chodza szmery i inne takie... co by miala powstac kontynuacja jednej z najbardziej konkretnych strzelanin ever... oby sie wzieli za nia:> jak wiadomo w pierwszej czesci bylo trance'owo i minimalowo chwilami [choc to zalezy od interpretacji...] jaka stylistycznie muze byscie chcieli w kontynuacji...? moze acid ?
stay up forever...
Chodzą szmery???
A jakieś konkrety??
Też coś czytałem ,ale kto ich tam wie...
Mimo ,że jestem z deka ,,metalowy,, to REZ był zaje/bisty.Wessał mnie tak ,że długo nie mogłem doiść do siebie.
Chce więcej LEVELi 5....
Ja tam bym chcial hiphopu! Wiem, ze to by nie pasowalo, ale zdaje sie na inwencje segi
Artemiz
20 01 2005, 19:30
Ja tam bym chcial hiphopu! Wiem, ze to by nie pasowalo, ale zdaje sie na inwencje segi

Taa hiphop pasowałby jak pięść do nosa- wszędzie władujmy to (pipi) i wszyscy bedą happy
HH jest teraz w każdym ,,modnym,, filmie i grze więc z dystansem prosze.
HH jest dzisiaj w modzie i wszędzie ładują ten.....,ale do REZ by zdecydowanie NIE pasował
no wlasnie mozna bylo znalezc niby jakies info... plotki kraza juz od jakiegos roq... petycja do UGA?;> milo by bylo jakby kontynuacja skladala sie z jednego wielkiego etapu podzielonego na checkpointy:) i mamy qna area5+trance mission+lost area + w $%^$ innych kosmosow:)
acid tekk sounds forever
Ja mysle, ze najlepiej by bylo, zeby nie zmieniali rodzaju muzyki, pasowala idealnie, ewentualnie bardziej ostro (cos jak Area 4). A tak w ogole to United Game Artist jeszcze istnieje?
Chcialbym takze poprawy grafiki... Tzn bron Boze nie ruszac tego dizajnu a'la N64, rozmytych tekstur etc., ale przydalyby sie jakies ciekawsze efekty... Chociaz w sumie gdyby poprawili zupelnie grafike, napisali ją od nowa, z super szczegolowymi obiektami, to tez byloby oka.
Woow!!! Nic na temat kontynuacji nie słyszałem, ale jestem zdecydowanie ZA!!! No i popieram idee wszystkich - więcej poziomów typu Level 5 i Lost Arena!!!
REZ RulEZ
SzERzI - moglbys wytlumaczyc, co to znaczy "dizajn a'la N64"? Bo w tym momencie nie lada rebus mi zadales... nie przypominam sobie, by jakakolwiek gra z N64 przypominala demo z czasow swietnosci sceny amigowej.
A jezeli chodzi o muzyke, to... -acid- - masz racje, acid jak najbardziej by tutaj pasowal, choc IMO najbardziej by tutaj pasowalo cos z klimatow goa i psychodelic trance.
Sam nie wiem ale jakos ten tytuł nie przekonał mnie, moze dla tego ze nie przepadam za Techno ?
Co innego Amplitude i Frequence (kiedy kontynuacja!?)
Ja też stary nie przepadam za techno.Moje upodobania muzyczne znacznie odbiegają od muzy elektronicznej ,ale REZ poprostu wciąga.
To najorginalniesza gra w jaką grałem ,a pozim 5 pozostanie w mojej pamięci już do końca.REZ wsysa gracza do środka rozgrywki.Tą gre się czuje.Po czasie nawet krew w żyłach pulsuje w rytm muzyki.
Poprostu wpadasz w trans.
Ta gra jest jak grzyby
wlasnie hmm nie jestem pewien czy UGA jeszcze istnieje... niesledze tego co wyprawia SEGA chyba ze to sie przekladsa na gry:)
no wlasnie acid! acid! acidphonk!:> to jest masakra:D

to luźne dywagacje czy macie jakieś linki itp. odnośnie kontynuacji? jak dywagacje to temacik dostanie kulkę w czoło
a z muzy to dramy, mocne konkretne dramy, Black Sun Empire czy też Panacea - chociaż goa trance też dobrze robi jak się blancika zesmaży hehe
REZ to gra w ktora sie nie gra, to sie po prostu przezywa totalnie(zwlaszcza yesli macie nie yeden a dwa vibrator'y - daye totalnie beat 'n' bass) .
przydaloby sie wiecey utwor'ow Adam'a Freeland'a.
dante2003
25 01 2005, 11:06

to luźne dywagacje czy macie jakieś linki itp. odnośnie kontynuacji? jak dywagacje to temacik dostanie kulkę w czoło
A od kiedy to na forum dyskusyjnym nie można dyskutować na temat gry której powstanie nie jest pewne?

wiesz, nie mówię nie, pytam: po co?
ploty o kontynuacji chodzą ale z tego co pamiętam to po prostu typ co wysmażył REZ po prostu robi/chce robić jakiś nowy projekt też związany z muzą, czy wiadomo coś wiecej na ten temat?
Moze nie UGA, ale za to Lionhead Studios przygotowuje cos zdajace sie nieco przypominac REZa. UNITY - tak sie zwie ten tytul. Mial on wyjsc na GameCuba w 2004 roku, ale cosik ucichlo... Podejrzewam, ze opoznienie moze wynikac ze zmiany platformy or sth, watpie, by projekt padl - Lionhead udalo sie naklonic do wspolpracy Jeffa Mintera, ktory nadzoruje cale prace nad Unity. Gosciu jest tworca m.in. TEMPEST 2000 oraz DEFENDER 2000 wydanych swego czasu na Jaguara, lecz jego najslynniejszym osiagnieciem jest VIRTUAL LIGHT MACHINE (takze na Jaguara). Programik, ktory stal sie prekursorem do obecnie stosowanych programow wizualizacyjnych (vide Geiss dla Winampa itd.). Gosc jest artysta pelna geba i... no wlasnie - jak to z artystami bywa, opoznienie moze wlasnie wynikac z tego faktu

.
Rany boskie ludziom sie hip hopowego REZa zachciewa ;-))) Przeraza mnie wrecz sama ta mysl ;-))) A co do samego REZ - nigdy sie chyba od tej gry nie uwolnie, ciagle sobie fruwam i strzelam wsluchujac w kosmiczne kawalki Adama, a Winamp ciagle odgrywa mi zestaw rewelacyjnych kawalkow z tejze produkcji ;-)) Ano wlasnie, jakie sa Wasze ulubione walki? Ja nie potrafie sie odkochac od kawalka z stage 5 (fear is the mind killer:), oraz 4 (rock is sponge), zas sciera juz jest normalnie uczulony, jak tylko w felietonach wspominam o REZ czy Frequency ;-)))

hehe
jak to z artystami bywa,
tak bywa że czasem zapał jest tylko słomiany, chcieć a móc to co innego
btw parę dni temu w czeskiej Pradze zakupiłem REZa folijkę za 900 koron, noł koment mykam ciorać
Zobaczymy, co z tym UNITY bedzie - ja tam po cichu licze na ten tytul, a malo tego: wierze, ze bedzie w stanie zrobic nie lada wrazenie... Podobnie jak REZ, tytul tworzony jest z mysla o uzyskaniu efektu synestezji (czyt. blant nieoficajlnie zalecany

)
A jezeli chodzi o debesciaka, to cmi akurat ciezko wskazac jeden walek, bo generalnie cala oprawa muzyczna wspaniale trafia w moje gusta... Jak by na sile trzeba bylo wybrac ten jeden, to... glos oddaje na produkcje Adama Freelanda

.
Tak swoja droga: udalo sie komus uzyskac wszystkie zakonczenia (piec, czy bodajze szesc) oraz wszystkie bonusy (Boss Rush etc.)?
Mazzi: Sciera jest uczulony na wiele rzeczy. Zobacz, jak mi sie dowala do wszelkich tekstow dotyczacych Dynasty Warriors, raczej robiac z siebie blazna w oczach jakze licznych fanow tej gry (wszystkie gry z serii szybko uzyskuja status GOLD, sprzedajac sie w ponad milionowych nakladach, a ten sie pyta "kto w to niby gra?").

coś więcej o tym Unity wiadomo? mam wrażenie że to pytanie retoryczne:f
Naprawdę nie rozumiem :roll: Werdykt: grafika 1 i Ogółem 5??
Zajrzyj:
http://www.gameonly.pl/?konsola=ps2&dzial=...recenzje&id=182
Coś mi się obiło o uszy, że kotynuacja REZa ma być na PSP, może nie kontunuacja, ale projekt ludzi z UGA, wygladający na REZa...
A tak nawiasem mówiąc ubolewam nad tym, że wersja kawałka Fear z OST "Gamer`s Guide to..." jest całkowicie odmienna od tej która jest w grze... A może jest jeszcze jakiś OST z REZ?? No i brakuje kawałka z creditów (czyli dwóch,które najbardziej mi podeszły

).
EDIT:
Recke z gameonly pisało jakieś dziecko, wieć nie ma się co dziwić, że chlopek nie wie o so chodzi jakby, nie pali blantów...
Humulus XP
25 01 2005, 19:35
No i brakuje kawałka z creditów (czyli dwóch,które najbardziej mi podeszły

).
Też mnie to dziwiło ale potem dowiedziałem się, że ten kawałek to goście z UGA osobiście zmajstrowali a nie żaden z REZowych muzyków. Fakt - kawałek "robi" nieprzeciętnie. Na szczęście ktoś go zripował i jest dostępny na tej stronce, podanej wcześniej przez jednego z forumowiczów (i chwała mu za to):
http://www.rllmuk.com/Rez/
No i brakuje kawałka z creditów (czyli dwóch,które najbardziej mi podeszły

).
Też mnie to dziwiło ale potem dowiedziałem się, że ten kawałek to goście z UGA osobiście zmajstrowali a nie żaden z REZowych muzyków. Fakt - kawałek \"robi\" nieprzeciętnie. Na szczęście ktoś go zripował i jest dostępny na tej stronce, podanej wcześniej przez jednego z forumowiczów (i chwała mu za to):
http://www.rllmuk.com/Rez/Thanks from the mountain!!

a z muzy to dramy, mocne konkretne dramy, Black Sun Empire czy też Panacea - chociaż goa trance też dobrze robi jak się blancika zesmaży hehe

heh to sie przylansowales z tym komentem... gdyby byly linki to by byly ze tak zamotanie to ujme... a blancik mozemy sobie nawet przy TooL'u i aPC posmazyc;D i tez bedzie dobry [genialny] klimat... wiec prosze... jak lkuzne to nieczytaj...:>
co do Unity to chyba bedzie kolejna niespelniona obietnica...

Diabeu z GOA przyznam ci racje ale i tak bardziej widze tu acid i konkretne tunele... jesli chcesz zapalic blancika to wtedy zapodaj sobie jak znajdziesz stay up forever 023 - a&e dept - experiment lub euk012 [energy uk 012] - expounder [to juz bardziej nrg ale lekko kwasne;] lub strasny oldskool 2 bald men - acidphonk i powiedz mi czy zapierniczajac z duza predkoscia przez blizej nieopisane miejsca ta muza nie(pipi) z kapci?:> bo ja powiem ze mnie (pipi)...:> Kali napisz lepiej jak monoton zagral w samym zyciu a nie o jakims udawaczu REZ'a piszesz... tiaaa jestem straszny;D
acid!

ales napisał, połowa to bełkot ale kij, przylansuj sobie język polski w piśmie
wolę zamotanie od gdybania, łatwo jest rzucić info "robimy taką-a-taką grę", a tak to poza tytułem to nikt nic nie wie
jak przeszkadza ci moje pisanie to wybacz ale nie bede specjalnie dla ciebie wzbijal sie na wyzyny::> pisze tak jak mi sie podoba, a ze wyszla papka to przepraszam:)

nie przeszkadza, luzik
jak zdobyć te zakończenia o których Kali pisał?
nie jest lekko...

najpierw trza wszystko pojechac normalnie potem masz cos takiego jak direct czy siakos tak next score attack trza pobic rekordy chyba wszystkie...

trance mission i lost area zaliczone direct kazdy color theme:/ ogolem to sie przyznam ze wszystkiego nieodkrylem...

gra jest wymagajaca mimo iz na taka niewyglada;) lepiej niech kali cos npisze bo on pefnie zdusil na amen all:>

nie przeszkadza, luzik
jak zdobyć te zakończenia o których Kali pisał?

Juz sie dziele wlasna wiedza. Z tego, co wiem, jest lacznie 5 zakonczen - niestety, nie udalo mi sie samemu ich wszystkich uzyskac. Roznice pomiedzy zakonczeniami to tylko rozne teksty koncowe i odmienne animacje przy uwalnianiu Eden - np. czy zostana wypuszczone czerwone i rozowe motylki. Najlepsze zakonczenie to zwyciestwo przy zachowaniu formy \"Baby\", 100% analyzation i po wiecej niz 95% support item & shoot down (choc mozliwe, ze powinno byc 100% shoot down). Zakonczenia wiec rozbijaja sie o to, czy udalo ci sie zwyciezyc walke w formie dziecka plus spelnione/niespelnione te wartosci progowe.
Sorki, ze to tak bardzo ogolnie, ale stracilem swoje zapiski dotyczace tej sprawy. Swego czasu mialem plik tekstowy na puplicie, w ktorym prowadzilem notatki zwiazane ze REZem - uzyskane zakonczenia i teksty koncowe... Niestety, jak zmienialem HD na wiekszy, to formatowalem starego twardziela... skopiowalem wszystkie dane, za wyjatkiem.. tych na puplicie

.
Kali napisz lepiej jak monoton zagral w samym zyciu a nie o jakims udawaczu REZ'a piszesz... tiaaa jestem straszny;D
Huh...? To juz nie chodzi o jakies konkretne bledy, ale... ja po prostu naprawde, szczerze nie wiem, o czym ty do mnie rozmawiasz? Potrzebne tlumaczenie.
no dostalem cynk od znajomych i qna chcieli z toba sie ustawiac na granie [lol] w ttt;D to byly kali hardcore'y jakbys niepamietal;D a co do ttt to ja i tak wole SF3-3rd Strike;D
A - juz kumam:). Faktycznie, bylem ostatnio na zacnych hardcorach w Samym Zyciu (Uki rulez:) ), ale jakos tak nie skojarzylem, ze chodzilo ci o impreze

. Ale niestety, nikt nie probowal sie ze mna ustawic na granie

.
Z tego, co wiem, jest lacznie 5 zakonczen - niestety, nie udalo mi sie samemu ich wszystkich uzyskac. Roznice pomiedzy zakonczeniami to tylko rozne teksty koncowe i odmienne animacje przy uwalnianiu Eden...
Najlepsze zakonczenie to zwyciestwo przy zachowaniu formy \"Baby\", 100% analyzation i po wiecej niz 95% support item & shoot down (choc mozliwe, ze powinno byc 100% shoot down). Zakonczenia wiec rozbijaja sie o to, czy udalo ci sie zwyciezyc walke w formie dziecka plus spelnione/niespelnione te wartosci progowe.
Sorki, ze to tak bardzo ogolnie, ale stracilem swoje zapiski dotyczace tej sprawy. Swego czasu mialem plik tekstowy na puplicie, w ktorym prowadzilem notatki zwiazane ze REZem - uzyskane zakonczenia i teksty koncowe... Niestety, jak zmienialem HD na wiekszy, to formatowalem starego twardziela... skopiowalem wszystkie dane, za wyjatkiem.. tych na puplicie

.
dobrze jest, tak załapałem że to niewielkie różnice właśnie jak mi się zdeka kolory zmieniły a na koniec dostałem inny txt - niby mało a jednak kuna fok dobre to jest - tylko jak do cholery odblokować inne kawałki w Lost Area? czy tylko ten jeden jest?
wiecie co? 8h REZa na jednym posiedzieniu robi jakiś damage w głowie, nie wiem jaki do końca hehe a ja naprawdę odpaliłem go tylko aby kwadransik połupać - aha kontuzje obu kciuków zanotowano
A jezeli chodzi o debesciaka, to cmi akurat ciezko wskazac jeden walek, bo generalnie cala oprawa muzyczna wspaniale trafia w moje gusta... Jak by na sile trzeba bylo wybrac ten jeden, to... glos oddaje na produkcje Adama Freelanda

.
u mnie tak samo. A co do zakonczen, to widzialem ze sie roznia ale nigdy nie zwracalem na nie wiekszej uwagi:P Pamietam ze mi brakowalo do wszystkiego przejscia gry tym komita (btw. niezly h/c) i troche procentow w lv4 i lv5.
dobrze jest, tak załapałem że to niewielkie różnice właśnie jak mi się zdeka kolory zmieniły a na koniec dostałem inny txt - niby mało a jednak kuna fok dobre to jest - tylko jak do cholery odblokować inne kawałki w Lost Area? czy tylko ten jeden jest?
Dawno nie gralem... ale zdaje mi sie, ze jest tylko jeden kawalek w Lost Area.
wiecie co? 8h REZa na jednym posiedzieniu robi jakiś damage w głowie, nie wiem jaki do końca hehe a ja naprawdę odpaliłem go tylko aby kwadransik połupać - aha kontuzje obu kciuków zanotowano

Powaznie?

. Moja pierwsza sesja z REZem... 15 godzin

. I od razu przed pojsciem spac opasly post z zachwytami na pl.rec.gry.konsole
Pamietam ze mi brakowalo do wszystkiego przejscia gry tym komita (btw. niezly h/c) i troche procentow w lv4 i lv5.
Morolianem?

. Geez
A - juz kumam:). Faktycznie, bylem ostatnio na zacnych hardcorach w Samym Zyciu (Uki rulez:) ), ale jakos tak nie skojarzylem, ze chodzilo ci o impreze

. Ale niestety, nikt nie probowal sie ze mna ustawic na granie

.

Uki gehhe cyborg;) dasz mu decki i moze ci te swoje hardtekk'i cala noc napierdalac;D Kali jestes lekko zakrecony;) biorac pod uwage to ze bibek hardcore'owych jest jak na lekarstfo;) dzis czyli 5-02-05 w samym pigs in space;D jak ktos z wro to czytnie jeszcze dzis to zpraszam;D dopry wyje* :>
more info about all tekkno parties @ www.acid.pl
Dla zainteresowanych czescia pierwsza,ktorzy nie mieli okazji w nia jeszcze pograc,mam na sprzedanie
REZa
Co by nie bylo offtopa napisze,ze pierwsza czesc REZa bardzo mi sie podoba 5 Level komplenie zryl mi baniak oczywiscie w pozyrywnym znaczeniu tego slowa i nastepna czesc to bylo by spelnienie mojich marzen

... Pozdro.
Jabluszko
25 02 2005, 17:29
Prosze panstwa toc REZ to gra wybitna... gralem w nią jeszcze posiadajac Dreama... teraz na PS2... dzieki dla SEGI ze wydala ja na moja ukochana konsolke

moge sobie zylowac wyniki do usranej śmierci.... gra WYBITNA powtarzam to :!:
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.