Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Primera Division
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65
SkViOt
No tak....ty w końcu jesteś tak inteligenty i umiesz, Shevchenko czy Shevcenko i tak każdy wie o kogo chodzi....

nie wazne ze kazdy wie o kogo chodzi tylko nie umiesz nawet poprawnie napisac nazwiska pilkarza
SkViOt
na razie do polowy nie jest zle
Mallorca 0 - 2 Barcelona

a tak wogole to kiedy real ostatnio nie dostal w(pipi) od Mallorci a kiedy z nimi ostatni raz wygral question.gif question.gif question.gif
DMX
a tak wogole to kiedy real ostatnio nie dostal w(pipi) od Mallorci a kiedy z nimi ostatni raz wygral question.gif  question.gif  question.gif

I co moze sralsa jest lepsza od Galaktycznych bo wygra z Mallorca laugh.gif I co z tego ze jest niz w tabeli, gra w pucharze pocieszenia i ma dlugi jakich zaden klub w Hiszpani nie ma laugh.gif Ale co tam wygraja z Mallorca i sa wielcy, znowu pewnie spoczna na laurach i spadna do 2 ligi icon_twisted.gif

--------------------------------

W koncu Canal+ ugielo sie pod mailami fanow Realu biggrin.gif

Długo kibice Realu musieli czekać, aby łaskawa stacja Canal+, posiadająca prawa do transmisji piłkarskiej Ligi hiszpańskiej umieściła w swoim programie relację na żywo z meczu Królewskich. To wiekopomne wydarzenie nastąpi już w ten Wtorek, 28. Października o godz 20.55, na kanale Canal+Niebieski. Wtedy to rozpocznie się transmisja z meczu 9 kolejki, pomiędzy Realem Zaragoza i Realem Madryt.
SkViOt
a tak wogole to kiedy real ostatnio nie dostal w(pipi) od Mallorci a kiedy z nimi ostatni raz wygral question.gif  question.gif  question.gif

I co moze sralsa jest lepsza od Galaktycznych bo wygra z Mallorca laugh.gif I co z tego ze jest niz w tabeli, gra w pucharze pocieszenia i ma dlugi jakich zaden klub w Hiszpani nie ma laugh.gif Ale co tam wygraja z Mallorca i sa wielcy, znowu pewnie spoczna na laurach i spadna do 2 ligi icon_twisted.gif

nie napisale ze jest lepsza od realu ale i tak Barca jest lepsza od kurewskich, a dlugi to zasluga Gasparta a nie pilkarzy

i juz 0:3 dla Barcy
SkViOt
Barca zwyciezyla Mallorce 3:1
SeJo
heh niedowiarkom talentu Henry'ego polecam skrot z meczu z Charltonem.

Nikt nie powedzial ze on jest kiepski. Jest (pipipi) tylko ze gorszy od Ronaldo

Ale przeciez sam mowilem, ze pilkarza ocenia sie na teraz, dzis dzien, a nie po jakis tam Awardsach. Idac twoim tokiem rozumowania, Henry strzelil dzis piekna bramke, a Grossnaldo, twu... Ronaldo zagral slabo i zostal zmieniony w 72' minucie... Suche fakty i na pierwszy rzut oka widac, ze Ronaldo jest slabszy :cry: Poza tym, Henry w lidze strzelil 8 bramek, a Ronaldo 7 :cry:
Kubaa__
heh niedowiarkom talentu Henry'ego polecam skrot z meczu z Charltonem.

Nikt nie powedzial ze on jest kiepski. Jest (pipipi) tylko ze gorszy od Ronaldo

Ale przeciez sam mowilem, ze pilkarza ocenia sie na teraz, dzis dzien, a nie po jakis tam Awardsach. Idac twoim tokiem rozumowania, Henry strzelil dzis piekna bramke, a Grossnaldo, twu... Ronaldo zagral slabo i zostal zmieniony w 72' minucie... Suche fakty i na pierwszy rzut oka widac, ze Ronaldo jest slabszy :cry: Poza tym, Henry w lidze strzelil 8 bramek, a Ronaldo 7 :cry:

Heh....po prostu się uparłeś, nie mam zamiaru wmawiać ci, że Ronaldo i tak jest lepszym piłkarzem, bo i mi na tym nie zależy i nie chce mi się z tobą dyskutować, bo gdybyś zauważył Henry strzelił 8 bramek w 10 meczach i jest drugi w klasyfikacji najlepszych strzelców, a Ronaldo strzelił 7 bramek w 7 meczach (!!) i zajmuje pozycje lidera.
Jak sam powiedziałeś - suche fakty, od razu widać kto jest lepszy....
SeJo
A jaka masz gwarancje, ze w tym meczu spaślak strzeli chocby jednego gola? Żadnej! Poza tym, najlepsi graja w Premiership icon_twisted.gif
Jakuza
A jaka masz gwarancje, ze w tym meczu spaślak strzeli chocby jednego gola? Żadnej! Poza tym, najlepsi graja w Premiership  icon_twisted.gif

Kłuccie się...

...i tak najlepszy jest Maciek Żurawski tongue.gif
DMX
Poza tym, najlepsi graja w Premiership  icon_twisted.gif

Ta. Rok temu w polfinale LM byly 3 zespoly wloskie, dwa lata temu 3 zespoly hiszpanskie. A kedy byly 3 angielski bo nie pamietam biggrin.gif Ostatnia angielska druzyna w finale LM byl MU a bolo to w 1999 roku. Wymieniac dalej icon_twisted.gif
SeJo
Poza tym, najlepsi graja w Premiership  icon_twisted.gif

Ta. Rok temu w polfinale LM byly 3 zespoly wloskie, dwa lata temu 3 zespoly hiszpanskie. A kedy byly 3 angielski bo nie pamietam biggrin.gif Ostatnia angielska druzyna w finale LM byl MU a bolo to w 1999 roku. Wymieniac dalej icon_twisted.gif

Prawda jest taka, ze Liga Mistrzow nie jest dla wyspiarzy priorytetem tongue.gif To takie zaplecze na oszlifowanie talentow, ewentualnie przetestowanie nowych wariantow... :wink:
Kubaa__
A jaka masz gwarancje, ze w tym meczu spaślak strzeli chocby jednego gola? Żadnej! Poza tym, najlepsi graja w Premiership  :twisted:

Spaślak to ty jesteś...., po prostu statystki (i nie tylko, umiejętności też laugh.gif ), są po stronie Ronaldo, a ty oczywiście nie możesz tego przeżyć....heh....
Najlepsi grają w Premiership - hyhyhy, taa....z tego miałem polew jak nie wiem.
Liga Mistrzów nie jest żadnym priorytetem - jasne, jestem ciekaw co jeszcze wymyślisz....
Sarni
A jaka masz gwarancje, ze w tym meczu spaślak strzeli chocby jednego gola? Żadnej! Poza tym, najlepsi graja w Premiership  :twisted:

Spaślak to ty jesteś...., po prostu statystki (i nie tylko, umiejętności też laugh.gif ), są po stronie Ronaldo, a ty oczywiście nie możesz tego przeżyć....heh....
Liga Mistrzów nie jest żadnym priorytetem - jasne, jestem ciekaw co jeszcze wymyślisz....

Chłopaczku, który co tydzień dzielnie zasiada przed telewizorem i ogląda mecze Ligi Mistrzów, powołujesz się na statystyki - i one są po stronie Henry'ego. W ubiegłym sezonie był czołowym strzelcem Premiership, a miał przy tym najwięcej asyst (ile Ronaldo miał asyst? jedną? dwie?). Henry poza świetnym dryblingiem, bardzo dobrze wykonuje rzuty rożne i wolne, jest wszechstronny, czego o Ronaldo powiedzieć nie można.

Z tym, że Liga Mistrzów nie jest priorytetem, SeJo miał racje - dla Anglików najważniejsze jest zwycięstwo w rozgrywkach ligowych, europejskie puchary stawia się na drugim miejscu.

Nie widzę zresztą sensu prowadzenia dyskusji z kolesiem, który potrafi powiedzieć jedynie "hyhy ale mam polew" albo "głupi to ty jesteś".
SeJo
Heh jako komentarz do wypowiedzi Kuby zacytuje tutaj samego Ronaldo... przeczytalem to kilka lat temu w PN+, kiedy jego sylwetka byla rozpatrywana od A do Z. B. odnosi sie do poziomu usera niz Ronaldo, ale...
"Nie lubie czytac ksiazek przed meczem, bo po nich na ogol boli mnie glowa i nie moge sie skoncentrowac..." Luis Nazario de La Lima Ronaldo [moglem cos w nazwisku przekrecic]
DMX
Ruud Van Nisterooy: "Staram sie nie myslec w czasie oddawania strzalu, bo jak zaczynam myslec to wszystko psuje" laugh.gif Tekst z zeszlego sezony z Gazety Wyborczej
Kubaa__

Chłopaczku, który co tydzień dzielnie zasiada przed telewizorem i ogląda mecze Ligi Mistrzów, powołujesz się na statystyki - i one są po stronie Henry'ego. W ubiegłym sezonie był czołowym strzelcem Premiership, a miał przy tym najwięcej asyst (ile Ronaldo miał asyst? jedną? dwie?). Henry poza świetnym dryblingiem, bardzo dobrze wykonuje rzuty rożne i wolne, jest wszechstronny, czego o Ronaldo powiedzieć nie można.

Z tym, że Liga Mistrzów nie jest priorytetem, SeJo miał racje - dla Anglików najważniejsze jest zwycięstwo w rozgrywkach ligowych, europejskie puchary stawia się na drugim miejscu.

Nie widzę zresztą sensu prowadzenia dyskusji z kolesiem, który potrafi powiedzieć jedynie \"hyhy ale mam polew\" albo \"głupi to ty jesteś\".

Chłopaczku ?? Człowieku ty masz 15 (czy 16) lat, a zachowujesz się jakbyś był nie wiem kim. Wyglądasz mi na nadzianego jedynaka, który na wszystko ma odpowiedź i myśli jaki to on nie jest mądry kozak.
Co do statystyk - Ronaldo nie jest od asyst, jego główną rolą jest zdobywanie bramek, mając u swego boku takich piłkarzy jak Zidane, Figo, Carlos czy Beckham wiadome jest, że nie będzie w czołówce najlepiej podających zawodników.
Odnosząc się do strzelania bramek - wiem, że Henry był jednym z czołowych strzelców, ale Ronaldo nie był gorszy. W klasyfikscji końcowej zajmował (wraz z Nihatem) drugie miejsce z 23 bramkami.
Liga Mistrzów nie jest priorytetem - może...., ale ty i Sejo mówicie o tym tak jakby Wyspiarze mieli na nią totalny olew, a wiadome jest, że każdy klub w Europie marzy o jej wygraniu, w końcu to wielki prestiż zwyciężyć z najlepszymi drużynami kontynentu.
Kubaa__
Heh jako komentarz do wypowiedzi Kuby zacytuje tutaj samego Ronaldo... przeczytalem to kilka lat temu w PN+, kiedy jego sylwetka byla rozpatrywana od A do Z. B. odnosi sie do poziomu usera niz Ronaldo, ale...
\"Nie lubie czytac ksiazek przed meczem, bo po nich na ogol boli mnie glowa i nie moge sie skoncentrowac...\" Luis Nazario de La Lima Ronaldo [moglem cos w nazwisku przekrecic]

Sejo - nie wiem w jakim celu umieściłeś tego posta. O co chodzi ci tym razem ?? Chcesz mi udowodnić, że Ronaldo prostakiem, nie lubiejącym czytać książek?? Po co ??
Sarni
[quote][quote]Heh jako komentarz do wypowiedzi Kuby zacytuje tutaj samego Ronaldo... przeczytalem to kilka lat temu w PN+, kiedy jego sylwetka byla rozpatrywana od A do Z. B. odnosi sie do poziomu usera niz Ronaldo, ale...
\"Nie lubie czytac ksiazek przed meczem, bo po nich na ogol boli mnie glowa i nie moge sie skoncentrowac...\" Luis Nazario de La Lima Ronaldo [moglem cos w nazwisku przekrecic][/quote]

Sejo - nie wiem w jakim celu umieściłeś tego posta. O co chodzi ci tym razem ?? Chcesz mi udowodnić, że Ronaldo prostakiem, nie lubiejącym

Leże i kwiczę laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif

[quote]Chłopaczku ?? Człowieku ty masz 15 (czy 16) lat, a zachowujesz się jakbyś był nie wiem kim. Wyglądasz mi na nadzianego jedynaka, który na wszystko ma odpowiedź i myśli jaki to on nie jest mądry kozak.

[/quote]

Kolejny raz używa prostackiego \"ty to jesteś głupi\".
Poza tym nie jestem jedynakiem, więc łaskawie zamknij ryj.

[quote]Co do statystyk - Ronaldo nie jest od asyst, jego główną rolą jest zdobywanie bramek, mając u swego boku takich piłkarzy jak Zidane, Figo, Carlos czy Beckham wiadome jest, że nie będzie w czołówce najlepiej podających zawodników.
[/quote]

Henry ma u swojego boku takich zawodników jak Pires, Ljungberg, Vieira a i tak zalicza najwięcej asyst, bo jest zawodnikiem wszechstronnym. Potrafi też wykonywać świetnie rzuty wolne, czego o Ronaldo powiedzieć nie można.

[quote]Odnosząc się do strzelania bramek - wiem, że Henry był jednym z czołowych strzelców, ale Ronaldo nie był gorszy.[/quote]

Nie był też lepszy. A biorąc pod uwagę fakt, że Henry poza strzelaniem bramek wypracowywał też masę sytuacji, Henry wypadł w ubiegłym sezonie lepiej.

Bądź dalej zapatrzony w tego Ronaldo, w końcu jaki to on jest genialny, mi to naprawdę nie przeszkadza...
Kubaa__
Jak ci to nie przeszkadza, to skończmy temat i już - ty wiesz swoje, ja swoje....
SkViOt
nie rozmawiajcie z kolesiem co ma w podpisie i na avatarze ronaldo
bo i tak mu nie udowodnicie ze Henry jest klase lepszy od ronaldo
Kubaa__
Dokładnie icon_twisted.gif .
DMX
ciezko udowodnic nieprawde tongue.gif Ronaldo jest lepszy co byscie nie mowili
SkViOt
dobra ronaldo jest super-hiper galktycznym napastnikiem
nie ma zadnego pilkarza we wszechswiecie lepszego od niego PEACE icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif
DMX
No wkoncu przejrzales na oczy :>
SeJo
Sejo - nie wiem w jakim celu umieściłeś tego posta. O co chodzi ci tym razem ?? Chcesz mi udowodnić, że Ronaldo prostakiem, nie lubiejącym czytać książek?? Po co ??

Poprostu jestem czlowiekiem nie lubiejacym Ronaldo i poddajacym w watpliwosc jego talent. Ciebie zreszta Grzesiu tez nie lubie laugh.gif
Kubaa__
Spoko....uczucie odwzajemnione icon_twisted.gif .
DMX
Florentino Perez wykluczył dzisiaj możliwość wejścia z akcjami Realu Madryt na hiszpańską giełdę. Tak właśnie zrobiły inne słynne kluby jak np. Manchester United. Perez mówi, że wprawdzie nie ma nic przeciwko giełdzie, ale Real to więcej niż tylko przedsiębiorstwo komercyjne. Real Madryt żyje w sercach kibiców - mówi. A zwiększenie kapitału można osiągnąć innymi drogami. Prezydent Królewskich mówi również, że szanuje decyzje innych klubów o wejściu na parkiet, ale nasi socios nie życzyliby sobie tego. Ponadto dochodzi jeszcze kwestia tego, że będąc na giełdzie każdy kto ma pieniądze mógłby po prostu kupić Real Madryt na co nikt w Hiszpanii się nie zgodzi.
-------------------------------------------------------------------------------------

Od razu pewnie jakis rusek by chcial sobie Krolewskich kupic ;P Pozatym smieszy mnie podejscie anglikow do pilki noznej jako dochodowego interesu. W Hiszpani wszyscy maja dlugi (Barca 250 mln, Vanecia 180 mln, Deportivo 140 mln) i wszystko jest git, bo to nie jest maszynka do robienia pieniedzy tylko swietosc. Podobnie jest u Wlochow.
DMX
Real Zaragoza - Real Madryt 0 : 0

No wkoncu obejrzalem mecz z Realem na zywo w tym sezonie (nie liczac LM). No i akurat musieli zawiesc. Kiepski mecz w wykonaniu obu zespolow. Po pierwszej polowie powinno byc 1:0 dla Zaragoza, Villa dostal prostopadle podanie strzelil technicznie, wszyscy przestali juz biec bo mysleli ze bramka a tu slupek smile.gif W drugiej polowie byly 3 akcje bramkowe Realu ale Raul zachowal sie jak trampkarz bedac sam na sam strzelajac prosto w bramkarza.
Najwieksza pomylka meczu byl Pavon. Nie dosc ze robil pelno glupich bledow i tylko dobra gra R.Bravo w asekuracji go ratowala, to w 2 polowie dostal czerowna kartke.
Glupio stracone punkty (nie ma co sie oszukiwac przez Raula), mozna tylko liczyc na potkniecie sie Deportivo i Valencii.
Sarni
i wszystko jest git, bo to nie jest maszynka do robienia pieniedzy tylko swietosc

Bueheheheheheehe co szczególnie pokazuje Real, którego najbardziej interesują dochody ze sprzedaży koszulek laugh.gif laugh.gif laugh.gif Oczywiście teraz sobie będziesz tłumaczył, że jak mają długi to są najlepsi laugh.gif Kto w Anglii traktuje piłkę nożną jako maszynkę do pieniędzy? Jak (pipi) wiesz o Premiership to sie kur,wa nie odzywaj. Poza tym jakbyś się troche bardziej zainteresował to byś wiedział, że połowa ligi angielskiej ma słabiutką sytuację finansową, na czele z Arsenalem.

Ale oczywiście jaka Anglia jest be, a Hiszpania cacy laugh.gif laugh.gif laugh.gif
A i wiadomo, że w Anglii nikt futbolu nie lubi, a to, że na każdym, nawet najmniej ważnym meczu jest komplet kibiców to przypadek laugh.gif

A Real zremisował i bardzo dobrze, teraz niech Valencia i Deportivo wygrają i czołówka coraz dalej.
simian raticus
Ciekawe kogo Real kupi w wakacje??? W Hiszpańskiej lidze grają najbardziej wyszkoleni technicznie gracze...oglądanie ligi hiszpańskiej to poezja (w większości).
DMX
Kto w Anglii traktuje piłkę nożną jako maszynkę do pieniędzy? Jak (pipi) wiesz o Premiership to sie kur,wa nie odzywaj.  Poza tym jakbyś się troche bardziej zainteresował to byś wiedział, że połowa ligi angielskiej ma słabiutką sytuację finansową, na czele z Arsenalem.

Arsenal biedny laugh.gif A stadion buduja sobie za kilka set milionow dolarow
(blizej miliarda). Ach ci biedacy z Londynu, ledwo bylo ich stac na drugi stadion
Sarni
Kto w Anglii traktuje piłkę nożną jako maszynkę do pieniędzy? Jak (pipi) wiesz o Premiership to sie kur,wa nie odzywaj.  Poza tym jakbyś się troche bardziej zainteresował to byś wiedział, że połowa ligi angielskiej ma słabiutką sytuację finansową, na czele z Arsenalem.

Arsenal biedny laugh.gif A stadion buduja sobie za kilka set milionow dolarow
(blizej miliarda). Ach ci biedacy z Londynu, ledwo bylo ich stac na drugi stadion

Tyle, że oni na ten stadion gromadzili forsę przez długie lata, a i tak im sporo brakuje.
DMX
La Coruna 0-2 Mallorca
Valencia 2-2 Celta Vigo

Wszystkie zespoly z czolowki pogubily punkty biggrin.gif
DMX
Real Madryt - Athletic Bilbao 3 - 0

Mecz w ktorym Ronaldo zamknol buzie wszystkim krytykantom. 2 bramki i niesamowite zachowanie przy 3, bedac sam na sam podal do Figo ktory dopelnil formalnosci.

A teraz najlepsze:
Murcia - La Coruna 0 - 0

A wiec mamy nowego lidera biggrin.gif :

1. Real Madryt 10 23
2. La Coruna 10 22
3. Valencia 9 20
Kubaa__
Oczywiście, nie mogło być inaczej biggrin.gif .
sp1979
no no ale ten real znakomity :wink: poczekajcie do 7 grudnia hhehehehehe icon_twisted.gif icon_twisted.gif
dzis barcelona rozprawia sie z realem sociadad i juz bedzie blisko .........bardzo

BARCA BARCA BARCA!!!!!!
PAC
oj gruby wczoraj pojechał ostro, zamieszał nogami az miło smile.gif
nie jestem kibicem realu ale grubego lubie
a kto podwaza jego umiejetnosci to chyba z kut...m na głowy sie zamienił he,he...
taka jest prawda

no zaczyna sie własnie ronaldinho-sociedad
DMX
no zaczyna sie własnie ronaldinho-sociedad

hehe, trafne okreslenie, tylko jeden pilkarz umie tam grac smile.gif
R_L_S_
ale do przerwy to oni prowadza 0:1(Thiago Motta 35min.)
DMX
Ostatnia kolejka: Atletico Madryt - Real Sociedad 4:0 , to juz nie jest ten zespol z zeszlego sezonu

UPDATE:

Barca juz przegrywa, w 2 minuty laugh.gif Do boju Sociedad biggrin.gif
R_L_S_
juz jest 2:1 laugh.gif
niby wymienili sklad, wzmocnili sie a jak byli chu'jowi tak dalej sa hehe
UPDATE:
2:2 Marc Overmars 73 min.
3:2 Karpin 76 min.
dobry mecz nie ma co 3:3 Gabri 81 min.
SeJo
Ogladalem mecz Sociedad-Barcelona... powiem tyle 8O jak Barca tak zagra z Realem, to bramkarz krolewskich skapituluje przynajmniej 5 krotnie laugh.gif
DMX
Ogladalem mecz Sociedad-Barcelona... powiem tyle 8O jak Barca tak zagra z Realem, to bramkarz krolewskich skapituluje przynajmniej 5 krotnie laugh.gif

laugh.gif laugh.gif laugh.gif No rzeczywiscie najlepszy mecz barcy od 5 lat. Zremisowali z Sociedad, z ktorym Atletico w ost. kolejce ledwo wygralo 4:0. Ach strach sie bac.
sp1979
no no
ja meczu nie widzialem ale pozostaje mi nic tylko sie cieszyc biggrin.gif (choc mogło byc lepiej..) a takze szelmowsko sie usmiechnąć icon_twisted.gif icon_twisted.gif hehehe coraz bliżej 7 grudnia .....
BARCA BARCA BARCA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sarni

A wiec mamy nowego lidera biggrin.gif :

No mamy..
SkViOt
Oczywiście, nie mogło być inaczej  biggrin.gif .

oczywiscie ze nie moglo
icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif Valencia liderem icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif
Kubaa__
Oczywiście, ze oczywiście (Real ma tyle samo punktów) icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif
SkViOt
Oczywiście, ze oczywiście (Real ma tyle samo punktów)  :twisted:  :twisted:  :twisted:

ale nie jest LIDEREM icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif
Kubaa__
Pff....dawno się nie kłóciłeś co ?? A to, że Real ma gorszy bilans bramkowy jakoś mnie nie obchodzi, najważniejsze, że odrobili straty punktowe.
DMX
Teraz beda jaja z obrona Realu: Roberto Carlos kontuzja na 2 tygonie, Michela Salgado pauzuje, Pavón dostal ostatnio czerwona kartke. Ciekawe kto bedzie gral laugh.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.