Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: PS3 - TUTAJ MOŻEMY KOMENTOWAĆ NEWSY!
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137
YETI
QUOTE(KILL @ 1 11 2006, 01:35) *

szkoda ze to tylko plotki, jest duzo osob (min ja) ktore nie mialy stycznosci z FF VII a z opowiadac kumpla wynika ze gra byla dobra...

nie była dobra tylko...CUDOWNA

IMO to tylko kwesta czasu kiedy FFVII zostanie zapowiedziany na PS3.
OsciBosci
QUOTE(Mastah27 @ 3 11 2006, 00:36) *

Road Rash

Wow marzenia sie spelniaja, szkoda tylko ze to EA.
puszkin
takie troche glupie pytanie:
kiedy jest premiera ps3 ?
neospiderman
QUOTE(xyz @ 3 11 2006, 12:47) *

takie troche glupie pytanie:
kiedy jest premiera ps3 ?

JAP 11.11.06
USA 17.11.06
EU 03.07
Forebode
Wiadomo moze cos o nastepnych partiach konsol na USA?
jasiumaster
QUOTE(Sokolov @ 4 11 2006, 10:27) *

Zdjęcia pudełek z grami i płyt Blu-ray TU smile.gif

Wg mnie bajerancki pomysł że pudełka są: mniejsze i cieńsze(slim) bo np dla mnie orginały z PS2 były zbyt grube wink.gif
KILL
QUOTE(jasiumaster @ 4 11 2006, 14:35) *

QUOTE(Sokolov @ 4 11 2006, 10:27) *

Zdjęcia pudełek z grami i płyt Blu-ray TU smile.gif

Wg mnie bajerancki pomysł że pudełka są: mniejsze i cieńsze(slim) bo np dla mnie orginały z PS2 były zbyt grube wink.gif

mam nadzieje ze przy roznych grach beda rozne kolory pudelek bo to biale jest paskudne blee...
Sokolov
Mi też sie spodobał pomysł, że pudełka są "slim". Będzie wiecej miejsca na półce tongue.gif smile.gif
KILL
QUOTE(Sokolov @ 4 11 2006, 16:06) *

Mi też sie spodobał pomysł, że pudełka są "slim". Będzie wiecej miejsca na półce tongue.gif smile.gif

heh przy cenach gier ( 250- 275zl ) to napewno zapelnisz cala pulke tongue.gif

to jest ladniutkie pudelko http://www.gameonly.pl/news/2006-09-18/991...39c9f3e24e0.jpg
Pyton
QUOTE(KILL @ 4 11 2006, 14:30) *

QUOTE(Sokolov @ 4 11 2006, 16:06) *

heh przy cenach gier ( 250- 275zl ) to napewno zapelnisz cala pulke tongue.gif

to jest ladniutkie pudelko http://www.gameonly.pl/news/2006-09-18/991...39c9f3e24e0.jpg

kto pracuje ten zapełni wink.gif zreszta bedzie takie cos jak platyna ninja.gif swoja droga tez popieram pudełka slim lepiej sie prezentuja niz grube opakowania dvd smile.gif
Zwyrodnialec
QUOTE(Enkidou @ 8 11 2006, 11:22) *

Noty z najnowszego numeru Dengeki:

Ridge Racer 7 (PS3, Bandai Namco): 100 / 95 / 90 / 100
Mobile Suit Gundam: Target in Sight (PS3, Bandai Namco): 90 / 90 / 85 / 80
Sega Golfclub Featuring Miyazato Family (PS3, Sega): 70 / 75 / 80 / 80
Genji: Kamui Souran (PS3, Sony): 75 / 60 / 70 / 80
Resistance: Jinrui Botsuraku no Hi (aka Fall of Man) (PS3, Sony): 90 / 90 / 100 / 100
Mahjong Kakutou Club (PS3, Konami): 80 / 80 / 85 / 75

Spadłem prawie z krzesła jak zobaczyłem ocenę RR7. laugh.gif Ciekawe czy ta gra rzeczywiście jest aż tak dobra. O Resistance już w ogóle nie mówię, bo amerykański i to na dodatek FPS z takimi ocenami zakrawa niemal na sensację.

Jeżeli RR7 dostaje takie noty , to dla nowego Burnout'a trzeba poszerzyć skalę do 200. ninja.gif
KILL
dla nie wtajemniczonych (np mnie) mozecie podac jak sie ta oceniaczka przedstawia ?? grafika/muzyka/grywalnosc/czas gry ?? i jak ktos wie to jeszcze jak to est w famitsu bo podawanie samych ocen nic nie mowi ...
Faustus
Są to cztery oceny od czterech różnych dziennikarzy, więc nie ma tu podziału na czas gry, grywalność czy oprawę a/v.
abradab75
QUOTE(YETI @ 8 11 2006, 15:53) *

EYE TOY PS3 ?
http://www.youtube.com/watch?v=ZwwbkzEACws

Normalnie RAPORT MNIEJSZOSCI

Faktycznie , skojarzenia z Raportem Mniejszości nasuwają się od razu.

swoją drogą to naprawdę niesamowicie wygląda (jeżeli to prawda oczywiście bo po znaku zapytania wnioskuję , że jeszcze nie zostało to nigdzie potwierdzone ?)

chętniej pomachałbym trochę takim gnatem zamiast sixaxisem ...
wortigern
czy mi sie wydaje czy w sobote jest premiera ps3 w japoni? 11 czy 17 listopada jest?
KILL
QUOTE(wortigern @ 9 11 2006, 11:40) *

czy mi sie wydaje czy w sobote jest premiera ps3 w japoni? 11 czy 17 listopada jest?

tak dobrze ci sie wydaje biggrin.gif , w nastepnym tygodniu bedzie wrzalo biggrin.gif, dowiemy sie dokladnie co boli ps3 i co nalezy poprawic ( kto sie zloy zee lasery beda sie topic tongue.gif )
wortigern
czuje ze bedzie wieeele ofiar tej premiery, 80k konsol na x00,000 chetnych ;].
Ural
QUOTE(KILL @ 20 08 2006, 11:01) *

QUOTE(styxq @ 18 08 2006, 13:42) *

to dobra nowina M$ od samegpo początku twierdzil ze dvd im wzupelnosci wystarcza dog gier i widac są konsekwentni mam nadzieje ze pokazam nam nieraz co mozna upchnąc na pozornie tak przestazaly nosnik.

M$ nie sciemnia tak jak panowie w Sony oni wiedza co mowia a nosnik DVD ( zwlaszcza 9GB dwywarstwowy) wystarczy na gry przez dlugi czas gdyz M$ nie pruznuje i wymysla coraz lepsze sposoby kompresji textur dzwieku , niedawno zaprezetowano demo gry zblizonej graficznie do DOOM3 zajmujace 300 kb smile.gif , nie mowie bo gry moga troche na tym ucierpiec ( powtarzalnosc textur na danym poziomie ) ale przynajmniej widac ze dzialaja a nie jak Sony przechwala sie jakie to potezne technologie nie posiadaja ... przez wiele lat bylem i dalej jestem fane a nawet fanbojem Sony ale niestety jak widze jak nieudolnie zaczyna postepowac ta firma to zal mi dupe sciska) nie bede juz wspominal o kopiowaniu cudzych pomyslow...

Nie masz pojęcia o czym piszesz. Demo które masz na mysli, nie miało 300kb, tylko mniej niż 100kb - chodzi o produkcję scenową .Kkrieger, którą nota bene swego czasu opisałem w swoim "blogu" http://banzai.gamephone.pl/index.php?optio...7&Itemid=64 - jest tam też plik do ściągnięcia jeśli ktoś chce. Domyślam się, że mówimy o tej samej produkcji, a nawet jeśli nie (w co wątpię), to nie ma to znaczenia. Kkrieger nie stosuje kompresji (jedynie standardową kompresję kodu) - chyba nie sądzisz, że grę pokroju Doom III da się upakować choćby w 2MB. Zastosowano stary i znany na scenie trik, mianowicie generowanie danych za pomocą kodu - na scenie są np. intra mające 256 bajtów (mieści się w tym muza i tunel 3d). Kkrieger zajmuje tak mało, bo wszystko jest generowane przez kod, czyli innymi słowy po uruchomieniu pliku exe, który ma 96kb, cała zawartość jest wyliczana wedle skomplikowanych wzorów i zapisywana na dysku twardym - w rzeczywistości ta produkcja zajmuje kilkaset MB - dopiero jak wygenerują się obiekty i inne duperele, to gra się odpali (dlatego cały proces uruchomienia programu trwa stosunkowo długo - nie pamiętam ile dokładnie, bo dawno tę grę odpalałem). Ponadto grafika nie jest taka jak w Doomie III - nawet nie jest zblżona - po prostu zastosowane są podobne efekty graficzne, natomiast obiekty bardziej przypominają pierwszego Quake'a. Tyle w kwestii formalnej. Natomiast co do nośnika, to już po tym co napisałem widać, że nie ma to racji bytu na X360 - bo po prostu gry muszą być robione jak na wersję Core, czyli wersję bez HDD - innymi słowy nie ma gdzie wrzucać wygenerowanych danych graficznych, muzycznych, itd. - te dane muszą już być na płytce. Ponadto ponieważ nie mówimy tutaj o kompresji, tylko skomplikowanych algorytmach, to gra pokroju Dooma 3 robiona w ten sposób pewnie miałaby cykl produkcji rzędu 10 lat. Są różne metody kompresji, ale kompresja z grubsza da nam tylko 50% oszczędności - zakładając, że nie decydujemy się na utratę jakości danych, tj. nie wrzucamy muzyki jako mp3, tekstur w gorszej jakości, itd. - zresztą nie nazwałbym tego do końca kompresją, bo kompresja nie powinna oznaczać utraty jakości danych, a mp3 i odpowiedniki to jest utrata jakości. Można więc upchać rzeczywiście ciut więcej na płytce DVD - nawet dwuwarstwowej, choć trzeba wziąć pod uwagę kwestię dekompresji (zajmuje ona czas), co oznacza dłuższe loadingi - niemniej nawet z tych niecałych 9GB nie wyciągnie się 50GB, czy 30GB - tym bardziej, że i na tamtych nośnikach można stosować przecież kompresję. Jeśli chcesz mieć idealny dźwięk audio w systemie Dolby Pro Logic II, tekstury w rozdzielczości pod 1080p, no to niestety - zajmuje to miejsce. Zwykła płyta DVD (nawet dwuwarstwowa), to za mało. Tomb Raider Legend zajmował już 9GB. A to dopiero początek. Przypominam, że początkowo na PS2 gry wychodziły na zwykłych CD i też ludzie się pukali w głowę. Wystarczy parę cut-scenek prerenderowanych w 1080p by mocno nadwątlić objętość takiej płytki. Że wykorzystanie tego wszystkiego to śpiewka przyszłości? Na pewno tak, ale i niedalekiej - stawiam, że za góra 2-3 lata producenci będą zapełniać te Blu-Raye - po prostu miejsca nigdy dosyć. Zresztą możliwe, że po prostu producenci będą wrzucać na początku dane nieskompresowane na płytki, a to będzie miało niebagatelne znaczenie przy loadingach, które jakoby na PS3 mają trwać po parę sekund - to by miało sens, bo nie trzeba dekompresować danych w locie. Ogólnie rzecz biorąc BD to świetne rozwiązanie - Microsoft po prostu chciał wcześnie wypluć konsolę na rynek - gdyby X360 wychodził teraz, to miałby czytnik HD - tylko rok temu technologia ta była zbyt droga (zresztą dalej jest), a Microsoft chciał sprzedawać X360 po atrakcyjnej cenie, co więcej zależało mu oczywiście na szybkiej produkcji konsoli, a z niebieskim laserem jak wiadomo są problemy i produkcja konsol trwałaby znacznie dłużej (jakby nie było, X360 to jedyny aktualnie next-gen na rynku). Microsoft postapił słusznie z własnego punktu widzenia, Sony z kolei postawiło na dzieło ambitne, jakim jest PS3 (nie można temu zaprzeczyć) - pytanie czy nie nazbyt ambitne. Moim jednak zdaniem czas będzie działał na korzyść PS3 - za te 3-4 lata zmienią się standardy - konsola Sony będzie je obsługiwać, zaś konsola MS niestety nie. Przy czym rzecz jasna za te 4 lata może już być w drodze trzeci Xbox... smile.gif

PS. sorry za odgrzanie wątka, ale akurat otworzyło mi się na wcześniejszej stronie i nie spojrzałem na daty przed postnięciem wink.gif.
Deadeye
nie mowiac juz o tym, ze kompresja jest niemal niemozliwa w przypadku gier ktore streamuja teren i oferuja mozliwosc podrozy w dowolnym kierunku - to wlasnie w tego typu grach pojemnosc nosnika ma najwieksze znaczenie.
Ficuś
tak dobrze ci sie wydaje , w nastepnym tygodniu bedzie wrzalo , dowiemy sie dokladnie co boli ps3 i co nalezy poprawic ( kto sie zloy zee lasery beda sie topic )

Też obstawiam wadliwe lasery plus przegrzewająca się konsola:)
Pyton
QUOTE(Ficuś @ 9 11 2006, 23:46) *

tak dobrze ci sie wydaje , w nastepnym tygodniu bedzie wrzalo , dowiemy sie dokladnie co boli ps3 i co nalezy poprawic ( kto sie zloy zee lasery beda sie topic )

Też obstawiam wadliwe lasery plus przegrzewająca się konsola:)

szczerze to watpie zeby cos było z laserem w koncu sa juz odtwarzacze bd i niesłyszałem zeby cos takeigo miało miejsce smile.gif ja obstawiam na przegrzewanie sie konsoli i problemy z tym właczaniem wink.gif
Ural
No a ja nie obstawiam przegrzewania się konsoli. Czemu? Bo wedle pierwszych relacji mediów PS3 jest cichsze od X360 i mniej się nagrzewa. Osobiście martwię się o laser, bo to jest rzecz, która prędzej czy później zawsze ulega awarii - po prostu taka już natura lasera.
Deadeye
QUOTE(ural @ 10 11 2006, 10:31) *

Bo wedle pierwszych relacji mediów PS3 jest cichsze od X360 i mniej się nagrzewa.

to chyba zle czytales tongue.gif konsola faktycznie jest cicha, ale przez to nagrzewa sie dosc mocno. ale nie jest to problem, tak samo jak w ps2slim - konsoli po prostu nie przeszkadzaja nieco wyzsze temperatury
Aem
Podobnie jak z E3 - zapewne seriwsy growe bedą pokazywać najświeższe newsy (video ?) z premiery PS3 w Japonii...

Gdzie będziecie sledzić ? I w przełożeniu na nasz czas, kiedy rozpocznie sie launch ?
McDrive
Takie pytanko mam. Otóż tu jest PS3 rozłożone na czynniki I i tu jest zdjątko RSX'a, więc pytanie moje co to jest to wokół rdzenia?? RAM??

http://pc.watch.impress.co.jp/docs/2006/1111/ps3_38.jpg

http://pc.watch.impress.co.jp/docs/2006/1111/ps3.htm
wortigern
raczej nie ram
McDrive
What the hell is this chip?? http://pc.watch.impress.co.jp/docs/2006/1111/ps3_34.jpg

Nie wiecie co to może być za... tenteges??
Macie jakieś teorie na ten temat??

A to co wykminił gościu z jednego forum o RSX:

This is all I could discover from them pictures:
Facts
The RSX still has 256 M Bytes of GDDR3 (Capable of running of speeds up to 700MHz)
The RSX still has a 128 bit bus to GDDR3.

Speculation
The PS3 memory cannot be expanded at a later date since it has no slots to take the extra memory. Anyway XDR memory is point to point (not bus based) so you would have to replace the existing memory with larger modules. The four chips next to the CELL look like they could be the XDR and they are soldered to PCB.

Verification of Facts stated:
The module that contains the RSX has 4 Samsung devices with the number K4J52324QC-SC14.
http://pc.watch.impress.c...1111/ps3_38.jpg

This number can be decoded as follows:
K = Samsung Memory
4 = Dram
J = GDDR3 SDRAM
52 = 512 M bits (with 8K/32ms refresh)
32 = Memory arranged as 32 bits
4 = 8 Banks
Q= Interface (VDD = 1.8V, VDDQ=1.8V)
C= 4th Gen.
S= Package Type (this isn’t a standard package so it can’t decode this value)
C= Commercial Normal
14= Speed of 1.429ns (700MHz)

Since the memory is organized as 32 bits per device and there are 4 of these devices we know the bus width is 128 bits (4x32). The maximum memory speed is given as 700MHz for this part.
Also 512M bits x 4 = 2048 M bits and 2048 M bits / 8 = 256 M bytes.
CELL7777
http://ruliweb2.dreamwiz.com/ruliboard/rea...s04&main=ps

juz sie niemoge doczekac az dostane swoja.
Emet
Jeszcze odnośnie tego: http://pc.watch.impress.co.jp/docs/2006/1111/ps3_34.jpg
Moze ktos się tutaj zna i potrafi coś wyczytać z tych oznaczeń?? huh.gif
Psychonaut
To numery chipa, ktore dla zwyklego smiertelnika nic nie znacza. Po prostu nazwa komponentu. A co to jest? Pewnie jakis mostek - polnocny czy poludniowy. Komputer, czy konsola to nie CPU + GPU, RAM i napedy, lecz tez i komponenty laczace to wszystko.

Ale nazwa GPU mnie prawde mowiac rozwalila. Dopiero teraz dotarlo do mnie, ze chip nazywa sie Reality Synthesizer.

Syntezator rzeczywistosci xD
Don_Pedro
"Konsole PlayStaion to moja pasja"... wywody Kena:

www.next-gen.com.pl
Forebode
http://boardsus.playstation.com/playstatio...mp;thread.id=34

zapis chatu z gosciem z Sony, nawet ciekawy.
Kevinus
To prawda ciekawy szkoda tylko ze nadal niepotwierdzil daty premiery konsoli w Europie >.<
McDrive
QUOTE(Kevinus @ 13 11 2006, 10:29) *

To prawda ciekawy szkoda tylko ze nadal niepotwierdzil daty premiery konsoli w Europie >.<

W marcu ma być podobno.
Don_Pedro
Nie podobno a na bank!

www.next-gen.com.pl
rad
QUOTE(Don_Pedro @ 13 11 2006, 19:30) *

Nie podobno a na bank!

www.next-gen.com.pl

Jesli o Sony chodzi, to na bank jest pewne tylko to, ze nic nie jest pewne.
Er_WolvEr
QUOTE(rad @ 13 11 2006, 21:37) *

QUOTE(Don_Pedro @ 13 11 2006, 19:30) *

Nie podobno a na bank!

www.next-gen.com.pl

Jesli o Sony chodzi, to na bank jest pewne tylko to, ze nic nie jest pewne.

Spoko, jeszcze tylko 4 miechy spekulacji smile.gif. Zresztado tego czasu połowa naprawde zainteresowanych z Europy bedzie miałą konsole tongue.gif Ludzie w Amerycje mają japońskie konsole już, to my (jako narodowość, czy tam kontynent ) możemy mieć amerykańskie - i nie mówcie mi że jest zakaz ;P Bo to są tylko ,,pogróżki troszczącego sie ojczulka " ;]
Mike
QUOTE(McDrive @ 11 11 2006, 13:26) *

Takie pytanko mam. Otóż tu jest PS3 rozłożone na czynniki I i tu jest zdjątko RSX'a, więc pytanie moje co to jest to wokół rdzenia?? RAM??

Pamieci GDDR3 Samsunga o czasie dostepu 1,4ns - takie same jak chociazby w GeForce 7600GT.
rad
Skoro PS3 miala juz swa premiere, wie ktos cos moze, nt ladowania sie gier? Ile trwa to gdy gramy na BD, ile na HDD? Byly juz kiedys jakies dane od Sony, ale wolalbym jednak fakty wyciagniete przez graczy.
saper39
Zna ktos moze dokładne wymiary kartonu od PS3?Są mi one potrzebne do obliczenia kosztu wysyłki paczki.
Er_WolvEr
QUOTE(saper39 @ 14 11 2006, 18:33) *

Zna ktos moze dokładne wymiary kartonu od PS3?Są mi one potrzebne do obliczenia kosztu wysyłki paczki.

Zrobimy tak - My sprubujemy zdobyć rozmiary pudełka, a Ty podajesz Swoje miejsce zamieszkania oraz nie bolokujesz dzwi wejściowych ;P My zdobywamy chipsy, paluszki i wódke, a Ty 6 dodatkowych kontrolerów do PS3 oraz 2 miesiące wolnego smile.gif
rad
QUOTE(Er_WolvEr @ 14 11 2006, 18:08) *

QUOTE(saper39 @ 14 11 2006, 18:33) *

Zrobimy tak - My sprubujemy zdobyć rozmiary pudełka, a Ty podajesz Swoje miejsce zamieszkania oraz nie bolokujesz dzwi wejściowych ;P My zdobywamy chipsy, paluszki i wódke, a Ty 6 dodatkowych kontrolerów do PS3 oraz 2 miesiące wolnego smile.gif

Przylaczam sie do akcji!
Ryo-San
QUOTE(saper39 @ 14 11 2006, 16:33) *

po co rozmiar kartonu do obliczenia kosztu wysylki ...zapewniam Ci ze waga bedzie bardziej przydatna...wymiary moga sie przydac jedynie do upewnienia sie czy paczka nie przekroczu limitu wymiarow - a jezeli mowimy o firmie kurieskiej np DHL to o takie limity nie musisz sie obawiac bo takowych w praktyce nie ma...w teorii sa - z tego co pamietam DHL ma limit do 1 tony i 2 metrow wysokosci czy jakos tak

QUOTE(Er_WolvEr)
My zdobywamy chipsy, paluszki i wódke, a Ty 6 dodatkowych kontrolerów do PS3 oraz 2 miesiące wolnego smile.gif

i gracie w picipolo na male bramki
zeby zaimportowac PS3 przy obecnych grach startowych, cenie, bardzo duzych kosztach wysylki(to wazy 5kg) dodatkowych oplatach celnych i vatu trzeba byc albo skoncznym naiwniakiem albo dosc majetnym czlowiekiem dla ktorego wyrzucienie ok 5-6 tys nie jest zadnym problemie
rad
QUOTE(Ryo-San @ 14 11 2006, 19:53) *

dosc majetnym czlowiekiem dla ktorego wyrzucienie ok 5-6 tys nie jest zadnym problemie

No wlasnie liczymy, ze saper takim czlowiekiem jest.
Bardziej zastanawia mnie, w co bysmy grali w tyle ludu? Bo chyba o turowym mp nie mowimy? Jesli tak to na co tyle padow.
saper39
QUOTE(Ryo-San @ 14 11 2006, 18:53) *

QUOTE(saper39 @ 14 11 2006, 16:33) *

po co rozmiar kartonu do obliczenia kosztu wysylki ...zapewniam Ci ze waga bedzie bardziej przydatna...wymiary moga sie przydac jedynie do upewnienia sie czy paczka nie przekroczu limitu wymiarow - a jezeli mowimy o firmie kurieskiej np DHL to o takie limity nie musisz sie obawiac bo takowych w praktyce nie ma...w teorii sa - z tego co pamietam DHL ma limit do 1 tony i 2 metrow wysokosci czy jakos tak

QUOTE(Er_WolvEr)
My zdobywamy chipsy, paluszki i wódke, a Ty 6 dodatkowych kontrolerów do PS3 oraz 2 miesiące wolnego smile.gif

i gracie w picipolo na male bramki
zeby zaimportowac PS3 przy obecnych grach startowych, cenie, bardzo duzych kosztach wysylki(to wazy 5kg) dodatkowych oplatach celnych i vatu trzeba byc albo skoncznym naiwniakiem albo dosc majetnym czlowiekiem dla ktorego wyrzucienie ok 5-6 tys nie jest zadnym problemie

Mysle ze konsola wyniesie mnie jakies 2000zl a wysyłka 200-300 zl + gra 60$ czyli ok 190zl.Razem 2500zl.Myslicie ze sie myle?Chcem wysyłać Polamer-em.
Ryo-San
QUOTE(saper39 @ 14 11 2006, 21:05) *

Mysle ze konsola wyniesie mnie jakies 2000zl a wysyłka 200-300 zl + gra 60$ czyli ok 190zl.Razem 2500zl.Myslicie ze sie myle?Chcem wysyłać Polamer-em.

lol - 2000 zl? na dzien dzisiejszy konsole schodza na ebayu po ok 1500 dolarow za wersje 60gb bez gry - zapewne do konca roku moze zejda ponizej tysiaka - wszystko zalezy od tego jak beda wygladaly nastepne rzuty konsol na rynek - ale do konca roku IMO cena bedzie totalnie zaporowa to po pierwsze...
200-300 zl za miedzynarodowa paczke o wadze ponad 5 kg? nie sadze...aha i radze ubezpieczyc paczke - to tez sporo kosztuje...

dodaj do tego jeszcze clo(3.5% wartosci sprzetu) i podatek Vat(22% wartosci sprzętu)....
tak wiec podliczajac to wszystko moge Ci powiedziec ze - niestety nie zmiescicsz sie w 2.5 tys
saper39
QUOTE(Ryo-San @ 14 11 2006, 21:14) *

QUOTE(saper39 @ 14 11 2006, 21:05) *

lol - 2000 zl? na dzien dzisiejszy konsole schodza na ebayu po ok 1500 dolarow za wersje 60gb bez gry - zapewne do konca roku moze zejda ponizej tysiaka - wszystko zalezy od tego jak beda wygladaly nastepne rzuty konsol na rynek - ale do konca roku IMO cena bedzie totalnie zaporowa to po pierwsze...
200-300 zl za miedzynarodowa paczke o wadze ponad 5 kg? nie sadze...aha i radze ubezpieczyc paczke - to tez sporo kosztuje...

dodaj do tego jeszcze clo(3.5% wartosci sprzetu) i podatek Vat(22% wartosci sprzętu)....
tak wiec podliczajac to wszystko moge Ci powiedziec ze - niestety nie zmiescicsz sie w 2.5 tys

Widze ze nie jest tak kolorowo jak myslałem i bede musiał poczekac jeszcze z rok chyba zanim nabede konsole za ok 2500 zl sad.gif
YETI
bedziesz musiał poczekac do marca
CheeseOfTheDay
Widze ze nie jest tak kolorowo jak myslałem i bede musiał poczekac jeszcze z rok chyba zanim nabede konsole

No ale przynajmniej za rok będziesz miał już w co grać na tym ps3 ;].
saper39
QUOTE(YETI @ 15 11 2006, 11:30) *

bedziesz musiał poczekac do marca

W marcu będzie premiera Europejska(czy ktos jeszcze mysli ze Polska lezy w Europie? smile.gif )Ceny w Polsce bedą bardzo zawyżone.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.