Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: PS3 - TUTAJ MOŻEMY KOMENTOWAĆ NEWSY!
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137
goggy
bardzo możliwa znając EA
brat sie pewnie ucieszy tongue.gif
Deadeye
CYTAT(ogqozo @ 10 05 2007, 16:24) *
Japończycy nie kochają już Sony, okej, ale żeby 10 razy gorzej od Wii? Firmy japońskie chyba coraz mniej się palą do nowych produktów na ten sprzęt.

lol smile.gif czy trzeba tlumaczyc, ze konsola jest dosc droga, gry interesujace japonczykow dopiero wyjda i wtedy sprzedaz sie nakreci? poza tym wii to zupelnie inna kategoria, to jakby porownywac sprzedac Faktu do Manager Magazin ;]
arab
Wii nasyci rynek i co wtedy? Japońce zaczną się rozglądać za kolejną konsolką... a wtedy... no właśnie, co wtedy? Albo SONY powiększy arsenał gier dedykowanych PS3, albo zrobi to Microsoft (i mam tu na myśli gry typu jRPG, bo te się w japonii sprzedają najlepiej wink.gif ) Kto pierwszy?
Shadow864
A ja powiem to co zawsze mowie. Playstation ma swoj charakter i ma potencjał . Uwazam ze kamerka do PS3 wraz z karcianka , malywilekiswiat , home , FFXIII , MGS4, Remake FF7 beda tymi rzeczami ktore pozwola PS3 zdominowac rynek. Oczywiscie officjalnie nie mowi sie o tym ze remake FF7 bedzie , ale jak PS3 bedzie sie kiepsko spredawac to jestem pewien ze Sony zrobi swoje zeby takowy powstal.
arab
Jasne, ja nie mowie, ze nie... tylko co nam po takim rynku na ktorym nic nie mozemy (z wiadomych wzgledow) kupic. tongue.gif
Terrago
Hmm dzisiaj w MM widzialem ta dedykowana klawiature dla PS3 od Logitech'a. Wyglada ciekawie ale cena...69 euro!
Melis
CYTAT(Terrago @ 11 05 2007, 15:11) *
Hmm dzisiaj w MM widzialem ta dedykowana klawiature dla PS3 od Logitech'a. Wyglada ciekawie ale cena...69 euro!

Ja bym chetnie kupil ta doczepiana do pada...

Ale niestety nie moge jej nigdzie znalesc w Polsce dry.gif
YETI
Jezeli ten FW 2.0 to nie jest zadna sciema to Sony wykonalo maaaaase swietnej roboty. Wyglada to za dobrze...fake?
arab
YETI, patrząc po tym, jak mieszali w FW do PSP, lista zmian nie jest aż tak przesadzona. Liczę na to, że nie fake wink.gif
killdante
Poniewaz nie mam o tym zielonego pojecia to mam pytanko, czy mozna zgrac sobie gre na twardy dysk PS3 i poprostu nie korzystac z plyty ?
G_ambit
To by było ciekawe, ale nie, nie można. Przecież w każdym cywilizowanym kraju są wypożyczalnie, jaki problem iść wypożyczyć masę gier i skopiować je na PS3, a następnie na kompa/płyty?
YETI
Bedzie mozna, pierwszym takim tytulem bedzie NG:S.
Trzcina
Chcialbym zobaczyc oficjalne potwierdzenie tej informacji.

Mowi o zrzuceniu gry na dysk i pozniejszym odpalaniu jej BEZ PLYTY, Z DYSKU... Co osobiscie uwazam za jakas bzdure wink.gif Z kolei jezeli chodzi o instalowanie gry na dysk, to juz kilka takich tytulow jest.
Melis
z tym zrzuceniem gry na dysk to raczej nie bedzie chyba zbyt mozliwe...
BD ma 50GB, powiedzmy ze gra zajmuje 40 GB albo nawet 30, dysk ma 60GB z czego jakas mala czesc jest uzywana na savy, instalki gier, czyli bedzie mozna sobie zgrac tylko jedna gierke? smile.gif
Emet
Gry póki co nie zajmują aż tak dużo. Poza tym w PS3 mozesz mieć dysk dowolnej wielkosci. Poprostu gra aby chodzić z dysku musiłaby powiedzmy wykryć najpierw oryginalną płytę w napędzie (ale jak juz dadża w ogóle taką możliwość to zapewne pojawiłyby sie szybko jakieś patche itp aby ten warunek pominąć wink.gif)
SM1
CYTAT(Trzcina @ 14 05 2007, 14:02) *
...... Z kolei jezeli chodzi o instalowanie gry na dysk, to juz kilka takich tytulow jest.

np: Oblivion wprowadził 4,5GB z mojego dysku:)
GMB
CYTAT(SM1 @ 14 05 2007, 14:39) *
...... Z kolei jezeli chodzi o instalowanie gry na dysk, to juz kilka takich tytulow jest.

No właśnie, dobrze żę to poruszyłeś. Oblivion automatycznie sobie zajmuje te 4,5GB czy jest możliwość uniknięcia tego i odmowy tej instalacji. Pytam z ciekawości bo sam mam Oblivka i nawet nie pamiętam żeby mnie powiadomiło o jakiejś instalacji, która waży 4,5GB.
SM1
CYTAT(GMB @ 14 05 2007, 17:33) *
CYTAT(SM1 @ 14 05 2007, 14:39) *

No właśnie, dobrze żę to poruszyłeś. Oblivion automatycznie sobie zajmuje te 4,5GB czy jest możliwość uniknięcia tego i odmowy tej instalacji. Pytam z ciekawości bo sam mam Oblivka i nawet nie pamiętam żeby mnie powiadomiło o jakiejś instalacji, która waży 4,5GB.

Nikt o nic mnie nie pytał hehehe zorientowałem się dopiero jak sprawdziłem ile mam jeszcze wolnego miejsca na dysku…kilka takich gier i trzeba będzie kasować zasoby z psstore;)
Emiel
Virtua też się instaluje, ale ładnie pyta o to czy może. Spokojnie również działa i bez instalacji, jednakże nie oszukując ładuje się znacząco wolniej. Sprawdziłem to bardziej z ciekawości, bo na razie sporo miejsca na dysku.
Memory
Po polsku 2.0
http://www.gameonly.pl/newsy/11857
G_ambit
Też mam Obliviona, ale widocznie w przeciwieństwie do was sprawdziłem co pisze na tyle opakowania xP Niby do szybszego działania to potrzebne, a mi się i tak długo (w moim odczuciu) ładuje. Wolę nie myśleć co by było bez tego...
Robert542
Hmm, niedobrze, bo jak będzie więcej takich gier, co będą wymagać 4,5GB do działania, to miejsce na dysku szybko się skończy.
A gdy się skończy grać w Obliviona, to można wywalić te 4,5GB, a zostawić save'y? Potem w razie czego od początku instaluje się te 4,5GB na dysk i gra się ze starego save'a.

okładka wersji US:
SM1
CYTAT(Robert542 @ 14 05 2007, 21:15) *
Hmm, niedobrze, bo jak będzie więcej takich gier, co będą wymagać 4,5GB do działania, to miejsce na dysku szybko się skończy.
A gdy się skończy grać w Obliviona, to można wywalić te 4,5GB, a zostawić save'y? Potem w razie czego od początku instaluje się te 4,5GB na dysk i gra się ze starego save'a.

można usunąć instalkę....folder game data utility i pozostawić sobie jedynie save
goggy
CYTAT(Robert542 @ 14 05 2007, 21:15) *

okładka wersji US:

Chłopie nie ma biedy bo gry sie szybciej ładują i nie obciążasz tak napędu- pozyje dłuzej.
A jak zabraknie miejsca to se kupisz większy dysk do laptopów (ponąć da się również 3,5 z PC, są nawet do tego i przystawki) lub najprościej- coś wyrzucisz. biggrin.gif

Bieda jest przy xbosie360 gdzie kopiłeś go wersji core + memorkę a gra chodzi inaczej niż na premium (obecnie nie ma takich gier,ale zapowiadane halo3 czy GTA4 będą wymagały HDD).
To jest bieda gdzie za twardziel 20GB bulisz hu hu
the_m
CYTAT(sidewinder @ 14 05 2007, 20:10) *

Ile jeszcze? Ile razy jeszcze bedziemy gdybac, domyslac sie i marzyc. Mogliby wkoncu oficjalnie podac ze od roku pracuja nad remakem icon_chainsaw.gif Hype jest tak olbrzymi ze moznaby nim obdazyc pare gier, co oni chca jakis rekord pobic? Przeciez ta gra wyprzeda cale zapasy PS3...
Enkidou
Masz rację, chociaż ja bym powiedział, że atmosfera wokół FFVII przeradza się w groteskę. Większość plotek z ostatniego czasu raczej nie przybliża nikogo do prawdy. Ta ostatnia podana w temacie z newsami też raczej nie.

Plotka pochodzi z koreańskiego bloga (wpis z 30 IV), a nie z ust anonimowego pracownika SE (no chyba że jest jeszcze jakaś nowa wersja o której nie wiem). Ten gość to rzekomo pracownik Konami, czy jakiś inny insider, o czym świadczyć ma zdjęcie z tą kartą-przepustką z logiem serwisu e-Amusement. Podobno to ten sam, który twierdzi, że PES7 na PS3 będzie tzykrotnie lepszy od wersji na X360.

Tak czy owak, gra ponoć ma być ujawniona latem. Ale jak to się stało, że pracownik Konami zapowiada remake FFVII - nie mam bladego pojęcia.

goggy
na razie na należy to traktować jako plotki.
Ale jak przyjrzymy sie że PES 6 na xboxie360 który zajmuje 7.0GB, a ma tylko 4 stadiony.
a gdzie pomieścić licencjonowane składy czy więcej stadionów?
To możenie 3 krotnie nie będzie lepszy, ale będzie się różnił.
Być może będzie tez kolejny zonk dla posiadaczy konsol w wersji core, zmuszający do zakupu twardziela. To ich bieda.
Mnie interesuje wersja na PS3 wink.gif
arab
http://www.ps3site.pl/ps3-news/fw-20-jedna...ke-t2081.0.html

"UPDATE: Threespech w tonie “spekulacji” gdyba sobie o tym, że update do 2.0 będzie. Jednocześnie pyta odwiedzających, co też chcieliby w tymże “apdejcie” otrzymać. IMHO jest to jawne potwierdzenie plotek krążących po sieci smile.gif Cieszymy się?"

Jak myślicie?

GMB
CYTAT(Emet @ 17 05 2007, 09:23) *
Nie wklejam do poszczególnych tematów, bo mi się nie chce wink.gif więc ogólnie powiem, ze jest spory wylew gameplayów i trailerów na GameTrailers http://www.gametrailers.com/

Właśnie skończyłem oglądać te najwazniejsze (Uncharted:DF, Heavenly Sword, R&C). Cóż moge napisać. Szok! Moc! Banan na japie! Jeśli ktoś jeszcze zastanawia się nad kupnem PS3 i ma wątpliwości to niech zobaczy te filmiki. To są właśnie te tytuły, które powodują że wybór next-gena może być tylko jeden (jak dla mnie).
Milo
Co tu dużo mówić PS3 zaczyna pokazywać pazurki!!!
Czychu3
No i Sony ku$wa pozamiatało.
Gdzie są teraz wszystkie niedowiarki, że PS3 nie będzie panowała na rynku?
MOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
YETI
Panowie Sony kolejny raz POZAMIATALO.
Uncharted, Heavenly Sword, LAIR, LittleBigPlanet, Ratchet...nie mam pytan 0_o
arab
To czekamy na dzisiejszy update firmware'u jesio i pozamiatane wink.gif
grzes_l
Spokojnie. Nie podniecalbym sie zanadto.
Pozamiataloby jakby te gierki wyszly pojutrze wszystkie - a czeka nas dlugie czekanie...

No i konkurencja nie spi i ma na tyle duza baze klientow, ze to wciaz Sony musi gonic.
Emet
CYTAT(Don_Pedro @ 19 05 2007, 22:55) *
Emet, obudź sie... albo po prostu czytaj next-gen.com.pl , hehe wink.gif

Remake tej gry na bank zmierza na konsole next-gen!

http://www.next-gen.com.pl/index.php?optio...iew&id=1308

Dobra, dobra tongue.gif Dopiero co sie o tym dowiedzaiłem.

Ps. Coś nie działa mi next-gen.pl ...
siDd
No właśnie czy wiadomo już coś o innych wersjach kolorystycznych PS3????? Chciałbym kupić ale dopiero jak wejdzie wersja srebrna. A wam jaki sie najbardziej kolor PS3 podoba:)
Don_Pedro
Emet - teraz funkcjonujemy pod nazwa next-gen.com.pl wink.gif

Co do kolorkow ps3... ja zawsze najbardziej cenilem kolor podstawowy, a jak wiadomo jest nim czarny. Czarna ps3 wyglada megafuturystycznie, jest kozacka, piekna... Szkoda tylko, ze najlepiej jest na niej widoczny kurz i zabrudzenia, a takze rysy dry.gif

A swoja droga...kolo, zawsze mozesz sobie wymienic przedni panel obudowy happy.gif
YETI
CYTAT(Don_Pedro @ 20 05 2007, 11:51) *
Co do kolorkow ps3... ja zawsze najbardziej cenilem kolor podstawowy, a jak wiadomo jest nim czarny. Czarna ps3 wyglada megafuturystycznie, jest kozacka, piekna... Szkoda tylko, ze najlepiej jest na niej widoczny kurz i zabrudzenia, a takze rysy dry.gif

u mnie tego nie widac, po prostu trzeba przecierac konsole raz na dwa dni i musi stac w cieniu.
Emet
CYTAT(Don_Pedro @ 20 05 2007, 11:51) *
Emet - teraz funkcjonujemy pod nazwa next-gen.com.pl wink.gif

com nie com ale i tak nie działa (wchodzę też z linku który wkleiłeś na forum a i tak nie działa).

EDIT: Niezły zonk. Próbowałem wejsć wczoraj z 10 razy, dzisiaj też kilka razy próbowałem (czekałem sporo czasu). Próbowałem tuż przed napisaneim postu... po napisaniu spróbowałem jeszcze raz i zadziałało laugh.gif
agrestrybnik
od czwartku w media markt Rybnik druga obnizka ceny ps3 o 200zloty, bedzie 1999zl !!,czlowiek by wiedzial to by poczekal jeden miesiac i dzien i o 400 zloty taniej zabulil,
Emet
Jak to jest w końcu z tym Ace Combat 6?? Bo na początku miał to być xclusive, potem podobno został oficjalnie zapowiedziany również na PS3. I niby ok, tylko czemu na różnych stronach jak są jakieś newsy, screeny itp są umieszczane jedynie w dziale X360?
YETI
CYTAT(goggy @ 21 05 2007, 14:55) *
Każdy chce mieć PS3?

Sony Gamer's Day pokazało, iż pod koniec tego roku PlayStation 3 otrzyma kilka co najmniej bardzo dobrych tytułów. Tuż po imprezie sprzedaż nowej konsoli Sony skoczyła znacznie w sieci ........
http://www.gameonly.pl/newsy/11908

Co znaczy dobra konferencja smile.gif Sony ma przykład ze na tego typu imprezach trzeba dobrze sie pokazac, teraz czas na E3 smile.gif

AC6 obecnie jest zapowiedziany na X360. Oficjlany X-Box Magazyn twierdzi ze gra takze jest w produkcji na PS3 (pewnie sytuacja bedzie taka jak z AS czy Merceneries2)
the_m
A propos skokow w sprzedazy PS3. IMO okres jesien-zima bedzie nalezala do Sony, na PS3 i PSP w tym okresie wyjdzie (zakladajac ze daty sie nie zmienia) masa hitow, do tego dochodzi premiera HOME i moze jeszcze jakies mega gry sie pokaza na E for all i TGS. Sony rozkreca sie, powoli bo powoli ale wazne ze sie wzieli do roboty i rendery z E3 zaczynaja stwac sie rzeczywisctoscia (oczywiscie bez przesady wink.gif ).
Jezeli E3 bedzi rownie udane dla SONY to bedzie dobrze, ale trzeba pamietac ze SGD to byla konferencja tylko Sony, a na e3 bedzie konkurencja ktora nie spi (moze poza Ninny ;P)

offtopic filmik ze szczena opada japoniec wymiatacz - poprostu woot.gif ohmy.gif
SpideyPL
CYTAT(Emet @ 21 05 2007, 14:50) *
Jak to jest w końcu z tym Ace Combat 6?? Bo na początku miał to być xclusive, potem podobno został oficjalnie zapowiedziany również na PS3. I niby ok, tylko czemu na różnych stronach jak są jakieś newsy, screeny itp są umieszczane jedynie w dziale X360?

Bo właśnie nie został OFICJALNIE zapowiedziany.
Pojawiały się jakieś ploty, których nikt nie potwierdził.
Pewnie po jakimś czasie się pojawi (chyba?).
krisHGT
Może kogoś planującego zakup PS3 zainteresuje ta wiadomość: w dzisiajszej gazetce ze sklepu nie-dla-idiotów jest oferta sprzedaży PS3 za 1999 pln - wersja 60 GB. dodatkowo ruszają raty 0%, więc jest mozliwość zakupu konsoli w 10 ratach po 199 pln.

Jeśli byli to przepraszam i jeżeli to złe miejsce na tego typu info to równiez prosze o wybaczenie.
McDrive
CYTAT(ziemia1 @ 22 05 2007, 20:01) *
A jutro Ubidays Paris ciekawe co znowu przełożą. Ponoć mają być info na temat new PS3 exclusive.

Z tego pewnie będzie taki sam ex jak w przypadku AC dry.gif albo sama gra będzie do anusa dry.gif

Chociaż fajnie jakby Haze robili only for PS3.
YETI
Haze time exclusive dla maszynki Sony.
Musiolik
CYTAT
Już jutro (24.05) pojawi się firmware w wersji 1.8.
Najważniejsze funkcje, które znajdą się w tym firmware to:
- DVD upscaling - filmy DVD będą skalowane do natywnej rozdzielczości HD (opcja tylko dla połączeń po HDMI)
- powyższe dotyczy również gier z PS1/PS2! (wow! nareszcie)
- dodano obsługę urządzeń kompatybilnych z DNLA3 (sieciowe urządzenia przechowywania danych) dzięki czemu możliwe będzie przechowywanie filmów, muzyki jak również zdjęć na jednym urządzeniu dostępnym dla wszystkich urządzeń wpiętych w ten sam segment sieci (PC, laptopy oraz PS3)
- dodano możliwość drukowania zdjęc na niektórych drukarkach firmy EPSON, podłączonych przez port USB bezpośrednio do konsoli (już wiem jaką drukarkę kupię) wink.gif
Na sam koniec dodatkowy smaczek. Właściciele PSP podłączonego do PS3 otrzymają możliwość grania nie tylko w sieci lokalnej, ale również w internecie smile.gif

źródło: http://www.ps3site.pl/ps3/firmware-18-t2203.0.html

bez szumnych zapowiedzi, bez obiecanek smile.gif upscaling to jest to, na co czekałem smile.gif
Emiel
CYTAT(Musiolik @ 23 05 2007, 18:53) *
CYTAT
Już jutro (24.05) pojawi się firmware w wersji 1.8.
Najważniejsze funkcje, które znajdą się w tym firmware to:
- DVD upscaling - filmy DVD będą skalowane do natywnej rozdzielczości HD (opcja tylko dla połączeń po HDMI)
- powyższe dotyczy również gier z PS1/PS2! (wow! nareszcie)
- dodano obsługę urządzeń kompatybilnych z DNLA3 (sieciowe urządzenia przechowywania danych) dzięki czemu możliwe będzie przechowywanie filmów, muzyki jak również zdjęć na jednym urządzeniu dostępnym dla wszystkich urządzeń wpiętych w ten sam segment sieci (PC, laptopy oraz PS3)
- dodano możliwość drukowania zdjęc na niektórych drukarkach firmy EPSON, podłączonych przez port USB bezpośrednio do konsoli (już wiem jaką drukarkę kupię) wink.gif
Na sam koniec dodatkowy smaczek. Właściciele PSP podłączonego do PS3 otrzymają możliwość grania nie tylko w sieci lokalnej, ale również w internecie smile.gif

źródło: http://www.ps3site.pl/ps3/firmware-18-t2203.0.html

bez szumnych zapowiedzi, bez obiecanek smile.gif upscaling to jest to, na co czekałem smile.gif

Jeśli to oczywiście prawda i będzie to działa tak jak należy przynajmniej we wszystkich hitach no to uważam, że Sony wykonuje naprawdę sporą pracę przy tych firmwarach.
arab
@Emiel, informacja pojawiła się na ThreeSpeech, jest oficjalna wink.gif Pozdrawiam wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.