no dobra...zle sie wyrazilem
a ancelotti to bardzo dobry trener
no ale del bosque zwolnili...
Del Bosque nie zwolnili. Sam zrezygnował.
T_4_killer
18 03 2005, 21:53
wiec mistrzostwo wraca do Kataloni...nie ma juz raczej zagrozenia...wg Was wywalą luxemburgo??po sezonie>>?
to nie wina trenera..tylko przestarzalych zawodnikow:/
no niezupelnie..zawsze mogłby wprowadzić mlodych zawodnikow z realku B zeby sie ogrywali,bo na pewno mają wiekszą chcec do gry niz gwiazda gilleta:)
Mendrek
19 03 2005, 12:54
Mam lolowe info z gazety "Fakt" na temat Realu:
\"Czy wiesz że...
Kierowca rajdowy prezydentem Realu
Carlos Sainz, były wielokrotny mistrz świata w rajdach samochodowych, jest typowany na następce Florentino Pereza - obecnego prezydenta Realu Madryt. Wybory odbędą się w 2008 roku. Sainz od wielu lat zasiada w loży honorowej stadionu Santiago Bernabeu\".
No coz... Pewnie nadal beda slabi. Ale przynajmnej beda dobrymi furami sie wozic
Ps. Pewnie to tylko brukowcowa plotka, ale HC by bylo
Real Betis 2 - 1 Albacete
FT Espanyol 2 - 2 Real Sociedad
44' Deportivo La Coruna 0 - 1 Barcelona
haha Barca prowadzi po bramce filigranowego francuzika:)
babciahania
20 03 2005, 11:03
no więc
Barcelona wygrała... 0 - 1
i to już 14 pkt przewagi..
Real gra dziś z Malagą (która jest 14.) więc ja typuje remis... albo Real jakimś fartem wygra 1. bramką....

Barca jedzie po mistrza,...troche farta miala ale wygrała
dante2003
20 03 2005, 19:50
real znowu pokazuje klasę remisując do połowy z Malagą 0-0
no ale ciezki mecz z betisem a potem derby trzeba uwazac aby nie stracic przewagi
a w meczu z betisem kartkowych zawodnikow
Ciężki, ciężki, ale według mnie ci zagrożeni kartkami nie powinni zagrać (czyli Puyol, Deco i Xavi jak się nie mylę).

Bardziej przydadzą się w derbach, real przegra ten mecz, a na pewno nie zdobędzie mistrzostwa Hiszpanii. W sumie myśle, że to już jest przesądzone, ale nigdy to nic nie wiadomo.
Il Capitano
21 03 2005, 08:53
Valencia poradziła sobie z Getafe który ostatnimi czasy o dziwo spisywało się znakomicie choćby podczas meczu z wielkim Realem Madrid. Stan licznika stanął na cyferkach 3:1 a bramki zdobyli:
30minuta - Rufete
35minuta - Di Vaio
63minuta - Mista(penalty)
75minuta - Pernii
Che pod dowództwem Antonio Lopeza spisują się o niebo lepiej niz z poprzednim trenerem. Grają z większą determinacją, animuszem....w futbolu jednak zmiany i powiewy świeżości są mocno potrzebne, wpływają bardzo ochładzająco na zespoły tak więc nie mogło stać się inaczej w przypadku 'nietoperzy'.
Pablo_el
21 03 2005, 14:37
ciekawy art opisujacy sytuacje Realu. Uwazam ze Perez przegial dopiero zwalniajac sfinksa i kupujac becka bo do tej pory wszystko bylo ok

Gdyby zostal Del Bosque a dokupiliby np Jaoquina czy Viere wszystko potoczyloby sie inaczej. Nie wspominam jusz o swinstwie zrobionym Hierro :x
No ale nic - miejmy nadzieje ze nie bedzie wiecej niz 0 : 3 dla Barcy 3 kwietnia... pozatym chyba sie jusz Perez opamietal
Partyzant
21 03 2005, 18:41
kiedy nast.kolejaka w Hiszpani??bo teraz kadry grają wiec??
2-3 kwiecień jak się nie mylę.
chyba sie mylisz bo mniej wiecej wtedy gra LM
Zgadza się, mniej więcej, a mianowicie 2-3 dni później. :wink:
Kubaa__
24 03 2005, 21:44
Tak trudno sprawdzic w kalendarzu (jak LM moze byc rozgrywana w weekend ;/) ?? Robak dobrze napisał, 2-3 kwietnia.
Ciekawy tekst:
Jaki klub ma jedną z najlepszych szkólek piłkarskich? Bynajmniej nie Ajax czy jakiś Manchester tylko Real Madryt. Aż 57 byłych zawodników rezerw madryckiego klubu gra w klubach hiszpańskiej pierwszej ligi (tylko w Realu Sociedad nie gra żaden), a 38 w klubach Segunda Division. Niewątpliwie niewiele klubów może się pochwalić takim wynikiem. A to lista zawodników, którzy przeszli przez szkółkę Realu Madryt:
PRIMERA DIVISION
Real Madryt: Raúl, Guti, Casillas, Borja, Raúl Bravo, Pavón, Mejía, Diego López, Portillo.
Albacete: Rubén, Jaime, Valbuena.
Athletic Club: Urzáiz.
At. Madryt: García Calvo, Cuéllar.
Barcelona: Eto´o.
Betis: Fernando, Contreras, Pablo Niño, Alfonso
Deportivo: Víctor.
Espanyol: Miñambres, Dani.
Levante: Mora, Rivera, Sandro.
Getafe: Cubillo, Rubén Pulido, Alberto Ruíz, Amaya, Berenguer, Tena, Riki.
Málaga: Gerardo, Valcarce, Manu Sánchez, Fernando Sanz, Tote.
Mallorca: Luis García.
Numancia: Sestelo, Velasco.
Osasuna: Valdo, Corrales.
Racing Club: F. Marqués, Morán, Aganzo, Javi Guerrero.
Sevilla: Aranda, Casquero, Jordi.
Valencia: Cañizares, Mista.
Villarreal: Calleja.
Zaragoza: Movilla, César, Camacho, García Granero.
wszystko pięknie szkolenie bardzo dobre ale co z tego skoro potem tych graczy klub pozbywa sie za bezcen tracąc potem podwójnie jak w przypadku Eto dosyć regularnie przypominającego sie działaczom realu jaki to błąd zrobili.
moze i real produkuje najwiecej mlodych pilkarzy ale nie idzie to w parze z jakoscia bo 90% z nich musi odejsc z madrytu do innego klubu bo perez woli kupic davida "drewienko" bekhama
wiec jak dla mnie najlepszym przykladem szkolenia mlodzierzy jest ajaks i zaraz za nim barca bo ich wychowankowie stanowia teraz o sile tych druzyn
El Crack SUMO
28 03 2005, 20:08
No ale nic - miejmy nadzieje ze nie bedzie wiecej niz 0 : 3 dla Barcy 3 kwietnia... pozatym chyba sie jusz Perez opamietal

hm... chodzi Ci raczej o 10 kwietnia
spokojnie nie bedzie tak duzo bo w $realu stoi iker........a i zwyciestwa Barcy nie jestem pewnien na 100%
Carle Puyol nie zagra przez 2-3 tygodnie:/ czyli na mecz ze $realem sie raczej nie wyrobi...
a w meczu z betisem bedzie extra obronka Olequer i Navarro..o Boże....
chyba ze z oleguerem zagrałby Gerard a na DM poszedł by vanBronchorst a na lewą obronke Silvinho...tak by było chyba lepiej..
Partyzant
31 03 2005, 22:15
Dodatkowo mecz z Betisem sędziuje sędzia z Madrytu bardzo nielubiący BArcelony... :? Zwykle daje im po 4-5 kartki w meczu. A przypominam że jak Xavi i Deco dostana po jednej to nie zagraja z Realem. Na szczęscie powróci wtedy Marquez, ale raczej nie będzieu Puyola :?
Co nie zmiania faktu żę o mistrzostwie Real może zapomnieć

>
Pablo_el
1 04 2005, 05:02

hm... chodzi Ci raczej o 10 kwietnia

ehh ja i te zmiany czasu
szkoda ze Puyol ma kontuzje - gdy Real wygra beda mowili ze dlatego ze go nie bylo

A jak jeszcze Deco i Xavi dostana kartki z Betisem to jusz bedziecie wietrzyc spisek
Prezydent Realu Madryt Florentino Perez, zapewnił dziś wszystkich \"Galaktycznych\" kibiców, że \"Królewscy\" do maja już na pewno będą liderami La Liga:
\"Niektórzy ludzie się z nas śmieją, ale my cały czas jesteśmy galaktyczni. W Realu jest miejsce tylko dla takich piłkarzy i jestem przekonany, że w maju będziemy liderami Primera Division. Cały czas mamy najbardziej galaktycznych piłkarzy na świecie, którzy błyszczą pełnym blaskiem. Co mnie cieszy, formę odzyskuje też najbardziej galaktyczny z galaktycznych, czyli Ronaldo, co potwierdził swoim wspaniałym występem przeciwko Peru. Mogę więc zapewnić wszystkich kibiców \"Blancos\", że do maja będziemy liderami\" - powiedział zadowolony ze swej polityki transferowej \"boski Florentino\".
Dobry humor nie opuszcza pana Pereza
Takie obietnice są chyba składane od lutego
Ronaldo i dobra forma? ROTFL!
btw Ronaldo znów nie wrócił na czas z Brazylii, zasiedział się chłopak w Mc Donaldzie
sratatata ale zarcik prima aprilisowy..bardzo smieszny w taki dzien:/
Prezydent Realu Madryt Florentino Perez, zapewnił dziś wszystkich \"Galaktycznych\" kibiców, że \"Królewscy\" do maja już na pewno będą liderami La Liga:
\"Niektórzy ludzie się z nas śmieją, ale my cały czas jesteśmy galaktyczni. W Realu jest miejsce tylko dla takich piłkarzy i jestem przekonany, że w maju będziemy liderami Primera Division. Cały czas mamy najbardziej galaktycznych piłkarzy na świecie, którzy błyszczą pełnym blaskiem. Co mnie cieszy, formę odzyskuje też najbardziej galaktyczny z galaktycznych, czyli Ronaldo, co potwierdził swoim wspaniałym występem przeciwko Peru. Mogę więc zapewnić wszystkich kibiców \"Blancos\", że do maja będziemy liderami\" - powiedział zadowolony ze swej polityki transferowej \"boski Florentino\".
Dobry humor nie opuszcza pana Pereza
Takie obietnice są chyba składane od lutego
Ronaldo i dobra forma? ROTFL!
btw Ronaldo znów nie wrócił na czas z Brazylii, zasiedział się chłopak w Mc Donaldzie

o ja (pipi)i***, on w to uwierzyl

no nie moge
lol nie moge.........albo taki naiwny albo....
no coz nie wszyscy maja na tyle rozwiniety mozdzek by nie uwiezyc w taka bajke....
kurde Barcelona gra z przewaga 1 zawodnika , miala karnego i przegrywaja ciagle 1-2 :? Zaczynam sie bac bo moze sie znow krucho zrobic z przewaga nad Realem
no to po nas , 1-3 i 5 pkt. przewagi nad Realem bo watpie zeby Real dzisiaj przegral , beda wiedziec jak grala Barca i to ich podwojnie zmobilizuje
kurde gopa dobrze zes sie pomylil zaczalem mecz ogladac w momencie jak joaquin do spolki z olivera przejechal cala obrone barcy i juz bylem zalamany ale poscig blaugrany jednak okazal sie skuteczny
No i znowu sedzia wydrukowal Barcelonie mecz. Najpierw pokazuje obroncy Betisu czerwien za faul w polu karnym (karny prawidlowy ale czerwien na pewno nie) pozniej dyktuje karnego z niczego! To juz 6 w tym sezonie ile mozna i przedluza mecz tak dlugo az Barcelona zdobedzie bramke i udalo sie w 95 minucie
A tak swoja to dziwnie sie ten mecz bez komentarza ogladalo...
Deco dostal zolc, czyli na real bez naturalizowanego portugalczyka :x
Shanahan
3 04 2005, 19:30
Barcelona znowu zagrała słabo. Mecz u siebie, dwa karne, gra przez 80 minut z przewagą jednego zawodnika( coś ten nielubiący Barcy sędzia był wyjątkowo łaskawy- z tą czerwoną kartka mocno przesadził) i tylko uratowany rzutem na taśmę remis. Fatalnie grała obrona Barcelony- brak Puyola był bardzo widoczny- dwóch zawodników Betisu było w stanie wymanewrować całą obronę Katalończyków tak przy drugiej, jak i przy trzeciej bramce dla drużyny z Sewilli.
Barca oczywiście miała przewagę, ale wynikała ona głównie z tego, że Betis grał w dziesiątkę i siłą rzeczy skupiał się bardziej na obronie i kontrach niż na falowych atakach na bramkę gospodarzy.
Tak czy siak trudno przypuszczać by Barca mogła roztrwonic przewagę nad Realem- nawet sadząc takie babole w defensywie jak dziś. A jeżeli nielubiący jej arbitrzy będą sędziować tak jak dzisiaj to Real jest bez szans...
no shanan z tego co wiem to jak by sie sedziowie to real byl by jeszcze nizej w tabeli barca nie zagrala najlepiej ale bez puyola i marqueza trudno sie bylo tego spodziewac chco grajac w 11 na 10 nie powinno sie tracic 2 bramek a co do tych 5 minut to sie nalezaly bo gupki z betisu ciagle sie przewracaly bo sie chyba opalac chcieli.....
....... no i bardzo dziwny mecz bez komentarza ale coz szacunek sie nalezy
Shanahan
3 04 2005, 19:55
No mobius, trochę żeś mi nicka skrócił, ale rozumiem, że z pośpiechu :wink: . Nie napisałem, że sędziowie drukują mecze Barcelonie, nie napisałem, że nie mylą się na korzyść Królewskich, ale faktem jest, że dziś arbiter Barcelonie, mówiąc oględnie, "nie przeszkadzał", a czerwoną kartką (IMHO pokazaną zbyt pochopnie) ustawił cały mecz.
Shanahan masz racje sedziowie czasem sie myla (bo chyba nie robia tego specjalnie ) czy to na korzysc barcy czy realu, meczu jeszcze calego nie widzialem tylko koncowke wiec o kartce sie nie moge wypowiedziec
ps nie wiesz kiedy beda powtorki bo male zamieszanie z tym programem
dante2003
3 04 2005, 20:48
Niestety real prowadzi 2-1 :x
Shanahan
3 04 2005, 21:59
Nie wiem czy to kogoś zainteresuje, ale Sport + z migawkami z ligi hiszpańskiej dziś o 23:10.
Real wygrał 2:1.
El Crack SUMO
4 04 2005, 02:39
no to po nas , 1-3 i 5 pkt. przewagi nad Realem bo watpie zeby Real dzisiaj przegral , beda wiedziec jak grala Barca i to ich podwojnie zmobilizuje
oj GOPA trzeba zawsze wierzyć do końca

no i kup se nowy kalulator

w przypadku przegranej było by 8 pkt przewagi nie 5

ale nie martw się za tydzień o tej porze znowu bedzie 11
a co do meczu:
miałem niecodzienną okazje zobaczyć ten mecz u sąsiadki :oops: ja tam tylko kwiatki podlewam, jak jej nie ma więc ciii
i co moge powiedzieć
- Barca w tym meczu grała bez obrony!! smiech na sali co kontra to gol - no prawie na 4 kontry 3 bramki ech aż się mecz z Chelsea przypomina :cry: szkoda gadać
- Maxi Lopez zagrał całą drugą połowe, ale nic nie pokazał raz ładnie wrócił i odebrał piłke rywalowi, ale to była akcja tuż po tym jak on te piłke stracił ech no i kilkakrotnie po genialnych zagraniach Ronniego wyglądał na zaskoczonego faktem, ze ma piłke przy nodze
- jak po meczu powiedział mój ojciec - oni to mają ino Ronaldinho, Eto'o (świetny strzał w poprzeczke w drugiej połowie po którym notabene Maxi pudłuje z 3 metrów) no i ten Deco może być reszta to kelnerzy

ale mój ojciec zawsze wolał Real więc mu wybaczcie
- no i żółta kartka dla Deco... :cry:
No jak Barcelona bedzie znow grac w 12 to Real za tydzien nie ma szans, jak wczoraj Betis.
http://www.hattrick.pl/?act=news&more=45843
A co do zoltych kartek to w Realu nie zagraja Samuel i Guti
No jak Barcelona bedzie znow grac w 12 to Real za tydzien nie ma szans, jak wczoraj Betis.

patrz jak to życie kołem sie toczy.rok temu była moda na temat sądziowie pomagają realowi a teraz jest barca.
za tydzień nie wiem jak obstawiac ale jeśli Barca będzie w formie z meczu z Chelsea to powinna wygrać.

Szkoda, że tylko serwis o Lechu Poznań tak napisał... Bo na innych znaczących serwisach takich opinii nie uświadczyłem... No, ale jak sie czyta newsy z PD w amatorskim serwisie o Lechu to nie mam pytań
Widać było brak Puyola w obronie. Betis przegrał na własne życzenie, stracić bramkę w ostatniej minucie. No, ale ogólnie to gdyby nie sędziowie Barca byłaby w strefie spadkowej

Szkoda, że tylko serwis o Lechu Poznań tak napisał... Bo na innych znaczących serwisach takich opinii nie uświadczyłem... No, ale jak sie czyta newsy z PD w amatorskim serwisie o Lechu to nie mam pytań
LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL skecz roku

Zabawny z ciebie gosciu najpierw wierzysz w zart z 1 kwietnia a teraz nawet nie widzisz roznicy miedzy Lechem Poznan a serwisem pilkarskim sponsorowanym przez Browary Lech
Wszyscy dobrze wiedza (co ogladali ten mecz) ze sedzia okradl Betis z 3 pkt no ale amatorski serwis o Lechu Poznan piszacy o Primera Division (LOL) pewnie bzdury pisze jak wiekszosc hiszpanskich gazet
http://www.primeradivision.pl/index.php?st...a=news&id=27827
http://www.primeradivision.pl/index.php?st...a=news&id=27826
El Betis sigue clamando contra Pino Zamorano
http://marca.com/edicion/noticia/0,2458,614311,00.html
http://www.as.com/articulo.html?d_date=&xr...nchor=dasftbA00
no obrona byla dziurawa bo w srodku grał Olequer i Navarro a za tydzien wroci juz MArquez i moze Puyol,,,ale znając go wróci...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.