Kenshin
19 01 2005, 13:41
C&C w świecie Halo
Leniwiec; wtorek, 18 stycznia 2005
Derelict Studios pracuje nad nieoficjalną modyfikacją Command & Conquer Generals: Zero Hour. Pomysł polega na tym, aby cała akcja toczyła się w świecie znanym z gry Halo. Tym tłumaczyć można tytuł moda: Halogen.
Fabuła jest następująca: w roku 2525 rasa ludzka zdolna jest do podróżowania szybciej niż wynosi prędkość światła. Kolonizuje ona planety z układu Orion, jednak nie wszystkie z nich nadają się do zasiedlenia. Tak zaczyna się konflikt.
Dokładna data pojawienia się modyfikacji nie jest znana. Dodatkowych informacji zaczerpniecie ze strony oficjalnej.
http://www.derelictstudios.net/halo/
News pochodzi z wp.pl
Goldi69-PL-
19 01 2005, 14:29
To moze byc niezle, ale wolal bym przerobiona Dune2000
..::XMANiAK::..
19 01 2005, 14:31
wypelni sie pierwsze zalozenie tworcow HALO - Halo jako RTS
moze byc ciekawie

, jestem dobrej mysli, potem tylko powinny zrobic kampanie

[HALO3

]
No to szlifujcie myszki :wink: Halo na DSsie Halo w swiecie C AND C co sie dzieje

Olaboga :wink:
Kenshin
20 01 2005, 19:43
mam nadzieje ze nie spierdziela tego moda bo silnik C&C:G jest naprawde (pipi) do RTS'ów i want it now

przyda sie mila chwila rozluznienia miedzy kolejnymi bitwami o ranking na Xbox Live
Chyba sie zainteresuje tym

Jak ja dawno nie gralem na PC :roll:, a serie C&C kocham (chociaz pozniejsze produkcje mi sie niezbyt podobaly - TS, RA2).
Kenshin
25 01 2005, 05:25
Mod do tej gry bedzie wspanialy widzialem na stronie tego projektu filmiki i screeny, to co chlopaki zrobili do tej pory az prosi sie o oklaski
No moze byc niezle jesli gra bedzie tak miodna jak starcraft na battlenecie to bedzie co robic.
-GLD-Uzny
25 01 2005, 11:05
Red Alerta (1) gralem na PC [to byla giera

:oops: Tiberial Suny itp sobie odpuscilem
Kenshin
25 01 2005, 13:34

Ale to jest MOD do C&C:Generals Zero Hour który zjada wszystkie poprzednie czesci C&C na sniadanie

wiec nie moze byc zle

IMO Red Alert 2 jest najlepsza czescia serii:P Ale jedynka tez byla dobra

Za to Generals mi nie podszedl :?
Powiem że nawet ciekawie wygląda .Hmm zobaczymy efekt końcowy
kupa
nawet kupa z maslem..taka zasmażana..podawana na otro...
A mi sie podoba

Ot ciekawostka
wszystkie nOObiki tak mają...takie małe noobiki chodzące po świecie:)
ale to nie zmienia faktu że i tak kocham Halo:ce
QUOTE(Maiden @ 2 03 2006, 16:55)

nie wiem jak wy ale ja spodziewałem się czegoś lepszego
Wojtass
19 03 2006, 16:11
wie ktos skad mozna to sciagnac ?
tenchi2
10 04 2006, 12:24
hehe, niezła beka
Kenshin
15 04 2006, 23:03
QUOTE(Dragen @ 3 03 2006, 12:43)

wszystkie nOObiki tak mają...takie małe noobiki chodzące po świecie:)
O wybacz wielki pro lol stary wyluzuj chyba za dużo miedzi od monitora:)
<Oskarious>
17 04 2006, 13:28
Coś czuję, że to będzie Ultra K.A.K.A.

Mówcie co chcecie, ale wg mnie świat HALO nie nadaje się na RTS

Powiedz to Psychicznemu

Według niego świat Halo nadaje sie do wszystkiego

On byłby gotów tam zamieszkać

Ale mówiąc całkiem poważnie... Poczekajmy może być śmiesznie

Mi sie np HALO ZERO podobało
Kenshin
11 09 2006, 22:41
No i po Halogenie , Micro zadziałał postraszył sądem i chłopaki podobno przerwali prace nad modem , dzieki billu , zawsze mozna na ciebie liczyc
na halo.fr czytalem ze prace ida pelna para...nie dalej jak 2 dni temu
Kenshin
12 09 2006, 23:47
Bardziej niż Halo.fr nie ufam wp.pl
inteligent
26 09 2006, 15:48

Microsoft i EA zablokowały prace nad modem. Po co ?
Kenshin
28 09 2006, 01:03
Moze chodzi o HALO WARS
_Blaze_
28 09 2006, 08:12
Zawsze chcialem zagrac w RTSa w swiecie HALO

To dla mnie 1-sze uniwersum ktore mozna tak wykorzystac do stworzenia RTSa - zroznicowane jednostki, muzyka i klimat wielkich batalii.... Moze byc grubo

Mam nadzieje ze tego nie zwala bo im nigdy nie wybacze
moze ktos zmienic nazwe tematu
Zeratul
28 09 2006, 13:04
Zaprezentowany wczoraj trailer Halo Wars... pewnie wzbudzil rozne emocje...
Osobiscie jestem fanem RTS, ale LOTR II na konsole mnie nie do konca przekonal (jeszcze dam mu szanse). Dla mnie krolem jest Starcraft z dodatkiem. I nie chodzi tu o tryb story, ktory sam w sobie jest genialny, ale o multi. Codziennie praktycznie gram partyjke w stara ze znajomym. To co mozna w tej grze na battle.net jest niesamowite. Wczorajsza potyczka trwala z 2h. Bylo ciekawie. Wiemy, ze Halo Wars wyjdzie na Xbox 360, PC i Mac... i raczej na 100% bedzie wykorzystywac LIVE ANYWHERE. Co znaczy, ze gracze konsolowi beda w gorszej sytuacji i to nie tylko pod katem growym, ale takze dlatego, ze nie bedzie dla nich edytora mapy. Jakby sie przyjrzec Halo to porownania do starcrafta same sie nasuwaja. Dla mnie Blizzard to najlepszy tworca gier ever i nic tego nie zmieni. Czy w Halo Wars uda sie zrobic tak genialny i wywarzony tryb multi dajacy takie mozliwosci? Czy da sie to zrobic w 3D? Nie do konca wierze, ale poczekajmy...
mysle ze o miano krola to nie zawalczy... westwod... zcyli red alert przede wszystkim no i teraz widzialem innej produkcji rts'a Act of War... z takimi produkcjami niepowalczy, fakt halo, ale to juz niejest to halo ktore mamy na mysli, choc kto wie, ja czekam na wiecej info i GAMEPLAY!
hehe w tym filmiku fajna była muzyczka cos ala "helikopterw Ogniu"
muzyka była z Halo2 tylko lekon zmieniona
Zeratul
29 09 2006, 12:53
red alert to jedna z moich ulubionych gier RTS. Kupilem ja nawet ostatnio na ebayu. Ale tylko jesli chodzi o pomysl. Fajny klimat... natomiast multi jest niezrownowazony... idziesz ruskimi w same mamuty i nikt cie nie zatrzyma. A Act of War, to RTS zrobiony z duzym rozmachem, ale moim zdaniem srednio sie gra. Wyznaczynikiem moze byc tylko starcraft. Krol... nie... Imperator
mnie jakoś nie podnieciło, ale kumpel co lubuje się zarówno w rts'ach jak i w pykaniu w halosa prawie sie spultał. w końcu ta seria od takiej właśnie formy się zaczęła. czekam na gameplay.
Do modów: jest topic tu i w Halo Arenie o_O To tak po bożemu?
Fragment gejmpleju na Marketplace
Zeratul
15 05 2008, 05:36
Trzy nowe szoty.Muszę powiedzieć, że nawet ładnie to wygląda.
Zeratul
15 07 2008, 13:09
Jacobss
15 07 2008, 13:44
CYTAT(Zeratul @ 15 07 2008, 14:09)

Przecież to tylko ładne intro

.
Zeratul
15 07 2008, 13:45
gameplay znajdziesz na OC...
mnie jednak bardziej zainteresowal ten trailer... jest miazdzacy!!
dalej jednak watpie by premiera byla w 2k8
Jacobss
15 07 2008, 13:53
CYTAT(Zeratul @ 15 07 2008, 14:45)

gameplay znajdziesz na OC...
mnie jednak bardziej zainteresowal ten trailer... jest miazdzacy!!
dalej jednak watpie by premiera byla w 2k8
Z tego co napisali tutaj:
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=41972Wychodzi na to, że wyjdzie w połowie przyszłego roku. Szkoda trochę, no ale cóż. Będzie kolejny mocny exklusiv na 2009.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.