Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Castlevania: Symphony of the Night. Fenomen
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PSone
airfx
Dlaczego ja dopiero teraz to dorwałem? nie wiem, gra ma tyle miodu że nawet Burnout 3 poszedł w odstawkę biggrin.gif wciągneła mnie bez reszty chociaż fanem RPG nie jestem, nie mogę się od niej oderwać. Właśnie penetruję odwrócony zamek, Lament of Innocence już dzisiaj powinienem mieć więc zobaczymy czy udało się przejście w 3D.
airfx
Tamten temat to do pomocy :?
Berion
Dla mnie SoTN (lub jak kto woli: NoTM) to niedoscigniony wzór. Wszystkie RPG'owe Castlevania'e (AoS, HoD, CoTM i LoI) do pięt niedorastają swojkej siostrze na PSX !

Czy przeskok w 3D się udał? Na N64 nie bardzo, na PS2 "ujdzie w tłoku" smile.gif
Michas
Miałem smaki na tą gre ale jak zobaczyłem cene to zwątpiłem http://www.allegro.pl/show_item.php?item=37741147
Widziałem też kilka filmików z nowej wersj na PS2 i musze przyanać że robi wrażenie , przypomina to DMC.
Anamoli
Miałem smaki na tą gre ale jak zobaczyłem cene to zwątpiłem http://www.allegro.pl/show_item.php?item=37741147
Widziałem też kilka filmików z nowej wersj na PS2 i musze przyanać że robi wrażenie , przypomina to  DMC.

Bobok czemu zmieniles profil? :>
Michas
Widziałem też kilka filmików z nowej wersj na PS2 i musze przyanać że robi wrażenie , przypomina to  DMC.

Bobok czemu zmieniles profil? :>

dla tego :cry:
http://forum.psxextreme.pl/viewtopic.php?t=23678
A żeby nie było offtopa to Airfx gdzie dorwałeś tą gre i za ile?
airfx
laugh.gif od kolegi laugh.gif

Mam za sobą 4 godziny gry w Lament of Innocence i muszę powiedzieć że podobieństwo do Symphony of The Night jest spore co należy zaliczyć za ogromny plus, jest nieźle.

Ile macie procent w Symphony of The Night ? Podobno można zdobyć ponad 200 8O
Michas
Gdzieś na forum czytałem ze 200 % to na bank.
Berion
[...] Mam za sobą 4 godziny gry w Lament of Innocence i muszę powiedzieć że podobieństwo do Symphony of The Night  jest spore co należy zaliczyć za ogromny plus, jest nieźle.

Ile macie procent w Symphony of The Night ? Podobno można zdobyć ponad 200  8O

367% biggrin.gif -> nie pytajcie lepiej jak (-> gamefaqs <-). Ja zdobyłem maxymalnie 199.8 % ("normalnie" bez trick'ów - wersja NTSC posiada bug'a, który uniemożliwia zdobycie dwustu procent. W odwróconym zamku w "lokacji wodnej". Nie da się "zaznaczyć góry").

LoI jest słabszy i na dłuższą metę nużący (powtarzające się textóry - aż do obrzydzenia), ma mało item'ów (w SoTN było ponad 200 tu niestety nie więcej jak 30), brak "Gradndfaloon'ów", zastraszajaco mało sekretów itp, niski poziom trudności ... ... bieda. Ale i tak mi się dobrze grało (z tym, że mogłoby być lepiej - taki ze mnie malkontent wink.gif)
TaiCat
ja za SOTN oddałam gre na PS2 biggrin.gif jakiegoś Shootera ale wali mnie to-SOTN jest pikny a Bloody Tears Rock mix rzadzi na DDRach.LoI to już nie to :>
nw1
jak dostać się do drugiego zamku w castlevani: sotn ??
RoL
Podczas walki z Richterem musisz miec zalozone Holy Glasses. Bedziesz wtedy widzial to cos, co przejelo kontrole nad Belmontem (Shaft). Nie atakuj wiec Richtera, bo jesli go zabijesz, obejrzysz niepelne zakonczenie. Zabij Shafta, a po walce dostaniesz sie do odwroconego zamku.
Aha, Holy Glasses dostaniesz, jesli masz Gold i Silver Ring. Jesli bedziesz mial juz oba pierscienie, idz do lokacji Clock Tower i wloz je do ekwipunku. Otworzy sie wejscie do lokacji, w ktorej spotkasz Marie. Da Ci ona wspomniane Holy Glasses.
A, jeszcze jedno ( smile.gif ), Gold Ring znajdziesz po walce z Succubus (chyba), a Silver Ring jest do zdobycia w lokacji za korytarzem pelnym kolcow. Aby sie tam dostac, musisz posiadac zbroje Spike Buster, albo zmienic sie we mglista forme (tego akurat nie jestem pewien).
Berion
QUOTE(RoL @ 2 07 2005, 12:15)
[...] Aby sie tam dostac, musisz posiadac zbroje Spike Buster, albo zmienic sie we mglista forme (tego akurat nie jestem pewien).
*

A aby mieć mglistą formę musisz ... ... i tak bez końca ! hyh.gif Już takich gier nie robią. I komu wtedy przszkadzał backtracking?

PS: Tak czy siak potrzeba spike armor, inaczej nie otworzysz drzwi (z tego co pamiętam).
nw1
dzięki już doszłem do odwróconego zamku biggrin.gif
nw1
dzięki już doszedłem do odwróconego zamku
Darkp
Siema gram w castlevanie jakieś 3 dni fajna gierka ale sie zaciołem jak lataja te wielkie czaszki pozniej wyjdziesz i w wiezy jest mgla na dol,e jest wejscie i mowia zeby zamienic sie we mgle jak to zrobic? pliss pomozcie.
Arox
Na początku gra mnie niczym nie zachwyciła. Pograłem trochę i odłożyłem. Spróbowałem ponownie i nie żałuję. Takiej gry potrzebowałem - żadnych dłużyzn fabularnych, po prostu grasz. No i klimat jest niezły.
Musiolik
Jedna z najlepszych gier na szaraczka, zagrałem i niepotrafiłem się oderwać.
Darkp
Siema gram w castlevanie jakieś 3 dni fajna gierka ale sie zaciołem jak lataja te wielkie czaszki pozniej wyjdziesz i w wiezy jest mgla na dol,e jest wejscie i mowia zeby zamienic sie we mgle jak to zrobic? pliss pomozcie.

widze że wszyscy się pchają do pomocy...
Arox
Trzeba zdobyć najpierw artefakt pozwalający na zmianę w mgłę (Form of the mist). Znajdziesz go w Colloseum. Jak będziesz go miał to wcisnij L1.
Kmiot
Musze powiedziec, ze dawno sie tak dobrze nie bawilem przy konsoli. W zasadzie pol roku nie gralem wcale, ale jak dopadlem Castlevanie to siedze i gram jak za dawnych lat ;D
Podnieta niesamowita. Konami po Suikodenach (1&2), MGS-ie, ISS Pro (kolejnych czesciach) znow zafundowalo mi kolejne piekne przezycia przy padzie smile.gif
Arigato Konami.
MatMax
Super-hiper-bajer-extra smile.gif Grałem już w kilka części tej gry, ale ta jest najlepsza... ba ta gra wogóle jest najlepsza smile.gif Jak ją dorwałem, to wszystko inne poszło w odstawkę, aż nabiłem te ponad 200% smile.gif
Sonotori
Testowałem niedawno wersję NTSC US i jedna rzecz mnie zastanawia. Filmiki są na pełnym ekranie, ale właściwą rozgrywkę wtłoczono między poziome czarne paski. Tak jest w każdej wersji? W japońskiej i Saturnowej też? A w PAL-u jak, paski są szersze? Sądząc z tych skrinszczotów, wersja XBLA (port z PSX-a) też ma 4:3 jakby przycięte.
Paul1986krk
22.11.2008 ta date zapamietam bo w ten dzien pierwszy raz odpalilem Castlevanie SOTN na poczatku podszedlem do tego jak do kazdej innej castlevani czy ze nesa czy innej platformy czyli kupa ale pol godziny gry i mnie wciagnelo jak zadna inna gra!!! 4 dni i juz mam 170% gralem prawie non stop dawno tak nie mialem !!!
Wiolku
Ojj od dłuższego czasu poluję na tą grę w wersji na Ps3. wub.gif Jak tylko znajdę więcej czasu to zagram się na śmierć bo o ile pamiętam(z czasów szaraczka) to epicko grywalna gra.
Sonotori
Przy okazji polecam Super Metroida (choćby na emulatorze), z którego Symfonia Nocy czerpie pełnymi garściami patenty. To dopiero jest klasyka action adventure.
CYTAT(Paul1986krk @ 26 11 2008, 03:23) *
22.11.2008 ta date zapamietam bo w ten dzien pierwszy raz odpalilem Castlevanie SOTN na poczatku podszedlem do tego jak do kazdej innej castlevani czy ze nesa czy innej platformy czyli kupa ale pol godziny gry i mnie wciagnelo jak zadna inna gra!!! 4 dni i juz mam 170% gralem prawie non stop dawno tak nie mialem !!!

Wypróbuj resztę post-Super Metroidowych Castlevanii (GBA), a niewykluczone, że odwołasz te kalumnie pod adresem Castlevanii na inne platformy. Oczywiście Symfonia Nocy była przełomowa, ale serię później rozwijano w tym kierunku na platformach przenośnych.
Paul1986krk
CYTAT(Sonotori @ 26 11 2008, 16:11) *
Przy okazji polecam Super Metroida (choćby na emulatorze), z którego Symfonia Nocy czerpie pełnymi garściami patenty. To dopiero jest klasyka action adventure.
CYTAT(Paul1986krk @ 26 11 2008, 03:23) *

Wypróbuj resztę post-Super Metroidowych Castlevanii (GBA), a niewykluczone, że odwołasz te kalumnie pod adresem Castlevanii na inne platformy. Oczywiście Symfonia Nocy była przełomowa, ale serię później rozwijano w tym kierunku na platformach przenośnych.

Tak wlasnie uczynie bo szczeze mowiac nigdy na dluzsza mete nie cioralem w castlevanie jednak trzeba chwile pograc zeby wciaglo a u mnie zabraklo checi do tego, jakos negatywnie bylem nastawiony ale juz naprawiam swoj blad!!! dzieki
Paul1986krk
Sonotori chwala ci za tego posta wlasnie sprawdzilem swoja kolekcje z GBA i mam dwie czesci tej swietnej gry gram zaledwie 5min i juz czuje wielkiego powera i checi do ukonczenia obydwu czesci takze na jakies pare tygodni mam zajecie!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.