Partyzant
11 04 2005, 10:54
Tylko 10 dni przerwy dla Eto'o!
Wygląda na to, że wszyscy cules mogą odetchnąć z ulgą. Oficjalna strona klubu donosi bowiem, że bardzo groźnie wyglądający uraz, którego as Barcelony, Samuel Eto'o nabawił się we wczorajszym meczu, wyłączy go z gry zaledwie na 10 dni! Przypomnijmy, że początkowo mówiono o nawet dwumiesięcznej przymusowej pauzie.
Dziś, wczesnym rankiem Samuel stawił się w klinice FC Barcelony by poddać się szczegółowym badaniom, które miały dać jednoznaczną odpowiedź na pytanie: ile potrwa jego przerwa w grze. Chyba nawet sam piłkarz nie spodziewał się tak pomyślnej diagnozy. Rezonans magnetyczny wykazał niezbyt groźny uraz łękotki w prawej nodze.
W komunikacie wydanym przez służby medyczne klubu czytamy: "Piłkarz doznał kontuzji łękotki w prawym kolanie. Uraz z początku wydawał się groźniejszy, jednak po szczegółowych badaniach okazało się, że zawodnik miał dużo szczęścia. Teraz Eto'o zostanie poddany intensywnej rehabilitacji. Jego przerwa w grze potrwa najprawdopodobniej 10 dni".
Cóż można powiedzieć. Chyba tylko podziękować opatrzności. Ci co widzieli moment nabawienia się urazu przez 'czarną perłę' musza chyba bowiem przyznać z ręką na sercu, że powiało grozą.
W najbliższym meczu z Getafe rolę snajpera pełnić będzie raczej Maxi Lopez, który będzie miał szansę się wykazać. Zobaczymy czy Kameruńczyk wróci na mecz z Malagą. Jedno jest pewne: Samuel raczej na pewno zdobędzie jeszcze kilka goli w tym sezonie!
źródło - www.fcbarcelona.com
_Bardock
11 04 2005, 12:55
Jak Barca nie zdobędzie mistrza (kontuzja Eto'o) to przestaje sie interesować futbolem...
Dobry z ciebie kibic, nie ma co, jak drużyna przegrywa to przestaje się interesować piłką nożną lol.
Piłka nożna to piękny sport, raz się przegrywa, raz wygrywa, raz sędzia popełni błąd na korzyść twojej drużyny a raz na tej drugiej, no ale nie będę tłumaczył sensu sportu, cieszę się tylko, że u mnie w Poznaniu nie ma takich kibiców jak ty i mimo, że Lech jest przedostani w lidze to na mecze przychodzi 15.000 ludzi.
marianek
11 04 2005, 14:18
Hahahaha, Bardock, a jakiś typek co mówił, że teraz kibicuje Warcie Poznań, bo Lech z nią przegrał?
Dobrze, że Eto'o "tylko" 10 dni. Szkoda, że nie mam Polsatu Sport, takie widowisko... :? :cry:
Jak Barca nie zdobędzie mistrza (kontuzja Eto'o) to przestaje sie interesować futbolem...
Dobry z ciebie kibic, nie ma co, jak drużyna przegrywa to przestaje się interesować piłką nożną lol.
Piłka nożna to piękny sport, raz się przegrywa, raz wygrywa, raz sędzia popełni błąd na korzyść twojej drużyny a raz na tej drugiej, no ale nie będę tłumaczył sensu sportu, cieszę się tylko, że u mnie w Poznaniu nie ma takich kibiców jak ty i mimo, że Lech jest przedostani w lidze to na mecze przychodzi 15.000 ludzi.
Ha ha koleś Barcie kibicuje od 7 lat, a futbolem interesuje sie od 1998 roku...
Więc nie mów mi, że jak przegrywają to ich nie lubie, bo kibicowałem im nawet jak grali w PUCHARZE UEFA (zapewne nawet nie wiesz, ze grali

)
Partyzant
11 04 2005, 15:22
Dobrze, że Eto'o \"tylko\" 10 dni. Szkoda, że nie mam Polsatu Sport, takie widowisko... :? :cry:
Raczej C+. bo oni mają wyłącznośc na La Liga :wink: .Polsat jeszcze tego nie ma - ale mają LM i inne :wink:
Dobrze, że Eto'o \"tylko\" 10 dni. Szkoda, że nie mam Polsatu Sport, takie widowisko... :? :cry:
Raczej C+. bo oni mają wyłącznośc na La Liga :wink: .Polsat jeszcze tego nie ma - ale mają LM i inne :wink:
C+ [Anglia, Francja, Włochy, Hiszpania, Polska]
Polsat Sport [LM, Niemcy, Holandia, Grecja]
Mniejsza z tym;p Ogólnie to dobrze byłoby mieć Polsat Sport i Canal+
Mniejsza z tym;p Ogólnie to dobrze byłoby mieć Polsat Sport i Canal+
dante2003
11 04 2005, 16:33
Real aby mieć pewność mistrzostwa musi wygrać 6 meczów, Barca 3. Nie sądzę aby Barca wtopiła jeszcze 4 razy.
_Bardock
11 04 2005, 16:34
Hahahaha, Bardock, a jakiś typek co mówił, że teraz kibicuje Warcie Poznań, bo Lech z nią przegrał?
Wszędzie znajdą się takie typki, daję głowę, że gdy Polonia zdobywała mistrza kraju w 2000 roku, to niejeden kibic Legii nawrócił się na Polonię, ale w sumie to nieważne, bo mówiłem o 15.000 ludzi którzy pomimo tego, że Lech przegrywa przyszło na stadion, a tego TYPKA o którym mówisz zapewne tam nie było, skoro mówisz, że przerzucił się na Wartę.
Aha, no i jeszcze jedno, bo nie wiem co na celu miała Twoja wypowiedź, uświadomienie, że Lech nie ma dobrych kibiców? Widzisz ja nie jestem pozbawiony OBIEKTYWIZMU i potrafię przyznać, że LECH I LEGIA mają najlepszych kibiców w Polsce, może jak trochę dorośniesz to też będziesz do tego zdolny.
Ha ha koleś Barcie kibicuje od 7 lat, a futbolem interesuje sie od 1998 roku...
Więc nie mów mi, że jak przegrywają to ich nie lubie
Wcale tak nie powiedziałem, tylko zacytowałem Twoje słowa:
które zbyt dobrze o Tobie nie świadczą.
Partyzant
11 04 2005, 16:42
Zapomniałeś o el. MŚ :wink: oraz Arsenal TV, Chelsea TV, Liverpoll TV a wkrótce podobno MU TV oraz Barca TV (yes!!) i Real Madrid TV .
wydaje mi sie ze SIKI to napisal z ironia i byl przy tym troszke zdenerwowany :wink:
Zapomniałeś o el. MŚ :wink: oraz Arsenal TV, Chelsea TV, Liverpoll TV a wkrótce podobno MU TV oraz Barca TV (yes!!) i Real Madrid TV .
A ogląda ktoś te spotkania, sprzed miesiąca? ;]
Partyzant
11 04 2005, 16:59
Słuszna uwaga :wink: Ale ja czasem tak , zwłaszcza gdy maja pare dni poślixgu tylko.
Bardock źle mnie zrozumiałeś. Nie chodzi mi o to, że Lech ma gorszych kibiców czy coś. Ty napisałeś wcześniej, że nie ma takich kibiców u Ciebie, ja napisałem, że jest jeden conajmniej :wink: I nie ma co się bulwersować i mówić, że "jak podrosnę to będę zdolny zrozumieć". Ja to wiem :wink:
wydaje mi sie ze SIKI to napisal z ironia i byl przy tym troszke zdenerwowany :wink:
hmmm gopa czyta w moich myślach
SIKI no i zes wypaplal , a to miala byc niespodzianka ta telepatia
Ale komentarz na C+ z meczu byl beznadziejny,ze studia,bez uczuc...a Wy sie podniecaliscie ze jest na C+ najlepszy w polsce??juz Szpakowski jest lepsiejszy,bynajmnie jakos to przezywa...
Ale komentarz na C+ z meczu byl beznadziejny,ze studia,bez uczuc...a Wy sie podniecaliscie ze jest na C+ najlepszy w polsce??juz Szpakowski jest lepsiejszy,bynajmnie jakos to przezywa...
C+ jest najlepsze ,ma w składzie największych fachowców no może oprócz Borka czy Iwanowa.Są w pełni profesjonalni.A jedynka i Szpakowski(ile jeszcze lat trzeba będzie go słuchać?) to do lamusa może odejść(vide co meczu nie pokażą polskiego klubu to zawsze przerywanie coś s(pipi)e z głosem itd.).
Hmmm i jeszcze głos hiszpańskiego komentarza w tle.... Ale przynajmniej komentarz profesjonalny, a nie jak Szpakowski co chwile wpadki...
Ale przynajmniej pokazują PD i chwała im za to... Kurna musze zainwestować w C+
a iile trzeba misiecznie zainwestowac w C+ aby ogladac lige polska i inne mecze??
Saunter
11 04 2005, 20:12
Rzeczywiscie sam zauwazylem, ze komentarz byl z 0 dawka emocji. Zaluje ze ani Smoku ani Twarowski nie komentuja La Ligi.
strzelili bramke..a oni nic..itp...ja chcialbym uslyszec tkai komentarz jak w Romie--->ZAMPA...polecam posluchac co za koles:)
Przypomnijcie sobie zeszły tydzień , to może się domyslicie dlaczego komentarz był jaki był... Może Laskowski nie jest jakimś super komentatorem,ale emocji to mu raczej nie brakuje-czym niejednokrotnie potrafił mnie dosyć mocno zdenerwować :wink:
a iile trzeba misiecznie zainwestowac w C+ aby ogladac lige polska i inne mecze??
bodajze najtańszy pakiet z C+,C+ SPort 70zeta chyba stoi
Don Elofante
12 04 2005, 08:11
strzelili bramke..a oni nic..itp...ja chcialbym uslyszec tkai komentarz jak w Romie--->ZAMPA...polecam posluchac co za koles:)
A oglądałeś początek relacji i swoistą "modlitwę"? Jak po czymś takim miał się emocjonować golami?
PS: Gdybyś usłyszał komentarz do meczu sprzed kilku sezonów Barcelona - Walencja 3:2 (bramka Rivaldo z przewrotki w 89 minucie dająca awans do LM ) to byś nabrał szacunku dla komentatorów z C+, a nie farmazony prawił :wink:
ooo...nie wiem nie oglądałe..ale tego Zampe polecam..jego mp3 są na polskiej stronie asromy.....nie wiem czy mozna wkleiac linki...ale trudno
www.asroma.pl
Pablo_el
12 04 2005, 15:42
Laskowski tesz mi jakos nie lezy ale Smokowski i Twarowski jak najbardziej. Najlepsi komentatorzy w kraju a nie jakies tam borki

Kto widzial ich w akcji ten wie dlaczego
Partyzant
12 04 2005, 17:43
http://sport.onet.pl/1080796,wiadomosci.html
I po co się tak chwalic że Robinho od lata juz na 100 % w Madrycie ?
no komentarz byl jaki byl ale mogli chociaz wyciszyc te hiszpanskie przebicia albo puscic je zamiast laskowskiego i orlowskiego
a ogladanie primiera division i innych lig zakupionych przez cyfre+ kosztuje prawie 90 zl miesiecznie plus instalacja 450zl ale kurna warto
bardzo mądrze gada..niech zostanie..a potem jego cena podskoczy ze HOHO
Od przyszłego sezonu na koszulkach Barcy mają być reklamy. Jakie jeszcze nie wiadomo...No i stuletnia tradycja się rypła. Ale podobno ma być najlepiej opłacanym klubem jeśli chodzi o dochód ze sprzedaży koszulek.
Kasa misu, kasa

To Athletic Bilbao bedzie jedyna taka druzyna w Primera.
hmmm..jezeli mają za to dostac ze 20mln to ja jestem za bo za tyle mozna np.:
kupic joaquima dorzyucając np saviole
Ku.rwa nie było reklam na koszulkach w słabych sytuacjach finansowych w klubie, a teraz gdy sytuacja jest dobra Laporta wprowadza reklamy na koszulkach...
no comments
Kasa misu, kasa

To Athletic Bilbao bedzie jedyna taka druzyna w Primera.
Ehhh niestety masz rację DMX. Nie podoba mi się ta decyzja.
Partyzant
14 04 2005, 00:00
Ku.rwa nie było reklam na koszulkach w słabych sytuacjach finansowych w klubie, a teraz gdy sytuacja jest dobra Laporta wprowadza reklamy na koszulkach...
no comments
Ale jakies super transfery to byś chciał ?/Tylko za co? Mnie tez się to nie podoba, ale jak chcesz ugrac coś w LM to trzeba wzmocnień klasowymi zawodnikami. A to kosztuje.
Don Elofante
14 04 2005, 17:22
no comments
Ale jakies super transfery to byś chciał ?/Tylko za co? Mnie tez się to nie podoba, ale jak chcesz ugrac coś w LM to trzeba wzmocnień klasowymi zawodnikami. A to kosztuje.
Wolę aby sprzedano Ronaldinho niż reklam na koszulkach. I mówię to świadomy swych słów.
Don Elofante
14 04 2005, 17:26
no comments
Wolę aby sprzedano Ronaldinho niż reklam na koszulkach. I mówię to świadomy swych słów.
a ja wole żeby kupili jakieś dobrego gracza ,bo nie ma korzyści z pustego miejsca na koszulkach.
a ja wole żeby kupili jakieś dobrego gracza ,bo nie ma korzyści z pustego miejsca na koszulkach.
Partyzant
14 04 2005, 18:38
A chciałbym żeby nie było reklam na koszulkach, żeby nie sprzedali Ronaldinho i żeby wzmocnili zespół o dobrych graczy (zwłąszcza w obronie i na prawym skrzydle) przed nowym sezonem...
Tylko jak to wszystko pogodzić

Nie da się :x
\"Hiszpański futbol znalazł się w swoim najgorszym momencie\" - podsumował występy drużyn Primera Division w obecnym sezonie w europejskich pucharach dziennik \"Marca\".
W czwartkowy wieczór ostatni reprezentant Hiszpanii, drużyna CF Villarreal odpadła w ćwierćfinale Pucharu UEFA. Oznacza to, że w półfinałach europejskich rozgrywek po raz pierwszy od 15 lat zabraknie zespołu z hiszpańskiej ekstraklasy.
\"Nie zdarzył się cud w Holandii\" - pisze w smutnym tonie \"Marca\" po rewanżowym spotkaniu popularnych \"Submarinos\" z AZ Alkmaar. Podopieczni Manuela Pellegriniego tylko zremisowali 1:1 na boisku rewelacji holenderskiej Eredivisie i pożegnali się z Pucharem UEFA, bowiem w pierwszym meczu ekipa Co Adrianse wygrała na Madrigal 2:1.
Wszystkie gazety sportowe w Hiszpanii zastanawiają się co jest przyczyną słabej postawy zespołów Primera Division w obecnym sezonie. Przykre zaskoczenie jest tym większe, bowiem wydawało się, że takie firmy jak Barcelona, Real, Valencia, Deportivo, czy coraz mocniejsze FC Sevilla, CF Villareal, a nawet Athletic Bilbao i Real Saragossa są w stanie z powodzeniem rywalizować na europejskich stadionach. Tymczasem rzeczywistość okazała się nadzwyczaj brutalna.
O ile Real i Barcelona znalazły godnych pogromców (Juventus i Chelsea) tak Deportivo, które w poprzednim sezonie eliminowało \"z hukiem\" Juventus czy Milan, nie wygrało nawet jednego meczu w fazie grupowej Ligi Mistrzów! Valencia, która w ubiegłym roku triumfowała w Pucharze UEFA i na krajowym podwórku, najpierw w LM musiała uznać wyższość Interu oraz Werderu, a następnie w Pucharze UEFA została wyeliminowana przez zadłużoną po uszy Steauę Bukareszt.
Czary goryczy dopełniły występy pozostałych. Baskowie z Bilbao oraz Real Saragossa nie sprostały w dwumeczu przeciętnej Austrii Wiedeń, bardzo silna kadrowo FC Sevilla odpadła z AC Parmą (broniącą się przed spadkiem z Serie A!), a ostania nadzieja Hiszpanów, efektownie grający Villarreal z fenomenalnym Riquelme i skutecznym Forlanem uległ jednak w dwumeczu holenderskiej rewelacji z Alkmaar.
Usprawiedliwienia żadnego nie ma, bo zwyczajnie być nie może. Czołowe kluby z Hiszpanii nie narzekają przecież na brak gotówki, w kadrach zespołów roi się od piłkarzy najsilniejszych reprezentacji świata, z którymi pracują najlepsi na globie fachowcy. Czego więc zabrakło do sukcesu, lub co było przyczyną niepowodzenia? Czyżby wobec tego nadmierna pycha gwiazd po raz kolejny została ukarana? Odpowiedzi na ta pytania chyba najlepiej znają zwykli kibice...
tak samo bylo z wloskimi a teaz idzie im lepiej...jedna era sie konczy inna zaczyna..na jakies kilka lat
tak samo bylo z wloskimi a teaz idzie im lepiej...jedna era sie konczy inna zaczyna..na jakies kilka lat
ee tam jaka era..... w polfinalach i tak najwiecej jest druzyn angielskich wiec nie wiem dlaczego wojna trwa miedzy wlochami a hiszpania...
Dzisiaj szykuje się extra meczyk.Real Madryt-Villarreal.
No i mam dylemat.Villareal bardzo lubię bo to argentyńska kolonia(Sorin,Figueroa, Arruabarrena,Battaglia no i oczywiście mój ulubieniec Riquelme) i oczywiście im kibicuje.Ale chciałbym też,żeby Real wygrał i zmniejszył przewagę do Barcy.Na złość wszystkim sezonowym kibicom(wiem,to są niskie pobudki ,ale nie cierpię xeroboy'i).
Jak by nie było to mecz powinnien być pasjonujący.Druga drużyna z trzecią w ligowej tabeli.Stawka też ogromna.Real walczy o mistrza a Villa o udział w LM.
I to wszystko na canal +,które posiadam. :wink:
ja mam nadzieje ze BArca i real wygrają bo postawilem w totosie:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.