Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Primera Division
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65
deco
no dobra...zle sie wyrazilem
a ancelotti to bardzo dobry trener
Kmiot
no ale del bosque zwolnili...

Del Bosque nie zwolnili. Sam zrezygnował.
T_4_killer
wiec mistrzostwo wraca do Kataloni...nie ma juz raczej zagrozenia...wg Was wywalą luxemburgo??po sezonie>>?

to nie wina trenera..tylko przestarzalych zawodnikow:/
deco
no niezupelnie..zawsze mogłby wprowadzić mlodych zawodnikow z realku B zeby sie ogrywali,bo na pewno mają wiekszą chcec do gry niz gwiazda gilleta:)
Mendrek
Mam lolowe info z gazety "Fakt" na temat Realu:

\"Czy wiesz że...

Kierowca rajdowy prezydentem Realu

Carlos Sainz, były wielokrotny mistrz świata w rajdach samochodowych, jest typowany na następce Florentino Pereza - obecnego prezydenta Realu Madryt. Wybory odbędą się w 2008 roku. Sainz od wielu lat zasiada w loży honorowej stadionu Santiago Bernabeu\".

No coz... Pewnie nadal beda slabi. Ale przynajmnej beda dobrymi furami sie wozic tongue.gif

Ps. Pewnie to tylko brukowcowa plotka, ale HC by bylo tongue.gif
deco
Real Betis 2 - 1 Albacete

FT Espanyol 2 - 2 Real Sociedad

44' Deportivo La Coruna 0 - 1 Barcelona
haha Barca prowadzi po bramce filigranowego francuzika:)
babciahania
no więc Barcelona wygrała... 0 - 1
i to już 14 pkt przewagi.. laugh.gif
Real gra dziś z Malagą (która jest 14.) więc ja typuje remis... albo Real jakimś fartem wygra 1. bramką.... laugh.gif
deco
ohmy.gif Barca jedzie po mistrza,...troche farta miala ale wygrała
dante2003
real znowu pokazuje klasę remisując do połowy z Malagą 0-0 laugh.gif
Robak
Ale ostatecznie wygrał 1-0 po golu Carlosa. 11 ptk przewagi jednak zostaje. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
deco
no ale ciezki mecz z betisem a potem derby trzeba uwazac aby nie stracic przewagi
a w meczu z betisem kartkowych zawodnikow
Robak
Ciężki, ciężki, ale według mnie ci zagrożeni kartkami nie powinni zagrać (czyli Puyol, Deco i Xavi jak się nie mylę). biggrin.gif Bardziej przydadzą się w derbach, real przegra ten mecz, a na pewno nie zdobędzie mistrzostwa Hiszpanii. W sumie myśle, że to już jest przesądzone, ale nigdy to nic nie wiadomo. smile.gif
Il Capitano
Valencia poradziła sobie z Getafe który ostatnimi czasy o dziwo spisywało się znakomicie choćby podczas meczu z wielkim Realem Madrid. Stan licznika stanął na cyferkach 3:1 a bramki zdobyli:
30minuta - Rufete
35minuta - Di Vaio
63minuta - Mista(penalty)
75minuta - Pernii
Che pod dowództwem Antonio Lopeza spisują się o niebo lepiej niz z poprzednim trenerem. Grają z większą determinacją, animuszem....w futbolu jednak zmiany i powiewy świeżości są mocno potrzebne, wpływają bardzo ochładzająco na zespoły tak więc nie mogło stać się inaczej w przypadku 'nietoperzy'.
Pablo_el
ciekawy art opisujacy sytuacje Realu. Uwazam ze Perez przegial dopiero zwalniajac sfinksa i kupujac becka bo do tej pory wszystko bylo ok smile.gif Gdyby zostal Del Bosque a dokupiliby np Jaoquina czy Viere wszystko potoczyloby sie inaczej. Nie wspominam jusz o swinstwie zrobionym Hierro :x

No ale nic - miejmy nadzieje ze nie bedzie wiecej niz 0 : 3 dla Barcy 3 kwietnia... pozatym chyba sie jusz Perez opamietal smile.gif
Partyzant
http://sport.gazeta.pl/sport/1,35488,2611076.html - kolejny dobry artykuł.
deco
kiedy nast.kolejaka w Hiszpani??bo teraz kadry grają wiec??
Robak
2-3 kwiecień jak się nie mylę. biggrin.gif
deco
chyba sie mylisz bo mniej wiecej wtedy gra LM
Robak
Zgadza się, mniej więcej, a mianowicie 2-3 dni później. :wink:
Kubaa__
Tak trudno sprawdzic w kalendarzu (jak LM moze byc rozgrywana w weekend ;/) ?? Robak dobrze napisał, 2-3 kwietnia.
DMX
Ciekawy tekst:

Jaki klub ma jedną z najlepszych szkólek piłkarskich? Bynajmniej nie Ajax czy jakiś Manchester tylko Real Madryt. Aż 57 byłych zawodników rezerw madryckiego klubu gra w klubach hiszpańskiej pierwszej ligi (tylko w Realu Sociedad nie gra żaden), a 38 w klubach Segunda Division. Niewątpliwie niewiele klubów może się pochwalić takim wynikiem. A to lista zawodników, którzy przeszli przez szkółkę Realu Madryt:

PRIMERA DIVISION
Real Madryt: Raúl, Guti, Casillas, Borja, Raúl Bravo, Pavón, Mejía, Diego López, Portillo.
Albacete: Rubén, Jaime, Valbuena.
Athletic Club: Urzáiz.
At. Madryt: García Calvo, Cuéllar.
Barcelona: Eto´o.
Betis: Fernando, Contreras, Pablo Niño, Alfonso
Deportivo: Víctor.
Espanyol: Miñambres, Dani.
Levante: Mora, Rivera, Sandro.
Getafe: Cubillo, Rubén Pulido, Alberto Ruíz, Amaya, Berenguer, Tena, Riki.
Málaga: Gerardo, Valcarce, Manu Sánchez, Fernando Sanz, Tote.
Mallorca: Luis García.
Numancia: Sestelo, Velasco.
Osasuna: Valdo, Corrales.
Racing Club: F. Marqués, Morán, Aganzo, Javi Guerrero.
Sevilla: Aranda, Casquero, Jordi.
Valencia: Cañizares, Mista.
Villarreal: Calleja.
Zaragoza: Movilla, César, Camacho, García Granero.
lukasz
wszystko pięknie szkolenie bardzo dobre ale co z tego skoro potem tych graczy klub pozbywa sie za bezcen tracąc potem podwójnie jak w przypadku Eto dosyć regularnie przypominającego sie działaczom realu jaki to błąd zrobili.
mobius
moze i real produkuje najwiecej mlodych pilkarzy ale nie idzie to w parze z jakoscia bo 90% z nich musi odejsc z madrytu do innego klubu bo perez woli kupic davida "drewienko" bekhama biggrin.gif

wiec jak dla mnie najlepszym przykladem szkolenia mlodzierzy jest ajaks i zaraz za nim barca bo ich wychowankowie stanowia teraz o sile tych druzyn
El Crack SUMO
No ale nic - miejmy nadzieje ze nie bedzie wiecej niz 0 : 3 dla Barcy 3 kwietnia... pozatym chyba sie jusz Perez opamietal smile.gif
hm... chodzi Ci raczej o 10 kwietnia wink.gif
deco
spokojnie nie bedzie tak duzo bo w $realu stoi iker........a i zwyciestwa Barcy nie jestem pewnien na 100%
deco
Carle Puyol nie zagra przez 2-3 tygodnie:/ czyli na mecz ze $realem sie raczej nie wyrobi...
a w meczu z betisem bedzie extra obronka Olequer i Navarro..o Boże....

chyba ze z oleguerem zagrałby Gerard a na DM poszedł by vanBronchorst a na lewą obronke Silvinho...tak by było chyba lepiej..
Partyzant
Dodatkowo mecz z Betisem sędziuje sędzia z Madrytu bardzo nielubiący BArcelony... :? Zwykle daje im po 4-5 kartki w meczu. A przypominam że jak Xavi i Deco dostana po jednej to nie zagraja z Realem. Na szczęscie powróci wtedy Marquez, ale raczej nie będzieu Puyola :?

Co nie zmiania faktu żę o mistrzostwie Real może zapomnieć cool.gif >
Pablo_el
hm... chodzi Ci raczej o 10 kwietnia wink.gif
ehh ja i te zmiany czasu wink.gif

szkoda ze Puyol ma kontuzje - gdy Real wygra beda mowili ze dlatego ze go nie bylo wink.gif A jak jeszcze Deco i Xavi dostana kartki z Betisem to jusz bedziecie wietrzyc spisek tongue.gif
SIKI
Prezydent Realu Madryt Florentino Perez, zapewnił dziś wszystkich \"Galaktycznych\" kibiców, że \"Królewscy\" do maja już na pewno będą liderami La Liga:

\"Niektórzy ludzie się z nas śmieją, ale my cały czas jesteśmy galaktyczni. W Realu jest miejsce tylko dla takich piłkarzy i jestem przekonany, że w maju będziemy liderami Primera Division. Cały czas mamy najbardziej galaktycznych piłkarzy na świecie, którzy błyszczą pełnym blaskiem. Co mnie cieszy, formę odzyskuje też najbardziej galaktyczny z galaktycznych, czyli Ronaldo, co potwierdził swoim wspaniałym występem przeciwko Peru. Mogę więc zapewnić wszystkich kibiców \"Blancos\", że do maja będziemy liderami\" - powiedział zadowolony ze swej polityki transferowej \"boski Florentino\".

Dobry humor nie opuszcza pana Pereza laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Takie obietnice są chyba składane od lutego laugh.gif
Ronaldo i dobra forma? ROTFL!
btw Ronaldo znów nie wrócił na czas z Brazylii, zasiedział się chłopak w Mc Donaldzie laugh.gif
deco
sratatata ale zarcik prima aprilisowy..bardzo smieszny w taki dzien:/
DMX
Prezydent Realu Madryt Florentino Perez, zapewnił dziś wszystkich \"Galaktycznych\" kibiców, że \"Królewscy\" do maja już na pewno będą liderami La Liga:

\"Niektórzy ludzie się z nas śmieją, ale my cały czas jesteśmy galaktyczni. W Realu jest miejsce tylko dla takich piłkarzy i jestem przekonany, że w maju będziemy liderami Primera Division. Cały czas mamy najbardziej galaktycznych piłkarzy na świecie, którzy błyszczą pełnym blaskiem. Co mnie cieszy, formę odzyskuje też najbardziej galaktyczny z galaktycznych, czyli Ronaldo, co potwierdził swoim wspaniałym występem przeciwko Peru. Mogę więc zapewnić wszystkich kibiców \"Blancos\", że do maja będziemy liderami\" - powiedział zadowolony ze swej polityki transferowej \"boski Florentino\".

Dobry humor nie opuszcza pana Pereza laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Takie obietnice są chyba składane od lutego laugh.gif
Ronaldo i dobra forma? ROTFL!
btw Ronaldo znów nie wrócił na czas z Brazylii, zasiedział się chłopak w Mc Donaldzie laugh.gif

o ja (pipi)i***, on w to uwierzyl laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif no nie moge
deco
lol nie moge.........albo taki naiwny albo....
mobius
no coz nie wszyscy maja na tyle rozwiniety mozdzek by nie uwiezyc w taka bajke....
GOPA
kurde Barcelona gra z przewaga 1 zawodnika , miala karnego i przegrywaja ciagle 1-2 :? Zaczynam sie bac bo moze sie znow krucho zrobic z przewaga nad Realem
GOPA
no to po nas , 1-3 i 5 pkt. przewagi nad Realem bo watpie zeby Real dzisiaj przegral , beda wiedziec jak grala Barca i to ich podwojnie zmobilizuje
mobius
kurde gopa dobrze zes sie pomylil zaczalem mecz ogladac w momencie jak joaquin do spolki z olivera przejechal cala obrone barcy i juz bylem zalamany ale poscig blaugrany jednak okazal sie skuteczny
DMX
No i znowu sedzia wydrukowal Barcelonie mecz. Najpierw pokazuje obroncy Betisu czerwien za faul w polu karnym (karny prawidlowy ale czerwien na pewno nie) pozniej dyktuje karnego z niczego! To juz 6 w tym sezonie ile mozna i przedluza mecz tak dlugo az Barcelona zdobedzie bramke i udalo sie w 95 minucie

A tak swoja to dziwnie sie ten mecz bez komentarza ogladalo...
Bog2e
Deco dostal zolc, czyli na real bez naturalizowanego portugalczyka :x
Shanahan
Barcelona znowu zagrała słabo. Mecz u siebie, dwa karne, gra przez 80 minut z przewagą jednego zawodnika( coś ten nielubiący Barcy sędzia był wyjątkowo łaskawy- z tą czerwoną kartka mocno przesadził) i tylko uratowany rzutem na taśmę remis. Fatalnie grała obrona Barcelony- brak Puyola był bardzo widoczny- dwóch zawodników Betisu było w stanie wymanewrować całą obronę Katalończyków tak przy drugiej, jak i przy trzeciej bramce dla drużyny z Sewilli.
Barca oczywiście miała przewagę, ale wynikała ona głównie z tego, że Betis grał w dziesiątkę i siłą rzeczy skupiał się bardziej na obronie i kontrach niż na falowych atakach na bramkę gospodarzy.
Tak czy siak trudno przypuszczać by Barca mogła roztrwonic przewagę nad Realem- nawet sadząc takie babole w defensywie jak dziś. A jeżeli nielubiący jej arbitrzy będą sędziować tak jak dzisiaj to Real jest bez szans...
mobius
no shanan z tego co wiem to jak by sie sedziowie to real byl by jeszcze nizej w tabeli barca nie zagrala najlepiej ale bez puyola i marqueza trudno sie bylo tego spodziewac chco grajac w 11 na 10 nie powinno sie tracic 2 bramek a co do tych 5 minut to sie nalezaly bo gupki z betisu ciagle sie przewracaly bo sie chyba opalac chcieli.....

....... no i bardzo dziwny mecz bez komentarza ale coz szacunek sie nalezy
Shanahan
No mobius, trochę żeś mi nicka skrócił, ale rozumiem, że z pośpiechu :wink: . Nie napisałem, że sędziowie drukują mecze Barcelonie, nie napisałem, że nie mylą się na korzyść Królewskich, ale faktem jest, że dziś arbiter Barcelonie, mówiąc oględnie, "nie przeszkadzał", a czerwoną kartką (IMHO pokazaną zbyt pochopnie) ustawił cały mecz.
mobius
Shanahan masz racje sedziowie czasem sie myla (bo chyba nie robia tego specjalnie ) czy to na korzysc barcy czy realu, meczu jeszcze calego nie widzialem tylko koncowke wiec o kartce sie nie moge wypowiedziec

ps nie wiesz kiedy beda powtorki bo male zamieszanie z tym programem
dante2003
Niestety real prowadzi 2-1 :x
Shanahan
Nie wiem czy to kogoś zainteresuje, ale Sport + z migawkami z ligi hiszpańskiej dziś o 23:10.

Real wygrał 2:1.
El Crack SUMO
no to po nas , 1-3 i 5 pkt. przewagi nad Realem bo watpie zeby Real dzisiaj przegral , beda wiedziec jak grala Barca i to ich podwojnie zmobilizuje
oj GOPA trzeba zawsze wierzyć do końca wink.gif no i kup se nowy kalulator wink.gif w przypadku przegranej było by 8 pkt przewagi nie 5 wink.gif ale nie martw się za tydzień o tej porze znowu bedzie 11 laugh.gif

a co do meczu:
miałem niecodzienną okazje zobaczyć ten mecz u sąsiadki :oops: ja tam tylko kwiatki podlewam, jak jej nie ma więc ciii laugh.gif

i co moge powiedzieć
- Barca w tym meczu grała bez obrony!! smiech na sali co kontra to gol - no prawie na 4 kontry 3 bramki ech aż się mecz z Chelsea przypomina :cry: szkoda gadać
- Maxi Lopez zagrał całą drugą połowe, ale nic nie pokazał raz ładnie wrócił i odebrał piłke rywalowi, ale to była akcja tuż po tym jak on te piłke stracił ech no i kilkakrotnie po genialnych zagraniach Ronniego wyglądał na zaskoczonego faktem, ze ma piłke przy nodze
- jak po meczu powiedział mój ojciec - oni to mają ino Ronaldinho, Eto'o (świetny strzał w poprzeczke w drugiej połowie po którym notabene Maxi pudłuje z 3 metrów) no i ten Deco może być reszta to kelnerzy laugh.gif ale mój ojciec zawsze wolał Real więc mu wybaczcie laugh.gif
- no i żółta kartka dla Deco... :cry:
DMX
No jak Barcelona bedzie znow grac w 12 to Real za tydzien nie ma szans, jak wczoraj Betis. http://www.hattrick.pl/?act=news&more=45843

A co do zoltych kartek to w Realu nie zagraja Samuel i Guti confused.gif
lukasz
No jak Barcelona bedzie znow grac w 12 to Real za tydzien nie ma szans, jak wczoraj Betis. http://www.hattrick.pl/?act=news&more=45843

patrz jak to życie kołem sie toczy.rok temu była moda na temat sądziowie pomagają realowi a teraz jest barca.
za tydzień nie wiem jak obstawiac ale jeśli Barca będzie w formie z meczu z Chelsea to powinna wygrać.
SIKI

Szkoda, że tylko serwis o Lechu Poznań tak napisał... Bo na innych znaczących serwisach takich opinii nie uświadczyłem... No, ale jak sie czyta newsy z PD w amatorskim serwisie o Lechu to nie mam pytań laugh.gif
Widać było brak Puyola w obronie. Betis przegrał na własne życzenie, stracić bramkę w ostatniej minucie. No, ale ogólnie to gdyby nie sędziowie Barca byłaby w strefie spadkowej laugh.gif
DMX

Szkoda, że tylko serwis o Lechu Poznań tak napisał... Bo na innych znaczących serwisach takich opinii nie uświadczyłem... No, ale jak sie czyta newsy z PD w amatorskim serwisie o Lechu to nie mam pytań laugh.gif

LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL skecz roku laugh.gif laugh.gif Zabawny z ciebie gosciu najpierw wierzysz w zart z 1 kwietnia a teraz nawet nie widzisz roznicy miedzy Lechem Poznan a serwisem pilkarskim sponsorowanym przez Browary Lech laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Wszyscy dobrze wiedza (co ogladali ten mecz) ze sedzia okradl Betis z 3 pkt no ale amatorski serwis o Lechu Poznan piszacy o Primera Division (LOL) pewnie bzdury pisze jak wiekszosc hiszpanskich gazet

http://www.primeradivision.pl/index.php?st...a=news&id=27827

http://www.primeradivision.pl/index.php?st...a=news&id=27826

El Betis sigue clamando contra Pino Zamorano
http://marca.com/edicion/noticia/0,2458,614311,00.html

http://www.as.com/articulo.html?d_date=&xr...nchor=dasftbA00
deco
no obrona byla dziurawa bo w srodku grał Olequer i Navarro a za tydzien wroci juz MArquez i moze Puyol,,,ale znając go wróci...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.