QUOTE(Forebode @ 2 12 2006, 03:15)

QUOTE(GMB @ 1 12 2006, 21:04)

IMO jeśli ktoś uważa że Ken Kutaragi jest nieinteligentny to gratuluje trzeźwego myślenia (ironia). Playstation wygrało z Segą Saturn, PS2 zmiotło Dreamcasta i wygrało wojne konsolową z Xboxem. To mówi samo za siebie.
z sega - zgoda. z dc - zgoda. Ale z xboxem? LOL a skad masz takie wiadomosci, bo mi sie wydaje ze konsolki trzymaly rowny poziom, raz jedna miala przewage, raz druga, ale nie mozna powiedziec ze PS2 wygralo...
Nie no, to chyba dow(pipi)? PS2 sprzedało się w nakładzie ponad 111 milionów, a Xbox 24 miliony. Sprawa chyba jednoznaczna. W Japonii np. Xbox w ogóle nie istniał i dalej nie istnieje (sprzedaż na poziomie ok. 2000 tygodniowo - tyle co nic), a w USA PS2 po dziś dzień się lepiej sprzedaje niż X360. Dla porównania w październiku w USA sprzedało się 242 tys. X360, przy 250 tys. PS2, we wrześniu 288 tys. X360 przy 359 tys. PS2, itd., itd...
Zresztą proszę - niebieska kreska to sprzedaż Xboxa w USA, żółta, to sprzedaż PS2:
http://www.vgcharts.org/usaconscomps.php?n...=PS2&type=0Sprawa chyba zatem jasna.
QUOTE(GMB @ 1 12 2006, 21:04)

Jeśli ktoś pisze że lipa bo PS3 jest droższe od X360 to też mnie dziwi. Jest droższe bo jest poprostu lepsze. Już nie mówie tutaj o mocy, ale jak wiemy PS3 to najtańszy odtwarzać dysków Blu-Ray to raz, dwa posiada większy dysk a trzy że jest poprostu bardziej zaawansowany technologicznie.
BTW PS2 też tanie nie było przy premierze a jednak potem tej konsoli wiodło się coraz lepiej na rynku. Już tam Ken dobrze wie co robi
To co piszesz ma duzo sensu ale:
PS3 jest drozsze, ale i lepsze technologicznie, to fakt. Tylko ze jak dla mnie to w tej chwili PS3 kupuja sami napalency lub po prostu ludzie ktorzy nie mysla logicznie (jedno nie wyklucza drugiego). Co z tego ze PS3 jest lepsza skoro moim zdaniem przez najblizszy rok, dwa, nie bedzie widac roznicy miedzy grami na xO a tymi na PS3. Przez ten czas konsola stanieje i poza tym zapewne bedzie prezentowac lepszy power w grach w porownianiu z konkurencja. Ale to bedzie wtedy kiedy juz podenieta opadnie i bedzie mozna sobie pojsc spokojnie do sklepu i bez kolejki zakupic swoj egzemplarz. Po mniejszej cenie... Aha no i polecam obejrzec
TEN filmik, ktory prezentuje porownanie COD3 na 3 next-geny. Moze ja sie nie znam, ale jak dla mnie to wersja na xO wyglada troszke lepiej.
Przy wyższych cenach czytników BluRay, choćby z tego powodu PS3 jest korzystnym zakupem. Ludzie ponadto kupują konsole na zapas, tj. wiedzą bardzo dobrze, że w perspektywie będą na to świetne gry. A że na początku kupują napaleńcy? Przecież tak zawsze jest przy starcie systemu - przy konsolach innych producentów w kolejkach sterczą albo napaleńcy, albo tacy jak Ty, którzy chcą odsprzedać. I co w tym złego? "Normalni" ludzie zaczynają kupować konsole zawsze gdy te mocno stanieją. Tak było zawsze i tak będzie dalej i sam sobie na to zresztą odpowiadasz.
Akurat można sobie myśleć o Kutaragim co się chce, ale jakby nie było to on jest ojcem PlayStation i gdyby nie on, to tej konsoli w ogóle by nie było. Dlatego debilem reczej nie jest i wie co robi - nawet jeśli dla nas szaraków niektóre posunięcia nie zawsze są zrozumiałe

.