Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: PS3 - TUTAJ MOŻEMY KOMENTOWAĆ NEWSY!
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137
Gemi
CYTAT
Najnowsze wyniki sprzedazy konsol!
http://www.vgchartz.com/

yyy sprzedaz XO maleje? Nie to ze bronie Xa ale cos dziwnego sie dzieje... Mysalem ze zmalec sprzedaz nie mzoe tongue.gif Wii cos slabo przedzie. Spodziewalem sie zdecydowanie lepszych wynikow.
mczaper
Jak maleje ? Nigdy nie bylo ponad 10 mln.
kratos_
Ale wczesniej na pewno było więcej, zdaje mi się 9. 82 mln. Więc kolejne potwierdzenie, że te serwisy guzik wiedzą a prawdziwe wyniki to mają tylko producenci (według M$ to już dawno 10,4 mln się sprzedało) no i może niektóre instytucje, np. NPD (czy jak tam ma ta amerykańska)
Maciomaniak
CYTAT(i.maliszewski @ 9 04 2007, 19:42) *
Plany wydawnicze na rok 2007, całkiem tego sporo... zobaczymy ile z tego wyjdzie

No, gierek sporo, pewno jeszcze coś dojdzie. Jak tu nie kochać PS3 biggrin.gif

Szczególnie oczekuje na Battlefield'a nowego, GTA IV, Ratchet And Clank... kurde, aż mi sie nie chce wymieniać wszystkiego, wiadomo, Tekken, MGS4, Gran Turismo 5, Te wszystkie gierki spod znaku "Cellius". Jest w czym wybierać.
i.maliszewski
no i ile gniotów będzie przypadało na jedną wartą kupna......

....... oby było z tym lepiej niż na ps2 ......
Zeusek666

CYTAT(i.maliszewski @ 9 04 2007, 19:42) *
Plany wydawnicze na rok 2007, całkiem tego sporo... zobaczymy ile z tego wyjdzie

Ja bardziej jestem zazenowany niz zachwycony.Lista jest dluga to fakt i jest co z niej wybrac, ale denerwuje mnie to, ze 1/2 jak i nie wiecej to komercjalne kmioty zrobione na potrzebe zapchania rynku tytulami, ktore aktualnie wyswietlane sa w kinie.Takie gry mimo, ze czasami okazuja sie "dobre" to wywoluja u mnie chec na puszczenie pawia.No, ale co kto lubi sad.gif
Obsolete
wylowilem z gaszcza zapowiedzi:

Q3 2007 People Can Fly Project [untitled] THQ Action

pierwsza polska gra na ps3;]

Mysle, ze optymalnym czasem na kupienie ps3 bedzie dla mnie wrzesien - o ile nie przesuna Maddena i Assasin's Creed. Poki co wydane gry nie sklaniaja mnie do kupna tej konsoli w zadnym wypadku.
Ural
Na pewno niezmiernie ambitne będzie to dzieło teamu PCF - czyli znając życie kolejny port Painkillera, tym razem na PS3. Obym się jednak mylił i oby to było coś nowego.

Grywasz w Maddena? Ale hardcore smile.gif.
Goldi69-PL-
Obsolete jak bedzie multi Online w Maddena to chetnie pogram smile.gif

CYTAT(konrado0905 @ 8 04 2007, 15:18) *
bo wlasnie nie wiem czy oplaca sie kupowac "japonca". prosil bym o wypowiedzenie sie osoby posiadajaca japonska PS3

Jak tylko do grania w gry z PS3 chcesz konsole i masz mozliwosc kupna za dobra cene (ja mialem za 1200zl 20GB z all...) to TAK
ale jak chcesz ogladac filmy na BR z PL i grac w gry z PSX i PS2 PAL to NIE

masz an all... 60GB za 1850zl, starguj do 1750zl i masz konsole PAL tylko bez Gwary (ja tak zrobilem smile.gif )
konstant
Goldi jesli myslimy o tej samej PS3 to pytalem sie goscia i mowil, ze gwarancja jest.
konrado0905
CYTAT(Goldi69-PL- @ 10 04 2007, 12:15) *
Obsolete jak bedzie multi Online w Maddena to chetnie pogram smile.gif

CYTAT(konrado0905 @ 8 04 2007, 15:18) *
bo wlasnie nie wiem czy oplaca sie kupowac "japonca". prosil bym o wypowiedzenie sie osoby posiadajaca japonska PS3

Jak tylko do grania w gry z PS3 chcesz konsole i masz mozliwosc kupna za dobra cene (ja mialem za 1200zl 20GB z all...) to TAK
ale jak chcesz ogladac filmy na BR z PL i grac w gry z PSX i PS2 PAL to NIE

masz an all... 60GB za 1850zl, starguj do 1750zl i masz konsole PAL tylko bez Gwary (ja tak zrobilem smile.gif )

od kogo kupiles ta PS3??
Musiolik
CYTAT

Hehehe, cytat mojego kumpla:
CYTAT
OOOOOOOOOOOOH FUCK YEAH !

osobiście ta gra mnie nie interesuje, ale miło, że 'tylko' time exclusive
ping
szybkie pytanko, mam nadzieje że odpowiedni temat:
Przymierzam się powoli do zakupu i nie wiem gdzie kupić swoje PS3, czy u nas w polsce czy w japonii? Wygodniejsza jest opcja numer 2 jednak w Psx Extreme pisało że japońskie konsole nie wyświetlają krwi w niektórych grach, ile jest w tym prawdy? Spotkałem się też z plotką że nowsze wersje PS3 nie będą miały emotion engine w związku z czym gry na PS2 będą emulowane software'owo. Głupia plotka czy fakt? Europejskie konsole mają EE?
Trzcina
1) konsole EU nie maja chipa graficznego (albo procka glownego? w sumi nei wiem, ale ktoregos z nich nie maja wink.gif )wiec emuluja mniej gier niz japonskie. Tylko problem w tym ze japonska konsola bedzie ci odtwarzala TYLKO I WYLACZNIE JAPONSKIE GRY Z PS2. Wiec w efekcie tych gier bedzie mniej niz na konsoli EU smile.gif
2) Ponoc sa takie zabiegi ze w zaleznosci od regiony z jakiego jest KONSOLA to rozne gry roznie sie zachowuja, ale ile w tym prawdy... nie wiem tongue.gif
ping
1) to akurat nie jest problem, grunt że teraz wiem o braku "czegośtam" w europejskich konsolach, chociaż kto wie, może w nowszych modelach NTSC-U NTSC-J też ich brakuje?
2) no właśnie tą sprawe muszę sobie wyjaśnić bo jak mam grać w kolejne GoW, Residenty czy inne DMC bez krwi to już wole łyknąć europejską konsolę (swoją drogą ciekawe czy niemcy mają jeszcze inną wersje - oni słyną z cenzury gier).
dzięki wielkie za odpowiedź
Trzcina
Wiesz... piszac 'mniej' mam na mysli ze emuluja okolo 75% tytulow z PS3. Ale neistety sporo 'waznych gier' sie wlicza. Niemniej jednak updatey firmware beda liste kompatybilnosci zwiekszaly, wiec sadze ze nie ma sie o co martwic smile.gif

Zreszta, dopoki nie bedzie wsparcia dla wysokiej rozdizalki w tych grach to i tak lepiej grac na ps2 wink.gif
konrado0905
mozna na PS3 ciagnac muze, filmy, foty z kompa via LAN, tak jak odbywa sie to w Xo??
Deadeye
CYTAT(konrado0905 @ 12 04 2007, 16:21) *
mozna na PS3 ciagnac muze, filmy, foty z kompa via LAN, tak jak odbywa sie to w Xo??

nie. mozesz postawic serwer www i z niego sciagac jak ze stronki tongue.gif ale siec w tej chwili nie jest tak obslugiwana, trzeba uzywac nosnikow danych
konrado0905
a jest jakas informacja ze bedzie cos takiego?? czy da sie zrzucic MP3 na HDD?? bo w Xo sie nie da.
Musiolik
Da się, tylko musisz je mieć na pendrive albo karte SD na przykład. Wkładasz urządzenie/kartę, pokaże Ci się new media i klikasz w nie, dajesz Trójkąt na padzie, wybierasz display all i możesz kopiować.
konrado0905
to fajnie smile.gif dzieki
Play3rrr
([< Sorry za off-a >]) Jak myślicie ile stanieje PS3 do wakacji ?? biggrin.gif (pytam bo planuje zakup smile.gif)
Emiel
No w zasadzie Sony zapowiedziało, że obniżek nie będzie, więc założyłbym, że do wakacji takich nie uświadczych w sumie. Możliwe, że w związku z wydaniem kilku ciekawych gierek we wrześniu Sony zaproponuje jakiś bundle pack z LAIR czy Heavenly Sword. Choć kto wie, tutaj zadecyduje marketing i sytuacja na rynku. Jeśli PS3 nie będzie się w ogóle sprzedawać to Sony będzie musiało jakiś krok poczynić, proste smile.gif.
Ural
Osobiście nie licze na obniżki w tym roku. W każdym razie nie w Europie. Ominęła ich Gwiazdka i tego przeboleć nie mogą. Dlatego do świąt nie ma raczej co liczyć na obniżki, może po świętach, ale wtedy i tak to wypadnie po nowym roku. Natomiast bundle packi są bardzo prawdopodobne - wcale mnie nie zdziwi, jeśli zamiast obniżać cenę, będą dorzucać nawet 2, lub 3 gierki za friko. Tym bardziej, że w nadchodzących miesiącach zaczną wychodzić prawdziwe killery na konsolkę, pojawi się Home, itd... Ewentualnie Sony odwali to sprytniej, tj. tak jak się stało w Japonii - że ceny niby nie obniżyli, ale sklepy dały niższe - wystarczy, że obniżą cenę dla detalistów, a ci już w ramach konkurencji między sobą obniżą ceny... natomiast oficjalnie Sony może nic nie zmieniać - ech, ta polityka ;].
Play3rrr
heh szkoda bo myślałem że wujek - San obniży troszke cene smile.gif A tak wogóle to ciekawe kiedy bedzię pierwsza przeróbka PS3 tongue.gif
GMB
CYTAT(Memory @ 14 04 2007, 08:11) *
Nikkei: Przychody Sony większe niż zakładano

http://www.kikoo.pl/news/174-1/Nikkei-Przy...-niż-zakładano/

Mam nadzieje że to info o PS3 z wiekszym dyskiem to jakaś pomyłka. Nie chce nawet słyszeć o innych modelach PS3 w późniejszym czasie. To oznaczało by że Sony oszukało tych wszystkich, którzy kupili konsole przy premierze.
drako
W UK na poczatku wszedzie byla konsolka za 424.99F a teraz juz mozna kupic za 399.99F dry.gif
Hela
CYTAT(GMB @ 14 04 2007, 11:59) *

Mam nadzieje że to info o PS3 z wiekszym dyskiem to jakaś pomyłka. Nie chce nawet słyszeć o innych modelach PS3 w późniejszym czasie. To oznaczało by że Sony oszukało tych wszystkich, którzy kupili konsole przy premierze.

W jaki sposób ich oszukało? Jeśli chcesz większy dysk, to możesz iść do sklepu i sobie taki kupić.
Play3rrr
CYTAT(drako @ 14 04 2007, 11:01) *
W UK na poczatku wszedzie byla konsolka za 424.99F a teraz juz mozna kupic za 399.99F dry.gif

Nom , a teraz jeszcze w Tesco 398.97ł promocja biggrin.gif
polaki899

A co ma powiedzić 10 milionów użytkowników x360 którzy zostali na lodzie. Bo teraz jak wiadomo wychodzi wersja z wiekszym dyskiem i hdmi wink.gif
Ryo-San

hmmm czyli Sony oszukalo wszystkich posiadaczy PSX'a i PS2 wypuszczajac PSone/Two no lol ludzie bez jaj - niektorzy "lekko" przesadzaja...a jesli chodzi o dysk to sam sobie mozesz wrzucic jakakolwiek 2.5 calowke jak i 3.5 calowke.
mczaper
Troche przesadzacie smile.gif To tak jaby powiedziec ze Sony oszukalo, olalo wszystkich posiadaczy PS2 ktorzy kupili wersje pierwsza, wypuszczajac po kilku latach wersje Slim.

P.S Jak wychodzi wiekszy dysk do PC niz masz to tez krzyczycie ze producent was oszukal ?
Play3rrr
Ciekawe kiedy Sony wypuści PS3 białe i srebrne smile.gif Hehe wszyscy o tym zapomnieli ohmy.gif
Ural
Gdy juz czarnym rynek się nasyci smile.gif. Ja stawiam, że w przyszłym roku pojawią się inne wersje kolorystyczne, a czy trafię - przypomnij mi za kilkanaście miesięcy, hehe.
GMB
CYTAT(polaki899 @ 14 04 2007, 13:00) *

A co ma powiedzić 10 milionów użytkowników x360 którzy zostali na lodzie. Bo teraz jak wiadomo wychodzi wersja z wiekszym dyskiem i hdmi wink.gif

No w sumie troszke przesadziłem do posiadacze PS3 mogą sobie dokupić jaki tylko chcą dysk. Użytkownicy X0 po wydaniu wersji Elite faktycznie mogą czuć się oszukani. Bo wersja Elite to nie jest analogiczna sytuacja do PS2 i PS2 gdyż Microsoft poprostu teraz sprzedaje lepszą technicznie konsole a nie tylko zminiaturyzowaną.

@Mczaper.
Nietrafne to Twoje porównanie do PC. Bo kompa składasz sobie sam i wybierasz na początku co chcesz w nim mieć. Doskonale wiesz żę możesz potem to wszystko modyfikować. Konsole to inna bajka i tutaj na takie myki już inaczej sie patrzy.
wortigern
CYTAT
No w sumie troszke przesadziłem do posiadacze PS3 mogą sobie dokupić jaki tylko chcą dysk. Użytkownicy X0 po wydaniu wersji Elite faktycznie mogą czuć się oszukani. Bo wersja Elite to nie jest analogiczna sytuacja do PS2 i PS2 gdyż Microsoft poprostu teraz sprzedaje lepszą technicznie konsole a nie tylko zminiaturyzowaną.

Pierwszy raz bronie MS!

MS ma problem bo PS3 jest rzeczywiscie bardziej "elastyczny" niz XO, gdyby bill nie wypuścił nowej wersji x'a to ludzie by zaczeli narzekac ze X jest słabszy od PS3, a jesli juz ma zamiar wypouscic nowego x'a to wszyscy nagle sie wkurzaja i robia z siebie ofiary reżimu chlopakow z MS.

Wracajac do tematu:

Kiedy cena PS3 moze spaść do 1500zl? gwiazdka '08? '09?
konrado0905
mysle ze uzywane do tej gwiazdki juz spadna do tej ceny
YETI
To ze FFVII wyjdzie na PS3 jest (IMO) pewne, ale juz 1 stycznia 2008?!
http://www.ps3site.pl/ps3-news/ffvii-1-sty...08-t1528.0.html
Emiel
Takie coś nie jest pewne póki nie ma potwierdzenia, jest jednak jedna rzecz, która bardzo to potwierdza. SE leci niesamowicie na pieniądze stąd tylko dlatego mogliby wydać remake zarabiając krocie na wszystkich fanach, którzy już wielokrotnie się zawiedli na kompilacji FFVII. Jednak najpierw w taki projekt trzeba by zainwestować bardzo duże środki, samo SE przyznało, że robiąc FFVII musieliby wszystkich swoich najzdolniejszych ludzi oddelegować do projektu, przez co wstrzymaliby m. in. FF XIII i vXIII. Nie sądzę, żeby na razie była taka opcja. Może gdy White Engine będzie całkowicie gotowy, FF XIII i vXIII na ukończeniu to wezmą się za VII. Sądzę, że gdyby to było exclusivem to w Japonii z pewnością sprzedaż PS3 wróciłaby do podobnego stanu jak kiedyś PSX/PS2.
CELL7777
z tym sie zgadzam ze pojawienie FF7 na ps3 pomogloby w sprzedazy ps3 i o tym wiedza bosowie sony i moge sie zalozyc ze sypneli duzo kasy zeby squre wypuscilo remake FF7 i mysle ze to tylko kwestia kilku tygodni zeby square to oficjalnie potwierdzilo.
Mendrek
Mi się jakoś remake nie widzi, ludzie wycisnęli fabułę, a najważniejsze zdarzenia to nawet laicy znają na pamięć, co taka gra miałaby ze sobą nieść? No a pobocznych gier w świecie FF VII było dużo, plus film. Czym miałaby być gra?
Kalinho
młodzi zobaczyli by czym tak jarali się ich starsi playstation koledzy a ja przeżyłbym to historię po raz nasty choćby po to, by zobaczyć pojedyncze piórko na pupie chocobosa(HD), TEJ!
Jakim
pokazem możliwości graficznych ps3?

konkretnym zarobkiem dla square i sony?

Mendrek myślę że ten tytuł nawet w zmenionej oprawie graficznej potrafi zdziałać cuda. Już panowie z Sony wiedza co robią sypiąc pieniądze na ten tytuł.
Mam nadzieję tylko że ktoś konkretny potwierdzi te informacje.
Kalinho
albo, albo wyobraź sobie Mendrek wpakowanie walków z Advent Children, albo lepiej, kompletnie nowe aranżacje(dam se jaja uciąć, że mistrz Nobuo dałby sie skusic na zmontowanie czegos dla TAKIEJ gry, raz jeszcze), albo każda broń zrobiona na nowo z ilościa szczegółów powodujących zwis szczęki typu instant, zbroje, nowe animacje czarów... SUMONÓW( a zamiast Rycerzy Okrągłego Stołu- 300 Spartiatów!!! smile.gif )
Pomysły mozna by tu mnozyc ale faktem jest, ze watpie by SE zaczelo robic cokolwiek w tym kierunku dopóki nie ukoncza swojego nowego dzidziusia- Fabula Nova Cristalis(czy jak tam temu bylo). Ale jakby dali w chooj kasy i zaprosili Hironobu i reszte to, NA TEKKENA, mielibysmy najliczniejsza ilosc orgazmow w jednym momecie ever!!!
YETI
Juz pisałem to kilka razy, FFVII na PS3 to tylko kwestia czasu. Jezeli mamy 100% pewnosc ogromnego zysku, to jak mozna sie za to nie zabrac. Zyska na tym S-E jak i Sony.
the_m
Ja sie zgadzam z Yetim. FFVII tak czy sie zobaczymy na PS3. IMO mozliwe ze juz zaczeli prace nad ta gra. Pewnie narazie tylko wstepne alejednak. W 1 stycznia 08 nie wierze bo to za mala odleglosc czasowa od FFXIII a przeciez wiadomo ze zaden nowy Final nie bedzie mial szanas sie sprzedac rewelacyjnie gdy bedzie konkurowal z FFVII smile.gif
Poza tym tak jak to Yeti mowi Sony nie przepusci w szczegolnosci ze PS3 w Japonii idzie nie najlepiej.
sidewinder
A czemu remake nie został wydany zatem na PS2?
Już wtedy do Sony napływały miliony petycji z prośbą o remake FF7 na nowy system.
Jedynym argumentem jest chyba fakt, że PS2 miało lepszą pozycję od PS3 (czyt. bezkonkurencyjną) i ludzie z Sony chcieli sobie zostawić takiego asa w rękawie na przyszłość.
W fakt wydania tego tytułu 01.01.2008 absolutnie nie wierzę - za szybko, byłoby masę niedoróbek i przyćmiłoby FFXIII. Ale mam nadzieję, że w ogóle ten remake się pokaże. :-D
Enkidou
A ja przez ostatnie miesiące zmieniłem trochę zdanie co do kwestii 'rimejka'. Dziś widzę sprawę następująco:

1) albo remake FFVII pojawi się w stosunkowo niedługim czasie (za ok. rok - półtora) jako coś technicznie mocniej odbiegającego od technicznego dema z E3 '05
2) albo pojawi się w bardziej odległej przyszłości jako tytuł posiadający walory wspomnianego dema

Nomura mówił, że pracuje nad tytułem, który nie pojawiając się w tym roku straci sens. Na obecny rok przypadają 10. urodziny FFVII, a jesli SE odświeża w takim razie 'siódemkę' i zamierza ją wydać stosunkowo szybko, to raczej jasnym jest, iż nie będzie to wysokobudżetowa produkcja jak FFXIII chociażby. Parę źródeł potwierdzało na przestrzeni ubiegłego roku, że FFVII na PS3 już powstaje. Głównie w tym przypadku na myśli mam doniesienia Game Informer i Next-Gen.biz a nie tak wątłe przesłanki, jak pojawianie się w bazie danych 1UP (co absolutnie nic nie oznacza). Druga sprawa, że SE nie wyda żadnej wysokobudżetowej produkcji do końca dopiero co rozpoczętego na początku obecnego miesiąca roku fiskalnego 2007 z obawy przed wtopą finansową. Sami to przyznali w strategii firmy, która pojawiła się na ich stronach internetowych.

Ale to jedna teoria.

Kolejna, druga, bierze się z tego, że nic nie zapowiada, aby wypłynęly pierwsze oficjalne informacje nt. odświeżonego FFVII. A przynajmniej jeśli chodzi o majowe SE Party. Nastąpi tam prezentacja nowego tytułu, a udział weźmie w niej m.in. trójka aktorów zaangażowanych w projekt. Jeśli dobrze pamiętam nie ma tam nikogo, kto podkładałby głos jakiejś postaci w grach Kompilacji FFVII. A właśnie w produkcjach wydawanych pod tym szyldem konkretny aktor przyporządkowany jest konkretnemu bohaterowi. Wykluczałoby to raczej zapowiedź FFVII, a SE Party byłoby chyba najlepszym miejscem, żeby to zrobić.

Tak więc jesteśmy w kropce. Z jednej strony wolałbym nowe gry od SE, ale z drugiej remake FFVII faktycznie mógłby pomóc PS3. Mielibyśmy ładną symbolikę - kiedy Sony stawiało pierwsze kroki w branży FFVII zostało zapowiedziane w czasie, gdy Nintendo 64 było nadal faworytem. Walnie przyczyniło się do sukcesu tej konsoli. Teraz PS3 potrzebuje sukcesów, aby odbudowywać swoją pozycję po dalekim od idealnego okresie, a pozyskanie do swojej biblioteki FFVII takim by niewątpliwie było.
Goldi69-PL-
a bank szybko nie wypuszcza nowego fanala (czy to XIII czy VII), poprostu za malo konsol sie jak do tej pory sprzedalo i nie oplac im sie to narazie, musza poczekac az z 20mln konsol pojdzie nastepne 5mln sprzeda sie przy premierze i te powiedzmy te 12-13mln sie sprzeda a teraz moze polowe tego by osiagneli co by kosztow produkcji moglo nie pokryc
goggy
trudno tu rokować Goldi69-PL
bo jedno nakręca drugie
zobaczymy
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.