A Barca to napewno w pucharze UEFA bedzie. I chyba go nawet wygra!!!
WOW Puchar Uefa toz to szczyt marzen

A biedny Real wygra tylko Lige Mistrzow. Tylko zazdroscic katalonczyka.

no i twoj real wygral lige mistrzow.
teraz nawet nie zdobedzie mistrzostwa hiszpanii
Chodzilo o przyszly rok, Barca przeciez za rok bedzie grac w pucharze UEFA

Tak się tłumacz
Co do Primera Division - szykują się niezłe emocje pod koniec sezonu. Na mistrzostwo najbardziej zasłużył Real Sociedad, zespół który ma najmniej kasy z całej trójki, miał walczyć o utrzymanie (no może troszkę przesadzam), a tu taka niespodzianka
Sociedad nie zdobędzie mistrza - takie jest moje zdanie i to nie dlatego, że ich nie lubie (nie mam na ich temat zdania), ale ten zespół nie będzie godnym reprezentantem w LM. Poza tym pomyślcie, kogo ma Wisła trafić w eliminacjach: Real, czy Depor??? No, zawsze może to być też Milan, Chelsea, Newcastle, Borussia i jeszcze parę uinnych ciekawych zespołów. Tak więc na miejscu polskich kibiców wolałbym, aby RSSS skończył sezon na 3 miejscu.
Sociedad nie zdobędzie mistrza - takie jest moje zdanie i to nie dlatego, że ich nie lubie (nie mam na ich temat zdania), ale ten zespół nie będzie godnym reprezentantem w LM. Poza tym pomyślcie, kogo ma Wisła trafić w eliminacjach: Real, czy Depor??? No, zawsze może to być też Milan, Chelsea, Newcastle, Borussia i jeszcze parę uinnych ciekawych zespołów. Tak więc na miejscu polskich kibiców wolałbym, aby RSSS skończył sezon na 3 miejscu.
Trochę głupie rozumowanie - skoro Sociedad radzi sobie z Realem, Barcą i Valencią, to dlaczego miałby sobie nie poradzić z polskim zespołem ? Poza tym szansa trafienia na tenże zespół jest dosyć mała. Mam nadzieję, że mistrza nie zdobędzie Real Madryt, poza tym wszystko mi jedno czy zdobędzie go Deportivo czy Sociedad (chociaż w takich starciach zawsze kibicuję słabszym, bo lubię jak takie potęgi jak Real dostają od Sociedadów i innych zespołów). Co do reprezentowania Hiszpanii w LM - nie wiem, czy wiesz, ale Hiszpania ma tam aż 4 miejsca, więc Sociedad ma już pewny byt...
Rozumowanie moje przestaje być głupie gdy weźmie się pod uwagę fakt, że to będZIe pierwszys start RSSS w europejskich pucharach od długiego czasu - a Wisła radziła sobie nieźle ostatnim,i czasy. A gra w lidze do meczów pucharowych ma się nijak.
Tak wiem, że hiszpania ma cztery miejsca, ale tylko dwa wchodzą bezpośrednio - wiedziałeś o tym?
Rozumowanie moje przestaje być głupie gdy weźmie się pod uwagę fakt, że to będZIe pierwszys start RSSS w europejskich pucharach od długiego czasu - a Wisła radziła sobie nieźle ostatnim,i czasy. A gra w lidze do meczów pucharowych ma się nijak.
Tak wiem, że hiszpania ma cztery miejsca, ale tylko dwa wchodzą bezpośrednio - wiedziałeś o tym?
Wiedziałem.
Jeśli się nie mylę, to rok temu Sociedad występował w PUEFA (bez efektu z tego co wiem). Poza tym dlaczego ciągle mówisz, że to Wisła będzie z nimi grała. Mają już mistrza, czy co, że wszyscy mówią z kim to 'Wisła' będzie grała...
Wiedziałem, że ktoś się do tego czepi. Napisałem Wisłą jako przykład, ale nie musi to być przecież ona. ALe moim zdaniem najlepiej dla naszego futbolu stało by się, żeby to właśnie Krakowianie zdobyli tytuł, bo nie dość, że są skuteczni, mają dobre doświadczenia z dobrymi zespołami z Europy, to jeszcze ich futbol jest najbardziej widowiskowy i nowoczesny z całej grupy pretendentów do miejsca w el. LM.
Wiedziałem, że ktoś się do tego czepi. Napisałem Wisłą jako przykład, ale nie musi to być przecież ona. ALe moim zdaniem najlepiej dla naszego futbolu stało by się, żeby to właśnie Krakowianie zdobyli tytuł, bo nie dość, że są skuteczni, mają dobre doświadczenia z dobrymi zespołami z Europy, to jeszcze ich futbol jest najbardziej widowiskowy i nowoczesny z całej grupy pretendentów do miejsca w el. LM.
Musiałem się czepić, bo nie lubię Wisły...
Real wygrał w Valencii i przybliżył sobie mistrzostwo. Teraz walka rozegra się między Realem Madryt a Realem Sociedad. Mam nadzieję, że mistrzem zostanie Sociedad
Rzeczywiście Real wygrał z Valencią 2:1,a obie bramki dla królewskich strzelił Ronaldo,który chyba powraca do jako takiej formy po kontuzji.Nie ma rady,Real Madryt musowo wygra ligę,bo musi sobie jakoś osłodzić gorycz porażki z Juventusem w LM.
Oj, nie wiem czy wygra...
Sociedad póki co prowadzi i mam nadzieję, że to on zdobędzie trofeum. Pozostały tylko 3 kolejki.
Końcówka sezonu jest naprawdę emocjonująca,gdyby Sociedad zdobył mistrza to by dopiero była sensacja, a jak wiemy ma coraz wieksze szanse żeby tego dokonać.
YES :!: Real rozgromil w derbach Madrytu Atletico 4:0 :!: Malo tego Celta pokonala Sociedad 3:2 co oznacza ze Real zostal liderem na kolejke przed koncem rozgrywek
Atletico Madryt 0 : 4 Real Madryt
6 - Ronaldo
18 - Raul
32 - Ronaldo
74 - Raul
Szkoda

Ale i tak wierzę w to, że to Sociedad zostanie mistrzem
Sytuacja na kolejke przed koncem:
1 Real Madryt 75 pkt
2 Real Sociedad 73 pkt
3 Deportivo La Coruna 69 pkt
Deportivo stracilo szanse na mistrza przegrywajac ostanio mecz. Real ma 2 punkty przewagi
Ost kolejka:
Real Sociedad San Sebastian - Atletico Madryt
Athletic Club de Bilbao - Real Madryt
Watpie zeby Baskowie na Santiago Bernabeu zdobyli jakis punkt.
Juz jutro bedzie wszystko jasne. Liga Hiszpanska jak zwykle najciekawsza tylko tu do ostatniej kolejki walczy sie o mistrz :wink:
Prawdopodbne sklady:
Athletic: Aranzubia - Luis Prieto, Lacruz, Karanka, Del Horno - Gurpegi, Alkiza; Joseba Etxeberria, Yeste - Ezquerro, Urzaiz.
Real Madryt: Casillas - Michel Salgado, Hierro, Helguera, Roberto Carlos - Makelele, Guti - Figo, Raúl, Zidane - Ronaldo.
W Canal+ beda sie przelaczac miedzy dwom meczami
REAL 29 krotnym mistrzem Hiszpanii :!:
YEEEEAAAAAH!!!! MAMY MISTRZA

!!! Kibice Realu, cieszmy i radujmy się!!
Bramki:
Dla Realu:
- Ronaldo w 9' (asysta Roberto Carlosa)
- Roberto Carlos w 45' (z wolnego)
- Ronaldo w 61' (asysta Zizou)
Dla Atlethicu:
- Alkiza w 36'
Real Sociedad wygrał z Atletico 3:0, ale to sie juz nie liczy
[size=24][b]
HALA MADRID!
[quote]
[size=24][b]HALA MADRID!
chyba CHAŁA MADRID :cry: :cry: :cry: było blisko Sociedad...
btw kto oglądał transmisję na C+? Jak jeszcze raz dadzą do komentowania Trzeciaka to ja udaję się na pobliski most...
A jendak.....znienawidzony real zdobyl tytul....
jedyny z tego pozytek ze "pomogl" barcelonie w awansie do p.uefa
czyli w nastepnym sezonie barca zdonedzie i p.uefa i mistrza hiszpanii
"podziekowania" dla van gaala -piec punktow wiecej i bylaby liga mistrzow... ale i tak nie jest zle
brawo radomir antic!!!
a real niech sobie kupuje...
BARCA BARCA BARCA !!!!!!!!!!!
NO! W sumie to takiego rozwiazania mozna bylo sie spodziewac po wynikach po przedniej kolejki, w ktorej RSSS przesral tytul. Ale to bardzo dobrze bo wygral niewatpliwie najlepszy zespol nie tylko Hiszpanii. W przyszlym roku zadne wloskie placki nie podskocza wyzej wala, inne zreszta tez.
brawo radomir antic!!!
A teraz wyp****** do domu

(bo chyba wiecie, że Barca zatrudniła na trenera Rijkaarda)
brawo radomir antic!!!
A teraz wyp****** do domu

(bo chyba wiecie, że Barca zatrudniła na trenera Rijkaarda)
no i jak dla mnie to nie jest dobry wybor..... :x
rijkaard to cos ala boniek- byldobrym pilkarzem a trenerem juz niekoniecznie.....(niegdy nie zapomne polfinalu euro 2000 holandia-wlochy...)
moim zdaniem powinni zostawic anticia.pod jego "rzadami" zespol gral dobrze(tylko kilka przegranych meczy , w i jeden w LM :cry: )
no i badz co badz wyprowadzil zespol prawie ze strefy spadkowej do p.uefa.
ale moze tym razem rijkaard cos osiagnie z barca w co bardzo wierze
no i czekam na dalsze deczyje nowego prezydenta barcy
BARCA BARCA BARCA !!!!!!!
Shanahan
24 06 2003, 15:31
Faktycznie, Rijkaard na trenera to opcja mocno ryzykowna. Do tej pory tak naprawdę niczego w tej branży nie osiągnął...
Wracając do ostatecznych rozstrzygnięć w Hiszpanii - szkoda Sociedad, które pięknie walczyło , ale cóż... w decydującym momencie zabrakło tego co miał Real ( Madryt :wink: ) - pewności i pełnego przekonania : Jesteśmy da best.
A tak naprawdę to zabrakło lepszego kalendarza gier w końcówce - wyjazd do walczącej o czwarte miejsce Celty był gwoździem do trumny dla marzeń Basków o mistrzostwie.
Władze Realu wyj'ebały na zbity pysk Hierro i Vicente del Bosque. Co sie ku'rwa dzieje? Jak mozna bylo tak postąpić z dwiema LEGENDAMI klubu - i to tak z dnia na dzien: "Dziekujemy, wypier'dalać". Vicente - ilez on zrobil dla klubu - jako zawodnik, a pozniej jako trener... Hierro - ostatni sezon moze nie mial najlepszy, ale, na miłość Boską, grał w Realu przez 14 lat!!! Tym bardziej, ze przeciez miesiac temu podpisano z nim nowy, 2-letni kontrakt! Tak sie kur'wa nie robi. Powinni poinformowac o tym wczesniej kibicow (a przede wszystkim samego zainteresowanego!) i przygotowac jakis mecz pożegnalny albo cos w tym guscie. No i - ilu teraz mamy obrońców? Poczekajcie, niech policze... Jednego? JEDNEGO!!! (Jednego jedynego Helguere). No, właściwie to półtora, bo jest jeszcze Pavon, ale on sie nie nadaje do tego klubu. Na szczescie mowi sie teraz o sprowadzeniu Gabriela Milito z Independiente (dobrze - mlody, 22-letni utalentowany argentynski obrońca). Wolalbym co prawda W. Samuela, ale i tak dobrze jest. Ale czy naprawde trzeba bylo pokazac srodkowy palec Hierro, czy nie mogl on w spokoju i GODNIE zakonczyc kariery? I zaraz - Milito to przeciez Argentynczyk - wiec po ch'uj bylo to gadanie, ze "nie sprowadzamy Ronaldinho, bo mamy juz w skladzie trzech zawodnikow spoza UE"? Poza tym obilo mi sie o uszy, ze zamiast Del Bosque ma przyjsc zastepca Alexa Fergusona. Pieknie - najpierw Beckham, a teraz to... A moze wszystko to bylo ukartowane? Ten Perez to jakis pier'dolony hochsztapler. JE'BAĆ PEREZA!!!
PS. Przepraszam wszystkich za lekko chaotyczny i niecenzuralny charakter tego posta, ale sie "z deczka" wzburzyłem
Eee fanem Realu nie jestem, ale kiedy słyszę o takie posunięcia to zaczynam się martwić nie tyle o madrycki klub, o ile o całą piłkę. Bo jak można wyrzucic na zbity pysk dwie legendy? Ciezko mi to pojąc. Hierro zrobil dla klubu bardzo duzo, jesli nie najwiecej, przez lata bedac podpora Królewskich. Del Bosque potrafił względnie poskromić oraz poukładać gwiazdy by stworzyć zespół grający najładniejszą piłkę na świecie... nie wiem czego oni od niego wymagają. Szanowny pan prezes powinien pamiętać, że Real to klub wielki, ale tylko na papierze biorąc pod uwagę pierwszą 11. Bo kogo oni mają niby na rezerwie? Kiksiarskiego Cesara, 0 obrońców, "lajkonika" McManamana, kaprawego Combiasso... atak jest wyjątkiem z fenomenalnymi Morientesem i Portillo. Ale całego sezonu LM+Primiera Division+puchary ligi, hiszpani nie da sie rozegrac jedna jedenastka...
Co do trenera to się zgadzam-jak oni mogli,przecież zrobił dla Realu wiele zarówno w LM i w lidze hiszpańskiej.Dodatkowo wywalili go dzień po zdobyciu tytułu mistrza Hiszpanii(a nie mówiłem-Real wygrał ligę),co jest raczej niespotykane.
Natomiast co do Hierro-nie ma znaczenia co wcześniej zrobił dla Realu jeśli w ostatnich meczach grał raczej niezbyt dobrze,chociażby mecz w LM z Juventusem-porażka.
Teraz to już w ogóle Real nie będzie miał obrońców,ale za to będzie miał niezwykłą siłę ognia w przodzie,tylko co z tego?Obrona to w dzisiejszym futbolu podstawa,co pokazał tryumf włoskich klubów w tegorocznej edycji LM.
Ech,Real,Real...
Natomiast co do Hierro-nie ma znaczenia co wcześniej zrobił dla Realu jeśli w ostatnich meczach grał raczej niezbyt dobrze,chociażby mecz w LM z Juventusem-porażka.
Tylko czy 14 lat gry na najwyższym poziomie nie upoważnia go do honorowego i godnego pożegnania się z klubem? Czy zostawiając serce i zdrowie na Santiago Bernabeu nie zasłużył sobie choćby na informacje od prezesa typu: "Słuchaj Fernando, po sezonie odchodzisz" miesiąc wcześniej?
A co do obrony to z wypożycznia z Boltonu wraca Ivan Campo
Może się nie znam, ale wg mnie Rijkaard jest bardzo dobrym trenerem i razem z Barcą osiągnie wiele w przyszłym sezonie. Kiedy trenował Holendrów, doszli w wielkim stylu aż do półfinału EURO 2000, gdzie mieli ewidentnego pecha

- 2 karne, 2 słupki itp... Ja do tej pory upieram się że należało im się wtedy mistrzostwo

.
Może się nie znam, ale wg mnie Rijkaard jest bardzo dobrym trenerem i razem z Barcą osiągnie wiele w przyszłym sezonie. Kiedy trenował Holendrów, doszli w wielkim stylu aż do półfinału EURO 2000, gdzie mieli ewidentnego pecha

- 2 karne, 2 słupki itp... Ja do tej pory upieram się że należało im się wtedy mistrzostwo

.
Dokładanie, gdyby wtedy spotkali sie z tak dysponowanymi Francuzami w finale wygraliby zdecydowanie...
Z tego co wiem, to po błędzie Ziadana padła pierwsza bramka dla Majorki, więc bym go tak nie wyróżniał :wink: . Nie ma co obrona to najsłabszy punkt Realu. Widzieliście co się z nią działo przy bramce Eto?
nara
Zle sie dzieje w obronie Realu to nie od dzis wiadomo, ale bedzie lepiej ;)
EDIT:
Mam dobrą wiadomość dla wszystkich fanów Realu i piłki hiszpańskiej. Kluby G-30 doszły do porozumienia z Sogecable. Operator zapłaci im 264 miliony euro w trzech latach, 84 w tym, za rok 88, zaś za dwa lata ostatnią ratę równą 92 miliony euro. Oznacza to, że rozgrywki Primera Division wystartują w sobotę zgodnie z planem. Wcześniej członkowie G-12 (do niej należy Real) dogadały się w sprawie indywidualnych umów z Sogecable. Ponadto F.C. Barcelona i Espanyol Barcelona zawarły umowy z katalońską TV3.
Inaczej byc NIE MOGLO :P
Claude Makelele nie trenował dzisiaj z zespołem z powodu wysokiej gorączki i nie zagra w jutrzejszym rewanżowym meczu u Superpuchar Hiszpanii z Mallorcą. Z drugiej strony bez przeszkód trenowali Raul i Pavon i oni jutro wybiegną na boisko. Lista graczy na środowy mecz przedstawia się nastepująco: Casillas, Cesar, Salgado, Helguera, Pavón, Roberto Carlos, Raul Bravo, Rubén, Beckham, Cambiasso, Zidane, Figo, Guti, Raul, Ronaldo i Portillo.
Hmm, zobaczymy jak to bedzie ;>
EDIT:
Carlos otrzymal po raz kolejny nagrode dla najlepszego obroncy [UEFA].
Kto to jest Cambiasso? Kurde naprawde nie wiem. A ten Bravo na co im? :roll:
nara
A Brcelona wypozyczyła sobie Van Bronckhorsta z czego zadowolony jestem nad wyraz bo na lewej stronie było nędznie :? -->
Kto to jest Cambiasso? Kurde naprawde nie wiem. A ten Bravo na co im? :roll:
nara
Cambiasso to defensywny pomocnik, a Raul Bravo po to im, że z obroną u nich krucho.
Ok, 'slaby i starzejacy" sie Real zaczyna zabawe.
Superpuchar Hiszpanii nasz. Rewanz 3:0. Gol Beckhama w debiucie na Bernabeu. Ehs, ja tylko czekam na LM i kolejna porazke czerwonych fifolow z Krolewskimi :>
rychu18
28 08 2003, 14:32
A tutaj:
Riquelme wypożyczony do Villarreal
Madryt - Argentyński pomocnik Juan Roman Riquelme został na rok wypożyczony z Barcelony do Villarreal.
"Umowa przewiduje roczne wypożyczenie z opcją na kolejny, jeśli Barcelona nie zdecyduje się go wezwać do siebie" - poinformował Villarreal na swojej stronie internetowej.
Przybycie do stolicy Katalonii Ronaldinho z Paris Saint Germain oznaczało, że Riquelme wyląduje na łace rezerwowych. Dodatkowo Argentyńczyk blokował miejsce dla gracza spoza Unii Europejskiej.
25-letni rozgrywający do Barcy trafił w lipcu 2002 roku z Boca Juniors za 11 milionów euro, ale gdy pojawiał się na boisku, głównie rozczarowywał swoją postawą.
Villarreal wygrywając kilka dni temu z holenderskim Heerenveen w finale Pucharu Intertoto po pierwszy w swojej historii wywalczyło awans do Pucharu UEFA.
Wzmacniając skład działacze hiszpańskiego klubu pozyskali wcześniej Sonny Andersona z Olympique Lyon, Rogera Garcię z Espanyolu Barcelona oraz z Atletico Madryt Fabricio Colocciniego i Jose Mari.
Real niech zapomni o Ayali!!!
Valencia mówi Realowi "NIE" w sprawie sprzedaży Ayali
Madryt - Valencia odrzuciła ofertę Realu Madryt, który chciał kupić z tego klubu środkowego obrońcę reprezentacji Argentyny Roberto Fabiana Ayalę. Piłkarz miał zastapić na środku obrony "Królewskich" Fernando Hierro, ale działacze z Mestalla nie zgodzili się na proponowane warunki.
"To dla nas bardzo ważny gracz i chcielibyśmy aby w przyszłości pozostał w klubie. W przyszłym tygodniu chcemy porozmawiać z nim i jego agentem na temat przdłużenia kontraktu. Chce tylko zapewnić naszych kibiców, że Ayala pozostanie w naszym klubie i mamy nadzieję, że przyczyni się do jego dalszych sukcesów." - mówi prezes klubu Jaime Orti.
Ok, 'slaby i starzejacy\" sie Real zaczyna zabawe.
Superpuchar Hiszpanii nasz. Rewanz 3:0. Gol Beckhama w debiucie na Bernabeu. Ehs, ja tylko czekam na LM i kolejna porazke czerwonych fifolow z Krolewskimi :>
LOL ;P Się rozumie, że jak Real wygra jeden mecz to już jest picuś glancuś, a jak MU wygra kilka z rzędu to trzeba czekać na kolejne ;P
To se poczekasz bo nawet z grupy nie wyjdziecie ;P
Makelele w Chelsea, coś wam się defensywa sypie (tak się składa, że to Makelele przechwytywał większość piłek ;P)...
INfo z ostatniej chwili:
Real - Betis 10 minuta meczu:
1:0
gol dla krolewski niejaki pan Beckham w 2 min
Sklad:
Casillas
Salgado
Helguera
Raul Bravo :!:
Roberto Carlos
Cambiasso
Beckham
Zidane
Figo
Raul
Ronaldo
rychu18
30 08 2003, 18:51
"Becks"strzelił lub asystował?
Czy wogóle gra w pierwszym składzie?
\"Becks\"strzelił lub asystował?
Czy wogóle gra w pierwszym składzie?
Przeciez pisze ze
strzelil bramke w 2 minucie meczu :!:
Jeszcze raz sklad:
-- Fernández Iker Casillas
-- Sanfélix Raúl Bravo
-- Fernández Míchel Salgado
-- Da Silva Roberto Carlos
-- Bujía Iván Helguera
-- Esteban Matías Delau Cambiasso
-- David Beckham
-- Filipe Madeira Caeiro Luis Figo
-- Zinedine Zidane
-- González Blanco Raúl
-- Luiz Nazario de Lima Ronaldo
rychu18
30 08 2003, 19:01
ale przed napisaniem Twojego postu widniało tylko Real - Betis 1:0
Nic więcej nie było u mnie :cry:
Tak czy siak brama dla "Becksa"!!!
Jak zdobył z rzutu wolnego?Swoim potężnym uderzeniem i z nadaniem piłce niesamowitej rotacji?!?!?!
Z akcji strzelil
Juz jest 1-1 33 min Juanito
Z akcji strzelil
Juz jest 1-1 33 min Juanito
Dla uściślenia - Beckham dobijał piłkę po strzale Ronaldo.
Mecz jest póki co wyrównany.
Real - Betis 2-1
61 minuta Ronaldo (ten oryginalny
no zesz kur'wa :cry:
BETIS!!!
jakby nie patrzec zostalo jeszcze pol godziny gry ;]
Koniec meczu:
Real Madryt - Betis 2 - 1 (1-1)

Liga wystartowala
mecz rownolegly: Espanyol - Real Sociedad 1 - 1 (1-0)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.