Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Primera Division
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65
Bog2e
Barca pognala 9-0 mistrza Chin w sparingu czym zakonczyla swoje turnee po Azjii biggrin.gif wyniki dobre, mam tylko nadzieje ze to "ekonomiczne" turnee nie wplynie zbyt negatywnie na przygotowanie graczy dry.gif
Bog2e
a dzis Barca towarzysko z Sevilla , fest jestem ciekawy jak zagraja chlopaki cool.gif
Bog2e
fajnie ze tak duzo ludzi interesuje sie liga hiszpanska wink.gif

a tak przy okazji, Barca zdobyla pierwszy ( i na pewno nie ostatni smile.gif )puchar w tym sezonie, nie pisze nawet jaki bo chyba nikt oprocz mnie tego tematu nie czyta laugh.gif
Partyzant
Fani Barcy wiedza jaki wink.gif Barca strzeliła 3 oiękne brameczki - E2 oraz dwa razy Ronaldinho z wolnych !
Bog2e
zgadza sie smile.gif (swoja droga Partyzant ty tez sie udzielasz na blaugrana.pl prawda? ) za to w polfinale z Sevilla bylo goraco(karne), no ale skladzik eksperymentalny wink.gif
SIKI
na BO tera nabór na nowych redaktorów jest ohmy.gif
Partyzant podaj swój numer konta to przeleje odpowiednią sume xD
SUMO
QUOTE(Bog2e @ 7 08 2005, 10:57)
fajnie ze tak duzo ludzi interesuje sie liga hiszpanska wink.gif 
u laski byłem dwa dni, więc jak miałem coś napisać tongue.gif closedeyes.gif Visca el Barça!

QUOTE(SIKI @ 7 08 2005, 11:14)
na BO tera nabór na nowych redaktorów jest ohmy.gif
na BO czyli gdzie? unsure.gif Barcelona On-Line aka blaugrana.pl? unsure.gif
SIKI
tak, na Barcelona On-Line. Widocznie przegapiłeś newsa z txt o naborze
kopaa
O tak Barca rula chłopaki w tym sezonie zdobywamy Lige mistrzów oraz wygrywamy ( ponownie) lige!!! Szkoda tylko ze Barca zadnego dobrego obrońcy nie kupila....
Lu Bu
co tam z villarealem i betisem wygrali ? wie ktos huh.gif
Partyzant
QUOTE(Lu Bu @ 9 08 2005, 23:49)
co tam z villarealem i betisem wygrali ? wie ktos  huh.gif
*

Villa wygrała na wyjeżdzie z Evertonem 2-1 (Lucho, Josico - J. Beattie) i awans ma raczej pewny.
Betis się troszke pomęczy w rewanżu, bo wygrał tylko 1-0 u siebie (Edu).
Partyzant
A tymczasem Blaugrana masakruje Betis na wyjeździe w pierwszym meczu o Superpuchar Hiszpaniii 3-0 (Giuly, E2, Ronnie).
Jeżeli na Betisie jest tak pięknie to czy ktoś ich zatrzyma ? (pytanie retoryczne laugh.gif )
Bog2e
ano pieknie excl.gif Partyzant jak ogladales mecz?, bo wiem ,ze ogladales wink.gif
Partyzant
QUOTE(Bog2e @ 14 08 2005, 00:02)
ano pieknie  excl.gif Partyzant jak ogladales mecz?, bo wiem ,ze ogladales wink.gif
*

Niestety nie , ale zaraz nadrobię zaległości i chociaż skróty ściągne.
Ale sezonu juz nie przegapię wink.gif

EDIT - to trzeba zobaczyć : http://www.gregori.neostrada.pl/Betis-Barca/0-3.avi

A to pozostawiam bez komentarza - http://www.gregori.neostrada.pl/Betis-Barca/trick.avi
mobius
0 - 3 na betisie musi budzic szacunek

ale la liga i champions league to bedzie zupelnie inna bajka, w kazdym meczu walka na calego

chociaz barca na razie prezentuje sie calkiem dobrze jesli zaczna sezon od mocnego uderzenia (juz zaczela?) to mistrzostwo znow bedzie w zasiegu
SIKI
QUOTE(Partyzant @ 14 08 2005, 00:20)

Wszystkie 3 brameczki godne podziwu. Najpierw Giuly założył "siatę" bramkarzowi, później Eto'o wyprzedza obrońce i mija bramkarza i na koniec strzał z wolnego Ronni'ego.
A ten "trick" blink.gif blink.gif blink.gif Co on sobie koszulkę Super Glue wysmarował sobie przed meczem?
Lu Bu
Atletico Madryt potwierdza,ze w tym sezonie la liga bedzie bardzo silne wygrywa 3:1 ze Sportingiem Lizbona zdobywajac tym samym Trofeo Ibérico
Mendrek
QUOTE(Partyzant @ 13 08 2005, 23:20)

Przypomnial mi sie ten jeden koles z Shaolin Soccer...
mobius
tak ronaldinho robi na meczach to co malo ktory pilkarz potrafi zrobic na treningu...

... a tak wogole to kiedy barca gra puchar gampera i o ktorej godzinie?
janol
Finałowe spotkanie o Puchar Gampera zostanie rozegrane 24 sierpnia. Nie wiem o której, ale pewnie koło 20-21.
kopaa
chetnie bym obejrzal bym ten meczyk. Swoją droga mam nadzieje ze w tym roku Barca znowu wpadnie na Chelsea ale tym razem rozjadą ich po 3:0 a potem znowu 0:3 biggrin.gif Kocham ten klub
mobius
spoko ten mecz ma leciec na TVC chyba a stacja ta dostepna jest miedzy innymi na satelicie ksiedza rydzyka...

...wiec nie jest on chyba taki zly smile.gif
joecole
Eto'o w szpitalu

Podczas dzisiejszego treningu Barcelony po zderzeniu z Damią Abellą do szpitala przewieziony został napastnik Blaugrany Samuel Eto'o. Kameruńczyk nie stracił przytomności, lecz lekarze nie wyklyczają, że uraz może być poważny i na razie chcą go zatrzymać na 24-godzinnej obserwacji.

W tej sytuacji występ zawodnika w niedzielnym meczu z Mallorcą stoi pod bardzo dużym znakiem zapytania.
:-:Macieq:-:
Celta poskromiła Real Madryt!

Naszpikowany gwiazdami Real Madryt przegrał przed własną publicznością z Celtą Vigo 2:3 w pierwszym sobotnim meczu 2. kolejki hiszpańskiej Primera Division.

Beniaminek z Galicji odniósł w ten sposób drugie zwycięstwo na starcie rozgrywek i z kompletem punktów prowadzi w tabeli.
mobius
i bardzo dobrze ze przegrali dzis barca powinna przeskoczyc real w tabeli choc mallorki lekcewazyc nie moga...

... swoja droga to jedna z bramek dla celty nie powinna zostac uznana bo pilka chyba nie przekroczyla lini calym obwodem ale powtorki byly niedokladne i nie jestem pewny
Greq(dudus)
Mobius było dokładnie tak jak piszesz. Do tego Robinho zdobyl bramke prawidłowo( sedzia niestety nie uznal).
No ale mowi sie trudno.... wink.gif
SIKI
Barca wygrywa pewnie 2:0 z Mallorką i wskakuje na 4 miejsce w tabeli
DecoT
Yupi
i mam nadzieje ze w srode bedzie grał Lionel Messi i pojkaze klase!!!!
joecole
Pewne zwycięstwo Barcelony

Zgodnie z oczekiwaniami Barcelona nie miała większych problemów z pokonaniem Realu Mallorca.
Bohaterem spotkania był napastnik Samuel Eto'o, który jeszcze w piątek przebywał w szpitalu, ale zdążył wrócić do pełni sił i strzelić swojemu byłemu klubowi dwa gole.

Barca od początku miała zdecydowaną przewagę i udokumentowała ją w 27. minucie. W pole karne dośrodkował Giovanni van Bronckhorst, Eto'o uderzył głową z 13 metrów i Miguel Angel Moya nie zdołał obronić tego strzału. Losy rywalizacji rozstrzygnęły się jużcztery minuty później. Po strzale Ludovica Giuly Moya sparował piłkę na poprzeczkę, dopadł do niej Eto'o i głową z trzech metrów wpakował do siatki.

Gospodarze mieli zdecydowanie więcej z gry, częściej byli przy piłce i oddali w sumie 25 strzałów, z czego 9 celnych, ale Moya nie dał się już pokonać. Real kończył spotkanie w dziewiątkę, bowiem najpierw w 71. minucie Sergio Ballesteros, a potem w 80. minucie Francisco Farinos otrzymali czerwone kartki.

Barcelona - Real Mallorca 2:0 (2:0)
Bramki:
1:0 Samuel Eto'o 27 min.
2:0 Samuel Eto'o 31 min.
Czerwone kartki: Sergio Ballesteros, Francisco Farinos (obaj Real Mallorca)
Kmiot
lol
Real w dupę 0:1, Barcelona w dupę 1:2. Real dodatkowo stracił (czerwone kartki) Ramosa i Baptistę : D Dobrze, dobrze. Marzy mi się wyrównana walka w lidze hiszpańskiej, a nie wieczna rywalizacja między Realem a Barceloną. Atletico Madryt do boju! Sialalalalala sialalalalalala sialalalalalalaaaaa.
Luxemburgo do luftu : D
Lu Bu
szkoda,ze Valencja zremisowala po glupich bledach w obronie a bylo tak blisko 3 punktow closedeyes.gif
2DH
Teraz też lekko nie będzie. Mecz z Barceloną a Aimara brak. Mam nadzieję, że ich trener dalej kontynuując rotacyjny system, tym razem razem z Villą wpuści Kluiverta.
SUMO
20 września - dziś swoje urodziny obchodzi... Larsson cmok.gif
sto lat i sto bramek w barwach FCB winner_first_h4h.gif

a już jutro powrót Kluiverta na Camp Nou happy.gif czyli mecz Barca vs Valencja closedeyes.gif wszystkich culles (niech będzie, że fanów Los Ches też tongue.gif) ze śląska i okolic, nie mających dostępu do C+ bądz też wolących ten mecz obejrzeć w miłym unsure.gif towarzystwie zapraszam do pubu... Partyzanta dance.gif - tak tego Partyzanta ze sceny PESa hahaha.gif

oto info: jak, gdzie, kiedy, po co i dlaczego wink.gif
Pub "Grota" Zagórze (Sosnowiec) ul. Dmowskiego 28 E

dojazd komunikacją miejską:
proponuje jechać autobusem linii 808 (czas podróży pół godziny: Katowice Piotra Skargi - Zagórze Mec)
Rozkład jazdy 808

lub tramwajem nr 15 (ok 45 minut: Katowice Plac Wolności - Zagórze Pętla)
Rozkład jazdy 15

atrakcje:
- miejscowy kotek "Kluivert" hahaha.gif
- kelnerka - Marta "szłoby" wub.gif foto poniżej:

- tanie piwo - za 3 złote (Tyskie) i 3,40 (Lech) piwo.gif
- pyszne jedzenie blush.gif a w czasie meczu także darmowe przekąski happy.gif
- jest wielki telebim i mecze z C+ na żywo

tak więc do zobaczenia w środe!! happy.gif
Jacek Gmoch
QUOTE(SUMO @ 20 09 2005, 00:49)
20 września - dziś swoje urodziny obchodzi... Larsson cmok.gif
ghe ghe a ja tylko dodam, że i Papadopulos (pamiętam jeszcze jak swego czasu w młodzikach go podpatrywałem ghe ghe) no i nasz SUMO obchodzą urodziny tego samego dnia co i Larsson ghe ghe
Andrzej Strejlau
QUOTE(Jacek Gmoch @ 20 09 2005, 00:59)
Papadopulos - pamiętam jeszcze jak swego czasu w młodzikach go podpatrywałem ghe ghe)

Chyba pod prysznicem laugh.gif
A tak wogóle to mówiłem ci że masz zrobic mi ta analizę klęsk "Satelitanych Flegmatikos" a nie wysyłac mi jakies linki typu http://www.gejowo.pl ("Twoja gejowska przestrzeń"). Wstydź się, stary cap i takie rzeczy icon_evil.gif wacko.gif
Kluivert
Is de kweekvijver voor het eerste elftal van morgen. De beloften werken hun thuiswedstrijden af op jeugdcomplex de Toekomst. In Vol Barcelona krijgen de talenten de kans zich te presenteren aan de supporters, en kijken zij vooruit naar hun eerstvolgende wedstrijd, vandaag is het de beurt aan.

tłumaczenie:

To będzie dla mnie wyjątkowy wieczór. W stolicy Katalonii spędziłem sześć lat swojej piłkarskiej kariery, wyniosłem stąd wiele dobrych wspomnień. Barcelona pozostanie na zawsze w moim sercu i będzie w nim zajmować szczególne miejsce. Dlategoteż jeśli tylko uda mu się trafić do bramki w zbliżającym się spotkaniu, to nie będę okazywać radości.
Partyzant
QUOTE(SUMO @ 20 09 2005, 01:49)
a już jutro powrót Kluiverta na Camp Nou  happy.gif  czyli mecz Barca vs Valencja closedeyes.gif wszystkich culles (niech będzie, że fanów Los Ches też tongue.gif)

Pulsar ? tongue.gif

Miejmy nadzieję że strzeli na 4-1 ratując honor "Los Ches" wink.gif

P.S. UWAGA - dzisiaj tj 20.09 urodziny obchodzą Henka Larsson i ... SUMO (dzieki Jacuś piwo.gif) znany Crack ze sceny PES-a i jeden z najnakomitszych śląskich culles.
Tak więc: Visca el Crack SUMO !!
Lu Bu
dobrze,ze hugo viana bedzie mogl sie sprawdzic bo baraja gral fatalnie szkoda tylko,ze w takim meczu no ale chlopak tym bardziej powinien dac z siebie wszystko jesli chodzi o aimara to on chyba zostal pierwszy opluty przez obronce depor tylko akurat kamera nie uchwycila lezal na ziemi i trzymal sie za twarz laugh.gif
Tytek
a Kluivert NIE zagra wiec lipa i nie ebdzie powrotu....
2DH
Podobno nic nie jest jeszcze przesądzone i Kluivert zagra, tym bardziej, że jakiś jego kumpel, który był na treningu powiedział, że Patrick radzi sobie wcale nieźle.
2DH
No i dupa. Nie zagrał. Nie mniej remis 2:2 miejscowi Valencię na 5 miejscu. Moc biggrin.gif
mishka
Ale debiut miał Woodgate-ja piernicze. Nie dosc ze kontuzje mial od hohoho i jeszcze troche, to jeszcze taki wystep zaliczył. Szkoda szkoda, zawsze menka lubilem, zwłaszcza jak grał w Newcastle..
Pijany
Podobno ze wcale nie gral zle. Przy swojaku zle trafil w pilke, a czerwona kartka to konsekwencja dwoch zoltych. Kiedy schodzil z boiska dostal brawa, nie przekreslajcie go odrazu, chłop nie gral przez rok w pilke.
Kmiot
Z tego co czytałem, to w drugiej połowie zagrał całkiem inny Real (który to już raz?). Pierwsza bramka w nowej drużynie Robinho, przebudzenie z letargu Raula, dobry występ Gutiego i jak zwykle niezastąpiony Cassilas (od początku sezonu chyba tylko do niego nie można mieć zastrzeżeń) - dla mnie zdecydowanie numero uno w hiszpańskiej bramce.
Czyli jak chcą to potrafią.
Szkoda jedynie tego debiutu Woodgate'a, ale poczekajmy jeszcze.
Kubaa__
Woodgate dopiero by mial dym jakby 1:0 przegrali ;>. Druga polowa faktycznie świetna, szczegolnie druga bramka bardzo ładna (te podanie Gutiego i sprint Ronaldo, a pozniej podanie do Raula i gol, pilka szla idealnie, jak po sznurku, mmm ;>).
SUMO
FC Barcelona w meczu z Betisem zagrała następującym składem: Valdés; Belletti, Oleguer, Puyol, Sylvinho; Xavi, Edmílson (Iniesta, 45'), van Bommel; Giuly (Ezquerro, 68'), Eto'o i Larsson (Maxi, 75').

świetnie spisali się piłkarze zastepujący Ronaldinho i Deco (którzy odpoczywali przed wtorkowym meczem LM z Udinese), van Bommel i Larsson cmok.gif

Real Betis [1 - 4] Barcelona

19' [1 - 3] v. Bommel
38' [1 - 3] Juanito
59' [1 - 3] Eto'o
77' [1 - 3] Eto'o
89' [1 - 4] Ezquerro

a wracając do samego meczu:
- pierwsza połowa bardzo wyrównana, choć od 22 minuty Betis grał w 10 bo dwóch żółtych kartkach w przeciągu minuty dla Oliviery,
- już na początku spotkania Barca miała szanse objąć prowadzenie, ale... do karnego podszedł Eto'o i... strzelił w słupek - to już bodajze 3 karny z rządu nie strzelony przez Kameruńczyka dry.gif
- druga połowa to już dominacja Barcy, która wreszcie zagrała na miare swoich mozliwości happy.gif
SUMO
info dnia:
Messi otrzymał hiszpański paszport!

Informacja ta oznacza ni mniej, ni więcej, jak to, że zawodnik ten już bez żadnych problemów będzie mógł występować w rozgrywkach na krajowym podwórku, czyli Primera Division (liga) oraz Copa del Rey (puchar). Wcześniej było to niemożliwe z powodu nieposiadania przez piłkarza obywatelstwa jednego z krajów członkowskich Unii Europejskiej, a limit takich graczy był już w Dumie Katalonii wyczerpany.
blaugrana.pl

poza tym to... piłkarze Realu pokazali dziś swoją prawdziwa naturę hahaha.gif
Piłkarze Realu zachowywali się jak małpy
SIKI
Wielu było zdziwionych, że Rijkaard nie zabrał na mecz z Betisem Ronaldinho i Deco, ale zostało to w pełni zrekompensowane udziałem w meczu arbitra, pana Pereza Lasy. Szybko pokazał ile jest wart. Minuta 9, starcie Rivasa z Larssonem, wiadomo, że pierwsze starcie w polu karnym Betisu to musi być karny, ale Etoo nie skorzystał z prezentu i nie zdobył gola. Publiczność, już zdenerwowana po wątpliwym karnym, po chwili została doprowadzona do furii, gdy sędzia nie odgwizdał faulu Oleguera na Joaquinie, ewidentna żółta kartka i rzut wolny, który, gdy ma się w składzie Assuncao, oznacza wielką szansę na gola. Ale to byłby wolny przeciw Barcelonie, a takich rzeczy pan sędzia nie miał zamiaru odgwizdywać. Za chwilę piękna bramka van Bommela, pierwsza dla jego nowego zespołu. Po minucie starcie Oliveiry z Bellettim, faul zawodnika Barcelony zmienia się w zółtą kartkę dla napastnika za symulowanie! Ale sędzia nie był w pełni zadowolony i po chwili pokazał drugą żółtą kartkę i wyrzucił Oliveirę z boiska, wydawało się, że od początku czekał na okazję by osłabić przeciwnika Barcelony. Decyzja sędziego osłabiła Betis, a publiczność zareagowała wielkim wzburzeniem i, co się rzadko zdarza w Hiszpanii, doszło do starć z policją. Mecz został w tym momencie rozstrzygnięty.

Joaquin był tego dnia wielki, poderwał swój zespół do walki i Juanito zdołał wyrównać. Rijkaard wprowadził na boisko Iniestę, właśnie on wspólnie z Etoo, przechylili szalę zwycięstwa na stronę Katalończyków, gdy ma się do pomocy takich sędziów gra się o wiele łatwiej. Dwa gole Etoo sprawiły, że publiczność znów zaczęła protestować przeciw błędom sędziego, wszyscy krzyczeli "Korupcja w Federacji !!!" Po chwili wszyscy roześmiali się po żółtej kartce dla Valdesa, to już była prawdziwa prowokacja

LOL
Lu Bu
i dobrze Betis by mogl spokojnie zremisowac ale sedzia wyciaga kartke z kapelusza i tak to sie konczy. huh.gif Dobrze,ze Valencja wygrala chociaz Cani nas wybronil w koncowce.Troche dziwne,ze Atleti przegrywa z beniaminkiem grajac w przewadze no coz Valencja bedzie musiala sprowadzic te Gatafe na ziemie. closedeyes.gif
SIKI
tak jest. Przecież za ironiczne komentowanie decyzji sędziego nawet w juniorach dostaje się kartkę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.