Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: PS3 - TUTAJ MOŻEMY KOMENTOWAĆ NEWSY!
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137
konstant
oj shit, gosc ma łeb, nie powiem.
Baton_Forever
Mam pytanie nie wiecie nic o jakijś obniżce PS3 bo widze ze nadal się trzyma w cenie POZDRO i prosze o odpowiedź jeżeli macie jakieś informacje
YETI
Prawdopodobnie na gwiazdke.
Baton_Forever
Aha bo wręcz zdziwiony jestem, że od czasu premiery cena 2399 spadła do nieco ponad 2200 zł a to nadal dużo smile.gif [ z 1500 mógłbym dać biggrin.gif ]
YETI
1500 to moze bedzie ale w wakcje 2008 lub na gwiazde 2008.
wink.gif
Podobno cena pod koniec roku ma spasc o jakies 400zł (czyli sadze ze za 1999zł bedzie mozna dostac PS3)
Baton_Forever
hm 1999 to obecnie jest w Auchan Żory ale oni mją też takie dziwne promocje raz chciałem kupić PSP to mieli obniżone na 3 dni czy 4 a jak promocja owa przestałą trwac to spowrotem zawyrzono cene ... Jednak dizęki za info ze PS3 ma potanieć o 400 zł smile.gif oznacza to ze mozna będzie moze i ciut taniej kupić.

Mam takie pytanie czy jest sens kupić PS3 bez LCD ja wiem że lepiej by było ale niestety nie mam KAS. Obecnie mam TV CRT LG 21 cali smile.gif
Zeusek666
Jesli dla ciebie najwiekszym sensem jest zrobienie wrazienia na kolegach to nie.W innym przypadku kupuj wink.gif
Bez HD i tak gry wygladaja ladnie, a nawet b.ladnie i nie ma powodu, aby odmawiac sobie przyjemnosci z obcowania z najnowszka konsola sony tylko dlatego, ze sie nie ma nowiutkiego tv.
Incognitos
CYTAT(Zeusek666 @ 2 07 2007, 22:06) *
Jesli dla ciebie najwiekszym sensem jest zrobienie wrazienia na kolegach to nie.W innym przypadku kupuj wink.gif
Bez HD i tak gry wygladaja ladnie, a nawet b.ladnie i nie ma powodu, aby odmawiac sobie przyjemnosci z obcowania z najnowszka konsola sony tylko dlatego, ze sie nie ma nowiutkiego tv.

Zgadzam się chociaż teraz ceny LCD spadaja na łeb na szyję i dobrego 26 calowca HD Ready można nieraz w niezłych promocjach wyłapać do tego np. w ratach 0% przez 24 miesiące. to wychodzi z konsolą ok. 200 zeta miesięcznie więc nie jest tak źle. A jak ktoś ma na konsolę już 2000 to pierwsze 10 miechów ma zapewnione i przez ten czas można zbierać na następne raty smile.gif - jedyny problem wtedy to za co kupić gry wink.gif
Albo moitorek za niecałe 900 stów w innym Temacie proponują np. taki http://www.lcd4you.pl/monitor/samsung_931BW_wide.php, a tak w ogóle to zajrzyj do tego tematu http://www.psxextreme.info/index.php?showt...5449&st=360.
McDrive
Sega domaga się niższej ceny PS3
http://gry.onet.pl/1565177,,Sega_domaga_si...,wiadomosc.html

Postawili im pewnie warunek: albo Sony obniży cenę albo oni będą wydawać więcej crapów.
YETI
CYTAT(McDrive @ 3 07 2007, 19:08) *
Postawili im pewnie warunek: albo Sony obniży cenę albo oni będą wydawać więcej crapów.

haha, dobre smile.gif
Urzyk
CYTAT

CYTAT
sony nie obnizy ceny...

I tak są stratni...
Wyprodukowanie jednego PS3 to koszt około 800$, i tak sprzedają 200$ poniżej kosztów, gdyby sprzedawai jeszcze taniej to było by dla nich samobójstwo - straty były by wyższe niż potencjalne zyski...

Cytat z http://gry.onet.pl/1,6,8,32048654,87140900...59,0,forum.html

goggy
ile kosztuje wyprodukowanie to już sprawa sony, ale osobiście nie sadze ze jest to 800$

sega powinna skupić się na grach, bo robi coraz to więcej chłamu. Z ambitnej firmy jaką znaliśmy na DC robi się druga EA.
mord00k
CYTAT(Emet @ 4 07 2007, 10:27) *
Filmik z Rock Band

ohmy.gif

masa O_o ja chcę perkusję!

serio moim zdaniem świetnie to wygląda i jest się na co ślinić slinotok.gif
turel11234
CYTAT

sądząc po tym cytacie(na ile aktualnym - nie wiem) z wikipedii gość ma dużo racji...

CYTAT
"The initial production cost has been estimated to be USD 805.85 for the 20 GB model and USD 840.35 for the 60 GB model.[28] The high manufacturing costs mean that every unit is sold at a loss of approximately $250,[28] contributing to Sony's games division posting an operating loss of ¥232.3 billion ($1.97 billion US) in the fiscal year ended March 2007.[27][29] In April 2007, soon after these results were published, Ken Kutaragi, the head of gaming at Sony announced plans to retire. Various news agencies including The Times[30] and The Wall Street Journal[31] have reported that this was due to poor sales, whilst SCEI maintains that Kutaragi had been planning his retirement for six months prior to the announcement."

cytat z http://en.wikipedia.org/wiki/PlayStation_3#Sales_and_pricing
YETI
CYTAT(mord00k @ 4 07 2007, 12:07) *
CYTAT(Emet @ 4 07 2007, 10:27) *
Filmik z Rock Band

ohmy.gif

masa O_o ja chcę perkusję!

serio moim zdaniem świetnie to wygląda i jest się na co ślinić slinotok.gif

Ciekawe ile takie zestaw bedzie kosztował 500-600zł?
Wole Guitar Hero.
mord00k
A nie miały przypadkiem instrumenty być osobno?
Emet
No tak. Będą osobno. Będziemy mogli zrobić z tej gry Sing Stara (Hero wink.gif), Guitar Hero i Drum.. Hero wink.gif A jak zbierzemy kilka osób to zrobimy "koncert" jak na filmiku wink.gif Osobiście jednak pewnie bym z instrumentów wybrał gitarę (resztę na padzie).
ATG
CYTAT
Wszystkie serwisy z grami poinformowały że SCEA planuje obniżkę po targach E3 o 100$.
Jednak tym doniesieniom zaprzecza szefostwo Sony Corp.
więcej eng
lub po naszemu pl
miejmy nadzieje ze będzie podobie jak z plotką o 80GB wersji PS3, która to stała sie faktem ale tylko w Korei.

Wydaje mi się że to potwierdzono:
http://www.ps3site.pl/ps3-news/ps3-taniej-2-t3037.0.html
arab
Jakbyś doczytał, to byś wiedział - że wręcz przeciwnie, zaprzeczono:
CYTAT
At present we have no plans [to cut the PS3's price].

czyli:
CYTAT
Na chwilę obecną nie planujemy obniżki

[spekulacja mode]Na chwilę obecną - znaczy tyle co: chcieliśmy to ogłosić na E3, ale przed wami nic się nie ukryje. Po prostu zagramy nasz spektakl i udamy, iż nic się nie stało, a wy nic nie wiecie.[/spekulacja]
Urzyk
To oczywiste, że ogłoszą to dopiero na E3
goggy
obniżka o 100$ w usa jednak faktem
Circuit City wypuścił już reklamówki w których jest mowa o cenie 499$ za 60GB PS3

http://gry.onet.pl/1567434,,Ni%BFsza_cena_...,wiadomosc.html
ciekawe czy zawita to do Europy i zjadą te 100€
KOMODO
Pytanie do "starych" uzytkownikow PS3: Czy ktos z was trzyma konsole we "wnece" w biurku czy meblach? Rozumiecie, taki "slot" przeznaczony na odtwarzacz dvd czy konsole wlasnie. Czy trzymana w takich warunkach konsola nie przegrzewa sie? X360 slynie z tego ze przegrzewa sie nawet jak stoi zbyt blisko sciany, a PS3 u mnie musialaby stac "ogrodzona" ze wszystkich niemal stron. PS2 stoi tak od zawsze i nie sprawiala problemow, ale jak wiadomo im sprzet nowszy tym bardziej delikatny. Starym PSXem mozna bylo rzucac o sciany i dawal rady:).
Amer
spód/bok (zależnie od tego jak ją zaparkujesz) PS3 grzeje się bardzo... złapałem ostatnio nawyk częstego sprawdzania poziomu ciepła przy konsoli i osobiście raczej bał bym się lokowania jej w takiej wnęce (choć pewnie przeszkadzać jej to jakoś szczególnie nie będzie).
Incognitos
CYTAT(KOMODO @ 6 07 2007, 16:53) *
Pytanie do "starych" uzytkownikow PS3: Czy ktos z was trzyma konsole we "wnece" w biurku czy meblach? Rozumiecie, taki "slot" przeznaczony na odtwarzacz dvd czy konsole wlasnie. Czy trzymana w takich warunkach konsola nie przegrzewa sie? X360 slynie z tego ze przegrzewa sie nawet jak stoi zbyt blisko sciany, a PS3 u mnie musialaby stac "ogrodzona" ze wszystkich niemal stron. PS2 stoi tak od zawsze i nie sprawiala problemow, ale jak wiadomo im sprzet nowszy tym bardziej delikatny. Starym PSXem mozna bylo rzucac o sciany i dawal rady:).

Ja trzymam w szafce obok subwoofera. Konsola z prawej i z tyłu ma jakieś 8 cm wolnego miejsca i dużo nad sobą. Nic się złego nie dzieje.

PS: Tak jak napisał Amer konsola grzeje się bardzo (ma wbudowany zasilacz) ale co z tego skoro wszystko chodzi bez zarzutu?? dla mnie mogłaby i parzyć byleby dobrze działała wink.gif

PS2: Nie jestem adminem ani nic z tych rzeczy ale takie wątki to w PS FAQ są...
GMB

Ja trzymam konsole w zabudowanej szafce. Działa bezproblemowo. Jedynie z przodu konsoli nie ma ścianki a tak do z każdej strony i to dosyć blisko. Swego czasu przeszła poważny test gdyż zjechała się rodzinka i było bardzo gorąco w pokoju a PS3 chodziła od 10 rano do 12 w nocy niemal non stop. Konsola spisała się na medal.
FobiAone
CYTAT(Incognitos @ 6 07 2007, 17:06) *

Ja trzymam w szafce obok subwoofera. Konsola z prawej i z tyłu ma jakieś 8 cm wolnego miejsca i dużo nad sobą. Nic się złego nie dzieje.

PS: Tak jak napisał Amer konsola grzeje się bardzo (ma wbudowany zasilacz) ale co z tego skoro wszystko chodzi bez zarzutu?? dla mnie mogłaby i parzyć byleby dobrze działała wink.gif

PS2: Nie jestem adminem ani nic z tych rzeczy ale takie wątki to w PS FAQ są...

Przeczytaj uważnie ten temat tongue.gif
Jak ma stanieć za niedługo o 100 zielonych to możę jak będe ją kupować w kwietniu 08 to bedzie gdzieś 1600-1700 .
Baton_Forever
U mnie w okolicy [ Auchan Żory ] PS3 nowiuteńkie kosztuje 1999 zł i to nie jest promocja smile.gif wiec uważam ze szybniej bedize 1499 zł biggrin.gif
Musiolik
CYTAT(Baton_Forever @ 6 07 2007, 21:45) *
http://gry.onet.pl/1567434,,Ni%BFsza_cena_...,wiadomosc.html

Tym razem w 100 % informacja potwierdzona o obniżce PS3 jest to w.g mnie krok w dobrą strone [ p.s cena w Auchan w mojej okolicy to już 1999 zł ]

ten news był podany dziś co najmniej ze 3 razy ;/ czytajcie ludzie zanim wkleicie
Baton_Forever
Nom ale tam byłoze nie oficjalnie teraz 100 % potwierdozna informacja <lol>
Enkidou
To Sony już oficjalnie potwierdziło, że będzie obniżka? Cholera, ale Onet wyłapał insiderskie info. Normalnie czapki z głów.

Szkoda tylko, że będą musieli poprawiać, bo źródło z którego Fidel czerpał informacje przyznało się do błędu: http://www.sonyprotectiongroup.com/?/content/view/216/1/ ;(
agrestrybnik
prezydent sony powiedzial oficjalnie ze nie bedzie obnizki ps3 !!!
http://www.cdrinfo.pl/news/11267
arab
Agrest, ale czytałeś poprzednią stronę tego wątku? Szczególnie moją wypowiedź?
STRETCH
co za chu.je! juz nigdy nie bede sluchal tego co mowi lub pisze sony ;]. jeszcze wczoraj na cnn widzialem, ze sony dementuje obnizke a tu dzisiaj taaaaaaka niespodzianka confused.gif. oczywiscie zapomna o europie. ciekawe, ze ujawnili sie przed e3. zna ktos jakies strony z danymi ile sony doklada do kazdej ps3?
YETI
CYTAT(goggy @ 9 07 2007, 09:55) *
Obniżka dotyczy tylko USA

Polecam odwiedz np. MM za kilka dni wink.gif (nowa cena PS3 bedzie wynosic prawdopodobnie 1999zł)
Snake_PL
Możliwe, ze nie zapomnieli o europie http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=34916 .
Mam nadzieje, że po przyjeździe z wakacji zobacze w sklepie PSX cene 1900zł wink.gif.
Urzyk

Czy ten pad będzie już mieć wibracje? Bo taka lampka się świeci tongue.gif
Baton_Forever
już teraz mozesz spotkać za 1999 zł czyli cene niższa o ponad 300 zł od sugerowanej ceny detalicznej. Tak więc jeżeli bedize obniżka 100 € to bedizesz miec oficjalną cene 1999/1899 zł za konsole co uważamłbym za niezły krok w dobrą strone biggrin.gif oznaczało by to ze możliwa by była cena 100-200 zł mniejsza od sugerowanej deatlicznej co oznacza ze PS3 zalazłbyś za 1799 a moze i nieco mniej ? Pożyjemy zobaczymy ja nie kupiłem PS3 bo wiecie KAsa już nawet Tv LCD są powolutku tanie jakby np. taki 23 calowiec by kosztował hm 1300 zł i do tego PS3 za drugie tyle to mozna poszalec biggrin.gif
neospiderman
CYTAT(Urzyk @ 9 07 2007, 12:52) *
"cut"

Czy ten pad będzie już mieć wibracje? Bo taka lampka się świeci tongue.gif

Wiesz ze w sumie to nie takie głupie z tym światełkiem. Biorąc pod uwagę że np. ostatnio oglądałem jakąś relacje developerów "Haze" i na materiale video nie wiadomo dlaczego pady były ocenzurowane "mgiełka".

http://media.ps3.ign.com/media/784/784480/vids_1.html
YETI
Bo to prawdopodobnie były własnie te nowe sixaxisy.
grzes_l
CYTAT(YETI @ 9 07 2007, 16:20) *

Swiecace pady byly w pierwszych prezentacyjnych wersjach PS3. Znaczy swiecil sie ladnie guzik PS.
Wiec moga to byc rowniez stare niestety...

Emiel
CYTAT(grzes_l @ 9 07 2007, 18:54) *
CYTAT(YETI @ 9 07 2007, 16:20) *

Swiecace pady byly w pierwszych prezentacyjnych wersjach PS3. Znaczy swiecil sie ladnie guzik PS.
Wiec moga to byc rowniez stare niestety...

Dokładnie tak, na niektórych przygotowywanych fotkach były podświetlone znaczki na pomarańczowo i jak widać w rzeczywistości się niestety tak nie świecą.
nightrunner
W sumie to nie wiem czy taka spora dioda by nie rozpraszała w czasie gry w nocy huh.gif
crash5
Powiedzcie mi szczerze jak myślicie czy jest możliwe że gry będą wychodzić po Polsku regularnie tak jak wychodzą po Niemiecku czy Angielsku. Czekam i czekam na to i nic wk.... się można. Mam nadzieje że GTA 4 będzie po Polsku!!!
Emiel
Na GTA4 bym nie liczył. Jeśli chodzi o gry, które będą wychodzić po polsku to IMO głównie first party, więc jak już zapowiedziano killzone, pewnie eye toye, może singstar itd. itp.

Dodatkowo pewnie będą tłumaczenia gier od EA. Ogólnie nasz rynek jest wciąż za mały na takie rzeczy.
TaKeShiX
CYTAT(Groosiek @ 9 07 2007, 20:26) *
Nie będzie obniżki ceny PlayStation 3
Sony zaprzecza obniżkom. Podobno była to tylko plotka.
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=34896

skąd się biorą tacy ludzie mellow.gif "news" z 7mego zamieszcza dziś mając kilka newsów wyżej to http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=34907
chair.gif
YETI
CYTAT(TaKeShiX @ 9 07 2007, 20:34) *
CYTAT(Groosiek @ 9 07 2007, 20:26) *
Nie będzie obniżki ceny PlayStation 3
Sony zaprzecza obniżkom. Podobno była to tylko plotka.
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=34896

skąd się biorą tacy ludzie mellow.gif "news" z 7mego zamieszcza dziś mając kilka newsów wyżej to http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=34907
chair.gif

obnizka juz zostałą oficjalnie potwierdzona na oficjalnym blogo PLAYSTATION
http://www.ps3site.pl/ps3-news/a-jednak-ciecie-t3098.0.html
Groosiek
Bo to nie chodzi o obniżkę, tylko o wprowadzenie nowej konsoli PS3 z większym dyskiem z mniejszą ceną. tongue.gif A więc nie popełniłem gafy i news o stałej cenie zwykłej konsoli 60GB można uznać za aktualny. teehee.gif
YETI
David Karraker przedstawiciel Sony potwierdził, że od dzisiaj PS3 w wersji 60GB, będzie sprzedawana w cenie 499$.

Problemy z czytaniem?
goggy
ciekawe że zaraz po nagonce na MS i rozdmuchaniu w mediach o 30% wadliwych konsol Sony obniża cenę PlayStation 3.

Tutaj ciekawy post z forum
Gry-Online:
Pablo_291092 [ Legionista ]

Heheheh można się było domyśleć że tak zagra Sony. Przecież najwięcej awaryjnych xboxsów360 właśnie znajduje się tam. Sprytne teraz jak tamtejsi ludzie stracili zaufanie do M$ to będą kupować tanie PS3 i stąd ta nagła obniżka ceny. Sony wykorzystało awaryjność xboxsa360 tam gdzie właśnie będą mieli największe zyski. A co do starego kontynentu w którym żyjemy to na obniżkę ceny możemy liczyć zapewne za rok albo jeszcze dłużej;( Ciekaw jeszcze jestem jak zareaguje na to M$. Całkiem możliwe że obniży cenę nam bo bardziej dba o stary kontynent niż Sony.

Moim zdaniem to mieli fuksa, że zgrało sie to z problemami MS. Zapewne planowali już przed tym ale wykorzystali moment.
A swoją drogą Ms cała winę zwalił na azjatyckich producentów podzespołów (wiecej)

A teraz podsumowanie statystyk sprzedaży Ps3, x360, Wii w europie i na świecie czerwiec:

na podstawie http://www.vgchartz.com/news/

Jak na razie to i bez obniżki idzie PS3 w europie nieźle. No zobaczymy czy zechcą zjechać te 100âďż˝Ź thumbsup.gif
Deadeye
CYTAT(Groosiek @ 9 07 2007, 21:34) *
Bo to nie chodzi o obniżkę, tylko o wprowadzenie nowej konsoli PS3 z większym dyskiem z mniejszą ceną. tongue.gif A więc nie popełniłem gafy i news o stałej cenie zwykłej konsoli 60GB można uznać za aktualny. teehee.gif

naucz sie czytac ze zrozumieniem rolleyes.gif tam tez pisze o obznice ceny 60gb

CYTAT(goggy @ 9 07 2007, 21:38) *
ciekawe że zaraz po nagonce na MS i rozdmuchaniu w mediach o 30% wadliwych konsol Sony obniża cenę PlayStation 3.

lol, jak mnie bawia takie "analizy" rynku rolleyes.gif taaaa... siedza sobie w pokoiku Harrison i Hirai, czytaja sobie newsy w jakims serwisie i taki dialog:
"ooo patrz, wszyscy narzekaja ze x360 jest awaryjny..."
"nie no co ty?"
"noo, tak tu pisza. tez nigdy wczesniej o tym nie slyszalem"
"dzieki temu mozemy wygrac wojne z x360! to teraz jeszcze obznimy cene i juz calkiem pograzymy microsoft!"
"super, to chodz oglosimy to pojutrze na e3"
icon_t_lol.gif

takie decyzje sie planuje z paromiesiecznym wyprzedzeniem, a o tym jaki x360 jest awaryjny wszyscy wiedzieli od dawna - i watpie zeby to sie szybko zmienilo, wiec zwiazku z obnizeniem ceny to nie mialo chytry_.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.