Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: PS3 - TUTAJ MOŻEMY KOMENTOWAĆ NEWSY!
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138
nWo
Nie ma co liczyc ze tak bedzie wygladac PS3. Przeciez to PS2 silver w owalnych ksztaltach. Jeszcze nikt (chyba tylko scisly oddzial Sony) nie wie jak bedzie wygladac PS3 i nie ma co liczyc na zaden wczesny wyciek informacji albo zdjec (przed E3 w maju).

[b]PS3 pokażą juz w MAJU question.gif tego roku MAJU :!: 2005 MAJ 2005 question.gif
nie mowcie mi ze to prawda bo mam stan przed-zawałowy. Ja potrzebuje kilku miesiecy zeby sie oswoić z myslą o dacie premiery PS3 a co dopiero z jej wyglądem który i tak zmasakruje jak ps2 - pamietacie ten czarny pionowy kaloryfer :!:
2razyjot

update: watpie w ta specyfikacje bardzo..szczegolnie po ostatnim niusie o wykupieniu engineu Unreala 3 przez Microsoft Games Studio...engine ktory jest w tej grze pewnikiem nie poszedł by na tej gownianej specyfikacji ktorą podał gamespy.

Gdybys pokazal fachowcom 'GT4' i specyfikacje Playstation 2 tez by powiedzieli, ze to fake!

PS3 pokażą juz w MAJU Question tego roku MAJU Exclamation 2005 MAJ 2005 Question
nie mowcie mi ze to prawda bo mam stan przed-zawałowy. Ja potrzebuje kilku miesiecy zeby sie oswoić z myslą o dacie

PS3, XBOX 3 czy nawet Pegazus 9 moga sobie wyjsc dla mnie chocby jutro, wazne jedynie aby Tworcy gier nie zapomnieli za szybko o obecnej generacji bo nie oszukujac sie wiekszosc obywateli 'kraju nad Wisla' te konsole kupi sobie w termini 1,5 roku najpozniej ... ;/
SOAD
Konsola PS2 jest zabawką, którą developerzy nie bardzo lubią, bo tworzenie gier jest dość uciążliwym zajęciem. Powodem jest skomplikowana architektura tej maszynki.

Dziś jednak Sony oznajmiło, że developerzy nie muszą się obawiać procesora Cell, bo tworzenie gier będzie znacznie łatwiejsze. Do prac zostaną wykorzystane specjalne, zupełnie nowe narzędzia programistyczne, które są bardzo podobne do obecnych, jednak ich obsługa stanie się znacznie prostsza. Sony specjalnie się o to postarało, wysłuchując wcześniejszych narzekań.

Narzędzia zawierać mają Colladę, specjalną wersję XML, który została stworzona przez inżynierów Sony, we współpracy z twórcami wiodących narzędzi developerskich. Ma się ona stać standardowym formatem używanym do pracowania nad grami.

Procesor będzie można zaprogramować na kilka sposobów a kompilatory języków (C, C++ i innych) zostaną udostępnione jako "open-sources" co szybko zaowocuje rozprzestrzenianiem się zaawansowanych, programistycznych sztuczek.

kliknij screeny - http://www.gry.imro.pl/?exec=slides,3,1,3362,0

Co zatem wzbudzi większe zaufanie - oferta SONY, czy kontrpropozycja Microsoftu w postaci bibliotek XNA? Czas, a raczej gry oferowane na nowe next-geny pokażą...
McDrive

Yyy... Przecież my to wszystko już wiemy :?
Minio
Przeczytajcie sobie ostatni akapit z tej strony. Nie są to oczywiście pewne informacje (bo tylko przypuszczenia), ale fajny ten ostatni kwatrał 2006 roku. Tylko jakoś za wcześnie chyba w tym wieku.
McDrive
Przeczytajcie sobie ostatni akapit z tej strony. Nie są to oczywiście pewne informacje (bo tylko przypuszczenia), ale fajny ten ostatni kwatrał 2006 roku. Tylko jakoś za wcześnie chyba w tym wieku.

Normalny niemożliwe. W 2006 to oni dopierobędą myśleć nad tym co dodać do GT5.
nWo
[b]Przecierz i tak wielu z nas tak do konca nie rozumie tych statystyk i cyferek, nie moa co udwawać. Większość z nas zastanawia sie tak jak i ja jak PS3 bedzie wyglądać.
deco
w sumie tak...ja czekam az pokazą jakies filmiki z gierek.....
CheeseOfTheDay
A ja czekam na kolejną bajkę sony że niby to PS3 będzie generował w czasie rzeczywistym grafę jak w jakiś renderach (np. T5, FFX), jak to było z PS2 i FF8 laugh.gif
chojny
A ja czekam na kolejną bajkę sony że niby to PS3 będzie generował w czasie rzeczywistym grafę jak w jakiś renderach (np.  T5, FFX), jak to było z PS2 i FF8  :lol:

No i tak samo pamiętam wypowiadali się o nowym Tekkenie na PS2... pierwszy filmik z tej gierki pokazywał walkę pomiędzi Jinem a Paulem w ciemnej uliczce... otoczni byli oni przez tłumi gapiów... Hehe - nawet mam ten filmik! Można powiedzieć że wszystko wyglądało tak jak fragment z Paulem w intrze TK3... Heh - i gdzie ta grafika? - Przecież widać że grafika na tym filmiku (pokazującym to jak ma wyglągać nowy Tekken na nowej konsoli) była podrasowana... Wystarczy zobaczyć jak jest wykonana Underground w TK4 i kibole otaczający pole walki... Hmmm.... czyżby Namco podczas tworzenia tego stage'a miało słabszy dzień??? :wink: Nie sądze!!!
Jakim
Oj kłóciłbym się. Przeglądnąłem specjalnie gazetke, w której sa pokazane dokładne shoty z tamtego pokazu i grafika NIJAK ma się do tego co faktycznie możemy ogladac choćby przy tekkenie 5!!

podam przykład:
http://img92.exs.cx/my.php?loc=img92&image...030512406hy.jpg

Może zdjęci niedokładne alewidac że grafika jest o wiele gorsza od choćby tej:
http://ps2media.ign.com/ps2/image/article/...10033940331.jpg
Jakim
Unreal Engine 3.0 - jak wiadomo nowoczesny silnik graficzny, który pokazuje nową jakość w generowaniu grafiki. Wiadomo tez że Xbox 2 będzie z tej technologii korzystał a co za tym idzie PS3 pewnikiem tez (może nawet lepszym??) Kilka obrazków demonstrujących GRAFIKE jaką ten silnik jest w stanie wygenerować:

A to cytat który opisuje potroszku ten silniczek a dokładniej TECHNOLOGIĘ SpeedTreeRT. :

Dzięki niej możliwe stanie się tworzenie niezwykle realistycznych modeli drzew czy krzaków, których każdy liść będzie animowany... oddzielnie!
Co więcej, całość płynnie będzie reagować na bodźce zewnętrzne, takie jak podmuchy wiatru czy deszcz.

Wszytko pochodzi z PORTALU INTERIA.PL
McDrive
Wiadomo tez że Xbox 2 będzie z tej technologii korzystał a co za tym idzie PS3 pewnikiem tez (może nawet lepszym??)

To czy PS3 to nie wiadomo bo przecie M$ już wykupiło silnik U3.
Jakim
No ale przynajmniej widac jaka mniej więcej będzie grafika na nowej generacji konsol. Pewnikiem ktos z Sony wymysli podobny silniczek graficzny na pewno nie ustępujacy mozliwościami UE3
dante2003
Wiadomo tez że Xbox 2 będzie z tej technologii korzystał a co za tym idzie PS3 pewnikiem tez (może nawet lepszym??)

To czy PS3 to nie wiadomo bo przecie M$ już wykupiło silnik U3.

M$ nie kupił silnika ale będzie go wykorzystywać.
McDrive
No ale przynajmniej widac jaka mniej więcej będzie grafika na nowej generacji konsol. Pewnikiem ktos z Sony wymysli podobny silniczek graficzny na pewno nie ustępujacy mozliwościami UE3

Ja na takim silniku chciałbym zobaczyć KillZone.
laki
[quote]
[b]PS3 pokażą juz w MAJU question.gif tego roku MAJU :!: 2005 MAJ 2005 question.gif
nie mowcie mi ze to prawda bo mam stan przed-zawałowy. Ja potrzebuje kilku miesiecy zeby sie oswoić z myslą o dacie premiery PS3 a co dopiero z jej wyglądem który i tak zmasakruje jak ps2 - pamietacie ten czarny pionowy kaloryfer :!:

ktorego maja dokladnie ?
blancio
18-20 maj E3 ;]
neospiderman
ktorego maja dokladnie ?

Prawdopodobnie na E3, czyli 17 - 20.05.2005.

http://www.e3expo.com/
CheeseOfTheDay
Sorry ale uważam że Pawełek z demonstracji był lepiej napakowany, więcej wierzchołków na niego poszło i ma tekstury w wyższej rozdziałce co dobrze widać mino iż screen jest lekko zamazany. A zauważ że w demonstracji było pełno ludu i to (jak widać na screenie) różniącego się między sobą.
A co do silników to spodziewam się czegoś więcej po enginach dla nowej generacji konsol. Chociaż by dlatego że owa demonstracja UE3 odbyła się bodajże niecały roczek temu i puszczona została na dobrze przypakowanym sprzęcie klasy PC który na dzień dzisiejszy podobno ma być spoooro słabszy od next-genów. A więc spodziewam się w czasie ich premiery czegoś lepsiejszego. smile.gif
CheeseOfTheDay
Heh a pamięta kto te demo z Reiko :? ?
Możliwe że dopiero w tej generacji doczekamy się tak wyglądających postaci.
wężyk
http://www.jeux-france.com/images0_4_9108.html

Wydaje mi się albo tak ma wyglądać PS3.

Sorry walło mi sie..
Hubi
http://forum.psxextreme.pl/viewtopic.php?t...9&start=765

Wydaje mi się albo tak ma wyglądać PS3.

Nie rozumiem- podales linka do ostatniej strony tego tematu...
blancio
taa...to wyglada jak polejstejszyn. Moim zdaniem to bedzie cos, co nie bedzie sie specjalnie wyroznialo od reszty sprzetow RTV
Roki
Kolejny fotomontaz :?
bartle
taa...to wyglada jak polejstejszyn. Moim zdaniem to bedzie cos, co nie bedzie sie specjalnie wyroznialo od reszty sprzetow RTV

dokladnie... conajmniej jak nintendo 64? tak mialy by wygladac next geny? nie sadze, ze sony zrobilo by cos co w podobnej postaci juz istnieje:)
Minio
Może nie zauważyliście, ale pod zdjęciem (do którego jest link) jest napis "Suivante>". Jak na niego klikniecie, macie drugie zdjęcie (czy też raczej skan artykułu). Tam jest wyraźnie napisane
(...)and after you checked out our version of PS3(...)
. No więc o co wam chodzi? Przecierz jest napisane, że to fake, Ameryki nie odkryliście.
BTW: designem przypomina mi to moją klawiaturę do PC wink.gif.
chojny
Sorry ale uważam że Pawełek z demonstracji był lepiej napakowany, więcej wierzchołków na niego poszło i ma tekstury w wyższej rozdziałce co dobrze widać mino iż screen jest lekko zamazany. A zauważ że w demonstracji było pełno ludu i to (jak widać na screenie) różniącego się między sobą.

To jest właśnie to co pisałem w poprzednim poście - twórcy zarzekali się że to właśnie tak ma wyglądać grafika liczona w czasie rzeczywistym... a coś tego po Tekkenach nie widać... i nie mówie że TK5 wygląda źle, o nie!!! Chodzi mi po prostu o to że filmiki z pierwszych "dem" wyglądały o niebo lepiej niż to co naprawdę potrafi onsola przeliczyć w czasie rzeczywistym... choć po ujżeniu GT4 nawet do powyższych słów mam wątpliwości wink.gif biggrin.gif
T3xz
O kurka:O Jeżeli to ma tak wyglądać to czemu nie:O Polecam przeczytać trochę. OOO!

http://gamesfiles.giga.de/redirect/related...minaz%2Fps3.pdf
http://www.giga.de/index.php?storyid=116835
SOAD
O kurka:O Jeżeli to ma tak wyglądać to czemu nie:O Polecam przeczytać trochę. OOO!

http://gamesfiles.giga.de/redirect/related...minaz%2Fps3.pdf http://www.giga.de/index.php?storyid=116835

Boże! 8O
fabryk
kozak
Jakim
Szkoda że Fake.. taki wygląd spokojnie mógłby być. Przypomina to troche kamere:D
Hela
A po ch.uj w PS3 specialny czytnik plyt UMD?
T3xz
Szkoda że Fake..

Po co Sony miało by w oficjalnych danych prasowych wystawiać Fake na światło dzienne? hę? Może czekają na reakcję typu:
-"Thats suck. Should be better next time" it means -> ZMIENIĆ DESIGN!
-"Really nice stuff, i like it" means -> OK, NIE BĘDZIE CHAŁY
Patrycjusz
Obczajcie tu! Tak może wyglądać PS3!

Źródło - http://www.ps2-scene.org/
Loto
wyglada jak pokrowiec na stary apart fotograficzny. po co umd w ps3???

mam nadzieje ze ps3 nie bedzie podobne to tego
Jakim
Jakos wydaje mi się że ktoś poprostu sie pobawił i powklejał logo SONY ściemniając że to materiał od SONY.
TheRedi
lol co za syf, mój budzik ładniej wygląda
deco
aparat ruski.........
Wolny
http://www.ps2-scene.org/newsimages/ps3-.jpg

obrazek w nieco wyzszej jakości.
nuke`
hmm nie podoba mi się, jak tak ma wyglądać ps3 to ja dziękuje
Milo
Oczywiście że PS3 nie będzie tak wyglądało poczekajmy spokojnie do maja!!
Minio
Wygląda brzydziej niż PS2 (a sądziłem, że to niemożliwe smile.gif ). Poza tym ten przedni panel ma na oko 34cm. szerokości (wnioskując po dziurze na dyski Blu-Ray, które mają rozmiar identyczny jak DVD i CD), czyli więcej niż ten ogromny Xbox... Porażka.
Stachu
Bredzicie wszyscy ,bo sami nie wiecie czego chcecie.

Projekt jest kozacki.Najlepszy jaki był do tej pory, a port UMD wzkazuje na kompatybilność z PSP.

Widać też, że będzie to można postawić pionowo.

Ehhh pisze tak jakby to był realny projekt, a to tylko zwykły wygłup jakiegoś grafika. laugh.gif
chojny
Geeez... ale kwas... :?
Nie powiem żeby mi się podobał ale cos przyciąga jego uwagę... hmmm... (może ten napis UMD wink.gif ). Co jak co, ale wolałbym zobaczyć inne propozycje wyglądu PeeS 3...
MichAelis
Nie chce mi sie wierzyc w to ze to jest PS3(pomijajac ze wyglada biednie), a to dlatego, ze jak PS3 bedzie mialo oprocz Blueray czytnik UMD to bedzie kosztowac 5 tys zl. A chodzi raczej o to zeby byla jak najtansza w produkcji. Zreszta po co taki czytnik?? wogole nie potrzebny jesli PSP bedzie mozna polaczyc przez USB.
Zwykly fake
..::XMANiAK::..
to jest fake
Ryo-San
hahaha fake pełną gebą...widze ze wielu dalo sie nabrac...panowie nie badzmy dziecmi..TAKA firma sama pokaze co ma pokazac w odpowiednim czasie...o zadnych przeciekach nie moze byc mowy...
ten projekt to art jakiegos fanatyka..ktory nad tym siedzial w chooooj czasu....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.