Ukyo_Tachibana
12 05 2003, 17:16
Jedna wielka bzdura ale nawet fajnie sie to czyta ale jakims tam fanem to nie jestem
Agent_Man
14 05 2003, 21:52
HAry P. , oblookałem 1 część i po doczytaniu do momentu w którym wydało się kim jest naprawde Portjer poszedłem puścić hafta (ble ! )
Nie pasi mi kompletnie klimat , wole Terrego P
Ps
Odyn, o takie rzeczy cię nie podejrzewałem, Wiśniewski w Avku a teraz Taki tpq
sam nie czytałem,ale mój kumpel(wielki miłośnik fantasy,tzn.Pratchetta,Łysiaka,Herberta i innych) twierdzi,że książka jest do bani,bo jest to perfidna zrzynka z wszystkiego,co tylko możliwe.z drugiej jednak strony potrafi docenić fenomen Potheada,bo dzięki Harremu więcej dzieci zaczyna w ogóle czytać.
każdy ma inny gust, ja też sądziłam że Harry P. jest do bani, ale jak przeczytałam to zmieniłam zdanie ;]
Nigdy nie czytałem żadnego Harrego ale wystarczy mi film by przekonać się że Fenomenem to może i jest ale dla młodszych czytelników (tak w wieku 10-15 lat)
Nigdy nie czytałem żadnego Harrego ale wystarczy mi film by przekonać się że Fenomenem to może i jest ale dla młodszych czytelników (tak w wieku 10-15 lat)
I duzy blad popelniasz bucu, jak chcesz porzycze ci Harrego i zobaczysz ze jest w pytke
Anonymous
10 06 2003, 12:59
I duzy blad popelniasz bucu, jak chcesz porzycze ci Harrego i zobaczysz ze jest w pytke

I tak nie przeczytam żadnej książki o małym wszechmogącym czarodzieju, prawdę mówiąc już wolę książki o poławianiu pereł(a jakiego harego masz?

)
Według mnie ta książka (oraz) film nadaje się raczej dla młodszych ludzi.
czytalam 4 tomy nawet dwa pierwsze mam na chacie ok podobalo mi sie ale zaurocznie przeszlo po przeczytaniu "Władcy Pierścieni" w klasie mam paru maniakow HP i ich szanuje kazdy ma swoj gust a o gusta nie nalezy sie klocic prawda:)?
magus dziwne, piszesz ze HP sucks, ale ze przetytales wszystkie tomy. Ja gdybym np. czytal jakas trylogie i pierwszy tom bylby dla mnie do bani, to raczej bym nie czytal reszty... a po drugie skoro przetytales wszystkie tomy to dziwne ze nie pamietasz nazwisk, juz nie mowie o jakichs epizodycznych bohaterach, ale o drugoplanowych....to tyle
Haryry?? Hmm, mnie sie to nawet pododba. Mam wszystkie książki i każdą przeczytałem. Ot taka lekka i przyjemna lekturka. Harry'ego nie ma co porównyć do władcy pierśccieni czy innych bo przecież to jest całkiem inna klasa! A film to naprawdę do bani. Takiego ko mercyjnego crapu to dawno nie było... I jeszcze ci co psioczą na hrryego: przeczytajcie chociaż jeden tom, a później zobaczymy, jakie będzie wasze zdanie.
eee qna zalozylem sie z kolego ze przeczytam 4 tom harrego w 2 dni, cala noc nie przespana

ale nawet fajne to,zwlaszcza tom 3 roxuje. Potter to taka qlturalna nie wymagajaca lektura.
Przyjemna fajna lekturka na trudne dni ale nie ta klasa co Władca Pierścieni.Szczególnie mi sie podoba 2 tom Harrego
Harry jest niezły, szkoda, że piąta część dopiero za pół roku :cry:
Mi tez bardzo spodobal sie "Harry Potter". W prawdzie przeczytalam tylko 3 pierwsze tomy...jednak czwarty mam zamiar nadrobic

. Jest to swietna ksiazka...mozna czytac i czytac i konca nie ma
moze i to jest dobra ksiazka, ale napewno nie dla mnie. Klimaty ciotki heli ktora jest czarownica mnie jakosc nie jaraja. Moze napisana jest dobrze itd ale napewno pozostanie na mojej czarnej liscie ksiazek korych nigdy nie przeczytam. Mowiac jednym zdaniem ksiazka moze jest dobra ale swoja tematyka do mnie nie trafia (przeczytalem 1,5 strony ze srodka i powiedzialem ze za takie rzeczy to ja czytalem w wieku 10 lat)
SilverHairedDevil
30 08 2003, 14:40
[b]Portfel może być zwłaszcza 3 tom rula
Cameoxbox
6 09 2003, 16:18
Fajna książka.
Przy 5 (mam Angielską) trzeba wybulić sporo kasy.
Moja opinia o Harrym :
Jeśli tyle osób czyta przygody Harrego Port(i)era to znaczy że to jest ciekawa książka itp. itd. ale ja nielubię przygód Port(i)era i napewno niezapisze się do jego fan klubu
Ja podobnie jak Odyn,nasmiewalam sie z czytajacych ta litereture ludzikow...Myslalam sobie,o to jest dobre dla dzieci..No i tu sie mylilam...Pozyczylam sobie kiedys przygody Harrego 2 na kompa...Nie mialam co robic to se loknelam...I o dziwo,film mnie zainteresowal do tego stopnia,ze postanowilam siegnac po ksiazke....Ta okazala sie jeszcze lepsza od filmu...Przeczytalam jak narazie 2 tomy(1 i 3)Pozostale czyta moja kumpela,a ja juz nie moge sie doczekac kiedy bede mogla ponownie zatopic oczy w ta ksiazke i przeniesc sie w inny swiat...Trzeci tom jest bajera...Btw jest bardzo gruby,a ja przeczytalam go w 2 wieczory...Nie moglam sie od niej oderwac i bylam bardzo ciekawa co sie stanie dalej;)Ta ksiazka cos w sobie ma,cos takiego co przyciaga nie tylko dzieci...I dzis jestem innego zdania...Ja moze przeczytac kazdy czlowiek niezaleznie od tego ile ma lat...Harry wciaga jak "choliwka".Kto czytal to zajarzy kogo cytuje;)

Podsumowanie:Jest rulezzz!!!Warta przeczytania,a kto nadal sadzi ze sa to przygody smarkacza na miotle to niech bierze sie za czytanie,ofc zmieni zdanie.... :wink:
Hehe a ja właśnie czytam piątą częśćpo polsku, którą gdzieś o tygodnia można znaleźć na necie...;p 300 stron drukowania laserówką i mam ;D ;d
2razyjot
29 09 2003, 08:43
\"Harry Potter,jakiś głupi gówniarz w okularach,ja (pipipi) czym ci ludzie sie podniecająprzeca to jakiś sux.\"Tak Tak to moje słowa z przed kilku miesięcy.Kiedys zauwarzyłem że czyta to moja Mama(mamo patrz piszą o tobie w internecie:)(hehehe),zaczołem z niej piać i pytać jak morze czytać takie trzody:)Kiedy skończyla powiedziała mi że jest super i żebym se przeczytał,przeczytałem i co sie okazało książka jest masowa,Przeczytałem ją w ciągu jednego wieczora(saff powinienes przeczytac o lordzie Voldemorcie:)i teraz mam
za sobą wszystkie 4 częsci.Jeśli ktos jeszcze czytał (lub nieczytał)Harry'ego niech się wypowie w tej kwesti.KONIEC!!
Sa gusta i gusciska - mi osobiscie "HP" nie lezy wiec nie czytam ... Proste?
Lord_Ragnar
30 09 2003, 14:38
ja przeczytałem niestety(stety??) tylko pierwsze dwa tomy ale chyba zadna książka tak mnie nie wciągnęła(no moze "Manitou"

)....pamiętam jak wieczorami zasiadałem i bładziłem zaspanymi oczami po kartkach jakze świetnej książki...

, musze jak najszybciek skończyć serie ale czasu teraz niestety brak...
Hehe a ja właśnie czytam piątą częśćpo polsku, którą gdzieś o tygodnia można znaleźć na necie...;p 300 stron drukowania laserówką i mam ;D ;d
Hehe,widze że jesteś zagorzałym fanem Harry'ego Pottera Deksiu

Ja na początku byłem nastawiony negatywnie do tej książki,jednak kuzyn dostał całą serie na Komunie i zaczęłem pożyczać od niego wszystki części

Ciekawa,lekka,nie wymagjąca lektura.
Nie wymagajaca??Zalezy w jakim sensie....Bo jesli sie zagapisz i czegos nie doczytasz(a tu licza sie wszystkie szczegoly!!!)to imho nie za bardzo bedziesz wiedzial o so chosi...
Hehe,widze że jesteś zagorzałym fanem Harry'ego Pottera Deksiu

Ja na początku byłem nastawiony negatywnie do tej książki,jednak kuzyn dostał całą serie na Komunie i zaczęłem pożyczać od niego wszystki części

Ciekawa,lekka,nie wymagjąca lektura.
A owszem, lubię tę książke, nic do niej nie mam i traktuję ją jako lekką lekturkę...
Oto link do strony tłumacza
http://harrypotter.nauka.pl/ ale najlepiej sciagac ksiazke emulem bo tam mozna ja znalezc w jednym pliku...
dla mnie to szmatlawiec jakich malo
kompletna porazka
bubel
jaszczoor
10 10 2003, 21:58
mi sie ta ksiązka podoba jak mało która.
Kiedy ma zostać wydana polska wersja 5 tomu???
Doskonala ksiazka do poczytania w dlugie zimowe wieczory. Razem z moja luba czerpiemy radosc z zaglebiania sie w swiat Hogwartu. Harry Potter, niezaleznie od tomu, jest idealna ksiazka tak dla mlodego jak i starszego grona odbiorcow. Szczerze polecam!
P.S. Wszelkie negatywne uwagi pod adresem tej ksiazki sa jedynie aktem pojscia sladami "wiekszosci" - oni nie lubia to i ja tez musze. Precyzujcie swoje wypowiedzi a nie ograniczajcie sie do sklecenia paru belkotow.
mi sie ta ksiązka podoba jak mało która.
Kiedy ma zostać wydana polska wersja 5 tomu???
Ogicjalnie na gwiazdkę a nieoficjalnie to już jest...;p
Harry Potter to (pipi)ista seria
Wydaje się, że to dla dzieciaków, ale ja mam 20 na karku i uwielbiam jego przygody.
A może to ja jestem dzieciakiem?
Harry Potter to (pipipi) seria
Wydaje się, że to dla dzieciaków, ale ja mam 20 na karku i uwielbiam jego przygody.
A może to ja jestem dzieciakiem?
ja od Portiera wole muminki bo tam Włoczykij ladnie kijaszkiem wymiata
Chory Portier jest spoko, przeczytałem wszystkie książki (5 po angielsku), chociaż bez rewelacji (rewelacja = "Wiedźmin", "Władca Pierścieni")
Harry Harry, czyli meczerdajzing pełną gebą

zawsze mialam do tej ksiazki spory dystans (czyt. Harry sux) .
No ale jakiś czas temu się przemogłam i przeczytalam, jeden tom. :!:
ekhym... coz moge powiedzieć... książka jak każda inna, dla pewnego grona odbiorcow.
Jej wada jest przereklamowanie, co naraża tą pozycje na ataki z roznych stron.Z drugiej strony , sporo ludzi zaczelo od niej czytac cokolwiek. :wink:
pamietajcie ze w ksiazkach rowling sa ukryte przeslania satanistyczne!!!!!
wg. radia Maryja.......................
pamietajcie ze w ksiazkach rowling sa ukryte przeslania satanistyczne!!!!!
wg. radia Maryja.......................
ksiadz rydzyk nie zawinil ;p
ja nie czytalem i raczej nie mam zamiaru, nie lubie tego gatunku, a tym bardziej calej tej zadymy wokol "tego czegos", nic w tym specjalnego nie widze, nawet mja mlodsza siostra (11 lat) stwierdzila, ze ja to nie kreci, cyzli cos w tym jest
ja nie czytalem i raczej nie mam zamiaru, nie lubie tego gatunku, a tym bardziej calej tej zadymy wokol \"tego czegos\", nic w tym specjalnego nie widze, nawet mja mlodsza siostra (11 lat) stwierdzila, ze ja to nie kreci, cyzli cos w tym jest

a co cie obchodzi ta cala zadyma? olej ja i zdaj relacje, dopiero jak przeczytasz, zeby miec pojecie o czym wogole mowisz
btw, gdybym mial 3-letnia siostre, to tez by jej to nie krecilo
w wieku 11 lat to ja czytalem kaczora donalda (teraz mam zryta psyche :wink: ) i ganialem sie na przerwach w szkole
pasterka
18 12 2003, 22:51
moim zdaniem, podstawowy błąd, ktory wiekszosc ludzi robi, to porownywanie HP do Tolkiena, itp. HP to literatura dla dzieci, wiec jako taka nalezy ja oceniac (choc ostatnia czesc (moim zdaniem najlepsza) jest juz dosc mroczna i bardziej dojrzala niz poprzednie, widac, ze pani sie uczy). Calkiem sympatycznie sie to czyta i czekam na kolejne czesci.
moim zdaniem, podstawowy błąd, ktory wiekszosc ludzi robi, to porownywanie HP do Tolkiena, itp. HP to literatura dla dzieci, wiec jako taka nalezy ja oceniac (choc ostatnia czesc (moim zdaniem najlepsza) jest juz dosc mroczna i bardziej dojrzala niz poprzednie, widac, ze pani sie uczy). Calkiem sympatycznie sie to czyta i czekam na kolejne czesci.
W pełni zgadzam się z pasterką, chociaż trudno nie patrzeć przez pryzmat takiego np. "LOTR", który mimo wszystko jest lepszy...
ja ostatnio polknalem 5 czesc i jestem zadowolony - zgadzam sie - nie ma sensu porownywac tego z Tolkienem ggyz nie ten rozmach i nie ta osoba docelowa...
Małgosia
30 12 2003, 09:20
Po obejżeniu filmu miałam mieszane uczucia,ale po przeczytaniu książki moje zdanie zmieniło sie.Książka spoko,fajne przygody,a aktor jak aktor,jest troche dziwaczny,ale może taki ma być??
Kevcio da Mastah
30 12 2003, 09:39
Po obejżeniu filmu miałam mieszane uczucia,ale po przeczytaniu książki moje zdanie zmieniło sie.Książka spoko,fajne przygody,a aktor jak aktor,jest troche dziwaczny,ale może taki ma być??

Film jest strasznie słaby. A książka jest dobra. 1 i 2 część nie za bardzo :?
Niech wy****dalają z tym okryty gniotem z naszego kraju. Chcę aby kikunastoletni gówniarz zamiast kosnumować okularnika Harry'ego Pottera, zapoznał sie z fantazyjnymi bombami takimi jak "Akademia Pana Kleksa", czy 12 tomową cyklem Z. Nienackiego " Pan Samochodzik"
Ryo-San
31 01 2004, 19:22
ktoś czyta ten syf

Boże Odyn jak mogłeś założyć ten temat
ktoś czyta ten syf
w samych stanach w dniu premiery ostatniego najnowszego tomu sprzedali 5 milionow egzemplazy, przetlumaczono to na ponad 200 jezykow... nie chyba nikt tego nie czyta
Anonymous
31 01 2004, 20:31
ktoś czyta ten syf
w samych stanach w dniu premiery ostatniego najnowszego tomu sprzedali 5 milionow egzemplazy, przetlumaczono to na ponad 200 jezykow... nie chyba nikt tego nie czyta

Biblii chyba mniej osób czyta niż HP
_Bardock
31 01 2004, 21:22
Po prostu masowa kultura POP wdarła się też do świata książek.
I to jest przykład bezwartościowej prozy...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.