Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: PS3 - TUTAJ MOŻEMY KOMENTOWAĆ NEWSY!
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137
Sojer
Ja laduje wszystko i dziala;)

Powinieneś się cieszyć... Moi znajomi nie maja (nie mieli) tyle szczęścia. Dlatego ja jestem, jakby to powiedzieć: ostrożny... ...

Ciesze sie i to bardzo;] Jedyne co mi szwankuje to tacka - sama sie chowie - normalnie full automat laugh.gif
piotr15
Ja nie mogę sobie wyobrazić maszyny 1000 razy lepszej od PS2!!! Grafika byłaby chyba realistyczna do bólu!!!
[color=orange][/color]ja też nie moge sobie tego wyobrazic!PS3 ciekawe czy bedzie naprawde tak dobre!Oj chyba w to nie wierze ale i tak jestem podexcytowany
T800
News (niekompletny biggrin.gif ) z xboxonline.pl:

"Just Add Monsters, twórcy min Kung Fu Chaos, przedstawili w tym tygodniu pierwsze screeny z gry Heavenly Sword tworzonej na następną generacje konsol.
Szczęka opada."

Tutaj są trzy screeny oraz dwa filmiki z jednej z pierwszych gier na następną generację konsol.

Mi szczęka nie opadła , wręcz przeciwnie , ale zobaczcie sami :roll: .
Nie ma tu nic czego byśmy nie widzieli do tej pory , nawet postać głównej bohaterki złożona jest ze stosunkowo małej liczby polygonów. Postacie wojowników wyglądają niestety tak samo , ale jednak wszystkie rzucają własne cienie. Właśnie cienie i oświetlenie robią największe wrażenie , ale nie sposób stwierdzić czy są one tak zaawansowane jak w DOOMIE 3. Tekstury są średniej jakości , no i to co zostaje po sieczce na końcu filmiku unosi się nad podłożem 8O .
Drugi filmik przedstawia animacje tawrzy. Wygląda to zaj.ebiście , ale nie ma sie co łudzić , że takiej jakości , tak animowane twarze zobaczymy we właściwych grach.
Berion
Filmików nie chciało mi się ściągać...Po obejrzeniu screen'ów:
1.Lewitujace tarcze rządzą smile.gif haha... Ja bym się wstydził taki screen publice pokazać. Co to za system kolizji?
2.Ubogo tu trochę (o otoczeniu prawię)
3.Jeśli taka gfx będzie w real time'ie to nawet nieźle jak na początek...

Podsumowując: Nie jest źle...ale żeby zaraz "opad szczęki" ? Łeeee...
Roki
Ta gra to pewnie jakis sredniak bedzie, a i tak prezentuje sie swiewtnie. Wyobrazcie sobi co sie bedzie dzialo jak nowe konsole beda na rynku z rok, czy dwa icon_twisted.gif
SM1
http://www.ps2on.com/cgi-bin/veure_grafic....pt27ps3_x02.jpg

który z przedstawionych modeli PS3 najbardziej wam "leży"
Tokar
Ekhm...żaden.Ostatecznie mógłby być ten drugi,gdyby nie pad,bo reszta to już tylko śmiech na sali tongue.gif
Roki
Wiadomo w ogole kiedy ma zostac zaprezentowany oficjalny wyglad PS3 question.gif
Czappi
Dwójka najlepsza...ten pierwszy wygląda jak kosz na śmieci i można łatwo swapa robić smile.gif a trzeciego bym nie postawił na pólce...
Berion
Pierwszy wygląda jakkosz na śmieci (tuba?)
Drugi jak jakiś odtwarzacz video (?)
Trzeci jak maszynka do lodów
Czwarty jak róskie 3DO

a ostatni projekt pada samego chyba batman'a
Kac_r
nr. 1 bardzo fajny, odrobine przypomina kombajn PSX.

pozdrawiam
McDrive
Najlepszy z niż jest chyba nr 2 ale prawdziwy wygląd pewnie bedzie inny, dużo lepszy, a jeśli chodzi o pad to pewnie bedzie wyglądać tak samo jak DS2 z tą różnicą że będzie bardziej wrażliwy na dotyk.
Hela
Szczerze?.......Nie widzialem gorszych konceptów!! Zaden nie jest dobry!!
Owiec
Jee all do zada ,fakt ze bym nie wymyslil lepszych ale to kit laugh.gif
widzu
muj wujek przysle mi niedlugo PS3 jusz kupil tylko czeka do swiont
Artemiz

Jak nie masz nic mądrego do napisania to sie nie udzielaj... Co do koceptów to żaden mi nie leży, siakieś takie przekombinowane icon_twisted.gif
el ZAX
Krotko: bele co :?
Kac_r

LOL ... prowokacja na 100%
Stachu
Jaka prowokacja?

Moja ciocia z USA też nabyła PS3 i jest bardzo zadowolona.Jak przyjedzie do Polski to mi da pograć.Serio ,nie wiecie ,że Polska zacofana jest ,a w stanach to wszystko możliwe?............ale łach laugh.gif widzu laugh.gif

Te ,,prototypy,, są beznadziejne.Komu się nudziło i to ,,zaprojektował,,?
Moim faworytem jest nr 1 ,ten co przypomina kosz na śmieci ,ale nr 3 też jest dobry--,,mikser,, biggrin.gif
Ryo-San

czy mozecie panowie nie komentowac tego typu postów...dzieki takiemu komentowaniu robi sie strona offtopów....
W przyszlosci - radze nie komentowac tak prymitywnych postow - i tak mod je wywali..
OsciBosci

LOL ... prowokacja na 100%

buahaha totalny idota!!

a powracajac do PS3to miejmy nadzieje ze zostana na E3 zaprezentowane takze pierwsze gry, bo filmiki moga sobie w du.pe wsadzic za rok!!
Auron
Ciekawe czy ps2 umrze tak jak psx razem z nadejściem następnej generacjii, czy powoli będzie ustępywać miejsca?
T800
Ciekawe czy ps2 umrze tak jak psx razem z nadejściem następnej generacjii, czy powoli będzie ustępywać miejsca?

Myśle , że max. rok po premierze NEXT będą jeszcze wychodzić gry na obecne konsole , tak jak to było w przypadku PSX-a.
Berion

Myśle , że max. rok po premierze NEXT będą jeszcze wychodzić gry na obecne konsole , tak jak to było w przypadku PSX-a.

Syfne gry, trzeba by dodać... ...

Nie ma co płakać... Normalna kolej rzeczy; jedna generacja wymiera, następna dominuje
T800
No Sony twierdzi , że będzie supportować PS2 do 2008 roku.
Tylko , że pewnie gry będą wychodzić z częstotliwością 1-na na miesiąc (druga połowa 2006 - 2008) i to w dodatku takie średniaki , że nikomu sie nie będzie w nie chciało grać.
Ja sądzę , że jeśli nowe konsole wyjdą na początku roku 2006 to dobre gry na obecne systemy się skończą gdzieś na wakcje 2006. Jak z powyższego wynika przed posiadaczami PS2 i X-a jeszcze ponad półtora roku grania icon_twisted.gif . A później Pro Evolution Soccer umili czas czekania na przystępne ceny NNG , pewną przeróbkę biggrin.gif i pewnie na wakacje 2007 roku większość ludzi tego forum będzie miała nowe konsolki icon_twisted.gif .
Kenshin
i pewnie na wakacje 2007 roku większość ludzi tego forum będzie miała nowe konsolki icon_twisted.gif .

Mam nadzieje , chociaz ja poczekam troche dluzej zewzgledu na czytnik jaki SONY zainstaluje w PS3 , wole poczekac i miec nowszy model . [/b]
Jakim
W dodatku sony znowu eksperymentuje z czytnikiem. Blue Ray nie pasuje mi jako czytnik stabilny i nieawaryjny.
red2000
hmm wlasnie ciekawe czy te czytniki blu ray beda awaryjne ,tylko mam nadzieje ze nie tak jak bylo w przypadku u ps2 bo wtedy przesiade sie na xboxa 2 smile.gif
Kac_r
a wiadomo juz cos o zabezpieczeniach zwiazanych z ochrona przed piractwem ?

chociaz moim zdaniem same BR bedzie juz duzo bariera bo piraci szybko nie zaczna kopiowac tych plytek ... ale mi chodzi o jeszcze jakies kokretne zabezpieczenia...

pozdrawiam
Auron
Ciekawe cz w 2008 będzie ,,Na Ps3 to już nie ten sam klimat co na ps2. Tego nie da się powtórzyć, klimat giercowania zniknął razem z ps2..."
Analogicznie do dzisiejszego ,,Psx- to był klimat, nie to co teraz" biggrin.gif biggrin.gif
Berion
a wiadomo juz cos o zabezpieczeniach zwiazanych z ochrona przed piractwem ?  
chociaz moim zdaniem same BR bedzie juz duzo bariera bo piraci szybko nie zaczna kopiowac tych plytek ... ale mi chodzi o jeszcze jakies kokretne zabezpieczenia... [...]

Tradycyjnie, pewnie libcrypt (mam nadzieję, że nie Star Force tongue.gif ). A samych nagrywarek BD-R jeszcze długo nie będzie (dla zwykłych śmiertelników po przystępnej cenie).
Technologia droga... ...
SM1
http://www.ps2on.com/cgi-bin/veure_grafic....blue_disc01.jpg

patrzcie na to!!!!! oto BR DISC(54G) do PS3!!!!! zrób z tego pirata heheheheh
zbierajcie kasę na oryginały laugh.gif
Berion
http://www.ps2on.com/cgi-bin/veure_grafic....blue_disc01.jpg

patrzcie na to!!!!! oto BR DISC(54G) do PS3!!!!! zrób z tego pirata heheheheh
zbierajcie kasę na oryginały laugh.gif

8O Pierwszy raz na oczy widzę BD. Myślałem, że będzie to "normalny" nośnik bez "pancerza" wink.gif

Coś mi się widzi, że DVD-R BD będą droooooogie (a kiedy w ogóle powstaną i ile będzie kosztowac taka nagrytwarka?)... ... Wolałbym HD DVD icon_twisted.gif
neospiderman
Sądze że o sam nośnik nie ma się co przejmować. Będzie jak z DVD - na początku drogi i trudno dostępny ale po pewnym czasie staną się ogulnie dostępne. Pamiętacie jeszcze 3 lata temu DVD o ile dało się zdobyć to kosztowały kilka dyszek a dziś dwa zeta bez problemu.
A wiadomo że historia lubi się powtarzać - więc no problem według mnie.
ogqozo
No Sony twierdzi , że będzie supportować PS2 do 2008 roku.
Tylko , że pewnie gry będą wychodzić z częstotliwością 1-na na miesiąc (druga połowa 2006 - 2008) i to  w dodatku takie średniaki , że nikomu sie nie będzie w nie chciało grać.
Ja sądzę , że jeśli nowe konsole wyjdą na początku roku 2006 to dobre gry na obecne systemy się skończą gdzieś na wakcje 2006. Jak z powyższego wynika przed posiadaczami PS2 i X-a jeszcze ponad półtora roku grania icon_twisted.gif . A później Pro Evolution Soccer umili czas czekania na przystępne ceny NNG , pewną przeróbkę biggrin.gif i pewnie na wakacje 2007 roku większość ludzi tego forum będzie miała nowe konsolki icon_twisted.gif .

Nie ma nawet o czym dyskutować. Brzydkiej gry nikt nie kupi. Jaka była sprzedaż gier na SNESa (notabene wielu rewelacyjnych) po premierze PSXa?
FBI
Sony wie co robi , wrzucajac technologie blue ray zabezpieczy sie chociaz na 1 rok gora 2 lata przed piractwem , ale wrzucajac ten czytnik do nowej Ps3 czy to przypadkiem zabardzo nie zaboli mojego portfela hmm, I wonder ...
Berion
Sony wie co robi , wrzucajac technologie blue ray zabezpieczy sie chociaz na 1 rok gora 2 lata przed piractwem , ale wrzucajac ten czytnik do nowej Ps3 czy to przypadkiem zabardzo nie zaboli mojego portfela hmm, I wonder ...

Zdecydowanie więcej...
A Sony decyduje się nie tylko na ten czytnik ze wzgledu na piractwo...
Hela
Pewnie zaboli portfele nas wszystkich.....
SOAD
Dotychczas tylko się spekulowało, od wczoraj jednak już jest to oficjalne - Playstation 3 jako nośniki danych będzie wykorzystywało płyty w nowej technlogii Blue-ray (niebieskiego lasera), czyli tzw. Blu-ray Disc ROM (BD-ROM). Technoligia Blue-ray pozwala na zawarcie na płycie do sześciu (!) razu więcej danych niż na dwuwarstwowej płycie DVD. A to oznacza możliwość zaimplementowania do 54GB danych! Sony cały czas ciężko pracuje, by PS3 było kompatybilne wstecz. To oznacza, że musi mieć zdolność czytania zarówno płyt CD, DVD, jak i GD. Na razie nic w tej sprawie nie jest jeszcze potwierdzone.
Hela
54GB danych to na dwuwarstowym BR, bo zwykly to "tylko" 27BG danych!!
Kenshin
54GB danych to na dwuwarstowym BR, bo zwykly to \"tylko\" 27BG danych!!

tylko hehehe to wieksze jest od mojego HDD biggrin.gif
A.Z.BEST
A czy nikt z Was nie pamieta o takim czyms jak DVD Rip? Po prostu na PS3 bedzie BD Rip na DVD-R wink.gif. Proste jak budowa cepa. Czytnik bedzie musial czytac co trzeba. Jesli PS3 nie bedzie odtwarzac DVD, to sie wszyscy zdziwia. Na BD-R poczekamy 1-2 lata... identycznie jak to bylo w przypadku przejscia z CD-R na DVD-R w przypadku PS2.

A z tym ramem, to oni sa autentycznie poje.bani. To moze 2MB ultraszybkiej pamieci? ROTFL. Skoro procek bedzie szybki (ta... 100 razy szybszy niz P4 2.4 ROOOOTFL. Sony to fantastyczni bajarze), to bedzie wchlanial dane jak odkurzacz, a w tym czasie to RAM musi zapodawac dane, by procek mogl przerobic jak najwiecej. No dobra... ale co gdy RAM jest zapchany i nie moze podac wystarczajacej ilosci danych? Sony pakuje super szybkie lasery... ktore maja i tak setki razy wolniejsze transfery niz RAM. No a w koncu do RAMu z napedu sie pakuja dane... No dobra, ale przeciez kiedy RAM jest zapchany, procek nie ma co robic, a naped optyczny nie nadaza z zapelnianem RAMu dzieje sie po prostu katastrofa!! Takze moge powiedziec; dobra, oni wiedza lepiej. Ale ja wiem swoje wink.gif. To zawsze byla i bedzie bolaczka i ograniczenie procesorow konsol- pamiec RAM!

A dobry pomysl to mial dopiero MS z dyskiem w Xie- choc tylko polowicznie... Dysk gwarantuje transfery do pamieci RAM w duzo wiekszych predkosciach niz naped optyczny. Dlatego tez sa te 3 partycje cache w Xboxie. Gdyby nie one, to nie wiem jak by Fable chodzilo. To moze jakis inny rodzaj dosyc szybkiej pamieci RAM? Duzo wolniejszej od tej glownej, ale o duzo wiekszej pojemnosci- min. 512MB? Tym jest wlasnie dysk w Xie- cache'em dla samego RAMu, ale i tak jest za wolny... Wtedy mozna by bylo zrobic konsole bez HDD jako cache'u i na pewno byloby niezle, a nawet moznaby bylo zainstalowac powolny naped DVD. Taki dwuramowy system dawalby rade. Bo juz zdaje rade w przypadku GCNa, ktory ma 2 rodzaje pamieci. 16MB super szybkiej i reszta to ta powolna (albo odwrotnie tongue.gif). Mimo to jest za malo... No dobra, ale moze sie przeciez zdarzyc sytuacja analogiczna. Wolny naped, duzo RAMu i tez kapec. Wtedy wlasnie z pomoca przychodzilby RAM drugiego stopnia (ten wolny). Czytnik by jechal non stop ze swoja predkoscia wrzucajac dane do wolnego RAMu po prostu jak leci (a co zdolniejsi developerzy potrafiliby to jeszcze udoskonalic), a dopiero ten wolny RAM zapodawalby dane szybkiemu RAMowi, ktory mialby na okraglo, staly strumien danych- a w koncu i procesor- jednostka odpowiadajaca za przeliczanie. Tak przy okazji, na dowod znaczenia RAMu: przyjrzyjcie sie prockom Centrino pakowanym do notebookow. One maja 1MB (a moze 2MB, podczas gdy reszta prockow ma maks 512KB) pamieci podrecznej- czyli pamieci ktora trafia do rdzenia, w celu przeliczenia przez procesor i to wlasnie dzieki temu centrino miazdza pentiumy swoja moca. 1.8Ghz Centrino dziala jak P4 3.6. Dlaczego? Ano dlatego, ze caly czas ma co robic...

Wtedy mozna by bylo zrobic karty pamieci do sejwowania zamiast dysku- a to juz problem graczy by sobie memorke dokupic icon_twisted.gif . Kupujac PS2 liczycie cene konsoli, a zawsze zapominacie o ponad 100zl na memorke (dlatego Xbox jest super tani w porownaniu do PS2- bo ma hdd do sejwowania w cenie konsoli) ;P. Troche bezczelne rozwiazanie, ale memorki to tez dodatkowe zrodlo dochodow smile.gif. Tak wiec uwazam, ze Sony powinno sie mnie posluchac xD.

P.S. O ile istnieja jakies pamieci RAM o duzych pojemnosciach, ktore moznaby bylo wepchnac do konsol 3. generacji po malych kosztach. No ale Sony wie swoje i piekna grafe PS3 bedziemy ogladac na demach graficznych, ktore pokazuja moc procesora/ow, a nie pokazuja rzeczywistych osiagow w grach. Gry nadal beda chrupac z powodu RAMu a nie procka.
el ZAX
Ech, gdybac to se mozna. Sie zobaczy jak to bedzie z tym RAMem. Miejmy nadzieje ze Sony "wie co robi" (tiia). HaDek w konsoli powinien byc - Xbox wyznaczyl nowy standard cool.gif A co do napędu - jak dla mnie wyczepisty patent, takie GTA 4 bedzie moglo byc jeszcze wieksze niz San Andreas biggrin.gif Ciekawe co na to piraci, ale pewnie cos wymyslą (np. ripy na DVD, jak mówi AZBest, chociaz nie cierpie grac w okrojone wersje gier) smile.gif
Czekamy na oficjalne infosy!
Berion
@A.Z.BEST
Noooom, a HDD jeszcze powinny mieć "pamięci błyskowe" smile.gif

@Kenshin
- "Sony zaprezentuje w przyszłym miesiącu ośmiowarstwową płytę Blu-ray o pojemności 200 GB. Plany na najbliższą przyszłość to upowszechnienie czterowarstwowej 100 GB wersji w 2007 roku." -

I co ty na to? A dodam jeszcze, że juz sa płyty hologramowe mieszczące do 2TB... ... - może w PS4? smile.gif
nWo
to kto i kiedy da rade pomiescic cos na tych dyskach ?? przecierz minoł całe wieki zanik da sie wypełnic danymi te nosniki. grafika muzyka filmiki kod gry ... co oni jeszcze chca wtmyslec przecierz juz zadna rewolucja w grach sie nie wydarzy. Przejscie z gier 2D do 3D to jedyna jaka sie wydarzyla w ciagu ostatnich lat.
Berion
to kto i kiedy da rade pomiescic cos na tych dyskach ?? przecierz minoł całe wieki zanik da sie wypełnic danymi te nosniki. grafika muzyka filmiki kod gry ... co oni jeszcze chca wtmyslec przecierz juz zadna rewolucja w grach sie nie wydarzy. Przejscie z gier 2D do 3D to jedyna jaka sie wydarzyla w ciagu ostatnich lat.

He, he... Ja bym pomieścił i to nawet zaraz smile.gif
Ale tyle dla gry? Jeszcze duuużo upłynie wody w Wiśle zanim developer'rzy upachają na nich dane. Tu trzeba jeszcze zaznaczyć, że takie nosniki i tłocznie nie są "narazie" dostępne dla "zwykłych" obywateli.

A rewolucja na miare tej z przeskokiem pomiędzy 2d->3d jeszcze się może wydarzyć. I to conajmniej raz. Pomyśl tylko: gfx fotorealistyczna... Chociaż ta może przyjść stopniowo, a nie "na raz", ale ... ...
T800
A.Z.BEST
No dobra, ale przeciez kiedy RAM jest zapchany, procek nie ma co robic, a naped optyczny nie nadaza z zapelnianem RAMu dzieje sie po prostu katastrofa!!

Nie katastrofa , bo byłaby stop-klatka laugh.gif .
Nie ma czegoś takiego , że procek nie robi nic przez ułamek sekundy w konsolach(chyba , że w PC gdzie np. karta graficzna jest za szybka dla procesora). Nasze konsolki mają mało pamięci , ale dane musza być doczytywane tak aby procek pracował cały czas.
DOA czy to na PS2 czy na X-a się nie dogrywa , dogrywają się tylko gadki postaci przed walką. A skoro się nie dogrywa to wszystko siedzi w pamięci i nie ma czegoś takiego , że procesor nie ma co robić :wink: .
Nie dogrywają się też takie gry jak Q3 (FPP) jeżeli gramy na mapach multi , czyli z żywym przeciwnikiem. Takie mapy muszą całe siedzieć w RAMIE!

A do nowych konsol nie dostaniemy za dużo pamięci , bo niestety wpłynęłoby to na ich cenę. Ale będzie niesmak jeżeli mastępne konsolki będa posiadały podobną moc czysto obliczeniową co GSCUBE (jakieś 14-16 razy szybszy niż PS2 , a Ramu posiada 64 razy więcej niż czarnula. Wniosek jeden-w PS2 powinno siedzieć 128MB pamięci!) , a faktycznie zostaną wyposażone tylko w 256 MB pamięci operacyjnej (PS3 na dzień dzisiejszy 128MB laugh.gif laugh.gif laugh.gif ).
Niestety wszystko wskazuje na to , że jak napisał Azbeścik biggrin.gif , konsolki będą zawsze ograniczane przez pamięć icon_evil.gif .
sake45
sony ciska farmazony.to podsumowanie działu no bo przecież 1000 razy mocniejsza od ps2 ,ps3 nie będzie ,za konsole {ps3] moge dać 5 tys.zł pod warunkiem ze nowiuteńkie gierki będą chodziły po max.60 zł ,co do piractwa to sprawa jest jasna ,złamanie ps3 też będzie kwestią czasu.A propo piratów na ps2 ,jeśli dość znacznie obniża to trwałość konsoli to po (pipi) ją przerabiać tym bardziej że w niektórych sklepach te największe starsze hity na ps2 chodzą już po 40 ,50 zł a po drugie niektóre piraty mają taką jakość i są tak ścięte że aż się żygać chce
Berion
@sake45

Jak to po [cenzura]? A stac ciebie na powiedzmy kupno z ~30gier ? A ta "przeróbka" wcale "dość znacznie" nie obniża "trwałości" smile.gif
A co do piratów: na tłokach są bardzo dobrej jakości... Na DVD-+R nie ma sensu kupować. Korsarze nagrywają na najgorszych nośnikach (ze wzgledu na cenę), z prędkoscią Bóg jeden wie jaką... ...
PS: Co do ceny gier oryg. Powiedzmy, że dziś wychodzi MGS3... Mam czekać ~2,5 roku aż cena spadnie do 60zł? Śmieszne... ... ... EOT
A.Z.BEST
@A.Z.BEST
Noooom, a HDD jeszcze powinny mieć \"pamięci błyskowe\" smile.gif

Zycie byloby zbyt piekne wink.gif.

A.Z.BEST  
Cytat:  
No dobra, ale przeciez kiedy RAM jest zapchany, procek nie ma co robic, a naped optyczny nie nadaza z zapelnianem RAMu dzieje sie po prostu katastrofa!!  

Nie katastrofa , bo byłaby stop-klatka  .  
Nie ma czegoś takiego , że procek nie robi nic przez ułamek sekundy w konsolach(chyba , że w PC gdzie np. karta graficzna jest za szybka dla procesora). Nasze konsolki mają mało pamięci , ale dane musza być doczytywane tak aby procek pracował cały czas.  
DOA czy to na PS2 czy na X-a się nie dogrywa , dogrywają się tylko gadki postaci przed walką. A skoro się nie dogrywa to wszystko siedzi w pamięci i nie ma czegoś takiego , że procesor nie ma co robić  .  
Nie dogrywają się też takie gry jak Q3 (FPP) jeżeli gramy na mapach multi , czyli z żywym przeciwnikiem. Takie mapy muszą całe siedzieć w RAMIE!

No przeciez jasne, ze procesor odpoczywa na kilkusetmilionowe czesci sekundy wink.gif. Czyli na zera, hehe tongue.gif. Chodzi mi o brak strumienia nowych danych. Bo poki gra sie nie zawiesza to procki pracuja nad przerabianiem grafy non stop. Wyrazilem sie dosc "zaplatanie" i mylaco wink.gif.

Ja dalej obstaje za dwoma poziomami RAMu tongue.gif. Tania, powolna, duza i szybka, dobra, droga, ale niewielka ilosc. Powtarzam: GCN korzysta z takiego rozwiazania (tylko w nieco innych proporcjach) :>.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.