Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Primera Division
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65
SUMO
>>Blancos, llorones, felicitad a los campeones!<< - Płaczcie Blancos i pozdrawiajcie mistrzów - Figo
odpowiedz Partyzanta rządzi!!! się posikałem prawie ze śmiechu, na szczęście nosze pampersy hahaha.gif butcher.gif

ech IMHO Eto'o nie powinien przepraszać za swoje słowa spox.gif
bo przecież wiadomo, że słowa wypowiedziane po pijaka się nie liczą hahaha.gif więc nie wiem o co to całe wielkie halo (Hala!? Mierdy eee
znaczy Madryt?) wink.gif

mms://wmedia.recoletos.es/marca/radiomarca/150505etoo01.asf
przecież to muzyka dla uszu biggrin.gif Eto'o na Erowizje!!! hahaha.gif

Madrid, cabrón saluda al campeón! waah.gif blackeye.gif
DMX
Real przedluzyl kontrakt z Ikerem do 2011 roku tongue.gif

lukasz
QUOTE(DMX @ 16 05 2005, 23:19)
Real przedluzyl kontrakt z Ikerem do 2011 roku tongue.gif

*

hmm często kluby stosują taki zabieg żeby w niedalekiej przyszłości otrzymać więcej z transferu definitywnego więc wstrzymałbym się z radością.
Robak
Jeeeeeeeest !!! W końcu Barca mistrzem Hiszpanii po kilku latach przerwy. biggrin.gif należało się im jak nikmu innemu w tym sezonie w Hiszpanii. biggrin.gif winner_first_h4h.gif winner_first_h4h.gif winner_first_h4h.gif

Eto,o przeprosił, według mnie dobrze, że tak zrobił, ale cieszę się również, że powiedział wcześniej co mu na sercu leży. biggrin.gif

A Casillias według mnie zostanie przynajmniej na sezon.
SUMO
FC Barcelona - Villarreal 3-3 ciup co za szpil happy.gif
hat-trick Forlana - i walka o tytuł pichichi La Ligi w ostatniej kolejce będzie bardzo ciekawa happy.gif
Forlan - 23 bramki
Eto'o - 24

właściwie to był to mecz dwóch zawodników:
Giulego vs Frolana - a pojedynek ten zakończył się wynikiem 2:3 wink.gif

na boisku doszło również do bardzo kuriozalnej sytucji:
Eto'o vs słupek = bezpłodność Kameruńczyka :* <głaszcze>
Eto'o mocno przywalił klejnotami wacko.gif w słupek za bramką stretcher.gif tym samym przewracając owy słupek podtrzymujący siatke w bramce i po tym zderzeniu przez jakieś 6 minut na Camp Nou było bardzo wesoło - nowego słupka nie dało się postawić - no chyba, że ktoś cały czas by go trzymał - np. bramkarz Villarealu hahaha.gif i wkońcu zrobiona prowizorke i przywiązano siatke do ogrodzenia stadionu - normalnie sytuacja jak z naszej ligi hahaha.gif

ech niestety w następnym spotkaniu ligowym zabraknie Ronaldinho, który ujrzał w tym meczy 5 żółtą kartke i musi pauzować... no, ale jest już zdrowy Larsson happy.gif a przecież i Iniesta świetnie sobie zapewne poradzi i zastąpi "el Crack Total'a" hahaha.gif

najgorszy piłkarz (obok Oleguera tongue.gif ) na boisku:
... Eto'o dry.gif
ech co on robił w tym meczu... nie dość, że wszyscy jego partnerzy grali "na niego" dogrywając mu każdą możliwą piłkę, a ten marnował sytuacje raz za razem, to na dodatek niestrzelił karnego (trafił w poprzeczke), zniszczył bramke - za co potrąci mu Laporta z pensji pewnie hahaha.gif no i niespodziewanie stał się wykonawcą wszystkich rzutów wolnych (ponoć ćwiczył ten fragment gry na treningach) no, ale nie wychodziło mu to za dobrze - dałby se chłopak spokój dry.gif
Clyde
Widziałem ten mecz na canal +.Sumo ma racje.Eto'o podchodził do każdego stałego fragmentu.Ponoć Laporta w prywatnej rozmowie z napastnikiem Barcy,pozwolił mu by ten je wykonywał,by za wszelką cenę zdobył tytuł króla strzelców.Nawet rzuty rożne mógłby wykonywać, o ile czułby, że jest w stanie pokonać bramkarza. hahaha.gif . Może powinien centrować wysoką swiecę i biec na pole karne na główkę? hahaha.gif .
Ale mecz był prima sort good.gif . Sumo dlaczego nie grał Riquelme?Oglądałem równolegle San Antonio-Phoenix i mi umkło blush.gif .
Partyzant
QUOTE(Clyde @ 23 05 2005, 11:04)
Widziałem ten mecz na canal +.Sumo ma racje.Eto'o podchodził do każdego stałego fragmentu.Ponoć Laporta w prywatnej rozmowie z napastnikiem Barcy,pozwolił mu by ten je wykonywał,by za wszelką  cenę zdobył tytuł króla strzelców.Nawet rzuty rożne mógłby wykonywać, o ile czułby, że jest w stanie pokonać bramkarza. hahaha.gif . Może powinien centrować wysoką swiecę i biec na pole karne na główkę?  hahaha.gif .
Ale mecz był prima sort good.gif . Sumo dlaczego nie grał Riquelme?Oglądałem równolegle San Antonio-Phoenix i mi umkło  blush.gif .
*

Romano miał lekką kontuzję kolana, szkoda że nie hgrał widowisko byłoby jeszcze lepsze. Co do Eto'o juz nie będę się wypowiadał - lekko przeginał z pazernością. A wystarczyło grac sobie spokojnie jak Forlan...

Co do reszty to SUMO juz wszystko napisał cool.gif
Pablo_el
QUOTE(Partyzant @ 16 05 2005, 21:34)
QUOTE(DMX @ 16 05 2005, 19:42)
Maly quiz:

Kto powiedzial te zdanie, dodam ze byl to zawodnik Barcelony w 99 roku: Blancos, llorones, felicitad a los campeones (Płacz Realu i pozdrawiaj mistrzów) ?? hyh.gif

Tu masz odpowiedź Cules hahaha.gif :

No i co?? Teraz Juda$z jako pierwszy dostaje kopa w d.upę... Jakie to żałosne... Pierwszy przyszedł i pierwszego go wykopią... Coż za ironia losu... hahaha.gif
*

czepiasz ze chcial grac w lepszym klubie ? Rob to przynajmniej na jakims poziomie.

Ikera nie sprzedadza - szybciej jusz Raula

ciekawą sprawą bylaby natomiast wymiana C.Ronaldo za Owena. W koncu Robinho bylby 3 napadziorem, Portillo lawa i po co 5? wink.gif
Partyzant
QUOTE(Pablo_el @ 25 05 2005, 17:32)
[
czepiasz ze chcial grac w lepszym klubie ? Rob to przynajmniej na jakims poziomie.

Ikera nie sprzedadza - szybciej !! jusz !! Raula

Zamierzasz polemizować ?? Rób to przynajmniej na jakimś poziomie (m. in. ortograficznym)
hahaha.gif hahaha.gif hahaha.gif

Poza tym pojęcie "lepszy" zależy od punktu widzenia...
Pablo_el
poczytaj moje poprzednie posty zanim sie wypowiesz - zawsze pisalem jusz i jusz twisted.gif
Partyzant
QUOTE(Pablo_el @ 25 05 2005, 18:18)
poczytaj moje poprzednie posty zanim sie wypowiesz - zawsze pisalem jusz i jusz  twisted.gif
*

A widzisz reklamę na forum ( u góry) ?? Internetowym analfabetom mówimy nie!! icon_chainsaw.gif

P.S. Czyżbyś był wyznawcą Figo ??
Pablo_el
QUOTE(Partyzant @ 25 05 2005, 19:38)
QUOTE(Pablo_el @ 25 05 2005, 18:18)
poczytaj moje poprzednie posty zanim sie wypowiesz - zawsze pisalem jusz i jusz  twisted.gif
*

P.S. Czyżbyś był wyznawcą Figo ??
*

nie.

Ale cenie go jako pilkarza - dalej potrafi dobrze zagrac, jako jeden z niewielu graczy Realu angazowal sie w pierwszej polowie sezonu sam z siebie (nie czekal na bata Luxe)

Oskarzanie go ze przeszedl do Realu tylko dla kasy jest bezpodstawne - pilkarze przychodza do Realu po _tytuły_ a nie po kase. Kase pewnie wiesz gdzie sie teraz zarabia -> wtedy zarabialo sie w Interze (Recoba)

w tej chwili jego sytuacja w klubie jest bardzo trudna - na jego pozycji gra Beck i gra chyba swoj najlepszy futbol od lat, niedogaduje sie z trenerem. Dobrze byloby zeby przeszdl gdzies do Portugalii, zagral jeszcze moze w reprze i trenował mlodych - ogoolnie powinen raczej myslec o emeryturze. Jego czas sie powoli konczy w przeciwienstwie chocby do Zidana ktory ma przed soba jeszcze z roczek gry na wysokim poziomie.

w sumie troche niesprawiedliwe traktuje go zarzad klubu ktory dla Zidana ma jusz miejsce a dla niego nie. Bardzo mozliwe ze wyjdzie z Figo podobnie jak z Hierro i bedzie z tego smrod dry.gif
Il Capitano
Pablo z nimi nie dyskutuj, nie ma sensu...Przeciez transfery, roszady w klubach to cos normalnego. To nic innego jak zwyczajne 'przeprowadzki'. Otwieraja sie drzwi i przychodza , zadamawiaja sie w czterech scianach na dluzej badz odchodza. Zegnaja sie...moze juz im sie sprzykrzylo, znudzilo, moze to za dlugo w jednym klubie, moze nie maja takiego charakteru jak Ci wierni! Moze nie czuja takiej wewnetrznej potrzeby bycia w klubie przez iles tam lat! Czy rownie dobrze mozemy powiedziec ze zdrajcami sa przykladowo: Vieri, Deco, Ronaldo, Ronaldinho, Mourinho, C. Ronaldo, Maniche, Robinho, R.Baggio i wiele wiele innych znakomitych nazwisk? Nie!!!! To normalna kolej rzeczy. Ktos przychodzi i odchodzi. Czy Deco jest zdrajca poniewaz zadeklarowal sie ze z przyjemnoscia pogra w Barcelonie. Czy dzialacze Porto robili sobie z tego wyrzuty sumienia? Czy Ronaldinho zdradzil PSG przechodzac do Barcelony? Czy Mourinho powinien byc teraz znienawidzony ze wybyl z Portugalii? Figo podobnie jak wielu pilkarzy chcial zasmakowac czegos nowego i innego! SZUKAJA NOWYCH WRAZEN, NOWYCH PRZEZYC ZYCIOWYCH!!! Steven Gerrard powiedzial, ze gdy wywalcza puchar zostanie w Liverpoolu, gdy im sie ta sztuka nie uda zastanowi sie...i gdyby odszedl bylby zdrajcą? Nie! Po prostu szuka chlopak nowych wyzwan, klubu w ktorym moglby powalczyc o najwyzsze trofea! W koncowym czasie pobytu Luisa Figo w Barcelonie przyszla mysl o zmianie barw klubowych. Musiala nadejsc zmiana poniewaz klub wowczas nie byl w stanie walczyc o najwyzsze laury. Tego mu niestety Wasza Blaugrana nie mogla zagwarantowac! Chociaz niekoniecznie jest tak ze klub musi obiecac walke! Emerson, Zebina czy Capello takze pozegnali sie z Roma. Dlaczego tak sie stalo? Obecna sytuacja Giallorosich nie pozwalala osiagnac dobrych wynikow. Dzialacze nie zapewniali najwyzszych przepraw w drodze do sukcesow, a jednak zamkneli drzwi i pozegnli sie. Atmosfera byla nieprzyjemna. Wszystko walilo sie w gruzach. Dostali nowe oferty i zaakceptowali. Chcieli osiagnac cos wiecej. Chcieli grac w klubie ktory jest lepszy od ich aktualnego. Przestancie robic z Luisa Figo jakiegos Judasza! PAMIETAJCIE: ZAWSZE NALEZY ROWNAC DO NAJLEPSZYCH, MIEC AMBICJE I CELE. Tego z pewnoscia nie mozna odmowic Figosowi! Po Tobie Partyzant nie spodziewalbym sie tak idiotycznych postow. Widze je takze w temacie LIGA MISTRZOW. Dla wyrownania bujanej hustawki dodam tych najbardziej wiernych m.in Raula, Tottiego czy P. Maldiniego. Zadam sobie przy tym pytanie rownoczesnie odpowiadajac. Czy owa trojka jest pod jakims wzgledem i stopniu lepsza od tych ktorzy zmieniaja barwy klubowe? Oczywiscie ze nie, Drogi formuowiczu Il Capitano. Zastanowcie sie troche! To ze dla "wiekszej kasy" jest wiadome, to idzie swoja droga BOOOO: w koncu czlowiek stworzyl pieniadze w pelni wiedzac jakie beda z tego lapczywe konsekwencje! Nie piszcie mi ze Wy nie porzucilibyscie swoich robot za 1000-1300 zicos dla przyzwoitej pracy za przykladowe 2000 zicos! Ja bym to zrobil bez zadnego "ale" poniewaz moja pazernosc nie zna granic! A jak wiemy pieniadz rzadzi swiatem. Czlowiek jest lakomy tego po sto kroc! Mimo iz zarabialbys troszeczke z brudnych zrodel jak jakis 'krezes' dochodowej spolki nie chcialbys oddawac polowy tej sumy poniewaz wiesz ze to ogromna strata!!!! Druga sytuacja: Zarabialbys w sposob czysty bez przekretow i mialbys placic nie polowe, nie 50% a 30% podatku ze swojej sumy! Moze juz nie zalilbys sie tak mocno na to co musisz oddac ale nadal oszukiwalbys w sposob lewy zeby tylko miec wieksze zyski! NADAL BYLOBY CI MALO ,MALO I MALO!!!!!!!!!!!!! CZŁOWIEK CHCE WIECEJ, WIECEJ I WIECEJ, niezaleznie co to by bylo...nie tylko pieniadze!!!!!!!!!!!
KUR.....A MAC!!!!!!!!!!!!!!!!!

PS > A teraz mozecie sobie analizowac i ripostowac mojego posta na wszelakie sposoby. Jezeli komus sie nie bedzie podobalo niech "powie czesc mojemu malemu przyjacielowi" ktory widnieje w podpisie twisted.gif
Partyzant
Deco/Diego (albo cholera wie jak cię nazwać) - idiotyczne to sa te grafomońskie wypociny twojego autorstwa i ciągłe zmiany nicków/avatarów/sympatii klubowych (niepotrzebne skreślić). Może gdybyś był troche starszy to wiedziałbyś jakie są relacje między Barcą a Realem, jakie w przeszłości były animozje (także polityczne), jak bardzo Figo deklarował wierność Barcelonie...

Tego się tak łatwo nie zapomina.
A tobie życzę uzywać mniej wykrzykników w tych impertyneckich postach icon_chainsaw.gif

A tak wogóle to uważam że taki forumowy folklor jaki ty prezentujesz jest bardzo temu forum potrzebny... hahaha.gif hahaha.gif hahaha.gif
Hubi
QUOTE(Partyzant @ 26 05 2005, 19:10)
Deco (albo cholera wie jak cię nazwać) - idiotyczne to sa te grafomońskie wypociny twojego autorstwa i ciągłe zmiany nicków/avatarów/sympatii klubowych (niepotrzebne skreślić). Może gdybyś był troche starszy to wiedziałbyś jakie są relacje między Barcą a Realem, jakie w przeszłości były animozje (także polityczne), jak bardzo Figo deklarował wierność Barcelonie...

Tego się tak łatwo nie zapomina.
A tobie życzę uzywać mniej wykrzykników w tych impertyneckich postach icon_chainsaw.gif
*

HUBI=Deco
partyzant nie wiem o co ci chodzi bo jak widzisz nic tu nie napsialem wiec mnie nie obrazaj...a Barsie kibicuje od małego i nic nie ulega zmianie..nie wiem o co Ci chodzi zupelnie.....jestes zenujący,jak nie wiesz do kogo piszesz to nie obrazaj innych:/
Partyzant
Sorry, ale nie Ciebie miałem na myśli...
Ten osobnik powyżej kiedyś miał nicka Deco , który potem zmienił na DIego (jak Deco odszedł do Barcy... - rotfl).
Także nie chodziło mi o Ciebie - sorry raz jeszcze wink.gif Wyluzuj smile.gif
Il Capitano
Pier....lne barana laugh.gif Partyzant - jak widac tacy ludzie jak Hubi tez sa potrzebni na forum, bez nich nie bylo by tego specyficznego klimatu. Czyli co PartyDance? Jestem Judaszem we wcieleniu diabla. Deco odszedl i jego zaslugi dla Porto sie konczyly...w rzeczy samej. Mourinho odszedl i nie ma go wsrod nas. Oj taaa, tylko ze tutaj wielka szkoda, ale on nie zdradzil, poszedl szukac nowych wyzwan, wiekszych pieniedzy, ogolnie weszy innej atmosfery wokol futbolu twisted.gif Zreszta, nie tyczy sie to szkoleniowca tez pilkarzy! Wspominalem o tym wyzej! Chociaz jak pisalem, nie zawsze "rządza pieniadza" i takie tam!A ilu bylo takich co zapewniali obowiazek malzenski swojej wybrance pozniej sie z nia rozstajac. Ilu bylo pilkarzy ktorzy deklarowali swoja wylewnosc dla klubu i wiernosc po czym odeszli! Oczywiscie nie o kazdym mozna tak powiedziec ale takich przypadkow jest na peczki i to NORMALNA PIER.......NA SPRAWA!!!!!!!! Powiesz za potrzebą: ide zrobic kupke, zrobisz siusiu(-_-) Nie bede sie rozczulal bo nie lubie dlugich dyspot! Niech zyje era Diego Ribasa da Cunhi! Wiedz ze niedlugo powroce do swojego bylego nickosa ale najpierw...jeden, jedyny, niepowtarzalny Luisssssssssssssss Figoooooooooooo!!!! twisted.gif Jak ja lubie graczy z brudnym charakterem twisted.gif
Sado
Co ty Il Capitsno wygadujesz huh.gif mellow.gif Jak możesz porównywać przykładowo Ronaldinho z Figo huh.gif Ronaldinho nie jest "zdrajcą", bo odszedł do Barcy, a Barca chyba nie ma kosy z PSG (tak myślę tongue.gif ). Figo deklarował wierność Barcelonie jak to napisał Partyzant, ale i tak przeszedł do realu. I to jest "zdrada", jak to ująłeś. Co z tego, że murinho przeszedł do Chelsea, a Deco do Barcy? Nic.
DMX
Wlasnie zakonczyly sie ostanie mecze w Primera:

W L.Mistrzow zagra Villarreal i Betis. Spada Levante (ale Mallorca miala fuksa tongue.gif)

Krolem strzelcow zostaje Forlan.
Partyzant
Tabela LA LIGA:
CODE

Team       Played    Pts.   Diff.

1. Barcelona   38 84 72 - 29

2. Madryt      38 80 71 - 32

3. Villarreal  38 65 69 - 37

4. Betis       38 62 62 - 50

5. Espanyol    38 61 54 - 46

6. Sevilla     38 60 44 - 41

7. Valencia    38 58 54 - 39

8. Athletic    38 51 59 - 54

9. Deportivo   38 51 46 - 50

10. Malaga     38 51 40 - 48

11. Atletico   38 50 40 - 34

12. Saragossa  38 50 52 - 57

13. Getafe     38 47 38 - 46

14. Sociedad   38 47 47 - 56

15. Osasuna    38 46 46 - 65

16. Racing     38 44 41 - 58

17. Mallorca   38 39 42 - 63

18. Levante    38 37 39 - 58

19. Numancia   38 29 30 - 61

20. Albacete   38 28 33 - 55

Strzelcy (wg róznych źrodeł różnie to wygląda, chociaz IMHO Forlan zasłużył na Pichcichi bardziej niz Eto'o)

CODE

S. Eto'o Barcelona 25

D. Forlan Villarreal 25

R. Oliveira Betis 22

Ronaldo Madryt 21

J. Baptista Sevilla 18

Lu Bu
Ciekawa byla ta ostatnia kolejka.Szkoda troche Sevilli dry.gif (Partyzant-w tej tabeli la liga jest blad bo to deportivo zajelo 8 miejsce i gra w p.intertoto a Athletic 9. tongue.gif )
SIKI
Eto'o stracił Pichichi na własne życzenie w meczu z Villareal (niewykorzystanie rzutu karnego i paru dogodnych sytuacji).
Niby strzelił 25 bramek w La Liga, a w paru kluczowych momentach zawodził (drugi mecz z Chelsea, ta sytuacja z na pustą przestrzelił closedeyes.gif )
Hubi
taa a Sheva nie strzelił w finale i karniaka i 100%ówki, Henry z chelsea tez zwalił setke,lampard z lfc rowniez....przeciez to są tylko LUDZIE i zawsze mogą sie pomylic!!!
SIKI
Napastnicy w TAKICH momentach nie powinni się mylić closedeyes.gif
Hubi
ale to tylko ludzie i kazdemu moze sie zdarzyc....oprócz tego Etoo zapewnil w tym sezonie BArcie okolo 35 ptk.strzelając zwycieksą bramke..lub otwierrając wynik
Pijany
Proste, jak swietny pilkarz by nie byl jest tylko czlowiekiem i zawsze cos zyebie. Widzialem w tym sezonie czesto Shevchenke w meczach Milanu, widzialem jakie gole ladowal w Serie a ( np. w meczu z Lazio) i to co zrobil w finale trafiajac w Dudka z 2 m. Podobnie Eto'o zyebal z Chelsea, nikt nie jest doskonaly ;]
DMX
Napastnik Barcelony, Samuel Eto'o zostawił Hiszpanię i pojechał do Kamerunu na spotkanie repzrezentacyjne. Zawodnik jest bardzo wściekły z powodu tego, jak go traktuje Frank Rijkaard i koledzy z drużyny po tym jak napastnik Villarreal, Forlan strzelił dwie bramki i tym samym zrównał się z Kameruńczykiem.

Eto'o bardzo chciał samodzielnie zdobyć tytuł, lecz dwie bramki Diego Forlana w ostatniej kolejce zadecydowały o tym, że Eto'o musi dzielić tytuł z Urugwajczykiem.

Kiedy napastnik "Blaugrana" pokazywał publicznie oznaki niezadowolenia widać było, że Eto'o bardzo żałuje i jest bardzo smutny.

Kameruńczyk podobno popadł w konflikt z obrońcą Barcelony, Puyolem który według niego popełnił duży błąd i łatwo dał się obegrać Forlanowi, który strzelił jedną z bramek.

Napastnik był też zdenerwowany na Rijkaarda ponieważ holenderski szkoleniowiec na mecz z Realem Sociedad zakończony wynikiem bezbramkowym nie wywstawił najsilniejszego składu i to mu utrudniło zdobywanie goli.

Ostatnio pojawiły się informacje, że Eto'o ma przejść do Chelsea lub do Manchesteru United, lecz piłkarz powiedział, że na pewno nie przejdzie na Stamford Bridge ani na Old Traford i jest szczęśłiwy w "Blaugrana".

hahaha.gif
Partyzant
Heheh, gratuluję źródeł hahaha.gif Też to czytałem. Jak się czytuje Tribalfootball albo inne takie badziewie to sie potem takie rzeczy wkleja na forum wink.gif
Oni kiedys pisali że Rasiak trafi na Camp Nou wink.gif hahaha.gif

P.S. O wiele ważniejszy jest news o dzisiejszej dymisji Rosella sad.gif
_Globus_
QUOTE(Partyzant @ 2 06 2005, 19:49)
Heheh, gratuluję źródeł  hahaha.gif Też to czytałem. Jak się czytuje Tribalfootball albo inne takie badziewie to sie potem takie rzeczy wkleja na forum  wink.gif
Oni kiedys pisali że Rasiak trafi na Camp Nou  wink.gif  hahaha.gif
*

Śmiesz w to wątpić? icon_evil.gif

wink.gif
Hubi
QUOTE(Partyzant @ 2 06 2005, 19:49)
Heheh, gratuluję źródeł  hahaha.gif Też to czytałem. Jak się czytuje Tribalfootball albo inne takie badziewie to sie potem takie rzeczy wkleja na forum  wink.gif
Oni kiedys pisali że Rasiak trafi na Camp Nou  wink.gif  hahaha.gif

P.S. O wiele ważniejszy jest news o dzisiejszej dymisji Rosella  sad.gif
*

koles sprowadził R10 i chyba innych brazylijczykow..ma talent jak nic do negocjacji...szkoda...ale jest jeszcze Txixi Bergistain a ten tez cos potrafi...
Partyzant
Kluivert wraca do Hiszpanii

Holender Patrick Kluivert ustalił warunki kontraktu z Valencią - poinformowała jedna z agencji. Napastnik, który w ostatnim sezonie występował w Newcastle United trafi na Estadio Mestalla na zasadzie wolnego transferu.

Po roku przerwy 29-letni Patrick Kluivert wraca do Primera Division. W hiszpańskiej ekstraklasie spędził sześć sezonów, w 1999 roku zdobywając z Barceloną mistrzostwo Hiszpanii.

Valencia, dla której zakończony sezon był pasmem rozczarowań (siódme miejsce w lidze, brak sukcesów w pucharach), wzmacnia się przed nowymi rozgrywkami. Do drużyny mistrzów Hiszpanii sprzed roku trafił już były gracz Arsenalu, Edu.

W piątek warunki trzyletniego kontraktu z Valencią ustalił Kluivert. Strony zawarły wstępną umowę. 9 czerwca Holender przejdzie testy medyczne, których pozytywne wyniki pozwolą na podpisanie kontraktu.

źródło - Onet.pl
Partyzant
Brazylijski klub FC Santos odrzucił ofertę Realu Madryt, który za transfer napastnika Robinho zaoferował 18 milionów dolarów. Zdaniem hiszpańskiej prasy, prezes Santosu Marcelo Teixeira zażyczył sobie za 21-letniego Robinho 50 milionów dolarów, jednak władze "Królewskich" nie zamierzają wykładać takiej kwoty i są przekonane, że pozyskają utalentowanego napastnika taniej.

źródło - GW

P.S. Mógłby chłopak poczekać ten rok kiedy w Blauranie zwolni się miejsce dla non-EU ... smile.gif
lukasz
oj mogliby mogli.robingo to obecnie jedne z najlepszych prospektów z brazylii i w ogóle z młodego pokolenia.
mobius
a w sezonie 05/06 znowu szykuje sie walka realu z barca o mistrzostwo

wydaje mi sie ze posostale hiszpanskie kluby grajace w LM nie dadza rady na dwoch frontach i mistrzostwo rozstrzygnie sie miecy kastylia a catalonia
Hubi
Valencia sie wzmocnila i to mocno zatrzsymala vicente aimara i ayale i jak nie wygraja intertoto to puchatry sie dla nich skoncza i dla mnie bedą grozni
mobius
to zalezy co rozumiesz pod pojeciem "wzmocnila"

bo forma np takiego kluiverta to wielka niewiadoma choc ma spore umiejetnosci i doswiadczenia w hiszpanii

no ale jesli beda bez pucharow to moga sporo zamieszac
Hubi
Kluivert jest wuielkim pilkarzem i zapewne w hiszpanii zacznie grac tak jak w Barsie
a dodatkowo kupili Edu i Davida Ville gwiazde saragossy(oprocz Milito of cours)
Fabián Estoyanoff-urugwajczyk 22 lata uznawany za wieelki talent
oraz Requeiro-kolejny urugwajczyk,czyli waleczny itp
+tacy gracze jak kadrowicze Ayala Aimar(arg) Marchena Baraha albelda Vicente! Canizaress czy Palop i jest druzyna naprawde mocna i z duzym potencjalem a wiele bedzie zalezec od trenera...
Kluivert
QUOTE(Hubi @ 17 07 2005, 18:23)
Kluivert jest wuielkim pilkarzem i zapewne w hiszpanii zacznie grac tak jak w Barsie
blush.gif
Hubi
Ty xchyba ejstes jakis nie teges:/
SIKI
QUOTE(Hubi @ 17 07 2005, 19:23)
*

Raczej był.. Jego czas się skończył, zestarzał się..
kempa
QUOTE(SIKI @ 18 07 2005, 10:43)
*

*

...może w lidze hiszpańskiej się odrodzi.Podobnie mówiono o Del Piero,a w zakończonym niedawno sezonie poczynał sobie niczym młodzieniaszek.
Hubi
QUOTE(SIKI @ 18 07 2005, 08:43)
*

*

on ma gora 28 lat,czyli najlepszy czas dla pilkarza

tak samo nie mozna powiedziec ze sie anelka skonczyl skoro ma tylko 25
Partyzant
QUOTE(Hubi @ 18 07 2005, 11:39)
*

*

on ma gora 28 lat,czyli najlepszy czas dla pilkarza

tak samo nie mozna powiedziec ze sie anelka skonczyl skoro ma tylko 25
*

A Raul się skończył czy nie?? Bo on ma bodajże 27 lat a juz jest wypalony i nic nie gra... Czasem jak zaczyna się z wysokiego poziomu we wczesnym wieku (Raul, Owen) to potem juz coraz trudniej zrobić postępy i grac coraz lepiej. Młodo eksploatowany organizm nie będzie grac na najwyższych obrotach do 35-go roku zycia... Chociaz sa wyjątki (Maldini), ale i przeciwieństwa (Stam, który zaczynał grać w piłkę w wieku ... 18 lat!! )
iaikO
Kluivert się wypalił, przecież on zaczął wielką karierę w wieku 17 lat i ten okres jego gry był najlepszy. Teraz jest conajwyżej solidnym snajperem.
Pijany
Kluivert mial gorszy okres ze wzgledu na zawirowania wokol jego osoby. Najpierw mial problemy z Barcelona, byl tam traktowany jak czarna owca, po zmarnowanym sezonie w hiszpanii poszedl na wyspy do Newcastle. Tam spisywal sie przyzwoicie, jednak widocznie nie pasowal mu klimat wysp. Zobaczymy co pokaze w Valencii, ten sezon bedzie dla nie bardzo wazny, jezeli bedzie gral kaszane mozna bedzie powiedziec ze jest juz pilkarzem wypalonym, ja bym mu jeszcze dal szanse.
Kluivert
QUOTE(Hubi @ 18 07 2005, 00:42)
Ty xchyba ejstes jakis nie teges:/
blink.gif Ook dit jaar is er weer een zeer? huh.gif

tłumaczenie:
blink.gif do mnie mówisz? huh.gif

QUOTE(Hubi @ 18 07 2005, 11:39)
on ma gora 28 lat...
eh met als hoogtepunt 29, de presentatie van de selectie de aftrap voor 1.07.1976 closedeyes.gif

tłumaczenie:
ech mam już 29 lat, urodziny mam 1 lipca 1976 roku. closedeyes.gif
kavol
Nowy sezon Barca na mistrza "Król Ronaldinho" znowu pokaże Madryckim. Gwiazdy z Madrytu sie nie mogą dogadać
Hubi
mam nadzieje ze real sie pozbedzie wiekszosci graczy:figo samuel solari(juz) portillo raul bravo borja(juz),cesar(juz) moze owen
przyszło 2:diogi i pablo garcia moze przyjdzie robinho i nie bedzie maial ktos grac:)
Partyzant
QUOTE(Hubi @ 19 07 2005, 15:30)
mam nadzieje ze real sie pozbedzie wiekszosci graczy:figo samuel solari(juz) portillo raul bravo borja(juz),cesar(juz) moze owen
przyszło 2:diogi i pablo garcia moze przyjdzie robinho i nie bedzie maial ktos grac:)
*

A ja wręcz przeciwnie - chce by zostali (może poza Samuelem i Solarim) i grali dalej taka padake jak ostatnio wink.gif .

A obrońców niech sprzedaja jak najwięcej i kupują napastników (Robinho) - tylko tak dalej... wink.gif
Goral
Buhahaha, w tym sezonie (mam nadzieje!), Królewscy pokażą iście królewski football. Imo Barca nie obroni tytułu mistrza Hiszpani(van Bomel to trochę za mało), i jestem ciekaw ilu wtedy zostanie "wiernych" kibiców Dumy Kataloni. Ja już tradycyjnie wybrałem sobie słabszą drużynę z dużym potencjałem (kiedyś była to Valencia, ale teraz szkoda gadać sad.gif unsure.gif ) mianowicie FC Villarreal ktorej bede kibicował w wyścigu o pilkarski prym na pólwyspie Iberyjskim.
Ps. NIe chodzi o to że nie lubie Barcelony, szanuje ten klub, ale denerwują mnie jej fanatyczni kibice.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.