Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Primera Division
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65
R_L_S_
Heh, Królewscy wreszcie poszli po rozum do glowy i robia ta co juz zrobic dawno powinni. Jezeli wszystko dojdzie do skutku to Real zacznie przypominac pozadny klub z prawdziwego zdarzenia, a nie zlepek gwiazd ofensywnych przy zwyklych leszczach, jakimi byli obroncy( respect dla Casillasa, ktoty jako jedyny defensywny gracz byl godny reprezentowania tak klasowego zespolu).
Zatrudnienie Camacho i Samuela to swietne decyzje, sprzedaz R.Carlosa w takich okolicznosciach tez wydaje sie sluszna.
DMX
\"La Gazzetta dello Sporto\" donosi, że być może już w środę zostanie potwierdzony transfer Emersona z AS Roma do Realu Madryt.Kwota odstępnego za Brazylijczyka, jednego z najlepszych defensywnych pomocników na świecie, miałaby wynosić 17 milionów euro. Co ważne - nie ma ani słowa o oddaniu w ramach transakcji do Rzymu Fernando Morientesa. Włoskiemu dziennikowi informacje te zdradził Ernesto Bronzetti, prowadzący dotychczasowe negocjajce między klubami.
- Nie Juventus i nie Inter. Pan Baldini, dyrektor sportowy, jest poważnym człowiekim. Dał słowo działaczom Realu Madryt i już w środę zostaną zapewne uzgodnione warunki odstępnego. Kontrakt Emersona w Madrycie? Jestem pewien, że klub ceni jego umiejętności i zna jego potrzeby - mówi Bronzetti.
Mediator transferu wspomniał też o ewentualnym przejściu do Madrytu Francesco Tottiego: - Wiele będzie wiadomo w ciągu najbliższego tygodnia. Pewne jest, że Totti nie zagrą nigdy w innym włoskim klubie niż Roma.

Pieknie biggrin.gif
sp1979
hehe
tak jak przypuszczałem ronaldinho to nie judasz icon_twisted.gif (niech cie...)

i został u Nas.
i znakomicie.
a czas na transfery bedzie po euro......
SUMO
....zzzZZZZzzzz......
eee czemu tu nikt nic nie pisze? laugh.gif
ke pasa?
oleee!!!! laugh.gif
to ja sobie coś napisze cool.gif
- Larsson w Barcelonie!!! - na dwa lata (z możliwością przedłużenia kontraktu o kolejny roczek wink.gif ) no i git cool.gif
- Giuly, van Bronckhorst (jednak zostaje), Belleti, no i pajac Kilo, Mili, Piko, a nie Deco sorrki laugh.gif
No czyli mniej więcej uzupełniają się straty po odejściu Holendrów :wink:

Mam nadzieje, że nie wszyscy wyjechali na wakacje i ktoś coś tu jeszcze napisze laugh.gif
Narazie i pozdro dla wszystkich.
lukasz
No ja jestem bardzo zadowolony ze zmian transferowych.Myślę ,że wyjdą Barcelonie na dobre.
SIKI
Jak jeszcze uda się sporwadzić Ballack'a, cu wydaje się bardzo trudne to Barca w nadchodzącym sezonie będzie miała najlepszą LINIE POMOCY W EUROPIE icon_twisted.gif I Larsson z Saviolą na ataku icon_twisted.gif Będzie dobrze hyh.gif
W sumie to ciesze się, że wreszcie Barca nie będzie "Holenderską drużyną" hyh.gif
lukasz
Barcelona bodajże od połowy lat 70 uznawana jest za druzynę gdzie Holendrzy są najmilej widziani.
Saunter
Saviola z tego co wiem ma odejsc od ekipy Blaugany. Swoja droga to bedzie ustawienie:
.....................................LARSSON....................................
..................
..................................RONALDIHNO....................................
.........
wiec bedzie 1 typowy napastnik.. Chyba ze Rijkaard cos zmieni
SIKI
Saviola ma zostać wypożyczony, a siła Barcy ma polegać na trio Giuly-Ronaldinho-Deco icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif Larsson będzie tylko stawiał "kropkę nad i", a w wykończaniu akcji to on dobry jest hyh.gif icon_twisted.gif
świerzbik
Niom może coś w końcu ta Barcelona pokaże w nadchodzącym sezonie-życze im tam jak najlepiej-tylko czy tylu ofensywnych pomocników to nie za lekka przesada?
DMX
Juz w niedziele wybory na prezydenta Krolewskich. Rozpoczely sie przed wyborcze obietnice

Były prezydent Realu Madryt Lorenzo Sanz, który ma zamiar ubiegać się o ponowny wybór w kolejnej elekcji, obiecał, że jeśli wygra, to sprowadzi do klubu trzech gwiazdorów zakończonego w niedzielę Euro. 

- Byłem na końcówce turnieju i dogadałem się z każdym z tych trzech graczy - powiedział Sanz mając na myśli Czechów Milana Barosza (król strzelców Euro) i Tomasza Rosicky'ego oraz Portugalczyka Maniche. - Jeśli wygram wybory, to Barosz i Maniche od razu będą do dyspozycji trenera Jose Antonio Camacho. Rosicky'ego sprowadzę w ciągu roku - zapewnił Sanz.

Sanz dodał, że w sprawie transferu Maniche dogadał się już z klubem (FC Porto) i z samym piłkarzem. Przyznał jednak, że nie negocjował jeszcze z Liverpoolem (Barosz) i Borussią Dortmund (Rosicky).

Obietnice takie jak ta są nieodłącznymi elementami kampanii wyborczych w hiszpańskich klubach. Sanz w 2000 roku przegrał z Florentino Perezem, bo tamten obiecał sprowadzenie z Barcelony Luisa Figo. Z kolei rok temu Joan Laporta został prezydentem Barcelony, ponieważ zapewniał, że kupi Davida Beckhama (ostatecznie Anglik przeszedł do Realu).

No fajnie: w ataku bylby Raul, Ronaldo, Eto, Morientes, Baros laugh.gif
SIKI
Taaaa, Laporta tesh Beckham'a obiecywał........
R_L_S_
Barca sie zbroi na potege, Giuly,Deco,Larsson nie mam pytan. Inne Hiszpanskie kluby tez sie wzmacniaja, szczegolnie Valencia ktora bedzie jeszcze mocniejsza, bo Fiore i Corradi to o ile dobrze pamietam najlepsi strzelcy Lazio w tamtym sezonie. Real tez postanowil wreszcie wzmocnic obrone sprowadzajac Samuela a i na tym nie zamierza poprzestac. Te 3 zespoly beda pewnie glownymi faworytami do zdobycia mistrzostwa, ale sa jeszcze 2-3 druzyny ktore sa w stanie sprawic niespodzianke( np. Deportivo, Atletico Madryt).
świerzbik
Barca sie zbroi na potege, Giuly,Deco,Larsson nie mam pytan. Inne Hiszpanskie kluby tez sie wzmacniaja, szczegolnie Valencia ktora bedzie jeszcze mocniejsza, bo Fiore i Corradi to o ile dobrze pamietam najlepsi strzelcy Lazio w tamtym sezonie. Real tez postanowil wreszcie wzmocnic obrone sprowadzajac Samuela a i na tym nie zamierza poprzestac. Te 3 zespoly beda pewnie glownymi faworytami do zdobycia mistrzostwa, ale sa jeszcze 2-3 druzyny ktore sa w stanie sprawic niespodzianke( np. Deportivo, Atletico Madryt).

Choć nie zmienia to faktu, że i tak Valencia, Real i Barca stoczą między sobą ciężki bój o pierwsze miejsce w nadchodzącym sezonie.
SIKI

A do tego poszukiwana jest jeszcze jedna "9"... Et'o, ale Real raczej nie pozwoli... Do tego trwają negocjacje w sprawie Ballack'a, który naciska na Bayern, żeby go wypyścił ... Mówi się jeszcze o Zambrocie, Gilberto Silva'ie ... Zobaczymy co z tego wyjdzie hyh.gif hyh.gif hyh.gif
Sado
W nadchodzącym sezonie Barca będzie rządzić icon_twisted.gif
Baraqda
Juz sie nie moge doczekac rozpoczecia sezonu, bedzie ostro, mega wzmocnienia w Primera...
sp1979
mam nadzieje ze uda sie siągnąć cisse(kto ogląda lige francuską ten wie na co go stać)

jestem ciekaw jak rijakrd to wszystko ułozy na boisku.
a co do "przepychu" graczy to na co narzekac??? bedzie rywalizacjia i o to chodzi. a poza tym sezon jest dłuuuuuuugiiiiiiii i meczy duzo.

co do defensywy to bedzie tez ok:>

marzy mi sie w tym sezonie zdobycie przez barcelone 1 pucharu (a nie jakas tam potrójna korona :wink:

mysle ze liga mistrzow bedzie ok:>
DMX
mam nadzieje ze uda sie siągnąć cisse(kto ogląda lige francuską  ten wie na co go stać)

8O Jak Cisse chyba nie ten co przeszedl niedawno do Liverpoolu
Il Capitano
mam nadzieje ze uda sie siągnąć cisse(kto ogląda lige francuską  ten wie na co go stać)

No chyba nie!
Jest Djibril Cisse i Aliou Cisse <--- nie wiem jak się pisze te imiona ale wiadomo o kogo chodzi.Ten pierwszy przeszedł do Liverpoolu a ten drugi gra w jakimś klubie francuskim.

Nie ma wątpliwości ,że w przyszłym sezonie barca będzie rządzić a na dzień dzisiejszy już jest wielka!To za sprawą dobrych ruchów!Pozyskanie Deco,Larssona - pozbycie sięstarych pryków pokroju Kluivert,Luis Enrique cool.gif
świerzbik

No chyba nie!
Jest Djibril Cisse i Aliou Cisse <--- nie wiem jak się pisze te imiona ale wiadomo o kogo chodzi.Ten pierwszy przeszedł do Liverpoolu a ten drugi gra w jakimś klubie francuskim.

Nie ma wątpliwości ,że w przyszłym sezonie barca będzie rządzić a na dzień dzisiejszy już jest wielka!To za sprawą dobrych ruchów!Pozyskanie Deco,Larssona - pozbycie sięstarych pryków pokroju Kluivert,Luis Enrique cool.gif

I oby dla Barcy w końcu się udało. Co do tego zbrojenia to ich ekipa prezentuje się teraz conajmniej kozacko biggrin.gif ale trzeba pamiętać, iż niedawno to Inter miałbyć taką drużyną, która za sprawą swojej polityki transferowej zdobywałaby wszystko, a wszyscy wiemy jak dawno Inter zdobył coś naprawde uznanego w europie. Oby Barcelona nie poszła w jego ślady.
lukasz
[Pozyskanie Deco,Larssona - pozbycie sięstarych pryków pokroju Kluivert,Luis Enrique cool.gif

akurat Larsson jest sporo starszy od Kluvierta ale to szczegół. smile.gif
Il Capitano
Spokos! smile.gif
Ale wiadomo o co chodzi!O ten świeży powiew ,o ten zapach wydobywający się z kibla po wykonaniu brudnej roboty biggrin.gif
Barca jak i Inter w nadchodzącym sezonie mają bardzo silne ekipy!
Naprzód Barca! ohmy.gif
Baraqda
Diego a spujz na Chelsea :0 Maja nowego swietnego terenera i nowych zawodnikow w ataku. Duet Kezman i Drogba moga namieszać w LM.
Ja myśle ze Valencia tez ładnie pociśnie i w tym sezonie. Nikogo sie nie pozbyli ze starego skladu (maja nowego trenera - Ranierego), a do tego kupili Fiore, Corradi i Di Vaio !!!
W Valenci atak Mista - Di Vaio w pomocy Fiore, Aimar, Vicente i Baraja to bedzie dream team...
Mackal21
Te 3 zespoły będą rządzić w lidze Hiszpańskiej.No,ale nie można zapomnieć też o Deportivo la Corunii.Oni też mogą sporo namieszać.
świerzbik
W Valenci atak Mista - Di Vaio w pomocy Fiore, Aimar, Vicente i Baraja to bedzie dream team...

Z tym, że takiej pomocy najprawdopodobniej często nie zobaczysz, bo w Valenci jest przeciez jeszcze Albelda, który po prostu mósi grać cool.gif
DMX
Dziś odbyła się oficjalna prezentacja Edgara Davidsa w barwach Interu Mediolan. Przybyło na nią mnóstwo dziennikarzy. Obecni byli włodarze klubu: prezydent Giacinto Facchetti, dyrektor techniczny Marco Branca i Gabriele Orali, asesor.

Edgar Davids najpierw przedstawił swoją wersję historii jego przejścia do Interu: \"Na początku spotkałem się z kierownictwem Barcelony. To zrozumiałe, bądź co bądź to oni byli najbardziej zainteresowani pozyskaniem mnie, kiedy skończył się mój kontrakt z Juventusem Turyn. Ale kilka rzeczy bardzo mi się nie podobało. Było jeszcze kilka klubów zainteresowanych moją osobą. Dlatego też postanowiłem się spotkać z Morattim i Brancą. Zrobili na mnie bardzo pozytywne wrażenie, wydawali mi się osobami, które wiedzą, jak rozmawiać z drugim człowiekiem. Opowiedzieli mi całą historię Interu, mówili mi o jego wspaniałych kibicach... więc zdecydowałem się opuścić Barcelonę.

Davids powiedział, że \"Inter Mediolan to wielki klub, który od kilku lat dąży do zdobycia jakiegoś ważnego trofeum. Mam nadzieję zdobyć ich wiele wraz z tą drużyną. Barça to drużyna Katalończyków, zawsze pełna nienawiści i wrogo nastawiona do klubów z Hiszpanii. Wiem, że Inter ma wielu wrogów na Półwyspie Apenińskim. Dlatego też każde zwycięstwo wraz z tą drużyną będzie dla mnie czymś szczególnym.

Edgar Davids zaprzeczył, jakoby jego odejście z FCB było związane z exodusem jego kolegów z reprezentacji Oranjes: \"To nieprawda, że opuściłem Barcelonę z powodu, że odeszli również Cocu czy Reiziger. W Barçie chciałem wygrywać, dawać satysfakcję kibicom i zdobywac trofea. Nie było dla mnie ważne, kogo mam u boku. Ale w klubie miało miejsce tyle nieprzyjemnych zajść, że nawet nie mogę ich policzyć. Powiem jedno: Jeden z wiceprezydentów FCB robi naprawdę paskudne rzeczy\", zakończył Davids.

Prawda stary, prawda ten klub to bagno dobrze ze zmadrzales icon_twisted.gif
lukasz
Bagno?Chyba teraz tak pie,rdolnołeś bez celu bo już nie masz o czym pisać.Przełknij ,że Barca w poprzednim sezonie zdeklasowała cieniutki Real(4 miejsce...[`]).A co do Davidsa to opuścił on klub bo nie mógł dogadać się w sprawach nowego kontraktu co jest raczej wiadome wszystkim.Zauważył też ,że jego rodacy odlatują kolejno to i sam postanowił zmienić otoczenie.
Co do polityki transferowej to raczej to przemilczę.To się nazywa bagno.Sprzedawać dobrych graczy bo ich koszulki nie są popularne. smile.gif
Baraqda
A co do Davidsa to opuścił on klub bo nie mógł dogadać się w sprawach nowego kontraktu co jest raczej wiadome wszystkim.Zauważył też ,że jego rodacy odlatują kolejno to i sam postanowił zmienić otoczenie.

Mylisz sie confused.gif Davids opuscil klub bo nie potraktowali go tam profesjonalnie w sprawie kontraktu. A Inter zaproponowal mu bardzo profesjonalna oferte i nie chodzi tu o pieniadze bo w Interze bedzie zarabial nie wiele wiecej niz mu oferowali w Barcie.
I w jednym z wywiadow powiedzial tez ze nie chce byc w klubie w ktorym świetuje sie ze zdobycia 2 miejsca tongue.gif
A co do poprzedniego sezonu to co za Real byl 4 ? Spojrz na inne sezony, na ktorych miejscach była wtedy Barca biggrin.gif
lukasz
Davids mając bodajże 31 lat chciał kontrakt na 3 lata.Barcelone interesowała umowa tylko na dwa lata.A Inter(któremu kibicuję) kiedy ostatnio coś osiągnął?W 1998 Puchar Uefa i tyle.Tam 2 to byłoby dopiero świeto.
DMX
Bagno?Chyba teraz tak pie,rdolnołeś bez celu bo już nie masz o czym pisać.Przełknij ,że Barca w poprzednim sezonie zdeklasowała cieniutki Real(4 miejsce...[`]).

A czy ja mowie o wyniku sportowym ?? Nie

A co do Davidsa to opuścił on klub bo nie mógł dogadać się w sprawach nowego kontraktu co jest raczej wiadome wszystkim.Zauważył też ,że jego rodacy odlatują kolejno to i sam postanowił zmienić otoczenie.
Co do polityki transferowej to raczej to przemilczę.To się nazywa bagno.Sprzedawać dobrych graczy bo ich koszulki nie są popularne. smile.gif

Davids odszedl bo byl traktowany w Barcelnie nie powaznie. Sam to mowi w wywiadach a Barcelone stac na taki sam kontrakt jak Inter.

Mowisz o pozbyciu sie Makalele,McManamana, Cambiasso, Conceicao, Celades, Munitis czy wypozyczeniu Morientesa. Makalele sam odszedl nie chcial zostac w Realu to klub nie stwarzal problemow z jego sfinalizowaniem (szczegolnie ze Chelsea zpalacilo za prawie 30 letniego pilkarza 25 mln). A reszta byla zastalaba na Real (jaka pensje mial McManaman to wszyscy dobrze wiemy). A Morientes wiecej zyskal na wypozyczeniu niz gdyby rok siedzial na lawce w roli zmiennika
Baraqda
Ral w Japonii wygrał mecz sparingowy z JEF United 3:1.

Bramki dla Realu:
23 - Guti
37 - Raul
91 - Solari
W spotkaniu nie wystąpili Ronaldo i Zidane

A Barca ktora rowniez przebywa w Japonii przegrała z Suwon Bluewings 1:0 biggrin.gif
lukasz
DMX:Mówię o Morienetesie.A czy w tym sezonie Raul był lepszy od el Moro?Nie wydaje mi się bo numer 7 zaliczył fatalny sezon i spokojnie mógłbyć zastąpiony w Realu przez F.M.

Baraqda:Nie wiem czym się podniecasz.No ale może ten typ tak ma.
Baraqda
Ja sie podniecam ??? beke kręce z Barcy
SIKI
lukasz: Nie wiesz, że kibice Realu to w 99% fanboy'e icon_twisted.gif
_Bobek_
Giuly i Larsson juz strzelaja!! cool.gif
arrow.gif
Barcelona pokazała światu piękny ofensywny futbol na Narodowym Stadionie w Tokio wygrywając z Kashima Antlers 5:0, a bramki dla Barcy strzelili między innymi nowi Giuly oraz Larsson.

Frank Rijkaard zdecydował zagrać ofensywnie i w pierwszym składzie zaobaczyć można było Giuly'ego, Larssona oraz Ronaldinho up front.

Już po 30 minutach gry było 3:0. Pierwszą bramkę dla Barcelony zdobył Giuly pokonując bramkarza po serii dobitek.

Niemal 10 minut później ten sam zawodnik podwyższył na 2:0 po znakomitym podaniu Ronaldinho.

Później do siatki trafił Larsson popisując się znakomitym "szczupakiem". Dośrodkowywał Giuly.

Warto również wspomnieć o dobrej grze defensywnej: Gabri, van Bronckhorst, Puyol oraz Marquez imponowali spokojem.

W drugiej połowie Rijkaard zdjął z boiska czwórkę: Puyol, van Bronkhorst, Giuly oraz Gabri w ich miejsce wprowadzając Oleguera, Iniestę, Luisa Garcię oraz Xaviego.

Wykorzystując zmęczenie japońskich obrońców Ronaldinho zaprezentował serię znakomitych dryblingów. W 77 minucie wyłożył piłkę Luisowi Garci, a minutę przed końcem spotkania wynik ustalił Messi.
_Bobek_

Real skromnie wygrywa z beniaminkiem.

Real Madryt wygrał w przedsezonowym sparingu z beniaminkiem Getafe 1:0.

To nie był dobry występ rywala Wisły, a mimo to udało im się wygrać dzięki bramce Fernando Morientesa w 77 minucie gry.

Warto zauważyć, że Getafe było godnym przeciwnikiem i kilkukrotnie zmusiło Ikera Casillasa do interwencji.

Ale chwila nieuwagi w obronie pozwoliła Morientesowi skutecznie wykończyć podanie Celadesa.

Było to pierwsze przedsezonowe spotkanie Realu rozegrane w Hiszpanii pod wodzą nowego trenera Jose Antonio Camacho.  

Składy:

Real Madryt: Casillas; Míchel Salgado, Samuel, Pavón (Celades, min.76), Roberto Carlos; Helguera, Beckham, Solari (Raúl Bravo, min.63), Guti (Nú&ntilde;ez, min.63), Raúl (Morientes, min.63); Ronaldo (Mejía, min.87).  

Getafe: Sergio Sánchez (Sánchez Broto, min.46); Yanguas, Nano, Tena, Pernia; Dorado, Rivas (Cubillo, min.46), Cotelo (Gallardo, min.46), José Antonio (Ricki, min.46), Arribas (Pachón, min.46) Jordi (Alvaro)

Real widac jest w dobrej formie 8O 8O 8O
B0CZEK
Oby utrzymali ta forme do srody biggrin.gif biggrin.gif :wink:
_Bobek_
Oby utrzymali ta forme do srody biggrin.gif  :D  :wink:

Zgadzam sie z Toba
Wisla bedzie miala wtedy ogromne szanse :wink:
Sado
Nawet jeśli Real tak będzie grał do środy to i tak Wisła nie ma szans. A nie można kierować się tym, że Getafe przegrało1:0, miało kilka strzałów to i Wisła tak będzie grała i może wygra. Nie ma to sensu.
SIKI
Nawet jeśli Real tak będzie grał do środy to i tak Wisła nie ma szans. A nie można kierować się tym, że Getafe przegrało1:0, miało kilka strzałów to i Wisła tak będzie grała i może wygra. Nie ma to sensu.

Widać, że fanboy Legii ;(
A tak do tematu to Wisła ma bardzo duże szanse, bo jak się dobrze zatrzyma Real to 3/4 sukcesu jush jest... Bo strzelić bramke jest dziecinnie łatwo, co udowodniły beniaminki Primera Division w zakończonym sezonie 03/04 biggrin.gif
świerzbik

Bo strzelić bramke jest dziecinnie łatwo, co udowodniły beniaminki Primera Division w zakończonym sezonie 03/04  biggrin.gif

Bramke to im łatwo strzelić nie ma co.Problem w tym, żeby przy tym nie stracic 4 albo i więcej biggrin.gif
_Bobek_
No niestety Real w dobrej formie....... icon_evil.gif
Albo Morientes w dobrej formie..... icon_evil.gif
świerzbik
Albo Morientes w dobrej formie..... icon_evil.gif

Morientes to już chyba do końca świata bedzie w dobrej formie-fenomenalny zawodnik.
_Bobek_
Morientes w Realu chyba bedzie Super-Rezerwowym*(Jokerem) :wink:
świerzbik
Morientes w Realu chyba bedzie Super-Rezerwowym*(Jokerem) :wink:

Tak pewnie i bedzie chociaż jak dla mnie chłop powinien mieć miejsce w pierwszej jedenastce, a Raul won na ławke w obecnej formie. Chociaż w sumie Raul to symbol Realu, wychowanek tego zespołu i jego przebywanie na ławce rezerwowych jest raczej imposible, że tak powiem biggrin.gif
Kinio
świerzbik zgadzam sie z toba..raul to symbol moze "tylko symbol" nie gra na swoim normalnym poziomie....Dla mnie i tak Barca teraz wszytkich powiezie icon_twisted.gif
Sado
Raul na ławkę!!!! icon_twisted.gif
Baraqda
Dokładnie Raul naławe, tylko przeszkadza na boisku.
świerzbik
No i co z waszysz narzekań na Raula, co z tego że jest wyraźnie bez formy. Raul i tak nie może siąść na ławce, bo wtedy kibice Realu wzięliby chyba Camacho na widły.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.