Barca rozniosła Betis 5:1 jakies wątpliwosci co do formy Barcy przed meczem w Londynie? Zobaczymy jak bedzie, mam nadzieje ze rozjedzie ten "sztuczny" klub prowadzony przez kretyna bez honoru
tak są wątpliwości, wiedziałbyś o nich jakbyś oglądał mecz.
OBRONA !!! bardzo słabo zagrała betis miał kilka wyśmienitych okazji, ale na posterunku stał Valdes. Oleguer na ławkę
:-:Macieq:-:
19 02 2006, 11:00
Coś czuue że w mezcu Chelsea-Barca padnie grad bramek,obrony obu drużyn zagrały ostatnio bardzo słabo,bramkarze też sie nie popisali, a wyśmienitych graczy ofensywnych obie drużyne mają bez liku.
Mendrek
19 02 2006, 11:24
Ej, ale ten pinball przy wolnym Ronniego byl nawet sympatyczny
chodzi mi o atak, Siki, obrona fakt do najlepszych nie nalezy ale nie w obronie twki sila Barcy. Prawda jest taka ze Barca majac tak (pipi)istą pomoc i w sumie atak, spokojnie dominuje w środku pola, nie daja nawety dobrze rozegrać piłki przeciwnikowi. Ciagle rozgrywanie, pilki mnostwo podan, inwidualnosc poniektorych zawodnikow (roni, messi, eto) to jest potega Barcy. A chelsea rok temu sie po prostu udalo, mnostwo kontuzji zawodnikow Barcelony, chamskie i falszywe zagranie Calvario i zwyke szczescie. W(pipi)ia mnie ta sztuczna druzyna z banda sztucznych kibiców, i z se swoim chamskim, zamądrzałym trenerem. Mam nadzieje ze Barca ich tak rozniesie ze sie wszyscy pseduofani od niej odwroca, zobaczymy ile bedzie miala wtedy Chelsea kibicow.
w srodku nie grał MArquez( ciekawe czy wroci na rewanz,orientuje sie ktos czmeu nie grał)..a Olequer bedzie grał na prawej,wiec spokojnie bedize
QUOTE(kopaa @ 19 02 2006, 12:20)

chodzi mi o atak, Siki, obrona fakt do najlepszych nie nalezy ale nie w obronie twki sila Barcy. Prawda jest taka ze Barca majac tak (pipi)istą pomoc i w sumie atak, spokojnie dominuje w środku pola, nie daja nawety dobrze rozegrać piłki przeciwnikowi. Ciagle rozgrywanie, pilki mnostwo podan, inwidualnosc poniektorych zawodnikow (roni, messi, eto) to jest potega Barcy. A chelsea rok temu sie po prostu udalo, mnostwo kontuzji zawodnikow Barcelony, chamskie i falszywe zagranie Calvario i zwyke szczescie. W(pipi)ia mnie ta sztuczna druzyna z banda sztucznych kibiców, i z se swoim chamskim, zamądrzałym trenerem. Mam nadzieje ze Barca ich tak rozniesie ze sie wszyscy pseduofani od niej odwroca, zobaczymy ile bedzie miala wtedy Chelsea kibicow.
no tak ale to samo mozna powiedziec o pomocy i ataku chelsea a przeciez obrone maja na pewno lepsza co bylo rok temu rooni sie dwoil i troil w ataku i nic to nie dalo; barca owszem duzo pilek wymienia w srodku i rownie wiele tam traci to woda na mlyn chelsea
QUOTE(Tytek @ 19 02 2006, 13:17)

w srodku nie grał MArquez( ciekawe czy wroci na rewanz,orientuje sie ktos czmeu nie grał)..a Olequer bedzie grał na prawej,wiec spokojnie bedize
na rewanz? to nie wiem ale do londynu zostal powolany
No i Barca ma juz 9 ptk nad $realem i valencią,obie druzyny pokazaly jak zasluzyly na mistrza przegrywajac kolejno z mallorka 2-1 i remisujac z getafe u sibie 1-1..
a Barca pokonala saragosse na ich boisku 0-2..
ale..jeden minus......
,,Jednakże przebieg tej potyczki przćmiło skandalizcne zachowanie publiczności zgromadzonej na stadionie w Saragossie. Po raz kolejny mogliśmy usłyszeć z trybun rasistowskie okrzyki pod adresem Samuela Eto'o. Kameruńczyk miał już najwyraźniej dosyć - i nie ma się co dziwić - obelg rzucanych pod swoim adresem i nie chciał kontynuować gry. Na szczęście kolegom z drużyny udało się przekonać Samuela by ten nie opuszczał placu gry.'
wielki skandal w hiszpanii..gdzie wielu murzynow gra..nawet w saragossie...ech
Pablo_el
28 02 2006, 00:30
Adiós, El Presidente! Florentino Pérez złożył dymisję!
Jak wszyscy doskonale wiemy, dzisiaj zostało zwołane nadzwyczajne zebranie zarządu Realu Madryt. Spekulowało się, że na owym spotkaniu będzie toczyła się dyskusja na temat przyszłości drużyny, a szczególnie Ronaldo, a także o tym, czy López Caro pozostanie na stanowisku trenera. Nikt chyba nie przypuszczał, że chodzi o coś zupełnie innego, a mianowicie o odejście Florentino Pereza! Jak twierdzi serwis internetowy dziennika "Marca", prezydent Realu Madryt złożył dymisję z pełnionej funkcji i swoją decyzję przedstawił zarządowi podczas tego właśnie posiedzenia, które dosłownie przed chwilą zostało zakończone.
Informację tę potwierdziła już oficjalna strona "Królewskich", tak więc nie ma mowy o żadnej dziennikarskiej kaczce. Tymczasowym prezydentem Realu zostanie Fernando Martín Álvarez. Do kiedy? Tego na razie nie wiadomo, ale przypuszczalnie do czasu rozpisania nowych wyborów.
nowe czasy w Realu?
Pierwszy moj pomysl - Del Bosque wroc !
wielka szkoda.jako marketingowiec był świetny zadłużony real stał sie najbogatszym klubem świata.wina lezy w sztabie szkoleniowym...
Partyzant
28 02 2006, 01:00
To bez watpienia jeden z najgorszych dni w historii dla culles .
Odszedl nasz czlowiek w Realu , ten ktory walnie przyczynil sie
do sukcesow Barcelony. Fiorentino dziekujemy za wszystko co
zrobiles dla Barcy. Zal tylko, bo jeszcze 3 lata i Real wyladowal
by w Segunda Division . Coż czekamy na godnego nastepcę ktory
dokończy dziela !!!
QUOTE(Partyzant @ 28 02 2006, 01:00)

dokończy dziela !!!

hehe ironia teraz i żarty ale jak kupił figo to inaczej było i jak LM wygrali a barca wtedy taplała sie w gronie rochembacka i im podobnym
Partyzant
3 03 2006, 01:08
QUOTE(lukasz @ 2 03 2006, 23:14)

QUOTE(Partyzant @ 28 02 2006, 01:00)

dokończy dziela !!!

hehe ironia teraz i żarty ale jak kupił figo to inaczej było i jak LM wygrali a barca wtedy taplała sie w gronie rochembacka i im podobnym

No tak, racja ale to właśnie zawdzięczaliśmy ludziom pokroju Gasparta - wielkim patriotom i fatalnym prezesom. Perez od jakiegoś czasu był główna przyczyna upadku Realu.
Mendrek
13 03 2006, 16:01
Barca - Osasuna 1:2
--`
Niech sobie Valdes kupi klej i posmaruje nim rekawiczki, albo cus...
Co do Motty, nie bede komentowal.
Szkoda tez nieslusznego karnego dla Osasuny...
czyżby zadyszka?
masz racje... wślizg był czyściutki...karnego nie powinno być..
eh szkoda
eheheheh jaki czyściutki? karniak jak najbardziej, to nie Anglia
Valdez po raz kolejny odwalił babola, wpierw w meczu z Valencią no i teraz
obrona i bramkarz to najsłabsze ogniwo Barcy
rotfl, tam nie bylo faulu przy wslizgu, karny nieslusznie podyktowany
oh no oczywiście, Barca nie fauluje, nigdy:f
dostali w dupę, ot co, mecz z londyńczykami trochę sił kosztował, no i nerwy już nie te u katalończyków - jak tylko sędzia nie jest im przychylny to strasznie się pienią - mistrzostwo i tak już mają w garści
alienator
14 03 2006, 15:27
Edmilson nie trafił ani w piłke ani w nogi, po prostu koleś zamiast normalnie przeskoczyć teatralnie sie wy(pipi)ał i już.
przecież to norma w Hiszpanii - baletnice z nich są w większości nie piłkarze
wpierw udają że im nogi urwało i ogólnie koniec świata a po chwili już popindala po murawie jakby nigdy nic
QUOTE(_Diabeu_ @ 14 03 2006, 09:36)

eheheheh jaki czyściutki? karniak jak najbardziej, to nie Anglia
Valdez po raz kolejny odwalił babola, wpierw w meczu z Valencią no i teraz
obrona i bramkarz to najsłabsze ogniwo Barcy
z tą obroną to bym się kłócił.
W dwumeczu z Chelsea obrona pokazała klasę (prócz 1 rzutu wolnego).
No i 25 straconych bramek daje 2 miejsce w lidze w klasyfikacju straconych bramek (1. Valencia - 21)
natomisast Valdes to farfocel i oby tylko takich błędów w Lidze Mistrzów nie popełniał
z obroną barcelony to jest tak ,że każdy mówi ,że super jest ,że pierwsze miejsce po valencii aż przychodzi taki mecz jak z chelsea rok temu kiedy w 15 minut tracą 3 bramki i sa na kolanach.po prostu barca ma arcy atak i stwarza taką presje na rywalu pasuje tu powiedzenie najlepszą obroną jest atak.do momentu kiedy w przodzie jest ok to barca jedzie ale zgrzyt jest ronaldinho zastopowany itd to wykazać sie musi obrona i następują takie rzeczy ,że a to ten sie pomyli a to ten a to valdes szmate wpuści.
proste pytania potwierdzające teorie:
ktoś widział mecz gdzie barca broniła sie i robiła to dobrze przez 90 minut?
ktoś widział mecz gdzie valdes obronił wynik?
tam ten gio i marquez to za bardzo do przodu ciągną.niech oni sprowadzą dobrego bramkarza i jakiegoś dobrego środkowego to będzie dopiero arcy drużynka.
SIKI, pokazała klasę bo pierwszy mecz grali z przewagą a drugi u siebie na dodatek ciągle będąc w ataku, obrona dużo roboty nie miała - a jak miała to zawsze na granicy babola śmigali
wzmocnić środek obrony, zmienić pierwszego bramkacza (ten cały "Kudiczini" czy jak mu tam z Chelsea by tam się sprawdził, dobry zawodnik to jest)
Valdesa sie nie pozbeda bo to jego notabene najlepszy sezon w Barcie...a popelnił 3 bledy na 36 jak przeczytalem w felietonie Stoichkova. Przeciez kazdemu bramkarzowi zdarrzaja sie bledy...czy gomes ktory zawalil bramke psv jest juz beznadziejnym bramkarzem??czy cech lub cassilas sa bezbledni??..chyba nie...
Ale ci wymienieni przez Ciebie bronią wyniki dla tych klubów, Często dzięki nim, ich zespoły wygrywają.
no tak,ale Valdes czsto rowniez ma abrdzo dobre wystepy,a ze fruzyna zazwyxczaj strzela ze 3 bramki to nie ma okazji by uratowac BArce od straty punktow w tkaim stopniu jak wyzej wymienieni gracze.
Ale co Ty opowiadasz? Chłopina wali babole częściej niż bramkarze, których można nazwać klasowymi, nie ma przebłysków geniuszu (raz w roku to i dupa zabłyśnie), a że drużyna strzela 3 bramki i Valdes nie ma okazji przez to uratować punktów? lol chyba sam nie rozumeisz tego argumentu. O ile można to nazwać argumentem.
Zresztą on nie ma być cudotwórcą. On ma wyłapywać te piłki które są definitywnie jego - a to mu nie wychodzi ostatnio.
QUOTE(Kmiot @ 15 03 2006, 22:16)

Ale co Ty opowiadasz? Chłopina wali babole częściej niż bramkarze, których można nazwać klasowymi, nie ma przebłysków geniuszu (raz w roku to i dupa zabłyśnie), a że drużyna strzela 3 bramki i Valdes nie ma okazji przez to uratować punktów? lol chyba sam nie rozumeisz tego argumentu. O ile można to nazwać argumentem.
Zresztą on nie ma być cudotwórcą. On ma wyłapywać te piłki które są definitywnie jego - a to mu nie wychodzi ostatnio.
Ale za to jest przystojny

hlehlehle
Rzeczywiscie Barca mogla by sobie kogos sprowadzic, moze dudek?
przecież to ten sam poziom jest co valdes.reine jak już z liverpoolu chcesz.nie wiem sporo jest klasowych bramkarzy nawet w hiszpanii...
a ogladacie chociaz mecze Barcy??
czy tlyko raz na miesiac jak liga mistrzow leci?
Ja nawet raz na miesiąc nie oglądam.
Ale oglądam co tydzień Eurogole i tyle baboli co popełnił w lidze Valdes (+te z Ligi Mistrzów) jak dla mnie go dyskwalifikują.
I nie muszę oglądać całych meczów, by stwierdzić, że zbyt często nie łapie tzw. "jego piłek" i w ogóle dużo się jeszcze musi uczyć.
No i przystojny jest - to fakt kopaa. Polizałbym go za uchem
QUOTE(Tytek @ 16 03 2006, 18:09)

w łikendy to okupuję tivika i c+sport
Victorino
17 03 2006, 11:35
QUOTE(_Diabeu_ @ 17 03 2006, 10:12)

QUOTE(Tytek @ 16 03 2006, 18:09)

w łikendy to okupuję tivika i c+sport
Tak jest C+ Sport i C+ Sport 2 to super sprawa, jeszcze w tygodniu przed szlagierami lubie oglądać Archiwum Lig Europejskich.
Se'ya
Tytek:kończ wasć wstydu oszczędź.wszyscy widzą ,że valdes jest przeciętny nic nie wybronił nigdy ponad podstawy a ty dalej swoje.
Barcelona szuka bramkarza
Trener FC Barcelona Frank Rijkaard szuka nowego bramkarza. Fatalne występy Vicotra Valdesa skłoniły Holendra do pozyskania solidnego konkurenta dla Valdesa - informuje "Przegląd Sportowy".
W ostatnim czasie koszmarne błędy Valdesa przesądziły o ligowych porażkach z Osasuną Pampeluna i Valencią CF. Napastnik Valencii David Villa zdobył w tym sezonie dwa gole po asystach... bramkarza Barcelony.
- Nie chodzi o to, że nie ufam Victorowi. Po prostu musi on mieć równorzędnego konkurenta, by utrzymywać równą formę - wyjaśnił Rijkaard.
Najpoważniejszym kandydatem do gry na Camp Nou jest Argentyńczyk Leo Franco, który broni w Atletico Madryt. Trzeci bramkarz reprezentacji Argentyny, ma kosztować kataloński klub 9 milionów euro.
Więcej w "Przeglądzie Sportowym"
Thierry Henry od nowego sezonu będzie występował w FC Barcelonie! Tak twierdzi prezes katalońskiego klubu, Joan Laporta.
Francuskiemu napastnikowi w 2007 roku kończy się kontrakt z Arsenalem Londyn. Henry prawdopodobnie nie przedłuży umowy, gdyż chciałby występować w zespole, który walczy o najwyższe cele. Taką możliwość na pewno dałaby mu gra w Barcelonie.
Laporta twierdzi, że Francuz ustnie obiecał podpisanie kontraktu z drużyną Franka Rijkaarda. Jeżeli kluby nie dojdą do porozumienia w sprawie sumy odstępnego, to o jej wysokości zadecyduje UEFA.
nawet Rijkaard widzi spadek formy u Valdesa i odrazu podejmuje działania...
alienator
17 03 2006, 15:47
Thierry Henry od nowego sezonu będzie występował w FC Barcelonie! Tak twierdzi prezes katalońskiego klubu, Joan Laporta.
Francuskiemu napastnikowi w 2007 roku kończy się kontrakt z Arsenalem Londyn. Henry prawdopodobnie nie przedłuży umowy, gdyż chciałby występować w zespole, który walczy o najwyższe cele. Taką możliwość na pewno dałaby mu gra w Barcelonie.
Laporta twierdzi, że Francuz ustnie obiecał podpisanie kontraktu z drużyną Franka Rijkaarda. Jeżeli kluby nie dojdą do porozumienia w sprawie sumy odstępnego, to o jej wysokości zadecyduje UEFA.
oby, oby ! i przy dobrym układzie jeszcze Lampard, boszz, co to by było.
QUOTE(alienator @ 17 03 2006, 15:47)

oby, oby ! i przy dobrym układzie jeszcze Lampard, boszz, co to by było.
Byłoby to, że Barca miałaby dwie równorzędne drużyny. Jedną na boisku, drugą na ławce. Szkoda by było niektórych piłkarzy.
Póki co nie ma co wierzyć takim doniesieniom.
Napad mają mocny, a wciąż się rozglądają za kolejnymi gwiazdami. Zaczyna mi to przypominać politykę transferową Realu.
Mam na myśli oczywiście, ze powinni troszkę tyły wzmocnić.
BArca wygrala w sociedad 0-2 po bramkach Larsson'a(mam nadzieje ze jednak zostanie posezonie) i Eto'o(20 trafienie)
jednak mecz zostal okupiony dwiema kontuzjami Marqueza(nie zagra z benfica) i Edmilsona. Jeszcze nie wiadomo jak dlugo synEdmila nie bedzie mogl grac.Moze sie wyrobi na LM
Strata tych graczy moze byc bolesna bo w pierwszym meczu z lizbonczykami nie zagra pauzujacy za kartki Puyol, wiec ciezko bedize wystawić dobry srodek obrony...Olequer i Motta?Gio?.Mam nadizeje ze Edmilson wyzdrowieje...
Greq(dudus)
19 03 2006, 21:04
Real 0-0

juz na 100% po tytule...
Podobał mi sie cytat ze str:
94 min ------>
Ostatni desperacki atak Realu, nie kto inny jak Cici rusza z piłką...strzela z dystansu...cudowne uderzenie w lewy górny róg...no ale tam akurat poszybował niczym ptak bez grypy Contreras!!!
dzisiaj gran derby , panowie jaki wynik ??
Barcelona z jednej strony moze oszczedzac sily na LM ale z drugiej nie moze odpuscic takiego meczu , swieta wojna , bitwa o Katalonie

Ja stawiam 3-1 dla Blaugrany chociaz boje sie ze moze pasc remis.Real ma ostatnia szanse na udowodnienie ze potrafia grac w pilke a Ronaldo nie musi isc na diete hehehe
jakoś wogóle mnie nie grzeje ten mecz co jest dziwne bo na poprzednie tych druzyn zawsze czekałem
:-:Macieq:-:
1 04 2006, 15:06
Ja mysle ze bedzie z 3:0 dla Barcy,jak zwykle po swietnym widowisku-juz nie moge sie doczekac
Miałem sen, że było 8:3.
Lecę do bukmachera!
zanosi sie na 1-1.....ech.....tlye sytuacji...ebdize ciezka z benfica...
Ölschmitz
1 04 2006, 23:03
wynudzil mnie ten mecz, barca cisnela ale niewiele z tego wychodzilo, a ronaldinho spieprzyl chyba wszystkie rzuty wolne o_O
słabiutkie Gran Derby: cisnąca Barca i rozpaczliwie broniący się Real...
TO nie był dzień Ronaldinho (ani rogi, ani wolne, ani strzału mu nie wychodziły). Dobrze, że karnego wykorzystał....
ALe to barca utrzymała 11pkt przewagę o następną kolejkę........
alienator
1 04 2006, 23:27
muszą chłopki popracować nad skutecznością, zwłaszcza Larsson (nie wiem jak on nie trafił tego sam na sam

)
Do teraz nie potrafię zrozumieć van Bommela i Larssona... Ale cóż. Barca była znacznie lepsza, ale co z tego.
Ronnie ładnie spudłował 6 wolnych
(ani rogi,
chyba rożne
ronaldinho do wolnych niech nie podchodzi.to najlepszy gracz na świecie ale wolnych nie umie bić jak platini,maradona czy jak juninho teraz.ba! myśle ,że w samej barcelonie znalazłby sie ktoś umiejący chociaż na 5 prób przerzucić mur

ogółem to co mi sie podobało w jego grze to dwa piękne podania jedno do van bommela i larssona.pora na minusy gry barcelony.grali cały mecz z przewagą a w zasadzie g.ó.wno zrobili realowi.obrona wcale jakaś rozpaczliwa królewskich nie była owszem pare sytuacji było groźnych ale nic ponadto.w tym wypadku to raczej barca zagrała źle i mam nadzieje ,że przed LM sie poprawią.larrson pokazał ,że już sie skończył,etoo nie pokazał nic w sumie.w sumie to co mi poprawiło humor to akcja w starym dobrym stylu ronaldo czyli świetne wyczucie linii spalonego przebiegnięcie kilkunastu metrów i cięty lobik

coś co pokazywał zawsze jak był w formie.1 strzał celny=1 gol.
co za kapowaty mecz

Wszystko przez LM , ewidentnie bylo widac ze gracze Blaugrany sie oszczedzaja , nic nie kiwali bali sie o nogi.Glupio ze ten mecz akurat teraz sie trafil bo na pewno by bylo inaczej jakby nie ta Benfica w srode.Barsa atakowala , Real sie bronil a Larson zmascil 200% okazje !!! o Bomelu juz nie wspomne bo to jest czolowy kretyn tej druzyny !!!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.