Wszystko, czego potrzeba, to grupa dobrych piłkarzy, nie hollywoodzkich gwiazd - uważa Portugalczyk. - Zresztą któż to taki - \"galactico\"? Zawodnik z wielkim prestiżem? Czy taki, który potrafi dobrze zagrać w 60 meczach?
- Obraz \"galactico\" pochodzi z życia publicznego, reklamy i zdobytej sławy. I to są właśnie \"Galacticos\", którzy wzbudzają mą nieufność - kontynuuje swoje wywody Mourinho. - Moje wątpliwości co do nich nie mają związku z ich umiejętnościami, lecz z otoczką, jaka im towarzyszy, i sprawia, że grają nieregularnie. Wszyscy wiedzą, że wolę takich zawodników jak Paulo Ferreira czy Didier Drogba
hmm jesli Chelsea ma gwiazdy to sam trener o tym nie wie

Jak widzisz sam mowi ze ma kompletnie innych zawodnikow niz Real (chodzi o typ zawodnika a nie o nazwiska

) ktory mozna prownac np do Barcelony ale nie do Chelsea. Prownales Golfa IV GTI (druzyna ktora jest dobraale potwornie nudna) do Lancerka (nie ma tapiecerki ale smiga jak trza wyglad prestiz itp). Na pewno mozna porownywac "cyferki" (dobry Golf objedza Lancera - Dahlblack

) ale to zupelnie inna bajka !! I o to mi chodzilo
a no i w Chelsea kto zostal z graczy podstawowcyh w skladzie? Lampard, Terry, Gallas, Duff, Gudjonsen (Bridge chyba nie grali regularnie ale nie jestem pewien - gral chyba Johnson czy jakos tak). Cala reszta przyszla na poczatku tego sezonu. A i w Realu proces wymiaany skladu jest bardziej dlugotwaly jak nie patrzec ( jeden transfer na sezon, teraz byly 3 ale owen i gravesen nie graja od 1szych minut)