Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: PS3 - TUTAJ MOŻEMY KOMENTOWAĆ NEWSY!
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137
Ryo-San
:f
a wogole jak to wypada w porownaniu do GameTime?
Gasei
Nijak.Ten test ps3 był raczej bekowy tzn. kilka zdań miłosza na temat kazdej gry z osobna. NIc szczególnego.Natomiast ich program - review terytory zawsze ogladam z bananem na gębie choć tam tesów konsol nie robia.
YETI
QUOTE(Gasei @ 14 01 2007, 23:26) *

Nijak.Ten test ps3 był raczej bekowy tzn. kilka zdań miłosza na temat kazdej gry z osobna. NIc szczególnego.Natomiast ich program - review terytory zawsze ogladam z bananem na gębie choć tam tesów konsol nie robia.

O dokładnie Reviev Terytory, tam tylko recenzuja gry z PC i konsol, tzn. recenzuja to zbyt powazne słowo wink.gif
raczej jeden drugiemu próbuje udowodnic ze gra jest extra a ten drugi ma zupełnie oddmiene zdanie.
Taki urok tego programu smile.gif
Pyton
głównie to nabijam sie z hypera ale robia pozytek dla ludzi bo nietrzeba sciagac trailerów z neta bo sa puszczane dosyc czesto no i czekam własnie na ten test ps3 narazie wygłupiaja sie z wii smile.gif

a tak swoja droga wie ktos cos moze o nowym socom na ps3?? pewnego czasu było chyba takie info czy plotka w psx tongue.gif
YETI
QUOTE(Pyton @ 15 01 2007, 00:16) *

a tak swoja droga wie ktos cos moze o nowym socom na ps3?? pewnego czasu było chyba takie info czy plotka w psx tongue.gif

podobno robi sie
Ekansik
sony przycieło konkretnie z tym ze Force Feedback nawet w kierownicach nie bedzie :F. To jest cofniecie sie do czasów początku PSX'a :F
Pyton
test wypadł całkiem ciekawie, motorstorm wymiata a co dopiero ogladac to na takim lcd co oni mój apetyt rosnie w miare jedzenia(ogladania) wink.gif
Deadeye
QUOTE(Ekansik @ 14 01 2007, 22:49) *

sony przycieło konkretnie z tym ze Force Feedback nawet w kierownicach nie bedzie :F. To jest cofniecie sie do czasów początku PSX'a :F

to sa plotki, a najprawdopodobniej glupoty pisane przez fanboyow m$. kiedys ktos (chyba harrison) mowil z w kierownicach vibra bedzie.
GMB
Wiecie coś może o headsetach do PS3. Jakie można będzie kupić podczas marcowej premiery, jakie modele i ceny?
YETI
QUOTE(GMB @ 15 01 2007, 17:05) *

Wiecie coś może o headsetach do PS3. Jakie można będzie kupić podczas marcowej premiery, jakie modele i ceny?

idz sobie teraz do sklepu i wybierz jaki ci sie podoba, oczywiscie musi byc bezprzewodowy

http://www.gram.pl/news.asp?id=3388
Po cichu liczyłem na poczatek marca, no ale przynajmniej dobrze ze premiera odbedzie sie w marcu a nie jak głosily plotki kilka miesiecy póxniej.

Pod koniec lutego swoja premiere ma FFXII, czyli w sam raz, skonczy sie nowego fajnala i pobiegnie do sklepu po PS3 wink.gif
Pablo el
QUOTE(YETI @ 15 01 2007, 10:12) *

idz sobie teraz do sklepu i wybierz jaki ci sie podoba, oczywiscie musi byc bezprzewodowy

i najlepiej Sony (jezeli sa jakies).

Ogolnie to zauwazylem ze jezeli masz wszystko Sony masz zero problemow - fajnie smiga wszystko i samo sie wykrywa. smile.gif
Ural
No to by była dopiero wpadka, jakby PS3 nie było w pełni kompatybilne ze sprzętem Sony smile.gif. Całe szczęście, że w końcu zdecydowałem się na zakup TV Sony i właśnie liczę, że w związku z tym nie będę miał żadnych problemów z PS3 w tym względzie - tak więc już tylko konsolki mi brakuje do szczęścia...
YETI
QUOTE(Pablo el @ 15 01 2007, 18:16) *

QUOTE(YETI @ 15 01 2007, 10:12) *

i najlepiej Sony (jezeli sa jakies).

Ogolnie to zauwazylem ze jezeli masz wszystko Sony masz zero problemow - fajnie smiga wszystko i samo sie wykrywa. smile.gif

Pablo jaki masz model tego headsetu?
Ural
Ja mam nadzieję, że DSL 512 mi styknie do takiej zabawy...
GMB
Tak wracając do headseta, to musi to być urządzenie na USB a większość takich headsetów ma kabelek. To się mija z celem troche, bo z jednej strony bezprzewodowy pad a tu headset z kablem. No chyba że się kupi zestaw na bluetooth który tani nie jest.
Microsoft świetnie to rozwiązał z tym podłączaniem do pada. Może Sony pokaże jakiś model dedykowany do PS3 i zacznie go sprzedawać wraz z premierą w Europie.
Pablo el
QUOTE(YETI @ 15 01 2007, 12:02) *

Pablo jaki masz model tego headsetu?

nie mam - tez szukam headsetu wink.gif Uwaga moja zwiazana jest z moimi doswiadczeniami z firma Sony - jak masz wszystko Sony jestes bardziej niz zadowolony wink.gif Mimo tego ze jest czsem niepotrzebnie drozej (blue ray) albo nie tak dobrze jak u konkurencji (23' LCD monitor ktory juz zostal wycofany w us)

Tak wiec wszystko z tej listy na 99% bedzie dzialac z PS3 i zostalo pod tym katem przetestowane.
YETI
QUOTE(GMB @ 15 01 2007, 22:12) *

No chyba że się kupi zestaw na bluetooth który tani nie jest.

tani nie jest, ale ja tylko taki biore pod uwage
QUOTE(GMB @ 15 01 2007, 22:12) *
Microsoft świetnie to rozwiązał z tym podłączaniem do pada. Może Sony pokaże jakiś model dedykowany do PS3 i zacznie go sprzedawać wraz z premierą w Europie.

Podobno oficjalny headset sie robi, ale nie sadze ze zdaza z nim na marzec.
the_m

Tak wiec wszystko z tej listy na 99% bedzie dzialac z PS3 i zostalo pod tym katem przetestowane.

Na tej liscie raczej sa 'jednouszne' sluchaweczki (m.in. do kom), ja wolalbym jednak zeby wyprodukowali oficjlny normalny 'dwuuszny' bo takie male cos to ja zaraz zgubie, a normalne sluchawki bedzie mi latwiej znalezc smile.gif

Poz tym tez niebardzo sobie wyobrazam granie na bezprzewodowym padzie ze sluchawkami na 'sznurku', troche bezsensowne ale z drugiej strony ta cena w technologi bt odstrasza, w szczegolnosci jak sie dopiero co wysuplalo dwa tysiaczki na konsole. Drogi ten biznes...eh moze przezyje bez headsetu tongue.gif ...przynajmniej jakis czas.
Mozna do PS3 podlaczyc sam mikrofon? nonie.gif confused.gif
Ryo-San
QUOTE(the_m @ 15 01 2007, 22:37) *

Na tej liscie raczej sa 'jednouszne' sluchaweczki

headset do pierwszego Xa, headset do PS2 i headset do 360tki - wszystkie są jednouszne - tak wiec nie wiem w czym problem; )
the_m
headset do pierwszego Xa, headset do PS2 i headset do 360tki - wszystkie są jednouszne - tak wiec nie wiem w czym problem; )
W tym ze sa zamale smile.gif (na XO widzialem dwuuszny i cos mi sie chyba zle skojarzylo ze to oficjalny:P) Al i tak mam nadzieje ze Sony oficjalny da dwuuszny smile.gif
GMB
QUOTE(the_m @ 15 01 2007, 22:56) *

W tym ze sa zamale smile.gif (na XO widzialem dwuuszny i cos mi sie chyba zle skojarzylo ze to oficjalny:P) Al i tak mam nadzieje ze Sony oficjalny da dwuuszny smile.gif

Ale jak grać na dwuusznym? Dźwięk Ci leci z głośników, zakładasz taki headset i słyszysz ludzi gadających podczas gry. Wychodzi na to że nie możesz słyszeć wszystkiego naraz.
Szkoda że nie będzie się dało podpiąć do PS3 słuchawek z mikrofonem (tak jak gra się np. w CSa) albo samego mikrofonu. To był by świetny pomysł. Grasz i słyszysz w głośnikach ludzi a Ty mówisz tylko do mikrofonu. Mam nadzieje że jakoś fajnie to wykombinują bo jednouszna słuchaweczka też mnie troche wkurza.
Ryo-San
QUOTE(GMB @ 15 01 2007, 23:18) *

Grasz i słyszysz w głośnikach ludzi a Ty mówisz tylko do mikrofonu.

to mozna ustawic w opcjach..ale w praktyce wypada to dosyc slablo..krzyki ludzi mieszają sie dzwiekiem samej gry i slychac ich strasznie niewyraźnie....
jednouszne wypadaja bardzo dobrze..zreszta po tylu latach na Live juz sie do nich przyzwyczaiłem....oczywiscie jak ktos chce moze sobie kupic cos dwuusznego...do xO walsnie taki hs wyszedl
http://cgi.ebay.com/MICROSOFT-XBOX-360-HEA...tem120075509078
tak wiec PS3 zapewne tez zaoferuje oba modele...
Pyton
QUOTE(YETI @ 16 01 2007, 11:20) *

Sony Computer Entertainment ships 2 mln PlayStation 3s globally
http://www.forbes.com/technology/feeds/afx...afx3330489.html

Do konca marca planuja sprzedac 6 milionow PS3.
Ciekawe ile wrzuca na premiere do Europy?

hmm jesli premiera bedzie koło 23 marca czli koncówka miesiaca to obstawiam na 2 miliony dla europy pewnie niemaja juz zadnych problemów z produkcja i idzie pełna para to nawet dobrze ze premiera pod koniec marca wiecej zrobia wink.gif
Ural
Pytanie tylko, czy 2 miliony im zejdą przy takiej cenie wink.gif.
YETI
Jezeli beda dobre gry, to zejda.
Pyton
zejda czy nie to juz inny problem ale lepiej zeby dali wiecej bo nietrzeba bedzie koczowac pod sklepami smile.gif
Ural
No w Polsce, to chyba na pewno nie będzie trzeba smile.gif - jeden z niewielu plusów bycia polskim Graczem wink.gif.
GMB
QUOTE(Memory @ 16 01 2007, 21:57) *

High budget first party PS3 title canceled?

http://www.rumorreporter.com/?p=173

Warhawk skasowany?

No to byłby zonk konkretny. Bardzo liczyłem na tą gre. Miałem nadzieje że będą czołgi, jeepy, helikoptery i samoloty a to wszystko online na przynajmniej 40 graczy.
Pyton
QUOTE(GMB @ 16 01 2007, 22:31) *

QUOTE(Memory @ 16 01 2007, 21:57) *

High budget first party PS3 title canceled?

http://www.rumorreporter.com/?p=173

Warhawk skasowany?

No to byłby zonk konkretny. Bardzo liczyłem na tą gre. Miałem nadzieje że będą czołgi, jeepy, helikoptery i samoloty a to wszystko online na przynajmniej 40 graczy.

hmm chyba jestem slepy bo niewidze tam nic o warhawk i szczerze to bardziej bym plakał za Eight Days lub nowym the getaway wink.gif
Enkidou
Plotka o której pisał Memory prawdopodobnie okaże się nieprawdą, a przynajmniej jeśli chodzi o Warhawka. Sam David Jaffe zareagował.
STRETCH
boze kto rozpuszcza takie info?
GMB
QUOTE(STRETCH @ 16 01 2007, 23:04) *

boze kto rozpuszcza takie info?

Ostatnio dosłownie wysyp takich plotek pojawia się w sieci. Dziwne że akurat w okresie gdy Sony zaczyna rozwijać skrzydła. Konsola sprzedaje się dobrze więc pewnie komuś zależy na tym żeby tak nie było.

PS: STRETCH zmień avarta bo mam lęki. Ten królik z Donnie Darko mnie przeraża. "I'll be watching You."
Ryo-San
chcialbym juz w media markcie czy innym polskim saturnie zobaczyc podobny widok; )
GMB
QUOTE(Ryo-San @ 15 01 2007, 23:53) *

http://cgi.ebay.com/MICROSOFT-XBOX-360-HEA...tem120075509078
tak wiec PS3 zapewne tez zaoferuje oba modele...

Swoją drogą IMO i tak nic nie przebije motywu z podłączaniem headseta do pada tak jak w X360. Bo jeśli kupisz taki zestaw na bluetooth do PS3 to przeciez do tego trzeba będzie dokupywać baterie (co dla mnie jest lipne), a gdy kupisz zestaw na kabel to bedziesz musiał go podpiąć do PS3 co wiąże się z walającym się kablem po podłodze a tego już nie chcemy w tej generacji. No chyba że będzie się dało podpiąć headsety do SixaxiSa przez USB. Wtedy to bym cieszył miche o tak. ---> biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Pyton
QUOTE(Ryo-San @ 16 01 2007, 23:22) *

chcialbym juz w media markcie czy innym polskim saturnie zobaczyc podobny widok; )

piekny widok smile.gif oby była ta premiera w marcu bo juz doczekac sie niemoge a co do ataków na sony to zapewne bedzie ich wiecej w koncu micro i n tez chca opchnac swoje wynalazki w jak najwiekszym nakładzie - wojna na media itd wink.gif
Ural
Mnie bardziej dziwi, że to jeszcze nie gruchnęło smile.gif.
Pablo el
QUOTE(GMB @ 16 01 2007, 17:44) *

Bo jeśli kupisz taki zestaw na bluetooth do PS3 to przeciez do tego trzeba będzie dokupywać baterie (co dla mnie jest lipne), a gdy kupisz zestaw na kabel to bedziesz musiał go podpiąć do PS3 co wiąże się z walającym się kablem po podłodze a tego już nie chcemy w tej generacji. No chyba że będzie się dało podpiąć headsety do SixaxiSa przez USB. Wtedy to bym cieszył miche o tak. ---> biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

headsety (te do komow na bluetooth np motorolki) sa za male zeby zmiescily baterie - maja wbudowany akumulator na 6-10h rozmowy i ladujesz jak telefon wink.gif
Ryo-San
QUOTE(YETI @ 17 01 2007, 09:00) *

PLAYSTATION 3 THE BEST NEW CONSOLE OF Y 2006.
http://www.joystiq.com/2007/01/16/ign-pick...onsole-of-2006/

YETI to ten sam nius co kiedys wklejales. Gdzies na poczatku grudnia...
Best New Console - PS3 - Runner Up - Wii
http://bestof.ign.com/2006/gear/1.html

QUOTE(ani @ 17 01 2007, 12:10) *

jak było to sorry

http://www.ps3.eu/en-IE/ask/doc/price/go.ps3

na wypadek gdyby usunęli:

jezeli to rzeczywiscie prawda i dotyczyc to bedzie nie tylko Irlandii to nie wiem co powiedziec..nie dosc ze czekamy na launch blisko pol roku to jeszcze przyjdzie nam placic wiecej...to juz bedzie totalne przegięcie i robienie z ludzi idiotow....
licze ze to fejk
YETI
QUOTE(Ryo-San @ 17 01 2007, 14:23) *

Mozliwe, ciekawe czemu informuja o tym dopiero teraz
Posted Jan 16th 2007 11:45AM

A co do tej ceny, takze mam nadzieje ze to dotyczy tylko Iralandii, jezeli dobrze pamietam to cena PSP tez byla tam wieksza (mieszka ktos w Irlandii lub kupował tam PSP? smile.gif )
Ural
Ludziska, przecież wiadomo, że to fake. Jakby to nie był fake, to by podawano odnośnik do samej strony, a nie do jakiegoś jpga. Poza tym Sony ujawni cenę PS3 dopiero za tydzień, więc trudno by Irlandia była wyjątkiem. Aż się dziwię, że w ogóle ktoś się nabrał na tak tani chwyt wink.gif.
Ryo-San
QUOTE(ural @ 17 01 2007, 12:39) *

Ludziska, przecież wiadomo, że to fake.

to zaden fake, sprawa juz sie wyjasnila - Irlandia ma poprostu wiekszy VAT - dlatego ta cena
a Sony ceny nie musi ujawniac bo znamy ja od blisko poltora roku: o
TaKeShiX
QUOTE(ural @ 17 01 2007, 12:39) *

Ludziska, przecież wiadomo, że to fake. Jakby to nie był fake, to by podawano odnośnik do samej strony, a nie do jakiegoś jpga. Poza tym Sony ujawni cenę PS3 dopiero za tydzień, więc trudno by Irlandia była wyjątkiem. Aż się dziwię, że w ogóle ktoś się nabrał na tak tani chwyt wink.gif.

no przecież jest http://www.ps3.eu/en-IE/ask/doc/price/go.ps3
YETI
ural to nie fake

ale...
QUOTE("robbo2k")
Wyzsza cena jest TYLKO w Irlandii z powodu VAT.
Na pozostalych stronach jezykowych www.ps3.eu
jest zapowiadana cena. Wiec niech Xboxierze nie leja w majtki.

wiec jest tak jak mowiłem, cena PSP w Iralandii takze była wieksza od pozostałych, wszytsko przez ich wysoki VAT.

ps. sawietna strona
www.ps3.eu
Ryo-San
po zaglebieniu sie troche w szczegoly - mozna zauwazyc ze Irlandia ma nizszy VAT od nas...co prawda o 1% ale zawsze nizszy...tak wiec juz kompletnie nie kumam tej ceny:f no ale jak ma to dotyczyc tylko Irlandii to w sumie wali mnie to
Ural
Rzeczywiście niby jest na stronie - pytania zatem są dwa:

1) jak jest traktowana Irlandia - czy podobnie jak UK
2) kiedy ta informacja została wrzucona na stronę

I rozwinięcie smile.gif:

1 - jeśli Irlandię traktuje Sony jak UK (co jest całkiem możliwe), to wyższa cena nie powinna być zaskoczeniem - w UK dowalili takie ceny w funtach, że wychodziło znacznie drożej niż w Europie kontynentalnej. Oczywiście to głupota ze strony Sony, no ale tak traktują Anglików - czyli tak traktują ludzi w Irlandii Północnej należącej do UK, a skoro tak to nie wypada inaczej traktować samych Irlandczyków...

2 - data jest o tyle istotna, że jeśli to stare dane (tj. z czasów gdy PS3 miało kosztować 499/599 euro), to można je wyrzucić do kosza. Niestety zapowiada się na to, że są to nowe dane. Tutaj również można wysnuć dwie teorie - jedna, to że podając wyższą cenę na podrzędnym, krajowym serwisie, Sony próbuje wybadać nastroje w Europie - tj. czy powstanie larum na wyższą cenę. Drugi wniosek, że taka cena nas czeka w całej Europie. Ale jeśli by tak było, to byłaby to dla Sony nie dość że kompromitacja, to byłby to po prostu skandal. Nie pozostaje nic innego, jak poczekać do wtorku, kiedy to ponoć Sony ma oficjalnie ujawnić cenę i datę premiery w Europie.

edit:

Na stronie GB jest podana cena 499/599, czyli taka jaka miała być - musicie się dogrzebać:

http://www.ps3.eu/flash/index.html?locale=en_GB (ask a question / tell me about: price). Tak więc poczekajmy...
YETI
QUOTE(ural @ 17 01 2007, 14:59) *

Na stronie GB jest podana cena 499/599, czyli taka jaka miała być - musicie się dogrzebać:

http://www.ps3.eu/flash/index.html?locale=en_GB (ask a question / tell me about: price). Tak więc poczekajmy...

własnie siedze na tej stronie juz piec minut i nie mam pojecia gdszie jest dział PRICE
ninja.gif

OK JUZ MAM
goggy
A ja bym się nie zdziwił
Pamiętam jak kupowałem Ps2 w Niemczech dałem coś ok 1890zł przy premierze, u nas było z 2599 a w renomowanych sklepach to i po 2999zł (ultima, empik)
Mam gdzieś jeszcze naklejki z cenami w zeszycie (w markach i euro) (poszukam i jak by co fotkę puszcze)

wziąłem wtedy komplet znaczy:
Konsola
3 duale,
multitap
Tekken Tag i strzelankę Time Spilters
Nie sądzę że teraz zjadą niżej niż 2499zł no chyba że będą bali się billa ;-)
Pyton
QUOTE(Ryo-San @ 17 01 2007, 12:23) *

QUOTE(ani @ 17 01 2007, 12:10) *

jak było to sorry

http://www.ps3.eu/en-IE/ask/doc/price/go.ps3

na wypadek gdyby usunęli:

jezeli to rzeczywiscie prawda i dotyczyc to bedzie nie tylko Irlandii to nie wiem co powiedziec..nie dosc ze czekamy na launch blisko pol roku to jeszcze przyjdzie nam placic wiecej...to juz bedzie totalne przegięcie i robienie z ludzi idiotow....
licze ze to fejk

o ku.rwa chyba kogos na łeb poje.bało blink.gif bo miałem zamiar brac stamtad i neiwiem co teraz myslec bo wezne chyba z francji confused.gif a tak przy okazji ds' lite kupiłem w irlandii za 134 euro(sklep argos) pod koniec lipca pózniej opchłem go na allegro smile.gif
goggy
The 20GB (€529.99) will not be available at launch in Ireland.

Ciekawe ale skoro przeliczyli to być może będzie i tańsza 20GB?
Ryo-San
QUOTE(polaki899 @ 17 01 2007, 15:10) *

QUOTE(DJ1988 @ 17 01 2007, 14:02) *

http://news.com.com/Sonys+brave+Sir+Howard..._3-6150661.html

Zacytuje bo już nie mam siły: "PS3 Euro launch delayed to April; 6 million for US/Japan before end of March"

K**** icon_evil.gif

Jest to oficjalna wiadomość ??

jezeli wypowiedz CEO(Chief Executive Officer) Sony do tego z tytulem SIR przed imieniem i nazwiskiem mozna uznac za oficjalna to tak jest to oficjalna wiadomosc....
te slowa padly w tym wywiadzie
http://news.com.com/Sonys+brave+Sir+Howard..._3-6150661.html
What are the goals for this year for PlayStation?
Stringer: I think it's 6 million units by the end of the quarter, worldwide. And then we have got the European launch in April, which is very important to us.

tak wiec albo koles sie niechący wygadal co do europejskiej premiery lub się poprostu przejezyczyl. Jezeli był to błąd to Sony powinno szybko tą kwestie sprostowac.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.