Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: The Godfather (Ojciec Chrzestny)
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
Henry Hill
Mały błąd ale już poprawiłe a ty chester się nie ciesz bo masz małe jaja
Pijany
Mnie tam grafa wogole nie przeszkadza, fajne natomiast wygladaja wybuchy, tego napewno grafice nie mozecie zarzucic.
Jak dla mnie ta giera wymiata, 11 na 10 ;]

Aha zeby nie bylo gram w wersje na X pudle
Cr3aTiVe
Gra w bardzo dobrych klimatach bardzo mi się podobała szkoda tylko,że gdy zostajesz donem filmik jest chu jowy
Daniel_reyes
Już dawno mnie żadna gra jak ta mnie nie wciągnęła smile.gif
Mam tą gre 1 dzień i na liczniku mam 4.34 czasu i jestem współpracownikiem oczywiście wykonuje sobie też zadania poboczne
i grafika jest dobra ale mogła by być lepsza ale ne przeszkadza wogole

Jeden moment mnie wkurza w grze keidy jade ulicą to mi nagle samochod z nikąd się pojawił
Ozzy
QUOTE(Cr3aTiVe @ 14 04 2006, 09:21) *

szkoda tylko,że gdy zostajesz donem filmik jest chu jowy

sam jestes ch uj owy
Szakal
Przestancie z tymi ciaglymi offtopicami.Nie kazde zloto co sie swieci.
Cr3aTiVe
QUOTE(Daniel_reyes @ 14 04 2006, 09:56) *

Już dawno mnie żadna gra jak ta mnie nie wciągnęła smile.gif
Mam tą gre 1 dzień i na liczniku mam 4.34 czasu i jestem współpracownikiem oczywiście wykonuje sobie też zadania poboczne
i grafika jest dobra ale mogła by być lepsza ale ne przeszkadza wogole

Jeden moment mnie wkurza w grze keidy jade ulicą to mi nagle samochod z nikąd się pojawił

Sam mówiłeś,że ten filmik jest (pipi) owy! i nie ściemniaj!!! Bo byliśmy zawiedzieni tym filmikem!!! I przestań robić z siebie pozera
Devil_MC
No jestem Donem i wku rwił mnie jeden motyw. Kiedy wychodze z domu po "filmiku jak zostaje DoneM" Stoi jeden typek w ogrodzie i ide z nim zagadać a ten do mnie z textem "Hey KId....." NC mad.gif mad.gif mad.gif
Krzych Ayanami
Oferta wspólpracy od EA Polska:

Electronic Arts Polska rozpoczęło poszukiwania testera gry Ojciec chrzestny. Po sukcesie rynkowym polskiej wersji językowej na konsolę PlayStation®2 oraz komputery osobiste, przyszła pora na kolejną odsłonę tego wspaniałego tytułu. Wkrótce Ojciec chrzestny zostanie wydany na przenośną konsolę PSP.

Na okres od 8 maja do 8 czerwca 2006 roku poszukiwany jest tester językowy z Warszawy lub okolic. Idealny kandydat powinien interesować się grami komputerowymi i wideo, a jednocześnie wykazać się doskonałą znajomością zasad pisowni języka polskiego i dobrą znajomością języka angielskiego. Konieczna jest umiejętność obsługi pakietu Microsoft Office, natomiast znajomość platformy PSP nie jest wymagana. Zgłoszenia na adres jobsce@ea.com przyjmowane są do dnia 28.04. Wszystkich zainteresowanych prosimy o pilny kontakt.

Historia o rodzinie, szacunku i lojalności opisana w książce autorstwa Mario Puzo, a następnie zobrazowana w filmie wyprodukowanym przez wytwórnię Paramount Pictures, stanowiła inspirację dla twórców gry. Dzięki Ojciec chrzestny dołączysz do rodziny Corleone, by zebrać należny jej szacunek, zdobywając lojalność i siejąc grozę. Musisz umiejętnie pokierować swoją karierą, aby ostatecznie zyskać miano Dona Nowego Jorku w latach 1945-1955. Dzięki Ojciec chrzestny wkroczysz do akcji typowej dla jednego z kultowych dzieł kinematografii.

W Ojciec chrzestny wytwórni Paramount Pictures wystąpiła ścisła aktorska czołówka Hollywood. Niektórzy z nich współpracowali przy produkcji gry. Wszelkie podobieństwa do filmowych postaci są obecne, a ponadto, bohaterowie Ojciec chrzestny posługują się oryginalnymi głosami postaci. Gwarancją dramatyzmu i kinowego posmaku tego tytułu jest udział Marlona Brando (nagrał kwestie dla Don Vito Corleone jeszcze przed swoją śmiercią), Jamesa Caana (Sonny Corleone) oraz Roberta Duvalla w roli consigliore Toma Hagena.

Kto chce wiąść na siebie odpowiedzialność za naszą wersję, niech się zgłosi.
I powodzenia.

Oryginał jest tu.
bling.pl
Jest mozliwosc jakos przekonfigurowac przyciski?
L1 jako namierzanie w ogole mi nie odpowiada.
R1 i O lub X by bylo perfect.
Zwyrodnialec
Mi ogólnie grafa nie przeszkadza , ale te czarne szyby w furach to już przegięcie. Coś takiego było dopuszczalne 5-6lat temu , a tak gra wygląda średnio , zostając daleko w tyle za chociażby Mafią (wersja PC). Szpil z takim budżetem jaki miał The Godfather powinien wyglądać przekozacko , a wygląda tylko średnio. Co innego misje , te są całkiem ciekawe , ale dla mnie i tak niedoścignionym wzorem pozostanie Mafia , jeżeli chodzi o "symulator gangstera" (GTA nie liczę).
Olafelum delfin Um
Ciekawa sprawa.Moze sie myle,ale nie zetknalem sie,zeby ktos o tym wspominal w recenzjach.W Ojcu Chrzestnym sa tzw.samozwancze bandy nie nalezace do zadnego gangu.Maja oni kryjowki w roznych podejrzanych miejscach typu kanaly,doki w porcie,stare kolejowe zajezdnie .Dysponuja na ogol gotowka rzedu 20 000$,a moze i wiecej !(forsa oznaczona jest zolta strzalka).Tylko trzeba uwazac bo maja przy sobie shotguny.
Agent_Man
QUOTE(Olafelum delfin Um @ 27 04 2006, 20:19) *

Ciekawa sprawa.Moze sie myle,ale nie zetknalem sie,zeby ktos o tym wspominal w recenzjach.W Ojcu Chrzestnym sa tzw.samozwancze bandy nie nalezace do zadnego gangu.Maja oni kryjowki w roznych podejrzanych miejscach typu kanaly,doki w porcie,stare kolejowe zajezdnie .Dysponuja na ogol gotowka rzedu 20 000$,a moze i wiecej !(forsa oznaczona jest zolta strzalka).Tylko trzeba uwazac bo maja przy sobie shotguny.

Nie są to "samozwańcze bandy" ale żołnierze innych gangów dobijający targu z kimś/strzegący skrytek itp. Dobrze jednak,że o tym wspomniałeś, bo pewnie nie kazdy o tym wiedział.
mlokon
Ja własnie kiedyś takich znalazłem w kanałach bodajże w czerwonych garniakach zabiłem wszystkich wyszedłem drugą stroną kanałów i nic nie znalazłem więc "Co się stao???" tongue.gif
boros_24
mam ojcachestnego i musze powiedziec ze bardzo mi sie spodobal w sumie to jest w szoku bo nie przepadam za grami tego typu wogole nie gralem w zadne czesci gta owszem moj brat sie tym podniecal ja gralem tylko tak dla rozwalki a ta gra naprawde wciaga oczywiscie ma swoje mankamenty powiem tak gra sie ladnie iprzyjemnie nie moge powiedziec tego o trudnosci gry bo juz przy 17-20% gry zaczyna sie robic nie przyjemnie ijest dosc ciezko grafika jest ladna nawet bardzo nie jest moze jakis super lotow ale duzo lepsz niz w gta vice city i tym ostatnim polecam jesli ktos lubi taki klimaty i podobala mu sie mafia to tym bardzej bedzie zaskoczony na lepsze oczywiscie pozdrawiam wszystkich graczy
mlokon
TO KPINA!!! W programie "Gram" na TVN Turbo Ojciec Chrzestny dostał tylko 5/10... Widać, że do gier zabierają się szpece od samochodów... ehh
Agent_Man
QUOTE(mlokon @ 28 04 2006, 06:18) *

TO KPINA!!! W programie "Gram" na TVN Turbo Ojciec Chrzestny dostał tylko 5/10... Widać, że do gier zabierają się szpece od samochodów... ehh

Jak widziałem ten program (do teraz mnie oczy bolą ;p ) to po prowadzoncym odniosłem wrazenie, że jest "szpecem" od czegoś innego... fe;p
mlokon
W tym programie mogliby poprzeglądac chociaż internet i profesjonalną prase i na ich podstawie oceniać jak sami się nie znają... biggrin.gif

W sumie nam graczom pozostaje aby nadal oglądać takie crapy, bo jeszcze w historii polskiej telewizji (o ile mi wiadomo) nie powstał żaden w pełni profesjonalny program traktujący o grach konolowych, bądź komputerowych. Nie wiem co powiedzieć na temat "Hyper'a" w sumie to też amatorszczyzna gdyż rzadko zgadzam się z ich opinią.

OT:Uroku w programie "GRAMY" dodał Tede i Kołcz, a przedewszystkim Kołcz jak zanucił Maciusia biggrin.gif:D:D xD

BTW: Istnieje jeszcze ten program o grach komputerowych który był w pakiecie cyfry+ na kanale 300-którymś... Ostatnio widziałem go chyba z pół roku temu, a nawet czasami fajne klipy z gier mieli.. Szkoda, że już go nie ma.
Sieq
Też widziałem ten program - gra mi się osobiście bardzo podobała ,dlatego jak zobaczyłem ich ocenę ,to myślałem ,że telewizor oknem poleci tongue.gif.
mlokon
W sumie to oni nic tam w tym programie o tej grze nie powiedzieli. Polatali gostkiem po mieście, a on postrzelał do samochodów, przjechali się po mieście i to wszystko praktycznie co pokazali.. Może myśleli, że przez mały skandal oglądalność podskoczy xD tongue.gif
Olafelum delfin Um
Dla mnie Godfather to gra na 8-.w pelni zgadzam sie z ocena Myszaqa w PSX Extreme.A jak na tle Ojca Chrzestnego wyglada gra Mafia.W czym jest lepsza lub gorsza ? cool.gif
bnc
W mojej opinii Mafia bije Ojca Chrzestnego we wszystkich aspektach, rowniez technicznych (mimo tego, ze wydana ja pare lat wczesniej!) za wyjatkiem dialogow oraz walki wrecz, ktora w Mafii praktycznie nie istnieje .
mlokon
QUOTE(bnc @ 1 05 2006, 22:40) *

W mojej opinii Mafia bije Ojca Chrzestnego we wszystkich aspektach, rowniez technicznych (mimo tego, ze wydana ja pare lat wczesniej!) za wyjatkiem dialogow oraz walki wrecz, ktora w Mafii praktycznie nie istnieje .

100% racja! Wątpie by komukolwiek znowu udało się zrobić taką grę dzięki której tak będę przeżywał przygodę, która dzieje sie na ekranie. Ojciec Chrzestny w porównaniu z Mafią wypada o 2 oczka słabiej, już mi nie chodzi o grafe, dźwięk tylko o sam klimat.
bnc
Nadzieja jest jednak w drugiej czesci Mafii, ktora kiedys sie ukaze... wink.gif
Ahh, gdy przypominam sobie wolna jazde po uliczkach mafii z delikatnie pogrywajacym jazzem w tle... smile.gif Chyba zagram w Mafie.

Ale Ojciec Chrzestny nie jest zly! Wiec grajcie i radujcie sie. tongue.gif
Dante
W Ojca da się spokojnie grać żeby poczuć klimat filmu. Ja przed samą rozgrywką zapodałem sobie jeszcze raz filmy co wspomaga doznania klimatowe w tym tytule.
Olafelum delfin Um
Najwieksza wada w Godfatherze wedlug mnie ,juz nawet nie sa te nieszczesne samochody,ale brak mozliwosci dowodzenia ludzmi,przynajmniej w pozniejszej czesci gry,gdy mam juz wysoka pozycje w rodzinie.Denerwowalo mnie rowniez,gdy juz zostalem Donem NY,ze gdy zagadalem jednego z moich ludzi z ciekawosci jak teraz beda sie zachowywac w stosunku do mnie ci o zgrozo caly czas zaczeli rzucac te same teksty co na poczatku typu ten chlopak bedzie wielki .Troche to glupie cool.gif
dr_hakenbusz
Mam pytanie, jak dotrzeć/zająć Hub'y (węzły) ? Nie bardzo wiem o co z tym chodzi. Może ktoś by chociaż podał likalizację jednego z nich ? Resztę sobie znajdę smile.gif
Olafelum delfin Um
Wszystko masz dokladnie oznaczone na mapce.Ale przygotuj sie bo przeprawe bedziesz mial ciezka :)Po zdobyciu wrogiej rezydencji (glowna siedziba mafii)pokazuje sie na mapce zielony domek,to oznacza ze posiadlosc nalezy do mnie.Czyli powinienem w tym miejscu zapisac stan gry.Niestety nie moge confused.gif
neospiderman
Czyli powinienem w tym miejscu zapisac stan gry.Niestety nie moge confused.gif

Dopiero jak sie posadłosć odremontuje po wybuchu bedziesz miał dostep do pokoju z savem.
dr_hakenbusz
W jednym z Hit Contracts, jest dodatkowe polecenie, żeby ośmieszyć przeciwnika (taunt). blink.gif Nie wiem o co chodzi, proszę o pomoc.
Mikey
gdy go trzymasz wciśnij triangle.gif
to własnie jest taunt
KILL
QUOTE(Mikey @ 20 05 2006, 14:02) *

gdy go trzymasz wciśnij triangle.gif
to własnie jest taunt

Sa jeszcze jakies mozliwosci ??
kocji
Mam taki problem: brakuje mi 1 egzekucji a mianowicie zwie sie ona "twardy leb" - wiek ktos jak wykonac ta egzekucje? Z gory dzieki.
Agent_Man
QUOTE(kocji @ 17 06 2006, 10:30) *

Mam taki problem: brakuje mi 1 egzekucji a mianowicie zwie sie ona "twardy leb" - wiek ktos jak wykonac ta egzekucje? Z gory dzieki.

Łapiesz jakiegoś klienta i radośnie tłuczesz jego głową o jakiś stół/biurko/coś tam aż zaliczy zgon.
kotlet_schabowy
Gierkę mam prawie od tygodnia, ale nie grałem zbyt dużo, na liczniku mam około 3,5 godziny.
Pierwszy plus to cena : 69 złotych, i to na spółkę z Bratem.
Polska wersja to także fajna sprawa.
Jesteśmy fanami filmu, więc przede wszystkim to zadecydowało o kupnie tej gierki.
Grafika : niezła, choć bez rewelacji, na początku denerwował mnie aliasing. Postacie wyglądają (szczególnie twarze) i poruszają się fajnie, samochody nie tak źle, choć wkurza ich mała ilość, jeździ się całkiem nieźle jak dla mnie. Fajne są efekty, jak iskry przy rozwaleniu latarni, ogień, wybuchy, krew. Muzyka spoko, buduje klimacik. Fajny jest kreator postaci, choć prawda jest taka, że zmian w niektórych "podpunktach" prawie nie widać. Framerat "trzyma" dobry poziom.
Na początku spodobał mi się przede wszystkim system walki : bardzo fajny, dosyć intuicyjny, zapewnia kilka opcji rozprawienia się z przeciwnikiem, to by się przydało w GTA. System przemowania posiadłości (opierający się głównie na walce) to fajny pomysł, może później troszkę monotonny (choć mam dopiero z 10 % lokali), ale pozytywny. Misje na razie ("dopiero co" rozmawiałem po raz pierwszy z Tom'em Hagen'em) są interesujące. Nie "spróbowałem" jeszcze wielu rzeczy (przede mną wojny mafijne, napady na banki, zwiedzenie innych dzielnic, zabójstwa na zlecenie), ale już teraz mi się podoba. Oglądanie wydarzeń znanych z filmu z innej perspektywy jest świetne, choć fabuła już dosyć szybko "posuwa się" do przodu. Jak na teraz to mocna ocena 8. Po skończeniu "Ojca Chrzestnego" napiszę jeszcze posta.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.