1.5 miliona na start w Europie? No nie wiem. Jak dotąd sprzedano 1.4 miliona konsol - czyli tyle udało się Sony wyprodukować (nie licząc stanów magazynowych, ale te przecież pewnie są skromne). Niemniej zobaczymy - jeśli rzeczywiście produkcja konsol ruszyła pełną parą i siedzą nad tym Chińczycy za talerz zupy, to kto wie, może owe 1.5 miliona jest do zrobienia. Ja się jednak będę cieszył, jeśli 03.03 na rynek europejski trafi pół miliona. Tak czy inaczej czasem dobrze być Polakiem - przynajmniej u nas nie powinno być większych problemów z nabyciem konsoli w dniu premiery, bo ludzi po prostu na taki sprzęt nie stać. Gdy Sony ruszało z premierą PSP, to w Warszawie urządzili imprezę o północy i już wtedy można było nabyć konsolę - ponoć zjawiło się na tej imprezie ledwie kilkanaście osób. Widać, nie ma u nas jeszcze takiej manii grania, albo po prostu rynek nie jest na tyle rozwinięty. Tak czy siak, lepiej nie mówmy naszym zachodnim sąsiadom, jak u nas wygląda sprawa sprzedaży konsol, bo gotowi przyjechać do Polski i koczować pod naszymi sklepami, a wtedy rzeczywiście nie uda się konsoli kupić na starcie

. A tak w dniu premiery sobie pomknę po pudło z PS3 60GB i wreszcie bliżej się zapoznam z tą konsolką na moim nowym telewizorku, który już do mnie mknie - mam nadzieję, że warto się wykosztować dla tej generacji konsol

. Nie wiem tylko jakie gierki wziąć, bo pewnie wezmę tylko dwie - tj. Motorstorma i...? Myślałem o F1, ale dwa wyścigi na start, to trochę bez sensu (poza tym liczę, że wysępię redakcyjny egzemplarz do testów, a co!), no ale poza Motorstormem to za bardzo nie wiem - mam ochotę na jakąś gierkę z ciekawą fabułą - początkowo myślałem o Resistance, ale po zapoznaniu się z tą gierką w redakcji jakoś mnie nie powaliła (ale krótko grałem - ponoć potem się rozkręca). Tak czy siak nie wiem co wybrać na start... jakieś propozycje? Myśleliście już co bierzecie?
Moim zdaniem najciekawsze (o ile wszystkie będą na starcie), to:
1. Motorstorm
2. F1: CE
3. Resistance
4. Heavenly Sword
5. Virtua Fighter 5
O grach z PS Store nie wspominam rzecz jasna, bo Tekken: DR to wybór oczywisty, choć z drugiej strony mam go już na PSP, więc wziałbym tylko z opcją online... no ale ogólnie chodzi mi o gry na BD. Szkoda, że Assassin's Creed przenieśli na koniec roku - tę grę bym łyknął jako drugą i miałbym spokój...