Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: PS3 - TUTAJ MOŻEMY KOMENTOWAĆ NEWSY!
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137
Baton
No właśnie jak można wycofać sie z rynku będąc liderem smile.gif tutaj kolejny news że jednak bedzie PS4 ( a dziwne ze niemiało by być, ciekawy jakim tam dadzą standard UHDTV a może QFHD smile.gif i ciekawe na jakich to bedzie płytach, może holograficznych hehehe skoro PS 3 ma 25 GB/50 GB czyli 5 -10 razy bardziej pojemne płytki to PS4 musiało by mieć 250 GB albo 500 GB smile.gif ciekawe jakby wyglądało GTA 4 ale jednak kiedy to bedzie na 2013 ?? )

http://gry.wp.pl/filtr;0,0;x;nowinki,10,31895;core.html
the_m
"...czy tam jest SONY myśli Pan...?" Miecugow jest najlepszy

No tak PiS przejal Sony, nastepna konsola bedzie sie PisStajszyn cztery nazywac smile.gif
A tak zupelnie powanie, to w ogole mozliwe zeby Jarek dostal PS3? Czy to jakis inny gadget z tasm produkcyjnych Sony?
Ural
Tak PS3 wink.gif. Na co bliźniakom konsola, kiedy oni już mają swoje GTA w postaci naszego pięknego kraju wink.gif. Pewnie dostał coś, czego tak łatwo nie zepsuje - długopis i breloczek. Choć chyba się zagalopowałem z tym "nie zepsuciem" biggrin.gif.
neospiderman
Raczej inny gadget, reklamówka imo jest zbyt mała. Ale pożartować że dostał ps3 mozna smile.gif
Kenshin
QUOTE(the_m @ 4 12 2006, 15:08) *

"...czy tam jest SONY myśli Pan...?" Miecugow jest najlepszy

No tak PiS przejal Sony, nastepna konsola bedzie sie PisStajszyn cztery nazywac smile.gif
A tak zupelnie powanie, to w ogole mozliwe zeby Jarek dostal PS3? Czy to jakis inny gadget z tasm produkcyjnych Sony?

No co ty tam poprostu sa teczki w ktorych nasz premiero sie lubuje smile.gif choc moze ;P
Master Pain
z innej beczki.

zastanawia mnie co sobie mysla producenci/wydawcy gier. w koncu skoro tak malo konsol jest na rynku i na razie nie zapowiada sie zeby ta liczba znaczaco wzrosla to i gier nie sprzeda sie za duzo. nie dziwie sie przez to, ze terminy premier sa przesuwane. z drugiej strony, ci co konsole kupili, chetnie lykna te pozycje, ktore sa. ale tez nikt nie kupi 2 sztuk tej samej gry.
Er_WolvEr
QUOTE(Master Pain @ 4 12 2006, 18:13) *

z innej beczki.

zastanawia mnie co sobie mysla producenci/wydawcy gier. w koncu skoro tak malo konsol jest na rynku i na razie nie zapowiada sie zeby ta liczba znaczaco wzrosla to i gier nie sprzeda sie za duzo. nie dziwie sie przez to, ze terminy premier sa przesuwane. z drugiej strony, ci co konsole kupili, chetnie lykna te pozycje, ktore sa. ale tez nikt nie kupi 2 sztuk tej samej gry.

Ale ludzie mogą kupić na przyszłośc, dla szpanu ( założe sie, że troche sprzedaje sie poprostu by mieć ,,jednąz pierwszych gier na PS3".). Sam bym se pada do PS3 kupił, dla picu, by mieć tą małą cholerną namiastke sprzętu. A w przyszłosci moze bym go ceremonialnie podłaczył juzdo samej konsolki smile.gif

Niedawno jakaś firma ,,okrzyczała" SONY by wydawali więcej PS3jek. Czemy ? Masz w swej wypowiedzi smile.gif
Ural
Tak i po części również dlatego Sony trąbiło o sprzedaniu kilku milionów konsol do końca roku - by developerom chciało się robić gry na start. Pamiętajmy jednak, że sprzedaż gry na poziomie miliona wzwyż, to już całkiem niezły wynik, a gdy na starcie jest posucha, to kto nie kupi jakiegoś lepszego tytułu nawet, jeśli mu w pełni nie podchodzi? Konkurencja mała, ludzie chcą gier - większa gwarancja zarobku. Przykładowo taki Resistance z pewnością dobrze się sprzeda również w Europie podczas premiery, mimo, iż tytuł będzie już wtedy miał parę miesięcy. A po ponad roku, gdy na rynku będzie już rzeczywiście kilka milionów konsol (albo nawet kilkanaście, kto to wie), to wyrzucą te startowe gierki w serii gold, z niższą ceną - i znów sprzedadzą się nieźle. Dlatego jednak developerzy mają interes w tym, by być pierwszymi. Potem niektóre tytuły giną w zalewie konkurencyjnych gier, a na starcie, gdy jest np. 6 tytułów, to każdy posiadacz danej konsoli siłą rzeczy przynajmniej poczyta o każdym z nich, a nie ominie infa o niektórych pozycjach z ziewnięciem na twarzy.
GMB
QUOTE(ural @ 4 12 2006, 20:23) *

Tak i po części również dlatego Sony trąbiło o sprzedaniu kilku milionów konsol do końca roku - by developerom chciało się robić gry na start. Pamiętajmy jednak, że sprzedaż gry na poziomie miliona wzwyż, to już całkiem niezły wynik, a gdy na starcie jest posucha, to kto nie kupi jakiegoś lepszego tytułu nawet, jeśli mu w pełni nie podchodzi? Konkurencja mała, ludzie chcą gier - większa gwarancja zarobku. Przykładowo taki Resistance z pewnością dobrze się sprzeda również w Europie podczas premiery, mimo, iż tytuł będzie już wtedy miał parę miesięcy. A po ponad roku, gdy na rynku będzie już rzeczywiście kilka milionów konsol (albo nawet kilkanaście, kto to wie), to wyrzucą te startowe gierki w serii gold, z niższą ceną - i znów sprzedadzą się nieźle. Dlatego jednak developerzy mają interes w tym, by być pierwszymi. Potem niektóre tytuły giną w zalewie konkurencyjnych gier, a na starcie, gdy jest np. 6 tytułów, to każdy posiadacz danej konsoli siłą rzeczy przynajmniej poczyta o każdym z nich, a nie ominie infa o niektórych pozycjach z ziewnięciem na twarzy.

W 100% się zgadzam z przedmówcą. Kolega wie co mówi. Na Prezydenta!!! Popatrzcie ile szumu jest jest teraz wokół Resistance lub Motor Storm. A np. na X360 hitem jest teraz GoW który przyćmił inne produkcje których wcale nie jest mało a jednak nie mówi się tyle o nich co o Gears'ach
Nightmare90
Mały OT cool.gif

Zobaczcie sobie tą aukcje z Ps3 na allegro:

http://www.allegro.pl/item147928432_sony_ps3_nowa.html

NFS underground Carbon , Gothic 3 , Medal of honor (czyżby Airbone juz wyszedł icon_twisted.gif ) karta pamięci.

Pisałem temu użytkownikowi aby wysłal mi zdjęcia jak stoi obok konsoli itp.

To miłe ze Polak chce wyzyskać Polaka.
GMB
QUOTE(Nightmare90 @ 5 12 2006, 20:21) *

Mały OT cool.gif

NFS underground Carbon , Gothic 3 , Medal of honor (czyżby Airbone juz wyszedł icon_twisted.gif ) karta pamięci.

To teraz by pasowało kupić ten towar za pobraniem i na poczcie zarządać otwarcia paczki przy świadkach. W takim przypadku jeśli towar nie jest zgodny z opisem nie musimy płacić. No a potem to już tylko wybrać się z panami policjantami na spotkanie z tym "biznesmenem roku" rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif
rad
QUOTE(GMB @ 5 12 2006, 22:42) *

Mały OT cool.gif

To teraz by pasowało kupić ten towar za pobraniem i na poczcie zarządać otwarcia paczki przy świadkach. W takim przypadku jeśli towar nie jest zgodny z opisem nie musimy płacić. No a potem to już tylko wybrać się z panami policjantami na spotkanie z tym "biznesmenem roku" rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif

Wiem, ze mogles nie zauwazyc, ale na akcji jest dokladnie wyjasnione, ze sprzedawca preferuje tylko wplate na konto, wobec czego dyskusja na ten temat mija sie z celem.
GMB
QUOTE(rad @ 5 12 2006, 23:24) *

QUOTE(GMB @ 5 12 2006, 22:42) *

Mały OT cool.gif

Wiem, ze mogles nie zauwazyc, ale na akcji jest dokladnie wyjasnione, ze sprzedawca preferuje tylko wplate na konto, wobec czego dyskusja na ten temat mija sie z celem.

Wiesz nie jeden raz kupowałem na allegro od sprzedawców którzy preferowali wpłate na konto a jednak dało się z nimi dogadać żeby wysłali za pobraniem. Być może ten chłopek jest na tyle naiwny że przy odpowiednich argumentach wysłał by tą paczke za pobraniem.
Tylko nie mów mi że to nie możliwe bo byłem naocznym świadkiem jak kumplowi koleś przysłał cegły zamiast Xboxa za pobraniem. Tyle że mój kumpel nie zarządał otwarcia paczki przy świadkach i na początku kasa przepadła. Finał histori jednak był pozytywny. Koleś teraz siedzi bo jak się okazało nie było to pierwszy taki żart z jego strony a kolega odzyskał większą część pieniędzy.
GMB
http://www.gametrailers.com/player.php?type=wmv&id=15399

Porównanie Marvel: Ultimate Alliance na wszystkie 3 next-geny

Chciałbym zobaczyć konwersje z PS3 na X360 a nie odwrotnie. Bo wiele osób twierdzi że ciężko było by X360 uciągnać gre pisaną najpierw na PS3. IMO na tym filmiku Marvel wygląda ładniej na PS3 (na Xa jest strasznie ciemno, już nie pierwsza gra na konosle M$ która straszy ciemnościami) aczkolwiek fremrate na PS3 kuleje.
Tomaszek88
ehh.. PS3 wub.gif Kurde za rok moze to kupie tongue.gif narazie zastanawiam sie nad xboxem 360 biggrin.gif moze w marcu albo kwietniu kupie swojego xboxa 360 smile.gif narazie szpilam na Xbox i PS2 smile.gif
GMB
http://www.gamespot.com/features/6162742/i...p;click=topslot

Tu macie porównanie konwersji z X360 na PS3. Przytrzymując kursor myszy na screenach będą się one zmieniać ze screenów z X360 na PS3. Przyglądałem się dokładnie i jedne lepiej wyglądają na PS3 inne lepiej na X360. IMO jak na konwersje wypadają dobrze. Ciekawe jak by najpierw te gry były pisane na PS3 a potem skonwertowane na konsole M$. cool.gif cool.gif cool.gif
Jakim
wegług redaktorów gamespota tylko Tiger Woods wygląda lepiej na Ps3.

Reszta wypada leiej na korzyśc x360, chociaż oglądają tekie screeny z Fight Night3 grzie zawodnicy wyglądają dużo loepiej niż ci na x360 wg redaktorów wersja x360 jest lepsza.

To samo z Call of Duty. Różnica wg mnie tylko kolorystyczna:/
GMB
QUOTE(Jakim @ 7 12 2006, 13:26) *

wegług redaktorów gamespota tylko Tiger Woods wygląda lepiej na Ps3.

Reszta wypada leiej na korzyśc x360, chociaż oglądają tekie screeny z Fight Night3 grzie zawodnicy wyglądają dużo loepiej niż ci na x360 wg redaktorów wersja x360 jest lepsza.

To samo z Call of Duty. Różnica wg mnie tylko kolorystyczna:/

Dokładnie, gry na PS3 są jaśniejsze i to jest najbardziej widoczne na screenach. Jakiś innych wielkich różnic nie zauważyłem. Nie wiem czemu na gamespot tak piszą. Pozatym wystarczy poczytać komentarze. Wielu uważa że na PS3 gry prezentują sie lepiej. Bardziej realistycznie itp. Dziwnie nie ufam tym wielkim serwisom w sieci. Wole przeczytać recke w Extreme bo im chyba jeszcze Bill ani Ken kieszeni nie wypychają.
Chociaż widząc oczyma wyobraźni jak HIV recenzuje ten sam tytuł na X360 i PS3 to strach się bać unsure.gif unsure.gif unsure.gif
Pyton
obadajcie w jakich warunkach ludzie(EA_LA) pracuja przy tworzeniu gier smile.gif
http://www.gametrailers.com/player.php?id=...mov&pl=game
rad
QUOTE(GMB @ 7 12 2006, 14:34) *

Nie wiem czemu na gamespot tak piszą.

Dziwnie nie ufam tym wielkim serwisom w sieci. Wole przeczytać recke w Extreme bo im chyba jeszcze Bill ani Ken kieszeni nie wypychają.

No i sam sobie odpowiedziales.
Dawno temu zostalo zauwazone to, ze takie molochy jak GS i IGN, , nie musza byc obiektywne. Zostalo to rowniez zauwazone przed wydawcow. Pamietam, jak gry od bogatego EA mialy lepsze oceny, niz konkurencja. Z pewnoscia ma to jakis wplyw na potencjalnych odbiorcow, ktorzy w niewyobrazalnej liczbie odwiedzaja te strony i moga sie nimi sugerowac. Dlatego ja wole jednak poczekac na nasze lokalne recenzje czy opinie.
Pablo el
QUOTE(rad @ 7 12 2006, 09:27) *

Dawno temu zostalo zauwazone to, ze takie molochy jak GS i IGN, , nie musza byc obiektywne. Zostalo to rowniez zauwazone przed wydawcow. Pamietam, jak gry od bogatego EA mialy lepsze oceny, niz konkurencja. Z pewnoscia ma to jakis wplyw na potencjalnych odbiorcow, ktorzy w niewyobrazalnej liczbie odwiedzaja te strony i moga sie nimi sugerowac. Dlatego ja wole jednak poczekac na nasze lokalne recenzje czy opinie.

Jedyne rzetelne zrodlo informacji to gamerankings.com i PE biggrin.gif
Maciomaniak
Gamespot ostatnio robi sie dla mnie serwisem niezwykle kłamliwym i przekupnym.

A co do porównania konwersji gier z X360 na PS3, w mojej opinii wyglądają one lepiej na to drugą konsolkę.

Carbon na PS3 ma lepsze oświetlenie i tekstury, szczególnie drogi. Poza tym odbicia świateł na karoserii w konsoli Sony są po prostu śliczne.

Fight Night 3 wygląda jednak gorzej na PS3. Oświetlenie jest z deka zwalone, no i musze przyznać że tekstury parkietu na ringu są na PS3 bardziej rozmyte. Jednak zawodnicy w sprzęcie Sony prezentują się lepiej. Wypada więc remis.

Call Of Duty 3 to dokładnie to samo, z tym że na PS3 jest jaśniej. Jak dla mnie lepiej... W ogóle te gry na X360 sa zbyt ciemne.

Tak samo z Marvel. Na PS3 wygląda identycznie z tym że poprostu dodano jaśniejsze oświetlenie (no i może miasto na dole inne - dziwne smile.gif). Jak dla mnie prezentuja się jednak identycznie.

NBA ma ładniejsze tektury parkietu na PS3, również oświetlenie mi się bardziej podoba no i tekstury ubrań (spodenek szczególnie) są ładniejsze na PS3.

Te screeny sa pozatym jakieś kłamliwe... Specjalnie na PS3 dano brzydsze... Bez jaj. Oglądając filmiki i porównania zrobione przez 1UP prezentowało się to zupełnie inaczej.

Cholerny Gamespot. Przekupne wielkie (pipi).
Deadeye
QUOTE(Maciomaniak @ 7 12 2006, 16:43) *

Fight Night 3 wygląda jednak gorzej na PS3. Oświetlenie jest z deka zwalone, no i musze przyznać że tekstury parkietu na ringu są na PS3 bardziej rozmyte. Jednak zawodnicy w sprzęcie Sony prezentują się lepiej. Wypada więc remis.

to tylko przez te screeny, dali tam przyblizenie niespoconego zawodnika (chyba na poczatku gry) wiec wyglada o wiele gorzej. zauwaz ze normalnie grajac patrzysz niemal tylko na zawodnikow, a ci z tym genialnie zrobionym potem wyglada ja prostu super smile.gif
Emet
Ale poza zawodnikami lepiej wygląda to niestety na X360 confused.gif Spójżcie np na widzów. Na PS3 nie mają żadnego oświetlenia huh.gif A także te płachty w tle, na PS3 są czerstwe confused.gif Co do reszty to zazwyczaj nie ma różnic, poza tym, że niestety w wielu przypadkach na PS3 są nieco słabsze tekstury. Mam nadzieję, że to wina szybkich konwersji....
MeL
QUOTE(ural @ 4 12 2006, 14:18) *

Tak PS3 wink.gif. Na co bliźniakom konsola, kiedy oni już mają swoje GTA w postaci naszego pięknego kraju wink.gif. Pewnie dostał coś, czego tak łatwo nie zepsuje - długopis i breloczek. Choć chyba się zagalopowałem z tym "nie zepsuciem" biggrin.gif.

Ty uważaj co mówisz smile.gif Za to śmianie się z dwóch złodziei co ukradli księżyc ( i nie tylko tongue.gif ) można dostać 2 lata biggrin.gif

A wracając do temtu Ps3.

Wg mnie ( MNIE ) te wszytskie gadki - Ps3 lepsze od X360 i że X360 lepsze od Ps3 bo sixaxis śmierdzi i jest za lekki sa do d.upy !

Czemu? Ha. Wszystko się wyjaśni wkrótce - nie za miesiąc ani dwa. Nie w marcu podczas europejskiej premiery. Tylko z conajmniej rok. Kiedy rynek zostanie zaspokojony i developerzy będą mogli spokojnie pracowac i pokazać która konsolka co pokaże. To co teraz wychodzi na konsole to może byc tak gdzieś niecała połowa ich możliwośći.

Przykład - Ps2 i MGS:Snake Eater - chyba najlepszy przykład jaki można podać. Ile lat po premierze wyciągnięto z ps2 ostatnie soki.

Tak samo będzie z PS3 i X360. Dajmy im czasu. Ja narazie LEJE na wszytskie recenzje co jest gorsze co lepsze. Bo wiem że jeszcze sie dużo zmieni. Przynajmniej licze na PS3.

Pozdrawiam smile.gif
Ural
Tak, masz 100% racji - dopiero za rok, ba, nawet dwa lata wyjdzie, która konsola w rzeczywistości ma większego powera. No, może nie zaraz większego, bo developerzy zgodnie przyznają, że ciut większego kopa ma PS3 (piszę o samych możliwościach na papierze, a nie o tym, jak wyglądają aktualne gry), niemniej jak duża to różnica - okaże się z czasem. Ogólnie jednak nie ma co liczyć na wielkie różnice jeśli chodzi o gry multiplatformowe. Te bowiem mają to do siebie, że z reguły niewiele się różnią. W tym wypadku przewagę PS3 (jakakolwiek by ona nie była), mogą co najwyżej pokazać developerzy 1st party, czyli studia Sony, bo one tworzyć będą gry tylko na PS3. Dlatego dobrym wyznacznikiem może być np. nadchodzący Killzone. Materiały mają się ukazać już w przyszłym roku, zatem przekonamy się, co to za moc rzeczywiście drzemie pod czarną obudową. Osobiście jestem dobrej myśli - wszystkie znaki na niebie i Ziemi wskazują, że PS3 jest "back on track", czyli po prostu, że zaczyna się ta nasza kulka śnieżna turlać i rosnąć smile.gif. Osobiście, tak jak miałem naprawdę masę konsol różnych producentów, wszystkie dotąd wydane przez Sony również, to najwięcej sobie obiecuję akurat po PS3. Nie wiem czemu, ale od 20 lat żadna konsola do mnie tak nie przemówiła jak konsola Sony. Nawet te głosy, że developerzy muszą pakować masę kasy w produkcję gier, że ciężka w programowaniu - mam to gdzieś - widzę po prostu niewiarygodny potencjał, a developerzy będą smęcić, ale i tak się dostosują - a to oznacza erę genialnych gier - zresztą nie tylko na PS3 przecież, bo również na X360. Tylko Wii jest dla mnie niewiadomą, no ale to już nie ten wątek wink.gif.
Ryo-San
ural ja się na sekundę odniose do Twojej wypowiedzi z "niusów"
QUOTE("ural")
Niemniej takie płyty na pewno nie będą współpracować z PS3 i obawiam się, że nie jest to tylko kwestia firmware'owa, ale techniczna. Ale jak będzie, to się dopiero przekonamy

mozesz troche to rozwinąć? dlaczego plytki o wiekszej pojemnosci mają nie byc obslugiwane przez czytnik w PS3? z czym wiąże sie problem? jak napisaleś w technicznym ale dokladniej - w czym problem?
Master Pain
to tak jak pierwsze napedy CD-ROM. Plyty byly 650 MB i pozniej opracowano technologie zapisu 700MB, ale te pierwsze czytniki ich nie rozpoznawaly. Czytnik w PS3 jest tym pierwszym, jaki powstal, do odczytu blu rayow. Ta nowa technologia TDK wymagac bedzie zapewne nowszych napedow, analogicznie do sytuacji z plytami 650-700 MB. Ja to tak rozumiem.
YETI
PS3 moze odczytywac płyty BR do pojemnosci 50GB, wiekszych (np. 250GB) nie da rady
czemu tak jest, nie wiem ;P
Ale juz kilka krotnie o tym czytałem.

Ural pewnie szerzej sie o tym wypowie.
Aramil
Jak myślicie będzie jakakolwiek szansa na Polonizacje gier na PS3 ? Zagrałbym w końcu w jakiegoś Finala po Polsku
Ural
QUOTE(Ryo-San @ 7 12 2006, 22:42) *

ural ja się na sekundę odniose do Twojej wypowiedzi z "niusów"
QUOTE("ural")
Niemniej takie płyty na pewno nie będą współpracować z PS3 i obawiam się, że nie jest to tylko kwestia firmware'owa, ale techniczna. Ale jak będzie, to się dopiero przekonamy

mozesz troche to rozwinąć? dlaczego plytki o wiekszej pojemnosci mają nie byc obslugiwane przez czytnik w PS3? z czym wiąże sie problem? jak napisaleś w technicznym ale dokladniej - w czym problem?

Tak naprawdę jest to w dużej mierze wróżenie z fusów, bo technologia produkcji płyt 200GB jest zupełnie nowa, a zatem nie jest za bardzo opisana - wiadomo, że TDK strzeże takich informacji wink.gif. Niemniej sądzę, że składać się mogą na to dwa czynniki:

1) gęstość zapisu - tj. w wypadku płyty 200GB od TDK stosowany jest jednostronny zapis warstwy na poziomie 33GB, a nie 25GB, jak to ma miejsce w wypadku PS3. Co to oznacza? No właśnie gęstość zapisu ścieżki, to oczywiste. To stawia przed laserem pewne wyzwanie, tzn. wiązka lasera musi być odpowiednio cieńsza, by owe "pity" (czyli mikro-wgłębienia na ścieżce płyty) rozróżnić, a tym samym odczytać dane;

2) problem wielowarstwowości - laser musi rozróżniać warstwy - czyli się przez nie przedostawać (co akurat problemem nie jest), i przede wszystkim odpowiednio je odczytać. To trochę tak jak z formatem VMD, który jest oparty na technologii znanej z DVD, tyle że wskutek większej ilości warstw przy pomocy czerwonego lasera uda się upchać na takiej płyce nawet 20GB danych (tyle, że jest ona czterowarstwowa).

Podsumowując sprawa jest skomplikowana i wszystko zależy od lasera zastosowanego w PS3 (ale biorąc pod uwagę problemy z produkcją, raczej nie jestem optymistą). Teoretycznie może się okazać, że napęd BD w PS3 będzie w stanie odczytać płytki np. czterowarstwowe (100GB) - nie liczę tutaj na warstwy 33GB, tylko raczej 25GB - ale jestem pewien, że będzie to wymagać aktualizacji oprogramowania choćby w samym napędzie. I teraz pytanie, czy owo oprogramowanie będzie się dało aktualizować, jeśli tak, to czy w przystępny sposób (w wypadku konsol jest to niezmiernie istotne, bo z założenia użytkownik jest laikiem, tudzież nie musi się znać na aspektach technicznych), oraz rzecz jasna pytanie czy są ku temu możliwości techniczne - tj. sam laser. Innymi słowy obawiam się, że musi nam wystarczyć "tylko 50GB". No właśnie - pytanie czy rzeczywiście "tylko" ;P.
neospiderman
QUOTE(Aramil @ 8 12 2006, 00:05) *

Jak myślicie będzie jakakolwiek szansa na Polonizacje gier na PS3 ? Zagrałbym w końcu w jakiegoś Finala po Polsku

Na PS2 sa to i na PS3 sie pojawia, ale na finala po PL bym nie liczył. Koszty polonizacji finala były by pewnie zbyt duże zeby się opłacało to wydawac w PL, ale kto wie moze taki dzień nadejdzie.
Deadeye
QUOTE(Aramil @ 8 12 2006, 00:05) *

killzone 2 (czy 3? jaki oficjalnie jest nr tej czesci na ps3?) zostal niemal oficjalnie zapowiedziany w polskiej wersji jezykowej, z pewnoscia po polsku wydawane beda gry EA i "rodzinne" sony. co do reszty, to raczej tylko jesli ps3 zdobedzie duza popularnosc
Pyton
QUOTE(ural @ 7 12 2006, 22:22) *

W tym wypadku przewagę PS3 (jakakolwiek by ona nie była), mogą co najwyżej pokazać developerzy 1st party, czyli studia Sony, bo one tworzyć będą gry tylko na PS3. Dlatego dobrym wyznacznikiem może być np. nadchodzący Killzone. Materiały mają się ukazać już w przyszłym roku, zatem przekonamy się, co to za moc rzeczywiście drzemie pod czarną obudową. Osobiście jestem dobrej myśli - wszystkie znaki na niebie i Ziemi wskazują, że PS3 jest "back on track", czyli po prostu, że zaczyna się ta nasza kulka śnieżna turlać i rosnąć smile.gif

widze ze nie tylko ja wierze potencjał jaki drzemie w obudowie ps3 smile.gif i sam po ciuchu wierze w produkcje Eight Days(takie klimaty mnie kreca no i czekam na nowego driver'a oraz The Wheelman vin diesel daje rade smile.gif link dla tych co niewidzieli trailera http://www.gametrailers.com/player.php?id=...ov&pl=game) w koncu tez to robi sony i pewnie bedzie niezle tongue.gif
Ural
No na 8 Days też jestem mocno napalony - mam nadzieję, że wypłynie jakieś kolejne info na temat tej gierki wkrótce smile.gif.
Er_WolvEr
QUOTE(Pyton @ 8 12 2006, 16:49) *

QUOTE(ural @ 7 12 2006, 22:22) *

W tym wypadku przewagę PS3 (jakakolwiek by ona nie była), mogą co najwyżej pokazać developerzy 1st party, czyli studia Sony, bo one tworzyć będą gry tylko na PS3. Dlatego dobrym wyznacznikiem może być np. nadchodzący Killzone. Materiały mają się ukazać już w przyszłym roku, zatem przekonamy się, co to za moc rzeczywiście drzemie pod czarną obudową. Osobiście jestem dobrej myśli - wszystkie znaki na niebie i Ziemi wskazują, że PS3 jest "back on track", czyli po prostu, że zaczyna się ta nasza kulka śnieżna turlać i rosnąć smile.gif

widze ze nie tylko ja wierze potencjał jaki drzemie w obudowie ps3 smile.gif i sam po ciuchu wierze w produkcje Eight Days(takie klimaty mnie kreca no i czekam na nowego driver'a oraz The Wheelman vin diesel daje rade smile.gif link dla tych co niewidzieli trailera http://www.gametrailers.com/player.php?id=...ov&pl=game) w koncu tez to robi sony i pewnie bedzie niezle tongue.gif

Wierzeszy w Potencjał PS3 i chciałbyś poznać piewrszy tytuł, który go pokaże ?

Powinieneś zainteresiwać sie Motor Stormem ( w tym miechu chyba jest lauch w JApaaaaannnn), ale wersji FINALNEJ (to jest BARDXO WAŻNE, kolosalne różnice)

Nie chce spojlerować, jednekże czytałem recenzje tej pełnej gry - jak by to nazwać... MASAKRA. O, to jest dobre określenie

I ja nie jajcuje. Zresztą, niedługo lauch, wiec albo w PSXie, albo w jakiś znanych serwisach zaczną puszyć sie recenzje (sją już kikizo i IGNu z tych znanych). Do tego sa pokazy dla wszystkich i nie dla wszytkich w Polsce. samemu/ z recenzji ludzie mozna sie będzie utwierdzić.

Aha i jeszcze jednążecz dodam - jedna osoba która dawałą recenzja pisała coś tego typu ,,Motor Storm i Gears of War to pieresze naprawde naprawde next-genowe gry". To chyba cośznaczy, co nie smile.gif.
Baton
Ural czytam to co napisałeś o płytkach TDk o pojemności 100 GB i 200 Gb czytałem o tym jakiś czas temu jednak osobiście uważam, że niestety wogóle nawet niewejda one do produkcji a to za sprawą ceny samych nośników sad.gif może i to potanieje ale sama sytuacje gdzie płtka DVD kosztuje ok 1zł a 8,5 GB ok 10zł to daje do myślenia No tak jak wspomniałeś chyba bedzie musiało na m wystarczyć " tylko " 50 GB chyba styknie jeżeli PS2 miało płytki 4,5 GB to te na PS3 sa przynajmniej 5 x bardziej pojemne w przypadku 25 GB płyt abo i 10 x pojemniejsze jeżeli chodzi o 50 GB smile.gif hmmmmmmm czyli w praktyce PS4 powinno miec płyty 250 GB albo te 10 x pojemniejsze czyli 500 gb question.gif to chyba holograficzne ahahaha jednak uważam ze to technologia roku 2015 czyli tego co powstanie za prawie 10 lat smile.gif

Wolver też wierze w potencjał PS3 i uważam ze GTA IV i GTA cośtam i GTA cośtam-cośtam napewno to pokaze niezdziwię się jak zaniedługo w GTA bedzie można budowac save hause zaczym osobiście jestem na TAK bez przesad simsowych ze trzeba KAKA siku itp. ale czy tak mają wyglądac gry superrealne question.gif Innym patentem jaki by mi się podobał to aby komputerowe " pinki " w GTA mogły mieć jakiś wpływ na coś tzn. nie jak w GTA SA że ziomki z gangu co najwyżej mają zwyklaka tylko jakiś edytor / panel i ustalasz co mają nosic itp. , niezdziwię się jak powstanie rozbudowa budynku z którego mamy zysk gdyż dodano to do GTA VCS smile.gif O jeszcze jedno mama nadzieję że tym razem będzie uproszczony system zmiany ciuchów a nie koszulka OK bluza OK i 10 minut zajmuje zmiana ciuchów w grze powinni dac ze [ bluza+buty+spodnie+czapeczka+zegarek]=zestaw 1 kilkamy i konieci sami sobie tworzymy takowe zestawy smile.gif

MOże poniosła mnie trochę wyobraźnia z tym jak ja widze GTA happy.gif
Obsolete
"Sony Poland ma przyjemność zaprosić na pierwszy w Polsce, otwarty pokaz PLAYSTATION 3! Prezentacja będzie miała miejsce w Warszawie w CH Wola Park przy ul. Górczewskiej 124 w dniach od 10 do 17 grudnia 2006.
"

Mila niespodzianka, jeszcze przed swietami, 12 albo 13 grudnia sprawdze sobie po raz pierwszy ps3 und Motorstorma;] (zobaczymy czy da sie wyrwac konsole ze standow i zaniesc do domu).
kylix999
QUOTE(Memory @ 9 12 2006, 12:04) *

patrząc na te tandety co serwują co roku to uwierze
Gemi
http://www.gametrailers.com/player.php?id=...&pl=game%29

O lllllllllloooollll! ohmy.gif ... masakra nie no filmik poprostu powoduje obad sczeny. Polecam sciagnac go najpierw na kompa. Odpalic w full screenie oddalic sie troche i jak ktos ma lepsze glosniki to na fulla ;D Wszystki XXX za wsciekli i zbyt szybcy wysiadaja smile.gif Kurde tak teraz mysle.. robia bajki dla dzieci i nietylko w grafice 3d i zaczyna to wygladac juz naprawde swietnie (patrz Cars).. ze nie wspomne o Final Fantasy.. heh moze by wreszcie zaczeli robic troj wymiarowe filmy akcji? Przeciez widac odrazu ze tecniak komputerowa daje nieograniczone mozliwosci i tak naprawde wszystko sprowadza sie do wyobrazni rezysera, scenarzysty itp. No i sami programisci napewno tyle nie kostuja co gwiazdki pokroju disela czy braddda pitta smile.gif

Zamiast placic aktorom tracic czasna zdjecia w plenerze, placic grafikom za efekty mozna by zrobic same efekty biggrin.gif
Kenshin
http://www.gametrailers.com/umwatcher.php?id=15293 obadajcie to calkiem fajny tribute dla PS3
YETI
Kenshin to jest lepsze ^^
http://www.gametrailers.com/umwatcher.php?id=21734

moze ktos mi podac wykonawce?
Kenshin
Ten kawalek jest z filmu Requiem for Dream czy jakos tak
YETI
QUOTE(Kenshin @ 11 12 2006, 01:17) *

Ten kawalek jest z filmu Requiem for Dream czy jakos tak

to akurat wiem smile.gif tylko kto jest wykonawcą?

odpowiedz prosze kierowac na priv (bo wpadnie jakis mod i porozdaje warny ;P)
GMB
QUOTE(Kevinus @ 11 12 2006, 09:12) *

btw co to za gra z tym latajacym robocikiem o wypuszcza tyle rakietek w jednej scenie bo wyglada naprawde neizle .

Armored Core 4. Z tego co wiem to będzie również na X360

QUOTE(Joocker @ 11 12 2006, 06:51) *

Tak odnośnie tych faktów, to po co ludzie umieszczają info z USA. Może ktoś da wiadomości z Japonii. Jak przeczytałem ostatnio news o sprzedarzy konsol w KKW to się lekko uśmiechnął pod nosem. PS3 w przeciągu 4 tygodni przebiła ilość sprzedanych sztuk X360 od czasu jego premiery. He He czyż to nie zabawne. Ja tam wole patrzeć na to co dzieje się w Japoni a nie w USA, bo jeśli u Jankesów jedną z najlepiej sprzedających się gier na PS3 jest Madden NFL to ja podziękuje ludziom o tak zjechanych gustach.

Czy u nas ludzie masowo kupowali RTL Ski Jumping jak Adaś Małysz wygrywał? NIE! Czy w Japonii ludzie masowo kupowali gry o tematyce K1 czy Baseball'u? NIE! Skośnoocy koledzy na grach się wychowali więc wiedzą co znaczy dobry szpil. MGS, Tekken, Virtua Fighter itd. (mase popierdółek pomine bo to gry krótko sezonowe). Ameryknie masowo kupują cały ten syf od EA, mówie tutaj o tytułach typu FIFA, NHL, NFL, NBA i inne "super produkcje". Aczkolwiek nie twierdze że EA nie robią fajnych gier bo potrafią również od czasu do czasu coś dobrego sklecić.
Mendrek
Rockstar nigdy nie bylo jakos specjalnie wierne. No, moze poza wyjatkiem. Sa wierni prezydentom USA... tym na banknotach ofkoz.
Ryo-San
QUOTE(GMB @ 11 12 2006, 11:26) *

. Może ktoś da wiadomości z Japonii.

a po co Ci wiesci z Japonii? gdzie tak wysoko tam oceniainy np Gundam zostal na europejskich i amerykanskich sajtach poprostu zmieszany z blotem....to samo tyczy sie chociazby RR7 - z tym ze zmieszany z blotem nie zostal ale duzo nizej oceniany....to samo odnosi sie wielu innych gier/rzeczy...chociazby DOA Extreme Beach Volleyball 2(noty w granicach 4/5) oceniony przez Famistu o oczko wyzej od kapitalnego Lost Planet...
a najlepiej sprzedajacą sie grą jest tytul ktorego nie sposob wymowic opowiadajacy o randkach jakiegos metasexualnego mutanta...
co mi po takich informacjach?

w kwestii gustow blizej nam do hamburgerow i naprawde sporą wiekszosc japonskich informacji mozna traktowac z wielkim przymruzeniem oka..
GMB
QUOTE(Ryo-San @ 11 12 2006, 16:22) *

QUOTE(GMB @ 11 12 2006, 11:26) *

. Może ktoś da wiadomości z Japonii.

...chociazby DOA Extreme Beach Volleyball 2(noty w granicach 4/5) oceniony przez Famistu o oczko wyzej od kapitalnego Lost Planet...

w kwestii gustow blizej nam do hamburgerow i naprawde sporą wiekszosc japonskich informacji mozna traktowac z wielkim przymruzeniem oka..

Nie wiem może Tobie bliżej bo ja mam ich gusta głeboko tam gdzie nie ma kości. Cenie sobie orginalność i jeśli już to wole pograć w jakieś Bombermany, Bishi Bashi i inne popierdółki niż katować FIFE czy Tiger Woods'a.

Co do Lost Planet to powiedzieć moge że to fajna giera ale czy kapitalna. Grałem na demówce i dla mnie to kolejny z wielu TPP jakich masa na X0. Zresztą na tą konsole są same TPP i FPP.
Nie twierdze że wszystkie wysoko oceniane tytuły w USA to kicha, większość jest na dobrym poziomie ale jak widze Maddena czy inne lamerskie szpile tak wysoko na top listach to nie mam wątpliwości co do tego czy fajniej byłoby zagrać w najlepsze gry z rankingów w USA czy w Japonii. KKW to orginalność a Ameryka to tłusty i niesmaczny kotlet. Szkoda tylko że nasze społeczeństo w wielu przypadkach opowiada się za tym kotletem.
Deadeye
QUOTE(GMB @ 11 12 2006, 16:42) *

Nie wiem może Tobie bliżej bo ja mam ich gusta głeboko tam gdzie nie ma kości. Cenie sobie orginalność i jeśli już to wole pograć w jakieś Bombermany, Bishi Bashi i inne popierdółki

tylko ze z tych po(pipi)ek to widziales tylko te, ktore sa wystarczajaco normalne zeby trafic na rynek usa/eu. tymczasem to, czym japonczycy sie najbardziej zachwycaja to oprocz gier takich jak mgs czy ff rowniez gry tak shizowe, ze przecietny europejczyk uznaje je za zart smile.gif

Co do Lost Planet to powiedzieć moge że to fajna giera ale czy kapitalna. Grałem na demówce i dla mnie to kolejny z wielu TPP jakich masa na X0. Zresztą na tą konsole są same TPP i FPP.

a grales w DOA EBV2? smile.gif to zagraj, porownaj sobie te gry i ich oceny a zrozumiesz co Ryo mial na mysli smile.gif
GMB
QUOTE(Deadeye @ 11 12 2006, 18:37) *

a grales w DOA EBV2? smile.gif to zagraj, porownaj sobie te gry i ich oceny a zrozumiesz co Ryo mial na mysli smile.gif

Przecież nie napisałem że Lost Planet to lipna gra. Bardzo fajna jak na TPP tyle że to kolejna z wielu takich gier na X0.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.