Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: PS3 - TUTAJ MOŻEMY KOMENTOWAĆ NEWSY!
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138
scorcher

pisz sobie ze pentium5 bedziemial lepsza grafe. ale nie pisz ze kolejne odslony konsolek to zaden skok technologiczny.  pozatym  juz widze te OGROMNE liczby nowatorskich pomyslow przy grach na pc.  super....

Czlowieku, o czym Ty piszesz???
W ogole czytasz co napisalem czy tylko tak skaczesz po lebkach???
O jakiej ja grafice pisalem??? O jakich grach???

PS3 to bedzie skok technologiczny, owszem, ale nie oczekujmy cudow na miare rewolucji.
Loto
sorki -podwojny post
Loto
a czy rynek komputerowy jest w stanie zrobic taka rewolucje? nie oczekuje cudow, nie czytam tych nowinek technologicznych, j napisalem tutaj tylko ze wzgledu na to ze najezdzasz na ps2 kilka lat po premierze. to tak jakbym kupil sobie audi b4 w 92 roku a ty scode fabie i wylecial z tekstem " bleeee a co to za audi ze nie ma klimatyzacji"
scorcher
a czy rynek komputerowy jest w stanie zrobic taka rewolucje? nie oczekuje cudow, nie czytam tych nowinek technologicznych, j napisalem tutaj  tylko ze wzgledu na  to ze  najezdzasz na ps2  kilka lat po premierze. to tak jakbym kupil sobie audi b4 w 92 roku a ty scode fabie i wylecial z tekstem \" bleeee a co to za audi ze nie ma klimatyzacji\"

Zabuza, Ty cos brales albo piles??? Gdzie ja jade po PS2? Prosze o cytat bo ja juz nie wiem sad.gif

Nie wiem czy zauwazylem ale cala polemika jest nt. przecenionych mozliwosci procesora Cell.

Ja juz wymiekam dzisiaj. Do zobaczenia innym razem.
Przypomnie Wam jeszcze o tym temacie.

Pzdr, Wojtek
scorcher
a czy rynek komputerowy jest w stanie zrobic taka rewolucje?

Jaka rewolucje??? Przeciez wszystko co wychodzi nowego to zasluga rynku komputerowego.
Wymien mi chociaz jednak technologie, ktora na poczatku byla na konsolach, a dopiero potem wykorzystali ja na kompach, bo na odwrot tych przykladow jest mnostwo... a wlasciwie wszystkie.

Koniec
A.Z.BEST
Hej scorcher. icon_evil.gif Kandydat do Bana. Rozumiesz?

ROTFL... Chyba Ty... no i powiedzcie mi, że to nie fanboj Sony xD.

Tak powiemy Ci to jest fanboy sony tak jak Ty jestes fanboyem xboxa.
Czyli remis.
Patrze i czytam, a czytając wiem już że to co tu się dzieje to żadna dyskusja na temat CELL'a tylko kłótnia A.Z.BEST'a z resztą świata. I chciałem zapytać Cię co Ci sie stało w głowe, bo wszystkie newsy jakie wychodzą na temat CELL'a próbujesz zdementować i tym samym ośmieszyć tych którzy w to wierzą. Chopie pogódź się z tymi faktami i liczbami, bo sąone prawdą. Według mnie srasz w gacie na myśl jaki to potężny proc i BOISZ SIĘ ŻE TWÓJ KOCHANY XENON MOŻE OKAZAĆ SIĘ SŁABSZY POD WZGLĘDEM TECHNICZNYM OD PS3. Zresztą nie będe się kłócił z FANBOY'em, ponieważ takich ludzi nie da sie przekonać do czegoś. Prosze Cię tylko o jedno nie pisz nic w tym temacie bo ludzie chcą prowadzić normalną dyskusje, a nie się z kimś kłócić.

.A maszynę najpewniej kupię.

Na stronie 38. to napisałem... Chodzi oczywiście o PS3.

No i jak was tu nazwać? McDrive, ileś stron temu prosiłem cię byś nie odnosił się do moich wypowiedzi. Jasne, ja fanboj Xbox'a. Miałem PSX'a, PS2, mam Xbox'a i GCNa... i jeszcze dodam, że gdybym miał kaskę, to bym chętnie łyknął PSTwo, ale aktualnie kasiora potrzebna mi jest na inne cele...
scorcher
A.Z.BEST, szkoda tylko naszych nerwow...
Loto
mial byc koniec no ale ok.

prawda jeste taka ze konsole technologie czerpaly z pc ale chyba nie wiesz ze duza wiekszasc posiadaczy ps2 i pc kupywala nagrywarki dvd specjalnie po to zeby przegrywac gry. wiec wychodzi na to ze konsole przyczynily sie do rozwoju tych technologii. dla ciebie to oznaka slabosci ze ktos czerpie to co najlepsze w pc? (dysk, sieciowka) a odrzuca to co najgorsze. po co w konsolach system operacyjny?? zeby pisac wypracowania na padzie?

aa w swojej krucjacie zapomnialespoweidziec ze gry na konsole sa robione na pc ( stary texcik pewnego fana gier na pc)

zobacz na jakies forum cda czy jakies. co ludzie wypisuja n a temat konsol. pozatym dla typowego polskiego posiadacza pc czy podbijanie parametrowi i nowe technologie w procesorach sluza do pracy ?? raczej kazdy gowniarz patrzy tylko zeby mu sie nowa gierka odpalila.
scorcher

prawda jeste taka ze konsole technologie czerpaly z pc ale chyba nie wiesz ze duza wiekszasc posiadaczy ps2 i pc kupywala nagrywarki dvd specjalnie po to zeby przegrywac gry

Co ma piernik do wiatraka???

dla ciebie to oznaka slabosci ze ktos czerpie to co najlepsze w pc? 

To jest fakt. Zadna oznaka slabosci. To jest po prostu rynek i ja sie z tym zgadzam.

a odrzuca to co najgorsze. po co w konsolach system operacyjny?? zeby pisac wypracowania na padzie? 

I znowu o systemie. A jak myslisz, dlaczego odpala Ci sie gra na PS2??? Bo tak jest sytem, minimalny, ale jest.
Czlowieku, jest kilkunastu producentow sprzetu zadnen system nie moze byc napisany idealnie po sprzet, chyba ze konsola, bo programista nie musi sie martwic ze uzytkownik odpali gre na AsRocku, czy ECSsie. Wie ze te 40 milionow (?) uzytkownikow na taki sam sprzet.
Ale ja nie o tym chcialem dzisiaj...

aa w swojej krucjacie zapomnialespoweidziec ze gry na konsole sa robione na pc ( stary texcik pewnego fana gier na pc) 

Jakiej krucjacie??? Caly czas staram sie udowodnic pewne fakty. No wlasnie? To w koncu co ja robie??? Kurcze, ale jaja. Staram sie udowodnic fakt. Ale jaja...

zobacz na jakies forum cda czy jakies. co ludzie wypisuja n a temat konsol. 

CDA mnie nie interesuje. Czasopismo.... eh nie bede pisal bo znowu bedzie OT.

raczej kazdy gowniarz patrzy tylko zeby mu sie nowa gierka odpalila.

Masz racje, gowniarz. Dlatego nie rozmawiam o grach, tzn. ktora lepsza, ile klatek itp tylko o sprzecie i staram sie tym cos przekazac.
Grac przestalem juz jakis czas temu. Owszem, intresuje sie nimi ale w aspekcie techniczym.

Odczuwam, jakbys chcial mi wmowic ze tylko po to pisze tutaj, zeby zjechac konsole. Juz pisalem, jesli chociaz raz tak zrobilem to podaj moj cytat.
Powtorze, topic jest o przecenionych mozliwosciach procesora Cell.

Pzdr, Wojtek
scorcher

prawda jeste taka ze konsole technologie czerpaly z pc

Chociaz jeden sie do tego przyznal...
fabryk
PROSTE konsola jest lepsza do gier! na PC mozna pograc tylko w FPP przez neta i strategie- to wszystko! Gry na PC wychodza z opznieniem 1 roku w porownaniu do konsol(GTA) biggrin.gif Pamietam jak kumpel mi mowil ze jujz za 6miechow bedzie mial GTA vice city a ja sie smialem ze juz skonczylem(ofkoz nie wierzyl)! Jak sie siedzi i gra przed TV to jast calkowicie inny klimat! nie ma zadnej myszki jakiegos windowsa instalowamnia itp. wkładasz i sie cieszysz!! Nie musisz sie mmartwic ze ci jakas gra nie pojdzie bo masz za salba grafe albo za malo ramu! Nie wbijaja ci sie zadne virusy i inne syfy! W stanach wiekszosc dzieciakow gra na konsolach!! to samo w japoni! tam pc i gra to zadkosci! na konsole padaja rekordy sprzedanych plyt z gra! Ja na PC gram tylko w CSa i nic innegoo co zainstaluje jakas gre to odrazu wylaczam bo mi sie bełtac chce! Poprostu na konsoli jest TEN KLIMAT icon_twisted.gif CU @ LAN
A.Z.BEST
mial byc koniec no ale ok.

prawda jeste taka ze konsole technologie czerpaly z pc ale chyba nie wiesz ze duza wiekszasc posiadaczy ps2 i pc kupywala nagrywarki dvd specjalnie po to zeby przegrywac gry. wiec  wychodzi na to ze konsole przyczynily sie do rozwoju tych technologii.  dla ciebie to oznaka slabosci ze ktos czerpie to co najlepsze w pc?  (dysk, sieciowka) a odrzuca to co najgorsze. po co w konsolach system operacyjny?? zeby pisac  wypracowania na padzie?

aa  w swojej krucjacie zapomnialespoweidziec ze gry na konsole sa robione na pc ( stary texcik pewnego  fana gier na pc)

zobacz na jakies forum cda czy jakies. co ludzie wypisuja n a temat  konsol. pozatym dla typowego polskiego posiadacza pc czy podbijanie parametrowi i nowe technologie w procesorach sluza do pracy ?? raczej kazdy gowniarz patrzy tylko zeby mu sie nowa gierka odpalila.

Who fuckin' cares? I tak 3/4 ludności kupi PS3, choćby nie wiem jak cudowna, lub choćby nie wiem jak zrąbana była. I fanboje Sony i ja- fanboj Xbox'a ;]. Zabuza, daj spokój, tu wyważania o tym, co czerpie z czego, na czym co się pisze do niczego nie prowadzą- naprawdę niczego! Prawda jest tylko taka, że takie Nintendo wypuści konsolę o zbliżonej specyfikacji, a przy okazji nie wciśnie nam tekstu "właśnie kupiłeś superkomputer". Rzeczywiście PS3 z wieloma rdzeniami, z sensowną ilością pamięci cache będzie spoko- bo będzie, to następna generacja, ale zbytnie nakręcanie się jest dla naiwnych. 256 Gflopów mogą więc sobie wsadzić w tyłek, póki nie zobaczymy co Cell wraz z kumplem od nVidii będą wyczyniać na naszych telewizorach... Gdyby Nintendo jutro wypuściło informacje, że potajemnie stworzyło jakiś niesamowity procesor oparty na zupełnie nieznanej dzisiaj technologii, żaden tam wielordzeniowiec, powiedzmy procesor, który potrafi wyliczyć czystą abstrakcję ;] i że jego moc to 1000 Gflopów, to by co niektórzy mieli ciężki orzech do zgryzienia... W dziale GCNa panowało by niesamowite poruszenie, ludzie od Gacusia mieliby wielki powód do dumy, pewnie śmialiby się z tych, co się nakręcają na PS3 i wogle by byli magnatami z wielkimi brzuchami, a jakby już N pokazało gierki na swoje nowe dziecko i wyglądałyby one tak samo jak na PS3, albo gorzej, to by się kurfa zdziwili wink.gif. Pffffffffff ;p. Marketing i wielkie gadanie o cyferkach... To to co niektórych z Was jara do czerwoności, a nie PS3. Rozmyślajcie lepiej jakie gry możnaby było na niego stworzyć i co chcielibyście ujrzeć w samej konsoli. Tu trzeba piąć się w górę i rozglądać się za nowymi horyzontami, a nie przechwalać się wysokością na jaką teoretycznie można się wspiąć.
fabryk

Powtorze, topic jest o przecenionych mozliwosciach procesora Cell.

Pzdr, Wojtek
WoW to ty juz wiesz jakie sa mlozliwosci cella;0 skad masz takie dojscia>?? Moze juz masz PS3 ? I co słaby ten cell?? Napisali ze taki dobry a ty masz 10 fps w GT5?? AHHAHAh PADŁEM
scorcher
PROSTE konsola jest lepsza do gier! na PC mozna pograc tylko w FPP przez neta i strategie- to wszystko! Gry na PC wychodza z opznieniem 1 roku w porownaniu do konsol(GTA) biggrin.gif Pamietam jak kumpel mi mowil ze jujz za 6miechow bedzie mial GTA vice city a ja sie smialem ze juz skonczylem(ofkoz nie wierzyl)! Jak sie siedzi i gra przed TV to jast calkowicie inny klimat! nie ma zadnej myszki jakiegos windowsa instalowamnia itp. wkładasz i sie cieszysz!! Nie musisz sie mmartwic ze ci jakas gra nie pojdzie bo masz za salba grafe albo za malo ramu! Nie wbijaja ci sie zadne virusy i inne syfy! W stanach wiekszosc dzieciakow gra na konsolach!! to samo w japoni! tam pc i gra to zadkosci! na konsole padaja rekordy sprzedanych plyt z gra! Ja na PC gram tylko w CSa i nic innegoo co zainstaluje jakas gre to odrazu wylaczam bo mi sie bełtac chce!  Poprostu na konsoli jest TEN KLIMAT  icon_twisted.gif              CU @ LAN

Hmmm, a gdzie tu mowa w topicu o grach???
Panu juz podziekujemy...
Loto

nie ma do czego sie przyznawac, to chyba oczywiste :roll:

nie zamierzam sie klocic. scorcher szanuej cie za to ze nie jestes kolejnym tepym czleniem ktory dop.ierdoli sie do konsol. a z tym systemem to chyba oczywiste ( komorki tez maja sustem, ktory potrafi zaliczyc zwis xD)

a ps3?? kupie na 100% bo wyjdzie moja ukochana gra (GT) i to wszystko, wiem ze grafa bedzie (pipi)i.sta. nie mam nicprzeciwko zeby na kompie tez byly fajne gry. boli mnie jak ktos nie docenia konsol. wyjdzie ps3 mina 2 lata zanim taka grafika bedzie dostepna na pc szarego czlowieka.

mial byc koniec

c.d.n?
scorcher

Ja na PC gram tylko w CSa i nic innegoo co zainstaluje jakas gre to odrazu wylaczam bo mi sie bełtac chce! 

Bo nie potrafisz zrobic nic innego.
Parafrazujac wypowiedz Zabuza, wychodzi na to ze jestes gowniarzem laugh.gif

Nie wypowiadam sie juz w tej sprawie. Zapraszam Pana na forum CDA albo do innego przeczkola lub zoo...
A.Z.BEST
Rozmyślajcie lepiej jakie gry możnaby było na niego stworzyć i co chcielibyście ujrzeć w samej konsoli. Tu trzeba piąć się w górę i rozglądać się za nowymi horyzontami, a nie przechwalać się wysokością na jaką teoretycznie można się wspiąć.

scorcher, styka, teraz niech się zajmą lepiej rozmyślaniem nad czymś co ma sens. Zacytowałem siebie, bo jest nowa strona...
scorcher

nie ma do czego sie przyznawac, to chyba oczywiste :roll:

nie zamierzam sie klocic. scorcher szanuej cie za to ze nie jestes kolejnym tepym czleniem ktory dop.ierdoli sie do konsol. a z tym systemem to chyba oczywiste ( komorki tez maja sustem, ktory potrafi zaliczyc zwis xD)

a ps3?? kupie na 100% bo wyjdzie moja ukochana gra (GT)

No i zycze Ci milego grania, bo o to tu chodzi.

wyjdzie ps3 mina 2 lata zanim taka grafika bedzie dostepna na pc szarego czlowieka. 

No nie, a juz myslem ze doszlismy do jakiegos porozumienia :cry:

mial byc koniec 

c.d.n?

Hehe
Loto
no chyba nie powiesz mi ze ludzie kupia sobie odrazu taki sprzet zebygrac w gierki z grafika jaka bedzie prezentowal ps3
fabryk

Ja na PC gram tylko w CSa i nic innegoo co zainstaluje jakas gre to odrazu wylaczam bo mi sie bełtac chce! 

Bo nie potrafisz zrobic nic innego.
Parafrazujac wypowiedz Zabuza, wychodzi na to ze jestes gowniarzem laugh.gif

Nie wypowiadam sie juz w tej sprawie. Zapraszam Pana na forum CDA albo do innego przeczkola lub zoo...
AHAHAHHAHAHAHHA LEZE ty to kolezko masz we łbie poprzkrecane icon_twisted.gif A co ty umisz na PC zrobic wejsc na forum CDA?? NAjbardziej plebska gazeta.... pozdro pajacu;]
scorcher
no chyba nie powiesz mi ze ludzie kupia sobie odrazu taki sprzet zebygrac w gierki z grafika jaka  bedzie prezentowal ps3

Ale przeciez gry i grafika na pc i konsole to dwie rozne rzeczy....

Zaczyna sie robic OT
scorcher

umisz

laugh.gif
fabryk

umisz

laugh.gif
no co trza sie lansowac
scorcher
trza sie lansowac

laugh.gif

OT :!: icon_evil.gif
fabryk
koniec OT! Bardzo fajny ten cell!! WoW 3lo młodzieshoffo tesh taki chce mieć! PS3 bedzie fajne!
SOAD
Rekordowy chip.
http://www.bbc.co.uk/polish/scitech/story/...aystation.shtml
Loto
no i koniec.

ps3 bedzie gites, pc sa spoko wszyscy happy.

scorcher probowal nas oswiecic w dziedzinie nowinek technicznych ale ja takimi nowinkami nie jaram. wazny jest efekt, wypowiem sie jak wyjdzie ps3 o jego mozliwosciach.

scorcher i tak dales rade ze tyle sie tutaj wyklucales. ja po 10 minutach klotni z gowniarzami z pc na temat gta sa i ps2 wymieklem.

moze dobranoc?
scorcher
no i koniec.

ps3 bedzie gites, pc sa spoko wszyscy happy.

scorcher probowal nas oswiecic w dziedzinie nowinek technicznych ale ja takimi nowinkami nie jaram. wazny jest efekt, wypowiem sie jak wyjdzie ps3 o jego mozliwosciach.

scorcher i tak dales rade ze tyle sie tutaj wyklucales. ja po 10 minutach klotni z gowniarzami z pc na temat gta sa i ps2 wymieklem.

moze dobranoc?

Ale ja sie nieklocilem (no moze z niektorymi dziwnymi stworami) tylko polemizowalem.
A z gowniarzami nie ma co rozmawiac bo
'Nie kloc sie z glupkiem. Inny moze nie zauwazyc roznicy.'[/b]

Dobranoc

Pzdr, Wojtek

ps. Zabuza, jestesmy z tego samego miasta :wink:
Loto
dlatego latwo sie z toba dogadalem icon_twisted.gif
CELL7777
wypowiedzi niektórych osób odnosnie ceny PS3 i wydajności procka głownego są żałosne laugh.gif

a co do procka główneog to i tak będzie najważniejszy procek graficzny zbudowany na architekturze Cella ale na to trzeba jeszcze troche poczekać cool.gif
dante2003

Kilka stronwcześniej napisalem, że cll jest rewolucyjny bo lamie prawo Moora, po czym zostalem wyśmiany.Oto co pisze BBC:
Zdaniem ekspertów jest to rozwiązanie o charakterze rewolucyjnym, chociażby dlatego, że po raz pierwszy przezwyciężone zostało znane wszystkim komputerowcom prawo Moore'a, mówiące że pamięć komputerów oraz szybkość działania ich procesorow podwajają się co półtora roku.

Wychodzi na to, że jestem ekspertem cool.gif w odróżnieniu od niektórych ludzi z nickami jak nazwa starej gry na PC bądź zakazany material budowlany.
YETI
Nie wiem czy ktos juz podawał ten news, nie sledze tematu.

Zgodnie z wczorajszymi zapowiedziami kierownictwo firm SONY, IBM oraz Toshiba ujawniło dane techniczne na temat nowej technologii Cell, która ma znaleźć zastosowanie m. in. w PlayStation3.
Najnowsze dziecko trzech firm zaprojektowano tak, aby mogło współpracować z różnym oprogramowaniem (włącznie z Linuxem). The Cell posiadać będzie 234 miliony (!) tranzystorów. Budowa samego chipu oparta zostanie o technologię 90 nanometrów. Jak ogłoszono na wczorajszej konferencji prasowej, będzie on współpracował z nową technologią pamięci XDR opracowaną przez firmę Rambus. Nowością wyróżniającą The Cell jest zastosowanie wielordzeniowej struktury. W środku procesora hulać będzie 8 podległych jednostek obliczeniowych. Ich prędkość obliczeniowa ma przekraczać 4 GHz.

GameOnly

"W środku procesora hulać będzie 8 podległych jednostek obliczeniowych. Ich prędkość obliczeniowa ma przekraczać 4 GHz."
Troche to jest nie zrozumiałem (bynajmniej dla mnie wink.gif )
Mozna to różnie rozumiec. Kazda z osmiu jednostek bedzie posiadała 4GHz (!!!), czy wszystkie razem dadza liczbe 4GHz ???
Loto
nierozumiem to razem ma byc 4GHz? cos malo tego... :wink:
SOAD
Ja też nie rozumiem. :wink: Np. 4GHz x 8(procki) = 32GHz laugh.gif
scorcher
Szukalem jeszcze dzisiaj po necie i zastanawiam mnie jedno. Dlaczego nie podano ceny tego procesora? :roll: Nawet w przyblizeniu. Przy wejsciu kazdego nowego proca, czy innego, podawana jest orientacyjna cena sprzetu, np. 999$ w 100 tysiacu sztuk za jedna. A tu ani widu ani slychu.
Po drugie, gdzie jest napisane ze to wlasnie TEN procesor bedzie w PS3?
Napisane jest jedynie ze bedzie to Cell, ale nie wiadmomo jaki.
Owszem, podano jego specyfikacje, ale ogolna.
Popatrzecie na premiere kazdego nowego jadra procesora czy chocby karty graficznej. Owszem jest 16 potokowe ATI czy GF ale czy kazdy ma to w swoim domu???
Tu chodzi o pokazanie 'kto jest lepszy'.
Sadze ze w PS3 bedzie ten Cell ale okrojnony do 2 procerow. Pamiec cache 2MB moze zostanie bo to nie jest jakas rewelacja teraz.
Sadze ze tez zostanie okrojona architektura.
Co do tych wirtualnych procesow, to powiem tylko ze jest cos takiego jak HT w PC.
A wszystko to bedzie mniej wiecej tak, bo licza sie koszty. Nie sadze zeby PS3 po wyjsciu na rynek kosztowalby powiedzmy ten 10 tys $ (biora pod uwage PELNY Cell w ukladzie).
Owszem, zgadzam sie ze zostal wyprodukowany procesor Cell i jego specyfikacja jest calkiem mozliwa. Powiem tylko tyle od bardzo dawna juz sa procesory m.in. Power4, ktore maja w sobie 4 procesory (bo o laczeniu ich w klastry rzedu ponad 1 tys procesorow nie wspomne).
Pentum takze juz wchodzi na rynek z procesorem dwurdzeniowym.
Nie bede pisal o rynku serwerowym, bo to niebo i ziemia. To co jest teraz w zwyklych domach, na stacjach serwerowych bylo juz od dawna, ale, wlasnie, koszt...
Przypomnijcie sobie ze kilka lat temu naukowcy z bliskiego wschodu stworzyli procesor optyczny o mocy przerobowej wiekszej od zwyklego procesora ponad 1000-krotnie.
Tutaj chodzi o to ze PELNY procesor Cell na bank nie bedzie w PS3 bo koszt konsoli podnioslby sie min. 10-krotnie.
Moim zdaniem bedzie to dwurdzeniowa maszyna i okrojona to podstawowego Cella architektura.

Wroce do tematu po premierze PS3.
No wlasnie, kiedy bedzie??? (tylko nie mowcie ze za rok :roll: )

Pzdr, Wojtek
scorcher

Kilka stronwcześniej napisalem, że cll jest rewolucyjny bo lamie prawo Moora, po czym zostalem wyśmiany.Oto co pisze BBC:
Zdaniem ekspertów jest to rozwiązanie o charakterze rewolucyjnym, chociażby dlatego, że po raz pierwszy przezwyciężone zostało znane wszystkim komputerowcom prawo Moore'a, mówiące że pamięć komputerów oraz szybkość działania ich procesorow podwajają się co półtora roku.

Wychodzi na to, że jestem ekspertem cool.gif w odróżnieniu od niektórych ludzi z nickami jak nazwa starej gry na PC bądź zakazany material budowlany.

Wychodzi na to ze nie, bo prawo dotyczny jednego procesora, a nie procesora o wielu rdzieniach.
W takim razie na stacjach serwerowych zlamano prawo Moora juz bardzo dawno. Chocby z Power4, ktore ma w sobie 4 procesory i powierzcznie jadra 13 cm * 13 cm (co dla procesorow jest boiskiem pilkarskim :wink: )
Loto
piekno konsol polega na tym ze sa proste w uzyciu i nie tzreba sie martwic o jakies konflikty sprzetowe itp. nie obchodzi co bedzie mial ps3 w srodku, wazne zeby dawal rade graficznie i zeby super gierki pojawialy sie na ta platforme. bardziej od tego jakie cell sie pojawia w ps3 interesuje mnie to jak PS3 bedzie wygladal
scorcher
piekno konsol polega na tym ze sa proste w uzyciu i nie tzreba sie martwic o jakies konflikty sprzetowe itp. nie obchodzi co bedzie mial ps3 w srodku, wazne zeby dawal rade graficznie i zeby super gierki pojawialy sie na ta platforme. bardziej od tego jakie cell sie pojawia w ps3 interesuje mnie to jak PS3 bedzie wygladal

Widac ze po podaniu przekonujacych argumentow wracacie do tego ze pc sie psuja a konsole nie (to rozmowa na osobny temat).

Powtorze setny raz.
Topic dotyczy przereklamowania Cella w PS3 :!: icon_evil.gif
Loto
a nie sobie bedzie przereklamowany ja tam nawet nie wiem co to sa te gigaflopy czy inne bajerniki.

ps3 ma byc:
ladne z wygladu
miec tysiace wspanialych gier
zadnych zwiech
dac kopa w dupsko graficznie i ma chulac w 60fps

tyle mnie interesuje a to czy cell bedzie mial 2 jadra czy p.izde, albo czy bedzie okrojony to mnie nei interesuje. ale sony to sony lubi szpanowac a jak z wykonaniem to zobaczymy
SM1
topik dotyczy PS3!!!! i wszelkich news-ów zwiazanych z pojawieniem się owego sprzetu! icon_twisted.gif
scorcher
a nie sobie bedzie przereklamowany ja tam nawet nie wiem co to sa te  gigaflopy czy inne bajerniki.

ps3 ma byc:
ladne z wygladu
zadnych zwiech 
dac kopa w dupsko graficznie  i ma chulac w 60fps

tyle mnie interesuje a to czy cell bedzie mial 2 jadra czy p.izde, albo  czy bedzie okrojony to mnie nei interesuje. ale sony to sony lubi szpanowac a jak  z wykonaniem to zobaczymy

Widac ze skonczyla Ci sie argumentacja i zaczynasz przeklinac icon_evil.gif
fabryk
Szukalem jeszcze dzisiaj po necie i zastanawiam mnie jedno. Dlaczego nie podano ceny tego procesora?  :roll: Nawet w przyblizeniu. Przy wejsciu kazdego nowego proca, czy innego, podawana jest orientacyjna cena sprzetu, np. 999$ w 100 tysiacu sztuk za jedna. A tu ani widu ani slychu.
Po drugie, gdzie jest napisane ze to wlasnie TEN procesor bedzie w PS3?
Napisane jest jedynie ze bedzie to Cell, ale nie wiadmomo jaki.
Owszem, podano jego specyfikacje, ale ogolna.
Popatrzecie na premiere kazdego nowego jadra procesora czy chocby karty graficznej. Owszem jest 16 potokowe ATI czy GF ale czy kazdy ma to w swoim domu???
Tu chodzi o pokazanie 'kto jest lepszy'.
Sadze ze w PS3 bedzie ten Cell ale okrojnony do 2 procerow. Pamiec cache 2MB moze zostanie bo to nie jest jakas rewelacja teraz.
Sadze ze tez zostanie okrojona architektura. 
Co do tych wirtualnych procesow, to powiem tylko ze jest cos takiego jak HT w PC.
A wszystko to bedzie mniej wiecej tak, bo licza sie koszty. Nie sadze zeby PS3 po wyjsciu na rynek kosztowalby powiedzmy ten 10 tys $ (biora pod uwage PELNY Cell w ukladzie).
Owszem, zgadzam sie ze zostal wyprodukowany procesor Cell i jego specyfikacja jest calkiem mozliwa. Powiem tylko tyle od bardzo dawna juz sa procesory m.in. Power4, ktore maja w sobie 4 procesory (bo o laczeniu ich w klastry rzedu ponad 1 tys procesorow nie wspomne). 
Pentum takze juz wchodzi na rynek z procesorem dwurdzeniowym.
Nie bede pisal o rynku serwerowym, bo to niebo i ziemia. To co jest teraz w zwyklych domach, na stacjach serwerowych bylo juz od dawna, ale, wlasnie, koszt... 
Przypomnijcie sobie ze kilka lat temu naukowcy z bliskiego wschodu stworzyli procesor optyczny o mocy przerobowej wiekszej od zwyklego procesora ponad 1000-krotnie.
Tutaj chodzi o to ze PELNY procesor Cell na bank nie bedzie w PS3 bo koszt konsoli podnioslby sie  min. 10-krotnie.
Moim zdaniem bedzie to dwurdzeniowa maszyna i okrojona to podstawowego Cella architektura.

Wroce do tematu po premierze PS3.
No wlasnie, kiedy bedzie??? (tylko nie mowcie ze za rok :roll: )

Pzdr, Wojtek
Bo ten procesor nie bedzie sprzedawany oddzielnie jak jest to na PC! Czy na PS2 albo na XBOXa podawano cene procesora, kart graficzeni ramu oddzielnie?? Idz na forum.tweaka i tam pogadaj o komputerach! Ty jestes jakis anty-cell!! Nic ci nie pasi głośisz jakies swoje teorie ze cell jest kijowy i to tylko taka sciema;0 6 zmysł czy co?
scorcher

Bo ten procesor nie bedzie sprzedawany oddzielnie jak jest to na PC! Czy na PS2 albo na XBOXa podawano cene procesora, kart graficzeni ramu oddzielnie?? Idz na forum.tweaka i tam pogadaj o komputerach! Ty jestes jakis anty-cell!! Nic ci nie pasi głośisz jakies swoje teorie ze 
cell jest kijowy 
i to tylko taka sciema;0 6 zmysł czy co?

KIEDY NAPISALEM ZE CELL JEST KIJOWY??????????????????????????????

POWTORZE JESZCZE RAZ DLA TAKICH NIEROZGARNIETYCH JAK TY:

DYSKUSJA TOPICA JEST ___PRZEREKLAMOWANIE___ CELLA W PS3 !!!!!!!!!

Ja nie watpie ze sam w sobie Cell jest dobry, tylko nie wciskaj mi kitu ze dadza go w takim stanie do PS3.

Drogi wypowiadajacy sie. Jesli nie masz konkretnych argumetow, to NIE wypowiadaj sie :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Loto
a nie sobie bedzie przereklamowany ja tam nawet nie wiem co to sa te  gigaflopy czy inne bajerniki.

ps3 ma byc:
ladne z wygladu
zadnych zwiech 
dac kopa w dupsko graficznie  i ma chulac w 60fps

tyle mnie interesuje a to czy cell bedzie mial 2 jadra czy p.izde, albo  czy bedzie okrojony to mnie nei interesuje. ale sony to sony lubi szpanowac a jak  z wykonaniem to zobaczymy

Widac ze skonczyla Ci sie argumentacja i zaczynasz przeklinac icon_evil.gif

nigdy nie mialem argumentow bo nie interesuje sie nowinkami technicznymi. przeciez i tak wiadomo ze jak wyjdzie ps3 to bedzie orgazm audio wizualny
scorcher
question.gif A jest Doom3 na Xboxa question.gif
SM1
:?:  A jest Doom3 na Xboxa  :?:

a porównaj sobie Half Life 1 PC/PS2?
scorcher
question.gif  A jest Doom3 na Xboxa  question.gif

a porównaj sobie Half Life 1 PC/PS2?

Ale mi nie chodzi o to*. Po prostu pytam czy jest Doom3 na Xboxa.

*LOL, mowisz o grze, w ktora gralo na pc miliony graczy na swiecie i dopiero bo baaaaaardzo dlugim czasie wyszla konwersja na PS2 i to jeszcze taka marna ze miejscami bylo moze z 10fps.

Czy jest Doom3 na Xboxa???
OsciBosci
Premiera jest w maju.
scorcher
Premiera jest w maju.

Oj, a taka byla klotnia ze bedzie w dniu premiery i ze Xbox kosztuje 1000zl a komp musi byc za 10000zl zeby pociagnac laugh.gif
A teraz premiera jest dopiero w maju i gra dostanie takiej opymalizacji jak kolo w przestrzeni metrycznej (czyli kwadrat :roll: )

K.O.N.I.E.C
fabryk

Bo ten procesor nie bedzie sprzedawany oddzielnie jak jest to na PC! Czy na PS2 albo na XBOXa podawano cene procesora, kart graficzeni ramu oddzielnie?? Idz na forum.tweaka i tam pogadaj o komputerach! Ty jestes jakis anty-cell!! Nic ci nie pasi głośisz jakies swoje teorie ze 
cell jest kijowy 
i to tylko taka sciema;0 6 zmysł czy co?

KIEDY NAPISALEM ZE CELL JEST KIJOWY??????????????????????????????

POWTORZE JESZCZE RAZ DLA TAKICH NIEROZGARNIETYCH JAK TY:

DYSKUSJA TOPICA JEST ___PRZEREKLAMOWANIE___ CELLA W PS3 !!!!!!!!!

Ja nie watpie ze sam w sobie Cell jest dobry, tylko nie wciskaj mi kitu ze dadza go w takim stanie do PS3.

Drogi wypowiadajacy sie. Jesli nie masz konkretnych argumetow, to NIE wypowiadaj sie :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
No moj drogi skad wiesz zego takiego nie wrzuca do PS2?? skad wiesz ile kosztuje wyprodukowanie itp?? NIC nie wiesz wiec nie gadaj tak jakbys stwierdzal fakty
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.