Hmm.... wszyscy mówią tylko a Barcy i o Realu, ale zapominacie o najważniejszym - misztrzu Hiszpanii - Valencii. Ja tam już bym wolał, żeby ten tytuł zdobyła Barca niż oni (of course zakładając, że Real nie miałby już szans), bo postawa Katalończyków nieźle mnie zaskoczyła (szkoda, tylko że wygrali z Realem, ale cóż.... :wink: ), i myśle, że są o wiele lepsi od Valencii. No, ale przynajmniej są jeszcze emocje, bo walka o drugie miejsce wciąż trwa (mam nadzieje, że Królewscy nie dadza (pipi) i obronią chociaż pozycje wice lidera).
A Barca jest w tej chwili najlepszym klubem w Hiszpanii mimo, że mistrzostwa nie zdobędą

A kiedy nim nie byla

???? Barca zrobila znakomity interes kupujac Ronaldinho, efekty tego widac jak na dloni w koncu jest ktos kto potrafi pokierowac gra calego zespolu i w trudnych momentach wziasc odpowiedzialnosc za gre na siebie tak jak kiedy robil to Rivaldo...Obaj Brazylijczycy potrafia (lub jak Rivaldo potrafili :wink: ) pokazac swoj geniusz kiedy trza... ale to tylko moje zdanie :wink:
Barcelona za rok mistrzem Hiszpani !!!!
Dalby Bog! Jezeli Ronaldinho dalej bedzie TAK gral to jest to prawdopodobne... I przydalby im sie jakis nowy napastnik, no chyba ze Kluivert sie odrodzi...
Hmm.... wszyscy mówią tylko a Barcy i o Realu, ale zapominacie o najważniejszym - misztrzu Hiszpanii - Valencii. Ja tam już bym wolał, żeby ten tytuł zdobyła Barca niż oni (of course zakładając, że Real nie miałby już szans), bo postawa Katalończyków nieźle mnie zaskoczyła (szkoda, tylko że wygrali z Realem, ale cóż.... :wink: ), i myśle, że są o wiele lepsi od Valencii. No, ale przynajmniej są jeszcze emocje, bo walka o drugie miejsce wciąż trwa (mam nadzieje, że Królewscy nie dadza (pipi) i obronią chociaż pozycje wice lidera).
Jestes kibicem Realu ale wolisz zeby mistrza zdobyla Barca niz Valencia

Bo on jest normalny ...
Moim ulubionym klubem z zagranicy jest Barca i OM ale np. do Realu nic nie mam i nie życzę im "jak najgorzej".To takie typowo polskie żeby nienawidzieć jednego klubu bardziej niż kochać swój.Co dmx przeszkadzało by ci mistrzostwo dla Barcy?
Moim ulubionym klubem z zagranicy jest Barca i OM ale np. do Realu nic nie mam i nie życzę im \"jak najgorzej\".To takie typowo polskie żeby nienawidzieć jednego klubu bardziej niż kochać swój.Co dmx przeszkadzało by ci mistrzostwo dla Barcy?
odpowiedz jest oczywista...
BTW: Real jest "galaktyczny", Milan "stratosferyczny" a Szpaku przed chwila okreslil Monaco jako zespol "Magiczny"
a moj Widzewek to zespol "tragikomiczny

No ba, pewnie że jestem kibicem Realu, chcociaż nigdy na Barce nie najeżdzałem (w końcu piękne lata spędził tam Ronaldo

). Gdy oba kluby grają ze sobą, naturalnie jestem za Królewskimi, ale drugim klubem jaki najbardziej cenie w Hiszpanii jest Barcelona (wiem, że to poyebane na maksa, ale olewam to, nikt mi nie będzie pi***dolił komu mam kibicować, a komu nie, a to że powinienem nienawidzić Barcelony bo jestem kibicem Realu uważam za bzdure). Co do mistrza to zawsze uważałem, że na ten tytuł zasługują dwa kluby - wiadomo jakie (chociaż lepiej jakby zdobywali go ci w białych koszulkach :wink: ), więc to że Valencia zdobędzie mistrzostwo jakoś mnie nie cieszy (tym bardziej, że wyprzedzili Real).
Kubaa__: od czasu KdB dla Ciebie zmieniłeś się I to pozytywnie... i do tego spox avatar A Barca jest w tej chwili najlepszym klubem w Hiszpanii mimo, że mistrzostwa nie zdobędą
Ja się ku*wa zmieniłem, ooo nieee (wmawiaj sobie, wmawiaj

, a KdB to było dla mnie tylko wyróżnienie

)
Radze poczytac historie i dlaczego mecz Real - Barca jest nazywana derbami Europy. Dlaczego Real jest duma Kastylii (a raczej rodowitych Hiszpanow) a Barca duma Katalonii i katalonczykow. Jak mozna kibicowac Barcie i Realowi :roll: To tak jakby kibicowac Sevilli i Betisowi jednoczesnie ale tego nie zrozumiesz bo nie interesuje Cie historia tych druzyn
A Valencia jeszcze nie tak dawno byla w zgodzie z Realem (oklaskiwali Krolwskich na tym stadionie) Teraz jest na odwrot bo oba zespoly za czesto spotykaly sie w walce o najwyzsze cele. Jak nie Real to kazdy inny tylko nie Braca ma zdobyc majstra.
Podejscie szowinistyczne. Podobala mi sie wypowiedz Kuby. Chlopie tak trzymaj, Barcelona jest najlepsza i zasluguje na tytul mimo ze najprawdopodobniej go nie zdobedzie. W tamtym roku ugladalem jak Real cieszyl sie z mistrzostwa i bilem im brawo. Nie przepadam za Krolewskimi ale jak byli najlepsi to trzeba ich szanowac.
Ale ja nie kibicuje Barcelonie (wiedzialem, ze mi to ktos zarzuci). Mowie po prostu, ze w mioch oczach Barca zasluzyla bardziej na tutul mistrza (Valencii jakos nie lubie). Real zawsze byl u mnie na pierwszym miejscu (i nie zamierzam zmieniac swoich upodoban) i tylko tej dryznie w lidze hiszpanskiej zycze sukcesow, a ze Barcy nie nienawidze to juz odrebna sprawa.
Heh rozumiem Cie Kubaa ze nie trawisz Barcelony ale dostrzegasz ze zasluzyla na tytul i to jest dobre... Ja tez nie cierpie Realu
Heh rozumiem Cie Kubaa ze nie trawisz Barcelony ale dostrzegasz ze zasluzyla na tytul i to jest dobre... Ja tez nie cierpie Realu

eee... czegos tu nie rozumiem ale chyba Kubaa jest kibicem Realu wiec jak moze go nie lubic? Czy Barca zasluzyla na tytul? Coz patrzac obiektywnie chyba nie dlatego ze na poczatku grala kiepsko, ale patrzac mniej obiektywnie tym co ostatnio prezentuje oczywiscie ze tak!!
Zeby zdobyc tytul trzeba grac na w miare rownym poziomie przez caly sezon co Barcie uda sie za rok

eee... czegos tu nie rozumiem ale chyba Kubaa jest kibicem Realu wiec jak moze go nie lubic?
Hmm...., Saunter chyba zle zrozumial

, jestem kibicem Realu (oczywiscie

).
Hyh wiem to ze nie cierpie bylo do wczesniejszych postow, wiem ze Kubaa__ to fan Realu...
aha... to wiele wyjasnia
Radze poczytac historie i dlaczego mecz Real - Barca jest nazywana derbami Europy. Dlaczego Real jest duma Kastylii (a raczej rodowitych Hiszpanow) a Barca duma Katalonii i katalonczykow. Jak mozna kibicowac Barcie i Realowi :roll: To tak jakby kibicowac Sevilli i Betisowi jednoczesnie ale tego nie zrozumiesz bo nie interesuje Cie historia tych druzyn
A Valencia jeszcze nie tak dawno byla w zgodzie z Realem (oklaskiwali Krolwskich na tym stadionie) Teraz jest na odwrot bo oba zespoly za czesto spotykaly sie w walce o najwyzsze cele. Jak nie Real to kazdy inny tylko nie Braca ma zdobyc majstra.
Boże ale takie konflikty to dotyczą rodowitych Hiszpanów.Czy np. Ajax -Feyenoord to konflikt aktualny w Holandii itd.Jakie to ma przełożenie na nas?
zadne, tylko BMX jest jakims spaczonym szowinista
Ale ja nie kibicuje Barcelonie (wiedzialem, ze mi to ktos zarzuci). .
Wracajac , Kubaa__ to zaden zarzut, to DUMA !
zadne, tylko BMX jest jakims spaczonym szowinista :twisted:
O najwiekszy kozak na forum

I jak tam rambo nie wybierasz sie do Poznania ludzi bic, strach sie bac
Boże ale takie konflikty to dotyczą rodowitych Hiszpanów.
widocznie z towarzysza dmx jest rodowity hiszpan

ghe ghe

A mam rodzine w Hiszpanii

Z takim podejsciem mozna sobie zadac pytanie: Jak mozna kibicowac druzynie z innego kraju, przeciez tam jest Hiszpania a tu Polska! Kibicujac Realowi znam jego historie i konflikty jakie mial przez lata z Barca. Widze jak katalonczycy reaguja na Krolewskich kibicow (i nie tylko) i jasne jest ze kibicujac jednej druzynie ktora lubie chce zeby druzyna ktora jest nie lubiana byla jak najnizej.
Z takim podejsciem mozna sobie zadac pytanie: Jak mozna kibicowac druzynie z innego kraju, przeciez tam jest Hiszpania a tu Polska! Kibicujac Realowi znam jego historie i konflikty jakie mial przez lata z Barca. Widze jak katalonczycy reaguja na Krolewskich kibicow (i nie tylko) i jasne jest ze kibicujac jednej druzynie ktora lubie chce zeby druzyna ktora jest nie lubiana byla jak najnizej.
chlopie z jakim podejsciem? Albo ja tu czegos nie kumam albo ty... Zgadnij kogo obstawiam :wink:
No chyba Ty. Piszesz co Cie obchodzi wasnie kibicow Hiszpanskich i ich podloze, przeciez to jest wlasnie Hiszpanska druzyna i wazne sa nawet dla nas przyczyny tej nienawisci. Czy kibic ManUtd bedzie sie cieszyl ze tytul zdobyl Arsenal a nie np. Aston Villa albo kibicowi Interu obojetne jest czy zdobedzie tytul Milan czy Juventus? Chyba nie
No chyba Ty. Piszesz co Cie obchodzi wasnie kibicow Hiszpanskich i ich podloze, przeciez to jest wlasnie Hiszpanska druzyna i wazne sa nawet dla nas przyczyny tej nienawisci. Czy kibic ManUtd bedzie sie cieszyl ze tytul zdobyl Arsenal a nie np. Aston Villa albo kibicowi Interu obojetne jest czy zdobedzie tytul Milan czy Juventus? Chyba nie
nie chodzi mi o to, ze nie jestem tam na miejscu nie uczestnicze w zadnych bojkach, klotniach itp wiec nie podchodze do tego emocjonalnie...Co innego tu na miejscu gdzie sie zdarza mi to bedac kibicem Widzewa... a tobie gratuluje az takiego "zawziecia" w swoim kibicowaniu... a to ze kibic jednej druzyny nie bedzie cieszyl sie ze zdobycia mistrza przez inna jest chyba zrozumiale...
ehhh... sam jestes kozak, na dodatek awanturnik, z igly robisz widly
to ze ktos jest kibicem powiedzmy Twojego ukochanego Realu to nie oznacza rowniez ze nie moze doceniac tego ze Barca moze byc wyzej, jestes zapatrzony tylko i wylacznie w Los Galaktikos i swiata poza nimi nie widzisz
sam kibicuje Red Devils od lohoho 10lat ale to iz teraz sa w dolku i nie beda mieli mistrza nie sparwia mi przeszkod aby gratulowac i docenic gre w tym sezonie Kanonierow, Man Utd ma kryzys i nic na to nie poradze a czy jestem prawdziwym kibicem, nie mi to oceniac, nie bylem na zadnym meczu Manchesteru
oczywistym jest, iz w meczu Arsenal-Man Utd zycze jak najgorzej Kanonierom, ale w tym sezonie byli lepsi i tyle
Twoj kochany Real takze dal ciala i jakze wielka bedzie porazka ze zajmie dolujace trzecie miejsce,
Jakie 3 miejsce >??? to czy real bedzie 2 to zalezy juz tylko od niego - musi wygrac reszte meczy w co wieze ,na bank wygraja i Barca bedzie 3 i nie wiadomo czy nie przegra ktoregos z meczy. A to czy Real bedzie 1 (caly czas ma szanse) zalezy od Valenci i nie wierze w to aby wygrali reszte wszystkich meczy. Ale fakt ze to Valencia jest teraz faworytem do mistrza.
Jakie 3 miejsce >???
to bylo moje zdanie, bo uwazam iz Barca bedzie wyzej, czyli wyprzedzi Real, bo o mistrzostwo bedzie ciezko choc kto wie, poki pilka w grze wszystko jest mozliwe
Masz racje toudi, poki pilka w grze jeszcze wszystko jest mozliwe wiec nic nie przesadzajmy, zobaczymy za 3 tyg.
Co z tego ze Real ma dołek co z tego ze Barca jest na fali ? to wszystko moze sie zmienic w kazdej chwili, taka jest pilka.
no taka jest pilka, szczegolnie w tym sezonie same LOLe w europejskiej pilce (vide LM)
Co do dzisiejszego meczy Celta - Barca to mysle ze bedzie niespodzianka i Celta wygra. Celta to dobry zespol tylko ten sezon im kompletnie nie wyszedl. Druzyna ta walczy o utrzymanie sie w La Liga i tylko wygrana daje im ta szanse, napewno beda zmobilizowani i nie odpuszcza, potrzebuja kazdych punktow.
a Barca chce mistrza

wiec to jest takze olbrzymia motywacje, poza tym nie moga zawiesc swoich fanow
Co do dzisiejszego meczy Celta - Barca to mysle ze bedzie niespodzianka i Celta wygra. Celta to dobry zespol tylko ten sezon im kompletnie nie wyszedl.
Człowieku Barca idzie na mistrza... Są zayebiście umotywowani

Espanyol tesh miał zrobić niespodziankę, bo o utrzymanie walczy :twisted
od razu widać, że kibic Realu
Co do dzisiejszego meczy Celta - Barca to mysle ze bedzie niespodzianka i Celta wygra. Celta to dobry zespol tylko ten sezon im kompletnie nie wyszedl.
Człowieku Barca idzie na mistrza... Są zayebiście umotywowani

Espanyol tesh miał zrobić niespodziankę, bo o utrzymanie walczy :twisted
od razu widać, że kibic RealuI przegrywa do przerwy 1:0

Do boju Celta nie daj sie!
Jak na razie zwracam honor...
Z Espenyolem też przegrywali .Poczekajmy do końca myślę ,że remis to minimum.
Z relacji on;line wynika ze Barca nie jest blisko wyrownania. Och zle Katalonia !! Wlasnie karny dla Celty iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ..... OBRONIL VALDES !! BOZE PRZECZUWALEM TO !!! BRAVO DLA BRAMKARZA !!
Koniec meczu 1-0 dla Celty. Niestety koniec marzen o mistrzostwie i prawdopodobnie o 2 miejscu....
Cudnie, przegrali :!:

Normalnie leje juz kibice Barcy mysleli gdzie to Valencia pogubi punkty (bo przeciez wyprzedzic Real bylo pewne) a tu taki zonk

:lol: :lol:
Człowieku Barca idzie na mistrza... Są zayebiście umotywowani :twisted: Espanyol tesh miał zrobić niespodziankę, bo o utrzymanie walczy :twisted
od razu widać, że kibic Realu od razu widać, że kibic Barcy
-------
Real tez przegrywa czyli jutro Valencia bedzie swietowac mistrza
No to w el. LM mamy m.in. Barcelonę i Manchester United. Nie zazdroszczę przyszłemu mistrzowi Polski, jeśli nie będzie rozstawiony i będzie miał mniej szczęścia w losowaniu niż przed rokiem.
Shiva swieta racja. Wisla bedzie miala ciezka przeprawde bo dochodzi jesze Liverpool. Wisla nie bedzie rozstawiona i zonk!
Cudnie, przegrali :!: :D Normalnie leje
hmmm dostrzegam negatywnę wibrację

Zobaczymy jak jutro Real zagra.
Shiva swieta racja. Wisla bedzie miala ciezka przeprawde bo dochodzi jesze Liverpool. Wisla nie bedzie rozstawiona i zonk!
Już pół biedy z Liverpoolem jeśli mogą trafić np. na Bayern,Juventus czy Deportivo,
Jeśli ich nie rozstawią, to albo cud, albo pozamiatane.
pozamiatane
Cudnie, przegrali :!: :D Normalnie leje juz kibice Barcy mysleli gdzie to Valencia pogubi punkty (bo przeciez wyprzedzic Real bylo pewne) a tu taki zonk
no nic... w sumie fajnie ze w tym roku Real przegral wszystko co niby mial wygrac... gratulacje... a tu taki zonk...
Zreszta smiej sie do woli, chyba nas wszystkich troche poniosla wyobraznia i teraz sprowadzeni zostalismy na ziemie... ALE ZA ROK TO MA BYC MISTRZOSTWO DLA BARCY!!! :wink:
Celta de Vigo [1 - 0] Barcelona
43' [1 - 0] Edu
69'
miss penalty - Peter Luccin (Celta)
Real Madrid [2 - 3] Mallorca
11' [0 - 1] Samuel Eto
17' [1 - 1] Pavon
37' [1 - 2] Samuel Eto
43' [1 - 3] Alejandro Campano
51' [2 - 3] Luis Figo (pen.)
tiaaaaa wy się rzucacie sobie do oczu a wasze kluby dostają baty
Barca - wspaniała seria wkońcu zakończona
Real - bramki strzelają: obrońca i z karnego....
Valecia mistrzem
a o 2gie miejsce walka Barca vs. Real
PS. Wczoraj poznałem rodowitego katalończyka! Fajny człowieczek, no i jak myślicie komu kibicuje?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.