Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: PS3 - TUTAJ MOŻEMY KOMENTOWAĆ NEWSY!
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137
Soul
Ja na PC nie gram, więc go pod uwagę nie biorę , dla mnie są 3 konsole a pecet mnie (pipi)ie. I to że więcej osób gra na pc , niż na X360 , wiadomo nie od dziś . Tak tylko ile trzeba wybulić kasy na takiego PeCeta ,który pociągnie takiego Bioshocka , a ile trzeba wydać na X360 ?! O wiele wiele mniej , i to mi się rozchodzi . Nigdzie nie napisałem że to stanowi jakąś przeszkodę , nie wiem skąd Ty w ogóle coś takiego sobie wy cudowałeś mellow.gif

A dla mnie to nie jest nonsensem ,rynek konsolowy to rynek konsolowy ,statystyki sprzedaży : konsol , gier, akcesoriów. Konsola służy do grania , a PC gry ma przy okazji , ma takową możliwość , więc developerzy to wykorzystują .Wyniki sprzedaży dotyczą X360, PS3 i Wii , a nie pc , peceta tam nigdzie niema ! Dla mnie powtarzam dla mnie pecet to pecet , nie konsola więc nie biorę go pod uwagę . Po za tym pecet i X360 to oba silne platformy microsoftu . I guzik prawda pc ma co nie które gry z X360 , to by się zgadzało , no ale słowo te same, jest nie na miejscu , są takie gry na X360 których pecet długo nie zobaczy.Ja znam na szczęście nie co inne osoby , które mają inne zdanie niż Twoi znajomi , po za tym guzik mnie interesuje ,kogo znasz i jakie mają zdanie . Tak samo ja sobie mogę napisać, i proszę Cię napisz mi po czym w nosisz że mam klapki na oczach, tylko konkrety proszę.
walek
Kwestia jest tak, czy kupując dzisiaj Pc za ponad 3-4 tyś. (GeForce 8800 GTX included), będe mógł zagrać w gry, które wyjdą pod koniec zywota Xbox360? Ja mocno się zastanawiam nad tym zastanawiam. Poza tym niedługo wyhcodzi killer ze stajni Crytek. Na wersje konsolowe trza bedzie czekać latami, i pytanie brzmi: ile będzie cieć względem wersji PC? (Na szczęscie HALO mnie kompletnie nie intersuje). A PS3?... To esencja konslowego grania: Lair, Uncharted, GTA, MGS, Killzone! Let's rock!

I co to za fanboy'owski news? Jak szef powaznj produkcji, moze mówic takie bzdury. Zajezdza mi tu lepperszczyzną!

http://gry.onet.pl/1588747,,PS3_za_s%B3abe...,wiadomosc.html

CYTAT('Soul')
...Po za tym pecet i X360 to oba silne platformy microsoftu...

Z tego co wiem, to Microsoft tworzy oprogramowanie. A produkcją stricte Pc hardwar'u sie nie zajmuje. Jak sie myle, to mnie poprawcie
Soul
Mój błąd chodziło mi o to że M$ mocno wierze w obie te platformy , w końcu nie mal że każdy pc , ma oprogramowanie windows.

Widzisz walek dla mnie n/p esencją konsolowego grania jest , Halo 3 ,Bioshock , Mass Effect ,Lost Odyssey , PGR 4 czy choćby nowy Splinter.

PS3 fakt ma coś dobre do zaoferowania HS, Uncharted ,MGS 4
qazar
CYTAT(goggy @ 17 08 2007, 00:58) *
dla mnie odp. jest prosta
jeśli lubisz gry o klimacie jak na PC weź 360
90% hitów na ta konsole to strzelanki smutne ale prawdziwe mellow.gif
PS3 to inna liga. Też będzie sporo strzelanek, ale i masę nowatorskich gier czy też gatunków.

Bzdura kolego smile.gif liczono niedawno ile % tanowia szczelanki na xboxa i wyszlo ze odsteek jest w grani 17% (jade z pamieci) wiec twoje dane sa wyssane z palca biggrin.gif

Nie wiem jaki jest sens wzucania pc do jednego wora z konsolami ? To bardzo rozne rynki i wiele osob tak jak ja w pewnym momecie doszly do wniosku ze wydwanie 3-4 tys co 2 lata na sprzet to gruba pomylka i czasami prowadzaca do frustracji sprawa ( vide nie moznosc wlaczenia na sprzecie za 4 tys zl w graw 2 textur na high%))

RON!N
Przez 7 lat grałem tylko na PC. Wtedy jeszcze chodziłem do szkoły, nie miałem dochodów także męczyłem się nie jednokrotnie z tym aby gra mi jakoś "poszła" na tym co mam. Kiedy poszłem do pracy aby zarabiać kasiore zacząłem pakować spore pieniądze w kompa aby móc grać w dobre tytuły. Wydałem równowartość PS3 i co się okazało ohmy.gif Lost Planet tylko na Medium, S.T.A.L.K.E.R ledwie chodził bo ramu mało (2 GB mam) a o hitach które dopiero miałyby się pokazać (Crysis) nie myśle. Powiedziałem dość i kupiłem PS3. Za tydzień kupuje HDTV. Z czasem kompa zamieniam na laptopa bo komputer służy do pracy a nie zabawy. Jedynymi grami w które jeszcze gram na kompie to Battlefield 2, Counter Strike Source i Resident Evil 4 (bo kupiłem wersję na PC confused.gif)

To, co się bardziej opłaca kupić (PS3 czy XBOX360) zależy od tego co preferujemy i w jakie tutuły byśmy chcieli w przyszłości pograć. Jedyną grą w którą bym chciał grać na X360 to Deahtrising. Natomiast PS3: MGS4, DMC4, RE5, Tekken 6, Soul Calibur IV itp...
YETI
CYTAT(RON!N @ 17 08 2007, 10:25) *
Natomiast PS3: MGS4, DMC4, RE5, Tekken 6, Soul Calibur IV itp...

Wszytskie wymienione, oprócz MGS4 i TK6 wyjdą na X360 wink.gif
RON!N
CYTAT(YETI @ 17 08 2007, 10:39) *
CYTAT(RON!N @ 17 08 2007, 10:25) *
Natomiast PS3: MGS4, DMC4, RE5, Tekken 6, Soul Calibur IV itp...

Wszytskie wymienione, oprócz MGS4 i TK6 wyjdą na X360 wink.gif

Wiedziałem że ktoś tak napisze laugh.gif

No ale jest jeszcze np. Unreal Tournament III który TEŻ wyjdzie na X360 ale nie dokońca będzie to ta sama gra tongue.gif Ponoć ma być uboższa w mapy tongue.gif
Mendrek
W tej zabawie, nie mając kasy na dwie konsole, liczy się myślenie perspektywiczne, a jak widać przyszłość nie jest już tak różowa jak dziś dla MS, Wii już go wyprzedziło, a PS 3 pokazuje pazury i czeka na dobry moment. DC też miało fajne zapowiedzi, grafikę, gry - ludzie się napalili i kupili trupa. MS stara się więc za wszelką cenę zawłaszczyć święta i sprzedać jak najwięcej konsol póki co. PS 3 to konsola nowsza (X360 ma ten krzyżyk na karku, prędzej czy później się to okaże, bo już dziś widać że jednak Sony nie zmarnowało tego roku), z większym potencjałem. Ma też gry trafiające do pewnych ludzi (vice versa X360). Co mi z tego, że ktoś mi powie: "X360 ma więcej gier obecnie", a co mnie "obecnie" ? Ja patrzę w przyszłość, zbieram kasę na konsolę, dla mnie im dłużej się rozkręca tym lepiej - więcej czasu po kasę. Nadchodzi firmware 2.0 , Ps Home, Entitlementsy, HS, U:DF, LBP, MGS 4 (perspektywa zwiedzenia mieszkania Kojimy nadal kusi ;p ), TK6, Lair, Final Fantasy któreśjużtam smile.gif Ten który widzi przyszłość na zielono, może ujrzeć świat w kolorze trzech czerwonych diod, więc nie nastawiałbym się póki co na konkretną konsolę. Cierpliwi zostaną wynagrodzeni.
Ryo-San
ale zanudzacie <ziewa>
mialem 360tke od dnia premiery w EU, obecnie mam tylko PS3 i bez dwoch zdan moge stwierdzic, ze oba sprzety sie uzupelniaja i beda uzupelniac sie w przyszlosci. Kazda z konsol ma swoje mocne i slabe strony, kazda ma swoje asy w rekawie i kapitalne tytuly. Dlatego jesli chodzi o mnie to nie wyobrazam sobie grac tylko na jednym sprzecie bo zdaje sobie sprawe, ze ominie mnie zbyt duzo cudownych i wielkich tytulow.
dlatego PS3 od tygodnia na polce a Elite w drodze i wsio w tym temacie
qazar
mendrek splaszczasz temat wink.gif ostanio z lam psx extreme i ust roznej masci osob padaja slowa ze xbox sie wypalil, kto mial kupic juz kupil, gier wiecej nie bedzie !!!

Bzdura na kolkach ani gow nie jest kresem mozliwosci graficznych xboxa 360 ani mniej gier na niego nie wyjdzie niz na ps 3. Ja wiem ze glupoty powtarzana jak mantra w koncu nabieraja sily ale strasznie mijasz sie z prawda. Perspektywicznie i fnansowo najlpeiej w chwili obecnej wychodzi xbox i sa na to nie podwazalne argumenty. Nie zabieram nic konsoli sony, sam ja posiadam ale z racji gier (GOW,Bioshock,Halo3!!,Mass Efect) blizej mi konsoli m$ niz sony(Tekken,MGS 4,U:DF,HS)

Ryo-san dokladnie jest jak piszesz biggrin.gif dzieki posiadaniu 2 konsol nie ma prblemu z zadnymi eksluzywnymi grami biggrin.gif
Mendrek
Burżuje nie muszą się tak martwić, to przecież jasne dry.gif

Problem, gdy kasy brak. Podałeś razem cztery gry, z czego dwie praktycznie wyszły, trzy z nich to shootery i jeden jakaś hybryda rpg z dużą ilością strzelania (shooter?) . Spójrzmy na nadchodzące hity na PS 3. Heavenly Sword - slasher, Uncharted - platformowo-przygodowa, Ratchet - typowa platformówka, LBP - logiczno-zręcznościowa, Final Fantasy - rpg, Tekken 6 - bijatyka, Lair - hmm, slashero-shooter? , Killzone 2 - shooter, Metal Gear Solid 5 - przygodowa - stealth, Warhawk - zręcznościowa - symulator , Gran Turismo 5 - symulator jazdy, Afrika - hmm Discovery Channel? , Eye of Judgement - karcianka? To się nazywa różnorodność. I co? Nadal uważasz, że perspektywa X360 jest lepsza? Ja czekam na te gry (no może poza GT 5 i Eye of Judgement - które mnie gatunkowo nie bawią smile.gif ). Dolicz do tego urządzenia takie jak mikrofon, kamerka, mata itp. PS 2 do dziś na tym jedzie. Z X360 jedyne na co bym czekał w tej chwili to World in Conflict (jak będzie grafa taka jak na PC to mamy jeden z najlepszych RTS-ów do sieci), Flatout: UC, Lost Oddyssey, oraz Banjo-Kazooie 3 . Dla mnie to trochę za mało smile.gif

Mimo wszystko, Ryo dobrze prawi, bo line up nieco się różni, do niektórych trafia jeden, do niektórych drugi. Czy to się nazywa "uzupełnienie" ? W pewnym sensie tak smile.gif
qazar
mhmm ale znow splaszczasz zobacz ile roznorodnych dobrych gier jest juz na ixi, gy sportowe ( masz full w super jakosci) znakomity dead rising shlasher,lost planet strzelanka,doa 4 bijatyka(imho lepsza niz tekken) rpg(blue drgaon,mass efect,itp.), forza 2 napewno lepszy sumulator niz gt 5 wink.gif rts masz c&c 3, lotr i world in conflict, wiec sie zapytam z czym do ludzi ? nie wspominajac cudne HALo 3 i Bioshock biggrin.gif
Mendrek
CYTAT(qazar @ 17 08 2007, 12:28) *
mhmm ale znow splaszczasz zobacz ile roznorodnych dobrych gier jest juz na ixi, gy sportowe ( masz full w super jakosci) znakomity dead rising shlasher,lost planet strzelanka,doa 4 bijatyka(imho lepsza niz tekken) rpg(blue drgaon,mass efect,itp.), forza 2 napewno lepszy sumulator niz gt 5 wink.gif rts masz c&c 3, lotr i world in conflict, wiec sie zapytam z czym do ludzi ? nie wspominajac cudne HALo 3 i Bioshock biggrin.gif

A czy ja mówiłem już o tym co jest? Xbox 360 ma już swoje gry. Ja podałem gry jako perspektywa na przyszłość. Dead Rising slasher? Rozumiem, że bije na łeb God of Wary i Heavenly Sword, nie mówiąc już o DMC 4 który leży pod stołem i kwiczy? Ehe. Co ma piernik do wiatraka tego nie wiem smile.gif DoA nigdy nie będzie tak popularne jak Tekken (parafrazując pewien cytat: "Mówisz bijatyka, myślisz Tekken"), a zdanie o symulatorach jazdy jest podzielone, a Ty gadasz jakby była tylko jedna prawda. Ja upłaszczam? Ty podałeś przykłady shooterów, nie ja smile.gif Odpowiedź na pytanie: "Z czym do ludzi?". Odpowiadam: "Z przyszłością panie, z przyszłością" smile.gif
ziemia1
Burżuje nie muszą się tak martwić, to przecież jasne

Problem, gdy kasy brak.

imo tu nie chodzi o brak kasy, raczej brak czasu (jeśli dobrze zarabiasz to wiesz o co chodzi). Jestem w grupie docelowej tego biznesu(>30 lat i odpowiednie dochody) i jak na razie to mam problem znaleźć czas wolny, aby skończyć te gry które zakupiłem (jedynie RFOM w 100%, a multi zapewniłby jeszcze dłużej).

Bez sensu są te gadki, bo po prostu wpadliście (ja też) w sidła marketingu (w grę zwaną "zaangażowanie i konsekwencja", sprzedaję różne rzeczy od 13 lat to najlepsza technika na takich jak my tzn. stałych nabywców pewnego produktu tu gier video). Jeśli dokonałeś wyboru, to aby czuć się wewnętrznie konsekwentnym będziesz w nim tkwił, mimo tego że z boku może to wyglądać na fanatyzm. A wszytko tylko dlatego, że uznajemy bycie konsekwentnym za przejaw dobrego charakteru.
Poczekajmy do końca roku, i zobaczycie kolejny świetny krok marketingowy. Przeważnie po górce sprzedaży przed świętami następuje załamanie sprzedaży. Wszystkie branże ratują się wypuszczając część produktów a część zostawiając na początek nestępnego roku, ale nie przestają ich porządnie zapisywać (reklamować) w naszych mózgach "ja muszę to mieć".
Soul
CYTAT(Mendrek @ 17 08 2007, 10:09) *
Burżuje nie muszą się tak martwić, to przecież jasne <_<

Problem, gdy kasy brak. Podałeś razem cztery gry, z czego dwie praktycznie wyszły, trzy z nich to shootery i jeden jakaś hybryda rpg z dużą ilością strzelania (shooter?) . Spójrzmy na nadchodzące hity na PS 3. Heavenly Sword - slasher, Uncharted - platformowo-przygodowa, Ratchet - typowa platformówka, LBP - logiczno-zręcznościowa, Final Fantasy - rpg, Tekken 6 - bijatyka, Lair - hmm, slashero-shooter? , Killzone 2 - shooter, Metal Gear Solid 5 - przygodowa - stealth, Warhawk - zręcznościowa - symulator , Gran Turismo 5 - symulator jazdy, Afrika - hmm Discovery Channel? , Eye of Judgement - karcianka? To się nazywa różnorodność. I co? Nadal uważasz, że perspektywa X360 jest lepsza? Ja czekam na te gry (no może poza GT 5 i Eye of Judgement - które mnie gatunkowo nie bawią :) ). Dolicz do tego urządzenia takie jak mikrofon, kamerka, mata itp. PS 2 do dziś na tym jedzie. Z X360 jedyne na co bym czekał w tej chwili to World in Conflict (jak będzie grafa taka jak na PC to mamy jeden z najlepszych RTS-ów do sieci), Flatout: UC, Lost Oddyssey, oraz Banjo-Kazooie 3 . Dla mnie to trochę za mało :)

Mimo wszystko, Ryo dobrze prawi, bo line up nieco się różni, do niektórych trafia jeden, do niektórych drugi. Czy to się nazywa "uzupełnienie" ? W pewnym sensie tak :)

Chcesz żebym wymienił gry a proszę Cię bardzo.

Bioshock (FPS) ,Blue Dragon (jRPG) ,Halo 3 (FPS) , Mass Effectk(RPG) ,PGR 4 ( wyścigi ) w przyszłości Forza 3 , SC4 (bijatyka) , VF 5 z online(bijatyka) , DOA 5 (bijatyka) Ninja Gaiden 2 (slasher) ,Lost Odyssey(jrpg) , DMC 4 (slasher) ,Fable 2 ( rpg) , Alan Wake(horror) , Alone In The Dark New (horror),Splinter Cell 5 (przygodowy stealth) Ace Combat 6 (symulator ) Too Human (?) Naruto Rise of A Ninja (przygodowa) Eternal Sonata (rpg).........

X360 też ma kamerę , matę , mikrofon , gitarę itp.
Ural
CYTAT(Soul @ 17 08 2007, 02:44) *
Ja na PC nie gram, więc go pod uwagę nie biorę , dla mnie są 3 konsole a pecet mnie (pipi)ie.

Wybacz stary, ale masz podejście oderwane od rzeczywistości. To, że PeCet Cię pipi, to nie znaczy, że przestaje istnieć jako platforma. PC jest dla konsol produktem substytucyjnym, a co za tym idzie z nimi konkuruje. Jest to oczywistością, gdyż PC jest również platformą do gier (pomimo, że można go wykorzystać również do innych celów). Na PC gra około 50 milionów Graczy na świecie - w samo World of Warcraft gra przeszło 6 milionów osób. Nikt nie każe kochać PC, ale ignorowanie tego rynku jest infantylizmem. A że PC jest jak każda inna platforma, to świadczą o tym reakcje Graczy, które można obserwować także i u nas - gdyby np. GTA IV nie ukazało się na PC, to masa ludzi kupiłaby konsole, a tak nie kupi. Podobnie jak wiele osób nie kupi X360 dla GoW, czy Lost Planet, bo obie te gry w nadchodzących tygodniach wychodzą na PC.

CYTAT
I to że więcej osób gra na pc , niż na X360 , wiadomo nie od dziś . Tak tylko ile trzeba wybulić kasy na takiego PeCeta ,który pociągnie takiego Bioshocka , a ile trzeba wydać na X360 ?! O wiele wiele mniej , i to mi się rozchodzi . Nigdzie nie napisałem że to stanowi jakąś przeszkodę , nie wiem skąd Ty w ogóle coś takiego sobie wy cudowałeś mellow.gif

A co ma do rzeczy ile trzeba wybulić? Patrzysz na temat z polskiej perspektywy. Sam fakt, że PC jest droższy o niczym nie świadczy i nie przekreśla go jako platformy (wciąż masa dobrych gier ukazuje się wpierw na PC, czyli się to opłaca wydawcom). Zresztą masa ludzi (na Zachodzie głównie) ma kasę i inwestuje w nowe konfiguracje - a czy im się to opłaca, to już ich problem. Ponadto zapominasz o jednej kwestii - że gry na PC są znacznie tańsze (porównaj choćby ceny w Polsce - gry na konsole śmigają za 200 zeta, a na PC nowości zwykle od 80-100 - kilka gierek i już Cię stać na kartę graficzną). Zmierzam do tego, że na rynek konsolowy ma wpływ to, czy jakaś gra (BioShock) ukaże się tylko na jakiejś konsoli, czy również na PC, natomiast Ty zasugerowałeś, że PC nie ma tutaj żadnego znaczenia, bo jak to ująłeś, PC Cię (pipi)bie. Ja mówię tylko, że trzeba patrzeć na sprawę w szerszej perspektywie - rynki te nie są od siebie oderwane.

CYTAT
A dla mnie to nie jest nonsensem ,rynek konsolowy to rynek konsolowy ,statystyki sprzedaży : konsol , gier, akcesoriów. Konsola służy do grania , a PC gry ma przy okazji , ma takową możliwość , więc developerzy to wykorzystują .Wyniki sprzedaży dotyczą X360, PS3 i Wii , a nie pc , peceta tam nigdzie niema ! Dla mnie powtarzam dla mnie pecet to pecet , nie konsola więc nie biorę go pod uwagę . Po za tym pecet i X360 to oba silne platformy microsoftu .

Tym ostatnim zdaniem mnie rozwaliłeś. PeCet nie jest i nigdy nie był platformą Microsoftu. Nie jest, nie był i nie będzie. Systemów na PC jest nieco więcej niż Windows, ale nie to ma najważniejsze znaczenie. Najważniejsze ma to, że Microsoft nie dostaje kasy z tego, ze gry wychodzą na PC - nie ma tutaj licencjonowania. Microsoft chce jedynie, żeby gry wychodziły na Windows Vistę, bo jest w jego interesie popularyzacja tego systemu i chce ludzi zachęcić do jego kupna. Ale PeCety nie są ani produkowane przez MS, ani opatentowane przez MS, itd., itd. - w przypadku X360 Microsoft dostaje kasę od każdej sprzedanej gry na tę platformę, w przypadku PC MS nie ma z tego ani grosza. MS po prostu sprytnie chce zachęcić developerów do wydawania gier na X360 właśnie poprzez popularyzację grania na PC. Brzmi to nieco paradoksalnie, ale ma sens. Chodzi o XNA Studio, dzięki któremu pisze się gry zarówno na X360, jak i Vistę - Microsoft ma w tym interes taki, że developerom zmniejszają się w tym momencie koszta produkcji i bardziej im się opłaca wydać grę tylko na X360 i PC, niż na X360 i PS3. I tylko taki ma w tym MS interes - tj. eliminowanie Sony okrężną drogą, co oczywiście jest sprytne i ma sens (przynajmniej z pkt-u widzenia MS), ale tylko potwierdza moje słowa - że PC mają z rynkiem konsolowym o wiele więcej wspólnego, niż się wydaje.

CYTAT
I guzik prawda pc ma co nie które gry z X360 , to by się zgadzało , no ale słowo te same, jest nie na miejscu , są takie gry na X360 których pecet długo nie zobaczy.Ja znam na szczęście nie co inne osoby , które mają inne zdanie niż Twoi znajomi , po za tym guzik mnie interesuje ,kogo znasz i jakie mają zdanie . Tak samo ja sobie mogę napisać, i proszę Cię napisz mi po czym w nosisz że mam klapki na oczach, tylko konkrety proszę.

Myślę, że sam dałeś tego wyraz. Swoją niewiedzą tematu i tekstami, że dla Ciebie PC nie liczy się jako platforma do grania, bo PC Cię (pipi)bie - bardzo konstruktywny argument w dyskusji smile.gif. Najważniejsze, to nabrać nieco dystansu, bo odnoszę wrażenie, mam nadzieję że mylne, że podchodzisz do całej kwestii zbyt emocnonalnie. I to tyle ode mnie na ten temat, bo raz, robi się offtop, a dwa, nudzi mnie już ta dyskusja. Nikt nie każe Ci zmieniać zdania i do niczego Cię nie przekonuję - ale mam prawo napisać, co o tym myślę. Pozdro.
Soul
Wszystko by się zgadzało , a co do tego peceta i M$ , to kilka postów wyżej napisałem coś takiego

"...Mój błąd chodziło mi o to że M$ mocno wierze w obie te platformy , w końcu nie mal że każdy pc , ma oprogramowanie windows..."
Ryo-San
cala dysputa o padach wyleciala do odpowiedniego tematu w dziale PS3 - Scena, Underground, Hardware, FAQ
Boban7
Witam!!

Tak sie sklada ze jestem na wakacjach w USA i po ostatniej obnizce PS3ki na 499 $ zastanawiam sie nad jej zakupem.Cena jak wiadomo jest bardzo korzystna ale jak to zawsze w takich korzystnych sytuacjach musi byc jakies "ale" tongue.gif

No wiec w zwiazku z tym mam kilka pytan do szanownych forumowiczow?smile.gif

1.Z tego co sie orientuje w PS3 nie ma regionow na gry co oznacza ze moglbym bezproblemowo grac w gry kupione w europie na konsoli amerykanskiej?i tu pojawia sie kolecje pytanie a mianowicie jak z filmami dvd/blueray i wsteczna kompatybilnoscia na tytuly z PS2 i PSX'a czy w tym przypadku tez nie bedzie problemu??
2.Wiadomo ze jest rozne zasilanie ale w tym przypadku raczej problemu nie bedzie ,zakup odpowiedniego konwertera powinien pomoc.
3. No i wlasnie dalej nie wiem ... tongue.gif Co jeszcze musze wiedziec o amerykanskiej kosoli jakie inne niemile niespodzianki moga mnie spotkac po przywiezieniu konsoli do europy ?? Jesli ktos sie orientuje to prosze o pomoc!!

Pozdrawiam!!
Forebode
No wiec tak:

Z grami nie bedziesz mial problemu, bo tak jak sam mowiles nie ma regionow na gry.

Z filmami sie dokladnie nie orientuje, ale podejrzewam ze na nie akurat sa regiony, w takim razie filmow z europy sobie nie poogladasz.

Jesli chodzi o zasilanie to nie potrzebujesz zadnego konwertera, wystarczy zwykly kabel chyba taki jak jest do PC, jak sie myle to niech mnie ktos poprawi.

Wiecej niespodzianek, oprocz braku mozliwosci odtwarzania filmow nie powinienes sie spodziewac.
Emet
Filmy i gry z PSX/PS2 mają blokadę. Gry na PS3 nie mają blokady (ale słyszałem, ze są pewne wyjątki z niektórymi grami z PSN)
Deadeye
co do zasilania to tak, kabel wystarcza. problem jest jeszcze z online - posiadajac amerykanska konsole w niektore gry bedziesz gral na serverach z usa tylko
YETI
CYTAT(Deadeye @ 19 08 2007, 21:34) *
posiadajac amerykanska konsole w niektore gry bedziesz gral na serverach z usa tylko

raczej posiadając amerykanska wersje gry, ale takich tytułow jest mało. Poza tym w przyszlosci juz takich gier raczej nie bedzie (Warhawk czy UT3 bez zadnych podziałów)
kenedi
Mam prosbe co do wszystkich ktorzy daja linki do newsow. Jak juz dajecie do jakiegos angielskiego serwisu to chociaz to przetlumaczcie, bo ja z wiekszosci takich newsow NIC nie rozumiem i pewnie wiele osob na forum tez. Bardzo bylbym wdzieczny.
Keymaker
Mowa o "eksplozji sprzedaży" w Danii, masz podane jak sprzedaje sięw stosunku do PS3 i Wii. Autor newsa uważa, że to dzięku Starter Pack'owi
Ural
Nie chcę umniejszać wagi tego newsa, ale biorąc pod uwagę, że w Danii mieszka raptem 5.5 miliona mieszkańców, to nie jest to rynek mający większy wpływ na trendy globalne - jestem ciekaw jak ogólnie jest ze sprzedażą w Europie, czy w USA, a raczej aż tak dobrze nie jest wink.gif. Ale jako ciekawostka całkiem interesujące.
YETI
Jezeli kgos to interesuje to w Portugalii czy Hiszpanii, PS3 sprzedaje sie znacznie lepiej od konkurencji.
arab
CYTAT(Emet @ 19 08 2007, 19:48) *
Filmy i gry z PSX/PS2 mają blokadę. Gry na PS3 nie mają blokady (ale słyszałem, ze są pewne wyjątki z niektórymi grami z PSN)

Np: Crash Bandicoot nie ma, wczoraj pobrałem z US psn store. Działa ślicznie.
CELL7777
a co do angli w sklepach z uzywanymi konsolami pełno jest xbox360 i WII ale zeby znalesc uzywane ps3 jest juz bardzo trudno. z wymiana gier na ps3 niema problemu po oddaniu w dobrym stanie gry na ps3 dopłacamy 8 funtow i mamy uzywana grę a bardzo dobrym stanie smile.gif
Soul
CYTAT(YETI @ 20 08 2007, 14:28) *

Plotki,ploteczki. Czekam na TGS ,tam wszystko się wyjaśni. IMO jeżeli M$ ma coś osiągnąć w Japonii , to jedynym wyjście jest utrzymanie sobie tej gry , na wyłączność.
YETI
Sadzisz ze zatrzymanie NG2 cos da? moze tak, ale na jakies dwa tygodnie po premierze gry laugh.gif Sytuacja X360 w Japonii jest tragiczna i juz IMO nic tej konsoli tam nie pomorze.
NG:S sprzedał sie bardzo dobrze, wiec obstawiam, ze NG2 najpierw zostanie zapowiedziany na X360 a po jakims czasie trafi na PS3.
Z resztą samo TECMO wypowiadało sie bardzo pochlebnie o PS3 i stwierdzili ze maja w planach kolejne gry na PS3.
Soul
Tam X360 już nic nie pomoże , ale nie sama Japonią człowiek żyje . Coś da na pewno , i Bill dobrze o tym wie ,lepiej coś niż nic . Może i tak być nie widzę problemu ,pewno będzie taki sam cyrk jak z MGS4 który IMO,prędzej czy później wyjdzie na X360. Nowe nie oznacza że , do tych nowych zalicza się NG2 ;)
walek
CYTAT(YETI @ 20 08 2007, 17:42) *
Sadzisz ze zatrzymanie NG2 cos da? moze tak, ale na jakies dwa tygodnie po premierze gry laugh.gif Sytuacja X360 w Japonii jest tragiczna i juz IMO nic tej konsoli tam nie pomorze.
NG:S sprzedał sie bardzo dobrze, wiec obstawiam, ze NG2 najpierw zostanie zapowiedziany na X360 a po jakims czasie trafi na PS3.

Pytanie brzmi, jak dlugo posiadacze PS3 będą musieli czekac na konwersje. Microsoft łatwo nie odda takiego szpila, który w Japoni mógłby rzeczywiście stać się system-seller'em. Ja czekac rok lub dwa, nie mógłbym. Dlatego po premierze skuslibym się na NJ2, i oczywiście kupiłbym uzywanego, taniego X0 Core. Kto wie moze tak jak w przypadku NJ, drugą odsłone tej gry zobaczymy na Ps4. smile.gif

CYTAT('Soul')
Tam X360 już nic nie pomoże , ale nie sama Japonią człowiek żyje

Microsoft to w ogóle nie mysli. Wystarczy wykupić licencje na pokemony, wypluc serie gier z Pikachu, dobrze zareklamować, i X0 znajduje sie na 1 pozycji najlepiej sprzedajacyh sie systemów. biggrin.gif
Ural
Gdyby to było tylko takie proste smile.gif. Najpierw to Nintendo musiałoby chcieć je sprzedać, a nikt nie sprzedaje kury znoszącej złote jaja ;].
goggy
Panowie tylko spekulujecie.
Co by było gdyby....
Fakt jest faktem że, w Japonii PS3 ma się nieźle.
Co może tylko zwiększyć liczbę wydawanych tytułów na ta konsole.
Pijany
Siemanko. Jako ze od dobrych 2-3 lat jestem kompletnie zielony jezeli chodzi o rynek gier mam do was, obeznanych kilka pytan. Cos mi sie obiło o uszy ze na E3 w USA doszlo do obnizki PS3. Kiedy dojdzie do obnizki w Europie ? Jaka jest obecnie najkorzystniejsza oferta PS3 ? Ja jak na razie najtaniej widzialem za 2290zł z MotoStorm, Ressistance i dwoma padami. Czy na święta jest przewidziana, albo mowi sie chociaz o jakis kolejnych obnizkach ceny tego sprzetu ?
Dzieki z gory za odp.
YETI
Jutro konferencja Sony w Lipsku, wiec jezeli maja w planach jakies obnizki to jutro wszytskiego sie dowiemy.
Deadeye
CYTAT(YETI @ 21 08 2007, 21:54) *
Jutro konferencja Sony w Lipsku, wiec jezeli maja w planach jakies obnizki to jutro wszytskiego sie dowiemy.

o ktorej?
YETI
Jakos wieczorem, ale dokładnie ci nie powiem.

edit
Translated: The Sony press conference date is 8/22/07 wednesday 18:00 MET. Hall 03, Booth E02.
Deadeye
czyli u nas 19 smile.gif
STERN
oj czekamy z niecierpliwością sciana_.gif
Lucass
Jest szansa że konferencja Sony będzie transmitowana na żywo, tak samo jak ta z E3?
STERN
nie wiem . pytałem na innych forach ale mi nikt nie odpowiedział (dziady borowe ) może tu ktos wie. chętnie bym obejrzał ??????
Mastah27
CYTAT(Deadeye @ 22 08 2007, 10:41) *
czyli u nas 19 smile.gif

18. MET = Middle European Time, czyli strefa czasowa, w obrębie której leży większość państw UE, w tym także Polska i Niemcy.
walek
LIve blog z konferencji Sony, która zaczęła się o godz. 18.00 (polskiego czasu)

http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=81862
Deadeye
CYTAT(Mastah27 @ 22 08 2007, 16:58) *
CYTAT(Deadeye @ 22 08 2007, 10:41) *
czyli u nas 19 smile.gif

18. MET = Middle European Time, czyli strefa czasowa, w obrębie której leży większość państw UE, w tym także Polska i Niemcy.

fakt, pomylilem CET z CUT. MET = CET = CUT+1
atom3k
A tu info o konferencji:
http://polygamia.pl/gc-konferencja-sony#more-4730

i filmik:
http://polygamia.pl/gc-konferencja-sony-2
muniek
Kiedy bedzie ten TEKKEN ONLINE ???????????????
kenedi
CYTAT(muniek @ 23 08 2007, 21:29) *

Na japonskim PS Store juz jest, ale w europejskim zanim bedzie to se jeszcze poczekamy. Ile? nie wiem.
YETI
CYTAT(muniek @ 23 08 2007, 22:29) *

ma sie ukazac do konca lata
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.