Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: The Godfather (Ojciec Chrzestny)
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
SOAD
EA CHCE KONK/UROWAĆ Z ROCKSTAR !!!

Seria GTA jest jedną z najlepiej sprzedających się w historii gier video. Nie jest więc większą niespodzianką fakt, że największy obecnie wydawca na świecie zdecydował się podjąć walkę i zapowiedział przyszłą konkurencję dla dzieła Rockstar. Nowy tytuł EA ma być oparty na licencji "The Godfather" (u nas "Ojciec Chrzestny"), a założeniami bardzo przypomniać właśnie Grand Theft Auto. Do prac nad grą został zaangażowany Hunter Smith, który tym samym został szefem projektu. Człowiek ten ma na swoim koncie m.in. gry z serii 007, oraz Road Rush, i zapowiada dostarczenie zupełnie innej pozycji niż te, które dotychczas bazują na filmach. Smith oczywiście nie pracuje nad grą sam. Już teraz zatrudnionych jest ok. 120 ludzi, a liczba ta ma wzrosnąć do 200 przy kończeniu projektu. Definitywnie jest to więc "bardzo-wysoko" budżetowa produkcja. The Godfather (tytuł roboczy, prawdopodobnie się zmieni) ma mieć otwartą strukturę misji - zupełnie jak w serii GTA. Akcja toczyć się będzie w Londynie na przełomie lat 40'tych i 50'tych. Wcielisz się w rolę członka rodziny Carleone i poprzez wykonywanie kolejnych misji będziesz zyskiwał respekt. Sam stworzysz swoją postać - choć nie zostały ujawnione detale, EA zapowiada rewolucyjny edytor do tworzenia własnych bohaterów. Coś, czego jeszcze do tej pory nie widzieliśmy. Misje oczywiście mają dzielić się na "chodzone" i "jeżdżone". W zależności od tego jak będziesz sobie radził, możesz otrzymać inne zakończenie na koniec. Twórcy zapowiadają zerwanie (przynajmniej częściowo) z liniowością cechującą obecne "gangsterskie" pozycje. Autorzy obiecują też inteligentny system zapamiętywania poczynań gracza. Jeśli dla przykładu będziesz z kimś walczyć, a potem w dalszej części gry spotkasz tą samą osobę, wykorzysta ona to co zapamiętała wcześniej by skuteczniej stawić ci opór. Dużą wagę twórcy przykładają też do filmików przerywnikowych. Fabuła będzie według nich jednym z głównych atutów tego tytułu. Scenki mają być też w jakiś sposób interaktywne (brak szczegółów, ale Smith zaręcza, że nie uśniesz podczas ich oglądania wink.gif. Gra jest na razie skończona dopiero w 15%, ale EA obiecuje zaprezentować więcej już w lutym. Mamy więc czas, żeby przypomnieć sobie "Ojca Chrzestnego", a potem skonfrontować go z projektem amerykańskiego giganta.
Źródło: ogmag.prv.pl

Screeny 8O 8O

http://www.gameonly.pl/newsy/2005-01-21/49...28a24ebc400.jpg
http://www.gameonly.pl/newsy/2005-01-21/49...51abbb5794e.jpg
http://www.gameonly.pl/newsy/2005-01-21/49...1cb5667e0e0.jpg

Co sądzicie? 8O
McDrive
Według mnie te screeny to jakaś ściema, ale chciałbym zobaczyć taką grafe w tej grze.
szeni
1. Jesli to screeny z jakiegos current-gena, to jest to retusz (a'la Getaway, DRIV3R). Takich tekstur nie zobaczymy na obecnej generacji. Wiec pewnie jest to sreen z
2. Wersji pecetowej. To by bylo nawet prawdopodobne, ale moze jest to jednak...
3. Wersja na next-geny?To by nawet pasowalo... Ale z tego co widze np po teaserze WarDevil to NG zaoferują znacznie wiecej, niz to, co widze na pw. screenach.
Pozyjemy, zobaczymy... Mafia (w wersji PC) byla nawet niezla.
tybalt
O JEZUS MARIA!!!!!!! 8O 8O 8O
Jeśli to pokpią no to mają ostrą lipę bo Godafather to dla mnie Biblia wręcz!
Ale cos mi nie pasuje z akcjąw londynie...
YaKuZa
A mi sie wydaje, ze te screeny to jeden wielki fake, mimo to wierze w power tej gry. Jesli nie spelni moich oczekiwan - baran w sciane.
palo
Ja nie oczekuje od gry wiele. Jeżeli klimat bedzie na równi z Mafią, a od strony technicznej bedzie lepiej ( sreeny to pewnie ściema ) to ja już bede zadowolony.
Hela
Wydaje sie ze bedzie to naxt-geny, bo to jedyne suszne stwierdzenie po przyjrzeniu sie skrinom, PS2 ani nawet iXi tego nie pociagnie.
Jesli bedzie klimat lepszy niz w Mafii to gra moze wbic w ziemie.
Hela
Wydaje sie ze bedzie to naxt-geny, bo to jedyne suszne stwierdzenie po przyjrzeniu sie skrinom, PS2 ani nawet iXi tego nie pociagnie.
Jesli bedzie klimat lepszy niz w Mafii to gra moze wbic w ziemie. A EA to mistrzowie zabierania cudzych pomyslow i zamieszczania ich, po lekkiej zmianie w swoich grach.
Trzcina
Jak dla mnie to sa to screeny ze scenek liczonych... to tak jakbyscie ogladali replay z gran turismo, tez wyglada lepiej niz gra wlasciwa. Albo scenki z silent hill 3. Albo z mgs3... Nie ma sie czym podniecac ;]
Hela
Któż inny mógłby puścić parę z ust, jak nie EA? Tym razem sprawa rozchodzi się o line-up gier tej firmy na konsole nowej generacji (a konkretnie Xbox`a 2, gdyż Elektronicy póki co posiadają dev kity tylko dla tej maszyny, choć jak znam życie, przynajmniej 90% tych pozycji trafi także na PS3 i Revolution). Czekamy na krok pozostałych developerów...
- Battlefield : Modern Combat
- The Godfather
- `Secret Marvel Project`
- Black
- FIFA 2006
- Tiger Woods PGA TOUR 2006
- Need for Speed : Most Wanted
- SSX 4
- Urbz 2
- Harry Potter and the Goblet of Fire
- Burnout 4
- James Bond : From Russia With Love
- FIFA Street 2
News z GO.

Czyli jednak ojciec chrzestny na Next-Geny!![/b]
szeni
Czyli jednak zgadlem wink.gif. Ale wydaje mi sie, ze na next-geny to za malo... Od PS3 i X2 oczekiwalbym wiecej.
McDrive
Któż inny mógłby puścić parę z ust, jak nie EA? Tym razem sprawa rozchodzi się o line-up gier tej firmy na konsole nowej generacji (a konkretnie Xbox`a 2, gdyż Elektronicy póki co posiadają dev kity tylko dla tej maszyny, choć jak znam życie, przynajmniej 90% tych pozycji trafi także na PS3 i Revolution). Czekamy na krok pozostałych developerów...
- Battlefield : Modern Combat
- The Godfather
- `Secret Marvel Project`
- Black
- FIFA 2006  
- Tiger Woods PGA TOUR 2006
- Need for Speed : Most Wanted
- SSX 4
- Urbz 2
- Harry Potter and the Goblet of Fire
- Burnout 4
- James Bond : From Russia With Love
- FIFA Street 2  
News z GO.

Czyli jednak ojciec chrzestny na Next-Geny!![/b]

Chwała Bogu że pojawi się na NNG bo jakby to wyglądało na PS2?? Pikseloza albo coś jeszcze gorszego. Tera to musze zacząć odkładać na PS3 bo widze że same świetne tytuły się będą pojawiać.
palo
Czyli jednak zgadlem wink.gif. Ale wydaje mi sie, ze na next-geny to za malo... Od PS3 i X2 oczekiwalbym wiecej.

weź pod uwgę, że to pierwsze gry; porównaj sobie jakość grafiki z pierwszych gier na PS2 z tymi, co teraz wychodzą :wink: Nawet na PSX tak było, weźmy tekkena1 i trójeczkę, różnica kolosalna, więc 'ojciec chrzestny' będzie jedną z brzydszych gier, o ile można to tak określić :wink:
Jakim
Tak na moje oko to... ta gra wyjdzie na aktualne konsole. Jestem tego 100% pewien. Grafika ani nie szokuje, ani nie zachwyca a renderowanego Corleone moze zrobic każdy. Retuszowane zdjęcia teżnie sa jakimś niemozliwym zjawiskeim. Polukajcie sobie jak macie stare numery Neo albo PSXa jak miało wyglądac Gateway. Przeciez to można by bylo pod Ps3 podpiac tak samo jak teraz Ojca.

To wyjdzie na PS2 i Xa
Sojer
Czemu pod screenem pisze jak byk w niebieskiej ramce - PS2 DVD-ROM?

Jakim
No widzisz, nie mówiełm? A juz wszyscy happy że to na PS3 będzie.
McDrive
Ta gra na pewno będzie na NNG, ponieważ gra ma zbyt ładną grafe jak na PS2. Zresztą okaże się jak podadzą troche więcej informacji.
..::XMANiAK::..
No widzisz, nie mówiełm?  A juz wszyscy happy że to na PS3 będzie.

bo to na 100% bedziena NG [PS3], EA w lineupie na X2 umiescilo wlasnie ta gre
piecia
A jednak nie Next-Geny!
IGN:
The Godfather is slated for PlayStation 2, Xbox, PC, and the PSP.

http://ps2.ign.com/articles/584/584778p1.html
SOAD
Uwaga, uwaga...nowe screeny!!!!!!!!!!!!!!! - http://www.gameonly.pl/?dzial=komentarze&A...e8ff456925c61e5
Najtmer
pffff o_O
jak cos z tego wyjdzie to to nie bedzie hit tylko podrobka mafii a jak nie wyjdzie, to... nie wyjdzie ;p nawet nie ma co tu wspominac o konkurncji dla gta O_o paanie, daaaj pan spokooooj
Patrycjusz
Widziałem w kiosku recenzje w NEO+. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z grą? Czy jest jakieś info czy gra już przeciekła do sieci? Jeśli tak to zapraszam na PW.
dante2003
Widziałem w kiosku recenzje w NEO+. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z grą? Czy jest jakieś info czy gra już przeciekła do sieci? Jeśli tak to zapraszam na PW.

W N+ jest obszerna zapowiedź a nie recenzja.
Solidny (pan)
Pfff jeśli to ma być na PS3 to to będzie niezły shit icon_twisted.gif. A poważnie to po mojemu to jest na sliniku Mafii (albo jego klonie), oczywiście tej pecetowej. Ale ma lepsze efekty świetlne (screen na mieście). Hmm EA to wydaje, a twórcy Mafii byli Czechami... Pewnie klon Mafii.
mlokon
Już sie zakochałem w tej grze :oops: lubie takie gierki o mafii z lat 20-30 no kurde kocham kocham kocham!!! Mafia była wyczesana (na pc) ale czy na ps2 też jest fajna??
Il Capitano
Już sie zakochałem w tej grze  :oops: lubie takie gierki o mafii z lat 20-30 no kurde kocham kocham kocham!!! Mafia była wyczesana (na pc) ale czy na ps2 też jest fajna??

Tylko pamietaj ze czasy prohibicji(Twoja wzmianka 20-30) roznia sie od lat 'Ojca Chrzestnego' ktore opiewaja na lata 45-50.

Ojczunio zapowiada sie kąsliwie oby nie spartoczyli calego wkladu w tym licencji. Screeny prezentuja sie iscie imponujaco... 8O ...czy gra moze stawac w szranki z takim cackiem jak San Andreas :!: question.gif Nie chce z gory przekreslac szans The Godfathera ,jezeli pozycja ta dostanie przyzwoita ocene i recke ktora bedzie mnie w stanie do siebie przekonac...czemuz nie?! Pokusze sie o ten tytul :!:
SOAD
Screeny i trailery - http://ps2.ign.com/articles/586/586934p1.html
Loto
nie napalam sie na gre poki nie zobacze jej w mojej konsolce. szok termiczny przezylem jak porownalem screeny i gre the getaway2 , tak samo moze byc w przypadku godfather i kazdej innej gry
piotrekh3
jakby nie wyglądała i tak zagram nawet jak grafika nie będzie taka jak na screenach
Hela
Kurde uwierzylbym w prawdziwosc tych materialow jakby napisali ze to bedzie na PS3 a nie na PS2...
wassyl
gierka bedzie wypasiona!!! jak robi ja EA to moze wyjdzie po polsku jak wladcy pierscieni to by bylo dopiero super. wczoraj w wiadomosciach na tvn mowili o niej ze kupe forsy w nia wpakowali jak w normalny film i ze niedlugo gierki beda takim samym drogim przedsiewzieciem jak filmy. aha i ze przed sama smiercia marlona brando nakrecili jego role w gierce ! ! ! bedzie kozak oby pl
mlokon
Jak widze te autka to już je kocham. Są super. Choćby gra była z(pipi)ana to i tak zagram i tak przejde choćbym płakał srał i się pocił jak swinia musze w to zagrać!! biggrin.gif no i jak widze thompsona to(pipi) w gacie. sory za słownictwo ale jestem zachwycony
lolo99
Kurde nie wiem czemu ale jestem nastawiony sceptycznie do tej produkcji. Cos mi się wydaje że może być tak przereklamowana jak Fable. Sam nie wiem...
Hela
gierka bedzie wypasiona!!! jak robi ja EA to moze wyjdzie po polsku jak wladcy pierscieni to by bylo dopiero super. wczoraj w wiadomosciach na tvn mowili o niej ze kupe forsy w nia wpakowali jak w normalny film i ze niedlugo gierki beda takim samym drogim przedsiewzieciem jak filmy. aha i ze przed sama smiercia marlona brando nakrecili jego role w gierce ! ! ! bedzie kozak oby pl
A no tak jak bylo na TVN to juz jest gwarancja jakosci gry...
Tokar
No baaa, ja nawet słyszałem, że Miriam się udziela w sesjach motion capture laugh.gif
mikro
http://www.gamekult.com/tout/jeux/fiches/J...J000072180.html

tam też piszą że na PS2 ...
Beck
Mam nadzieję że nie będzie to kolejna zmarnowana licencja.
Menar
EE... nie no gra zapowiada sie Super smile.gif Klimacik mafijny - lata 50 smile.gif to jest to co lubie smile.gif czekam na wiecej informacji z Niecierpliwoscia
blancio
ostrze sobie zeby na ta gierke - moze miec niezly klimat.
Hubi
Mam nadzieje ze ta pozycja bedzie o wiele lepsza od Mafi. Jesli tak bedzie- to lykne bez mrugniecia okiem.
McDriv3r
Taaa predator lykniesz ale pirata za 10 zl "u pana Edzia'...
Saunter
Chcialbym zeby Thr Godfather byl chociaz na 8+ bo mozna byloby ostro przyciac.
Hubi
Taaa predator lykniesz ale pirata za 10 zl \"u pana Edzia'...

Nie rozumiem Twojego offtopu. Nawet jesli kupuje piraty to co Ci do tego? Moze Ty tesz kupujesz kopie ale nikt sie Ciebie nie czepia.
Tomita
Mi mafia bardzo sie spodobala, nie chce sie nikomu narazac ale duzo bardziej od czesci GTA , kurcze jestem jakis inny gdyz np. mi gta SA sie nie podoba zbytnio, grafika jest dla mnie zbyt bolesna, wszystko tak troche plywa, jest malo wyrazista jakos nie moge sie przyzwyczaic, a Mafia przeszedlem na PC chyba gta Sa bedzie duzo leprze na pc bo grafika bedzie ostrzejsza, a ze ja wole grac na konsoli to pewnie w nia juz nie zagram.
Inzaghi
Nie wiem czy to pomyłka, ale na tej stronie jest napisane że premiera Ojca Chrzestnego odbędzie się na początku kwietnia tego roku na PS2, XBOX i PC.
arrow.gif http://gry.wp.pl/core.html?filtr=1,0&x=gra...6,10186,2831,-1
Sami zobaczcie
Batman
Nie wiem czy to pomyłka, ale na tej stronie jest napisane że premiera Ojca Chrzestnego odbędzie się na początku kwietnia tego roku na PS2, XBOX i PC.  
arrow.gif http://gry.wp.pl/core.html?filtr=1,0&x=gra...6,10186,2831,-1
Sami zobaczcie

Jest to oczywiście bzdura, bo gra wyjdzie dopiero jesienią. Polegaj na gry.wp, a nie zajdziesz daleko :wink:.
dee
LINK
Po prostu śmiech na sali.EA chyba nieźle przygrało w pręta,zarzucając infosy o tym jak to Coppola zaangażowany był w proces tworzenia gry.
_RikkimarU_
A tam i tak kupie tą gre. Włąśnie jestem w trakcie czytania "Ojca Chrzestnego", bardzo mi sie podoba więc pewnie w gre bedzie sie grało równie przyjemnie smile.gif
Batman
LINK
Po prostu śmiech na sali.EA chyba nieźle przygrało w pręta,zarzucając infosy o tym jak to Coppola zaangażowany był w proces tworzenia gry.

Fakt EA się mocno zbłaźniło, ale z drugiej strony kompletnie olewam to co powiedział Coppola. Ja myślę, że to kolejny człowiek, który patrzy przez pryzmat stereotypu "W grach to ludzie nic tylko się zabijają" laugh.gif. Poza tym pewnie jest też wściekły, że nie zarobi na tym kasy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.