Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Primera Division
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65
Ölschmitz
QUOTE(SIKI @ 17 10 2006, 18:09) *

to ma Chelsea, ze okaże sie, która liga jest obecnie lepsza Primera czy Premiership.... (Chelsea-Barca)

R O T F L

tzn fakt ze bayern wygral z interem (dwa mistrze) to znaczy ze liga niemiecka jest lepsza od wloskiej?
SIKI
akurat od włoskiej to i niemiecka i hiszpańska i angielska jest lepsza
co tu dużo mówić, włoska to tragedia. nuda nuda i jeszcze raz nuda
lukasz
a ja myśle ,że włoska jest najlepsza...co teraz?takie pojedynki korenspondencyjne c.h.u.j wyjaśniają a tylko niejasności i zamęt w głowach niedowiarków i maluczkich wprowadzają catfight.gif
jay jay
Hiszpańska
Angielska
Wloska

tak prezentuje sie poziom poszczegolnych lig wzorujac sie na dokonianiach druzyn w europejskich pucharach na przestrzeni ostatnich 5 lat .

SIKI
QUOTE(lukasz @ 17 10 2006, 17:26) *

a ja myśle ,że włoska jest najlepsza...co teraz?takie pojedynki korenspondencyjne c.h.u.j wyjaśniają a tylko niejasności i zamęt w głowach niedowiarków i maluczkich wprowadzają catfight.gif

daj spokój, jak widze włoską na C+ to juz na naszą rodzimą wolę przełączyć.
A, że głównie Milan pokazują prawie cały czas to już nuda kompletna....
lukasz
dla jednego nuda dla innego oaza prawdziwego futbolu smile.gif

dla mnie numer 1 hiszpańska drugie miejsce włoska a trzecie to już co tam chcecie

Diabeu
QUOTE(SIKI @ 17 10 2006, 18:09) *

QUOTE(Diabeu @ 17 10 2006, 13:41) *

ta, prawdziwą, dalej będą się kłaść - żadna różnica - ostatnio to oglądam mecze z Primera aby załapać śpiocha, nic tylko gwizdek-faul(z (pipi))-gwizdek - faul(znowu z (pipi)) - oni wiedzą co to walka ciałem? przecież to męski sport

nie wiem co ma Chelsea do tematu, po(pipi)ało misia?

to ma Chelsea, ze okaże sie, która liga jest obecnie lepsza Primera czy Premiership.... (Chelsea-Barca)
no taki męski sport masz w Anglii, ze niektórzy mylą to z K1 i ciosy z kolanka w pysk sadzą...
I później czaszki pęknięte są mellow.gif
Jak dla mnie ten koleś z Reading powinien być zdyskwalkiwoany dożywotnio w zawodową grę w piłe...

ja bym typowi dom spalił
::Filo::
Krolewscy wygrywaja 1-0 !!!
Olsen
QUOTE(::Filo:: @ 22 10 2006, 21:26) *

Krolewscy wygrywaja 1-0 !!!

Raul w 3-ej minuciey
Pablo el
2-0 49' Van Nistelrooy

Chwile pozniej trafia jeszcze w poprzeczke
Olsen
QUOTE(Pablo el @ 22 10 2006, 22:20) *

2-0 49' Van Nistelrooy

skad wiesz ze trafia w poprzeczke ?
::Filo::
REAL MADRYT znow wielki !!!
Pablo el
QUOTE(Olsen @ 22 10 2006, 16:21) *

QUOTE(Pablo el @ 22 10 2006, 22:20) *

2-0 49' Van Nistelrooy

skad wiesz ze trafia w poprzeczke ?

stad ze potem zmarnowal sam na sam jeszcze ;]

Nie krzycz Filo bo warna dostaniesz....
lukasz
bardzo fajny mecz wszególności w pierwszej połowe ,bo jednak po drugim golu balon pękł i już barca nie grała z takim zębem.
pochwalić należy robinho,raula,van nisterloya z reala i messiego z barcelony.zganić natomiast fatalnie dysponowanego gudhjonsena i ronaldinho upadającego co chwila;/ może wreszcie trzeba odłożyć 20 nowych opasek do szafy a zacząć grać?islandczyk nie pokazał nic oprócz tego ,że marnował piękne wyłożenia od argentyńczyka...
ogółem gran derby na +
Binek
BRAWO DLA REALU excl.gif . Świetny mecz w Jego wykonaniu . Wielka barca pokonana smile.gif . RVN + RAUL = 2-0 !!
Diabeu
QUOTE(lukasz @ 22 10 2006, 22:56) *

bardzo fajny mecz wszególności w pierwszej połowe ,bo jednak po drugim golu balon pękł i już barca nie grała z takim zębem.
pochwalić należy robinho,raula,van nisterloya z reala i messiego z barcelony.zganić natomiast fatalnie dysponowanego gudhjonsena i ronaldinho upadającego co chwila;/ może wreszcie trzeba odłożyć 20 nowych opasek do szafy a zacząć grać?islandczyk nie pokazał nic oprócz tego ,że marnował piękne wyłożenia od argentyńczyka...
ogółem gran derby na +

popieram, zacny meczyk
ogqozo
No wreszcie! W ostatnim roku raczej nie było powodu do radości, a teraz Real sprał przemądrzałą Barcę. Pytanie, czy Barsa w tej rundzie jeszcze przegra jakiś mecz, ale to bez znaczenia. Cóż, że forma niestabilna, grunt, że była wysoka w odpowiednim momencie. Teraz Hiszpania należy do Królewskich na pół roku.

A w następnym meczyku pewnie znowu dostanie ze średniakiem, lecz co tam.
Pavlis
Hala Madrid[size=1]

No porostu pieknie ogladałem mecz na canale + i w końcu real pokazał że ma zrywy i potrafi grac na poziomie (pamietny mecz getafe)
Tak jak to powiedział wczoraj jeden z komentatorów "Jeśli real zmierza w takim kierunku ,to w jakim zmierza barca" tongue.gif
Aha Robihno pokazał że to on ma pierwsze miesce w składzie (won Cassano)
Najlepiej emerson udawał jak drugi raz sfaulował Messiego ,druga żółta jak nic wink.gif
W środe kolejny mecz z Ecija balompie , ciekawe czy real utrzyma forme...
Pablo el
Ok, ochlonolem troche wiec mozna cos juz napisac o meczu wink.gif

Tak wiec w tym meczu zobaczylismy Real Fabio Capello z jego wadami i zaletami. Real gral po wlosku a nie po hiszpansku. Capello gral 3 innerami ktorzy bardzo rzadko zapuszczali sie do przodu i to mi sie nie podobalo confused.gif Media trabia Real zniszczyl Barce ale wcale tak nie bylo. Byl to wyrownany mecz, Barca grajac na wyjezdzie atakowala a Real gral z kontry. Walczyl, staral sie strzelic bramke - owszem ale gral z kontry. Czesto tez widac bylo jak mala liczba zawodnikow atakuje Real - i to ma nazywac sie zniszczenie Barcelony?
Oczywiscie to wynik idze w swiat a ten jest bardzo dobry.

Mimo wszystko jak narazie Real Capello mnie nie zachwyca swoja gra... miejmy nadzieje ze w koncu wyrzuci paralityka Emersona ze skladu cofnie na jego pozycje Gutiego i zagra z Robinho jako rozgrywajacym. To juz by cos zmienilo w stylu gry smile.gif
Pavlis
Pamietaj ,iz barca utrzymując się przy pilce grała "ex football" wink.gif
Ukyo_Tachibana
Pamietajmy ze Emerson powinien dostac Czerwona i przynajmniej w moim mniemaniu Messi raz byl faulowany w polu karnym ... w sumie to i tak mam to gdzies bo MU jedzie pieknie a to jest jedyny klub ktoremu kibicuje biggrin.gif
Tytek
Jeśli jest ktoś kto na bierząco ogląda CAŁE mecze Barcelony, i obejrzał wszystkie jakie byly możliwe w TV to niech mi powie w jakiej formie/jak gra:

Valdes
Xavi-czy to chociaz w połowie ten Xavi co przed urazem)
Iniesta
Ronaldinho
Gudjonhsen

bede bardzo wdzieczny
Ukyo_Tachibana
Gudjonhsen to sie nadaje do sadzenia ziemniakow tyle ci moge powiedziec Ronie slabiutko masa strat nie trzyma sie przy pilce jak w poprzednim sezonie Iniesta gra swoje Valdes daje rade a Xavi trudno mi powiedziec Cholernie widac Brak Eto i slabsza dyspozycje Roniego Messi nadrabia ale to nie o co grala Barca
Partyzant
QUOTE(Tytek @ 24 10 2006, 17:37) *

Jeśli jest ktoś kto na bierząco ogląda CAŁE mecze Barcelony, i obejrzał wszystkie jakie byly możliwe w TV to niech mi powie w jakiej formie/jak gra:

Valdes

Jeden z najrówniej grających w tym sezonie graczy Blaugrany. Można na nim polegać, poczynił postępy, jest skoncentrowany. W meczu z Realem popełnił najwyżej jeden błąd, ale nie przy bramkach. W dalszym ciągu świetny na linni, kapitalny w 1-1, nieco gorzej z grą na przedpolu.

Xavi-czy to chociaz w połowie ten Xavi co przed urazem)

Niestety nie wrócił jeszcze do formy sprzed zerwania więzadeł. Jednak strzelił już pare goli i powoli odnajduej się na boisku, mimo że niektórzy zarzucają mu "archaiczny" styl gry. W dobrej formie był mózgiem zespołu.

Iniesta

Uczynił największy postęp w ubiegłym sezonie, w tym równiez wybornie. Już dorównuje Xaviemu, przewyższa go dryblingiem. W obecnej formie Xavi może mu buty czyścić. Jak to dobrze że Arsenal skaperował Cesca a nie jego...

Ronaldinho

Niestety zawodzi właścicie na całej linii (zwłaszcza ostatnio). Widac brak świeżości, forma jest bardzo nierówna, by nie powiedzieć żenująca. Nienalezycie przepracowany okres przygotowawczy + krótki odpoczynek daje obraz całości. Obecnie przechodzi indywidualny cykl treningowy. Jednak już za jakiś czas powinien poprawić formę, chociaż do tej z przed dwóch powiedzmy lat w tym sezonie chyba już nie nawiąże.

Gudjonhsen

Niezgrany z drużyną , wykazuje spore braki techniczne. Zdobył narazie dwie bramki ( w tym decydującą o trzech punktach z Celta na inaugurację sezonu), w ostatnich Gran Derby zawiódł na całej linii. Nie rozumie jeszcze systemu gry i nigdy nie zastapi Eto'o. Jednak należy dać mu szansę, chociaż ten transfer był napewno przepłacony (12 mln Euro).

W razie pytań służę pomocą. wink.gif
Tytek
ok,dzieki

bo nie mam canal+ i tylko opisami i skrotami moge sie posluzyc...
Junkhead
Puchar Hiszpanii

CF Badalona - FC Barcelona 1:2

Obie bramki zdobył niejaki Gudjohnsen biggrin.gif
Partyzant
Bramki z meczu -
http://www.rojadirecta.com/foros/viewtopic.php?t=6462
Tytek
ale gra Barcelony byla podobno baardzo słaba
gudjonhsen to potrafi tlyko IIIligowcom strzelac.smile.gif
Junkhead
QUOTE(Tytek @ 26 10 2006, 15:09) *

ale gra Barcelony byla podobno baardzo słaba
gudjonhsen to potrafi tlyko IIIligowcom strzelac.smile.gif

Niestety gra była słaba, ale inni zawodnicy Barcy jakoś niepotrafili strzelić tym III-ligowcom, nawet wcześniej Realowi niepotrafili strzelić.

i pisze się Gudjohnsen a nie Gudjonhsen

Barca wygrała z Recreativo 3:0, 2 bramki Ronaldinho i 1 Xaviego biggrin.gif Za to Valencia przegrała z Racingiem Santander 0:1 brame zdobył Munitis biggrin.gif
ogqozo
O tym że Real wygrał 3:1 z Gimnastic to już się wstydziłeś wspomnieć... Jeszcze zostanie liderem, zobaczycie.
Junkhead
QUOTE(ogqozo @ 29 10 2006, 19:59) *

O tym że Real wygrał 3:1 z Gimnastic to już się wstydziłeś wspomnieć... Jeszcze zostanie liderem, zobaczycie.

Tylko że Real grał później niż Barcelona i Valencia.Jak edytowałem posta o 21.52 to był remis 1:1.Liderem to prędzej zostanie Gimnastic niż Real tongue.gif
Kubaa__
lol

Valencia wtopila ostro, przed sezonem obstawialem, ze jest glownym faworytem do zgarniecia tytulu, czego im nie zycze;). no zobaczymy.

btw. akcja na 3:1 dla Realu - delicja:).
Mendrek
Barca w ladnym stylu, glownie za sprawa Ronniego i jego ladnego stylu, wygrywa z Saragossa 3:1... ale... jest pewna bardzo smutna wiadomosc... Messi doznal kontuzji i wylecial na 2-3 miesiace z gry... nosz ku.rwa, jakas klatwa ;/ Nie wiem jak z Edmilsonem, ale on tez zszedl z placu gry przed czasem.
Robak
Na dodatek Saviola nie pogra z półtora miesiąca. Atak teraz równa się praktycznie zeru. Nie wiem co Franek wymyśli, ale nie jest różowo. Dobrze, że coraz bliżej do zimowego okienka transferowego.
Tytek
tyle ze decydujace mecze w LM beda przed oknem transf.....a w zimie to chca kupic Larssona...lol....
Robak
No niestety. A co do Larssona to wydaje mi się, że pomysł nie jest najgorszy, chociaż wolałbym zupełnie kogoś nowego. Zresztą nie rozumiem czemu wypożyczyli Maxi Lopeza, teraz byłoby kim wypełnić braki, a tak to lipa.
Junkhead
Muszą kupić Rivaldo, oddać mu 10 i wtedy wygryją wszystko biggrin.gif . Teraz zostało im tylko 3 napastników: Gudjohnsen, Giuly i Ezquerro. Może w takiej sytuacji w końcu zagra Santiago Ezquerro. Kurva 3 miesiące beż Messiego sad.gif , nie wiem jak to przeżyje sad.gif .
Albert Wesker
zmarł Ferenc Puskas, jeden z najlepszych pilkarzy Realu Madryt w historii, bohater finalu Pucharu Europy w 1960 r (strzelil 4 bramki)
Junkhead
Barcelona wygryła z Mallorką 4:1, gole dla Barcy: Gudjohnsen (42, 58 min), Iniesta (86 min) i Ezquerro (90 min) dla gospodrzy bramkę zdobył Victor (70 min). Barca wróciła oczywiście na fotel lidera biggrin.gif
Tytek
siwetny mecz Barcelony,która rozgromiła villareal 4-0 2 bramki Ronaldinho(jedna kapitalna z przewrotki) jedna Gudhjonsena i Iniesty-który po raz kolejny pokazał ze jest swietnym graczem
Junkhead
Iniesta też strzelił ładną bramke, oczywiście bramka Ronaldinho była o klasę lepsza (chociaż do gola Rivaldo przeciwko Valencii, strzelonego przewrotka to jeszcze dużo brakuje).
Tytek
no i stawka i znaczenie tej bramki bylo duzo większe
Lipa
Napastnik Tenerife, Tomasz Frankowski, zdobył bramkę w meczu 14. kolejki hiszpańskiej Segunda Division z Lorką. Spotkanie zakończyło się wynikiem 1:1.
Frankowski otworzył wynik meczu w 26. minucie. Wyrównał 12 minut przed końcem meczu Catala.

Dla napastnik areprezentacji Polski był to drugi gol w tym sezonie. Poprzednio do siatki trafił 17 września w spotkaniu z Herculesem.

Klub z Teneryfy awansował na 13. miejsce w tabeli hiszpańskiej II ligi.
- Źródło: Onet.pl
Junkhead
Barca wygrała wczoraj z Levante 1:0 po golu niezawodnego Ronaldinho i po asyście Giuliego. Sevilla wygrała z Realem biggrin.gif 2:1 po golach Frederica Kanoute i Ernesto Chevantona, dla Realu strzelił Beckham (oczywiście z rzutu wolnego, chociaż ładna bramka). Barcelona jest nadal liderem z 33 punktami i ma 2 punkty przewagi nad drugą Sevillą i 4 punkty nad trzecim Realem.
Partyzant
Po cholerę piszecie sprawozdania jakby to był jakiś serwis informacyjny?

Przecież każdy kto ma neta zna te wyniki od wczoraj. Tu powinno sie dyskutowac na temat La Liga a nie podawać wyniki sprawozdawcze. icon_evil.gif

Czy takie posty coś wnoszą?
Junkhead
Po pierwsza, coś tam zawsze wnoszą. Po drugie jakoś trzeba temat ruszyć.
Figlarz
mysle ze w tym roku wygra sevilla

nienawidze realu i barcelony... confused.gif
Cris
Hiszpańska "Marca" przedstawiła na swoich łamach listę dziewięciu największych talentów w europejskiej piłce, którymi jej zdaniem powinni zainteresować się kluby Primera División. Wśród nich znalazł się Radosław Matusiak!

Axel Torres z Radio Marca, który przygotował listę, zaznacza, że mimo iż za niektórych z tych piłkarzy trzeba zapłacić spore pieniądze, to jednak warci są oni swojej ceny. Czy miał na myśli Matusiaka?

1) Ismael Bangoura (ur. 2 stycznia 1985 r., AS Nancy-Lorraine, Gwinea)
2) Afonso Alves (ur. 30 stycznia 1981 r., sc Heerenveen, Brazylia)
3) Nani (ur. 17 listopada 1986 r., Sporting CP, Portugalia)
4) Władimir Bystrow (ur. 31 stycznia 1984 r., Spartak Moskwa, Rosja)
5) Per Ciljan Skjelbred (ur. 16 czerwca 1987 r., Rosenborg BK, Norwegia)
6) Alexei Eremenko Jr. (ur. 24 marca 1983 r., Saturn Moskowskaja Obłast, Finlandia)
7) Nery Castillo (ur. 13 czerwca 1984 r., Olympiakós, Urugwaj/Meksyk)
cool.gif John Carew (ur. 5 września 1979 r., Olympique Lyonnais, Norwegia)
9) Radosław Matusiak (ur. 1 stycznia 1982 r., GKS Bełchatów, Polska)

Każdemu piłkarzowi poświęcono w artykule kilka zdań. O Matusiaku napisano, że jest wielką gwiazdą niespodziewanego lidera polskiej ekstraklasy. Podkreślono, że rewelacyjnymi występami w lidze wywalczył sobie miejsce w kadrze, gdzie również radzi sobie bardzo dobrze. "Środkowy napastnik z dobrym strzałem" - podsumowuje ocenę Matusiaka hiszpańska gazeta. .tekst skopiowany.
Tytek
to super wyróznienie,moze ktos z hiszpanii go kupi,ale w sumie kto??
ciekawe bo jakim czasie ci zawodnicy odejda do lepszych klubów...dziwi mnie jednak obecnosc Carewa....
Tytek
a real jak to real zremisowal z betisem i odpadł z 1/8 pucharu króla:)
a moglyby byc ciekawsze pary.W poludnie losowanie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.