Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: PS3 - TUTAJ MOŻEMY KOMENTOWAĆ NEWSY!
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137
Blim
QUOTE(ani @ 27 11 2006, 20:12) *

Kocham elektronikę w czarnych lśniacych,tandetnych plastikowych obudowach. laugh.gif

http://cache.kotaku.com/assets/resources/2006/11/ps3dust.jpg

http://cache.kotaku.com/assets/resources/2...ustyfingers.jpg

- Kotaku

Po miesiącu,dziura i ślizgacze przyjmujące dysk padną/zaczną syfić płyty arrow.gif question.gif

Gość to ewidentny brudas, ale fakt faktem ze paluchy będzie na obudowie od PS3 widać. A tego nie znoszę. wacko.gif
Er_WolvEr
QUOTE(Blim @ 27 11 2006, 22:25) *

Kocham elektronikę w czarnych lśniacych,tandetnych plastikowych obudowach. laugh.gif

- Kotaku

Po miesiącu,dziura i ślizgacze przyjmujące dysk padną/zaczną syfić płyty arrow.gif question.gif

Gość to ewidentny brudas, ale fakt faktem ze paluchy będzie na obudowie od PS3 widać. A tego nie znoszę. wacko.gif

Osobiście uważam, iż lepiej by było, gdyby taki rodzaj materiału z którego zbudowana jest PS3jkowa obudowa zastosowano tylko w wersjach Białej / poprostu nieciemnej PS3jki. Z tego co słyszałem NDSLite we wszystkich kolorach oprucz czarnego ma materiał PSPkowo podobny, a w czarnym chropowatą powierzchnie ( tak słyszałem), to samo lepsze by bylo w PS3jkach. Niech wreszcie pujdzie pełną parą produkcja PS3jek, to może po kilku partiach za czną myśleć nad białą PS3jką ( chociazby na LAuch w Europie). Było by IMO giteres.
uhr
QUOTE(Mendrek @ 26 11 2006, 22:59) *

Maly offtop, ale chcialbym zauwazyc iz powstaje na X360 i Windows Viste gra w ktora beda mogli grac ludzie na konsoli i na PC-cie. Chodzi o Shadowrun. Jestem ciekaw jak rozwiaza tam kwestie roznic w kontrolerach.

Czy w Halo nie dało się grać między pc, a x'em ?
Er_WolvEr
QUOTE(uhr @ 28 11 2006, 00:15) *

Maly offtop, ale chcialbym zauwazyc iz powstaje na X360 i Windows Viste gra w ktora beda mogli grac ludzie na konsoli i na PC-cie. Chodzi o Shadowrun. Jestem ciekaw jak rozwiaza tam kwestie roznic w kontrolerach.

Nie dało sie. Możłiwość łączenia subkultur graczowych w jednej grze dopiero nastanie gdy nadejdzie wypaśna, wyczekiwana Vista. Ej, która minka wyraża zgredowatą ironię smile.gif? To jak ktoś zna taką, to niech sobie w myślach w tym miejscu wstawi.
signap
QUOTE(uhr @ 27 11 2006, 22:15) *

jedynie z PC mozna zagrac na X1 w Quake, 2 i 3
GMB
QUOTE(YETI @ 28 11 2006, 16:38) *

Buhaha. HDTV pełną gębą! LuuuL laugh.gif laugh.gif laugh.gif
abradab75
wygląda na jakąś "głęboką " Rosję...
Konar$ky
QUOTE(YETI @ 28 11 2006, 16:38) *

http://ziza.ru/other/112006/24/pics/04_pics_73276.jpg
laugh.gif

Buhaha. HDTV pełną gębą! LuuuL laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Co się śmiejesz. Przynajmniej wiesz jak by wyglądało moje granie na piesfri biggrin.gif No dobra troszke przesadzam, ale nie byłoby zbytniej różnicy między tym telewizorkiem, a moim 20-calowym Elemisem sprzed 10 lat.
kotlet_schabowy
QUOTE(Blim @ 27 11 2006, 20:25) *

- Kotaku

Rzeczywiście trzeba być flejtuchem, żeby w takim stanie trzymać konsolę, dlatego nie są dla mnie te zdjęcia szokujące i znaczą źle jedynie o ich autorach (zresztą i tak pewnie specjalnie nie przecierali, by "wrzucić na neta zdjęcia, jak to PS3 się brudzi").
Z drugiej strony Blim, to skąd się wezmą odciski ? Po co dotykać konsoli gdzie indziej niż w przyciski power eject i inne ? Nie ma co się przejmować zbytnio, nawet jak raz na dzień się weźmie szmatkę i zrobi dwa ruchy, to nie jest chyba problem duży.
YETI
QUOTE(GMB @ 28 11 2006, 21:12) *

PS3 się grzeje

http://gry.onet.pl/wia_item.html?DB=120&ITEM=1441153

huh.gif huh.gif huh.gif

Może to nawet dobrze że poczekamy do marca tongue.gif tongue.gif tongue.gif

onet wiarygodne źródło, niech mi ktos pokaze taki news na GS, IGN lub 1up
Forebode
wiadomo juz cos kiedy idzie nastepna partia do USA?
Deadeye
QUOTE(Forebode @ 29 11 2006, 00:26) *

wiadomo juz cos kiedy idzie nastepna partia do USA?

druga miala isc w ten piatek (ktory juz byl), ale jakos nie slyszalem nic zeby byla.
YETI
dostawa była, oczywiscie w ten sam dzien zabrakło PS3
Trzcina
Jakies link do tej informacji by sie przydal, bo liczniki na 'nextgenwars' czy jakkolwiek sie to nei nazywam, dalej wskazuja to samo.

Mialo byc 500 000 sztuk, liczniki pokazuja 350 000, wiec gdzie te pozostale 150 000? I nie mowcie ze na 'e-bay'u' bo nawet te z ebay zostaly sprzedane i powinny byc uwzglednione ;p
jasiumaster
Ciekawe ilu pracowników Sony sprzedaje na e-bay'u icon_wink.gif
YETI
QUOTE(Trzcina @ 29 11 2006, 19:25) *

Mialo byc 500 000 sztuk, liczniki pokazuja 350 000, wiec gdzie te pozostale 150 000?

miało byc 500 ale wyprodukowali tylko 350
oto cała tajemnica wink.gif
Deadeye
QUOTE(YETI @ 29 11 2006, 21:32) *

QUOTE(Trzcina @ 29 11 2006, 19:25) *

Mialo byc 500 000 sztuk, liczniki pokazuja 350 000, wiec gdzie te pozostale 150 000?

miało byc 500 ale wyprodukowali tylko 350
oto cała tajemnica wink.gif

bestbuy (czy jakas inna duza siec sklepow, juz nie pamietam tongue.gif) dostalo juz druga dostawe, i lacznie to jest 350 000? albo te wyniki na nextgenwars.com sa zanizone, albo sony faktycznie ma spore problemy z produkcja ps3...
Blim
QUOTE(Deadeye @ 30 11 2006, 08:43) *

bestbuy (czy jakas inna duza siec sklepow, juz nie pamietam tongue.gif) dostalo juz druga dostawe, i lacznie to jest 350 000? albo te wyniki na nextgenwars.com sa zanizone, albo sony faktycznie ma spore problemy z produkcja ps3...

nextgenwars.com działa na zasadzie statystyki, nigdy dokładnie nie podaje ile konsol się sprzedało. Dane rosną nieustannie w tempie określonym przez sprzedaż w ostatnich dniach/tygodniach, a po opublikowaniu przez producentów oficjalnych danych na temat sprzedaży zostają zaktualizowane po czym dalej rosną w swoim własnym tempie. Są to cyferki czysto obrazowe, nie ma co się nimi sugerować.
GMB
QUOTE(Zeratul @ 1 12 2006, 21:17) *

biggrin.gif z deszczu pod rynne... biggrin.gif nareszcie Kutaragi nie bedzie wiecej partaczyl, teraz popartaczy Hirai... lol sony mogloby sobie najac w koncu jakis dobrych CEO zamiast pakowac dalej kase w tych balwanow... to wszystko IMO

http://www.nytimes.com/2006/12/01/technolo...amp;oref=slogin

IMO jeśli ktoś uważa że Ken Kutaragi jest nieinteligentny to gratuluje trzeźwego myślenia (ironia). Playstation wygrało z Segą Saturn, PS2 zmiotło Dreamcasta i wygrało wojne konsolową z Xboxem. To mówi samo za siebie.
Jeśli ktoś pisze że lipa bo PS3 jest droższe od X360 to też mnie dziwi. Jest droższe bo jest poprostu lepsze. Już nie mówie tutaj o mocy, ale jak wiemy PS3 to najtańszy odtwarzać dysków Blu-Ray to raz, dwa posiada większy dysk a trzy że jest poprostu bardziej zaawansowany technologicznie.
BTW PS2 też tanie nie było przy premierze a jednak potem tej konsoli wiodło się coraz lepiej na rynku. Już tam Ken dobrze wie co robi
Deadeye
QUOTE(Zeratul @ 1 12 2006, 21:17) *

biggrin.gif z deszczu pod rynne... biggrin.gif nareszcie Kutaragi nie bedzie wiecej partaczyl, teraz popartaczy Hirai... lol sony mogloby sobie najac w koncu jakis dobrych CEO zamiast pakowac dalej kase w tych balwanow... to wszystko IMO

http://www.nytimes.com/2006/12/01/technolo...amp;oref=slogin

pomijajac juz wszystko to raczej nei jest usuniecie kutaragiego tylko jego awans smile.gif
Forebode
QUOTE(GMB @ 1 12 2006, 21:04) *

IMO jeśli ktoś uważa że Ken Kutaragi jest nieinteligentny to gratuluje trzeźwego myślenia (ironia). Playstation wygrało z Segą Saturn, PS2 zmiotło Dreamcasta i wygrało wojne konsolową z Xboxem. To mówi samo za siebie.

z sega - zgoda. z dc - zgoda. Ale z xboxem? LOL a skad masz takie wiadomosci, bo mi sie wydaje ze konsolki trzymaly rowny poziom, raz jedna miala przewage, raz druga, ale nie mozna powiedziec ze PS2 wygralo...

Jeśli ktoś pisze że lipa bo PS3 jest droższe od X360 to też mnie dziwi. Jest droższe bo jest poprostu lepsze. Już nie mówie tutaj o mocy, ale jak wiemy PS3 to najtańszy odtwarzać dysków Blu-Ray to raz, dwa posiada większy dysk a trzy że jest poprostu bardziej zaawansowany technologicznie.
BTW PS2 też tanie nie było przy premierze a jednak potem tej konsoli wiodło się coraz lepiej na rynku. Już tam Ken dobrze wie co robi

To co piszesz ma duzo sensu ale:

PS3 jest drozsze, ale i lepsze technologicznie, to fakt. Tylko ze jak dla mnie to w tej chwili PS3 kupuja sami napalency lub po prostu ludzie ktorzy nie mysla logicznie (jedno nie wyklucza drugiego). Co z tego ze PS3 jest lepsza skoro moim zdaniem przez najblizszy rok, dwa, nie bedzie widac roznicy miedzy grami na xO a tymi na PS3. Przez ten czas konsola stanieje i poza tym zapewne bedzie prezentowac lepszy power w grach w porownianiu z konkurencja. Ale to bedzie wtedy kiedy juz podenieta opadnie i bedzie mozna sobie pojsc spokojnie do sklepu i bez kolejki zakupic swoj egzemplarz. Po mniejszej cenie... Aha no i polecam obejrzec TEN filmik, ktory prezentuje porownanie COD3 na 3 next-geny. Moze ja sie nie znam, ale jak dla mnie to wersja na xO wyglada troszke lepiej.
C1REX
QUOTE(Forebode @ 2 12 2006, 02:15) *

PS3 jest drozsze, ale i lepsze technologicznie, to fakt. Tylko ze jak dla mnie to w tej chwili PS3 kupuja sami napalency lub po prostu ludzie ktorzy nie mysla logicznie (jedno nie wyklucza drugiego). Co z tego ze PS3 jest lepsza skoro moim zdaniem przez najblizszy rok, dwa, nie bedzie widac roznicy miedzy grami na xO a tymi na PS3. Przez ten czas konsola stanieje i poza tym zapewne bedzie prezentowac lepszy power w grach w porownianiu z konkurencja. Ale to bedzie wtedy kiedy juz podenieta opadnie i bedzie mozna sobie pojsc spokojnie do sklepu i bez kolejki zakupic swoj egzemplarz. Po mniejszej cenie... Aha no i polecam obejrzec TEN filmik, ktory prezentuje porownanie COD3 na 3 next-geny. Moze ja sie nie znam, ale jak dla mnie to wersja na xO wyglada troszke lepiej.

Dobrze napisane.
Kupowanie konsoli zaraz po premierze to bardzo często jest przejaw głupoty/szpanu.

X360 sobie też niedawno kupiłem.

Natomiast ten filmik COD3 niewiele mówi. Jedyne co pokazuje, to jak pecetowa firma radzi sobie z rożnymi systemami. Na x360 musi dobrze wyglądać, bo na to się najłatwiej pisze. I to jest siłą x-a.

Na ładne gry na ps3 będziemy musieli poczekać, aż wydadzą coś wielkie japońskie firmy.
Ural
QUOTE(Forebode @ 2 12 2006, 03:15) *

z sega - zgoda. z dc - zgoda. Ale z xboxem? LOL a skad masz takie wiadomosci, bo mi sie wydaje ze konsolki trzymaly rowny poziom, raz jedna miala przewage, raz druga, ale nie mozna powiedziec ze PS2 wygralo...

Nie no, to chyba dow(pipi)? PS2 sprzedało się w nakładzie ponad 111 milionów, a Xbox 24 miliony. Sprawa chyba jednoznaczna. W Japonii np. Xbox w ogóle nie istniał i dalej nie istnieje (sprzedaż na poziomie ok. 2000 tygodniowo - tyle co nic), a w USA PS2 po dziś dzień się lepiej sprzedaje niż X360. Dla porównania w październiku w USA sprzedało się 242 tys. X360, przy 250 tys. PS2, we wrześniu 288 tys. X360 przy 359 tys. PS2, itd., itd...

Zresztą proszę - niebieska kreska to sprzedaż Xboxa w USA, żółta, to sprzedaż PS2:

http://www.vgcharts.org/usaconscomps.php?n...=PS2&type=0

Sprawa chyba zatem jasna.

To co piszesz ma duzo sensu ale:

Przy wyższych cenach czytników BluRay, choćby z tego powodu PS3 jest korzystnym zakupem. Ludzie ponadto kupują konsole na zapas, tj. wiedzą bardzo dobrze, że w perspektywie będą na to świetne gry. A że na początku kupują napaleńcy? Przecież tak zawsze jest przy starcie systemu - przy konsolach innych producentów w kolejkach sterczą albo napaleńcy, albo tacy jak Ty, którzy chcą odsprzedać. I co w tym złego? "Normalni" ludzie zaczynają kupować konsole zawsze gdy te mocno stanieją. Tak było zawsze i tak będzie dalej i sam sobie na to zresztą odpowiadasz.

Akurat można sobie myśleć o Kutaragim co się chce, ale jakby nie było to on jest ojcem PlayStation i gdyby nie on, to tej konsoli w ogóle by nie było. Dlatego debilem reczej nie jest i wie co robi - nawet jeśli dla nas szaraków niektóre posunięcia nie zawsze są zrozumiałe wink.gif.
Forebode
QUOTE(ural @ 2 12 2006, 06:12) *

Akurat można sobie myśleć o Kutaragim co się chce, ale jakby nie było to on jest ojcem PlayStation i gdyby nie on, to tej konsoli w ogóle by nie było. Dlatego debilem reczej nie jest i wie co robi - nawet jeśli dla nas szaraków niektóre posunięcia nie zawsze są zrozumiałe wink.gif.

no wlasnie Kutaragi nie jest glupi. I dlatego bardzo latwo mu robic w chu.ja mniej rozgarnietych ludzi od niego. Wszystko opiera sie i opieralo glownie na swietnym PR no i sile reklamy. Oczywiscie pomogl mu tez sukces PSX'a bo tym samym zdobyl sobie rzesze fanow i stal sie bozkiem. Zobaczymy, ja przeciwko PS3 nic nie mam ale tez nie wierze w dobre intencje usmiechnietego zoltka. Albo to ja jestem chorobliwie podejrzliwy.
Albert Wesker
a ja wierze temu kolesiowi tylko z jednego powodu: on po prostu chce zarobic, gdyby ps3 bylo takie slabe jak niektorzy sugeruja to po pierwszym szale sprzedaz spadnie niemal do zera a tym samym Kutaragi nie zarobi ani $, na co na 100% nie pozwoli smile.gif i tylko chec zarobku dlugoterminowego przekonuje mnie o tym ze ps3 nie zawiedzie smile.gif
GMB
QUOTE(Forebode @ 1 12 2006, 21:04) *

Aha no i polecam obejrzec TEN filmik, ktory prezentuje porownanie COD3 na 3 next-geny. Moze ja sie nie znam, ale jak dla mnie to wersja na xO wyglada troszke lepiej.

Widziałem już ten filmik pare razy. Nawet pobrałem go w HD na dysk. Może mam zły wzrok ale ja tu jakoś ogromnych różnic nie widze. Raz widze ładniejsze tekstury na X360 a zaraz potem widze je na PS3. Wogóle nie wiem czy zauważyliście ale gry na X360 mają niski kontrast na tych filmikach. Na PS3 więcej widać.

Jest taki jeden moment w tym filmiku jak jadą Jeepem. Na X360 jest ciemność a na PS3 zachodzące słońce przebija się przez korony drzew powodując fajny efekt smugi. Jeśli chodzi o tekstury to w tym filmiku na X360 są momentami nieco wyraźniejsze niż na PS3 ale pamiętajmy że ta gra jest multiplatformowa i pisany jest jeden engine na wszystkie nextgeny. A że devolper jest typowo PCtowy to nie widze w tym nic dziwnego że na X360 łatwiej im stworzyć gre
Blim
To nie jest kontrast, kontrast nie ma nic do tego, po prostu oświetlenie jest inaczej skonstruowane niż w przypadku PS3.
GMB
QUOTE(Blim @ 2 12 2006, 10:53) *

To nie jest kontrast, kontrast nie ma nic do tego, po prostu oświetlenie jest inaczej skonstruowane niż w przypadku PS3.

Skoro tak to IMO na PS3 lepiej to wygląda. Więcej szczegółów poprostu widać. Ta ciemność na X360 być może nie jest przypadkowa. Maskuje niedociągniecia tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Blim
QUOTE(GMB @ 2 12 2006, 12:02) *

QUOTE(Blim @ 2 12 2006, 10:53) *

Skoro tak to IMO na PS3 lepiej to wygląda. Więcej szczegółów poprostu widać. Ta ciemność na X360 być może nie jest przypadkowa. Maskuje niedociągniecia tongue.gif tongue.gif tongue.gif

Heh nie powiem żebym się z tym zgadzał, ale teoria doprawdy interesująca wink.gif.
Ural
QUOTE(Forebode @ 2 12 2006, 07:51) *

QUOTE(ural @ 2 12 2006, 06:12) *

no wlasnie Kutaragi nie jest glupi. I dlatego bardzo latwo mu robic w chu.ja mniej rozgarnietych ludzi od niego. Wszystko opiera sie i opieralo glownie na swietnym PR no i sile reklamy. Oczywiscie pomogl mu tez sukces PSX'a bo tym samym zdobyl sobie rzesze fanow i stal sie bozkiem. Zobaczymy, ja przeciwko PS3 nic nie mam ale tez nie wierze w dobre intencje usmiechnietego zoltka. Albo to ja jestem chorobliwie podejrzliwy.

No ok, tylko to co piszesz jest trochę głupie. Jak można wierzyć w intencje marketingowców, sprzedawców, itd. - tzn. co, Kutaragiemu nie wierzysz, a wierzysz Iwacie, albo Moore'owi, czy Gatesowi? wink.gif Każdy z nich tak samo chce wcisnąć innym swój produkt, korzysta tylko z innych metod by dojść do tego celu. Osobiście do wszystkich wypowiedzi takich ludzi podchodzę z dystansem, ale też należytym szacunkiem. Kupuję to co chcę, a nie to co chcą mi wtrynić marketingowcy, czy przedstawiciele koncernów. Niemniej podziwiam i Iwatę i Kutaragiego i Gatesa - a już zwłaszcza tego ostatniego. Ludzie Gatesa nie lubią, ale prawda jest taka, że jest jednym z nalepszych managerów i wizjonerów na świecie i jest genialnym fachowcem jeżeli chodzi o sprzedaż własnych produktów. Dlatego wszystkim trzem należy się szacun, a to, czy ich metody się nam podobają, czy nie, to już zupełnie inna bajka smile.gif.
SM1
PS3 pierwsze wrażenia:)
http://www.gameonly.pl/publicystyka/201?si...0dd5132026dd01e
GMB
http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=80998

Spójrzcie na czwartą fote. Nie moge powiedzieć że ta roślinność prezentuje wysoki poziom. Aczkolwiek uważam że reszta gry wymiata konkretnie. Chciałem tylko zapytać się kogoś kto ma pojęcie czy to może być wina 256 RAM w PS3. No bo to jest tak: X360 ma 512 RAM ale PS3 też ponieważ drugie 256 ma to systemowe. I moje pytanie brzmi czy kosnola do obróki grafiki może korzystać tylko z tych 256 graficznej czy może sobie przechowywać tekstury także w tej systemowej pamieci RAM? Inna sprawa że na grafice PS3 ma XDR RAM który jest najbardziej zaawansowanym RAMem obecnie.
Blim
QUOTE(GMB @ 2 12 2006, 21:33) *

Swoją drogą bardzo rzetelna recenzja zwykłego gracza.
"I know some members will not agree with me and that is fine. This is ONLY my opinion."
Trzcina
Nie zgadzam sie z tym co mowisz. Chodzi o rzetelnosc.

Jezeli z jednej strony mowi ze Prey i Half Life 2 wygladaja lepiej niz resistance, a z drugiej dodaje ze ghost recon i KAMEO (SIC!) wygladaja LEPIEJ NIZ COKOLWIEK DO TEJ PORY NA PC, to troche cos nie teges jest. Zwlaszcza ze byly juz i filmiki i screeny, ktore udowodnily jak moze wygladac resistance... Nie wspominajac o tym ze wielu ludzi uwazalo ze gnieniegdzie dorownuje GoW... Tak wiec, z rzetelnoscia informacji ma chlopak problem.

Aczkolwiek tv ma wypasny ;] A poza tym pustu w pokoju tongue.gif

Blim
No tak, ale gościu pewnie nawet w Resistance nie doszedł do 2 levelu, a wszędzie się mówi o tym, że gra "rozkręca się" wraz z kolejnymi etapami. wink.gif Więc w tym punkcie może być mało obiektywny.
Trzcina
Dlatego za malo rzetelne uwazam recenzje 'po 20 godzinach uzywania konsoli'.

Z grami jest inaczej niz z filmami, gdzie jakosc obrazu i dzwieku sie nie zmienia w trakcie i wystarcza 3 minuty na ocene co i jak.

Ural

X360 ma 512 RAM ale PS3 też ponieważ drugie 256 ma to systemowe. I moje pytanie brzmi czy kosnola do obróki grafiki może korzystać tylko z tych 256 graficznej czy może sobie przechowywać tekstury także w tej systemowej pamieci RAM? Inna sprawa że na grafice PS3 ma XDR RAM który jest najbardziej zaawansowanym RAMem obecnie.

No i sam sobie w zasadzie odpowiedziałeś wink.gif. Konsola może sobie teoretycznie przerzucać dane dość dowolnie, ale to już trzebaby też się zagłebić w kwestie programistyczne (zdolny programista jest w stanie zrobić takie akcje, których nawet nie przewidział producent sprzętu - np. Amiga miała 8-bitowy dźwięk, a programiści wyciągali 12-bitów). Pamięć graficzna PS3 jest natomiast, no cóż, kozacka. Kość ta jest jednak kilka razy szybsza od RAM-u systemowego, więc ze współpracą może być różnie, poza tym pewnie zastosowali tak szybką kość z powodu trybu 1080p. 256MB dla grafiki to masa pamięci - ja bym się bardziej martwił w drugą stronę, bo wątpię by się dało do tej pamięci wrzucić dane inne niż graficzne - i to nieco komplikuje sprawę, bo np. X360 ma pamięć współdzielną, więc jest w tym względzie elastyczny. A pamięć graficzna z PS3 na 99% współdzielna nie jest. No chyba, że ktoś wymyśli jakąś sprytną sztuczkę, ale nie wiem czy jest takie coś do zrobienia. Dlatego pamięć RSX'a jest zarówno dużym atutem, jak i wadą, no i cała sprawa mocno komplikuje programowanie. Dajmy developerom rok/dwa lata na zapoznanie się ze sprzętem. Giery na dzień dzisiejszy wyglądają wypaśnie, a co to będzie za 4-5 lat? Miazga - przypominam jak pierwsze gry na PS2 wyglądały, a jak wyglądają dzisiejsze tytuły smile.gif.
Master Pain
QUOTE(ural @ 2 12 2006, 23:44) *

No chyba, że ktoś wymyśli jakąś sprytną sztuczkę, ale nie wiem czy jest takie coś do zrobienia.

Tak sobie pomyslalem, ze mozna przechowywac grafike, jednoczesnie pobierac z niej wartosci, np: z zawartosci pliku/nazwy pliku/adresu pamieci/miejsca na stosie/lokacji na plycie/OCR... itd itp. Ale czy i jak to jest wykonalne... to juz inna bajka.
Blim
QUOTE(Trzcina @ 2 12 2006, 23:35) *

Z grami jest inaczej niz z filmami, gdzie jakosc obrazu i dzwieku sie nie zmienia w trakcie i wystarcza 3 minuty na ocene co i jak.

With all due respect Trzcina, ale w grach jakość "obrazu i dźwięku" też się zazwyczaj nie zmienia, a Resistance jest tu tylko jednym z niewielu wyjątków od tej reguły.
Trzcina
Ty chyba zartujesz? Naprawde raczysz zartowac? O_o

W praktycznie KAZDEJ grze, sa lokacje LADNIEJSZE i lokacje BRZYDSZE, ewentualnie jakosc dzwieku sie nie zmienia, ale nawet to nie jest prawda, bo chociazby voice acting czasami jest ciszej nagrany, czasami glosniej, to samo z muzyka i w efekcie dostaje sie mieszane uczucia.

Praktycznie kazda jedna gra w ktora gralem tak miala... so, with all due respect, podtrzymuje swoje zdanie.

PS. Zeby nie bylo nieporozumien, nei mowie o jakosci tekstur, ilosci kolorow i calej masie bzdetow ktore niektorzy moga uznac za 'jakosc grafiki'. Mowie o tym ze kazda gra miejscami jest ladniejsza a meijscami brzydsza. Resistance jest skrajnym przykladem, z powodu poznego dostarczenia dev kitow. Ale potwierdza te regule...
GMB
QUOTE(ural @ 2 12 2006, 23:44) *

X360 ma 512 RAM ale PS3 też ponieważ drugie 256 ma to systemowe. I moje pytanie brzmi czy kosnola do obróki grafiki może korzystać tylko z tych 256 graficznej czy może sobie przechowywać tekstury także w tej systemowej pamieci RAM? Inna sprawa że na grafice PS3 ma XDR RAM który jest najbardziej zaawansowanym RAMem obecnie.

Pamięć graficzna PS3 jest natomiast, no cóż, kozacka. Kość ta jest jednak kilka razy szybsza od RAM-u systemowego, więc ze współpracą może być różnie, poza tym pewnie zastosowali tak szybką kość z powodu trybu 1080p.

Z tego co mi wiadomo XDR RAM charakteryzuje się tym że właśnie potrafi współpracować z dosyć od siebie różnymi podzespołami i pamięciami w bardzo wydajny sposób, stąd też zaczyna zdobywać coraz większą popularność. Myśle że już niedługo zobaczymy jakiegoś konkretnego szpila na PS3 który skromnie mówiąc pozrywa nam bereciki
Er_WolvEr
QUOTE(GMB @ 3 12 2006, 12:27) *

Myśle że już niedługo zobaczymy jakiegoś konkretnego szpila na PS3 który skromnie mówiąc pozrywa nam bereciki

W marcu następnego roku nastąpi zapewnie ten moment.

Motor Storm + LAir + Heavently Sword + Burnout 5.
GMB
QUOTE(Er_WolvEr @ 3 12 2006, 10:36) *

QUOTE(GMB @ 3 12 2006, 12:27) *

Myśle że już niedługo zobaczymy jakiegoś konkretnego szpila na PS3 który skromnie mówiąc pozrywa nam bereciki

W marcu następnego roku nastąpi zapewnie ten moment.

Motor Storm + LAir + Heavently Sword + Burnout 5.

To Bornout 5 ma wyjść już w marcu??? Kurde chciałem kupić sobie Motor Storma ale coś czuje w moczu że z wyścigów wybiore jednak Burnout 5. No chyba że dorzucą do Motor Storma jakieś bonusy w postaci większej ilości tras i fur
YETI
Heavenly Sword zdaniem IGN nie zdazy na marzec, w marcu mamy dostac min. MARCENERIES 2 ^^
Napewno bedzie w co grac i polecam juz zbierac kase wink.gif
Kenshin
http://www.maxior.pl/?p=index&id=41237&0 premier dostał PLAYSTATION 3 biggrin.gif
YETI
QUOTE(Kenshin @ 3 12 2006, 17:21) *

http://www.maxior.pl/?p=index&id=41237&0 premier dostał PLAYSTATION 3 biggrin.gif

Jarek sie zna, dostał PS3 i nikomu nie chciał oddac ;P
abradab75
"...czy tam jest SONY myśli Pan...?" Miecugow jest najlepszy
Ural
QUOTE(Baton @ 3 12 2006, 22:14) *

OH to najdziwniejszy news jakiego czytałem zresztą sami przeczytajcie
http://gry.interia.pl/konsole/news?inf=823314

Tak narobiło to sporo zamieszania, ale należy to traktować nie tyle nawet z dystansem, ile raczej jako kiepski żart. Inni analitycy się z tego śmieją - koleś ma widać bardzo dużą wyobraźnię, skoro po przejściu Kutaragiego na wyższe stanowisko uznał, że Sony nie będzie już robić konsol - bzdura. PlayStation to swoisty diament w koronie koncernu Sony, więc wątpię, by szybko zrezygnowali z produkcji konsol. Szczerze, to trzeba być idiotą, by sądzić, że lider rynku się z niego wycofa, ot tak. Koleś pewnie chciał się wypromować na rynku i narobić wokół siebie rozgłosu smile.gif.

Hehe, właśnie trafiłem na wypowiedź kolesia z Sony - w zasadzie powtórzył moje przedostatnie zdanie, jedynie w dyplomatyczny sposób:

CODE

SCEA publicity chief Dave Karraker issued a polite response. "Following the launch of the PlayStation 3 just a few weeks ago, and witnessing the huge consumer demand for the product, I think it would be rather short-sighted for anyone to predict there might not be a next generation of PlayStation product," he told GameSpot.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.