Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: PS3 - TUTAJ MOŻEMY KOMENTOWAĆ NEWSY!
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137
YETI
rzeczywiscie, sorry moj błąd
k9
marzę o nowym crazy taxi na Playstation 3
zapowiedż remaku 1 i 2 na psp narobiła mi ochoty
Pablo el
QUOTE(Memory @ 17 02 2007, 14:54) *

Juiced 2

Skany:
http://hem.bredband.net/mana1/juiced.JPG
http://hem.bredband.net/mana1/juiced2.JPG

They gave the first Juiced a 9/10, and had this to say about this game:
- Release September, on PS2, PS3, PSP
- Developers listened to the complains about the first one being too advanced, so they've "mainstreamed" this one.
- "Looks great, better lighting than in PGR3"
- Has the official Hot Import Nights license
- Choosing competitions works like in PGR3, you have a bunch of options and can play whatever race you want, until you go to the next level
- Dragracing removed, Showdown mode removed. Drift races added.
- 93 licensed cars, 10 000 licensed components to add to your car, from BuddyClub, Wings, Greddy, Rays Wheels, Stilen and Mugen plus more.
- Has Driver DNA, similar to Forza's Drivatar. Remembers how you drive and makes a bot out of it.
- No more fictional city, this time real cities (but not as detailed as PGR3, they say). Rome, London, Paris, San Francisco, Sydney plus another 6. Each track (do they mean city?) has three different routes.
- Awesome physics.

Nowy press release

Moje 3 grosze:
Wyglada na to ze bedzie kapa jak nic. W pierwszego juiced nie dalo sie grac i ciagnela go tylko jako taka grafa i otoczka street racing. Pierwsze screeny z Juiced 2 wygladaja gorzej niz konkurencyjny NFS Carbon (duzo gorzej!) i jezeli nie zmienia pudelkowatego modelu jazdy mozna zapomniec o tym tytule.
GMB
QUOTE(TomisH @ 23 02 2007, 14:16) *

http://news.yahoo.com/s/nm/20070223/tc_nm/...2vsCHQ.Qye9IxIF

Software will take over some of the functionality that was originally taken care of by dedicated chips, which means far fewer PlayStation 2 (PS2) games can be played on a European PS3 compared with the Japanese and American PS3 models which play 98 percent of old games.

No ale kto kupuje nowy sprzęt, żeby grać w stare gierki.

http://www.scee.presscentre.com/Content/De...mp;NewsAreaID=2

No comments!!! To teraz mam nowy dylemacik. Przypuszczam że wersje z USA nie będą wcale droższe od tych w Europie więc, którą teraz kupić? Sony leci mocno w kulki i coraz bardziej mnie wku...a!
Emet
Nie ma co płakać. To było oczywiste. Od dawna SONY mówiło że na początku w PS3 będą elementy PS2 a potem emulacja przejdzie w pełni w wymiar software'owy. Na pewno nowe konsole w USA i Jap. będą też pozbawione elementów PS2. Poprostu udoskanalany będzie emulator aby wszystko było cacy (czyli zapewne zacznie się zabawa jak z X360 i grami z X'a pierwszego).
Emiel
Niezła jazda.

Ja myślałem, że softwarowa emulacja może nie będzie wnosić 100% kompatybilności, ale da coś w zamian. A sony stwierdza, że po co zajmować się wsteczną kompatybilnością. Nie mogę, w dodatku lista będzie dostępna 23 , więc nawet nie wiadomo czy gierki swoje będę mógł odpalić. Przegięcie.

Jeszcze poczekam na tą listę, ale chciałbym zobaczyć większość hitów w 720p za cenę utraty pełnej kompatybilności. Obawiam się, znając Sony, że nic takiego nie dostanę. Może God of War 2 by chodził, dzięki temu w 720p.
Jacobss
QUOTE(Emet @ 23 02 2007, 15:54) *

Nie ma co płakać. To było oczywiste. Od dawna SONY mówiło że na początku w PS3 będą elementy PS2 a potem emulacja przejdzie w pełni w wymiar software'owy. Na pewno nowe konsole w USA i Jap. będą też pozbawione elementów PS2. Poprostu udoskanalany będzie emulator aby wszystko było cacy (czyli zapewne zacznie się zabawa jak z X360 i grami z X'a pierwszego).
Nie ma co, Fanboye zawsze znajdą usprawiedliwienie dla Sony lol. W każdym razie poważnie się zastanawiam teraz czy na pewno kupię PS3 (miałem kupić w dniu premiery, a Xboxa 360 mam) bo planowałem zakup też ze względu na gry z PS2. Śmiać mi się w ogóle chce bo Microsoft był strasznie krytykowany za to, że jest lista i że emulacja tylko softwarowa a Sony robi w Europie dokładnie to samo. rolleyes.gif Poza tym, napisałeś zdanie "Na pewno nowe konsole w USA i Jap. będą też pozbawione elementów PS2" siedzisz w ogóle w temacie? Konsole z USA i Jap. mają EE i GS. I jak będzie tak "udoskonalany" jak w Xboxie 360 to ja podziękuję Sony za taką emulację. Strasznie się dzisiaj zawiodłem. I skoro nowa konsola jest po to, żeby grać tylko w nowe gry to po co się w ogóle zajmują od lat emulacją na nowych konsolach?

Edit (zapomniałem dopisać)

QUOTE(Emiel @ 23 02 2007, 15:56) *

Niezła jazda.

Ja myślałem, że softwarowa emulacja może nie będzie wnosić 100% kompatybilności, ale da coś w zamian. A sony stwierdza, że po co zajmować się wsteczną kompatybilnością. Nie mogę, w dodatku lista będzie dostępna 23 , więc nawet nie wiadomo czy gierki swoje będę mógł odpalić. Przegięcie.

Jeszcze poczekam na tą listę, ale chciałbym zobaczyć większość hitów w 720p za cenę utraty pełnej kompatybilności. Obawiam się, znając Sony, że nic takiego nie dostanę. Może God of War 2 by chodził, dzięki temu w 720p.
Okej zgadzam się z Tobą tylko, że wsadzenie bebechów z PS1 i PS2 w niczym nie przeszkadza by dopisać emulację softwarową, żeby np. God of War 2 chodził w 720p. Jedno drugiemu nie szkodzi, a tak chodziłyby wszystkie tytuły (dzięki Hardwarowej emulacji) i niektóre w wysokiej rozdziałce (emulacja softwarowa).
goggy
na razie poczekaj na oficjalne stanowisko sony
być może chodziło o brak kompatybilności gier europejskich na EE wbudowanym w PS3.
A z całej sytuacji ktoś zaczął lanie wody. Dla mnie usunięcie bebechów wydaje się wręcz nieprawdopodobnie. No nie wiem
KheeD
Tyle kasy za konsole, a oni jeszcze takie cos robia, no bo beda tansze koszta produkcji lolz ...
Pablo el
A teraz z innej beczki.

Istnieje cos takiego jak GAP - Game Advisory Panel. Jest to taki blog dla uzytkownikow Playstation majacym na celu rozwoj Playstation bla bla tongue.gif

No ale teraz o co chodzi - jako czlonek GAP pisalem juz dwie story. Jedna o tym jak bardzo rozczarowuje brak obslugi klawy/myszki w Resistance a druga o mozliwosci nagrywania filmikow z gier i wrzucania do swojego profilu ktory bedzie mozna udostepniac na prostej stronie uzytkownika.

Pomysly pomyslami ale najciekawsze jest to ze obie story zostaly po prostu skasowane tongue.gif Pokazalo mi to ze sony wie lepiej co robi i ma mnie i moje pomysly gdzies bardzo gleboko.

Co z tego dla was wynika? Nie wierzcie w to co mowi Sony tylko myslcie za siebie. No i wycierajcie sobie 4 litery oficjalnymi newsami Sony jak i BSem Phila Harrisona...

a Tekkena DR pewnie opoznia na europejska premiera censored2.gif censored2.gif censored2.gif censored2.gif censored2.gif censored2.gif censored2.gif censored2.gif
YETI
Pablo tylko niezdziw sie jak za jakis czas Sony wraz z swoim nowym FW do PS3 udostepni min. nagrywanie filmikow z gier i wrzucanie ich do profilu.
wink.gif
Emet
Hehe, i będą mówić, ze sami na to wpadli bez niczyich podpowiedzi wink.gif (joke:p)
YETI
QUOTE(Emet @ 27 02 2007, 23:31) *

Hehe, i będą mówić, ze sami na to wpadli bez niczyich podpowiedzi wink.gif (joke:p)

Bo wlasnie tak bedzie ;P

QUOTE(Memory @ 27 02 2007, 23:36) *

4million PS3 shipped?

Niestety po japonsku - http://www.kabutocho.net/news/livenews/dl_79854.html

Bardzo mozliwe, w listopadzie mowili ze planuja do marca sprzedac 6mil.
Dodac do tego 1milion PS3 ktore JUZ znajduja sie w Europie, moze im sie uda.
Druga sprawa jest taka ile procent z tych 4milionow lezy jeszcze na połkach.
Na dniach premiery takich gier jak Gundam, MotorStorm czy VF5, IMO sprzedaz PS3 pojdzie ostro w gore (głownie dzieki MS)
Ural
Nie no, z tym Gundamem to ostro zaszalałeś laugh.gif
GMB
QUOTE(ural @ 27 02 2007, 21:45) *

Tu się nie ma co śmiać. Na liście najbardziej oczekiwanych tytułów w Japonii, nowy Gundam jest wyżej od MGS4. Bo się jeszcze skusze na tą gre. tongue.gif
Don_Pedro
QUOTE(YETI @ 27 02 2007, 23:40) *

QUOTE(Emet @ 27 02 2007, 23:31) *

Bo wlasnie tak bedzie ;P

QUOTE(Memory @ 27 02 2007, 23:36) *

4million PS3 shipped?

Niestety po japonsku - http://www.kabutocho.net/news/livenews/dl_79854.html

Bardzo mozliwe, w listopadzie mowili ze planuja do marca sprzedac 6mil.
Dodac do tego 1milion PS3 ktore JUZ znajduja sie w Europie, moze im sie uda.
Druga sprawa jest taka ile procent z tych 4milionow lezy jeszcze na połkach.
Na dniach premiery takich gier jak Gundam, MotorStorm czy VF5, IMO sprzedaz PS3 pojdzie ostro w gore (głownie dzieki MS)

szczeke mam na ziemi

Znaczy, ze SONY dostarczylo juz w Japonii i w USA 4 mln konsol do sklepow? Jesli jutro na angielskich stronach zobacze ten news to opadne... czyli + 1 mln w Europie i caly marzec... panowie, stukna 6 mln lekko!

Tylko czekam na jakies pewne, angielskie zrodlo!
Enkidou
W tej informacji do której linka podał Memory cytuje się gościa z japońskiego Sony Computer Entertainment, więc raczej to wiarygodna informacja. Kto by zmyślał cudze wypowiedzi i na ich podstawie pisał newsa? wink.gif
Deadeye
ale to 6 milionow konsol ktore dotarly do sklepow, nie ma sie czym podniecac tongue.gif poki co jeszcze ps3 nie bije rekordow sprzedazy, zreszta trudno sie dziwic. jeszcze nadejdzie jej czas smile.gif ale dobrze wiedziec ze problemy produkcyjne ps3 ma juz za soba...
Don_Pedro
Spoko. Mam nadzieje na mala rewolucje sprzedazy w Japonii za sprawa Gundama(premiera juz jutro - dzis mamy juz srode icon_wink.gif ). Bundle packi zrobia swoje.

W Europie konsola schodzic bedzie jak cieple buleczki z miesiac od premiery. Tona gier zrobi swoje.

Ameryka... no wlasnie, czeka na gry, ktore i tak sa juz na x360.

Tak czy owak podejrzewam, ze prawdziwy okres PS3 nadejdzie dopiero w ostatnim kwartale tego roku wraz z premierami superprodukcji. Do konca roku tez podejrzewam, ze spyla 16 mln konsol. Zobaczymy jak bedzie...

Co o tym sadzicie?
Ural
QUOTE(GMB @ 27 02 2007, 22:26) *

QUOTE(ural @ 27 02 2007, 21:45) *

Tu się nie ma co śmiać. Na liście najbardziej oczekiwanych tytułów w Japonii, nowy Gundam jest wyżej od MGS4. Bo się jeszcze skusze na tą gre. tongue.gif

Jeśli mówisz o tym, który dopiero ma wyjść, a nie o tym co już wyszedł, to zgoda - w Japonii pewnie na to czekają. Ale reszta świata - szczerze wątpie - toż to badziewiak straszny smile.gif. Pierwszy MSG na PS3 dostał na IGN 3.2/10 - imho ocena zbyt wysoka wręcz hehe.

No ale mniejsza - o ile w Japonii może paredziesiąt tysięcy osób się skusi na PS3 z powodu Gundama (na więcej raczej nie liczę), o tyle w USA i w Europie mało kto. A co do sprzedaży 6 milionów konsol do końca marca, to uwierzę, jak zobaczę. Ja stawiam na 4 miliony do tego czasu. Niestety prawdę będzie ciężko poznać, bo Sony z reguły informuje jedynie o jednostkach wysłanych do sklepów (lub sprzedanych sklepom), a nie o liczbie, która faktycznie znalazła nabywców. No ale zobaczymy - akurat o Europę jestem spokojny. A co do 16 milionów konsol sprzedanych do końca tego roku - nie ma szans smile.gif. Jak będzie 12 milionów, to będzie dobrze - naprawdę dobrze... A nie zdziwi mnie wcale wynik gorszy. Sprzedaż się rozkręci dopiero po znacznych obniżkach ceny.
Don_Pedro
Ural - skoro juz teraz w sklepach w Jap i USA sa 4 mln konsol PS3 to wielki sukces. Jak szybko sie sprzedadza? Mysle, ze w marcu sprzedaz pojdzie z gorki - premiera wielu gier. No i wsumie USA dopiero tydzien temu dostalo VF5 a niebawem dojdzie i Motor Storm. Doliczmy od razu do owych czterech mln jeden jaki trafi sie Europie(konsole zejda w jeden dzien - tak juz sie mowi) i kilkaset(100-200 tyś?) w Australii i na kilku innych ladach. Dodatkowo w marcu wpadnie tez troche konsol w USA i w Jap rzecz jasna. Jednym slowem - dostarcza 6 mln, ale sprzedanych bedzie 4,5-5 mln.

Mysle, ze jesli SONY uda sie wbic na rynek 6 mln konsol do konca marca to bez obaw wstawia 10 mln do konca czerwca. Premiery kilku nowych gier + PS3 jako nowosc w Europie(marzec i kwiecien - PS3 bedzie u nas na kontynencie nie do zdobycia) zrobia swoje.

Okres: lipiec-wrzesien - to jest prawdziwy stypix rynkowy. Jesli jednak PS3 wciaz trzymac bedzie dobra forme SONY upchnie bez obaw do konca wrzesnia 13-14 mln konsol(oczywiscie wciaz mowie o tych dostarczonych do sklepow).

Ostatni kwartal: tutaj przewiduje premiery Heavenly Sword, DMC4, Tekkena 6 i w Jap(i moze w USA) GT5. Co sie wtedy stanie? Wiadomo, konsola wreszcie dostanie prawdziwe system-sellery, ktore sprzedaz popchna na szczyty. Przy najlepszych wiatrach(niestety pewnie bez potkniec sie nie obejdzie, w dodatku swoje zrobi tez konkurencja, ale zobaczymy) SONY dostarczy na rynek do konca roku nawet i 18 mln konsol. Oczywiscie nie beda to maszynki sprzedane, tych bedzie z 15,5-16 mln.

Oczywiscie te wyniki to moja fantazja, jednak jest pewna nutka nadziei na to, ze jednak sie spelnia. Wszystko zalezy jednak przede wszystkim od SONY i od konkurencji na rynku. O gry na PS3 nie ma sie co martwic - tych zawsze bedzie sporo!
Ryo-San
QUOTE(Don_Pedro @ 27 02 2007, 23:55) *

Ural - skoro juz teraz w sklepach w Jap i USA sa 4 mln konsol PS3 to wielki sukces.

tych konosl jeszcze nie ma w sklepach - to sa wyprodukowane jednostki, ktore czekaja na hurtowych odbiorcow - jezeli bedzie odpowiedni popyt to sklepy będą sciagac dla siebie odpowiednie ilosci sprzętu.

Ogolnie jest tak ze Nintendo podaje ilosc konsol sprzedanych klientom indywidualnym(czyt. graczom), liczby podawane przez Microsoft dotycza konsol, ktore leza na polkach sklepowych a liczby Sony odnoszą się do wyprodukowanych i jeszcze cieplych jednostek - nie wiem dlaczego tak jest - ale jak widac kazdy z koncernow ma w tym temacie inną politykę.

a czy 6 mln PS3 jest realne do konca marca? hmmmm będzie ciezko bo wydaje mi sie ze jeszcze nie ma gry ktora szarpnela by tak sprzedaz do przodu. Sam Motostorm tutaj raczej nie wsytarczy. Sprzedaz w USA i Japonii jest juz jako tako ustabilizowana. Europa sie rzuci na PS3 co jest oczywiste ale i tak po jakims czasie sprzedaz stanie na pewnym poziomie. Dlatego jesli chodzi o mnie to wydaje mi sie ze na jesieni Sony zejdzie lekko z ceny do tego Heavenly Sword, GT5 Prologue i kilka innych hitow spowodują potezny boom na nowego pleja.
abradab75
skoro juz teraz w sklepach w Jap i USA sa 4 mln konsol PS3 to wielki sukces. Jak szybko sie sprzedadza?

tylko, że jeszcze 2 tygodnie temu z miliona sztuk na skośnookich półkach zalegało jakieś 300 tyś. , tą dostawką przygotowują się zapewne na launch nowych tytułów bo obecnie raczej "parcia na czerń" dalej nie ma
Gawlick
QUOTE(Gemi @ 28 02 2007, 13:40) *

ta gra bedzie miazdzyc cos tak czuje.

Jak dla mnie to BF Modern Combat na ps2 też miażdzył wszystko co było na multi a tym razem dostaniemy też świetny single podobno smile.gif Nic tylko czekać happy.gif
YETI
QUOTE(Ryo-San @ 28 02 2007, 02:10) *

tych konosl jeszcze nie ma w sklepach - to sa wyprodukowane jednostki, ktore czekaja na hurtowych odbiorcow - jezeli bedzie odpowiedni popyt to sklepy będą sciagac dla siebie odpowiednie ilosci sprzętu.

Ryo ale tu mowa o sprzedanych PS3, tzn. dostarczonych do sklepu.
Enkidou jak to dokładnie jest z tym newsem, wyprodukowane czy dostarczone.

PS. Ryo, Sony podaje zawsze liczbe konsol sprzedanych przez nich do sklepów (czyli dostarczonych do sklepu wink.gif )

Battlefield : Bad Company...LOL chyba nigdy nie ogladałem taaaakiego traileru, zrobiony z duzo dawka humoru smile.gif
Sama gra zapowiada sie genialnie, jezeli dostaniemy to co obiecuja to ta gra bedzie wielka.

Bioshock na PS3?!
http://www.playsyde.com/news_4048_en.html
GMB
QUOTE(YETI @ 28 02 2007, 16:17) *

Gdzie tu pisze że Bioshock pojawi się na PS3?
YETI
QUOTE(GMB @ 28 02 2007, 18:46) *

To czemu te screeny pojawiły sie na playsyde? (strona tylko i wyłacznie poswiecona PS3, PS2 i PSP)
GMB
QUOTE(YETI @ 28 02 2007, 16:49) *

QUOTE(GMB @ 28 02 2007, 18:46) *

To czemu te screeny pojawiły sie na playsyde? (strona tylko i wyłacznie poswiecona PS3, PS2 i PSP)

Ups, sorki nie wiedziałem o tym że playsyde to stronka tylko o konsolach Sony. Może faktycznie coś w tym jest. Oby!
Ryo-San
przeciez playsyde to czesc xboxyde poswiecona tylko sprzetom Sony - tam 90% shootow, filmikow pojawia sie na obu sajtach - vide DMC4 i inne tego typu kwiatki :f
YETI
Ryo a tu cos dla ciebie wink.gif

Sony has shipped 4 million PlayStation 3 consoles
http://www.variety.com/article/VR111796011...yid=18&cs=1
Ryo-San
YETI ale miedzy shipped a shipped to retailers jest spooora roznica - gamesindustry nawet o tym wspominalo - jak kazdy koncern podlicza swoje konsole - to zadna tajemnica - zreszta poszukam pozniej tego infa to rzucisz okiem.

konsole zostaly wyslane z fabryk w Chinach na kontynenty - tam w magazynach czekaja na odbiorcow - ktorzy sie zgloszą po towar jak będzie na nie popyt - konsole sa po prostu ready to go.
Oczywiscie jesli chodzi o Europe to wszystkie konsole ktora sa shipped mozna uznac za sold - ale w USA i Japonii juz nie.
YETI
QUOTE(Ryo-San @ 28 02 2007, 19:02) *
konsole zostaly wyslane z fabryk w Chinach na kontynenty - tam w magazynach czekaja na odbiorcow - ktorzy sie zgloszą po towar jak będzie na nie popyt

Nie zgodze sie z toba.
Jaki jest sens mowienia ze konsole sa SPRZEDANE jezeli tak naprawde sa tylko wyprodukowane i leza czy płyna gdzies tam.
Przeciez to jest jakis nonsens wacko.gif
Jak dla mnie sytuacja przedstawia sie jasno, Sony wyprodukowała 4mil PS3 w tym jakis tam procent jest u ludzi w domach a reszta w sklepach.
IMO unsure.gif
Ryo-San
YETI ale shipped oznacza wyslane/dostarczone a nie sprzedane ohmy.gif
YETI
A o czym ja cały czas pisze? :0
Chodzi o konsol dostarczone do sklepow plus sprzedane PS3 graczom, ty twierdziłes ze chodzi o konsole WYPRODUKOWANE.
Ryo-San
no piszesz o sprzedazy
Jaki jest sens mowienia ze konsole sa SPRZEDANE jezeli tak naprawde sa tylko wyprodukowane i leza czy płyna gdzies tam.
Przeciez to jest jakis nonsens

YETI to nie jest moj wymysl tylko japonskiego koncernu - takie liczby podają.
No co ja Ci zrobie :f jak sie dokopie tekstu na gamesindustry to sobie przeczytasz i bedziesz elo obeznany w tej kwestii ha

tak olbrzymi koncern musi miec sprzęt pod reką gotowy w razie potrzeby dostarczyc go odbiorcom detalicznym - bo chyba nie wyobrazasz sobie sytuacji - gdzie powiedzmy siec Wall Mart'a potrzebuje XX tysiecy konsol bo widzi ze rosnie zainteresowanie klientow - a Sony na to - spoko chlopaki - poczekajcie 2-3 miesiace - juz wysylamy statki lol

zreszta kiedys byl taki przypadek ze Sony musialo konsole wysylac samolotami zeby zaspokoic rozentuzjazmowany tłum - ale to akurat inna para kaloszy
Ural
Nawet nie kiedyś, tylko jeszcze parę tygodni temu do USA tak dostarczano konsole.

Sony podaje różne dane - czasem podaje info ile konsol sprzedali, czasem ile wysłali (shipped), sprawa jednak się komplikuje, bo np. Sony często traktuje sprzedaż nie jako "trafienie" do klientów detalicznych, tylko jako trafienie do detalistów. Co mam na myśli? Ano to, że to nie jest tak, że konsole sobie leżą w sklepach i sprzedawcy dostają je za friko, a dopiero gdy ktoś kupi takową konsolę, to kasiorą się dzieli detalista z Sony. Innymi słowy detaliści/hurtownie, nabywają sprzęt od Sony - i Sony to traktue jako sprzedaż - czyli gdy Sony sprzeda SKLEPOM milion konsol, to informuje, że milion konsol zostało sprzedanych, natomiast w rzeczywistości jeszcze 200 tysięcy może leżeć na półkach (i pewnie leży, wszak sklepy nie są puste). Oczywiście, z punktu widzenia Sony nie ma to znaczenia, zwłaszcza, że te konsole prędzej, czy później trafią do klientów. Niemniej pokazuje to, jak cała sytuacja z tym rozprowadzaniem konsol i ze statystykami jest zagmatwana.
mczaper

Battlefield : Bad Company...LOL chyba nigdy nie ogladałem taaaakiego traileru, zrobiony z duzo dawka humoru smile.gif
Sama gra zapowiada sie genialnie, jezeli dostaniemy to co obiecuja to ta gra bedzie wielka.

Trailer jest mistrzowski smile.gif "He sad I can blow up everything..." biggrin.gif Pro, zapowiada sie smaakowicie
Gemi
heh odrazu na mysl przy chodzi mi stary dobry red faction biggrin.gif z tym ze traz rozpierducha bedzie naprawde konkretna.. eh mimo ze grafika otoczenia nie jest jakas niesamowita na tym trailerku to sam fakt ze bedzie mozna rozwalic wszystko skutecznie zatrze te braki :> do tego zapowiada sie naprawde konkretne fabula z humorkiem.. heh juz sie nie moge doczekac.

Terrago
Z tego co pisze Memory w newsach zapowiada sie niezly kawal miecha dla userow PS3 biggrin.gif
Co do dem zapowiedzianych na 8marca wszystko super, tylko gdzie ten T:DR???
Reszta wymiata, zwlaszcza VF5 i MK Online!
the_m
[quote name='Memory' date='1 03 2007, 23:37' post='1161518']
Features of this latest firmware include:
[...]
Playstation Lifestyle- Similar to my space/youtube. User generated content and experiences are the key.
+ more.[/quote]

Coz za inicjatywa smile.gif Chyba pierwszy orginalny ficzer na Hubie (ta nazwa dalej obowiazuje?) wink.gif

[quote]Lots of development talk.
[...]Heavenly Sword delayed. Killzone and MGS4 in late 2007.[/quote]

Uuuu... HS jednka zalicza poslizg ale za to KZ sie juz szyuje. Niezle

[quote]New content on PS Store available on the 8th:
[...]
Lair demo & trailer
[...]
Killzone trailer
Killzone demo for May.[quote]

Czyzby juz osiagneli poziom rendera z 2005? Wkoncu gra miala sie pokazac dopiero jak grafa w niej bedzie miala poziom z e3 zprzed 2 lat wink.gif W sumie dobra wiadomosc zobaczymy co wyczarowali smile.gif

[quote]More details. Stay tuned on the 7th.[/quote]
No czekam z niecierpliwoscia. Mam nadzieje ze przywala z calej swojej mocy i bedzie plakac i budowac oltarzyki Sony tongue.gif hehe

edit cytaty nie dzialaja
GMB
QUOTE(Musiolik @ 1 03 2007, 23:26) *

PS3 jak na razie bez wielowątkowości?
http://www.maxconsole.net/?mode=news&newsid=14801

blink.gif blink.gif blink.gif Zastanawiam się kiedy Sony w końcu przestanie kłamać. Dziwi mocno fakt czemu nikt w Sony nie wpadł na pomysł wydzielenia dodatkowej pamięci dla systemu.
Musiolik
QUOTE(GMB @ 2 03 2007, 09:06) *

blink.gif blink.gif blink.gif Zastanawiam się kiedy Sony w końcu przestanie kłamać. Dziwi mocno fakt czemu nikt w Sony nie wpadł na pomysł wydzielenia dodatkowej pamięci dla systemu.

Mam nadzieje, że to tylko "zła" plotka, bo wtedy będzie to strzał w stopę Sony
DJ1988
QUOTE(Musiolik @ 2 03 2007, 11:06) *

QUOTE(GMB @ 2 03 2007, 09:06) *

Mam nadzieje, że to tylko "zła" plotka, bo wtedy będzie to strzał w stopę Sony

To nie jest żadna zła plotka. Ściąganie zostanie wstrzymane podczas gry i będzie czekać aż wyjdziecie z gry.

Heh, najwyżej będzie się ściągać podczas buszowania po XMB/ oglądania filmików.
Axonn
Szczerze mówiąc jest to i tak lepsze wyjście niż obecne.
Ural
Jeśli podczas gry nie będzie się ściągać, to mimo wszystko poracha. Bo powiedzmy sobie szczerze - PS3 kupuje się głównie do gier, więc naturalną rzeczą by było, żeby pliki ściągały się podczas grania - a tak trzeba będzie konsolę zostawiać np. na noc, żeby possała co trzeba. Alternatywy nie ma i trzeba będzie się dostosować, no ale moim zdaniem to głupia wpadka twórców konsoli, której nota bene łatwo dało się uniknąć. Jestem tym nieco niepocieszony - jedyne co mnie nieco podniosło na duchu, że ponoć 1000 gier z Europy ma śmigać na emulatorze PS2 i będzie sie je dało podbić do HD - zawsze to coś... no i demo Killzone w maju - również łakomy kąsek dla mnie smile.gif.

A może jeszcze jedna rzecz, która mnie wkurza - zgoda z Immersion. Nie sam fakt, że się pogodzili (tj. że Sony zabuli), tylko głupota panów od PlayStation - mogli załatwić sprawę rok temu i już by była wibracja, ale woleli się uprzeć i i tak zaliczyli wtopę. Teraz w dodatku za parę miesięcy (zresztą pewnie już na E3 zademonstrują go triumfalnie) zaczną wrzucać Sixaxisa z wibrą do zestawów z PS3 - a co z nami, czyli tymi, którzy kupią PS3 już teraz? Będziemy mieli pady bez wibracji? Super - trzeba będzie sobie kupić nowe. Mnie się to nie uśmiecha - powinni wymienić nam w takim układzie za friko, bo dlaczego my mamy płacić za ich głupotę? Nie wiem kto personalnie jest odpowiedzialny za tę całą akcję z wibrą, ale powinien wylecieć na zbity pysk.
Deadeye
ural - nie czaisz rynku chyba tongue.gif immersion bylo pewne, ze sony za licencje zabuli dowolna sumke, bo przeciez jak to mozna wypuscic pada bez wibracji, dlatego zadali bardzo duzo. sony twierdzilo ze przy takiej sumy placic nie beda, i ze w takim razie zrezygnuja, ale immersion myslalo ze sony pod presja publiki sie ugnie i jednak zabuli kase. jednak tak sie nie stalo, i logiczne ze immersion wolalo zejsc z cena do nizszej, niz nie zarabiac nic - wiec w koncu sie dogadali. "jesli nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniadze" smile.gif
GMB
QUOTE(Memory @ 2 03 2007, 20:19) *
SONY planuje usługę łączącą Achievmenty i Mii?
http://www.valhalla.pl/news3020-SONY-planu...enty-i-Mii.html

Mnie to ani nie grzeje ani nie ziębi. Ciekawi mnie tylko pomysł projektowania domku itp. Licze że nie będzie to zrobione w fajnej oprawie 2D a nie na siłe 3D. Oby tylko nie pochłaniało to mase pamięci przeznaczonej dla systemu.
Ural
Przecież ten domek będzie działał poza grą, więc pamięci starczy.

A co do pomysłu - imho genialna sprawa - mniejsza co o tym myślę (że nieco dziecinne), ale już widzę, co się będzie działo w Japonii - oni kochają takie bajery, więc jestem pewien, że to zadziała w KKW na Graczy jak płachta na byka - zresztą, jeśli będzie naprawdę fajnie pomyślane, to sam się chętnie w to pobawię, a co!
Deadeye
budowanie domu to rzecz ktora na dluzej mnie przyciagnela do simsow, fajnie sie zabawic w architekta i miec mozliwosc stworzenia przytulnego zakatka, nawet jesli tylko wirtualnego smile.gif choc pewnie opcja bedzie znacznie mniej rozwienieta niz w simsach, ale coz ;]
YETI
Kolejne dobre wiadomosci.

Na GDC Sony zaprezentuje nowe narzedzia developerskie, wykorzystujace potecial PS3 (pracowali nad nimi min. ludzie z Naughty Dog! smile.gif )
http://www.developmag.com/news/25872/Sony-...ew-PS3-dev-tech
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.