabawna w sensie bawi 3-4 lata wink.gif

Po moich doswiadczeniach z mmorgami (dwa lata MuO, rok L2/GW) czy tez FPP (q2, UT2k4 dluuugie godziny)moge stwierdzic ze poj*bal ja takie gry. Kradna one MASE czasu ktorego po prostu nie mam. Wole juz popykac na multi w Tekkena czy w PESa z qmplem na ktorego moge troche w miedzyczasie pokrzyczec niz uzerac sie z nOObami/expowac bez sensu (do czego po pewnym czasie sprowadza sie typowy mmorg) czy tez uczyc sie nowych sposobow chodzenia/latania po mapie/liczenia co po jakim czasie sie gdzie pojawia.

Kocham gry single player bo jak cos mnie zaczyna denerwowac [save] i odstawiam na troszke. I taka gre moge skonczyc potem jak znajdzie sie kolejna wolna chwila. W takim mmorgu przestaje grac na 3 tygodnie i juz nie moge pograc z qmpelm bo mam za niski lvl a w FPP zaczynam po prostu dostawac becki tongue.gif A w tym momencie konczy sie dla mnie przyjemnosc z grania bo zaczyna mnie qrwica chwytac censored2.gif

jestes tak zwanym graczem mmog nowej ery , nie wiem czy grales w Ultime Online gdzie nie bylo zadnego levelowana , a gra opierala sie na skill systemie (najprostsze odniesienie to morrowind czy oblivion)
do tego mozliwosciami do dzis bije na leb wszystkie singlowki , tam w grze miales wolnosc i mogles pykac godzinke dziennie jak chciales i byc praktycznie niezaleznym od innych bo skill system nie daje takiego imbanalce jak levele . Niestety rynek mmogow tak samo jak single player zaczyna byc wtorny , gry tak naprawde roznia sie tylko grafa czy tam szczatkowymi elementami , kazda nastepna to klon poprzedniej gdzie niestety wiekszosc to levelowki

rzuc okiem na Darfall Online ktora moze byc nadzieja na najlepsza gre w jaka bede grac , o ile sie nie zestarzeje bo gra jest w developingu juz z 5 lat biggrin.gif

Single player jak dla mnie to smiech jesli wziasc stosunek wydanych pieniedzy do czasu rozrywki jaki ta gra mi dostarcza , oblivion mnie znudzil zanim doszedlem do konca , tak samo heroes , ostatnio chyba tylko blood money skonczylem , fajna gra ale za krotka ...co jest zaraza wiekszosci dobrych gier single player , niestety
Pablo_el
QUOTE(Alpha Trion @ 24 07 2006, 05:47) *

rzuc okiem na Darfall Online ktora moze byc nadzieja na najlepsza gre w jaka bede grac , o ile sie nie zestarzeje bo gra jest w developingu juz z 5 lat biggrin.gif

Single player jak dla mnie to smiech jesli wziasc stosunek wydanych pieniedzy do czasu rozrywki jaki ta gra mi dostarcza , oblivion mnie znudzil zanim doszedlem do konca , tak samo heroes , ostatnio chyba tylko blood money skonczylem , fajna gra ale za krotka ...co jest zaraza wiekszosci dobrych gier single player , niestety

Mialem qmpla co nalogowo gral w Tibie ale Ultimy nikt z moich znajmych nie dotykal. Ja troszke probowalem ale UO jako konkurencje mialo MuO w czasie jego najwiekszej swietnosci no i takiej konkurencji nie mogla po prostu wygrac hyh.gif

Darkfall faktycznie zapowiada sie ciekawie ze wzgledu na system ale ja czekam na Soul of Ultimate Nation No i mam nadzieje ze jakis mmorg mnie w koncu zaskoczy.

Meczylem tez Silkroads przez jakis czas. System dosc ciekawy, fajny swiat tylko ze potem zamkneli bete tongue.gif

Na singla mecze teraz PREY - najlepszy shooter od czasu Time Splitters. Hitman natomiast znudzil mnie w ... drugiej misji.
Mendrek
QUOTE(Ryo-San @ 18 07 2006, 18:26) *

QUOTE(Mendrek)

nie watpie ze PS2 ma duuuzo wiecej gier np tych w przedziale 90% - 100% ..bo sprzet ten ma sporo wieksza biblioteke tytlow od konkurencji(i ta biblioteka jest olbrzymim plusem dla PS2 - tak jak Online w Xie)..tylko widzidz ilosc nie zawsze przechodzi w jakosc..

Czy uwazasz ze PS 2 poszlo na ilosc, a nie na jakosc? Naiwne twierdzenie. Owszem w calym tabunie gier znajdzie sie wiele gniotow, jednak i perel jest wiecej. To logiczne. Poza tym wieksza wrzechstronnosc dla gustow. Od symulatora ciuchci, po skradanki typu MGS. To byla jedna z glownych rzeczy, ktora zdecydowala o pozycji lidera na rynku (czyli bycia lepszym od konkurencji).

ja zamiast wszystkich Onimush i DMC wole 100 razy Ninja Gaiden..a Forza Motorsport(IMO) jest o niebo lepsza od kazdej czesci GT

A ja sobie wole przejsc i Omnimushe, a jak mi sie znudzi to i DMC, a jak znow mi sie znudzi to Dynasty Warriors, a potem Chaos Legion, by jak juz mi sie przeje to zagram sobie w Devil Kings. Tymczasem na X wygladaloby to tak: Znudzilo mi sie Ninja Gaiden, no to siegam po Ninja Gaiden. NG mi sie przejadlo, wiec ostatecznie zabieram sie za Ninja Gaiden. Kiedy juz wyszlo mi Ninja Gaiden bokiem, to siegnalem po... Ninja Gaiden Black! ninja.gif Pomijam fakt ze klimat rambo ninja (ktory nijak ma sie do historycznej prawdy) nie pasi mi za bardzo (rownie dobrze za Ryo Hayabuse mogli by tam wstawic Chucka Norrisa i nikt by nie zauwazyl roznicy wink.gif ). Co nie znaczy ze NG jest zla gra, tylko ogolem nie kazdemu moze sie spodobac wink.gif Ofkoz z PS 2 tak samo jest, ja np. nie czaje tak serio klimatu Chaos Legion czy Devil Kings, ale w DMC-ka czy Dynasty Warriors gralo mi sie wysmienicie wink.gif

oczywiscie kazdy sprzet ma swoje killer appy - niepowtarzalne mocne tytuly..i na kazdej konsoli mam kilka ulubionych pozycji, ktore sa grami WIELKIMI - dlatego ja osobiscie nie wyobrazam sobie grac tylko na jeden konsoli - bo wiele kapitalnych gier by mnie poprostu ominelo

Raz ze czasami trzeba wybrac jedna konsole. Dwa, ze w przypadku PS 2 trudno jest przebrnac przez wszystkie killery, zwlaszcza jak sie jeszcze ma X'a i GC'ka smile.gif

no jezeli na ponad 20 mln sprzedanych konsol - "az" 1.5 mln bylo podpietych do Lajwa wg ciebie "ten wiekszy proces sukcesu" to ---> o_O konsola osiagnela to co osiagnela glownie ze wzgledu na gry(bo tylko dzieki nim sprzet moze cos osiagnac)..online jak widac(mimo tego ze kapitalny i bezkonkurencyjny) byl na koncu stawki jesli chodzi o rzeczy ktore zachecaly do kupna..

Wiecej. Ponad 2 miliony. Swoja droga ponad poltora osiagnela Sony. Coprawda 5 krotnie wiecej konsol od X-boxa sprzedala, no ale tak czy siak przepasc jest duza i mozna bylo wyciagnac wiecej (?) Mimo wszystko ludzie psiocza na online Sony, mimo ze liczba userow online porownywalna smile.gif No ale ponad 10 % konsol to jest cos. Jak widzisz "ta koncowa stawka" okazala sie w nowym X sprawa wrecz priorytetowa.

Live oczywiscice caly czas ewoluuje i coraz wiecej osob z niego korzysta(za rok ma byc juz ponad 6 mln) ale nie mozna mowic o tym ze mimo dobrych gier itp a bez dobrego online kloc nie osiagnalby tego czym teraz jest..bo to bzdura..

Moze i cos w tym jest, mimo wszystko obok XBL! bylo duzo szumu. Na tyle duzo, ze MS postanowil go ulepszac.

i liczby przy Xboxie 1, ktore podalem na poczatku posta - sa najlepszym tego obrazem...
to jest jak juz pisalem oczywiscie mega plus dla sprzetu - bo oprocz ludzi ktorym powiewa online, konsole kupia tez zatwardziali fani multiplayera...

Ja jestem jednak konserwatysta, to tylko potwierdzilo ten fakt. Skoro mimo tak dobrego online w X, wielu ludkom i tak on powiewal, a wiekszosc kupowala X do domu, to czy atak w online nie jest ryzykowny? Niektorzy uwazaja to za przyszlosc. Jednak czy jesli skupia sie na online, to czy wysilku zabraknie na tryb single? Zycze im tego by obie te rzeczy byly dobre, zycze tez PS 3 zeby rowniez kombajn wyszedl niezly. Troche sie obawiam, ale kto by sie przejmowal wink.gif W kazdym badz razie trzeba bedzie nieco zmienic definicje konsoli, ktora z reguly kojarzy sie z taka skrzynka z ktora mozna sie niezle zabawic nawet w kilka osob przed telewizorem lub w singlu wink.gif

QUOTE(Trzcina)

Nie da sie zrobic gry ktora bylaby rowniezabawna w multi jak iw single

Popieram. Perfekcyjnego polaczenia nie ma. Zawsze gdzies lezy priorytet wink.gif

Anyway na koniec, tak mysle ze ten online w Wii nie bedzie tak rozbudowany jak w przypadku konkurencji. N zawsze bylo konserwatywne i chwala im za to. Owszem online bedzie "zeby byl" by nie odstawac zbytnio od Sony i MS, ale mimo wszystko ja widze Wii jako takie centrum rozrywki glownie domowo-imprezowej... wink.gif
Diabeu
da się, pingiel od R*

czy multi czy single to zasady gry niezmienione
Trzcina
Lol, w tekkenie czy pesie tez sa niezmienione... Ale w te gry da sie grac dluzej tylko i wylacznie z czlowiekiem.

Takie jest moje zdanie.. smile.gif
Specu
no ale tu chodzi o AI ktore nie jest wyzwaniem dla kogos kto liczy klatki wink.gif
wiadomo ze nikt nie jest bardziej cwany od ciebie albo kolesia po drugiej stronie kabla smile.gif
helus
QUOTE(KILL @ 23 07 2006, 22:05) *

Przy PS3 juz takiego szumu nie powinno byc , wszyscy wiedza ze PS2 wybil sie dzieki PSX...

dokładnie kill smile.gif
renoma i dobra reklama pociągneła ich dalej.... wink.gif
teraz to was rozdrażniłem, ale lubie czytac wylewy zdesperowanych nastolatków.... plajstation jest naj bo ... jest biggrin.gif

ja to chciał bym sie dowiedziec tak w kwestii perspektywy najbliższej .... jaki sprzęt audio będzie najlepszy do PS3 .... ?
oczywiście w rozsądnych granicach .... powiedzmy że ok. 1000zl :>
może chociaż jakiś link :>
Trzcina
A tu cie zaskocze.

Playstation jest be, sony robi najgorsze konsole pod sloncem, ogolnie i technologicznie. smile.gif

Tylko co z tego skoro gry ma najlepsze? biggrin.gif Osobiscie moglbym nawet grac na liczydle, byleby gry byly tak dobre jak to ktore pojawial sie na platformie sony.

phi wink.gif aleś dowalił, cytat tygodnia dla mnie

Ciesze sie,mozesz cytowac, tylko kim ty jestes? O_o
Ryo-San
QUOTE(Trzcina)
Czytalem tamtego newsa i nie bylo tam nigdzie info o lepszych teksturach... Wiec jesli mozesz to zarzuc takowym linkiem do tego.

wypowiedz ta latwo znalesc w ktoryms z wywiadow z tworcami gry - bankowo to jest IGNie - mowili tez min, ze kazda z konsol ma przeage w danej kwestii - jesli chodzi o PS3 jest to CPU, natomiast jesli chodzi o 360tke jest to GPU. I jestem pewien ze w ktoryms z wywiadow padl tekst o teksturach.

akurat nie mam czasu zeby przegladac 3 stronnicowy wywiad ale mozliwe ze to stwierdzenie padlo tutaj http://ps3.ign.com/articles/704/704524p1.html

QUOTE(Trzcina)
wsumie dziwi mnie to skoro 90% hollywood stoi za formatem ktory ma ponoc gorsza jakos

LoL Trzcina - gdzies ty to wyczytal. Za BR murem stoją tylko dwie wytwornie w Hollywood - Columbia i MGM(obie sa wlasnoscia Sony) - inne filmowe giganty będą wspierac oba formaty a czesc jeszcze sie nie zdecydowala.

co do jakosci HD-DVD a BR to zeczywiscie na chwile obecną jakosciowo lepiej wypada ten pierwszy format i przeczytasz o tym w kazdym tescie porownawczym na serwisach ktore sie tym zajmują. Ba - czytnik BR moze nie odczytac danej plyty BR bo...nie i już ohmy.gif
Oczywiscie mowimy tutaj o terazniejszych czytnikach, ktore dopiero co weszly na rynek i bankowo będą ulepszane z dnia na dzien...ale na dzien dzisiejszy BR zaliczylo IMO lekki falstart.

Dzisiaj kupujesz playerek HD-DVD za 400 zielonych i jest on lepszy od tego co wciska Sony za 1000 zielonych - lol
Trzcina
Jak to gdzie? Praktycznie wszedzie smile.gif Wszystkie wypowiedzi dotyczace BR podkreslaly ze prawie caly hollywood stoi za BR. Dlatego nawet nie zwracalem uwagi na to gdzie to pisali, bo bylo to dla mnie oczywiste smile.gif

Co do porownan to jak wspominalem nie znam sie tym, jesli chodzi o filmy to niespecjalnie mnei to interesuje (owszem, jest fajne ale to nie o to chodzi przeciez). Jesli mowisz ze HD-DVD ma lepsza jakos poki co, to pewnie tak jest.

Zreszta cala ta sprawa dotyczaca filmow jest malo wazna, wazne zeby te pojemnosc wykorzystywaly gry smile.gif

Jesli chodzi o The Darkness, to powiem ci szczerze ze to co bylo wczesniej znacznie sie zmienilo. W newsie ktory zniknal... bylo wyraznie napisane ze kazdy kolejny build rozni sie mocno od poprzedniego, bylo tez wyraznie napisane ze jedyna roznica beda wlasnie te filmiki o ktorych wspominalem. Nie bylo slowem wspomniane o gorszych teksturach w wersji na PS3. Zreszta nie rozumiem nawet czemu mialyby byc gorsze smile.gif

Wielka, naprawde wielka szkoda ze nie ma juz tego newsa confused.gif Nie wiem czemu ktos go wyrzucil... i nie rozumiem takiej zagrywki. Niemniej jednak bede upieral sie przy swoim, bo wiem co czytalem smile.gif

Na zakonczenie zeby uciac wszelkie watpliwosci nt istnienia owego newsa podam tego linka : http://comics.ign.com/articles/725/725791p1.html na samym dole tekstu jest link do czegos takiego 'Looking into The Darkness' a ponizej tekst ktory wkeljalem w drugim temacie. Po kliknieciu w niego pojawia sie blad 404... smile.gif

Edit. Zadalem sobie trud poszukania wsparcia dla BR i znalazlem takie rzeczy :
link : http://news.com.com/Blu-ray+burns+for+inte..._3-5309378.html

gdzie jest napisane :
On paper, the Blu-ray Disc camp seems to have more friends than HD DVD, whose principle backers are NEC and Toshiba. Blu-ray's champions include Sony, Matsushita Electric Industrial (Panasonic's parent), Royal Philips Electronics, Samsung Electronics, Hewlett-Packard and Dell. But apparently you can never have too many friends

jest tez taki link :
http://arstechnica.com/news.ars/post/20050817-5218.html

gdzie z kolei jest napisane cos takiego :

The ploy seems to have worked, because not only did it net them Twentieth Century Fox, but this week two other companies have hopped on board with Blu-ray.

Earlier this week Universal Music Group said that they would adopt Blu-ray as the standard for their next-generation audio discs—a nice catch for the BDA. Even better, Lion's Gate Home Entertainment today said that they, too, want on the Blu-ray bandwagon.

Jednak jest tam tez napisane cos takiego :

Sony Pictures Home Entertainment, Twentieth Century Fox, and Buena Vista Home Entertainment (Disney) were all previously on board. Meanwhile, Paramount Pictures has put their HD DVD plans on hold, and NBC Universal has scaled back their release plans for the holiday. Among the big hitters in the computing industry, Apple, Dell, Sony (obviously), HP, and Philips (among others) remain committed to Blu-ray. HD DVD's backing is considerably weaker, although Microsoft's role in HD DVD remains unclear. Warner Brothers, New Line Cinema, and Universal Pictures are still officially supporting HD DVD. For now.

Ogolnie to jest tez taki link, ktory daje spis spolek popierajacych HD-DVD :

http://www.hddvdprg.com/about/member.html

Mozna tam zaobserwowac obecnosc chociazby HP ktore ponoc wspiera BR...

Co wiecej jest tez artykul tego typu, dotyczacy HDMI ktory troche komplikuje sprawe jesli chodzi o filmy :

http://arstechnica.com/news.ars/post/20060521-6880.html

A z drugiej strony pojawia sie link piszacy o czyms takim :

http://www.xbitlabs.com/news/multimedia/di...0522235206.html

Przegladajc te artykuly i kilkanascie innych, jasno mozna z nich stwierdzic ( i wiekszosc z nich jest nacechowana) ze poki ci nic konkretnie nie wiadomo. Warner i pozostale tzry wytowornie wprawdzie wspeiraja HD DVD ale nie przestaja pracowac z grupami od BR. Z kolei Fox calkowciei wspiera BR.

Byl tez jeden ciekawy artykul mowiacy o tym ze sony poswiecilo sie BR calkowicie i jest to podstawa ich produktow w tym momencie, natomiast HD DVD jest to kolejny prodult Toshiby i rownie dobrze moze sie skonczyc w ten sposob ze Toshiba bedzie BR produkowac... (nie chce mi sie szukac linka akurat do tego cytatu).

Ja wiem jedno, sony bedzie mialo dodatkowo jeszcze gry na BR i jesli o mnie chodzi bedzie to calkiem porzadny argument. Oczywiscie nie dla wytworni filmowych...

PS. Byl jeszcze jeden argument mowiacy ze adenz dwoch formatow nie wygra i ze zaden nie przejmie paleczki po DVD... ciekawe co by wtedy bylo smile.gif
Yacek
Odnosnie jeszcze BR to taka mala ciekawostka: http://fdb.pl/w834,Miliard,dolarów,Sony,Pictures.html

Nizej ciekawy artykul (softpedia) jakich duzo czyli ogolny overview dwoch formatow, nic odkrywczego ale mozna przeczytac. Artykul jest z marca czyli jest stary ale mozna go tez tu wrzucic:

http://news.softpedia.com/news/The-chronic...D-DVD-631.shtml

Z innych ciekawostek, procz hddvd i br trzeba pamietac jeszcze o trzecim formacie: hvd. Ponizej jest link do strony na ktorej dowiemy sie co to, patrzac na member list, czlowiek ktorych cos sie tam zna na calym tym temacie z formatami zauwazy, ze hvd jest wspierany przez firmy-kozaki, typowo inzynieryjne i kolosy skupiajace sie na sprzecie i technologii. Juz sama obecnosc Fuji i CMC Magnetics daje duzo do myslenia.

http://www.hvd-alliance.org/alliance/members.html
TomisH
QUOTE(Trzcina @ 17 08 2006, 20:32) *

Tomish, przeieslismy sie juz z tematem do 'PS3' a jakjuz pisalem, wazne sa tez daty news'ow. Ten z IGN pisaly byl wczoraj... Poza tym, trzebaby tutaj popasc w konflk serwisow i ich rzetelnosci, gameinformer mowi ze roznice beda, IGN ze nie... Nie mnie to oceniac kto ma racje.

Trzcina, nie gameinformer tak mówi, ale twórcy w wywiadzie dla gameinforemra ninja.gif
Trzcina
No ok... wiec x360 bedzie mial lepsze tekstury, zobaczymy w jaki sposob przelozy sie to na gre. Jednak w dalszym ciagu dziwnie mnie cala ta sytuacja... smile.gif
Pyton
LoL Trzcina - gdzies ty to wyczytal. Za BR murem stoją tylko dwie wytwornie w Hollywood - Columbia i MGM(obie sa wlasnoscia Sony) - inne filmowe giganty będą wspierac oba formaty a czesc jeszcze sie nie zdecydowala.

hmm z tego co kojarze to w ostatnim numerze psx extreme gdzie gosc od sony mówi o 90% wsparciu hollywood a jesli o mnie chodzi to jestem za blu-ray i watpie zeby sony przegrało w tej wojnie napędów a jak beda wykorzystywac całe płytki do gier to napewno zarzadzi smile.gif zreszta teraz pewnie zacznie sie ukazywac wiecej takich motywów jak chocby ten z The Darkness ja jestem za tongue.gif

sprawdziłem jset w numerze 108 w news o ps3 :)te słowa padły z ust przedstawiciela sony wink.gif
helus
QUOTE(Trzcina @ 11 08 2006, 00:11) *

phi wink.gif aleś dowalił, cytat tygodnia dla mnie

Ciesze sie,mozesz cytowac, tylko kim ty jestes? O_o

a Ty ?
Yacek
Jak na razie to nie jest zbyt kolorow dla Sony - tysiac dolcow za nagrywarke ktora obsluguje tylko jednowarstwowe br-disci, zwykle dvd (bez dvd-ram) i w ogole nie obsluguje formatu cd. Do tego cena pustego krazka BR jednowarstwowego na poziomie 18-25 dolarow to juz jest maly rozboj w bialy dzien. Wszedzie trabia o tym ze Sony produkuje miliony czystych plyt BR, ze zamierza wypuscic tyle filmow w tym formacie - no wszystko fajnie ale na czym bedziemy to ogladac przy obecnych cenach ? Mamy sierpien, a cenowego postepu i rewolucji nie widac. Albo Blu-Ray rozpowszechni sie poprostu z dnia na dzien jako swoisty boom technologiczny, albo jeszcze dluga i powolna droga do zaakceptowania tego formatu przez swiat. Na moje oko, Sony cos za bardzo kombinuje i wychodza im z tego jakies dziwne kwiaty, dlatego tak opornie to idzie, moze zapedzili sie w kozi rog i teraz maja problem ?
Trzcina
Helus o co ci chodzi? Co to za durne posty? To raczej nie do ciebie bylo to pisane, tylko do kogos kto edytowal mojego posta bez ujawnienia sie.

Pyton, nie wiem czy mowil to pracownik sony czy nie, ale byla mowa o 90% smile.gif

Zreszta linki wkleilem w poscie powyzej... Jest tam napisane ktore wytowrnie popieraja ktory format a ktore nie. I faktycznie na pewno nie jest to 90%m okazalo sie to wierutna bzdura. Niemniej jednak wytowrnie stojace po stronie HD DVD w dalszym ciagu pracuja z zespolami od BR... Czego o drugiej stronie powiedziec nie mozna (czyli o wytworniach popierajacych BR).

Zreszta mnie w tym wszystkim i tak najabrdziej interesuja gry oraz stanowisko soby i x360.

M$ caly czas mowil o dokupieniu playera filmow HD DVD... bez obslugi gier. To niech mi ktos powie po co mam kupowac taki player tylko do filmow? To nie lepiej kupic stacjonarny player? Zwlaszcza ze sa problemy z HDMI i nie do konca wiadomo jak w przypadku x360 sie to rozwinie.

Z drugiej strony jesli nie bedzie to tylko do filmow a takze do gier to wtedy cena konsoli momentalnie rosnie i pojawiaja sie problemy z gram 'tylko na hd dvd'. Nie wierze zeby pozwolili sobie na cos takiego.

Jak dla mnie moga wypuszczac filmy nawet na plackach zmieniaczanych, byleby tylko gry wychadzace na tym formacie wykoryzstywaly jego mozliwosci. Zdaje sobie jednak sprawe ze w przypadku sony jest to bardzo wazna technologia, stad w ogole ta dyskusja ma tutaj miejsce. Bo niewatpliwie nei dotyczy ona bezposrednio PS3, a calego sony.

Konkludujac (jest akie slowo? tongue.gif) tak jak z powzszych wklejanych przeze mnie linkow wynikalo, tak i ja uwazam, ze poki co nic nie da mozna powiedziec o tym kto wygra i dlaczego.

Na papierze wiecej wsparcia ma BR. Tylko co z tego, skoro potem moze sie to nie przelozyc na wynik tej 'wojny'.

A ja jak juz pisalem w tym poscie jestem zaitneresowany tylko tym jak to sie przelozy na rynek konsolowy, jakie beda kroki m$ (w przypadku gdybym chcial kupic konsole, nei chce sie potem dowiedziec ze musze dokupic jeszcze cos co pozwala mi na odtwarzanie gier na innym rodzaju plyt). Nie wiem jakie sa decyzje m$, moze ktos kto w tym siedzi jest w stanie mi napisac jak to z nimi jest.

No i jeszcze jedna rzecz o ktorej tez juz pisalem. Miliony sprzedanych kopii gier na ps3. Na pewno jest ajkims atutem. A tutaj nie bedzie juz przebac i kazda gar BEDZIE MUSIALA byc na BR.

Yacek, wiesz mnie w sumie nie interesuje za bardzo ile kosztowac bedzie czysta plyta BR na poczatku. Cena za gre i tak i tak jest ustalona. Oczywiscie lepiej dla sony zeby bylo taniej, ale jesli teraz sie nie da to trudno. Predzej czy pozniej cena na pewno pojdzie w dol.

Zreszta to jest w ogole dziwne. Pamietam jak kiedys za nagrywarke dvd trzeba bylo zabulic 3 k zlotych i ludzie kupowali. Technologie zawsze byly drogie i nic tego nie zmieni. A teraz ludzie sie przywyczaili ze za pomoca klikniecia i karty kredytowej moga miec cos za niewielkie (relatywnie) pieniadze.

Ja za swoja ps2 swojego czasu dalem 2k, a bylo to w 8 miesiecy po premeirze eu. I teraz mam plakac i narzekac na to ze za ps3 musze dac 2.4 k? Oczywiscie wcale mi sie to nei usmiecha i wolalbym zaplacic 10 zl, albo lepiej dostac za darmo, ale takie cos nie wchodzi w rachube. Jednak trzeba sie liczyc z tym ze taki zakup to nie jest jakies tam widzimisie i fanaberie. Konsola ma starczyc na dlugi czas. Ktos kto kupuje w dniu prmiery, ma wizje 5 lat grania na tym sprzecie. I sadze ze wtedy 2.4 k nie wydaje sie byc jakas mega suma. Z kolei jesli ktos poczeka nie bedzie musial placic az tyle...

Hmm w ogole to bez sensu, bo jakims cudem przeszedlem od BR to spraw cenowych tongue.gif Nie wiem jak mi sie to udalo ale jakos wyszlo ;]

Powiem szczerze ze wkurza mnie juz cala ta napieta atmosfera 'wojny' miedzy uzytkownikami danych konsol. Mam dosc moderowania tematow w ktorych kolejne posty wbijaja coraz to kolejne szpilki w te czy inna platforme. Zwlaszcza ze jedna z nich jeszcze w ogole sie nie pojawila.

Wiec w ogole to bym z checia zamknal ten temat tongue.gif No ale tego zrobic nei moge ;] Wiec spamujcie drodzy ludzie i prowadzcie wojny, macie jeszcze na to troche czasu. Bo i tak wszystko rozwiaze sie na jesien i dopiero wtedy bedzie mozna zastanawiac sie i rozwazac gdzie kto i kiedy popelnil bledy i jakie.

Hm... ulzylo mi tongue.gif
Pyton
głównie chodzi o gry by były dłuzsze i ładniejsze z dopasiona fizyka wiec miejsca na br maja sporo zeby to wszystko upchnac:) a co do hd-dvd to... niebedzie odpalał gier closedeyes.gif
http://www.gametrailers.com/viewnews.php?id=3529
styxq
to dobra nowina M$ od samegpo początku twierdzil ze dvd im wzupelnosci wystarcza dog gier i widac są konsekwentni mam nadzieje ze pokazam nam nieraz co mozna upchnąc na pozornie tak przestazaly nosnik.
KILL
QUOTE(styxq @ 18 08 2006, 13:42) *

to dobra nowina M$ od samegpo początku twierdzil ze dvd im wzupelnosci wystarcza dog gier i widac są konsekwentni mam nadzieje ze pokazam nam nieraz co mozna upchnąc na pozornie tak przestazaly nosnik.

M$ nie sciemnia tak jak panowie w Sony oni wiedza co mowia a nosnik DVD ( zwlaszcza 9GB dwywarstwowy) wystarczy na gry przez dlugi czas gdyz M$ nie pruznuje i wymysla coraz lepsze sposoby kompresji textur dzwieku , niedawno zaprezetowano demo gry zblizonej graficznie do DOOM3 zajmujace 300 kb smile.gif , nie mowie bo gry moga troche na tym ucierpiec ( powtarzalnosc textur na danym poziomie ) ale przynajmniej widac ze dzialaja a nie jak Sony przechwala sie jakie to potezne technologie nie posiadaja ... przez wiele lat bylem i dalej jestem fane a nawet fanbojem Sony ale niestety jak widze jak nieudolnie zaczyna postepowac ta firma to zal mi dupe sciska) nie bede juz wspominal o kopiowaniu cudzych pomyslow...
Trzcina
Aha, czyli wprowadzenie nowego nosnika danych to to nieudolnosc?

W sumie to szkoda w takim ukladzie ze zamaist dysku 60 GB nie daja memorek 60 MB. Bo co ci wiecj miejsca? O_o

Predzej czy pozniej taka ilosc miejsca BEDZIE wykorzystywana. Jest to nieuniknione. Kiedys wystarczala plyta Cd, wczesniej dyskietka 1.44, a jeszcze wczesniej sam gates mowil ze 740 KB powinno wystarczyc kazdemu do wszystkiego.

A demo wygladajace jak doom 3 zajmujace 300 KB? Prosze o link, chcialbym zobaczyc jak 'krotko' bedzie sie ladowalo. Nie mowie juz o tym ze dekompresowanie tekstur tez swoj czas zabiera...
YETI
Jezeli jestesmy przy nosnikach, zdaniem Kojimy MGS4 ma sznase zmiescic sie tylko na BR.
KILL
QUOTE(Trzcina @ 20 08 2006, 12:22) *

Aha, czyli wprowadzenie nowego nosnika danych to to nieudolnosc?

W sumie to szkoda w takim ukladzie ze zamaist dysku 60 GB nie daja memorek 60 MB. Bo co ci wiecj miejsca? O_o

Predzej czy pozniej taka ilosc miejsca BEDZIE wykorzystywana. Jest to nieuniknione. Kiedys wystarczala plyta Cd, wczesniej dyskietka 1.44, a jeszcze wczesniej sam gates mowil ze 740 KB powinno wystarczyc kazdemu do wszystkiego.

A demo wygladajace jak doom 3 zajmujace 300 KB? Prosze o link, chcialbym zobaczyc jak 'krotko' bedzie sie ladowalo. Nie mowie juz o tym ze dekompresowanie tekstur tez swoj czas zabiera...

nie mowilem ze wprowadzanie BR bylo zlym pomyslem tylko ze DVD dla X360 wystarczy ( x byl na rynku tylko 4 lata , moze M$ wprowadzi nowa konsole teraz za 3 lata tongue.gif )

napewno taka ilosc miejsca zostanie wykorzystana , na filmy napewno ale co do gier hmm moze pod koniec zycia next genow

to demo jest na sieci nie pamietam jak to sie nazywala a kompresja w tym demie polegala raczej na tym ze jedna textura bylo oblozonych wiele elementow np rury i beczki czyli nie chodzi o kompresje taka ktora miala by zabierac nie wiadomo ile loadingu ...
Trzcina
Aha,czyli innymi slowy mielismy demo wygladajace jak doom 3 ale posiadaje wszedzie jedna i te sama teksture ninja.gif GREAT! ...

To nie jest temat o doom 3. Wiec skoncze na tym swoj komentarz.

Dodam jednak ze ZAWSZE pod koniec zycia konsoli pojawiaja sie najlepsze tytuly (opinia subiektywna), tak po prostu jest i bylo. Nie znaczy to ze po drodze nei ma gier swietnych i wybitnych bo oczywiscie sa... Ale wraz z 'koncem' zycia danej konsoli pojawialy sie gry najbardizej zaawansowane (to logiczne jest).

Co do kojimy mowiacego ze MGS4 zmiesci sie tylko na BR to jest to jakas wierutna bzdura, jesli 9 GB bedzie malo to zawsze mozna dac dwie plytki DVD to nie problem.

Fakt jest jednak faktem, im wiecej miejsca TYM LEPIEJ i chyba nikt nie bedzie uwazal inaczej O_o Glupota jest tez mowienie ze nigdy sie tego nei wykorzysta, bo predzej czy pozniej wykorzysta sie...
Ader
IMO napęd DVD w nowym xklocku to porażka M$.Jeśli panowie z Sony będą w pełni wykorzystywać pojemność płyt BR to gry M$ nie mają szans.Myślałem,że xklocek będzie miał chociaż HD-DVD-to byłoby dobre rozwiązanie.Już wyobrażam sobie te fajnale i dłuuuuugie godziny grania w pięknej oprawie graficznej na PES3..Mniam wub.gif
biechu
Ktos porownywal predkosc doczytywania danych DVD oraz BD.
I nie chodzilo o ilosc przesylanych MB/s, tylko jaki procent calkowitej pojemnosci plyty mozna "przetworzyc" w ciagu sekundy. W tym porownaniu DVD wypadlo lepiej (wiec MOŻEMY (nie musimy) spodziewac sie dluzszych loadingow) i czy grajac w FFVII tak narzekaliscie ze gra jest wydana na wiecej niz jednej plycie???
Czy to byl minus calkowicie psujacy zabawe??? No nie wiem staracie szukac sie jak najwiecej dowodow, na to że BD JUŻ jest lepszym/popularniejszym/i ogolnie JEDYNYM odpowiednim napedem/nosnikiem (?).
Ja tam poczekam, zobacze i sie zdecyduje. UMD mialo zwojowac swiat no i... Zobaczymy moze cos sie stanie.
BTW Uwazam ze PS3 jako odtwarzacz filmow BD jest naprawde przydatny (moze i oplacalny tongue.gif) ale ja poczekam; nie podniecam sie zapowiedziami; zobaczymy co wyjdzie w praniu
KILL
QUOTE(biechu @ 20 08 2006, 13:25) *

Ktos porownywal predkosc doczytywania danych DVD oraz BD.
I nie chodzilo o ilosc przesylanych MB/s, tylko jaki procent calkowitej pojemnosci plyty mozna "przetworzyc" w ciagu sekundy. W tym porownaniu DVD wypadlo lepiej (wiec MOŻEMY (nie musimy) spodziewac sie dluzszych loadingow) i czy grajac w FFVII tak narzekaliscie ze gra jest wydana na wiecej niz jednej plycie???
Czy to byl minus calkowicie psujacy zabawe??? No nie wiem staracie szukac sie jak najwiecej dowodow, na to że BD JUŻ jest lepszym/popularniejszym/i ogolnie JEDYNYM odpowiednim napedem/nosnikiem (?).
Ja tam poczekam, zobacze i sie zdecyduje. UMD mialo zwojowac swiat no i... Zobaczymy moze cos sie stanie.
BTW Uwazam ze PS3 jako odtwarzacz filmow BD jest naprawde przydatny (moze i oplacalny tongue.gif) ale ja poczekam; nie podniecam sie zapowiedziami; zobaczymy co wyjdzie w praniu

jakies oficjalne dane tabelki : / ?? ja czytalem ze BR ma szybszy transfer danych
biechu
Ma szybszy, tylko procent calej pojemnosci plyty (vide 25 GB w BD, a 9 GB) na sekundy smile.gif
Wiem, ze to dziwnie brzmi
Reasumujac Doczytanie caaaaaaaaałej płyty potrwa dłuuuuużej
Obliczyl tongue.gif te zaleznosc chiba Butcher, ale sory nie pamietam w ktorym PSX-ie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.