Heviro (Fanboy BDG)
10 08 2007, 23:03
hmm To ciebie doprowadził tylko do śmiechu ?
mnie brak kabla obudził najgorsze instynkty sixaxis wyleciał za okno rozbijając szybę i zabijając staruszkę .
Do tego gdy zobaczyłem ,że zamiast Racheta i Heavently Sword dostałem Jakiś 'upadek frajera i motorstorm . Wtedy miarka się przebrała rozwaliłem płyty o ścianę i najostrzejszym kawałkiem płyty zacząłem atakować ludzi z bloku .
Teraz jestem w jakimś pokoju bez klamek a czyja to wina !! SONY I JEGO BRAK KABLA! sony nu pagadi!
A teraz na serio: Brak kabla jest dotkliwy ale narazie i tak gram na TV więc jak dorobię się Bravi to kupę ten kabelek ale rozumiem was ludzie jak to musi wkurzać minus dla sony .
Wykupienie R* przez sony jest ciekawym posunięciem ponieważ sony wzięłoby na swoje barki wszystkie ataki na R* .Oczywiście konsole sony wiele by zyskały .No cóż pożyjemy, zobaczymy.
Zeratul
10 08 2007, 23:20
CYTAT(Heviro (Fanboy BDG) @ 11 08 2007, 00:03)

hmm To ciebie doprowadził tylko do śmiechu ?
mnie brak kabla obudził najgorsze instynkty sixaxis wyleciał za okno rozbijając szybę i zabijając staruszkę .
Do tego gdy zobaczyłem ,że zamiast Racheta i Heavently Sword dostałem Jakiś 'upadek frajera i motorstorm . Wtedy miarka się przebrała rozwaliłem płyty o ścianę i najostrzejszym kawałkiem płyty zacząłem atakować ludzi z bloku .
Teraz jestem w jakimś pokoju bez klamek a czyja to wina !! SONY I JEGO BRAK KABLA! sony nu pagadi!
A teraz na serio: Brak kabla jest dotkliwy ale narazie i tak gram na TV więc jak dorobię się Bravi to kupę ten kabelek ale rozumiem was ludzie jak to musi wkurzać minus dla sony .
Wykupienie R* przez sony jest ciekawym posunięciem ponieważ sony wzięłoby na swoje barki wszystkie ataki na R* .Oczywiście konsole sony wiele by zyskały .No cóż pożyjemy, zobaczymy.
Wlasnie tez mysle nad kupieniem nowego TV, ale poki co moj sie dobrze sprawuje... 1080p jest wiec nie narzekam. Moze to moja wina, ze nie zdawalem sobie sprawy, ze w 60Gb nie ma kabla... ale to i tak nie zmienia mojego zdania, ze to zenujace posuniecie Sony.
A dlaczego mnie to wkurzylo, bo wszedzie wkolo fanboje dra ryja, ze Sony HD i w ogole cacy... ale jakie HD, jak nie mam czegos takiego po tym jak kupilem konsole...
Nevermind.
OMG
wpisalem opis pod swoim nickiem
Xbox 360 rox
i nie moge go uzyc...
normalnie totalna cenzura...
ok koniec narzekania... ide sie zachwycac PS3... moze mi sie uda
Po pierwsze masz na pudełku wyraźnie napisane co wchodzi w skład zestawu - kabel HDMI nie jest wymieniony. Po drugie - Sony nie daje kabla HD i wiadomo o tym powszechnie, powodów jest kilka - główne, to takie, że 1) jedni chcą mieć kabel Component, inni HDMI, a jeszcze inni RGB, a to by oznaczało konieczność wrzucania 3 kabli = wielomilionowe koszta dla Sony, 2) niektórzy już mają kabel Component z PS2, więc drugi taki kabel im zbędny. Kwestia trzecia - jeśli kogoś stać na konsolę za 2400, to nie jest problemem zakup kabla za 15-20 PLN, prawda? Najbardziej jednak nie rozumiem tego masochizmu - przemawia on przez każde słowo, które piszesz. Skoro obcowanie z PS3 to taka mordęga, to nie obcuj. Piszesz o fanbojach, ale największym fanbojem jakiego tutaj widzę jesteś Ty. Zakładanie loginów PS3_sucks jest nawet już nie śmieszne, ile raczej mocno infantylne. Aż tak się identyfikujesz z konsolą danej firmy (Xbox)? Masz coś z tego? Microsoft Ci za to płaci? Do pralki, czy zmywarki też jesteś równie przywiązany? Poza tym obiektywnie rzecz ujmując, wiadomo, że PS3 jest dobrym kawałkiem sprzętu - krytyka jest sensowna w momencie, kiedy jest w niej zawarta chociaż szczypta obiektywizmu. Ale dość - mój wywód ma na celu uprzejme wytłumaczenie Ci, że sprzęt, to tylko... sprzęt. Sam twierdzisz, że PS3 kupiłeś dla Heavenly Sword i o to chodzi, bo to gry są najważniejsze i może to je oceniaj - a czy grasz na X360, na PS3, na Wii, czy na PC nie powinno mieć znaczenia, prawda? I już ostatnia sprawa - zachowania takie jak Twoje są z reguły na forum piętnowane. I nie jest to cenzura, tylko ma na celu utrzymanie forum w ryzach, by nie było konsolowych wojenek. Zresztą za kłótliwość masz już 80%, więc może uspokój swą gorącą krew i koegzystuj jak inni. Nikt nie każe tutaj sobie lizać nawzajem jajek, ale konsolowych gladiatorów tutaj nie potrzebujemy.
I na tym zakończmy już tę jałową dyskusję.
A ja zadam pytanie ktore pewnikiem bylo tutaj juz zadawana. Chodzi mianowicie o upscaling filmow dvd ktory pojawil sie wraz z ktorymstam softem. O co w nim chodzi? Miast pisac do jakiej rozdzialki ma sie chec up'nac, dostepne sa jakies opcje: normal, double... I badz tu madry. Co jest co i ktora opcja podbija do ktprej rozdzialki?
Zeratul
11 08 2007, 01:58
Nie bede kontynuowal watku, napisze tylko, ze jezeli ktos reklamuje sprzet jako HD, to niech umozliwi graczom podlaczenie sie pod HD.
Chcialem napisac cos innego. Jestem zachwycony!! Folding@home i jestem smialo przekonany, ze moje PS3 bedzie przez 90% czasu wlasnie uczestniczyc w tym programie. Nie chodzi nawet o mape swiata pokazujaca userow czy jakies inne bzdury. Sama idea jest lepsza niz wszystko co M do tej pory wymyslil. Ponoc pojawil sie pomysl zeby to samo zostalo uruchomione na klocku, wtedy 2 konsole u mnie w domu beda sluzyc ludzkosci (kloc rzadziej ;p) Tak czy inaczej przy swojej bezglosnej pracy naprawde mnie to jara. I wycofuje i przyznaje sie do bledu, nie wyrzucilem kasy w bloto. Folding@home miazdzy!!
@KOMODO, bo podbija do twojej nominalnej rozdzielczości. Normal stara się jak najlepiej dopsasować obraz (bez zmiany współczynnika wyświetlania, czyli z obrazu 4:3 nie będzie na siłę próbował robić 16:9). Double działa tylko w 1080i i 1080p, po prostu podwójnie powiększa obraz źródłowy. Full - rozciąga obraz do maksymalnych wymiarów twojej obecnej rozdzielczości (którą masz ustawioną w konsoli), zmieniając również współczynnik, tak by obraz dokładnie wypełniał dostępną powierzchnię.
Niezamaco
Lesiu_adi
11 08 2007, 10:03
CYTAT(Zeratul @ 11 08 2007, 02:58)

Nie bede kontynuowal watku, napisze tylko, ze jezeli ktos reklamuje sprzet jako HD, to niech umozliwi graczom podlaczenie sie pod HD.
Chciałem tylko napisać, że jak ktoś reklamuje sprzęt HD to umożliwia podłączenie pod telewizor \ projektor itp pod HD przez hdmi i component, a jak klient chce podłączyć swój sprzęt to kupuje tak kabel jaki mu odpowiada.
Ja się nie dziwie sie, ze jak ktoś kupuje odtwarzacz dvd \ bd \ hd dvd nie dostaje najlepszego kabla podłączenia do telewizora, czy kabla optycznego do podłączenia odtwarzacza z amplitunerem aby uzyskać jak najlepszy dzwięk .... W środowisku sprzętu RTV już jest tak od dawna i się to chyba nie zmieni a Sony jest formą robiącą głównie sprzęt RTV więc PS3 też do tego można zaliczyć

M$ dodaje kabel component ? Tak, to dobrze bo ta firma mi się kojarzy ze sprzętem komputerowym gdzie kupując monitor do kompa dostajemy kabel VGA gratis
CYTAT(arab @ 11 08 2007, 10:28)

@KOMODO, bo podbija do twojej nominalnej rozdzielczości. Normal stara się jak najlepiej dopsasować obraz (bez zmiany współczynnika wyświetlania, czyli z obrazu 4:3 nie będzie na siłę próbował robić 16:9). Double działa tylko w 1080i i 1080p, po prostu podwójnie powiększa obraz źródłowy. Full - rozciąga obraz do maksymalnych wymiarów twojej obecnej rozdzielczości (którą masz ustawioną w konsoli), zmieniając również współczynnik, tak by obraz dokładnie wypełniał dostępną powierzchnię.
Niezamaco

A ja i tak podziekuje;). Czyli wnioskuje ze najlepiej zrobic normal, ew. full, jezeli film jest w 16:9 czyli prawie wszystkie. Bo jak przedwczoraj zapodalem film na dvd to mina mi zrzedla. Pixeloza w momentach gdzie jest duzo elementow jak w divixie. Dzisiaj nie mam jak sprawdzic czy to dziala, ale nie omieszkam jutro po powrocie do domu. A bawil sie ktos tym? Jest jakas roznica po podbiciu do 720p? 1080p nie posiadam.
Zeratul
11 08 2007, 13:54
CYTAT(Lesiu_adi @ 11 08 2007, 11:03)

CYTAT(Zeratul @ 11 08 2007, 02:58)

Chciałem tylko napisać, że jak ktoś reklamuje sprzęt HD to umożliwia podłączenie pod telewizor \ projektor itp pod HD przez hdmi i component, a jak klient chce podłączyć swój sprzęt to kupuje tak kabel jaki mu odpowiada.
Ja się nie dziwie sie, ze jak ktoś kupuje odtwarzacz dvd \ bd \ hd dvd nie dostaje najlepszego kabla podłączenia do telewizora, czy kabla optycznego do podłączenia odtwarzacza z amplitunerem aby uzyskać jak najlepszy dzwięk .... W środowisku sprzętu RTV już jest tak od dawna i się to chyba nie zmieni a Sony jest formą robiącą głównie sprzęt RTV więc PS3 też do tego można zaliczyć

M$ dodaje kabel component ? Tak, to dobrze bo ta firma mi się kojarzy ze sprzętem komputerowym gdzie kupując monitor do kompa dostajemy kabel VGA gratis

Ej sorry, ale to Sony wydalo PC-ta, a Microsoft konsole tym razem. W poprzedniej generacji jeszcze moze twoje argumenty by przeszly.
Nie bede sie wdawal w wojny tutaj, bo mam je na innym forum.
Chcialem sie tylko pochwalic, ze moje PS3 zakonczyla jedna Work Units, i 50% kolejnej

Folding@home miazdzy!!
I jeszcze dwa slowa o PS Store
Nie bede ocenial jego funkcjonalnosci i wygladu, bo to kwestia gustu i przyzwyczajenia. Ale juz wiem dlaczego Microsoft wymyslil punkty i dlaczego byl to taki swietny krok. Dlatego kurna ze nie gracze nie musze przez to placic podatku! I nie placa tego podatku, ani zakupujac punkty, bo sa one traktowane jako bony, ani kupujac gry, bo placa punktami. Sprytne zaoszczedzenie graczom paru zlotych. Niestety przy zakupie Lemmingow musialem odprowadzic podatek w wysokosci 52 centy. Co moze nie jest jakas wielka kwota, ale ziarnko do ziarnka...
CYTAT
Ej sorry, ale to Sony wydalo PC-ta, a Microsoft konsole tym razem.
Po czym wnosisz? A mi glupiemu wydawalo sie ze PS3 i XO to sa konsole...
Sony nie dodalo kabla a M$ wypuscil wadliwa konsole. Kazdy popelnia bledy, a ty sie czepiles braku kabla HDMI jakby to milo oznaczac koniec swiata - z reszta przeciez to TY mieszkasz w USA wiec dla ciebie to nie powinien byc problem, co nie? Z reszta M$ tez wrzuca XO z HDMI a kabla w pudelku nie ma... oj.
CYTAT
Nie bede sie wdawal w wojny tutaj, bo mam je na innym forum.
To po cholere je prowokujesz? Wez ty sie Zeratul opanuj, jak ci sie nudzi to wyjdz na powietrze i sobie pobiegaj.
Abstrahujac od problemow Zeratula.
http://www.ps3site.pl/ffvii-masz-ochote"Fani najlepszej części Final Fantasy postanowili zrobić coś w sprawie jej remake’u. Już teraz 14 tyś. osób wysłało petycje do SquareEnix."PETYCJAHehe oni chyba nigdy nie dadza za wygrana, a SE w koncu bedzie musial sie ugiac i powiedziec ze remake FFVII juz sie robi
Ja podpisalem dla hecy

Jestem prawie 15000ęczny
CYTAT(Zeratul @ 11 08 2007, 14:54)

Ale juz wiem dlaczego Microsoft wymyslil punkty i dlaczego byl to taki swietny krok. Dlatego kurna ze nie gracze nie musze przez to placic podatku! I nie placa tego podatku, ani zakupujac punkty, bo sa one traktowane jako bony, ani kupujac gry, bo placa punktami. Sprytne zaoszczedzenie graczom paru zlotych. Niestety przy zakupie Lemmingow musialem odprowadzic podatek w wysokosci 52 centy. Co moze nie jest jakas wielka kwota, ale ziarnko do ziarnka...
Stary, weź Ty już przestań pisać bzdury. To, że przy zakupach w PS Store masz wyszczególnione ile z tego to podatek, to nie świadczy o tym, że punkty w sklepie Microsoftu nie są opodatkowane - oczywiście, że są. Każdy produkt podlega podatkowi kupna-sprzedaży, u nas zwanego VAT-em, w USA zwanego Sales Tax. Oczywiście istnieje też stawka zerowa (nie wszędzie), ale podlegają jej np. niektóre farmaceutyki, czy specjalistyczne wydawnictwa (np. czasopisma), natomiast punkty z Marketplace są objęte podatkiem, jak każdy inny tego rodzaju produkt, tylko nawet o tym nie wiesz. Wszystko zatem zależy od kraju i od tego, jaka jest w nim stawka podatkowa na tego rodzaju produkt, a to już się różni stosownie od regionu. Tutaj masz wycinek na ten temat:
CYTAT
Depending on the registered country or address of an account, the online purchase of Microsoft Points may be taxed. The following list includes regions which must pay value added tax or luxury tax in accordance with local government regulations:
Austria
Canada
Germany
In the United States, states continue to push for sales tax or use tax collection on online purchases.[1] As a result, Microsoft is now automatically assessing these taxes on Microsoft Point purchases in applicable locations, e.g. New York.
A następnym razem zanim będziesz pisał bzdury, to się doinformuj.
Zeratul
11 08 2007, 15:05
Ale podatku nie bylo wczesniej w NY, teraz nawet jezeli M go dodal, to nie zmienil ceny gry.
Ale masz racje powinienem sie dowiedziec jak to jest globalnie. My bad.
Ryo-San
11 08 2007, 16:46
jak narazie najbardziej zawiodlem sie na PS Store - wirtualny sklep Sony mozna porownac do polskich sklepow za czasow glebokiej komuny - tam prawie nic nie ma

bieda z nedza...interface przedpotopowy,wszystko jakies takie nijakie - jednym slowem KICHA. Dlaczego przy kazdej grze, ktora mozna kupic nie ma mozliwosci zassania demka? Profile friendsow to wogole jakas pomylka...nie pokazuja nic wartego uwagi...
Microsoft w tym temacie niszczy konkurencje w przedbiegach....Marketplace zawstydza PS Store pod kazdym wzgledem. Tak wiem, ze xO startowal wczesniej, ale nawet rok temu Marketplace mial do zaoferowania XXX razy wiecej stuffu niz PS Store.
a tak ogolnie rzecz biorac bardzo dobrze wydane 2 i pol kafla - jednak warto tez dodac, ze na chwile obecna dla osoby posiadajacej 360tke biblioteka naprawde dobrych gier konczy sie i zaczyna na Motorstormie i Resistance - jezeli rozpykalbym te gry to kompletnie nie mialbym w co grac - cale szczescie ze HS,Lair,U:DF,Ratchet powoli pojawiaja sie na horyzoncie....
czas wrocic do MotorStorma bo ten tytul mnie niszczy coraz bardziej z kazdym kolejnym wyscigiem; ]
Zeratul
12 08 2007, 00:09
polecam lemmingi... fajnie zrobione i powrot do korzeni. Dla mnie brak demek czy tam triali to zaden bol, bo i tak zawsze zasysam pelne wersje. No i wlasnie mialem sie spytac, czy jest mozliwosc podgladu co robi koles na twojej FR, ale jak widac nie ma...
Folding@home wlaczony, to ja ide grac na XO
To zależy co masz na myśli mówiąc "możliwość podglądu". Widać jaką grę/program ma uruchomiony ewentualnie status + komentarz.
Zeratul
12 08 2007, 04:34
pomozcie mi wybrac 5 filmow na BR.
Oto co mam do wyboru
koszyk nr1
The Guardian
Pearl Harbor
Invincible
Chicken Little
Koszyk nr 2
Corpse Bride
Phantom of the Opera
Blazing Saddles
Koszyk nr 3
Stealth
Resident Evil 2
underworld Evolution
Stir of Echoes
koszyk nr 4
Italian Job
Black Rain
Babel
Devil's Rejects
Koszyk nr 5
kiss of the Dragon
Omen 666
the transporter 2
Species
hart's war
The last Waltz
po jednej z kazdego koszyka, tylko prosze przyjac kryterium, ze te filmy nie ida do mojej kolekcji a na ebay... wiec tak zebym nie mial problemu z ich opchnieciem.
W sumie w 5 koszyku biore transporter 2 i to jedyny film ktory chce sobie zostawic.
Zainwestuje w wersje BR "300"
Mendrek
12 08 2007, 12:31
Chicken Little - film nie nowy, ale dla dzieci przecież się kupuje, a IMAXY tętnią ulepszonymi bajkami
Blazing Saddles - stary film godny odświeżenia w BR, sam bym kupił, jakbym miał BR .
Underworld Evolution - efekty są, ludzie kupują nawet mało ambitne kino, aby się rozerwać
Babel - nominacje, przegrane w nominacjach, wygrane Palma i Glob, w sumie ludzie kojarzą tytuł.
The transporter 2 - film znany i nawet lubiany, więc pewnie wielu obejrzy go w BR .
Zeratul
14 08 2007, 20:10
czy jest to normalne, ze jak loguje sie do PSNetwork, a nastepnie odpalam gre z BR jak np. NGS.. to po wejsciu do gry rozlacza mnie z PSN w wyniku jakiegos tam bledu? Mam tak za kazdym razem. Niby nie potrzebuje polaczenia z PSN jak gram w NGS, ale jest to irytujace...
I czy moge rozmawiac z kims w chwili gdy np gram w jakas gre, a znajomy np dlubie w nosie...?
Dzieki Mendrek
Gawlick
14 08 2007, 20:44
Co do błędu z rozłączeniem to tak nie powinno byc. Rozłancza tylko w wypadku grania w gry z psx/ps2.
Rozmawiac ze znajomymi w czasie gry nie można niestety, czekamy na apdejt...
mczaper
15 08 2007, 10:30
CYTAT(Gawlick @ 14 08 2007, 21:44)

Co do błędu z rozłączeniem to tak nie powinno byc. Rozłancza tylko w wypadku grania w gry z psx/ps2.
Hmmm u mnie nie widze aby takie cos mialo miejsce. Gram w GT 4 i Tekkena i caly czas jestem online.
CYTAT(mczaper @ 15 08 2007, 11:30)

CYTAT(Gawlick @ 14 08 2007, 21:44)

Hmmm u mnie nie widze aby takie cos mialo miejsce. Gram w GT 4 i Tekkena i caly czas jestem online.
Jak niby? Ja jak odpalam gry z PS2/PSX to mnie rozłącza z netem. Ustawiałeś coś w opcjach?
nightrunner
15 08 2007, 11:02
U mnie jest tak, że jak gram w gry z PS2 to mnie rozłącza, ale jak z PSX-a to jestem online.
Deadeye
15 08 2007, 21:36
CYTAT(Memory @ 15 08 2007, 21:43)

Under 'Music' there will be all of your sound files. You can play any of them and they will continue to play after you exit the in-game XMB. You will not be able to delete any of your songs in-game.
czyli wreszcie bedzie mozna sluchac wlasnej muzy podczas grania, i to nie w grach ktore to obsluguja, ale we wszystkich
Memory - skad ta informacja?
CYTAT(nightrunner @ 15 08 2007, 11:02)

U mnie jest tak, że jak gram w gry z PS2 to mnie rozłącza, ale jak z PSX-a to jestem online.
Tak samo jest u mnie.
A u mnie jeszcze inaczej.
Jak gram w gry z PS2 to nie rozłącza (Tekken 5) ale gdy wybieram Tekkena Arcade (PSX) to już neta ni ma

Odnośnie softu v2.0. Na angielskim forum Sony można się doszukać daty wydania nowego softu (23.08).
PS. Czy wiadomo coś o kolejnych grywalnych wersjach gier PSX i PS2 na "trójke"?
Spryciarze. Jeśli data jest prawdziwa, to zachowali to sobie jako newsa dla konferencji na GC. Gdyby nie targi możnaby się nowym softem cieszyć już dziś, ale co począć - super sprawa z tym odsłuchem własnej muzy w grach.
CELL7777
16 08 2007, 08:41
co do sprzedazy ps3 mysle ze po premierze lai, HS, unreal turnament3 itd sprzedaz skoczy i to znacznie
Dokładnie! Poczekajmy aż wyjdą flagowe tytuły na tą konsolę takie jak GTA4, Tekken 6, MGS4 itp.
Tyle że w między czasie , wyjdą też flagowe tytuły na X360 ;>
Deadeye
16 08 2007, 11:13
CYTAT(Soul @ 16 08 2007, 11:56)

Tyle że w między czasie , wyjdą też flagowe tytuły na X360 ;>

ale wiele z osob, ktore mialy kupic x360 dla gier juz to zrobily, a ci ktorzy planowali kupic ps3 czekaja wlasnie do wysypu gier ktory zacznie sie za miesiac

choc x0 tez z pewnoscia przybedzie
Na pewno ,ciekawe tylko ile. I czy ktoś n/p nie rozmyśli się z zakupu PS3 na rzecz X360.Tak też może być.
Z jakiego powodu miałby rezygnować z PS3. Lineup obu konsol na najbliższy czas znamy. Wiemy w zasadzie co będzie hitem, a co kitem. Tutaj mamy HS, Uncharted, Ratcheta, a tutaj Halo3, Bioshock, Mass Effect. Dla żadnych z tych gier nie zakładam ocen niższych niż 9, więc niewiele się zmienia. Każdy będzie miał w co grać.
Dla uzupełnienia dodam tylko, że BioShock ukaże się również na PC, a nie tylko na X360.
Najprawdopodobniej tak jak Mass Effect i Halo3, ale te z takimi opóźnieniami, że wszyscy zapomną o tych grach do tego czasu. Ogólnie to mnie zawsze powstrzymuje od kupna XO, że mam PC, który odpali te gry, a one w końcu na niego wyjdą.
Deadeye
16 08 2007, 21:18
CYTAT(Memory @ 16 08 2007, 22:04)

c.d.n...Firmware 2.0
"Presently, 64MB of XDR RAM, 32MB of GDDR3 VRAM, and the entire 7th SPU are always reserved for the XMB even during games. Firmware 2.0 will reduce the memory usage to 32MB of XDR and NO GDDR3. XMB will still run on the 7th SPU but the 7th SPU wont be reserved, other things can be run on the SPU besides the XMB."
http://forums.gametrailers.com/showthread.php?t=149707super, to 64 mb wiecej, i nieco mocy procka (to akurat mniej wazne). ale to wciaz plotki, oby sie potwierdzily
Czyli co, nowy freeware ma odblokować dodatkową moc konsoli?
Nie tyle odblokować, co zmniejszyć zapotrzebowanie XMB na RAM = więcej pamięci dla gier.
Lesiu_adi
16 08 2007, 22:22
Tak, dokładnie

Sony przez soft zwiększa możliwości swoich konsol ... od psp się zaczęło.
Tak na marginesie to ciekawe co by to było jak by Sony ukrywało informacje że jeden z rdzeni the cell jest wyłączony aby za pół roku wyskoczyć z firmware i go odblokować i zaskoczyć wszystkich .... Coś w tym jest
Jestem ciekaw czy to w realny sposób przyczyni się do polepszenia wydajności gier. Może nie na PS3 ale emulator PS2 może znacznie zyskać...
CYTAT(ural @ 16 08 2007, 11:55)

Dla uzupełnienia dodam tylko, że BioShock ukaże się również na PC, a nie tylko na X360.
I co z tego?!

Wiesz jakiego trzeba mieć kompa żeby cieszyć się tą grą w pełnej okazałości?! Po za tym mowa jest o konsolach , a jak wiadomo pecet to nie konsola. Na rynku konsolowym Bioshock to ex dla X360 .
Emiel a z takiego że nie wszystkich stać na to żeby mieć oba next geny w domu.
Mendrek
16 08 2007, 22:42
No cóż, nadal w Polsce dominuje moda na drogie PC-ty, mam masę kumpli którzy mają dopasione sprzęciory, więc zagranie w Bioshocka nie będzie problemem. Natomiast co do Heavenly Sword - only PS 3, cóż do tego potrzeba konsoli, ale miło oglądać ślinotok PC-iarzy i Xboyów

Co ciekawe, Gearsy też lądują na PC niebawem i to z jakimiś dodatkami, w tym walka z Brumakiem. Na szczęście Sony potrafi trzymać swych producentów krótko i ani Uncharted, ani Heavenly Sword, ani Lair nie zapowiadają się na PC
dochodzi jeszcze sprawa np. grania w HALO 3 za 40 dni a nie za dni 700

imho porownanie x0 z pc to pomylka jak i twierdzenei ze sprzedaz x0 sie zatrzyma a ps 3 exploduje

oba systemy moga liczyc na wysoka sprzedaz dzieki gra

Co do samego ps 3 to ludzie raczej czekaja na spadek ceny i nowe dobre gry
CYTAT(Soul @ 17 08 2007, 01:33)

W tym sęk, że napisałeś, że ktoś miałby zrezygnować z kupna PS3 na rzecz X360. Jeśli myślał o kupnie PS3 tak realnie to znał też cenę i szczerze wątpię, żeby obniżka o 30 czy 50$ na Xie zrobiła na nim wrażenie, zresztą przed chwilą mieliśmy teoretyczną obniżkę PS3. Jedynie ludzie, którzy mają możliwość kupna jednej konsoli, a mają mało kasy, ale Ci raczej się nie zastanawiają czy kupić PS3, a jak zdobyć kasę na X360.
CYTAT(Emiel @ 16 08 2007, 21:58)

CYTAT(Soul @ 17 08 2007, 01:33)

W tym sęk, że napisałeś, że ktoś miałby zrezygnować z kupna PS3 na rzecz X360. Jeśli myślał o kupnie PS3 tak realnie to znał też cenę i szczerze wątpię, żeby obniżka o 30 czy 50$ na Xie zrobiła na nim wrażenie, zresztą przed chwilą mieliśmy teoretyczną obniżkę PS3. Jedynie ludzie, którzy mają możliwość kupna jednej konsoli, a mają mało kasy, ale Ci raczej się nie zastanawiają czy kupić PS3, a jak zdobyć kasę na X360.
Emiel ale tu chodzi o gry , a nie o cenę, i o to że ktoś powiedział sobie, że kupi PS3 bo tak. Ktoś zupełnie zielony przyjdzie do sklepu , i za pyta na jaką konsolę są lepsze gry i jest ich więcej ....odpowiedz póki co brzmi X360 , daj my na to ,że stać było go na jedną konsolę , nie kupi sobie PS3 i Sony traci potencjalnego klienta.
Zgadza się tacy ludzie wybiorą X360 Ty to napisałeś i ja :P pozdro 600
dla mnie odp. jest prosta
jeśli lubisz gry o klimacie jak na PC weź 360
90% hitów na ta konsole to strzelanki smutne ale prawdziwe

PS3 to inna liga. Też będzie sporo strzelanek, ale i masę nowatorskich gier czy też gatunków.
Gawlick
17 08 2007, 00:04
Tak było w przypadku ps2 i starego xa. Teraz to jeden wielki misz masz, ale prawdą jest że w znakomitą wiekszosc dobrych gier z 360 pogramy na PC
Na x360 niedługo wychodzą dwa bardzo mocne RPG. (Blue Dragon i Eternal Sonata). Do tego jest typowy średniak w postaci Enchanced Arms.
Na Ps3 nie ma wcale RPG.
Do tego na xa ma wyjść VF5 z opcją online. Podobnie jak Soul Calibur4. Nie wiadomo, co z Tekkenem6. Wiadomo jednak, że będzie DOA5.
Wychodzi Ace Combat, Devil May Cry, Bio Shock, Resident5, Katamari itp.
Nie przeginajcie z fanboyotwem. X360 ma więcej typowo konsolowych hitów, niż ps3. Podonbnie jak zapowiedzi przyszłych gier.
CYTAT(Lesiu_adi @ 16 08 2007, 23:22)

Sony przez soft zwiększa możliwości swoich konsol ... od psp się zaczęło.
Tak na marginesie to ciekawe co by to było jak by Sony ukrywało informacje że jeden z rdzeni the cell jest wyłączony aby za pół roku wyskoczyć z firmware i go odblokować i zaskoczyć wszystkich .... Coś w tym jest

Niestety nic w tym nie ma. Jeden rdzeń w CELL'u faktycznie nie jest aktywny, ale powód jest prozaiczny - procesor jest na tyle skomplikowany, że ów rdzeń stanowi zabezpieczenie - jeśli któryś rdzeń w procesie produkcji (bądź później) uległby uszkodzeniu, to ten wolny rdzeń przejąłby jego zadania. Dlatego nie licz na to, że w przyszłości ów rdzeń zostanie odblokowany dla developerów.
CYTAT(Soul @ 16 08 2007, 23:33)

CYTAT(ural @ 16 08 2007, 11:55)

I co z tego?!

Wiesz jakiego trzeba mieć kompa żeby cieszyć się tą grą w pełnej okazałości?! Po za tym mowa jest o konsolach , a jak wiadomo pecet to nie konsola. Na rynku konsolowym Bioshock to ex dla X360 .
PC to taka sama platforma dla gier, jak każda inna. A o tym, że tak jest świadczy cała masa konwersji z PC, które trafiły na konsole. Chyba nie zdajesz sobie sprawy, ilu na świecie jest Graczy na PC - grubo więcej niż posiadaczy X360. A co do konfiguracji, to argument to cokolwiek nędzny, bo gdyby tak konfiguracja sprzętowa stała na przeszkodzie, to takie gry jak Far Cry, czy Crysis nie ukazywałyby się wpierw na PC - najwyraźniej posiadaczy owych "mega-wypasionych" sprzętów jest na tyle dużo, że developerom się to opłaca. Zresztą mało kto trzyma kompa przez 5 lat - sam zmieniam komputer przynajmiej raz na 2 lata.
A do czego zmierzam - ano do tego, że PC konkurują z konsolami, więc twierdzenie, że komputery nie mają nic wspólnego z rynkiem konsolowym jest nonsensem. A że jest tak jak piszę, to najlepiej świadczy to, że masa osób nie kupuje X360, bo te same gry ma na PC - a znam takich sporo. Nie miej klapek na oczach.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.