Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Primera Division
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65
toudi
dzisiaj na polsacie sport pokazywali urywki z meczu, m.in. ten brutalny atak Figo, pokazywali go chyba z 5 razy z 5 roznych perspektyw i ewidentnie bylo widac jak Figo zahacza noge Puyola, ale kazdy widzial to co chcial widziec
SIKI
DMX: Stary pooknij się w łeb... Barca dominowała na boisku i zasłużenie wygrała... Ale nie Ty zawsze znajdziesz jakieś wytłumaczenie laugh.gif
Masz racje Puyol ładnie się wywalił laugh.gif Weśśśśśś lepiej się jush zamknij icon_twisted.gif
DMX
DMX: Stary pooknij się w łeb... Barca dominowała na boisku i zasłużenie wygrała... Ale nie Ty zawsze znajdziesz jakieś wytłumaczenie  laugh.gif 
Masz racje Puyol ładnie się wywalił laugh.gif Weśśśśśś lepiej się jush zamknij  icon_twisted.gif

Twoje posty maja coraz wyzszy poziom laugh.gif

A to mi sie zdawalo jak cala pierwsza polowe barca spedzala na wlasnej polowie (jedyny grozny strzal to Ronaldinho po ktorej Cassilas wybija ja przed siebie). Zdawalo mi sie jak Zidane strzelal za pola karnego(Valdes popelnia blad wybijajac ja przed siebie), dobijal ja Raul (Valdes broni) i jakims cudem obronca wybija pilke glowa z lini. Po tej akcji z roznego Figo dostawia noge i pilka mija o metr bramke. Zdawalo mi sie ze barcelona zaczela 'obrone czestochowy' i po dosrodkowaniu Becksa ktos traca pilke glowa i trafia ona w poprzeczke spada na glowe Figo ktory strzela i Valdes wybija znowu cudem z lini pilke. Pozniej nastepna akcja Figo ktory mija zwodem obronce i strzela w boczna siatke.

Po zmianie stron sytuacja nie ulega zmianie, barca broni wyniku a krolewscy atakuja: Carlos posyla bombe z wolnego i Valdes piastkuje na rozny. Chwile pozniej znow bramkarz popisuja sie kapitalna parada po strzale Figo tuz przy slupku. Kilka minut pozniej pada wkoncu wymeczona bramka na 1:0. Do tego momentu barca nie przeprowadzila zadnej groznej sytuacji! A jest 54 minuta wiec nie gadaj glupot ze barca przewazala laugh.gif Pierwsza dogodna sytuacje maja po bledzie obroncow i 1:1. Wtedy nastepuje nieszczesna 70 minuta i schodzi Figo. Ostatnie minuty nalezaly dopiero do barcy, Real gral bez pomyslu i oslabiony brakiem Figo, Zidane, Ronaldo i do tego w dziesiatke (moglo byc 1:3 po rajdzie Ronaldinho w samej koncowce)
_Bardock
Widze, że Sarni i Sejo będą się odzywali tylko wtedy, gdy Real przegra jakiś ważny mecz, ciekawe, że jak ich Manchesterek przegra z Portsmouth to sie nie odezwali... laugh.gif laugh.gif laugh.gif
A poza tym jak sie odzywacie to znaczy, że nie odeszliście jeszcze z forum... laugh.gif

A co do meczu - Real - Barca - to byl dobry, Barcelona wygrala, zaslużenie czy niezaslużenie - to już inna sprawa - taki jest urok pilki... a zwycięzców się nie osądza...
W pierwszym meczu bylo 1:2 dla Realu, więc jest remis.
SeJo
Widze, że Sarni i Sejo będą się odzywali tylko wtedy, gdy Real przegra jakiś ważny mecz, ciekawe, że jak ich Manchesterek przegra z Portsmouth to sie nie odezwali...  laugh.gif  laugh.gif  laugh.gif
A poza tym jak sie odzywacie to znaczy, że nie odeszliście jeszcze z forum... laugh.gif

Tesknisz, bo nie ma cie kto upokarzac? laugh.gif
SIKI

Z Hiszpańskiej Ligii robie się normalnie POLSKA EKSTRAKLASA laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Za odpowiednią kase można "odwołać" kartkę za taki faul laugh.gif icon_twisted.gif
Bez komentarza laugh.gif icon_twisted.gif
lukasz
niezapominajmy o faulu solariego ,który również powinnien zostać ukarany czerwem
Yasio da rial madafaka

Z Hiszpańskiej Ligii robie się normalnie POLSKA EKSTRAKLASA laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Za odpowiednią kase można \"odwołać\" kartkę za taki faul  laugh.gif  icon_twisted.gif 
Bez komentarza  laugh.gif  icon_twisted.gif

[Real fanboy mode on] No co ty!Przecież na tym zdjęciu wyraźnie widać jak Figo najpierw trafia w piłkę, a potem dopiero w nogi![Real fanboy mode off] laugh.gif Figo zachował się jak cham i buc ostatni.W niezwykle niesportowy sposób skosił rywala i zasłużył na karę.Mam nadzieję że ta fotka zamknie usta wszystkim kibcom Realu (w zasadzie to jednemu), którzy twierdzili że kartki nie powinno być laugh.gif
DMX

Za odpowiednią kase można \"odwołać\" kartkę za taki faul  laugh.gif  icon_twisted.gif 
Bez komentarza  laugh.gif  icon_twisted.gif

LOL To wyglada jaby on go trafil w kosc. To ja mam tez stopklatke cool.gif

Pamietny karny z Valencia: widac ewidentnie ze Raul jest sprowadzany lokciem na ziemie i noga obroncy jest tam gdzie nie powinna. Przeciez jedna stopklatka nie moze klamac laugh.gif

Mam nadzieję że ta fotka zamknie usta wszystkim kibcom Realu (w zasadzie to jednemu), którzy twierdzili że kartki nie powinno być laugh.gif

Moze najpierw bys poczytal posty a pozniej sie odzywal: faul powinien byc ale nie na zolta kartke gdyz nie bylo kontaktu miedzy zawodnikami. Przepisy mowia wyraznie czego dowodem jest:

Na początku tego tygodnia wydawało się, że trener Galacticos Carlos Queiroz znowu będzie musiał głowić się nad zestawieniem podstawowej jedenastki na mecz z Deportivo. Na stadionie El Riazor miał bowiem nie zagrać Luis Figo, który w Gran Derby otrzymał dwie żółte, a w konsekwencji czerwoną kartkę. Jorge Valdano niemal natychmiast zapowiedział apelację w tej sprawie. Jak się okazało, Komisja Apelacyjna Hiszpańskiej Federacji Piłkarskiej (RFEF) ten wniosek rozpatrzyła pozytywnie! To oznacza to, że Portugalczyk będzie mógł wystąpić przeciwko \"Super-Depor\" w kolejnej, bardzo ważnej bitwie o tytuł mistrzowski.

Inaczej byc nie moglo
Baraqda
lol, Figo praktycznie wogole nie trafil Puyola w noge !! odskoczyl i zaczol sciemniac jak to go boli... zgrajcie sobie tego repley a nie osadzacie to po nie wyraznym zdjeciu.
http://gole.realmadryt.com/gole/Duma_Katalonii.avi
zreszta na tym repleyu widac wyraznie ze Figo celuje w pilke a nogi puyola proaktycznie nie dotyka nawet. A Puyol to oszust i sciemniacz, nie umie wygrywac inaczej.
sp1979
faul figo (fago) był ewidentny .
a kontuzja puyola to co niby jego urojenie.
pozatym faul solariego juz po tej akcji na puyolu rowniez kwalifikował sie na czerwien...
Yasio da rial madafaka

Mam nadzieję że ta fotka zamknie usta wszystkim kibcom Realu (w zasadzie to jednemu), którzy twierdzili że kartki nie powinno być laugh.gif

Moze najpierw bys poczytal posty a pozniej sie odzywal: faul powinien byc ale nie na zolta kartke gdyz nie bylo kontaktu miedzy zawodnikami. Przepisy mowia wyraznie czego dowodem jest:

Na początku tego tygodnia wydawało się, że trener Galacticos Carlos Queiroz znowu będzie musiał głowić się nad zestawieniem podstawowej jedenastki na mecz z Deportivo. Na stadionie El Riazor miał bowiem nie zagrać Luis Figo, który w Gran Derby otrzymał dwie żółte, a w konsekwencji czerwoną kartkę. Jorge Valdano niemal natychmiast zapowiedział apelację w tej sprawie. Jak się okazało, Komisja Apelacyjna Hiszpańskiej Federacji Piłkarskiej (RFEF) ten wniosek rozpatrzyła pozytywnie! To oznacza to, że Portugalczyk będzie mógł wystąpić przeciwko \"Super-Depor\" w kolejnej, bardzo ważnej bitwie o tytuł mistrzowski.

Inaczej byc nie moglo

Buhahahh laugh.gif laugh.gif laugh.gif Loooool jak już napisał Siki, to mi przypomina polską ligę laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Saunter
Ehhh... zalosne. Przeciez ewidentnie jest faul i kurde odwoluja kartke. Ale jakbym gral jak Figo to tez bym mial przywileje.
lukasz
Z Figo czy bez real i tak przegra na el razor biggrin.gif
SIKI
Baraqada: Weź stary lepiej się zamknij laugh.gif To czekaj Puyol to sobie młotkiem yebnął w nogi, żeby mieć kontuzje do końca sezonu laugh.gif
Kubaa__
LoL. Meczu nie oglądałem, ale po filmiku jaki zapodał Baraquda (lepszego dowodu już nikt dać nie może, bo wszystko widać niezwykle klarownie) wyraźnie widać, że faul ze strony Figo nie był wcale chamski i perfidny, więc ku*wa jak tak czytam posty niektórych "wielkich znawców" to aż się rzygać chce. Widać, że wam się nudzi, pff....
DMX
Baraqada: Weź stary lepiej się zamknij laugh.gif To czekaj Puyol to sobie młotkiem yebnął w nogi, żeby mieć kontuzje do końca sezonu laugh.gif

laugh.gif laugh.gif A moze Poyol byl czesciej faulowany, a nie tylko raz chocby przez Solariego i zlapal ta kontuzje przez wszytskie faule w meczu a nie tym jendym. Jakby to bylo takie grozne to byla by zmiana po faulu. Pomysl troche laugh.gif
Baraqda
NO wlasnie siki nie zly z ciebie typ. Puyol od dawna dreczy jakas kontuzja a po faulu na Figo nie sszedl z boiska tylko sciemniał , zreszta ogladnij repley i zobaczysz ze Figo nawet go nie dotknął (moze lekko musnął) a ten akrobatycznie upadł... to tylko tak groznie wygladalo ale repley wszystko pokazuje, zreszta Figo trafił w pilke i widac ze nie chcial "skosić" Puyola.
SIKI
Dobra koniec tematu... Ja wiem, że ja nie zmienie zdania na ten temat i Wy tesh nie zmienicie.... icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif
SUMO
Real znowu przegrał laugh.gif jak i tym razem anulują czerwoną kartke Zizu to ja juz nie mam pytań :roll:

Barça idzie na mistrza? cool.gif

PS. Oto dzieło kumpla - zamiast uczyć sie do matury to wypisuje takie oto wierszyki laugh.gif (napisany w dzień "Grand Derby" przed meczem):

Visca el Barça!!!

Na Grand Derby biją dzwony,
niech będzie Barça pozdrowiona,
niech będzie Real rozgromiony...
Na Santiago Bernabeu biją dzwony,
w niebiosach kędyś głos ich kona...

W wieczornym mroku, we mgle szarej,
sunie przez tunel chwały,
po trzęsawiskach i rozłogach,
po zapomnianych dawno drogach,
zaduma Katalońska, Purpurowozłotnica...
Idzie po murawie, smutek sieje,
jako grom Blaugranowy do księżyca...
Na Santiago nadzieje rozchwieje,
Na zamroczone, Madryckie głowy,
pochylone, swobodnie wiatrem kołysane
Jak kat puści sznur gilotynowy,
Dźwięk ostrza wyswobodzi Blaugrane...
Zielona murawa w purpurowy grób się obróci,
krzyż z odmętów ziemi wyrasta
Ronaldinho granatowej ziemi garść rzuci...
W jednej chwili Galaktyczna gwiazda wygasa.

Na Grand Derby biją dzwony,
niech będzie Barça pozdrowiona,
niech będzie Real rozgromiony...
Na Santiago Bernabeu biją dzwony,
w niebiosach kędyś głos ich kona...

PoPek
Saunter
Heh. Depor - Real M 2-0. Jesli Barca zwyiezy to bedzie 1 punkt straty icon_twisted.gif hyhyh Zidane i tak zagra w nastepnym meczu nie ma sie co ludzic wink.gif
lukasz
Z Figo czy bez real i tak przegra na el razor biggrin.gif

Hehe Real 2:0 w plecy mogłem postawić u bukmachera.Zidane zobaczył czerwo w konsekwencji dwóch żóltych.Real rozsypał się tak jak M.U w końcówce sezonu.
R_L_S_
Deportivo-Real 2:0
Pieknie... Widac ze odbija sie polityka transferowa Pereza, nie mozna grac 13-14 pilkarzami przez caly sezon. Barca na mistrza, a tak fani realu wysmiewali Katalonczykow i ich szanse na mistrzostwo laugh.gif
SIKI
Zobaczymy teraz co pokaże Barca po meczu z Realem smile.gif
Wszyscy liczą na wygraną na Camp Nou z Espanyolem icon_twisted.gif Teraz marzeo stracie punktów przez Valencję smile.gif
DMX
Jak dzisiaj wygra Valencia to jest juz mistrzem.

Najgorsze jest to ze Real wcale zle nie gra tylko ma pecha, wczoraj znowu: dwa razy slupek, poprzeczka, pudlo Raula z 3 metrow i przewaga w srodku pola. Do tego trzeci mecz z rzedu Real musial grac w 10, normalnie jakas klatwa :?

A ta druga bramka 8O Chyba strzal zycia
krag
Wszyscy liczą na wygraną na Camp Nou z Espanyolem icon_twisted.gif Teraz marze o stracie punktów przez Valencję smile.gif

Modle sie modle... ale bylyby jajocha jakby Barca zblizyla sie do Valenci gdzies na 2 punkty! (co jest mozliwe w przypadku porazki Valencii i przy zwyciestwu FCB) ale jak slysze ze Abramowicz chce kupic Ronaldinho to...
SIKI
ale jak slysze ze Abramowicz chce kupic Ronaldinho to...

Ludzie... Miesiąc temu miał Abramowicz kupić Ronaldo i Beckham'a ... I co z tego wyszło question.gif Jeden wielki chooy... Przeczytacie jakieś plotki i od razu piszecie głupoty icon_twisted.gif A sam Ronaldinho powiedział "Nigdzie się nie wybieram", a zarząd Barcy zamierza podwyższyć mu pensję :wink:
lukasz
Widziałem teraz wślizg Zidana i mam nadzieję ,że nikt z fanów Realu nie powie ,że kartka była nie słuszna bo Zizou wyciął przeciwnika bez litośnie.. biggrin.gif
Mackal21
Tej 4 punktowej przewagi(pisząc ten post w tej chwili Valencia wygrywa 1:0 więc stąd taka przewaga w tabeli),Valencia nie roztrwoni i zostanie mistrzem Hiszpanii.2 miejsce dla Królewskich(wielcy przegrani), a 3 dla Barcelony,natomiast 4 dla Deportivo.2 liga dla Murcii,Espanyolu i ktoś z trójki Celta,Valladolid i Zaragoza.
SIKI
Valencia nie roztrwoni i zostanie mistrzem Hiszpanii.2 miejsce dla Królewskich(wielcy przegrani), a 3 dla Barcelony
Mecz jeszcze trwa... Betis rok temu zdobył przecież vice-mistrza...
WIELCY PRZEGRANI LOL LOL LOL --- laugh.gif laugh.gif laugh.gif Bez komentarza... LOL ROTFL LOL ROTFL
CO do 3 miejsca dla Barcelony to jeszcze nie jest przesądzone icon_twisted.gif
Partyzant
Wszyscy liczą na wygraną na Camp Nou z Espanyolem icon_twisted.gif Teraz marze o stracie punktów przez Valencję smile.gif

Modle sie modle... ale bylyby jajocha jakby Barca zblizyla sie do Valenci gdzies na 2 punkty! (co jest mozliwe w przypadku porazki Valencii i przy zwyciestwu FCB) ale jak slysze ze Abramowicz chce kupic Ronaldinho to...

Może nie będzie tak źle - Ronaldinho powiedział w prasie katalońskiej że za żadne pieniądze nie odejdzie z Barcy bo to jego klub marzeń i chce tam zostać na zawsze. Ale cholera wie tego Abramowicza - on stosuje rożne podłe sztuczki i tanie chwyty...
Ozi
Valencia - Betis 2:0

4 punkty przewagi stały się faktem. smile.gif
krag
Valencia nie roztrwoni i zostanie mistrzem Hiszpanii.2 miejsce dla Królewskich(wielcy przegrani), a 3 dla Barcelony
Mecz jeszcze trwa... Betis rok temu zdobył przecież vice-mistrza...
WIELCY PRZEGRANI LOL LOL LOL --- laugh.gif laugh.gif laugh.gif Bez komentarza... LOL ROTFL LOL ROTFL
CO do 3 miejsca dla Barcelony to jeszcze nie jest przesądzone icon_twisted.gif

No jasne ze nie! Jak Real bedzie dalej mial takie "szczescie" to...

BTW: Odnosnie sir Abramowicz chlopak duzo gada i najczesciej na tym sie konczy... !WIEM O TYM!
lukasz
To co Ronaldinho robi w meczu z Espanyolem to jest już piłkarski geniusz.Ten gośc jak dla mnie przebił już Zidana.
Verb
Cos jest nicht gut. Wydaje mi sie, ze Realowi w tym sezonie nie uda sie przelamac na tyle zlej passy, by zdobyc mistrza. A gdy doda sie jeszcze fenomenalna predyspozycje Barcy to naprawde waaatpie. No, ale czas pokaze. W sumie jeszcze wszystko mozliwe.
SIKI
FC BARCELONA --- ESPANYOL BARCELONA 4:1
Ronni '34 Tamudo 19'
Saviola '43
GvB '54
Saviola '58'
---------
Punkcik straty do Realu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif O mistrzostwie nie ma co marzyć, ale 2 miejsce musi być hyh.gif hyh.gif hyh.gif
Partyzant
Ronaldinho to bez wątpienia w obecnej chwili najgenialniejszy piłkarz świata. A Barcelona tylko dlatego nie zdąży już zostać mistrzem, bo w pierwszej częsći sezonu Rijkaard tak mieszał ze skłądem i taktyką że sami już nie wiedzieli co grać. Odkąd wprowadził w miarę jednolite ustawienie i skład - na Barcę nie ma mocnych!!! Teraz to wszyscy znowu się boją Barcelony biggrin.gif
AkUz
Kolejny dobry mecz Barcy(ba! swietny!) Na poczatku bylo nerwowo ale po bramce wyrownujacej zaczal sie spektakl Ronaldinho...zagral kapitalnie - na caly mecz zepsul moze 2 akcje. Barca idzie do przodu i nic jej juz nie zatrzyma icon_twisted.gif Drugie miejsce to juz pewniak cool.gif
SIKI
Na mistrzostwo szans nie ma... CHociaż zobaczymy, wszystko możliwe cool.gif
Jędrek
Znowu swietna gra Barcy! Kurde 2 miejsce w zasiegu reki. Raczej nie ma co myslec o mistrzostwie... 5 pkt straty do lidera(Valencia)... Pamietajmy, ze jeszcze do rozegrania az 4 mecze. Wyniki tych meczy, moga jeszcze troche namieszac. Chodz watpie w to, bo Barca jest w swietnej formie... Pozyjemy, zobaczymy...
DMX
5 pkt straty do lidera(Valencia)... Pamietajmy, ze jeszcze do rozegrania az 4 mecze.

Jakie 4 mecze, zostaly 3 kolejki do konca. Valencia gra z Sevilla FC, Villarreal i Albacete czyli musi zawalic 2 z 3 meczy zeby dala sie wyprzedzic. Valencia ma juz mistrza w kieszeni.
lukasz
Barca natomiast ma moim zdaniem już drugie miejsce.Real gra fatalnie ostatnio ,Barca wręcz przecziwnie wątpie by ktoś ją zatrzymał.
SUMO
Fakt Valencia raczej ma już mistrza na 3 kolejki przed końcem :cry:
No, ale wszystko może się zdarzyć :wink: Valencia gra przecież jeszcze w pucharze UEFA notabene z Villarreal, więc w krótkim czasie zagrają z nimi za równo w pucharze jak i w lidze :wink: Pytanie czy któryś z tych meczy odpuszczą :roll:

PodSUMOwując: na strate punktów Valencii w meczu z Albacete nie ma co liczyć, ale w meczach z Sevilla i Villarreal może być różnie wink.gif

ach przemawia przeze mnie miłość do Barçelony :roll: ale 2 miejsce (BTW przed Realem hehe) na koniec La ligi jest w zasadzie pewne :wink:

a jak patrze na to co Ronni robił we wczorajszym meczu to o bozie głowa mała ( http://www.blaugrana.pl/index.php?goto=news&news=8729 ) - jeszcze się flip flapa (zagranie Ronaldinho do podziwiania m.in. w reklamie Nike wink.gif ) nie nauczyłem laugh.gif ale za to podanie z obróconą głową w przeciwną stronę już mi wychodzi laugh.gif buahahaha

No do tygodnia będę miał wreszcie orginalną koszulkę Barçy z własnym nazwiskiem hehe - nie ma to jak się pochwalić laugh.gif hehe
[size=18]
V
Jędrek
5 pkt straty do lidera(Valencia)... Pamietajmy, ze jeszcze do rozegrania az 4 mecze.

Jakie 4 mecze, zostaly 3 kolejki do konca. Valencia gra z Sevilla FC, Villarreal i Albacete czyli musi zawalic 2 z 3 meczy zeby dala sie wyprzedzic. Valencia ma juz mistrza w kieszeni.

Fakt. Pomylilo mi sie sad.gif
Saunter
Rzeczywiscie Valencia ma juz spora przewage, jednak licze na cud - mistrzostwo Barcelony !!!!
krag
Rzeczywiscie Valencia ma juz spora przewage, jednak licze na cud - mistrzostwo Barcelony !!!!

Rzeczywiscie cuda sie zdarzaja wiec... licze z toba!!! Braca na mistrza!!!!! (tia...)
perla
Heh drugie czy trzecie to i tak porazka tak dla barcy jak i dla realu :?
Okaze sie tylko kto jest lepszy biggrin.gif
Ciekaaaawee....
Saunter

Rzeczywiscie cuda sie zdarzaja wiec... licze z toba!!! Braca na mistrza!!!!! (tia...)

Heheh, milo miec kompana w czekaniu na cud smile.gif Pozdrawiam fanow Barcy co wierza w tytul
krag
Heheh, milo miec kompana w czekaniu na cud smile.gif Pozdrawiam fanow Barcy co wierza w tytul

Dolaczam sie do pozdrowien biggrin.gif ... I mam nadzieje ze w przyszlym sezonie bedzie lepiej biggrin.gif
arboos
Heh drugie czy trzecie to i tak porazka tak dla barcy jak i dla realu :? 
Okaze sie tylko kto jest lepszy  biggrin.gif 
Ciekaaaawee....

Dla Realu może i porażka ale na pewno nie dla Barcelony. Zobacz gdzie w połowie sezonu była Barca, nawet nie mieli miejsca gwarantującego start w Pucharze Uefa jeśli dobrze pamiętam. Gdyby któs wtedy powiedział, że Barca skonczy sezon na drugim miejscu, chyba wszyscy by go wyśmiali. Tym wieksze brawa dla trenera że w koncu przekonał swoich zawodników, że mogą wygrywać seriami i że wydobył z Ronaldinhio to co najlepsze.
Barcelona za rok mistrzem Hiszpani !!!!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.