Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: PS3 - TUTAJ MOŻEMY KOMENTOWAĆ NEWSY!
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138
dante2003
Nowa gra od Remedy(twórców Max Payne) - Alan Wake na konsole next-gen i PC:
http://www.gamespot.com/pc/action/alanwake/news_6123558.html
Yap
Czy ktoś się orientuje w temacie Blue Ray? Niebardzo jestem wtajemniczony i chciałbym sie dowiedzieć czegoś więcej. Wiem, że PS3 ma obsługiwać takie właśnie nośniki. Czym się charakteryzuje? Jaka jest wydajność i w ogóle o co chodzi?
dante2003
Teraz to już nic nie wiadomo bo prawdopodobnie Blue-Ray zostanie połączone z HD-DVD.
Jakim
blue ray miał być dyskiem na którym mozna pomieścic do 50 gb (więcej niż mój twardziel tongue.gif)

hd-dvd ma chyba pojemnośc o wiele mniejsza ale jak juz mówi dante powstanie jakaś hybryda
dante2003
HD-DVD miało mieć 2 warstwy po 20GB. Na Blur-Ray warstwa miała mieć 27, ale ilość warstw miała być zwiększana wraz z postępem techniki. Szacuje się że można by było uzyskać 8 warstw.
Mikey
A nie przypadkiem HD-DVD mialo miec 'tylko' 20Gb ogolnej pojemnosci-M$ twierdzil ze im to wzupelnosci wystarczy. Az reszta i tak to juz niewazne bo Sony sie ostatnio dogadalo z Toshiba bodajze i beda tworzyc jeden nosnik jak to okreslili 'zeby nie robic balaganu na rynku' (taki news byl swega czasu na DI)

No nic pewnie za kilka dni sie wszytskiego dowiemy wkoncu mamy Maj a kazde dziecko wie co w Maju jest smile.gif

Ja obstawaim okolo 40/50gb dyski o nazwie BlueDVD hehe biggrin.gif
Jakim
Na Gametrailers mamy nowy filmik z nowej prodkucji o której ktoś wczesniej wspomniał na Ps3, X30 i PC. Tytuł -> Alan Wake
Memory
Pad PS3?? (chyba prototyp???)

Popatrzcie screeny. Kliknij - http://www.gamespot.com/news/2005/05/06/sc...850.html?page=1

info - http://www.gamespot.com/news/2005/05/06/news_6123850.html
T800
QUOTE(Memory @ 7 05 2005, 14:08)

blink.gif Moze ktoś przetłumaczyć ten tekst, co tam piszą o tych padach. Kur.wa ciekawe czy to prawdziwe foto nowego duala. Czyżby nam sie szykowala jakaś pozytywna sprawa w sterowaniu-czerwone cos zamiast prawej gałki.Co to moze być?
Jakim
Mi sie wydaje że ta kulka bedzie pełnić role "myszki" ja to niektóre maja.
dante2003
Ten pad jest robiony do PS2 przez jakąś mało znaną firmę. Jeśli PS3 będzie obsługiwać pady od PS2 to jest to pad od PS3 smile.gif
Jakim
jesli maja byc bezprzewodowe to juz nie będzie ich obsługiiwać
dante2003
Nie wiadomo, może PS3 będzie miało port na 1 pada od PS2/PSX.
Mikey
Nie sadze zeby pad od PS3 wygladal jak ten z ta kulka to raczej jakis wymysl fana albo nowy super-odlotowy pad da Katamari Damcy 2 tongue.gif twisted.gif hehe

ja zreszta juz nie wierze w zadne tz "przecieki" ... poczekamy, juz niedlugo wszystko bedzie jasne smile.gif
dante2003
QUOTE(Mikey @ 7 05 2005, 21:39)
Nie sadze zeby pad od PS3 wygladal jak ten z ta kulka to raczej jakis wymysl fana albo nowy super-odlotowy pad da Katamari Damcy 2 tongue.gif twisted.gif hehe

*

A ja sądzę że napisałem czego to jest zdjęcie 2 posty wyżej.
Memory
Tytuł gra Dark Sector. Nowe filmik!!! (PSM Magazine) - http://www.gametrailers.com/gamepage.php?id=292
Jakim
Noooooooo nareszcie widac coś normalnego i chyba wkońcu zobaczyć możemy coś z gameplaya. Grafika jest konkretna, wcześniej jakoś tego nie zuważyłem, animacja postaci tez niczego sobie. Bardzo natomiast przypadł mi do gustu dizajn bohatera. Kolo wyglada jak Ninja z serii MGS tyle że z dłuższym ryjokiem. Może być z tego niezły shoterek tak myślę.
Tokar
Teaser Alan Wake nie pokazuje praktycznie niczego poza niezłym, ale trochę plastikowaym otoczeniem i niezbyt płynnie poruszającą się kamerą, za to trailer Darksector narobił mi niezłego smaka. Skradanka w kosmicznych klimatach z babeczką odzianą w kombinezon ala ninja z MGS - to może być mocne.
MarcineK
Nie wiem po co dawać takie daremne linki jak i tak pewnie Sony nas zaskoczy i Pad bedzie jakiś mega odlotowy wink.gif lub zostanie standardowy ;]
shady
A co do pda, to napewno nie bezie to oryginalny pad dołączany do PS3, wygląda źle, brzydko, ogólne bez sensu, powninien zostac dualschock, ale bez przewodowy.
Czappi
I taki chyba będzie, standardowy ale z dodatkowym triggerem
Nie chce żadnych wymysłów...niech będzie taki jaki jest
Wolny
Ten Dark Sector wyglada świetnie ,o pare klas lepiej od Doom3 ,wielkie pomieszczenia,wspaniałe efekty,masa detali,az chce się grać.
kraczek
2 Days to Vegas miażdzy, jezeli gry beda tak wyglądac w akcji to ja nie mam pytan blink.gif
Czekam ze zniecierpliwieniem na E3, bedzie sie dzialo
nWo
Moze byc ciekawiej Tym bardziej ze jeszcze przed premiera ps2 wiadomo bylo iz pad do ps2 bedzie mial 256 skale nacisku a tym razem cisza, czyzby rewolucja. Sony juz przyzwyczaja do tego ze jest prekursorem na rynku jezeli idzie o nowinki technologiczne.
babciahania
WP sie chwali..
jak było to nie bijcie...
EDIT.
ten pad był już tutaj pokazywany, ale chyba jakos fake..
zgon.gif zgon.gif zgon.gif zgon.gif zgon.gif
SORRY wielkie..
nie wiem, czemu to tu dałem...
sorry.
WSTYD mi... death2.gif
czekam na kare. icon_wink.gif
Minio
QUOTE(babciahania @ 8 05 2005, 21:37)
WP sie chwali..
ten pad był już tutaj pokazywany, ale chyba jakos fake.. icon_wink.gif
*

Nie ten temat
tongue.gif
Wiśnia San
Jak dla mnie to pad może być bez zmian, tylko martwi mnie to że będzie bez przewodowy. Konkretnie to czy będzie na baterie czy będzie miał aku i na ile wystarczy. Bo nie chciał bym żeby podczas wyścigu 24H w GT5 rozładował mi się w 23 godzinie i wszystko od początku wtf.gif
MaxVarEmreis
QUOTE(Wiśnia San @ 9 05 2005, 08:53)
Jak dla mnie to pad może być bez zmian, tylko martwi mnie to że będzie bez przewodowy. Konkretnie to czy będzie na baterie czy będzie miał aku i na ile wystarczy. Bo nie chciał bym żeby podczas  wyścigu 24H w GT5 rozładował mi się w 23 godzinie i wszystko od początku wtf.gif
*

Ja nie widze tego inaczej jak akumlatorki w komplecie i to siakieś lepsze. Wydawanie kasy na baterie mija się z celem. Można by zbankrutować. Niby dałoby sie kupić własne akumlatorki, ale to kolejny wydatek i to wcale nie taki mały icon_evil.gif . I dodatkowo jakieś zabzpieczenie typu: ikona "rezerwy" czy cos.
Wiśnia San
Albo gdzieś w konsoli będzie jakaś ładowarka, bo i naczej tego nie wiedze.
neospiderman
Co do bezprzewodowych padów to Sony mogło by zrobić patent z dołącznym kablem, w razie co jak by się baterie wyczerpały. Wtedy wszyscy byli by zadowoleni.
Loto
ano dobry pomysl

gdy zapal sie rezerwa podlaczasz normalny kabel i grasz a w tym czasie aku laduje sie
MaxVarEmreis
QUOTE(Zabuza @ 9 05 2005, 14:38)
ano dobry pomysl

gdy zapal sie rezerwa podlaczasz normalny kabel i grasz a w tym czasie aku  laduje sie
*

Pomysł całkiem ciekawy. Nie było by przestoju w graniu, kiedy musielibyśmy ładować baterie. Jednak IMO Sony nie wprowadzi takiego rozwiazania. Z prostej przyczyny. Koszty. Nie dość, że musieliby władować elektronike odpowiedzialną za bezprzewodowość to dodatkowo kabel i to połączony z akumlatorkiem.
Wiśnia San
Coś mi się wydaje że raczej SONY nas nie uraczy bez przewodowym padem.
Loto
jezeli maja byc bezprzewodowe to

a) maja byc normalne aku AA (paluszek) koszt to ok 10zl za 2100mAh/szt a nie jakies dziwadla od sony kotre beda kosztowac 50zl
b)mozliwosc prostego i szybkiego ladowania
Solidny (pan)
Uważam, że jak mają być bezprzewodowe w standardzie to powinni dokładać kable, żeby w kązdej chwili można go było podłaćzyć do konsoli. A w trakcie grania ładować smile.gif. No ale jaki musi być koszt, żeby pady miały port podczerwień/radio i jeszcze zwykły kablowy.
Roki
Wlasnie, z tymi padami to roznie moze byc. Jak to bedzie wygladalo, gdy jadac np. w GT5 dlugodystansowy wyscig wyladuja sie baterie w padzie?
MaxVarEmreis
QUOTE(Roki @ 9 05 2005, 18:15)
Wlasnie, z tymi padami to roznie moze byc. Jak to bedzie wygladalo, gdy jadac np. w GT5 dlugodystansowy wyscig wyladuja sie baterie w padzie?
*

To już była mowa, że jakaś "rezerwa" musi się właczać (dioda albo coś). I to nie 10 min przed wyczerpaniem baterii, ale dużo wcześniej.
Albo niech gdzieś umieszczą jakiś wskaźnik procentowego zużycia baterii. Nawet w menu konsoli takie coś by mogło być.
A jeśli nie na ładujemy i rozładuje się podczas grania, to zacznie przerywać i wogóle ciężko bedzie sterować. ( Mam myszke radiową i jak kończą się baterie to tragedia, cholery można dostać przy przemieszczaniu kursora).
Solidny (pan)
QUOTE(MaxVarEmreis @ 9 05 2005, 18:38)
QUOTE(Roki @ 9 05 2005, 18:15)
*

To już była mowa, że jakaś "rezerwa" musi się właczać (dioda albo coś). I to nie 10 min przed wyczerpaniem baterii, ale dużo wcześniej.
Albo niech gdzieś umieszczą jakiś wskaźnik procentowego zużycia baterii. Nawet w menu konsoli takie coś by mogło być.
A jeśli nie na ładujemy i rozładuje się podczas grania, to zacznie przerywać i wogóle ciężko bedzie sterować. ( Mam myszke radiową i jak kończą się baterie to tragedia, cholery można dostać przy przemieszczaniu kursora).
*

Ja mam myszkę radiowo optycznę logitecha i wymieniam beterię raz na kilka miesięcy biggrin.gif. Serio, tylko raz jak dotąd wymieniałem. Oby z padem było podobnie. Radzę wyłączać wibrację, dużo prądu zużywają wink.gif
Roki
I to moze byc glupie... bedzie wibracja w padzie, a prawie nikt jej nie bedzie uzywal, bo bedzie chcial baterie oszczedzac. Mam nadzieje ze SONY cos z tym zrobi - na pewno smile.gif
Jakim
a ja prosze państwa proponuje oblukac na Gametrailers nowy trailer gry pisanej na ps3 i x360 pod tytułem "DEMONIC"

juz teraz powiem że wg mnie do takiego Dark Sector sie nie umywa i wogóle wygląda biednie. Coś na kształt demonicznego Second Sight z ps2
Solidny (pan)
Riddick też był w fazie produkcji "brzydkim kaczątkiem" jak powiedział Koso.

EDIT:
Rety blink.gif. Widziałem to dopiero i... hehe to chyba żart, to nie może wyjść na kolejną generację laugh.gif. Dużo lepsze gry są na starym dobrym PS2 smile.gif. W dodatku to hasło: "Be good at being bad". A wiecie jaka była reklama Goled Eye Rogue Agent? " How good are you in being bad". Brzmi znajomo?
Wersja polska: "Bądź dobry w byciu złym" i "Jak dobry jesteś w byciu złym".

A fee
dante2003
Dodam jeszcze hasło Dungeon Keeper :"How good to be bad"
Dark Sector wygląda bardzo dobrze, lepiej od Dooma3, a to jest gra I generacji od mało znanej firmy. Strach pomyśleć co pokażą developerzy 1st pary.
Edit:
Arcyważna informacja dla ludzi oczekujących na PS3 oraz fanów DVD
QUOTE("chip.pl")
Japońskie firmy Sony i Toshiba są już blisko zakończenia prac nad stworzeniem wspólnego standardu nośnika DVD następnej generacji. Zakończenie prac położy również kres trwającej przez trzy lata wojnie o jedyny właściwy format zapisu - podała japońska prasa.

Szczegółowy rezultaty prac mają zostać ujawnione podczas spotkania producentów związanych z rozwojem standardu. Ma ono się odbyć 16 maja 2005 r.

Sony aktywnie promowało standard własnego autorstwa, zwany Blu-ray. Jego rywalem był popierany przez Toshibę i NEC format HD DVD.

Nowy format będzie wykorzystywał przy zapisie technologię Sony. Toshiba zajmie się tworzeniem oprogramowania zapewniającego ochronę danych przed kopiowaniem oraz właściwym ich przesyłaniem z i na nośnik.

Oznacza to że nowe płyty będą miały pojemność 27 gb na jednej warstwie, (warstw będzie początkowo 2, w przyszłości może nawet dojść do cool.gif oraz Holywood będzie zadowolone z zabezpieczeń przed kopiowaniem, co było głównym powodem odrzucenia formatu Blue-Ray.

Edit 2:Niestety ta informacja została zdementowana.
Minio
QUOTE(dante2003 @ 9 05 2005, 23:36)
Dodam jeszcze hasło Dungeon Keeper :"How good to be bad"
Dark Sector wygląda bardzo dobrze, lepiej od Dooma3, a to jest gra I generacji od mało znanej firmy. Strach pomyśleć co pokażą developerzy 1st pary.
*

Po pierwsze- to nie jest mało znana firma. Może sama nazwa Ci nic nie mówi, ale takie tytuły jak seria Unreal i Pariah raczej tak. Mało znana to ta firma jest na rynku konsolowym (zwłaszcza PS2, na Xbox'a wyszło kilka ich gier).
Ich strona
Po drugie- ja ślepy jestem na 100%, bo mi się wcale tak bardzo nie podoba (trailer Dark Sector). O wiele bardziej pozytywne wrażenie na mnie zrobił ten krótki film z Alan's Wake blink.gif .
Chyba czas się leczyć ninja.gif
Roki
Pady PS3
http://gry.wp.pl/core.html?filtr=0,0&x=nowinki,10,19813
Ktos ma zabojna fantazje - na bank fake biggrin.gif
dante2003
QUOTE(Roki @ 10 05 2005, 16:17)
Pady PS3
*

Było stronę albo dwie wcześniej. Tonie fake tylko nowy pad do PS2. Trackball ma ułatwić granie w fpp.
Ryo-San
dante Sony potwierdzilo tego trackballa?
dante2003
QUOTE(Ryo-San @ 10 05 2005, 16:44)
dante Sony potwierdzilo tego trackballa?
*

Nie, robi to mało znana firma.
Tokar
A niech dadzą tego trackballa, byle nie w takim pstrokatym kolorze.

EDIT: obejrzałem trailer Demonik i choć założenia gry wydają być się fajne, to na obecnym etapie produkcji wygląda to na obecną generację. Do tego animka na poziomie jakichś 15 fps kiedy cokolwiek zaczyna się dziać : /
Roki
QUOTE(dante2003 @ 10 05 2005, 15:41)
QUOTE(Roki @ 10 05 2005, 16:17)
Pady PS3
*

Było stronę albo dwie wcześniej. Tonie fake tylko nowy pad do PS2. Trackball ma ułatwić granie w fpp.
*

To jak niby ten Trackball mialby ulatwic gre w fpp? Co za roznica czy kreci sie analogiem, czy duza kulka?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.