triggery ma pad od iXa i DC.Są to taki przyciski.Alternatywa dla R2 /L2 w PS2.
Heheh znowu to samo.. cos wszyscy chcą pisac do tematu o Ps3.
Jakiś nowy trend czy cuś??
spoko jak beda takie spusty to w GT bedzie mozna ładnie operowac gazem i hamulcem jak kots kiery nie ma;]
A.Z.BEST
11 02 2005, 00:08
Ciekawi mnie jakie zmiany dotkną Dual Schocka 3, jeśli w ogóle jakieś go dotkną.
Prawdopodobnie będzie bezprzewodowy i zamiast L2/R2 bedą triggery.
No i mam bulić na baterie :|? Czy może akumulatory jakieś? Mogliby też trochę wydłużyć te "trzymacze", co leżą w zagłębieniach dłoni, ale to tylko moje chcienie

.
BTW:
http://unix5.20host.pl/~opor/azbest/xdklauncher1.JPG - na dole widać czyj to Xbox i XDK
http://unix5.20host.pl/~opor/azbest/riddic...performance.png - CPU ciągle na 100%, ale to zalezy od giery, ważniejsza jest moc GPU, w Soul Caliburze 2 jest 50% non stop, a Halo i Halo 2 się nie odpalają na XDK

.
Riddick ma 95% mocy? Fajnie by było, gdyby ktoś sprawdził GT3 i GT4 na PS2. Pewnie mają koło 80% mocy, ale to tylko moje gdybanie. A tak w ogóle to wiecie, czemu większość z Was kupi PS3? Bo to PS, wielki sprzęt od Sony.
Bądźmy szczerzy, Sony ma nas w d**ie, a większość graczy i tak pobiegnie do sklepów. I będzie sytuacja analogiczna jak z PS2, kiedy po roku od premiery pojawiały się "tytuły startowe"

dla konsoli (DMC i GT3). Mówcie co chcecie, ale tego sprzętu nie będzie opłacało się kupić na premierze. W ogóle to od czasów PSX, dopiero Xbox miał porządne tytuły na starcie. I zapewne ani PS3 ani Xbox2 tego nie zmienią (obym się mylił).
BTW: czemu z wielu postów pzremawia nienawiść do Xboxa i jego następcy?

Wiecie, co by było, gdyby NIE było Xboxa? Nawet nie chcecie wiedzieć (pewniakiem 1000zł za konsolę, jeszcze teraz). Na szczęście kilku graczy odrzuciło nienawiść na rzecz zabawy z zaj*****ą konsolą ("nie kupię Xboxa bo to syf, a od Halo 2 leprzy jest Killzone":)- txt by mój kumpel)
Ciekawi mnie jakie zmiany dotkną Dual Schocka 3, jeśli w ogóle jakieś go dotkną.
zamiast przyciskow R2 i L2 mają zapodac spusty...
w koncu pomysleli...
aa no i oczywiscie pady bedą bezprzewodowe
bezprzewodowe my ass, z kablem być mają i koniec
juz widze jak co 24h biegacie po baterie albo ladujecie akumulatorki , i to jeszcze pewnie nie normalne aku tylko "spesial ekskluziw ps3 aku" ktorych nie da sie dokupic w normalnym sklepie, po normalnej cenie.
chyba ze zrobia jakies ladowarki wbudowsane w ps3 (jee czasy pegazusa i przyczepianych padow do obudowy), ale watpie w to bo taka ladowarka tez kosztuje. chyba ze sony da jakies badziewne akumulatory, ale w sumie litowo-jonowe nie sa zle a gorszych raczej nie da sie kupic.
mi tam kabelek nie przeszkadza, niech tylko dadza taki wichajster jakw xbox na kablu, ze w razie potkniecia o kabel ,rozlaczy sie i konsolka nie spadnie z 1,5 na podloge
Ja tam niechcę padów bezprzewodowych

Jakos dziwnie bym się czuł trzymając pada bez kabla... ...
[...] Bądźmy szczerzy, Sony ma nas w d**ie, a większość graczy i tak pobiegnie do sklepów. [...]
Gwoli ścisłosci: Wszystkie koncerny maja nas w doopie; nie tylko Sony, M$... po prostu wszystkie.
[...] BTW: czemu z wielu postów pzremawia nienawiść do Xboxa i jego następcy?

[...]
... ... Któz to może wiedzieć ...

Osobiście mam tylko niechęć to M$
neospiderman
11 02 2005, 12:03
A ja jestem w 100% za bezprzewodowym padem, odkąd kupiłem sobie taki bajer do ps2 to normalnie "świat się zmienił"

.
A baterie wcale się tak szybko nie wyczerpują od prawie miesiąca gram już na komplecie dołączonym do zestawu, a 4 h dziennie to minimum jak pad jest włączony.
Gwoli ścisłosci: Wszystkie koncerny maja nas w doopie; nie tylko Sony, M$... po prostu wszystkie.
Fakt, wszyscy mają w d**ie nas, ale nie nasze Yeny/Dolary/Euro (na złotówki nikt nie liczy:) ). Tylko między Sony a M$ jest jedna różnica- M$ próbuje "uczciwie" opchnąć swój sprzęt, licząc na graczy, którzy odrzucili nienawiść. Sony natomiat nie robi nic by uatrakcyjnić swoją ofertę, wychodząc z założenia, że i tak wszyscy kupią ich sprzęt. Nie wiem co jest gorsze: jawne "mienie" mnie w d**ie, czy jawne wciskanie mi do rąk rzeczy, których nie chcę. Osobiście wybrałem Xboxa, gdyż jak Sony (zwłaszcza Poland) nie zależy na mnie, to mi nie zależy na nich. Zaznaczam jednak, że i tak "kiedyśtam" zakupię/pożyczę PS2, choćby dla jRPG i kilku za******ych tytułów, w które inaczej nigdy bym nie zagrał.
Trzcina
12 02 2005, 13:30
Sony poland nie zalezy na tobie A microsoft poland zalezy? :)
[...] Tylko między Sony a M$ jest jedna różnica- M$ próbuje \"uczciwie\" opchnąć swój sprzęt, licząc na graczy, którzy odrzucili nienawiść [...]
Naprawdę w to wierzysz? 8O O rany... ... Bez obrazy, ale to jest naiwność [ :!: ]
ja osobiscie jestem za "normalnym" padem do którego wszyscy się przyzwyczailiśmy !! !! !!
No wiesz, M$ Poland też ma mnie w d**ie, tylko oni przynajmniej nie wyskoczyli z ceną X`a na poziomie 2500zł.
A to, że w ogóle się do niego nie przyznawali, to inna kwestia:)
Zresztą, poczytaj sobie jak to wyglądało w 96r. u Sony (tip: PE#75) [wyjaśnienie: sam wtedy jeszcze nie interesowałem się konsolami, więc nie napiszę "przypomnij", skoro tego nie pamiętam]
Chodzi mi o jedną rzecz: Sony zachowuje się, jakby mieli 100% udziału w rynku, a przecierz tak nie jest (nie dostrzegają konkurencji, i liczę, że obudzą się z ręką w nocniku. Może wtedy będą działać jak konkurent, a nie jak wygrany [zanim jeszce bitwa się rozpoczeła]). Tak w ogóle, słowo "uczciwie" nie było w cudzysłowiu przypadkiem:), a "nienawiść"- wiem jak to wyglądało, zanim sprzęt się ukazał- ludzie bluzgali na sprzęt, który był tylko na papierze. Nie chcę tego tematu zamieniać w Sony vs. Microsoft, więc opinie kierujcie na priv.
[...] Tylko między Sony a M$ jest jedna różnica- M$ próbuje \"uczciwie\" opchnąć swój sprzęt, licząc na graczy, którzy odrzucili nienawiść [...]
Skoro już rozmowa zjechała na M$....
Ja się zgadzam z Minio14.M$ dba o klijenta bardziej i tak jakoś uczciwiej próbuje pozyskać sobie zwolenników.Dlatego iX oficjalnie pojawił się u nas pare lat po premierze.Dlatego w servisach i sklepach nikt nigdy nie słyszał o Xboxie.Wszystkiemu toważyszy jakże uczciwa walka o devloperów.
Mam kuzyna ,wielki fan iXa i przeciwnik PS2 oraz całego Sony ,który męczy mnie takimi bzdurami caly czas.Ze polityka sony go wnerwia ,że nie dabają o kilienta ,że zdzierają na memorkach....Kolo ma 30 lat ,a nie jakieś 14 ,ale myśli w takich kategorjach.Skąd się tacy ludzie biorą?
Dobra.A co do padów bezprzewodowych to juz od dawna się mowi ,że Sony chce dać pady radiowe.I to by było swietne rozwiązanie o ile nie będzie trzeba baterii i ładowarek
Dobra.A co do padów bezprzewodowych to juz od dawna się mowi ,że Sony chce dać pady radiowe.I to by było swietne rozwiązanie o ile nie będzie trzeba baterii i ładowarek

Pewnie ładowarki i sonowskie baterie będą sprzedawane oddzielnie. ROTF
Mam kuzyna ,wielki fan iXa i przeciwnik PS2 oraz całego Sony ,który męczy mnie takimi bzdurami caly czas.Ze polityka sony go wnerwia ,że nie dabają o kilienta ,że zdzierają na memorkach....Kolo ma 30 lat ,a nie jakieś 14 ,ale myśli w takich kategorjach.Skąd się tacy ludzie biorą?
Fakt, jestem przeciwnikiem POLITYKI SONY, ale nie Sony a tym bardziej PS2 (jak komuś pasuje akurat ta konsola, to jego sprawa). Mi zależy na GRACH, a każda platforma ma kilka Killerów przez duże "K". To, czy ździerają na memorkach, mnie nie obchodzi, bo każdy musi z czegoś żyć. Żyje wystarczająco długo, aby wiedzieć, że każdemu zależy tylko na sobie i własnym d***ku, nie na kliencie. Jak już jestem przy moim wieku: niestety, nie mogę wybrać, kiedy się mam urodzić, jeżeli Ty możesz, to Ci szczerze zazdroszczę... Choć nie, mogę w ustawieniach użytkownika zmienić wiek i datę urodzenia:) Tylko czy to spowoduje, że będe NAPRAWDĘ starszy?
P.S. Jestem z Dziwnowa, urodziłem się w Szczecinie. Już wiesz?
Edit:
Miałem pewne problemy z wejściem na forum ("zostałeś wyrzucony z tego forum"). Zdaję sobie sprawę, że ktoś mógł poczuć się urażony tym postem. Jeżeli więc po przeczytaniu go masz zamiar mnie wywalić lub zbluzgać, to zrób to drugie. PRZEPRASZAM CIĘ, JEŻELI TREŚĆ TEGO POSTU OBRAŻA CIĘ W JAKIKOLWIEK SPOSÓB. JEŻELI CI COŚ PRZESZKADZA, NAPISZ NA "PW" CO I GDZIE, A POSTARAM SIĘ TO USUNĄĆ LUB ZMIENIĆ. Z GÓRY DZIĘKI ZA POMOC.
mariusz025
14 02 2005, 13:28
[...] Kolo ma 30 lat ,a nie jakieś 14 ,ale myśli w takich kategorjach.Skąd się tacy ludzie biorą?
[...] Tylko czy to spowoduje, że będe NAPRAWDĘ starszy?
P.S. Jestem z Dziwnowa, urodziłem się w Szczecinie. Już wiesz?
Looz Minio14...
[...] Miałem pewne problemy z wejściem na forum (\"zostałeś wyrzucony z tego forum\"). Zdaję sobie sprawę, że ktoś mógł poczuć się urażony tym postem. Jeżeli więc po przeczytaniu go masz zamiar mnie wywalić lub zbluzgać, to zrób to drugie. [...]
Spox... Ja też miałem takie problemy i jak po raz pierwszy to zobaczyłem skoczyło trochę ciśnienie

To wina naszego \"wspaniałego\" phpBB
[...] No wiesz, M$ Poland też ma mnie w d**ie, tylko oni przynajmniej nie wyskoczyli z ceną X`a na poziomie 2500zł. [...]
Jeśli chcieli mieć dobry start to nie mogli... ... Jakby sytuacje się odwróciły byłoby pewnie podobnie...
[...] Zresztą, poczytaj sobie jak to wyglądało w 96r. u Sony [...]
Wiem doskonale
[...] Chodzi mi o jedną rzecz: Sony zachowuje się, jakby mieli 100% udziału w rynku [...]
Ich broszka... Każdy gigant kiedyś upada
PS: Chociaż i tak się z tobą całkowicie nie zgodzę...
[...] wiem jak to wyglądało, zanim sprzęt się ukazał- ludzie bluzgali na sprzęt, który był tylko na papierze. [...]
A wiesz czemu? Bo wszyscy wiemy jaki wspaniały soft "tworzy" M$. Ponadto kiedy gracze usłyszeli o HDD itp. porządnie zawrzało. M$ jest (był?) stricte PC'ową firmą i przez to pojawiły się spekulacje na temat otwartej architektóry... ... Sam byłem przeciwnikiem tego sprzętu chodźby i z ww. przyczyn, ale tylko do czasu kiedy zobaczyłem co potrafi i przekonałem sie, że to pełnoprawna konsola... ufff... ... EOT
Wiemy i to od dawna
A co do padow to wolalbym by Sony pozostalo przy obecnym wzorze. Jakos nie widzi mi sie oswajanie z nowa konstrukcja. Obecny przeciez jest bardzo dobry, a jak zmiany, to tylko techniczne.
Zanim calkowicie zamknę ten temat, powiem tylko jedną rzecz.
Denerwuje mnie Sony [(...)100% rynku(...)], ale M$ też zachowuje się jak monopolista! Co prawda tylko na rynku PC, ale zawsze. Dlatego NIE CHCĘ aby Sony (lub M$) upadło, bo to będzie oznaczać PRAWDZIWY monopol, a tego nikt nie chce. Chce po prostu uczciwej rywalizacji między KONSOLAMI, a nie firmami. Tak w ogóle M$ ma pewną politykę (przynajmniej na rynku PC) : albo robimy coś dobrze, albo wcale (nie twierdzę, że Windows to DOBRY system operacyjny:) ). Zwróćcie uwagę na lokalizację, dostosowanie (w pewnym stopniu) do klienta, jakieś Biura Obsługi i Gorące Linie- tego brakuje (przynajmniej w Polsce) na rynku konsol (BTW: na stronie Burnota3 jest język polski!!)
Co do Bana- już wiem, że to byl problem forum, ale szczerze, to nie zdziwiłem się, jak to zobaczyłem. Na wszelki wypadek pozostał podpis, więc jestem zabezpieczony (chyba:) )
[b]
8O 8O 8O 8O 8O a to nawet nie jest próbka 8O 8O 8O 8O 8O
Niezle to wyglada!!
Powiedzmy ze dalem sie na to nabrac i tak sie zastanawiam co nam pokaza na E3 w maju....az strach myslec...
A ja sie zawiodlem:/, mam nadzieje ze gry ebda lepiej wygladac na ps3
A.Z.BEST
7 03 2005, 01:45
Tekstury są żałosne, ilość poligonów strasznie niska. Jedynie obiektów jest wiele. Zaprezentowaną grafę pociągnęłaby każda z teraźniejszych konsol. Wątpię nawet czy jest to robione na Dev Kicie X'a 2. Ale jakbym miał jeden ze starych numerów Neo+, pokazałbym Wam jak wyglądała pewna gra, zanim stała się Bouncerem. Różnica jest... gigantyczna. Zresztą pierwsze gry są niemal zawsze trochę niewypalone. Dobrze się robi już w drugiej generacji gier, a w czwartej sprzęty są wykorzystywane na maksa.
Tekstury są żałosne, ilość poligonów strasznie niska. Jedynie obiektów jest wiele. Zaprezentowaną grafę pociągnęłaby każda z teraźniejszych konsol. Wątpię nawet czy jest to robione na Dev Kicie X'a 2. Ale jakbym miał jeden ze starych numerów Neo+, pokazałbym Wam jak wyglądała pewna gra, zanim stała się Bouncerem. Różnica jest... gigantyczna. Zresztą pierwsze gry są niemal zawsze trochę niewypalone. Dobrze się robi już w drugiej generacji gier, a w czwartej sprzęty są wykorzystywane na maksa.
Zgadzam sie. Wystarczy luknac na pecetowego Half Life'a 2. Wielkiej roznicy nie ma. Albo to fake albo wyjatkowo nieudolni programisci
CELL7777
7 03 2005, 10:54
to wygląda żałośnie żeby zobaczyć jak będą wyglądaly gry na PS3 przyjdzie jeszcze troche poczekać.....
PS3 pokaże się w przyszłym tygodniu?
Dziś na Games Developer Conference jeden z członków ekipy Sony wygadał się, że są duże szanse na to, iż w przyszłym tygodniu w Japonii zostanie zaprezentowana konsola PlayStation 3.
Jednak rzecznik oficjalnie zdementował te informacje, twierdząc że konsola zostanie pokazana tak jak wcześniej zapowiadano, czyli na majowych targach E3.
Nie możemy się doczekać.
o_0
Zrodlo: gry.wp.pl
Pamietam jak w neo+ podniecali sie co odcinek nowymi screenami z bouncera, a jak wyszedl to sie zalamali bo wyszedl bardziej film niz gra:>, ale szczyt przesady byl dla mnie z podniecaniem sie kazdym screenem z mgs2 na ps2, kurcze chyba od dwoch lat dawali w kazdymnowym neo jeden iwy screen i podniecali sie nim na dwie strony:P
2razyjot
8 03 2005, 09:33
PS3 pokaże się w przyszłym tygodniu?
Dziś na Games Developer Conference jeden z członków ekipy Sony wygadał się, że są duże szanse na to, iż w przyszłym tygodniu w Japonii zostanie zaprezentowana konsola PlayStation 3.
Jednak rzecznik oficjalnie zdementował te informacje, twierdząc że konsola zostanie pokazana tak jak wcześniej zapowiadano, czyli na majowych targach E3.
Nie możemy się doczekać.
o_0
Zrodlo: gry.wp.pl
To jeszcze nic ... ;]
The Playstation 3 console is to be released very soon!
Find out more info at PS3 rankme.:
http://www.rankme.org/
PS3 Marketing.
ROTFL? ;>
Ten toster to juz niby PS3 ??
Na bank to jest fake, zdjęcie te było w PE kilka miechów temu.
Nie ma się czym podniecać... to fanart.
- Postawiłbytoktoś pod/obok telewizorem/telewizora?
Nie ma co liczyc ze tak bedzie wygladac PS3. Przeciez to PS2 silver w owalnych ksztaltach. Jeszcze nikt (chyba tylko scisly oddzial Sony) nie wie jak bedzie wygladac PS3 i nie ma co liczyc na zaden wczesny wyciek informacji albo zdjec (przed E3 w maju).
CichyGrzmot
9 03 2005, 12:34
Halo 3 na PlayStation 3?

http://gry.wp.pl/core.html?filtr=0,0&x=nowinki,10,18521
Zapomnij.
Halo 3 na PlayStation 3?

Zapomnij.
Mnie tam wali Halo, ale ostatno duzo plotek jest na ten temat...
Halo 3 na PlayStation 3?

Zapomnij.
Mnie tam wali Halo, ale ostatno duzo plotek jest na ten temat...
Bungie nalezy do MS - zapomnijcie po prostu... nie mozliwe, chyba ze MS by byl na tyle glupi by swojego system sellera odsprzedac.
Nie wiem po co sie zamieszcza glupie plotki, ktore pozostana tylko plotkami.
Oj ktos ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem....
Na serwisach IGN i GAMESPOT stoi napisane wyraznie: ze istnieje PLOTKA jakoby Halo3 jest w trakcie produkcji na Xboxa 2 i ze mialoby byc wydane w czasie premiery PS3 w celu przechwycenia zainteresowania graczy ta premiera, czyli krotko mowiac odwrocenia uwagi od nowej konsoli Sony. Ale to SPEKULACJE.
dante2003
9 03 2005, 15:54
A.Z.BEST
9 03 2005, 20:10
Ten toster to juz niby PS3 ??
Czysty fejk sprzed ponad roku :[.
dante2003: Ano to ładnie się zbłaźnili... zasadzka jako "wyjdzie" :}. A chodzi o to, że Halo 3 wyjdzie na Xbox'a 2 najpewniej w momencie premiery PS3. mrynk: racja.
dante2003
9 03 2005, 20:35
Jeżeli specyfikacja Xboxa 2 podana przez Gamespy oraz moc Cella okażą się prawdziwe to PS3 zje Xa 2 na śniadanie.
2razyjot
9 03 2005, 20:36
Czysty fejk sprzed ponad roku :[.
No hAmeryki Azi nie odkryles, to bylo wiadome, aczkolwiek milo sie posmiac z tych co wezma udzial w tej 'promocji' i napaleni beda czekac na nagrode, kekekekekeke ... ;p
Też mi coś z tym odwróceniem uwagi. Jeżeli M$ będzie chciało wydać tą gre w czasie premiery PS3 to bedzie sie musiało pospieszyć, a jak wiemy pośpiech to nie za fajna rzecz podczas produkcji gry, zresztą wystarczy że Sony zrobi troche szumu przy swojej konsoli i ludzie zapomną o grze, a jak wiem Sony umie robić szum.
Czy ktos z was widział zdjecia w TV w dniu premiery PS2 w Europie.
Zupełnie jak u nas jakies wielkie obnizki, ludzie sie taranowali.
Nawet sobie nie wyobrazam co bedzie przy PS3 (uliczne zamieszki?

hehe)
Nie sadze aby Halo 3 ukazało sie w dzien premiery PS3.
Że na WP pracują barany to wiadomo akurat nie od dzisiaj
A z tym Halo 3 w dniu premiery PS3 to też mi się nie wydaje, bo to jest zbyt ważna gra dla M$, żeby proces jej produkcji był w taki sposób przyspieszany.
Ryo-San
10 03 2005, 00:23
Jeżeli specyfikacja Xboxa 2 podana przez Gamespy oraz moc Cella okażą się prawdziwe to PS3 zje Xa 2 na śniadanie.
ba jezeli to co napisal Gamespy to prawda(w co watpie) to Microsoft sam wykopie sobie grób...
update: watpie w ta specyfikacje bardzo..szczegolnie po ostatnim niusie o wykupieniu engineu Unreala 3 przez Microsoft Games Studio...engine ktory jest w tej grze pewnikiem nie poszedł by na tej gownianej specyfikacji ktorą podał gamespy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.