Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Tekken, Silent Hill, FF: Advent Children....
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
simian raticus
czyli :"Wielka Trójca" nadchodzi pomału na ekrany kin....
Na ekranizacje, której z tych części czekacie najbardziej...
Anamoli
czyli :\"Wielka Trójca\" nadchodzi pomału na ekrany kin....
Na ekranizacje, której z tych części czekacie najbardziej...jakie macie oczekiwania, a czego się obawiacie....???

Tekken          arrow.gif  http://www.filmweb.pl/Film?id=123698
Silent Hill    arrow.gif  http://www.filmweb.pl/Film?id=139742
FF:AC            arrow.gif  http://7.final.fantasy.advent.children.filmweb.pl/

Jednym słowem będzie się działo i miejmy nadzieję, że nie zwalą znowu filmu na podstawie gry jak to bywało już wiele razy....

Liczę jedynie na FF, którego widziałem zajawkę na Club ;p Reszty nie widziałem, raczej nie sądzę, że wyjdzie z tego coś dobrego... Reżyserzy tacy "nijacy". Za Tekkena mógłby się wziąć np. Paul Anderson, tak, ten od MK ;]
kuki666
Silent Hill bankowo nie zrobi schizy z gry! Obym się mylił? Tekken? Pewnie będzie za mało postaci: Stawiam na Lei'a (bo policjant), Kinga (bo Tygrysia maska jest kultowa) i Mishimów!
szczurek
przeczytalem jakis artykul mowiacy o FF7:AC zawierajacy dosc duzo spoilerow, niewazne, wiem teraz, że FF7:AC zarzadzi. Szkoda, ze nie mam odtwarzacza DVD to bym sobie kupil po premierze w kkw........
Wszyscy nazekajacy na to, ze narazie pokazane jest wiecej walki niz samej fabuly, coz. Fabula, jest, niezle pokrecona, idealnie wpasowana do swiata po uderzeniu meteoru. Jednym slowem - kompletny wypas. Nie ma sie czego obawiac, ze im to nie wyjdzie.......
KOMODO
Ja najbardziej czekam na FF7 i SH. W obu przypadkach mam neimale obawy. Boje sie mianowicie, ze FF7 zamieni sie w bezmuzga sieczke. Wszak kawalki na trailerach to prawie sama walka. Mam nadzieje, ze znajdzie sie tam miejsce rowneiz na jakies glebsze wartosci. SH jak znam zycie ebzdie s(pipi)y, chociaz jest to materiual na jeden z najlepszych horrorow wszechczasow. NA razie jeszcze jest troche czasu do pierpiery wiec nie ma co spekulowac.
2razyjot
"FF" ma szanse stac sie hitem wsrod znawcow serii. Co do "Tekkena" i "SH" mam potezne obawy. Jako, ze w "SH" mozna dorzucic cos od siebie, zakrecic fabule i dolozyc cos od siebie (co pewnikiem i tak okaze sie crapem) tak w "Tekkenie"? Pokazac kilka walk, podobnych aktorow do postaci z gier i ... To wlasciwie wszystko.

Jedno jest pewne - czekam na te filmy, moze nie z utesknieniem ale chetnie rzuce okiem nastawiajac sie na splycona rozrywke.
SIKI
wujaszek a film Street Fighter aż taki tragiczny nie był, więc może się uda :>
Ja tam czekam jedynie na SH; mam nadzieje, że zrobią z tego ostrą schize hyh.gif
2razyjot
wujaszek a film Street Fighter aż taki tragiczny nie był, więc może się uda :>

Osobiscie wole byc na "nie" i milo sie rozczarowac nizli napalic sie jak szczerbaty na suchary ... Ale pomarzyc, dobra rzecz, hehe. ;>

Juz widze walczace ze soba pandy ... laugh.gif
Obsolete
...a Heihachiego niech zagra Sean Connery icon_twisted.gif
szczurek
Ja najbardziej czekam na FF7 i SH. W obu przypadkach mam neimale obawy. Boje sie mianowicie, ze FF7 zamieni sie w bezmuzga sieczke. Wszak kawalki na trailerach to prawie sama walka. Mam nadzieje, ze znajdzie sie tam miejsce rowneiz na jakies glebsze wartosci.

nie ma obaw - na przyszlosc czytaj poprzednie posty.

na reszte nie czekam bo albo beda kapy albo.... hiciory? Pozyjemy, zobaczymy :)
Pablo_el
Mysle ze FFVII to gwarantowany hicior. Klimat i fabula zmasakruja niejednego biggrin.gif Z wykonaniem jest roznie ale nie to jest tutaj najwazniejsze tongue.gif

A co do reszty coz... jedyna nadzieja Tekkena to Charles Stone III (swietny Mr. 3000 ) a SH SAW nie preskoczy wiec bedzie max sredni.
2razyjot
...a Heihachiego niech zagra Sean Connery icon_twisted.gif

No to (pipi) na Kazuye niech szarpnie sie "mistrz mimiki" - Keanu Reevs; Nine - Monica Belucci (zmienic kolor wlosow, a cycki ma w sam raz) i zeby bylo trendy i po hAmerykansku trzeba by tu jeszcze gdzies Ice-a Cube-a wcisnac? Any ideas?? ;>
Diabeu
icon_twisted.gif lol, dobre

Ice-Cube na Mokujina icon_twisted.gif
No Maciek
Chyba na Gona lepiej...
Pablo_el
ej no Gona ma zaklepanego macius z klanu icon_evil.gif

Ice-Cube = Kuma, Christie = Bejonce, Paul = Clint Eastwood laugh.gif
Hela
Tekken z aktorami? Nie, ja podziekje za to produkcje...
Silent Hill? Tak, ale pod warunkiem ze scenariusz napisze koles od pierszej czesci gry.
Advent Children? Zapowiada sie niezle, ale co z tego wyniknie nie wiadomo...
Ölschmitz
Silent Hill? Tak, ale pod warunkiem ze scenariusz napisze koles od pierszej czesci gry.

to cie dude zmartwie, bo scenariusz jest juz dawno gotowy, napisal go koles od Pulp Fiction - Roger Avary, wiec nie powinno zabraknac dymania czarnucha ;]
nemo_O
Chiałbym żeby Silent Hill był klimatycznym horrorem ... ale słabo w to wierze ... Final Fantasy hmmm po ostatnim filmie mam mieszane uczucia ... a Tekken to nie mam zdania ;P
Obsolete

to cie dude zmartwie, bo scenariusz jest juz dawno gotowy, napisal go koles od Pulp Fiction - Roger Avary, wiec nie powinno zabraknac dymania czarnucha ;]

Notabene autor swietnych ksiazek. Filmy na nich oparte rowniez sa udane. Generalnie uwazam, ze jesli "Silent..." jest przez niego pisany, to bedzie dobrze, ma koles b. ciekawe pomysly.

A dymanie w piwnicy to nawiazanie do "Oswobodzenia" Johna Boormana i to byl pomysl Tarantino nie Avary'ego;]
Czappi
Tekken jako film...ja dziękuje.
Z tego jak znam życie, to Silent Hill będzie kolejnym hollywoodzkim śmieciem tak jak dwie częsci Resident Evil...
Vaster
Też strasznie sie boję o SH i FF
Tekkena zlewam,nie wchodzą mi filmy typu SF MK
Nastawiam się na SH ,że bedzie to komercyjne (pipi)(obym się mylił)mniej będzie bolało jak się okarze że miałem rację.Ale szczerze chciałbym żeby SH zmiarzdzył wszystkie horrorki jaki do tej pory wyszły
Ölschmitz
"Producent Don Carmody wyjawił, jaka będzie treść ekranizacji gry "Silent Hill", jednej z najlepszych gier-horrorów. Bohaterką filmu będzie kobieta, starająca się uratować swoje umierające dziecko. Nieoczekiwanie znajdzie się ona w świecie alternatywnym, pełnym groźnych demonów, gdzie wyruszy na poszukiwanie córki.

Rose nie może uwierzyć, że jej ukochana córeczka Sharon umiera. Pomimo protestów męża, zabiera dziecko do uzdrowiciela. W drodze obie przedostają się przez portal miedzy światami do opiszczonego miasta Silent Hill. Na miejscu Sharon znika. Rose podąża za czymś, co uważa za sylwetkę córki, biegając po całym mieście. Wkrótce okazuje się, że Silent Hill to miejsce, jakiego jeszcze nigdy nie widziała. Zamieszkują je dziwne stworzenia, a żyjąca Ciemność zapada nad miastem, przemieniając wszystko, czego dotknie. Pozostali przy życiu mieszkańcy miasta znajdują się w pułapce i prowadzą dramatyczną walkę o przetrwanie.
Do kobiety dołącza policjantka Cybil, przysłana, aby zabrać ją i Sharon z powrotem. Oboje szukają dziewczynki, poznając historię Silent Hill i odkrywają, że Sharon jest tylko pionkiem w grze.
Aby ratować dziecko, Rose gotowa jest zapłacić najwyższą cenę, dlatego też pozwala demonowi, przybierającemu postać małej dziewczynki, na zawładnięcie miastem, w zamian za odzyskanie córki.

Za kamerą stanie Christophe Gans ("Braterstwo Wilków"), autorem scenariusza jest Roger Avary."

Źródło: http://www.filmweb.pl/Znamy,fabu%B3%EA,ekr...s,News,id=20432

Zamiast Harrego - Rose, zamiast Cheryl - Sharon, ogolnie prawie to samo co "jedynka", wiec scenar. jest okay moim zdaniem. nadal jednak boje sie o rezysera, wydaje mi sie, ze to niewlasciwy typ na to miejsce (lepiej jednak niz Verhoven, czy jak mu tam - ten od AvP ;p)
Grek
Boję się o Tekkena i o SH bo filmy te robią amerykanie, a jak wiadomo kino amerykańskie jest najgorsze na świecie smile.gif.

Założe się, że SH będzie do (pipi), bo przecież amerykańce nie umieją straszyć i mają najgorszych scenarzystów sad.gif
Kmiot
A ja bym sobie życzył, żeby im ten Silent Hill wyszedł zjadliwie :| W sumie najwięcej sobie po nim obiecuję. Tekken jest raczej pewną kichą (chociaż, kto wie... Mortal im wyszedł)
Vaster
Panowie mam pytanie kiedy te hity się ukażą
Chodzi mi o ff i sh bo tekken mnie nie interesuje
Na finala to już sporo czasu czekam...sad.gif
laki
do tych filmow mozna dodac jeszcze Rainbow Six Johna Woo :wink:
Kmiot
Panowie mam pytanie kiedy te hity się ukażą
Chodzi mi o ff i sh bo tekken mnie nie interesuje

http://www.filmweb.pl/Film?id=139742
Silent Hill? Niby podane jest, że 2006 rok. Całkiem prawdopodobne.
FF nie chce mi się szukać wink.gif
2razyjot
do tych filmow mozna dodac jeszcze Rainbow Six Johna Woo  :wink: [/url]

'Rainbow' to taktyczna gra akcji a ze bierze sie za nia John Woo? Hu-hu-hu-huuuuuu ... Jestem za, jak sie w to mocno wkreci (chociaz pewnie bedzie kopanina i wytracanie broni z rak silnym kopem z przewrotki) to moze cos z tego bedzie. smile.gif
dragu
Nowy trailer z FFVII Advent Children. Filmik zapowiada się baardzo ciekawie. A remix One Winged Angel z gitarkami w tle, sprawił, że ciary mi przeszły podczas oglądania tego trailera. I jeszcze to technologiczne demo na PS3 z intrem FFVII... Czas odkurzyć PSX`a.
simian raticus
Już człowiek jest za stary żeby filmy się podobały jak kiedyś...
Ale FF: AC łykam nawet japońca...toż to to samo jak oglądanie intra...fabułe nadrobi się w zrozumiałej wersji.... ninja.gif
Mq
Wiec tak...
Tekken-nie wierze ze mozna zrobic z tego dobry film.W najlepszym przypadku bedzie mozna obejrzec dla walk i zeby sie posmiac.
Final Fantasy-FF w ogole mnie nie rajcuje wiec film niespecjalnie mnie obchodzi.Obejrzalem trailer i mam cztery spostrzezenia a) wizualnie nie widze zbyt duzej poprawy nad Spirits Within,wszystko wyglada sztywno-ale moze to bylo wlasnie zamyslem by wygladalo na anime a nie realistycznie b) dialogi sa wspaniale bezsensowne :D c) jedyna rzecza ktora mi sie podobala byl Barrett,przez cale dwie sekundy gdy byl na ekranie d) nie ma czokobosow?myslalem ze FF nie moze zyc bez kurczakow.Moze obejrze jak za pare lat poleci na HBO i bedzie mi sie nudzic.
Silent Hill-tylko z tym filmem wiaze jakies nadzieje.Byloby milo gdyby klimat dal sie przetlumaczyc na jezyk filmu,ale znajac zycie wyjdzie cos w stylu The Grudge z nagle wyskakujacymi rzeczami (Juz to nawet widze.Glowna bohaterka podchodzi powoli do szafy z ktorej dochodza dziwne dzwieki.Poowoooli otwiera drzwi i BA BA BAAAAM!wyskakuje czarny kot.Z ulga wzdycha,odwraca sie i wtedy BAAAM BAAAM BAAAM!! wyskakuje zza kadru pielegniarka bez twarzy.Bohaterka w zwolnionym tempie odbija sie od sciany,urywa jej leb gloymi rekoma i mowi "Stay down mothafucka!".I happy end.W ostatniej scenie bawi sie nad jeziorem z coreczka i nagle dumdummduuum z kibla wynurza sie szkaradna reka zapowiadajac sequel.)
St3ciu
Chiałbym aby Silnet Hill był bardzo mocnym i zeschizowanym horrorem... ale mam wątpliwości i wydaje mi sie że to sie nie uda... ale trzeba być dobrej myśli biggrin.gif
Snejk
ehh mam spore obawy dotyczące tych filmów, zwłaszcza Tekkena. Jak się weźmie za to jakiś gamoń typu Uwe Boll, albo P. Anderson to mamy przes.rane
Mike
QUOTE(Mq @ 20 05 2005, 16:12)
Wiec tak...
Tekken-nie wierze ze mozna zrobic z tego dobry film.W najlepszym przypadku bedzie mozna obejrzec dla walk i zeby sie posmiac.
*

dokladnie

QUOTE(Snejk)
Jak się weźmie za to jakiś gamoń typu P. Anderson to mamy przes.rane

Akurat Paul'owi niektore filmy wychodza przyzwoicie hyh.gif
Snejk
"Akurat Paul'owi niektore filmy wychodza przyzwoicie "

Na przykład jakie? Jeżeli chodzi Ci o RE1 i 2 to podtrzymują swoją opinię, o tym ,że Anderson jest partaczem, który żeruje tylko na sławie gry smile.gif

A MK1 jak dla mnie średniak wink.gif
Haro
MK1 to kult moim zdaniem.
Tekken nie wyjdzie (MK wyszedl bo postacie byly normalne. A tu? Devil, Heihachi, Paul... Widzicie tak ucharakteryzowanych aktorow? Z tymi fryzami? Eee...).A Silent... moze sie udac.
Loto
dlatego tekken powinien byc animacja komputerowa. juz widze paula i rogera jr w akcji;/
Diabeu
QUOTE(Snejk @ 24 05 2005, 23:51)

Na przykład jakie?
*

na przykład takie http://polish.imdb.com/title/tt0119081/
Ölschmitz
event horizon byl fajny, ale MK 1? rotfl, naprawde nie wiem co w tym filmie jest fajnego. nawet jak bylem gowniarz i poszedlem na to do kina to mi sie nie podobal, a teraz mimo tylu lat nadal se zlewam jak to widze. do(pipi) efekty, choreografia walk = biggrin.gif, ogolnie wszystko jest w nim tak slabe i zalosne... no, wpada w ucho glowny motyw muzyczny ;p
Snejk
QUOTE(_Diabeu_ @ 25 05 2005, 15:32)
QUOTE(Snejk @ 24 05 2005, 23:51)

Na przykład jakie?
*

na przykład takie http://polish.imdb.com/title/tt0119081/
*

no okej, przyznaję Horizont jest niezły, ale mi chodzi o ekranizacje gier. RE albo AvP to jedne z najgorszych szmir jakie widziałem. Na szczęście Silenta nie robi Anderson wink.gif
Diabeu
za to jest producentem Drivera, DOA i czegoś jeszcze

typ chyba próbuje zrobić "ekranizację" co też zaliczyć zechce hamburgożerca typowy, i mu to nie wychodzi

a w mk1 to chyba tylko walka z Reptile mi się podobała
aha i typ co grał kane'a był dobrze dobrany, a film średniawa ale ujdzie po blancie
safferon
Lambert jeszcze był dobry ;]
freak.4
No cóż. Widziałem FF:AC i nie jestem zachwycony :\
_One_
http://img.photobucket.com/albums/v213/hin...osterbigger.jpg
No cóż, jak widzimy Square-Enix nadal chce zarobic na FF 7 jak najwięcej się da confused.gif Film ma zostać ulepszony technicznie, a dodatkowo niektóre sceny mają zostac poddane obróbce. To specjalne wydanie AC w formacie Blu-ray ma się pojawic w japoni w 2007 roku.
Czyli to samo, tylko lepiej, ehhh...
szumi
QUOTE(freak.4 @ 20 07 2006, 16:32) *

To tak samo jak ja.
daras
CYTAT(szumi @ 21 10 2006, 04:45) *
CYTAT(freak.4 @ 20 07 2006, 16:32) *

To tak samo jak ja.

Jak dla mnie przesadzili troche z tymi efektami, oczpolasu mozna dostac! Jest ich za duzo! Oraz zbyt malo dialogow, nie trzeba sie zbytno skupic na filmie zeby obczaic wszystko i jesli tylko ktos chociaz raz przeszedl gre to moze ogladac bez wielkiego zaangazowania. Taki lajtowy...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.