Dobra. Koniec tematu. Bez awantur.
Bo sam rzucasz fanbojowskie teksty... żebyś Ty chociaż na Xbox'ie pograł, miał go chociaż tydzień na chacie :? ... Niby 25 lat masz, a myślisz kategoriami "moja zabawka najlepsza, bo ja i 80 mln. innych ludzi ją ma". Dla mnie nie ma żadnej najlepszej konsoli (chyba, że technicznie). Ja mogę mieć co najwyżej ulubione konsole, ale to u niektórych rzadkość, żeby pomyśleć właśnie taką kategorią...
YETI: jestem sceptyczny i tyle... Sony już pokazywało jak dobrze potrafi rozreklamować produkt i jaki to rewolucyjny on nie jest. Najbardziej przerażające plotki były np. takie, że GT3 wyciska 25% mocy PS2 (a otoczenie jest notabene słabe, samochody nie mają environment mappingu w czasie rzeczywistym... ale pewnie dostanę za ten tekst ostre flejmy ;p). Choć wcale nie twierdzę, że PS2 potrafi mało- sprzęcik jest super, tylko że po zapowiedziach i "nakręcaniu" świat miał dostać duuuużo więcej niż dostał. Choć M$ z tym swoim demkiem graficznym Xbox'a (babka sterująca robotem) też nieźle przegiął xD. Miało być 300mln. poligonów a na kilka miechów przed premierą wydajnośc spadła do 125mln. poligonów. Brawa należą się Nintendo- pokazy GCNa, pokazały
prawdziwą moc kostki, czyli graficznie baaardzo porównywalny sprzęt z PS2 (tylko że ciut bardziej oszczędny i sprytniej skonstruowany). Przy okazji zapowiedzi kostki obyły się bez tekstów, że procesor potrafił będzie "odwzorowywać ludzkie emocje" (o kurfa xD ach te Sony) i innych takich "wizjonerskich", marketingowych bzdur. A naaaaawet wg. specjalistów GCN ciśnie więcej niż Nintendo oficjalnie podawało...
Kiedy jakiś Amerykanin chwali się, że ma 66 milionów na koncie, to jest mocny. A kiedy jakiś Japończyk mówi, że ma 12 milionów dolców na koncie to jest cienias... a kiedy wszyscy patrzą na Amerykanina, ten nadal ukrywa, że ma 66 milionów jenów na koncie

. To tego typu zagranie... Więc czytając o mocy przerobowej PS3 i 256 Gflopach, ostudźmy się lepiej

. Sam sprawdzałem przy pomocy XDK (Xbox Development Kit- nie pytajcie skąd mam

) ile wyciska Xbox. W Riddicku wychodziło niemal równe 90-95% mocy konsoli (zarówno GPU i CPU), a graficznie tej grze daleko do tego co prezentowały rzekome dema graficzne... Więc dema graficzne, którymi firmy będą nas karmić na długo przed premierą też nic nie znaczą. Jak przyjdzie żółty z jakąś skrzyneczką, podłączy ją do projektora/ plazmy na E3, zapuści płytkę, posteruje padem i wtedy powiem "o kur.... ale grafa 8O ", to będzie z czego się cieszyć i czym jarać

.