Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: PS3 - TUTAJ MOŻEMY KOMENTOWAĆ NEWSY!
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137
--=Gołota=--
QUOTE(YETI @ 23 01 2007, 12:19) *

QUOTE(--=Gołota=-- @ 23 01 2007, 14:16) *

O słabej sprzedaży ps3 wspomina nawet Hideo Kojima: http://www.valhalla.pl/news2320-Hideo-Koji...i-Xbox-360.html

gdzie bo ja tego nie widze? ninja.gif

ale za to powiedział cos takiego...
"Metal Gear Solid 4 nadal pozostaje jednak tytułem wyłącznie dla Playstation 3”.

Musisz czytać między wierszami:
"Związany bardzo mocno z Playstation, Kojima zdaje się martwić słabą sprzedażą najnowszej konsoli Sony. Jestem bardzo zainteresowany stworzeniem czegoś na Xboxie 360. Konsola sprzedaje się znakomicie w Europie i USA. Wydaje mi się, że w tym roku znajdzie wielu, nowych nabywców."
the_m
QUOTE(Valhalla.pl )
"Czy pozycja mająca szansę w pojedynkę wykreować markę Playstation 3 trafi jednak na inne platformy?" [odnosnie MGS4]

Autor tego newsa nie daje za wygrana mimo iz Kojima powiedzial wyraznie (i to nie raz) ze Mgs4 to exclusive na ps3, ja rzumiem ze tanie sensacje napedzaja rynek ale po jakiego (pipi)a pisac taki komentarz do newsa huh.gif

Co do tej 20% obnizki ceny to to ruch sony czy sprzedawcow bo wkoncu nie zalapalem? Jezeli to Sony to mogliby juz chociaz o te 20% tansza konsole sprzedawac u nas smile.gif Przeciez to idealny moment na obnizke ceny sprzetu - premiera na nowym kontynencie

... i doszukiwac sie tanich sensacji i spiskow... taaa
YETI
ruch NIEKTORYCH sklepow

QUOTE(the_m @ 23 01 2007, 14:30) *

... i doszukiwac sie tanich sensacji i spiskow... taaa

dokladnie unsure.gif

QUOTE(--=Gołota=-- @ 23 01 2007, 14:27) *

Kojima zdaje się martwić słabą sprzedażą

to jak to jest, martwi sie czy zdaje sie martwic smile.gif
poprosze "orginalny" wywiad, bo co mi sie wydaje ze to tłumaczenie jest "nie teges" wink.gif
--=Gołota=--
QUOTE(the_m @ 23 01 2007, 12:30) *
Co do tej 20% obnizki ceny to to ruch sony czy sprzedawcow bo wkoncu nie zalapalem?

QUOTE(YETI @ 23 01 2007, 12:37) *
ruch NIEKTORYCH sklepow

A dokładniej to bardzo wielu. Sklepy zmuszone zostały do wprowadzenia kolejnej obniżki o 20% ponieważ ps3 zalega u nich na półkach.
Myślę, że chcą zrobić miejce na dostawy XBOX360 ninja.gif
YETI
QUOTE(--=Gołota=-- @ 23 01 2007, 14:44) *

hehhe, dobre, dobre wink.gif
patrzac na sprzedaz tej konsoli w Japonii to pewnie masz racje laugh.gif
Ural
QUOTE(--=Gołota=-- @ 23 01 2007, 12:44) *

Co do tej 20% obnizki ceny to to ruch sony czy sprzedawcow bo wkoncu nie zalapalem?

QUOTE(YETI @ 23 01 2007, 12:37) *
ruch NIEKTORYCH sklepow

A dokładniej to bardzo wielu. Sklepy zmuszone zostały do wprowadzenia kolejnej obniżki o 20% ponieważ ps3 zalega u nich na półkach.

Ludzie, czytajcie dokładnie newsy. Obniżka dotyczy wersji 20GB, której już w dniu premiery praktycznie nikt w Japonii nie chciał. Wszędzie ludzie wolą kupować wersję 60GB - nie ma co się dziwić, bo nawet w Polsce, która przecież bogatym krajem nie jest, większość woli nabyć wersję bardziej dopasioną, a co dopiero w bogatej Japonii.

Natomiast kwestię robienia miejsca dla X360 w Japonii traktuję w kategorii żartu - nota bene całkiem udanego smile.gif.
Ryo-San

QUOTE(Valhalla.pl )
"Czy pozycja mająca szansę w pojedynkę wykreować markę Playstation 3 trafi jednak na inne platformy?" [odnosnie MGS4]

Autor tego newsa nie daje za wygrana mimo iz Kojima powiedzial wyraznie (i to nie raz) ze Mgs4 to exclusive na ps3

akurat Kojima w tym wypadku nie ma nic do gadania, tak samo jak nic do gadania nie mial Itagaki w przypadku konwersji Ninja Gaiden na PS3 - mimo ze caly czas jest zdecydowanie przeciwko pojawieniu sie NG:Sigma na konsole Sony gra i tak wyjdzie, bo takie jest stanowisko firmy ktorej jest pracownikiem.
Co do MGS4, Kojimy i Konami to oficjalne stanowisko firmy brzmi tak

"Konami has no plans to bring Metal Gear Solid 4 to the Xbox 360 at this time"

to samo tyczy sie nowego projektu, ktory Kojima chcialby stworzyc na 360tke - on moze tylko sobie chciec..decyzje o takich rzeczach zapadają duzo wyzej niz jego stanowsko.
lechu
Mnie akurat trochę dziwi taki popyt na wersje 60GB. 40GB różnicy na dysku to na dziś dzień stosunkowo niewiele, czytnik kart też poczytuję bardziej jako ciekawostkę, jedynie to Wi-fi. Gdyby nie to że mam PSP, raczej zdecydowałbym się na wersję 20GB z ewentualnym późniejszym zakupem większego dysku.
Ural
No do mnie głównie Wi-Fi przemawia właśnie - mam dość walających się wszędzie kabli... A Japończycy pewnie wolą 60GB z myślą o PS Store - co prawda można sobie dysk wymienić na większy bez jakiegokolwiek problemu, ale na pewno nie wszyscy zdecydują się na taki krok, by sobie grzebać w konsoli.
Ryo-San
to po pierwsze, po drugie dyski 2.5 calowe do tanich nie nalezą...Wi Fi też sie przyda, bo jak widac po 360tce wi fi wcale takie tanie nie jest(200zl) - IMO lepiej wylozyc te niecale 400 stowki wiecej i miec z tym wszystkim spokoj.
Pablo el
QUOTE(Ryo-San @ 23 01 2007, 07:11) *

"Konami has no plans to bring Metal Gear Solid 4 to the Xbox 360 at this time"

And says nothing about MGS 5 on 360 wink.gif
Deadeye
QUOTE(Ryo-San @ 23 01 2007, 13:23) *

to po pierwsze, po drugie dyski 2.5 calowe do tanich nie nalezą...

ale za cene ps3 60gb kupisz ps3 20gb, dokupisz dysk 120 gb i jeszcze ci zostanie troche kasy wink.gif a dysk 20 gb wtedy mozna sprzedac. ostateczne mozna tez kupic duzy dysk jak komus nie przeszkadza dysk lezacy obok konsoli
Trzcina
Zdecydowanie bardziej wolalbym dokupic duzy dysk i postawic obok konsoli... tylko z tym moze byc klopot ;P

Poza tym jakjuz wydawac tyle kasy to na sprzet 'wszystkomajacy' (prawie jak motorole w tv O_o), co nie znaczy ze tansza wersja jest zla smile.gif
Pablo el
Nawet jak sciagniesz WSZYSTKO z PStore i zrzucisz wszystkiege gry co chodza z HDD zostanie jeszcze dobre 55GB wolnego miejsca tongue.gif Pytanie nasuwa sie samo - jaki jest sens wiekszego dysku? smile.gif

Patrzac w przyszlosc PS3 przez perspektywe HDD loadera ma to jakis sens bo na 60gb wejdzie dodatakowo JEDNA gra wink.gif
Master Pain
nie zapominajmy o VOD
Ural
QUOTE(Pablo el @ 23 01 2007, 16:24) *

Nawet jak sciagniesz WSZYSTKO z PStore i zrzucisz wszystkiege gry co chodza z HDD zostanie jeszcze dobre 55GB wolnego miejsca tongue.gif Pytanie nasuwa sie samo - jaki jest sens wiekszego dysku? smile.gif

Konsolę się kupuje na kilka dobrych lat - ja sądzę, że za 3 lata, to miejsca może brakować - przecież PS Store się mocno rozwinie, ludzie będą kupować przez to gry i filmy - 60GB to wcale nie jest tak dużo. A jak jeszcze ktoś chce korzystać z Linucha...
Pablo el
QUOTE(ural @ 23 01 2007, 10:30) *

Konsolę się kupuje na kilka dobrych lat - ja sądzę, że za 3 lata, to miejsca może brakować - przecież PS Store się mocno rozwinie, ludzie będą kupować przez to gry i filmy - 60GB to wcale nie jest tak dużo. A jak jeszcze ktoś chce korzystać z Linucha...

Linux zabierze tobie w extremalnym przypadku 10gb (ze swapem itp) co nie zmienia faktu ze zmiescisz cala jedna gre wydana na Blue Ray nawet na 60GB.

No i dyski w przeciwienstwie do ramu tanieja az milo wiec mozna potem sobie dokupic i wymieniac jak dyskietki ;P smile.gif
Ural
No dokładnie - ale poprzez Linucha mam na myśli całokształt - wrzucanie filmów na konsolę i innych rupieci, emulatorów, a przecież romy też swoje potrafią ważyć wink.gif. Obyś miał rację, że wymiana dysku jest taka prosta - a co do Linuxa, to przy instalacji ponoć niestety wszystkie dane idą się kochać - czyli np. save'y z gier - mam nadzieję, że tak jest tylko przy pierwszej instalce, a potem w razie aktualizacji Linucha, albo zmianie na inny build nie ma takich problemów.
Deadeye
nie sama instalacja linuxa, tylko partycjonowanie (potrzebne zeby wydzielic partycje dla linuxa) usuwa dane, wiec po wydzieleniu partycji kolejna instalacje beda juz bezbolesne
YETI
QUOTE(Memory @ 23 01 2007, 23:26) *

Kane and Lynch: Popping up in Sony consoles

http://ps3.qj.net/Kane-and-Lynch-Popping-u...pg/49/aid/80340

happy.gif
mczaper
w piatek Sony ma podac dane odnosnie eur premiery pokazac nowe tytuły jak slachac w angielskich mediach szykują sie niespodzianki...

oby bylo ich jak najwiecej, i jakies rozsadne ktore przydadza sie kazdemu smile.gif Stay Tuned
GMB
QUOTE(mczaper @ 23 01 2007, 22:57) *

w piatek Sony ma podac dane odnosnie eur premiery pokazac nowe tytuły jak slachac w angielskich mediach szykują sie niespodzianki...

oby bylo ich jak najwiecej, i jakies rozsadne ktore przydadza sie kazdemu smile.gif Stay Tuned

Oby nie były to niespodzianki w postaci przesunięcia premiery o kolejny miesiąc, podwyższenia ceny konsoli do 2700zł i braku Motor Storm przy premierze. tongue.gif tongue.gif tongue.gif
mczaper
QUOTE(GMB @ 23 01 2007, 23:00) *

Oby nie były to niespodzianki w postaci przesunięcia premiery o kolejny miesiąc, podwyższenia ceny konsoli do 2700zł i braku Motor Storm przy premierze. tongue.gif tongue.gif tongue.gif

NIe ma to jak optymizm cool.gif
Ural
A propos nowego Havoka:

Now for what puts the .5 in 4.5, so to speak: Havok also revealed that this version is fully optimized for the PS3, capable of harnessing the FULL power of ALL the SPUs. "Havok architecture now scales strongly across all SPUs and runs between 5 and 10 times faster than Havok 4.0 for a typical game scene on the PS3."

Nie chcę nic mówić, ale biorąc pod uwagę, że MotorStorm jedzie na Havoku 4.0, a Havok 4.5 ma jakoby dzięki wykorzystaniu wszystkich SPU oferować 5-10x większą prędkość... wnioski wyciągnijcie sami - ja otworzyłem japę. Jeśli to prawda, to...

I jeszcze jedno dla podgrzania atmosfery:

Havok 4.0 on a PS3 Cell ran comparable to a triple-core PC. Now, if Havok's PR is to be believed, multiply that by 5 to 10.

wub.gif
GMB
Ciekawe jaka pierwsza gra pokaże możliwości Havok'a 4.5. Ja bardzo chce zobaczyć co Criterion wyciśnie na PS3 ze swojego silnika RanderWare. Może nie przy okazji kolejnego Burnouta ale przy następnej części Black.
Pyton
jesli chodzi o mnie to mogliby go zastosowac do tych tytułow : resident 5,gta 4 ,8 days,killzone wtedy byłbym uradowany smile.gif
Ficuś
Nowy Havok w killzonie a co za tym idzie w nowych fpsach powinien być podstawą.

Szkoda ,że z racji wymagań sprzętowych tak mało fpsów na PS2 miało silnik Havoka(miał go mieć killzone 1 ale ostatecznie za fizykę gry odpowiadal silnik napisany przez twórców co przeniosło się na częste wpadki...)
the_m
Kane and Lynch na ps3 - super jedna z gier na ktore czekam byleby na kazdej platformie byla tak samo dopasiona smile.gif (nie mowie o ps2 i psp bo na te konsole to ta gra po kase wychodz)

Nowy Havok w killzonie

Cos mi sie nie wydaje zeby ten 4.5 byl w nowym killzone ale kto wie w koncu maja ambicje dorownac renderowi - oby sie udalo wink.gif

QUOTE(ural)
Havok 4.5 ma jakoby dzięki wykorzystaniu wszystkich SPU oferować 5-10x większą prędkość... wnioski wyciągnijcie sami - ja otworzyłem japę. Jeśli to prawda, to...

troche sceptycznie podchodze do takich oswiadczen co nie zmienia faktu ze gdyby to byla prawda to byloby baaardzo fajnie icon_twisted.gif

Axonn
A Sony wpadło na spontaniczny i niezapowiedziany ruch. Dziś dla Japonii będzie dostępny update, 1.50. Do tego dziś do sprzedaży trafi kolejny adaptery, tym razem na karty typu Edy. Jest to jakiś dla nas kosmiczny nieosiągalny patent z Japonii. Adapter się wabi "PaSoLi". Nie ma to jak kolejna pierdoła laugh.gif

goggy
wygląda jak karta kredytowa;-)
GMB
Ponoć że nowy frimeware 1.50 do PS3, który teraz wyszedł załatwia sprawe nieszczesnych pasków w grach z poprzednich konsol. Myśle że to świetna wiadomość. Problemy ze wsteczną kompatybilnością znikły.
Axonn
Właśnie napisałem to w innym temacie. Pasy znikły, ale teraz emulator jest skłonny do wieszania się. Żałosne.... wacko.gif
GMB
QUOTE(Axonn @ 24 01 2007, 13:45) *

Właśnie napisałem to w innym temacie. Pasy znikły, ale teraz emulator jest skłonny do wieszania się. Żałosne.... wacko.gif

Ale wiesza się non stop na każdej grze? Czy miałeś jednorazowy sporadyczny przypadek? Może to nie wina emulacji tylko płyta jakś zjechana albo co.
Axonn
Na szczęście tylko raz się na razie zwiesił. Płyty mam krystalicznie czyste bez rys, za kogo ty mnie uważasz laugh.gif
GMB
QUOTE(Axonn @ 24 01 2007, 16:29) *

Na szczęście tylko raz się na razie zwiesił. Płyty mam krystalicznie czyste bez rys, za kogo ty mnie uważasz laugh.gif

To bardzo fajnie że Sony poprawiło kompatybilność wsteczną. Europejska wersja konsoli zostanie pozbawiona tej choroby i całe szczęscie.

PS. Wiesz Axonn kiedyś za czasów PSX'a odebrałem od kumpla mojego TEKKEN'a 2 i dobrze że przed wsadzeniem płyty do czytnika oblukałem jej drugą strone. Ku mojemu, uwierz niemałemu zdziwieniu znalałzem na niej KLUSKA!!! Tak tam był makaron!!! Najpierw się wkurzyłem a potem leżałem i kwiczałem ze śmiechu przez pół godziny.
Mastah27
QUOTE(GMB @ 24 01 2007, 17:02) *

To bardzo fajnie że Sony poprawiło kompatybilność wsteczną. Europejska wersja konsoli zostanie pozbawiona tej choroby i całe szczęscie.

Raczej firmware, który będzie nań zainstalowany smile.gif.

CELL7777
widze ze sony robi powoli postepy.wspolpraca namco/bandai i sony napewno zaowocuje dobrymi grami na ps3.no i jezeli plotka o tym ze bioware robi gry na ps3 okaze sie prawdą bedzie super
(Mass Effect ,Baldur's Gate, Knights of the Old Republic, Jade Empire chetnie pogralbym na ps3)
Er_WolvEr
Ciekawi mnie czy połączenie SONY z NAMCO spowoduje, iż TEkken6 nie wyjdzie na konsole konkurencji. Bo i takie plotki ostatnio surfowały po sieci.
Enkidou
QUOTE(Er_WolvEr)
Ciekawi mnie czy połączenie SONY z NAMCO spowoduje, iż TEkken6 nie wyjdzie na konsole konkurencji. Bo i takie plotki ostatnio surfowały po sieci.

Nowo powstały Cellius, tz. fakt jego istnienia, nie będzie miał chyba wpływu na to gdzie wyląduje następny Tekken czy jakaś inna gra ze znaczącej serii Namco Bandai. Tak mi się przynajmniej zdaje, gdy patrzę na oficjalne oświadczenia.

Natomiast parę dni czytałem (to były bodaj fora albo blog z IGN czyli tam gdzie pojawiło się nieoficjalne info że Namco Bandai bardziej wesprze platformę MS) że faktycznie jakiś tytuł z jakiejś serii Namco Bandai -- która był na wyłączność w czasie PS2 -- pojawi się też na X360, ale nie będzie to Tekken 6. Tyle na razie, ale jak będzie? Kto tam wie.
GMB
QUOTE(Enkidou @ 25 01 2007, 13:08) *

QUOTE(Er_WolvEr)

Nowo powstały Cellius, tz. fakt jego istnienia, nie będzie miał chyba wpływu na to gdzie wyląduje następny Tekken czy jakaś inna gra ze znaczącej serii Namco Bandai. Tak mi się przynajmniej zdaje, gdy patrzę na oficjalne oświadczenia.

Natomiast parę dni czytałem (to były bodaj fora albo blog z IGN czyli tam gdzie pojawiło się nieoficjalne info że Namco Bandai bardziej wesprze platformę MS) że faktycznie jakiś tytuł z jakiejś serii Namco Bandai -- która był na wyłączność w czasie PS2 -- pojawi się też na X360, ale nie będzie to Tekken 6. Tyle na razie, ale jak będzie? Kto tam wie.

Może to będzie Soul Calibur???
Pyton
QUOTE(yab @ 25 01 2007, 12:15) *

Dziwne ze nikt tego jeszcze nie zamiescil, dobre wiadomosci z obozu Sony.

"W Polsce cena PLAYSTATION 3 w kolorze czarnym, z dyskiem 60 GB, wyniesie 2399 pln. "

http://www.playstation.pl/wiadomosci.php?id=157

niezawiedli mnie jesli chodzi o polske smile.gif
Master Pain
zawiodles Polske jezeli chodzi o 'polske' wink.gif
ATG
To na allegro będą pewnie chodzić po 2299 pln (albo jeszcze mniej). A uboższa wersja pewnie 1899zł prawie tyle co X360 premium.
C1REX
QUOTE(ATG @ 25 01 2007, 13:09) *

To na allegro będą pewnie chodzić po 2299 pln (albo jeszcze mniej). A uboższa wersja pewnie 1899zł prawie tyle co X360 premium.

400zł mniej za trochę mniejszy dysk? Nie sądzę.
W ogóle będzie w Europie wersja z mniejszym dyskiem?

Sony podało przecież jedną cenę.
Pablo el
QUOTE(GMB @ 25 01 2007, 07:12) *

z tego co sie orientuje sc 2 jest na xboxa smile.gif
Zeusek666
QUOTE(C1REX @ 25 01 2007, 14:22) *

QUOTE(ATG @ 25 01 2007, 13:09) *

400zł mniej za trochę mniejszy dysk? Nie sądzę.
W ogóle będzie w Europie wersja z mniejszym dyskiem?

Sony podało przecież jedną cenę.

Jest napisane, ze to zalezy od popytu
the_m
QUOTE(yab)
Dziwne ze nikt tego jeszcze nie zamiescil, dobre wiadomosci z obozu Sony.

"W Polsce cena PLAYSTATION 3 w kolorze czarnym, z dyskiem 60 GB, wyniesie 2399 pln. "

Czyli w MM bedzie 2299 + gra wink.gif
Ale cena pozytywnie zaskoczyli smile.gif Nie dosc ze nie jest wyzsza niz te 2,5tys to jest nizsza wink.gif

Szkoda ze nic nie wspomnieli o polskiej wersji menu (+ sklepu itd.), jestem ciekawy czy w ogle takowa bedzie czy powtorzy sie sytuacja jak z PSP smile.gif

QUOTE(Pablo el @ 25 01 2007, 14:24) *

QUOTE(GMB @ 25 01 2007, 07:12) *

z tego co sie orientuje sc 2 jest na xboxa smile.gif

Ale trojka nie, SC3 to eclusive byl wiec bardzo mozliwe ze SC4 bedzie na Xo smile.gif W kazdym razie ta gra mi sie wydaje najbardziej prawdopodobna bo chyba nie nowy Gundam wink.gif
Zeusek666
Nakrecamy sie dalej :
http://youtube.com/watch?v=pEz3g-Zxi_I
Poczatek filmu ukazuje mozliwosci PS9 laugh.gif pozniej jest zlepek gier
Edit:sorrka, widze ze sam sie nakrecam tongue.gif
the_m
Zeusek z takimi linkami to do tematu o reklamach ,a poza tym juz taki byl smile.gif
No i po co mamy sie nakrecac? PS3 wyjdzie prawie w kwietniu, za mniej niz bylo przewidywane, bedzie mialo premiere w Polsce w tym samym dniu co w reszcie krajow Europy.
Co do premiery to zastanawia mnie jedno a mianowicie czy Sony Poland bedzie probowalo wspolzawodniczyc na gruncie promocyjnym z M$ czy sobie odpusci jakas wieksza promocje swojej kosoli i gier.

EDIT Sorry, juz poprawilem wink.gif Zagadywali mnie podczas pisania tego posta i nie zwrócilem uwagi wink.gif
Ryo-San
QUOTE(the_m @ 25 01 2007, 15:50) *

PS3 wyjadyje prawie w kwietniuz za mniej niz normalnie bedzie mialo premiere w Polsce w tym samym dniu co w reszczie krajow Europy.

od kilku minut probuje rozszyfrowac to zdanie i nie daje rady; /
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.